فهرست مطالب

توسعه کارآفرینی - سال دهم شماره 1 (پیاپی 35، بهار 1396)

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال دهم شماره 1 (پیاپی 35، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمود احمدپور داریانی* صفحات 1-20
    این تحقیق با هدف شناسایی عوامل موفقیت مدیریت منابع انسانی در کسب وکارهای کوچک و متوسط انجام شد. به لحاظ هدف از نوع کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها از نوع توصیفی- پیمایشی محسوب می شود. جامعه آماری این تحقیق شامل دو گروه صاحبان و مدیران کسب وکارهای کوچک و متوسط کشاورزی در استان زنجان هستند. با توجه به فرمول کوکران، 196 نفر از مدیران و 208 نفر از صاحبان کسب وکارهای کوچک و متوسط با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب برای انجام تحقیق انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته بود. به منظور تعیین پایایی ابزار تحقیق، پیش آزمون انجام شد که مقدار آلفای کرونباخ محاسبه شده برای مقیاس اصلی برای هر دو پرسشنامه بالای 85/0 محاسبه شد. در فاز اول به منظور شناسایی عوامل موفقیت مدیریت منابع انسانی در کسب وکارهای کوچک و متوسط از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد. نمونه آماری استفاده شده در فاز اول مدیران کسب وکارهای کوچک و متوسط بودند. در فاز دوم برای ارزیابی نقش نشانگرها در شکل گیری هر یک از سازه های شناسایی شده در فاز تحلیل عاملی اکتشافی از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شده است و نمونه آماری این فاز را صاحبان این نوع کسب وکارها تشکیل می دادند. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که عوامل موفقیت مدیریت منابع انسانی در کسب وکارهای کوچک و متوسط از پنج عامل زیرساختی- حمایتی، مدیریتی، فناوری اطلاعات، انگیزشی و آموزشی تشکیل می شوند.
    کلیدواژگان: کسب و کارهای کوچک و متوسط، کسب و کارهای کوچک و متوسط کشاورزی، مدیریت منابع انسانی، منابع انسانی
  • عبدالمجید ایمانی*، نورمحمد یعقوبی، مسلم مبارکی صفحات 21-39
    نظام تعاونی روش مناسبی برای ایجاد کسب و کار است. در نتیجه هدف این پژوهش شناسایی و اولویت بندی خط مشی های توسعه کارآفرینی بخش تعاون می باشد. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نوع توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش مدیران، اداره تعاون و اعضای هیات علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه سیستان و بلوچستان بودندکه سرشماری شدند. ابزار پژوهش دو پرسشنامه محقق ساخته بود. ابتدا پرسشنامه ای با طیف 5 گزینه ای لیکرت تهیه و روایی و پایایی آن تائید شد. تعداد 30 پرسشنامه توزیع و پس از جمع آوری به کمک نرم افزار اسمارت پی ال اس شاخص هایی که بار عاملی بیشتری داشتند انتخاب و پرسشنامه ارجحیت بندی با معیارهای منتخب تهیه شد. این پرسشنامه 3 معیار، 8 زیرمعیار و 42 گزینه داشت. روایی پرسشنامه تائید شد. نرخ ناسازگاری کلیه شاخص ها نیز کمتر از 1/0 به دست آمد. سپس این پرسشنامه مجدد بین اعضای نمونه توزیع و داده های به دست آمده با روش AHP و نرم افزار سوپر دسیژن تجزیه و تحلیل شد. نتایج تحقیق نشان داد خط مشی های حوزه بسترسازی با وزن 70/0 در رتبه نخست، حوزه هدایت و عملیاتی با وزن 20/0 در رتبه دوم و حوزه تثبیت و نهادینه سازی با وزن 08/0 در رتبه سوم قرار دارد. مهم ترین زیرمعیارهای حوزه بسترسازی و نهادینه سازی، خط مشی های آموزش و مهارت با وزن های 73/0 و 69/0 و در حوزه عملیاتی، خط مشی های حوزه انگیزش با وزن 80/0 است؛ بنابراین به خط مشی گذاران توصیه می شود بیشترین توجه آن ها به بستر سازی معطوف شود.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، خط مشی کارآفرینی، تعاون، AHP
  • سارا پارساپور، جواد براتی*، مریم رسولزاده صفحات 41-60
    باوجود اشتغال زایی بالای بنگاه های کوچک، عمر کوتاه این دسته از بنگاه های اقتصادی، از مهمترین مشکلات آن ها محسوب می شود. از این رو، مطالعه حاضر به بررسی عوامل اثرگذار بر پایداری بنگاه های کوچک صنعتی در شهرستان مشهد می پردازد. این تحقیق برحسب هدف، کاربردی بوده و برحسب گردآوری اطلاعات توصیفی- پیمایشی با ابزار پرسشنامه گردآوری می شود. به واسطه سهم بالای (70 درصد اشتغال صنعتی) پنج گروه صنعتی، «صنایع غذایی»، «کانی غیرفلزی»، «لاستیک و پلاستیک»، «محصولات فلزی فابریکی» و «ماشین آلات طبقه بندی نشده در جای دیگر» و ناپایداری این دسته از صنایع در شهر مشهد، جامعه آماری در این مطالعه شامل این پنج گروه صنعتی می باشد. روش نمونه گیری در این مطالعه، نمونه گیری طبقه بندی شده تصادفی است. اطلاعات موردنیاز از طریق تکمیل پرسشنامه محقق ساخته توسط مدیران کارگاه های کوچک صنعتی گردآوری شده و برای بررسی عوامل تاثیرگذار بر پایداری بنگاه ها، از روش «لاجیت ترتیبی» استفاده شده است. «پایداری بنگاه» به عنوان متغیر وابسته به صورت ترکیبی از متغیرهای تغییر در سرمایه، فروش و اشتغال بنگاه در نظر گرفته شده است. مطابق نتایج این مطالعه، مهمترین عوامل تاثیرگذار بر پایداری بنگاه های کوچک و کارآفرین عبارتند از: تحصیلات مدیر، نحوه کنترل و نظارت بنگاه توسط مدیر، ریسک پذیری مدیر، آگاهی از فرصت های بازار، تعداد دوره آموزشی کارکنان، دسترسی به بازار و اتکا به تامین مالی استقراضی.
    کلیدواژگان: پایداری، بنگاه کوچک و کارآفرین، لاجیت ترتیبی، کارگاه های صنعتی
  • هستی چیت سازان*، کامبیز طالبی، امیر محب علی صفحات 61-79
    تامین مالی مناسب یکی از مشکل‏ترین و پیچیده ترین عناصر در فرایند راه‏اندازی کسب‏و‏کارهای کارآفرینانه است. این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت‏بندی رایج ترین روش های تامین مالی خود راه انداز در کسب‏وکارهای نوپای حوزه IT انجام شده است. روش تحقیق بر حسب هدف از نوع کاربردی و برحسب گردآوری اطلاعات، آمیخته- اکتشافی می باشد. در بخش کیفی با استفاده از ابزار مصاحبه های نیمه‏ساختار یافته با کارشناسان و خبرگانی که در حوزه تامین مالی شرکت‏های نوپای صنعت IT فعالیت داشته‏اند، به شناسایی رایج‏ترین روش‏های استفاده شده پرداخته و در بخش کمی پژوهش، با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی به اولویت‏بندی این معیارها اقدام شد. بدین منظور پرسشنامه های محقق ساخته میان نمونه آماری توزیع و داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار اکسپرت چویس تحلیل و وزن هر یک مشخص شد. در بخش کیفی نمونه‏گیری به شیوه هدفمند بوده و حجم نمونه تا رسیدن به کفایت داده ها تعیین شده است و در بخش کمی با استفاده از فرمول کوکران تعداد 220 شرکت با استفاده از نمونه‏گیری تصادفی ساده انتخاب شد. یافته ها بیانگر آن است که خوشه تامین مالی شخصی صاحب شغل به عنوان رایج ترین شیوه تامین مالی خود راه انداز شناسایی شد و بعد از آن به ترتیب خوشه های پرداخت های تاخیری، خوشه توقف حساب های دریافتنی، خوشه حداقل کردن هزینه های سرمایه‏گذاری و در نهایت خوشه اشتراک منابع به ترتیب در رده های دوم تا پنجم قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: تامین مالی خود راه انداز، تامین مالی کارآفرینی، کسب و کارهای نوپای حوزه IT، فرایند تحلیل سلسله مراتبی
  • مهدی خیراندیش*، الهام تبریزی، فرشید خمویی صفحات 81-100
    رشد اقتصادی زمانی اتفاق می افتد که ایده های نو تجاری سازی شوند. از این رو، شناخت عوامل تجاری سازی دانش به یکی از دغدغه های جامعه دانشگاهی تبدیل شده است. در این پژوهش تلاش شده است با استفاده از روش شناسی کیو به ذهنیت افراد و اولویت بندی عوامل تجاری سازی دانش دست یابیم. این تحقیق از نظر هدف، کاربردی، از نظر افق زمانی، مقطعی و از نظر روش گردآوری داده ها، نوعی پژوهش کیفی از نوع کیو می باشد که در آن با استفاده از مبانی نظری تعداد 40 گزاره کیو شناسایی و به کمک تحلیل عاملی اکتشافی توسط مشارکت کنندگان اولویت بندی شدند. جامعه آماری پژوهش شامل شصت نفر از کارکنان هشت سازمان تحقیقاتی هستند که در آن تعداد ده نفر (چهار نفر از مدیران ارشد بالای پنج سال سابقه خدمتی و شش نفر از اساتید دانشگاهی دارای پیشینه مطالعاتی تجاری سازی دانش) با روش قضاوتی هدف مند به عنوان نمونه انتخاب شدند. یافته های پژوهش نشان داد که فرهنگ سازمانی، ساختار و راهبرد سازمانی، منابع انسانی و مدیریت از مهم ترین عوامل تجاری سازی دانش در سازمان ها هستند. نتایج این پژوهش می تواند به مدیران کمک کند تا در راستای نیل به تجاری سازی دانش براساس ذهنیت کارکنان، خط مشی های مناسب تری در پیش گیرند.
    کلیدواژگان: ابعاد سازمانی، تجاری سازی، دانش، روش شناسی کیو
  • علی داوری*، لیلا سفیدبری، وجیه باقرصاد صفحات 101-120
    اکوسیستم ها مجموعه ای از دورنماهای فرهنگی متمرکز، شبکه های اجتماعی، حمایت مالی، دانشگاه ها و سیاست های اقتصادی فعالی هستند که محیط های حمایتی کسب وکار مخاطره آمیز را خلق می کند و در این اواخر در حوزه کارآفرینی مورد توجه قرار گرفته اند. این پژوهش به دنبال عوامل اکوسیستم کارآفرینی در ایران براساس مدل آیزنبرگ بوده و از منظر هدف، کاربردی و برحسب روش گردآوری داده ها، پژوهشی از نوع توصیفی- پیمایشی است. نمونه آماری شامل 130 نفر از سیاست گذاران توسعه کارآفرینی و کارآفرینان و صاحبان شرکت های دانش بنیان است. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه مبتنی بر پرسشنامه بسته بوده است. روایی و پایایی پژوهش پس از سنجش تایید شد. براساس یافته های این مطالعه، از جنبه توصیفی ابعاد مدل مفهومی از دید خبرگان مناسب بوده اند. تحلیل های مربوط به اهداف اصلی پژوهش نیز نشان می دهد مجموعه ای از عوامل وجود دارند که کارایی یک اکوسیستم کارآفرینی را تحت تاثیر قرار می دهند که به ترتیب حمایت ها، سرمایه انسانی، بازارها، فرهنگ ، سیاست و تامین مالی بر اکوسیستم کارآفرینی ایران تاثیرگذار هستند.
    ند.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، اکوسیستم، اکوسیستم کارآفرینانه، سیاستگذاری کارآفرینی، مدل آیزنبرگ
  • محمدرضا زالی*، کبری گودرزی صفحات 121-140
    به رغم اهمیت اشتیاق در شروع و رشد کسب وکارها و رفتار کارآفرینانه افراد، پژوهش های اندکی به بررسی وجود اشتیاق به کار و اشتیاق کارآفرینانه در ویژگی های درونی کارآفرینان پرداخته اند. بنابراین این پژوهش درصدد شناسایی مفاهیم و مقوله های اشتیاق به کار و اشتیاق کارآفرینانه رهبران کارآفرین است چرا که رهبران کارآفرین، نقش بی بدیلی را در توسعه و پیشرفت اقتصادی و اجتماعی در تمام جوامع ایفا می کنند. این پژوهش برمبنای هدف از نوع تحقیقات کاربردی و برحسب گردآوری داده ها از نوع کیفی روایتی است. جامعه آماری پژوهش شامل رهبران کارآفرین برگزیده جشنواره رهبران کارآفرین مسلمان هستند. نمونه ها با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند که پس از رسیدن به اشباع نظری به منظور افزایش قابلیت اعتماد مصاحبه ها، بررسی نتایج تا نمونه 30 ادامه یافت. در نهایت با کمک نرم افزار اطلس تی با تحلیل مضمون مفاهیم استخراج شده از روایت ها دسته بندی شده، درمجموع 2 مقوله، 9 شاخص و 98 مفهوم در مورد اشتیاق به کار و اشتیاق کارآفرینانه رهبران کارآفرین شناسایی شد. شاخص های اشتیاق به کیفیت، قانون مداری، انسان مداری، رقابت پذیری و عشق به کار در مقوله اشتیاق به کار و شاخص های اشتیاق تاسیسی، اشتیاق ایجادی، اشتیاق توسعه ای و برخورداری از شایستگی های کارآفرینانه در مقوله اشتیاق کارآفرینانه شناسایی شدند.
    کلیدواژگان: رهبران کارآفرین، اشتیاق به کار، اشتیاق کارآفرینانه، رهبران کارآفرین مسلمان
  • اسماعیل شاه طهماسبی، محمد رحیم اسفیدانی، سید سعید قوام شهیدی* صفحات 141-159
    سازمان های یادگیرنده و نوآور امروزی در این محیط ناپایدار و متلاطم به پشتوانه سرمایه اجتماعی درون و برون سازمانی می توانند امیدوار به بقا و رشد باشند. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی درونی و بیرونی بر نوآوری های بنیادی با نقش میانجی کسب دانش است. این مطالعه از نظر هدف، کاربردی بوده و از نظر گردآوری اطلاعات، توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل 113 شرکت فناور و نوآور حاضر در نمایشگاه بین المللی تهران است که با شیوه سرشماری توزیع و جمع آوری شد که از این میان 90 پرسشنامه استاندارد قابل استفاده بوده است. روایی سازه پرسشنامه تحقیق با کمک آزمون تحلیل عاملی اکتشافی بررسی و به منظور مطالعه پایایی پرسشنامه تحقیق نیز از آزمون آلفای کرونباخ استفاده شد. در پایان برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده، از آمار توصیفی و استنباطی و از نرم افزارهای SPSS 20وSmart Pls.2.M3 استفاده شد. یافته های تحقیق تاثیر مثبت سرمایه اجتماعی درونی و بیرونی بر نوآوری های بنیادی را نشان می دهد. همچنین نتایج نشان داد که کسب دانش بر نوآوری های بنیادی نیز تاثیر مثبت دارد. از دیگر نتایج تحقیق می‏توان بر تاثیر منفی بعد رابطه‏ای سرمایه اجتماعی بیرونی بر رابطه بین کسب دانش و نوآوری های بنیادی اشاره کرد. ظرفیت جذب ادراک شده و موانع فرهنگی بر رابطه بین کسب دانش و نوآوری های بنیادی تاثیری نداشته اند
    کلیدواژگان: نوآوری های بنیادی، سرمایه اجتماعی، ظرفیت جذب ادراک شده، کسب دانش
  • پریسا محزون حقیقی*، مرتضی رضایی زاده صفحات 161-180
    بازخورد، بخش مهمی از فرایند ارزیابی می باشد که به مدرسان فرصتی برای اصلاح روش آموزش و یادگیری می دهد. در واقع، بازخورد یک ابزار قدرتمند در مسیر یادگیری است که منجر به بهبود عملکرد اعضای هیئت علمی می شود. با توجه به این مهم، هدف اصلی این تحقیق شناسایی موانع بازخورد در میان مدرسان کارآفرینی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران بود. روش تحقیق از نوع کیفی و روایتی بوده و برحسب هدف کاربردی است که بدین منظور پس از طراحی سوالات و با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته از مدرسان کارآفرینی، اطلاعات مورد نیاز گردآوری شد. سپس با استفاده از مراحل معرفی شده در مدل اشتراس به تجزیه و تحلیل اطلاعات و ارائه یافته های پژوهش پرداخته شد. یافته ها حاکی از وجود موانع بازخورد در چهار سطح خود تنظیمی، فرایندی، وظیفه ای و شخصی بین اساتید دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران بود
    کلیدواژگان: بازخورد، موانع بازخورد، آموزش کارآفرینی، اساتید کارآفرینی
  • حجت ورمزیاری*، بابک ایمانی صفحات 181-200
    توسعه کارآفرینی و تداوم فعالیت بنگاه های اقتصادی در محیط‏های کسب وکار متغیر و چالش‏برانگیز، در گرو شناخت تاب‏آوری و برنامه ریزی برای تقویت آن در کسب وکارها است. بسیاری از بنگاه های کوچک و متوسط روستایی در اثر عدم تاب‏آوری مناسب، در سال های ابتدایی با شکست مواجه می‏شوند. در این راستا این مقاله با روش کمی، به‏ بررسی تاب‏آوری مالکان کسب وکارهای روستایی و واکاوی ساختار عاملی تاب‏آوری کسب وکار آن‏ها پرداخته است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری داده ها، پیمایشی است. نمونه آماری پژوهش، 120 نفر از مالکان کسب وکارهای روستایی غیرکشاورزی شهرستان ملکان استان آذربایجان شرقی بودند. ابزار پژوهش، پرسشنامه استانداردی بود که با استفاده از مقیاس تاب‏آوری کانر- دیویدسون (CD-RISC) و مقیاس تاب‏آوری در طول عمر کسب وکار (LRS-B) طراحی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم‏افزار SPSS23 انجام شد. نتایج تکنیک تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که شش عامل توان تطابق و آینده‏نگری (%23)، تعامل با مشتریان (%14)، موقعیت طلبی (%11)، حمایت خانوار (%8)، برنامه ریزی راهبردی (%7) و حمایت دولت (%6) در مجموع حدود %69 درصد واریانس سازه تاب‏آوری کسب وکارهای روستایی را تبیین کرده‏اند.
    کلیدواژگان: آینده نگری، اقتصاد مقاومتی، تاب آوری، شهرستان ملکان، کسب وکار روستایی
|
  • Mahmoud Ahmadpour Daryani * Pages 1-20
    The main objective of this study was to identify the factors affecting human resources management in small and medium-sized enterprises. The statistical population of the study consisted of agricultural small and medium enterprise executives in Zanjan Province (N=560) out of whom 196 executives were taken as sample, using Cochran’s Formula and Proportionate Stratified Sampling Technique. The validity of the questionnaire was approved by a panel of expert's judgment. In order to assess the reliability of the questionnaire, Cronbach’s Alpha coefficients were calculated for the main scales of the questionnaire (0.85). The collected data was analyzed by the SPSS (19) and LISREL software (8.5). To identify the factors affecting human resources management, exploratory factor analysis was used, and in order to investigate the fitting indexes of research model, confirmatory factor analysis and structural equations modeling were used. The results showed that affecting factors are formed by six factors including infrastructure, support, management, information technology, incentive as well as policy factors educational factors. In total, these factors explain about 10/67% of the total variance of the affecting factors
    Keywords: human resource management, Small, Medium Enterprises, strategy
  • Abdolmajid Imani *, Noor Mohammad Yaghoubi, Moslem Mobaraki Pages 21-39
    Cooperative system is a good tool to build businesses.The study is aimed at identifying and prioritizing policies of cooperative sector entrepreneurship development. The study statistical population included the managers of ministry of Cooperatives as well as the members of the Economics and Management faculty of Sistan and Baluchestan University. The research method is descriptive-survey and it is practical in terms of purpose. The research was conducted in two phasesusing two questionnaires. First, a 5-point Likert questionnaire was prepared and its validity and reliability were confirmed. 30 questionnaires were distributed and the data collected were analyzed using Smart PLS software. Then, the indices having greater factor loadings were selected and the questionnaire of prioritizing with selected criteria was prepared. The questionnaire had 3 criteria, 8 sub-criteria, and 42 choices. The questionnaire validity was also confirmed. Inconsistency of the whole indices was less than 0.1. After that, the questionnaire was distributed among the sample and the data obtained were analyzed using AHP method and Super Decisions software. The study findings showed that polices of infrastructure with weight of 0.705, guidance and operation with weight of 0.205, and consolidation and institutionalization with weight of 0.089 have the ranks of first, second, and third, respectively. The most important criteria of consolidation and institutionalization were polices of training and skills with weights of 0.730 and 0.695 while in the operational scope, the major criterion is the policies of motivation scope with weight of 0.800. Therefore, it is recommended to policymakers to highly concentrate on consolidation.
    Keywords: entrepreneurship, entrepreneurship policy, cooperatives, AHP
  • Javad Barati *, Maryam Rasuolzade Pages 41-60
    Despite high creation of jobs by small firms, their instability and short life are among the most important problems in these businesses. Thus, this study examines the factors affecting the sustainability of small industrial enterprises in the city of Mashhad. This research is an applied research survey in terms of the purpose and the information is collected through a survey using a questionnaire. Due to the high proportion (70% of industrial employment) five industrial groups, "food", "non-metallic mineral," "Rubber", "Metal Products Factory" and "machinery unclassified elsewhere" and instability of these industries in the city of Mashhad, the population in this study consists of five industrial groups. Stratified Random Sampling was used and required information was collected through completed researcher-made questionnaire by managers of small industries and the ordered logit was used to investigate the factors affecting the sustainability of the studied businesses. The "business sustainability" Index was the dependent variable and includes combination of changes in capital, sales and employment of firm. According to the results of this study, the major factors affecting sustainability of small enterprises were: administrator education, how to control and to monitor the firm by the manager, manager risk, awareness of market opportunities, the number of staff training, market access and reliance on suppliers financial borrowing. Also, the possibility of changes in the level of business sustainability; on the basis of change in these factors, was studied.
    Keywords: Sustainability, small, entrepreneurship firm, ordered logit, industrial manufacturing companies
  • Hasti Chitsazan *, Kambiz Talebi, Amir Mohebali Pages 61-79
    Employing the most effective method for financing has been critically challenging for those who start an entrepreneurial business. This study aimed to identify and prioritize the most common methods of bootstrap financing used by IT-based start-ups through a mixed method. The authors carried out semi-structured interviews with the experts highly experienced in the IT industry and involved in start-ups’ financing. Using the bootstrap financing method emerged from the interviews, in the quantitative phase, the authors administered the pair-wise comparison and Likert scale questionnaires among the participants and the AHP technique was used to prioritize each method. In the qualitative section, the authors determined the sample size using the adequacy of the data logic, and for the quantitative phase, the authors used Cochran’s formula and a sample of 220 participants was chosen by the simple random sampling method. The results of this study showed that private owner financing cluster obtained the highest position in terms of priority. Deferred payments, stopping receivable accounts, minimizing capital expenditure and using shared resources were respectively the next bootstrap financing priorities of the entrepreneurs.
    Keywords: Bootstrap Financing, Entrepreneurial finance, IT-based Start-ups, Analytic Hierarchy Process (AHP)
  • Mehdi Kheirandish *, Elham Tabrizi, Farshid Khamoie Pages 81-100
    Economic advance occurs when novel ideas are commercialized. Thus, Recognition the factors affecting the commercialization of knowledge has become one of the concerns of the academic community. In this paper, the authors utilize Q Methodology so as to delineate the role of individuals’ mentality as well as prioritizing organizational factors affecting commercializing of knowledge. This research is applied in terms of goal, and is cross-sectional in terms of time horizon. Moreover, it is an exploratory mixed research by the method of data collection in which by the theoretical, 40 Q statements were identified and using exploratory factor analysis were prioritized by participants. The study population consisted of sixty employees of eight research organizations in which ten individuals (four of the top executives of five years of service and six university professors with research literature of knowledge commercialization) were chosen as sample by the Targeted judgment method. The findings show that organizational culture, organizational structure and strategy, human resources and management are the most significant factors in the success of knowledge commercialization. As far as the commercialization of knowledge is concerned, such findings can assist managers in employing practical strategies based on their employees’ mentality.
    Keywords: Commercialization, Knowledge, organizational dimensions, Q Methodology
  • Ali Davari *, Leila Sefidbari, Vajihe Baghersad Pages 101-120
    Ecosystems are the unions of localized cultural outlooks, social networks, investment capital, universities, and active economic policies that create environments supportive of ventures and the most recently they are considered in the field of entrepreneurship. This study was conducted to identify the factors of Entrepreneurial Ecosystem in Iran based on the Isenberg’s model. It is an applied, descriptive-exploratory research. The study e population consisted of 130 individuals, including experts of policy making and entrepreneurship development, policy makers and entrepreneurs in industry, services and knowledge-based businesses owners. For this purpose, Interview is used based on close-ended questions and the validity and reliability of the interviews were approved. The findings demonstrated that dimensions of conceptual model were appropriate according to the experts’ views. The data analysis indicated that there was a set of factors that influence entrepreneurial ecosystem efficiency and also results showed that, respectively,support, human capital, markets, culture, politics and finance influence Iran’s entrepreneurship ecosystem
    Keywords: entrepreneurship, Ecosystem, entrepreneurial ecosystem, entrepreneurship policy making, Isenberg's model
  • Mohammad Reza Zali *, Kobra Goodarzi Pages 121-140
    Despite the importance of passion for starting and growing businesses and entrepreneurial behavior of individuals, few studies have investigated the role of entrepreneurial passion and passion for work of entrepreneurs’ internal characteristics. Therefore, this paper seeks to identify the concepts and issues of entrepreneurial passion and passion for work of entrepreneurial leaders. Using exploratory qualitative method with purposive sampling, this research continues to review the results of the sample 30 after reaching theoretical saturation in order to increase the reliability of interviews. Finally, by analyzing the content of concepts derived from the categorized narrations with the help of Atlas.ti software, a total of 2 issues, 9 components and 98 concepts were identified about entrepreneurial passion and passion for work of entrepreneurial leaders. Based on the findings, 5 concepts of passion for quality, law orientation, anthropocentrism, competitiveness and love to work in issue of passion for work and 4 concepts of passion for founding, passion for inventing, passion for developing and entrepreneurial competencies in issue of entrepreneurial passion were identified.
    Keywords: Entrepreneurial Leaders, Passion for Work, Entrepreneurial passion, Muslim Entrepreneurial Leaders
  • Esmaeil Shahtahmasbi, Mohammad Rahim Esfidani, Seyed Saeed Ghavam Shahidi * Pages 141-159
    Managers try to make efficient use of their capital to create competitive advantage, innovation and maintain their position in the market. One of the most important tools for achieving this goal is to strengthen and enhance the social capital in order to achieve radical innovation and to create a competitive advantage. This study is "The Impact of internal and external social capital at the same time the fundamental innovation" on the innovative and technological organizations. Therefore, after studying the literature, various aspects of social capital and radical innovation were identified and after the survey of experts, questionnaire prepared and distributed and collected from the study population of 113 companies and 90 questionnaires were completely done. To analyze the data both descriptive and inferential statistics were used. To describe the variables, SPSS 16 & Smart Pls.2.M3 software were used. The result indicates the positive impact of internal and external social capital on radical innovation. It was also found that the knowledge acquisition also has a positive effect on innovation. Also, the impact of the external relational social capital on the relationship between knowledge acquisition and radical innovation was negative. Absorptive capacity and cultural barriers do not affect the relationship between knowledge acquisition and radical innovation.
    Keywords: Radical Product Innovation, Social capital, Realized Absorptive Capacity, knowledge Acquisition
  • Parisa Mahzoon Haghighi *, Morteza Rezai Zade Pages 161-180
    Feedback is a considerable part of the assessment process which provides an opportunity for the teachers to reform the teaching and learning methodology. In fact, feedback is a powerful tool in the learning process which leads to an improvement in the performance of the faculty members. On this account, this study aims to identify the feedback barriers of the board members of Entrepreneurship Faculty of Tehran University. The method of this paper based on practical purpose that method of data collection was qualitative research. Hence, after designing the questions and using the semi-structured interview with the entrepreneurship faculty professors, the required data were collected; afterwards by applying the steps offered in Strauss’s Model, the data were analyzed and the results were presented. The findings revealed that there were feedback barriers in four levels including self-regulatory, process-based, functional and personal levels among the professors of Entrepreneurship Faculty of Tehran University
    Keywords: feedback, feedback obstacles, entrepreneurship teaching, entrepreneurship professors
  • Hojat Varmazyari *, Babak Imani Pages 181-200
    Entrepreneurship development and continuing activity of rural enterprises in the unsteady and challenging business environment necessitates recognizing resilience and planning for its improvement in the businesses. Many rural small and medium-sized enterprises fail in early years, because of inappropriate resilience. Thus this study has investigated resilience of rural businesses’ owners and explored factor structure of resilience in their businesses, using quantitative method. This research is applied survey research. The sample was 120 non-farm rural business owners in the Malekan County, province of East Azerbaijan, Iran. Instrument of this research was a standard questionnaire designed on the basis of Conner- Davidson Resilience Scale (CD-RISC) and Lifespan Resilience Scale-Business (LRS-B). Data were analyzed using SPSS23 software. Results of the exploratory factor analysis indicated that the six factors have explained about 69 percent of construct entitled “resilience of rural businesses”, including: capability for adaptation and foresight (23%), interaction with customers (14%); opportunity-seeking (11%); support from family (8%); strategic planning (7%) and governmental support (6%).
    Keywords: Resilience, Rural businesses, Resistive economy, Adaptation, Foresight