فهرست مطالب

توسعه کارآفرینی - سال هشتم شماره 2 (پیاپی 28، تابستان 1394)

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 28، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • وحید قیصری*، کامبیز طالبی، نرگس ایمانی پور صفحات 195-214
    ساراسواتی برای تفکر کارآفرینانه به دو منطق اشاره کرد؛ منطق اثرسازی که اغلب در شرایط بی اطمینانی مطرح است و فرایند حل مسئله در شرایطی صورت می گیرد که آینده قابل پیش بینی نیست و تصمیم گیرندگان با توجه به ابزارهای در اختیار، به شکل دهی یا کنترل خروجی اقدام می کنند. در مقابل، منطق علی است که اغلب برای تصمیم گیری در شرایطی استفاده می شود که بی اطمینانی وجود ندارد یا پایین است. هدف پژوهش، شناسایی نقش تفکر کارآفرینانه بر راهبرد (استراتژی) رشد کسب وکارهای کوچک و متوسط است. روش تحقیق از نوع آمیخته- اکتشافی است و نمونه آماری مورد بررسی، 67 نفر از استراتژیست های کسب وکارهای کوچک هستند، که با بهره گیری از روش گلوله برفی و برمبنای تخصص افراد به صورت هدفمند انتخاب شدند. داده های گردآوری شده، در بخش کیفی با استفاده از هشت مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی از طریق تلفیق پرسشنامه حاصل از نتایج بخش کیفی با پرسشنامه چندلر و همکاران به دست آمدند. به طور کلی یافته ها بیانگر وجود رابطه معنادار میان تفکر کارآفرینانه و راهبردهای رشد است. درمورد تفکر اثرسازانه و علی هم نتیجه مشابهی به دست آمد. میان ابعاد تفکر اثرسازانه (به جز زیان قابل تحمل) و راهبردهای رشد نیز رابطه معناداری وجود دارد. البته ضریب همبستگی ابعاد انعطاف پذیری و تجربه، پایین تر از سایر ابعاد معنادار تفکر اثرسازانه است.
    کلیدواژگان: تفکر اثرسازانه، تفکر علی، راهبردهای رشد، صنایع کاشی و سرامیک، کسب وکارهای کوچک و متوسط
  • محسن رضایی میرقائد صفحات 215-231
    با وجود مطالعات گوناگونی که تاکنون در زمینه نظریه پردازی در حوزه کارآفرینی انجام گرفته است، الگوی مفهومی فراگیری وجود ندارد که مورد پذیرش اکثر صاحب نظران این حوزه نیز باشد. این پژوهش تلاشی برای ارائه یک نظریه جامع کارآفرینی است. در ادبیات کارآفرینی، دو تعبیر عمده وجود دارد. دیدگاه شومپیتری که بر ایده و نوآوری و خلاقیت تاکید می کند و دیدگاه کرزنری که بر کشف فرصت کارآفرینانه در فرایند بازار تمرکز دارد. هیچ کدام از این دیدگاه ها به جای دیگری قابل استفاده نیست؛ یعنی هرکدام می توانند فقط شرایط ویژه ای از اقتصاد و بازار را تحلیل کنند. در این مطالعه، امکان درستی هر دو عقیده در شرایط ویژه پشتیبانی می شود؛ بنابراین، در شرایط عمومی یک نظریه جامع از ترکیب آن دو نظریه وجود دارد. کارآفرینی به معنای ارزش آفرینی، کشف کارآفرینانه کرزنر و خلاقیت و نوآوری شومپیتری را دربردارد. هر نوع تغییر در فرایند اقتصادی موجب ارزش آفرینی می شود؛ بنابراین، رویکرد این پژوهش نزدیک کردن مبنای نظریه کارآفرینی به علم اقتصاد است؛ به عبارت دیگر، کارآفرینی عبارت است از تغییر در فرایند اقتصادی، زیرا فرایند کارآفرینی عام، انتقال از وضعیتی تعادلی به وضعیتی دیگر است و به دنبال این انتقال، ارزش های جدید به وجود می آید.
    کلیدواژگان: ارزش آفرینی، فرایند اقتصادی، کارآفرینی، نوآوری
  • سید علی حیدری، اسدالله کردناییج *، سید حمید خداداد حسینی، محمدرضا زالی صفحات 233-252
    تحقیقات مختلفی در حوزه گرایش کارآفرینانه سازمانی، در طی چند دهه اخیر صورت پذیرفته است. ماحصل این تحقیقات، کشف ابعادی همچون ریسک پذیری، نوآوری و پیشگامی بوده که با اثرگذاری بر قابلیت هایی همچون یادگیری، نوآوری و کیفیت، می توانند به مزیت رقابتی سازمان تبدیل گردند. از طرف دیگر، طبق مبانی نظری موجود، دستیابی به مزیت رقابتی توسط یک شرکت، بطور یقین بر تحقق عملکرد مثبت آن شرکت تاثیر گذار است. بنابراین، با هدف شناسایی جایگاه گرایش کارآفرینانه سازمانی در تحقق مزیت های رقابتی، بررسی گسترده ای در ادبیات موضوع صورت گرفت و پس از برگزاری یک جلسه گروه کانون، 6 عامل اصلی مدل مزبور مشخص گردیدند. برای تجزیه و تحلیل مدل مفهومی اولیه از تکنیک مدلسازی اختاری تفسیری استفاده گردید. در این راستا، نظر تعداد 17 نفر از خبرگان صنعت بانکداری کشور، اخذ گردید. نتایج تحقیق نشان داد در حالیکه گرایش کارآفرینانه سازمانی به همراه منابع در دسترس و عدم اطمینان های محیطی، بعنوان سنگ زیربنای تحقق مزیت رقابتی عمل می نمایند، گرایش کارآفرینانه سازمانی دارای تاثیر مستقیم و مثبت بر منابع در دسترس بانکها جهت تبدیل آنها به مزیت رقابتی است. در ضمن، عامل اندازه نقش تعدیل کننده در مدل دارد. مدل نهایی تحقیق، بر اهمیت جایگاه گرایش کارآفرینانه سازمانی در بانکهای تجاری دلالت داشته و توجه ویژه مدیران ارشد را به این حوزه جلب می نماید.
    کلیدواژگان: گرایش کارآفرینانه سازمانی، مزیت رقابتی، صنعت بانکداری، مدلسازی ساختاری، تفسیری
  • غلامحسین عبدالله زاده*، محمد شریف شریف زاده، ابوالقاسم عربیون صفحات 253-271
    هدف این تحقیق، شناسایی و تحلیل ابعاد یا مولفه های اخلاق کسب وکار در بخش کشاورزی، بر پایه تحلیل برداشت های مالکان و مدیران کسب وکارهای کشاورزی، با رویکرد آمیخته است. جامعه آماری تحقیق را کارآفرینان، مالکان و مدیران کسب وکارهای فعال در استان گلستان تشکیل می دهند. در مرحله نخست، با بهره گیری از مصاحبه کیفی نیمه ساختارمند، برداشت های پاسخگویان از رعایت مسائل اخلاقی در کسب وکارهای کشاورزی شناسایی شد. سپس به تحلیل محتوای کیفی مصاحبه ها به منظور استخراج گویه های نشانگر وجوه اخلاقی کسب وکارهای کشاورزی اقدام شد. در مرحله دوم، مجموعه گویه های حاصل از مرحله اول در قالب پرسشنامه ای محقق ساخته تدوین شد و برای ارزیابی مبتنی بر طیف لیکرت در اختیار پاسخگویان قرار گرفت. داده های به دست آمده با بهره گیری از تکنیک تحلیل خوشه ایسلسله مراتبی تحلیل شد. نتایج نشان داد مولفه های مفهومی اخلاق کسب وکار در کشاورزی عبارت اند از: حفاظت منابع، تولید کم نهاده آلی، زیست بوم گرایی، پایبندی مذهبی، نیکداری اجتماعی، تجارت عادلانه، مشارکت و همگرایی نهادی، کارآفرینی گرایی، رعایت حقوق نیروی کار، پیشرفت گرایی و شایسته سالاری، کیفیت گرایی، ترویج عمومی دانش و فناوری، رعایت مسائل ایمنی و بهداشتی در کار، تعهد به توسعه اجتماعی و بازاریابی اجتماعی. با توجه به چندگانگی ابعاد اخلاق کسب وکار در کشاورزی، تلفیق این ابعاد در الگوهای نظری، چارچوب های مفهومی و شاخص ها و سازوکارهای ترویج و توسعه کشاورزی پایدار پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: اخلاق کسب وکار، تحلیل خوشه ای، کسب وکارهای کشاورزی، کشاورزی پایدار
  • امیر علم بیگی*، شهلا آقاپور، محمدرضا اکبری صفحات 293-311
    شور کارآفرینانه، مهم ترین نیروی محرکه در هدایت ایده های نوآورانه محسوب می شود. از این رو، پژوهش حاضر با هدف اعتبارسنجی ابعاد شور کارآفرینی دانشجویان به روش علی- ارتباطی انجام گرفت که از تحقیقات توصیفی– همبستگی محسوب می شود. تحقیق حاضر، کاربردی است. برای گردآوری اطلاعات از روش پیمایش استفاده شد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل دانشجویان کارشناسی سال سوم و چهارم و دانشجویان کارشناسی ارشد کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بود. نمونه مورد نظر با به کارگیری فرمول دانیل، 205 نفر تعیین شد و با روش سهمیه ای، نمونه گیری انجام گرفت. ابزار پژوهش، پرسشنامه ای محقق ساخته، با طیف لیکرت پنج گزینه ای بود که روایی و پایایی آن بررسی و تایید شد. روش آماری غالب در پژوهش حاضر، مدل سازی معادلات ساختاری با روش تحلیل عاملی مرتبه دوم بود. نتایج نشان داد در اندازه گیری مفهوم شور کارآفرینی به ترتیب بنیانگذاری کسب وکار، هویت ابتکاری و توسعه کسب وکار بیشترین سهم را دارند.
    کلیدواژگان: خودشناسی، دانشجویان کشاورزی، شور کارآفرینانه
  • علی شریعت نژاد*، فیروز امرایی، عبدالله ساعدی صفحات 313-332
    هدف پژوهش حاضر شناسایی موثرترین راهبرد نوآوری در توسعه کارآفرینی و بررسی تاثیر راهبردهای نوآوری بر توسعه کارآفرینی با میانجی قابلیت های یادگیری سازمان است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و برحسب گردآوری اطلاعات از نوع توصیفی همبستگی است. جامعه آماری پژوهش 220 واحد اقتصادی فعال در شهرک های صنعتی استان لرستان است که با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری تصادفی ساده، 140 واحد اقتصادی برای نمونه انتخاب شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد بود که روایی آن با استفاده از روش اعتبار محتوا و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ تایید شد. در این پژوهش، برای تحلیل داده ها از رویکرد معادلات ساختاری و نرم افزارهای Amos18 و SPSS19 استفاده شد. نتایج پژوهش بیانگر آن است که راهبرد پیشرو بیشترین تاثیر را بر توسعه کارآفرینی سازمانی دارد. به علاوه، نتایج مبین آن است که راهبرد های نوآوری در سطح اطمینان 95 درصد به میزان 48/0 و 09/0 به ترتیب بر توسعه کارآفرینی و قابلیت یادگیری سازمان تاثیر می گذارد. همچنین، نتایج پژوهش بیانگر آن است که راهبرد های نوآوری از طریق قابلیت یادگیری سازمان به میزان 048/0 بر توسعه کارآفرینی تاثیر مثبت دارد.
    کلیدواژگان: استان لرستان، توسعه کارآفرینی، راهبردهای نوآوری، قابلیت های یادگیری سازمان
  • آمنه کنعانی صفحات 333-352
    نیازها و خواسته های مشتریان در بازار محصولات غذایی به شدت درحال تغییر است. درنتیجه، اقدامات مناسب در زمینه بازاریابی و فروش، نقش مهمی در شناسایی این نیازها و موفقیت محصولات جدید غذایی در مرحله پرتاپ و راه اندازی محصول به بازار دارند. این تحقیق، به اولویت بندی عوامل موثر بر مرحله بازاریابی و فروش فرایند توسعه محصول جدید در کسب وکارهای کوچک و متوسط فعال در حوزه زیست- فناوری غذایی می پردازد. روش تحقیق آمیخته- اکتشافی است. در بخش کیفی، مصاحبه با ده نفر از خبرگان از جمله مدیران و استادان دانشگاهی در حوزه توسعه محصول جدید و زیست- فناوری غذایی صورت گرفت و در بخش کمی با استفاده از نتایج کیفی، پرسشنامه ای تهیه و میان 80 نفر از خبرگان توزیع شد که 64 پرسشنامه عودت داده شد و از طریق نرم افزار SPSS20 تحلیل انجام گرفت. نتایج پژوهش مبین تایید چهار عامل آمیخته بازاریابی (قیمت، محصول، توزیع و ترفیع) در بعد بازاریابی و فروش فرایند توسعه محصول جدید است. نتایج آزمون نشان داد به ترتیب قیمت، محصول، ترفیع و توزیع دارای اهمیت هستند.
    کلیدواژگان: بازاریابی و فروش، توسعه محصول جدید، زیست، فناوری غذایی
  • مهدی علیزاده *، سارا سهیلی، وحیده بامشاد صفحات 353-369
    تاکنون تعاریف متعدد و گاه متناقضی از مفهوم مسئولیت اجتماعی ارائه شده است، اما به طورکلی می توان از آن به عنوان ایجادکننده تعادل سازنده بین کسب وکار و محیط آن یاد کرد. ادبیات جهانی پژوهش به طور تقریبا مفصلی به این موضوع پرداخته است، اما در داخل، علاوه بر وجود خلا گسترده از نظر مفهومی، چارچوب مشخصی در زمینه مسئولیت اجتماعی کسب وکار ارائه نشده است. در این مطالعه، پژوهشگران با اتخاذ رویکرد فراترکیب کیفی داده های متنی مربوط به هشت مطالعه داخلی که در مقایسه با سایر مطالعات، تمرکز بیشتری بر این مفهوم داشته اند، تلاش می کنند مسئولیت اجتماعی را از دید ادبیات داخلی شناسایی کنند. یافته های مطالعه حاضر نشان می دهد مفهوم مسئولیت اجتماعی کسب وکار از نگاه ادبیات معاصر ایران، بیانگر فعالیت های ناشی از حساسیت داوطلبانه و راهبردمحور کسب وکار به رویدادهای محیط اطراف است که در زمینه مدیریتی، اقتصادی و اجتماعی سازمان، در تعامل با محیط شکل گرفته است و با تاکید بر شایسته سالاری، مردم سالاری، تغییر و ارزش های انسانی در صدد ایجاد تعادل بین منافع سازمان، جامعه، انسان و دولت هاست که جامع ترین تعریف مسئولیت اجتماعی از نظر این مطالعه به شمار می رود.
    کلیدواژگان: جامعه، فراترکیب، کسب وکار، مسئولیت اجتماعی کسب وکار
  • سعید کریمی صفحات 371-390
    قصد و رفتار کارآفرینانه افراد متاثر از محیط پیرامون آن هاست، اما در اکثر مطالعات کارآفرینی که مبتنی بر دیدگاه شناختی اند، از نقش عامل محیطی غفلت شده است؛ بنابراین، در پژوهش حاضر با هدف بررسی آثار مستقیم، غیرمستقیم و تعدیلی محیط نهادی بر قصد کارآفرینانه، براساس نظریه اقتصاد نهادی نورث (1990) و نظریه رفتار برنامه ریزی شده آجزن (1991)، یک الگوی شناختی قصد کارآفرینانه تدوین شد. در این پژوهش، که از نوع توصیفی- همبستگی است، داده های موردنیاز از طریق پرسشنامه از نمونه ای متشکل از 300 دانشجوی کشاورزی جمع آوری شد که در چهار دانشگاه دولتی در غرب کشور مشغول به تحصیل بودند. روایی محتوایی پرسشنامه را گروهی از خبرگان بررسی و تایید کردند. روایی و پایایی سازه ها نیز از طریق برآورد مدل اندازه گیری شد و پس از اصلاحات لازم به دست آمد. نتایج مدل یابی معادلات ساختاری نشان داد که نگرش کارآفرینی و کنترل رفتار درک شده با قصد کارآفرینانه دارای رابطه مثبت و معنی داری است. همچنین، نتایج نشان داد محیط نهادی به طور غیرمستقیم و از طریق نگرش کارآفرینی و کنترل رفتار درک شده با قصد کارآفرینانه در ارتباط است. این یافته ها بیانگر آن است که سیاستگذاران و تصمیم گیرندگان باید بیش از پیش به ایجاد شرایط مناسب برای کارآفرینی در کشور توجه کرده و سعی کنند تا فشارها و موانع محیطی مقابل کارآفرینان بالقوه را برطرف کنند.
    کلیدواژگان: دانشجویان کشاورزی، قصد کارآفرینانه، کارآفرینی، محیط نهادی
  • آصف کریمی*، سوما رحمانی صفحه 391
    دستیابی به جایگاه رقابتی مناسب برای یک شرکت، فقط با کمک مدل مناسب کسب وکار امکان پذیر است. هدف این پژوهش، طراحی مدل کسب وکار مناسب برای چابکی سازمان در شرکت سایپا است. پژوهش حاضر رویکردی کیفی دارد و از «نظریه برخاسته از داده ها» استفاده می کند. پس از انتخاب هفت نفر از خبرگان شرکت سایپا با روش نمونه گیری هدفمند و مصاحبه نیمه ساختاریافته، داده ها گردآوری شدند. سپس در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شدند و درنهایت 53 گزاره مفهومی اولیه از کدگذاری باز، 18 گزاره مقوله ای از کدگذاری محوری و 6 عامل اصلی از کدگذاری انتخابی، شناسایی شد. نتایج تایید می کند مقوله اصلی فرایند، «مدل کسب وکار» است که با توجه به عوامل علی (مانند قابلیت دسترسی فزاینده به فناوری، جهانی شدن بازارها و رقابت تجاری)، عوامل زمینه ای (مانند بسترسازی ساختاری و فرهنگی) و عوامل محیطی (مانند عوامل اقتصادی، اجتماعی، بین المللی و بازار) شکل گرفته است و از طریق راهبردهای مشتری، بازار، محصول، قابلیت پویا، زنجیره ارزش و مالی، به سه دسته پیامد چابکی، تولید ثروت و کسب مزیت رقابتی پایدار منجر می شود.نتایج این پژوهش، اطلاعات محققان این حوزه را در زمینه اهداف، چالش ها و پیامدهای مدل کسب وکار چابک افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: چابکی، مدل کسب وکار، مزیت رقابتی پایدار، نظریه برخاسته از داده ها
|
  • Vahid Gheysari*, Kambiz Talebi, Narges Imanipour Pages 195-214
    Sarasvathy has mentioned two logics for entrepreneurial thinking. Effectuation logic, is often used in uncertainty and is the problem solving process in a condition in which future is practically unpredictable and decision makers, based on whatever means they possess, form or control the output. On the contrary, causation logic is often used for decision making in ordinary conditions in which there is either no or low uncertainty. The objective of this research is the recognition of the role of entrepreneurial thinking on growth strategies in small and medium size businesses. The paper applies a mixed-explaratory research methodology and the sample under scrutiny is 67 small-business strategists who have been selected based on targeted statistical sampling by the use of snowball sampling according to their expertise. The data in quality section has been gathered by the use of 8 semi-structured interviews. In the quantity section the data has been collected by the combination of the questionnaire resulted from the quality section and Chandler et.al. questionnaire. The results generally indicate the existence of a meaningful correlation between entrepreneurial thinking and growth strategies. about effectual and causal thinking, similar results were obtained. There is a meaningful relation between aspects of effectual thinking -except for affordable loss- and growth strategies as well. Nevertheless, the correlation coefficient of the aspects of flexibility and experience is lower than other meaningful aspects of effectual thinking.
    Keywords: Effectual thinking, causal thinking, growth strategies, small, medium, sized businesses, tile, ceramic industries
  • Mohsen Rezaei Mirghaed Pages 215-231
    Despite wide-range of studies in the theories of the entrepreneurship field, few studies have offered a pervasive conceptual model or a general consensus of the existing theories. Hence, this paper attempts to extend a comprehensive principle on entrepreneurship. In general, there are two common interpretations of the term ‘entrepreneurship’. One of the common views is Schumpeterian, emphasizing on ideas, innovation and creativity. Another, is Kirznerian, focusing on entrepreneurial opportunity exploration in the market process. Neither of these views is substitutable for the other, and each would just analyze special conditions of the economy and the market The present paper judge both viewpoints to be proper in special circumstances. In fact, there can be a comprehensive principle involving a combination of both interpretations. With this perspective, entrepreneurship theory gets closer to economics. In better words, entrepreneurship is a change in the economic process, that a general entrepreneurial process is transition from one equilibrium state to another, and value is created as the outcome of this transition. Consequently, when it comes to value creation, entrepreneurship meets both conditions including Kirznerian entrepreneurial exploration coupled with Schumpeterian innovation and creativity. To put it differently, any change in economic process can lead to value creation, and entrepreneurship consists of changes in economic process.
    Keywords: economic process, Entrepreneurship, innovation, value creation
  • Seyed Ali Heidari, Asadollah Kordnaeij*, Seyyed Hamid Khodadad Hosseini, Mohammad Reza Zali Pages 233-252
    In the past years, a lot of studies have been conducted with regard to the organizational entrepreneurial orientation area. The overall results of these research projects helped organizational entrepreneurs discover the importance of some aspects, such as risk-taking, innovativeness and proactiveness. These aspects influence capabilities like learning and innovativeness and quality and, finally, lead to the sources of sustainable competitive advantages. According to the relevant theories, a firm’s achievement of competitive advantage results in its successful performance. Therefore, an extensive review of the literature was conducted to determine the position of organizational entrepreneurial orientation in achieving competitive advantages. After held one focus groups meeting, six main factors of the model were identified. Method of interpretive structural modelling (ISM) was used to analysis the primary conceptual model. In this regard, designed questionnaire was distributed among the17 knowledgeable experts from the banking. The results indicated while organizational entrepreneurial orientation, available resources and environmental uncertainty constituted the foundations for fostering competitive advantage in banking, organizational Entrepreneurial orientation has a direct and positive impact on bank's resources to turn them into competitive advantage. Furthermore, bank size was the moderating variable in this model. The extracted model confirms the importance of organizational entrepreneurial orientation position in commercial banks and asks of senior managers to pay special attention to this area.
    Keywords: Organizational entrepreneurial orientation, Competitive advantage, Banking, Interpretive structural modeling
  • Gholamhosein Abdollahzade*, Mohammad Sharif Sharifzadeh, Abolghasem Arabiun Pages 253-271
    This paper aimed to identify and explain ethical components of agri-business based on perception cluster analysis of agri-business’ managers and owners. Mixed method approach was employed. Target population contains all the entrepreneurs, owners and mangers of agri-business in Golestan province. In first phase, using qualitative semi-structured interview, the respondents’ perception about ethical issues in agri-business were identified. In order to exploit ethical agri-business items the qualitative contents analysis was applied. In second phase, exploited items were assessed using a researcher-made questionnaire based on five point Likert scale. Gathered data were analyzed by hierarchical cluster analysis technique. Cluster analysis revealed that ethical conceptual component of agri-business include; resource conservation, organic low input production, environmentalism, religious belonging, social stewardship, fair trade, institutional solidarity and participation, entrepreneurialism, respect for labor rights, progressivism and meritocracy, quality orientation, public extension of knowledge and technology, work safety and ergonomic, commitment to community development and social marketing. Regarding multi-dimensionally of ethical in agri-business, integrating these dimensions in theoretical patterns, conceptual framework and mechanisms of agricultural sustainable development and extension was recommended.
    Keywords: agri, businesses, enterprise ethic, sustainable agriculture, Cluster analysis
  • Amir Alambeigi*, Shahla Aghapour, Mohammad Reza Akbari Pages 293-311
    Entrepreneurial passion has been considered as a heart of innovative idea conduction. The present empirical research aimed to investigate factors of student's entrepreneurial passion. In this regard analysis of covariance matrix causal relationship was undertaken. The statistical population comprised of senior and junior undergraduate students as well as graduate students of the University College of Agriculture and Natural Resources, Tehran University. 205 students were selected using the Daniel formula through quota sampling method. Research instrument was a questionnaire whose validity and reliability were reviewed and approved. A dominant statistical method was structural equation modeling to study the second-order factor analysis. The empirical results showed that in measurement of EP, EP founding, EP inventing and EP developing respectively have significant effect.
    Keywords: Entrepreneurial Passion, Self, Identity, Agricultural Students, Structural Equation Modeling
  • Ali Shariat Nejad*, Firooz Amrae, Abdollah Saedi Pages 313-332
    Today, organizations that increasingly involved with dynamic environment and change must predict future changes In order to survive and succeed in a competitive world. The aim of this article was survey of the effect of innovation strategies on organizational entrepreneurship development with emphasis on organizational learning capacity in Lorestan industrial estates. The research objective was applied and the research type was analytical survey. The statistical population was made up of over of firms and factory that work in Lorestan industrial estates. People the sample size was 140 cases which were obtained using random sampling - stratification. The validity of questionnaire was proved using content validity method and their reliability using Cronbach's alpha. For data collection standard questionnaire were used. In this article to test hypothesis and conceptual model structural equation approach and Amos 18 software were used. The results show that innovation strategy has effect on entrepreneurship development and organizational learning capacity in Lorestan industrial estates. Also the results show that firms and organization could with using innovation strategies through organizational learning capacity improve organizational entrepreneurship development.
    Keywords: Innovation Strategies, Entrepreneurship Expansion, Organizational Learning Capacity
  • Ameneh Kanani Pages 333-352
    Rapidly changing customer needs and desires in market of food product A pproprait actions in relation to marketing and sales play an important role in identifying these needs and succeeding of new food products in stage of launch of product. this paper aims to prioritize the factors affecting the marketing and sales of the new product development process in small and medium-sized businesses active in the field of biotech food deals. The research is exploratory mixed type. In the qualitative interviews with dozens of experts in the field of new product development and food biotechnology in the quantitative 80 questionnaire distributed and 64 questionnair returned. The results represent a confirmation Four elements of the marketing mix (price, product, place and promotion) of the marketing and sales of the new product development process to prioritize the importance of each of these factors and sub-factors of Friedman test was used. Test results showed that the price, product, promotion and distribution are important. Finally, suggestions for future managers and researchers are presented.
    Keywords: New product development, marketing, sales, food biotechnology
  • Mehdi Alizadeh*, Sara Soheili, Vahideh Bamshad Pages 353-369
    The growth in the number and quality of businesses caused many positive results for societies. But it can potentially bring some unfavorable effects to their environment. Although there issued many different definitions of social responsibility, there is lack of consensus among scholars about its definition. Aside from its different and sometimes paradoxical definitions, corporate social capital at least, can be defined as the productive interaction between businesses and their environments. Despite the robust body of knowledge in international literature of corporate social responsibility, this issue has not drawn enough attention in Iranian studies. Using meta-Synthesis approach of 8 the most relevant Iranian studies about corporate social responsibility, corporate social responsibility is defined as an organization’s voluntary and strategy-based sensitivity to its environment, which has formed in transaction with its managerial, economic and social environment, which is to set balance between interests of organization, society, human and government, by reliance on meritocracy, democracy, change and humanistic values.
    Keywords: Corporate Social Responsibility, Meta, Synthesis, Business, Society
  • Saeid Karimi Pages 371-390
    Institutional environment influences entrepreneurial intention and behavior. However, cognitive models have not usually included this factor in their analyses. Therefore, the main objective of this study is to evaluate the direct, indirect and moderating effects of institutional environment on entrepreneurial intentions using the Theory of Planned Behavior. This is a descriptive survey research, which uses questionnaires for collecting data. The content validity of the questionnaire was confirmed by a panel of experts. The construct validity and the reliability of the research instrument were assessed by estimating the measurement model. Data were collected from 300 agricultural students from four public universities in western Iran. Structural equation modelling showed attitudes toward entrepreneurship and perceived behavioral control significantly relate to entrepreneurial intentions. The perceptions of the institutional environment indirectly related to entrepreneurial intentions via attitudes and perceived behavioral control. These findings suggest that public policy makers and decision makers need to pay attention to creating favorable conditions for entrepreneurship in the country, and to removing the numerous institutional pressures and constraints faced by potential entrepreneurs.
    Keywords: Entrepreneurship, Entrepreneurial intentions, Institutional environment, Agricultural students
  • Asef Karimi*, Soma Rahmani Page 391
    Giving a competitive advantage is possible by using a suitable business model. The purpose of this research is to design the business model to organizational agility in the SAIPA Company in Iran. A qualitative approach is used in this research, and the research method was Grounded theory. Data collection was performed by 7 in-depth Semi-structured interviews with the SAIPA's experts who are selected by the purposive sampling method. Data analysis was done in 3 steps of open coding, axial coding and selective coding. Eventually, 53 concepts from open coding, 18 categories from axial coding, and 6 factors from selective coding were identified. The results confirm that the Business model is the core category which is created by according to 2 causal factors of "increasing access to technology, the Globalization of markets and business competition"; 2 contextual factors of "structural and cultural preparation"; and 4 environmental dimensions of "Economical, Political, International and Market factors"; and it is lead to 3 outcomes of "organizational agility, Sustainable competitive advantage and wealth" by 6 strategies of "Product, Market, Dynamic capabilities, Value chain and financial factors". The findings could improve researcher's knowledge about agile business model goals، challenges،influential factors and outcomes.
    Keywords: Agility, Business Model, grounded theory, Sustainable competitive advantage