فهرست مطالب

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 41، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/11/23
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهرداد آقامحمدی، قنبر محمدی الیاسی *، سعید نظری توکلی، محمود احمدپور داریانی صفحات 401-420
    در قرن 21 اهمیت پای بندی رهبران کارآفرین به اخلاق کسب وکار به دلیل وقوع رسوایی های اقتصادی اخیر، همچون انرون و پارمالات بیشتر شده است. نظر به نقش کنونی کارآفرینان در ایجاد اشتغال و تولید محصولات نوآورانه و ضرورت درک ماهیت رسوایی های مذکور، پژوهش کیفی حاضر با روش تحلیل مضمون به کنکاش در ماهیت پایبندی رهبران کارآفرین ایرانی به اخلاق کسب وکار می پردازد. مولفان تلاش کردند تا تجربیات مشارکت کنندگان را در "دوراهه های" اخلاقی کسب وکاری بررسی نموده و التزام آنان به اصول اخلاقی را مورد تحلیل قرار دهند. جامعه پژوهشی منتخب، "رهبران کارآفرین" اقتصادی ایرانی بودند که به کمک معیارهایی همچون مالکیت کسب وکار تثبیت شده، نوآوری مکرر و مالکیت برند شناسایی شدند. نمونه های نهایی نیز به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و داده های میدانی طی دوازده مصاحبه عمیق و واقعه محور جمع آوری شد. تحلیل داده ها نیز به شیوه تحلیل مضمون (استخراج شواهد مرتبط، کدگذاری اولیه و احصاء مضمون مشترک) صورت گرفت. نتایج پژوهش حاکی از آن است که پایبندی مشارکت کنندگان به اخلاق کسب وکار صور سه گانه متمایزی دارند که مولفان پیشنهاد می کنند سنخ شناسی التزام حداقلی به اخلاق کسب وکار (قانون گرایی)، التزام میانه (بازار گرایی) و التزام حداکثری (وظیفه گرایی) را به این پدیده نسبت دهیم.
    کلیدواژگان: التزام، اخلاق کسب و کار، رهبران کارافرین
  • علی داوری، محمد جلالی، هستی چیت سازان * صفحات 421-440
    تاب آوری، یکی از مفاهیم مهم و حیاتی در علوم مختلف می باشد که در سال های اخیر توسط محققان حوزه کسب وکار و سازمان، مورد بررسی قرار گرفته است. تاب آوری به معنای ظرفیت یک کسب وکار برای زنده ماندن، انطباق و پایداری، در مواجه شدن با تغییرات آشفته و پرتلاطم است. این پژوهش با هدف ارزیابی عوامل موثر بر ظرفیت تاب آوری کسب وکارهای کوچک و متوسط فعال در حوزه تولید قطعات خودرو صورت گرفته است. براین اساس، تحقیق حاضر بر مبنای هدف، کاربردی بوده و برمبنای طرح تحقیق توصیفی- پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش قطعه سازان صنعت خودرو در کشوراند. . با استفاده از فرمول کوکران، 99 شرکت به روش نمونه‏گیری تصادفی ساده مورد تحلیل قرار گرفتند. پس از توزیع و جمع آوری پرسشنامه های استاندارد تحقیق، برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزارSmartPLS3 استفاده شد. یافته های پژوهش بیانگر آن است که دارایی ها و منابع سازمان 34درصد، و رقابت پذیری پویای سازمان 5/41درصد از تغییرات تاب آوری کسب وکارهای کوچک و متوسط را تبیین می کنند. این در حالی است که متغیر یادگیری و فرهنگ، تاثیر معناداری بر ظرفیت تاب‏آوری نداشته است.
    کلیدواژگان: تاب آوری، دارایی ها و منابع، رقابت پذیری پویا، قطعه سازان صنعت خودرو، یادگیری و فرهنگ
  • مجید حسنی پارسا*، مهدی الیاسی، سید حبیباللهطباطباییان، پیام حنفی زاده صفحات 441-460
    در دنیای امروز که سهم خدمات در اقتصاد کشورها همواره درحال افزایش است، نوآوری در خدمات و توسعه خدمت جدید (NSD) ، برای بنگاه های خدماتی بسیار مهم و حیاتی شده است. یکی از مهم ترین مباحث در این حوزه، بررسی علل عدم موفقیت توسعه خدمات جدید در بخش های مختلف خدماتی در دنیا و به ویژه در کشورمان است. تحقیق حاضر، با رویکردی کیفی مبتنی بر مطالعه چندموردی، به بررسی علل عدم موفقیت توسعه خدمات جدید در اپراتورهای تلفن همراه ایران از منظر فرآیند توسعه آن ها پرداخته است. در این تحقیق، از میان تجربیات ناموفق توسعه خدمت جدید در اپراتورهای تلفن همراه کشورمان و از طریق نمونه گیری هدفمند، 5 مورد انتخاب شده و مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. یافته های تحقیق نشان می دهد، درنظر نگرفتن ملاحظات فرهنگی و اجتماعی، فراموشی برخی از گام های مهم، عدم انجام ارزیابی های قانونی لازم، رصد نکردن فناوری ها و خدمات درحال ظهور، دسته بندی نکردن گام ها، درنظر نگرفتن دروازه های تصمیم گیری به تعداد کافی و در مکان مناسب و عدم استفاده از الگوهای موازی در فرآیند توسعه، مهم ترین علل عدم موفقیت توسعه خدمات بررسی شده در مطالعات موردی است. در پایان مقاله نیز پیشنهادهایی برای جلوگیری از تکرار تجربه های ناموفق ارائه شده است.
    کلیدواژگان: اپراتورهای تلفن همراه، الگوی فرآیندی، ایران، توسعه خدمت جدید، مطالعه چندموردی
  • ناصر صنوبر *، رحیم سروری، یونس جبارزاده صفحات 461-479
    در ادبیات نظری حوزه کسب وکار، بر نقش کلیدی بین المللی شدن شرکت در ارتقای کیفیت کارکردهای سازمانی و نیز متغیرهای نهایی نظیر کارایی و اثربخشی تاکید شده است. با توجه به این مهم و نظر به نقش شرکت های دانش بنیان در ایجاد اشتغال و کارآفرینی، در این پژوهش تاثیر متغیرهای دانش بازار خارجی و تشخیص فرصت کارآفرینانه بین المللی، بر بین المللی شدن شرکت های کوچک و متوسط حوزه دانش بنیان کشور بررسی شده است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و ازنظر ماهیت و روش، توصیفی- همبستگی است. داده ها از طریق پرسشنامه استاندارد با طیف لیکرت، از 157 شرکت دانش بنیان در سرتاسر کشور جمع آوری شده، برای روایی صوری از نظر خبرگان و برای سنجش پایایی از آلفای کرونباح و پایایی ترکیبی استفاده شده است. فرضیه ها با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری به روش حداقل مربعات جزئی و نرم افزار Smart PLS 3 آزمون شده است. یافته ها نشان می دهد، دانش بازار خارجی و تشخیص فرصت کارآفرینانه بین المللی، بر بین المللی شدن شرکت های دانش بنیان تاثیر مثبت دارد. متغیر تشخیص فرصت کارآفرینانه بین المللی نیز نقش میانجی در رابطه دانش بازار خارجی و بین المللی شدن دارد. بر این اساس لازم است برای کمک به نشر آثار مثبت شرکت های دانش بنیان بر اقتصاد کشور، توسعه قابلیت های شناخت دانش بازار و تشخیص فرصت های کارآفرینی بین المللی مدیران و دست اندرکاران به عنوان اولویت های راهبردی لحاظ شود.
    کلیدواژگان: بین المللی شدن، دانش بازار خارجی، فرصت کارآفرینانه بین المللی
  • اسفندیار محمدی *، وحید شرفی، معصومه صیدیوسفی، ناهید صیدیوسفی صفحات 481-500
    کارآفرینی فرهنگی یکی از ابعاد توسعه ی اقتصادی است که تمرکز روی آن، از جمله عوامل پیشرفت و موفقیت کشورهای توسعه یافته به شمار می رود؛ نکته ای که موجب شده در ایران نیز بیش از پیش به این مقوله توجه شود. پژوهش حاضر به دنبال شناسایی ذهنیت کارآفرینان در مورد کارآفرینی فرهنگی در استان ایلام است. چارچوب فلسفی این پژوهش، پارادایم تفسیری- اثبات گرایی است. روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی است که برحسب روش گردآوری داده ها با روش کیو انجام شده است. در این راستا، ابتدا با استفاده از ادبیات نظری موضوع و انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته با 12 نفر از متخصصان کارآفرینی فرهنگی که به صورت نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند، 110 شاخص کارآفرینی فرهنگی شناسایی شده و از این تعداد، 43 عامل به عنوان نمونه کیو انتخاب شد. جامعه آماری این پژوهش شامل کارآفرینان فرهنگی استان ایلام است که به صورت هدفمند هشت نفر از آن ها انتخاب شدند و ذهنیت آن ها با استفاده از تحلیل عاملی-اکتشافی در نرم افزار SPSS 20 تحلیل شد. نتایج نشان داد، هشت نفر موردمطالعه در مجموع سه الگوی ذهنی در مورد کارآفرینی فرهنگی داشتند که عبارتند از: نوآوری فرهنگی، بازاریابی فرهنگی و بستر فرهنگی. این الگوها در مجموع 810/63درصد واریانس کل را تبیین می کنند. الگوی ذهنی اول 480/29درصد، الگوی ذهنی دوم 291/19درصد و الگوی ذهنی سوم 039/15درصد واریانس کل را تشکیل می دهند
    کلیدواژگان: ذهنیت کارآفرینان، کارآفرینی، کارآفرینی فرهنگی، روش کیو
  • محسن محمدی خیاره * صفحات 501-520
    هدف اصلی این مقاله، بررسی تاثیر بلندمدت و مشترک فرار مالیاتی و فساد بر فعالیت های کارآفرینانه با استفاده از داده های 36 کشور عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) در دوره زمانی 2010 -2000 است. روش تحقیق برحسب هدف، کاربردی و برحسب گردآوری اطلاعات، توصیفی-همبستگی است. به این منظور، داده‎های پژوهش در دوره زمانی 2010-2000 از گزارش‎های بین‎المللی که بر اساس داده‎های پیمایشی، شاخص‎های اقتصادی و کارآفرینی کشورها را ارائه می‎کنند، استخراج و با استفاده از مدل‎سازی هم انباشتگی پانلی با نرم‎افزار Eviews 9 تحلیل شده است. نتایج بیانگر وجود رابطه بلندمدت بین متغیرهای مورد استفاده است. علاوه براین، بیانگر تاثیر منفی فساد بر هر سه مرحله انگیزه کارآفرینی، کارآفرینی نوپا و کارآفرینی تثبیت شده است. بااین حال، نتایج در مورد نحوه تاثیر فرار مالیاتی بر انگیزه کارآفرینی مثبت است. به این ترتیب، نتایج نشان داد که با به کارگیری تخمین زننده های حداقل مربعات معمولی پویا (DOLS) و حداقل مربعات معمولی کاملا تعدیل شده (FMOLS) ، فرار مالیاتی بر کارآفرینی نوپا و تثبیت شده تاثیر منفی دارد، درحالی که بر انگیزه کارآفرینی تاثیر مثبت دارد. درنتیجه، اگر کارآفرینی یکی از عوامل اصلی رشد اقتصادی باشد، سیاست گذاران و دولت در هنگام تلاش برای کاهش فرار مالیاتی، باید هم زمان سیاست هایی را نیز در مبارزه با فساد اتخاذ کرده و ضعف های نهادی را مرتفع کنند.
    کلیدواژگان: انگیزه کارآفرینی، فرار مالیاتی، فساد، کارآفرینی تثبیت شده، کارآفرینی نوپا
  • مهدیه مودتی *، تقی ترابی، عباس معمارنژاد، محمود محمودزاده صفحات 521-539
    براساس مطالعات نظری موجود، کارآفرینی و محیط نهادی باکیفیت به عنوان بسترهای لازم برای رشداقتصادی، نتایج مطلوب یک اقتصاد توسعه یافته را رقم می زنند. در این پژوهش، نقش محیط نهادی در اجرای فعالیت های کارآفرینانه و رشد اقتصادی بررسی شده است. در این راستا تاثیر عوامل نهادی تاثیرگذار بر اجرای فعالیت های کارآفرینانه در دو دسته عوامل نهادی رسمی و غیررسمی، و فعالیت های کارآفرینانه در دو گروه انگیزشی کارآفرینی فرصت گرا و کارآفرینی ضرورت گرا بر رشد اقتصادی مورد بررسی قرار گرفته است. در واقع هدف اصلی تحقیق حاضر، بررسی ارتباط کارآفرینی و محیط نهادی بر رشد اقتصادی در کشورهای منتخب است. برای این منظور از داده های مربوط به 30 کشور منتخب، طی دوره زمانی 2017-2009 و با استفاده از داده های تلفیقی پویا از طریق روش گشتاورهای تعمیم یافته استفاده شده است. داده های تحقیق نیز از گزارش های سالانه دیده بان جهانی کارآفرینی و بانک جهانی استخراج شده است. نتایج برآوردها بیانگر وجود ارتباط معنادار میان کارآفرینی فرصت گرا و نهادهای رسمی و غیررسمی بر رشد اقتصادی در کشورهای منتخب بوده، طوری که میزان اثرگذاری کارآفرینی فرصت گرا و نوع نهادهای موثر، بنابر میزان توسعه یافته گی کشورها متفاوت است. بنابراین برای دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی، توجه هرچه بیشتر به کیفیت محیط نهادی و نوع انگیزش کارآفرینان باید در دستور کار سیاست گذاران قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کارآفرینی فرصت گرا، رشداقتصادی، نهادرسمی، نهادغیررسمی
  • محمدرضا میگون پوری *، ابوالقاسم عربیون، محمد مهدی پوربصیر، علی مبینی دهکردی صفحات 541-560
    موضوع ایجاد اکوسیستم کارآفرینی پردیس دانشگاهی، یکی از چالش های پیش روی سیاست گذران توسعه کارآفرینی در نظام آموزش عالی محسوب می شود. هدف اصلی این پژوهش، مدل سازی و پیکره بندی عوامل اثرگذار بر ایجاد اکوسیستم کارآفرینانه پردیس دانشگاهی، از طریق سطح بندی و تعیین میزان شدت تعاملات آن هاست. براین اساس روش تحقیق این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از منظر گردآوری اطلاعات، آمیخته-اکتشافی است. این پژوهش دارای دو بخش کیفی برای شناسایی و سطح بندی عوامل موثر در شکل گیری UCE2 و یک بخشی کمی برای اندازه گیری تعاملات عوامل است. روش نمونه گیری در هر دو بخش کمی و کیفی، به صورت هدفمند و با استفاده از روش گلوله برفی انجام شده است. در بخش کیفی، ابتدا از مصاحبه نیمه ساختاریافته با 20 نفر از خبرگان برای شناسایی عوامل اثرگذار در UCE2 و در مرحله بعد، برای تعیین سطوح عوامل از مدل سازی ساختاری- تفسیری استفاده شده است. در بخش تحلیل کمی نیز از روش دیمتل استفاده شده است. به این منظور پرسش نامه دیمتل در اختیار 12 نفر از خبرگان قرار گرفت و با استفاده از مدل سازی دیمتل، میزان تاثیر عوامل محاسبه شد. نتایج تحقیق، 9 عامل مهم و اثربخش را در شکل گیری UCE2 نشان می دهد، و مجموع این عوامل در سه دسته عوامل منطقه ای، فرهنگ و دانشگاهی طبقه بندی می شوند.
    کلیدواژگان: اکوسیستم کارآفرینی، اکوسیستم کارآفرینی دانشگاهی، اکوسیستم کارآفرینانه پردیس دانشگاه، مدل سازی ساختاری - تفسیری، اکوسیستم کارآفرینی مبتنی بر دانشگاه
  • سیدعلی رضا هاشمی نکو، محمدحسن مبارکی *، علی رضاییان، نرگس ایمانی پور صفحات 561-580
    کارآفرینان معمولا در نخستین گام جدی برای جذب سرمایه، با فرشتگان کسب وکار مذاکره می کنند. فرآیند تصمیم گیری فرشتگان نسبت به سرمایه گذاران خطرپذیر، از رسمیت کمتری برخوردار است؛ فرآیندی که در این تحقیق مورد توجه قرار گرفته است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی است و برای درک فرآیند تصمیم گیری فرشتگان کسب وکار و اهداف و باورهای شان از روش کیفی نظریه برخاسته از داده ها با رویکرد سیستماتیک، بهره می برد. فرشتگان کسب وکار فعال در بازی های رایانه ای جامعه در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته اندو نمونه گیری نظری از این جامعه تا رسیدن به اشباع تئوریک، در مصاحبه یازدهم انجام شده است. در این تحقیق، تصمیم گیری به عنوان یک فرآیند و با تاکید بر ذهنیات فرشتگان کسب وکار مورد بررسی قرار گرفته است. این فرآیند شامل دو بخش کلان: شناخت و ارزیابی فرصت است، از آشنایی با کارآفرین شروع و به شراکت ختم می شود. اهداف و باورها در ارزیابی فرصت اثرگذار بوده و کل این فرآیند در بستر محیط خردوکلان کسب وکار شکل می گیرد. فرشتگان کسب وکار با شناخت این فرآیند می توانند تفاوت های فردی و انتظارات شخصی خود را در تصمیم گیری لحاظ کنند و از سردرگمی در انتخاب فرصت های سرمایه گذاری رها شوند.
    کلیدواژگان: سرمایه گذاری، فرشتگان کسب وکار، کارآفرینی، نظریه برخاسته از داده ها
  • مرتضی هندیجانی فرد، سید رضاحجازی* صفحات 581-600
    تامل در پژوهش های پیشین نشان می دهد که تاکنون در بسترهای اسلامی، پژوهش های اندکی برای شناسایی عوامل تاثیرگذار در قصد کارآفرینانه اجتماعی انجام شده است. پژوهش کاربردی و کیفی حاضر، با استفاده از روش روایتی، ابزار مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته و روش نمونه گیری هدفمند، این عوامل را در کارآفرینان اجتماعی فعال در ایران شناسایی کرده است. نتایج پژوهش نشان داد که عوامل فردی (باورها و مفروضات اسلامی شامل باور به آخرت و اجر اخروی، خوش بینی به انسان ها، امید به آینده، مسئولیت پذیری اجتماعی و تعهد اجتماعی، انفاق و کمک به دیگران، ماموریت گرایی، برکت و عمران زمین، عوامل روان شناختی شامل شفقت، وجدان و حس خیرخواهی، سرمایه انسانی شامل تجربه کارآفرینانه قبلی، تجربه اجتماعی پیشین و آموزش، ویژگی های شخصیتی درک شده شامل برون گرایی، استقلال طلبی، توفیق طلبی و مرکز کنترل درونی، سرمایه مالی و اتفاقات خاص دوران کودکی) و عوامل محیطی (ارزش ها و رفتارهای خانواده، الگوهای نقش، اقدامات تشکل های اجتماعی، نگرش مثبت افراد جامعه به کارآفرینی اجتماعی، معضلات اجتماعی در جامعه و عوامل قانونی شامل منافع مالیاتی و سهولت راه اندازی) ، از عوامل تاثیرگذار در قصد کارآفرینانه اجتماعی هستند.
    کلیدواژگان: بستر اسلامی، پژوهش کیفی، رفتار برنامه ریزی شده، قصد کارآفرینانه اجتماعی، کارآفرینی اجتماعی
|
  • mehrdad aghamohammadi, ghanbar mohammadi elyasi *, saeid nazari tavakkoli, mahmood ahmadpoor draiani Pages 401-420
    Occurrence of business scandals like Enron and Parmalat around the world in recent decades, have increased the importance of business leaders and entrepreneurs’ commitment to business ethics. Today entrepreneurs strive to make employment and producing innovative products is in high rank in Iran. There is also a crucial need for deep understanding of above mentioned phenomenon to prevent its repetition. So this qualitative research (theme analysis) tries to explore the nature of the Iranian entrepreneur leaders’ commitment to business ethics. Authors tried to account the conception of subjects from the meaning of business ethics and explore their experiences in ethical dilemmas in their business and analyze their commitment to ethical codes. Statistical population is composed of entrepreneur leaders identified by business experts. Final selection of samples has been done by purposeful sampling and field data gathered by ten semi-structured and behavioral interviews. The thematic Analysis used to analyze the data (extract relevant evidence, initial coding and finding common themes). The finding of the research shows that common understanding of entrepreneur leaders from business ethics is integrity and honesty in producing products and offering services but their commitment to business ethics emerge in three different forms that authors propose a typology to this phenomenon; minimum commitment to business ethics (lawful), medium commitment (market-based) and maximum commitment (deontic).
    Keywords: commitment, business ethics, entrepreneur leader
  • Hasti Chitsazan*, Ali Davari, Mohammad Jalali Pages 421-440
    Resilience is one of the most important concepts in different sciences, which have been studied by researchers in the field of business and organization in recent years. The resilience is the capacity of a business to survive, adapt and sustain when faced with turbulent and volatile changes. This study aims to assess the small and medium enterprises’ resilience capacity in automotive suppliers. Accordingly, the current research based on the objective is an applied research and is conducted on descriptive survey design. The population of this study was all SMEs active in the field of automotive suppliers in Iran. Using Cochran's formula, 99 companies were selected by simple random sampling. After distributing and collecting standard questionnaires, Structural equation modeling and Smart PLS3 software were used to analyze the data. Findings showed that the dynamic competitiveness, assets and resourcefulness of small and medium enterprises explain 34 percen and 41.5 percent of their resilience changes, respectively. The effect of learning and culture on resilience capacity has not been meaningful.
    Keywords: Resilience, Assets, resourcefulness, Dynamic competitiveness, Automotive suppliers, Learning, culture
  • Majid Hasani Parsa*, Mehdi Elyasi, Seyed Habibolah Tabatabaeian, Payam Hanafizadeh Pages 441-460
    Today, with the ever-increasing share of services in the economies of the countries, Innovation in services and New Service Development (NSD) have become crucial for service providers. Investigating the reasons of new service development failures in various service sectors, is one of the important topics in this area in the world, especially in Iran. This qualitative research investigates the reasons of New Service Development failures in Iranian mobile operators from the perspective of development process with a multiple case study approach. In this study, among the unsuccessful experiences of new service development in Iranian mobile operators, five cases were selected, investigated and then analyzed through purposive sampling. The findings of the study indicate that, failure to take into account the cultural and social considerations, failure to remember some important steps, failure to perform legal evaluations, failure to observe emerging technologies and services, failure to categorize the steps, failure to consider sufficient and appropriate number of decision making gateways and also, failure to use the parallel patterns in development process are the most significant reasons of service development failure in the case studies. At the end of the article, some preventive recommendations have been made.
    Keywords: Mobile Operators, Process Model, Iran, New Service Development, Multiple Case Study
  • Naser Sanoubar*, Rahim Sarvari, Younes Jabarzadeh Pages 461-479
    In the theoretical literature of business, emphasis is placed on the key role of internationalization in enhancing the quality of organizational functions as well as the final variables such as efficiency and effectiveness. Considering this importance and considering the role of knowledge-based companies in creating employment and entrepreneurship, in this research the impact of variables of foreign market knowledge and international entrepreneurship opportunity recognition in small and medium enterprises have been investigated. The present study is applied in terms of purpose and descriptive - correlation in terms of its nature and method. Data were collected from 157 knowledgeable companies from all over the country. The hypotheses were tested using structural equation modeling method using partial least squares and Smart PLS software. The findings of this research show that foreign market knowledge and recognition of international entrepreneurship opportunities have a positive impact on the internationalization of knowledge-based enterprises, also, the role of the mediator variable of international entrepreneurial opportunity recognition in the relationship between foreign market knowledge and internationalization was confirmed. So, it is necessary to consider the development of the capabilities for recognizing market knowledge and identifying the international entrepreneurship opportunities of managers and practitioners as strategic priorities in order to contribute to the positive spillovers of knowledge based companies on the country's economy.
    Keywords: Internationalization, Foreign Market knowledge, International Entrepreneurial Opportunity
  • esfandyar mohammadi *, vahid sharafi, masumeh saydusefi, nahid saydusefi Pages 481-500
    Cultural entrepreneurship is one of the dimensions of economic development. Focusing on it is one of the factors behind the progress and success of the developed countries. This has led to more attention in this category in Iran. More recently it has become one of the main sources of income for artists in the field of art and culture. The current research aims to identify and categorize the entrepreneurial mindset of cultural entrepreneurship in Ilam province. The theoretical framework of this research is a kind of interpretive-positivist paradigm. The research method in terms of purpose is an applied, exploratory, and using Q method. In this regard, first, using theoretical literature and conducting semi-structured interviews with 12 cultural experts in the field of cultural entrepreneurship selected as snowball sampling, 110 effective factors in cultural entrepreneurship were identified. Of these factors, 43 factors were selected as the sample of the research. Then, eight of the professors and experts in the field of cultural entrepreneurship were selected purposefully And their mentality after rating Q cards was identified using exploratory factor analysis in SPSS software. The results showed that eight subjects had a total of three mental patterns on cultural entrepreneurship: cultural innovation, cultural marketing and cultural affairs. These patterns account for 63.810% of total variance. The first mental pattern is 29.480 percent, the second mental pattern is 19.291 percent, and the third subjective pattern is 15.039 percent of the total variance.
    Keywords: Entrepreneurship, cultural entrepreneurship, Entrepreneurs' Mental Patterns, Q Metho
  • Mohsen Mohammadi Khyareh* Pages 501-520
    The main objective of this paper is to investigate the long-term relationship between entrepreneurial activities, tax evasion and corruption using data from 36 OECD member countries during the period of 2000-2010. This research is applied in terms of goal, and descriptive-correlational in terms of data gathering. For this purpose, secondary data used and collected from international reports, which present economic and entrepreneurial indices of countries based on survey data. Data during the period of 2000-2010 are modeled using panel cointegration approach by Eviews 9 software. The results indicate a long-term relationship among the variables. In addition, the results showed that the impact of corruption on all three stages of entrepreneurial Innovation, total entrepreneurship activity and established entrepreneurship was negative. However, the results on the impact of tax evasion on entrepreneurial innovation are positive. Moreover, the results showed that by using the DOLS and FMOLS estimates, tax evasion has a negative effect on the new and established entrepreneurship, while it has a positive impact on the entrepreneurial Innovation. Consequently, if entrepreneurship is one of the main drivers of economic growth, policymakers and the government should simultaneously adopt policies to combat corruption and reduce institutional weaknesses when trying to reduce tax evasion.
    Keywords: Corruption, Entrepreneurship Innovation, Established Entrepreneurship, tax evasion, Total Early-stage Entrepreneurship
  • mahdie mavaddaty*, taghi torabi, abas memaenejad, mahmod mahmodzadeh Pages 521-539
    The literature shows that entrepreneurship and a quality institutional environment lay a firm foundation for the economic growth in a developed country and yield the desirable outcomes. The present paper studied the role of an institutional environment in the execution of entrepreneurial activities and the economic growth. Accordingly, the effective institutional factors were categorized under official institutional factors and non-official institutional factors; entrepreneurial activities were classified under two motivational groups: opportunity-oriented entrepreneurship and necessity-oriented entrepreneurship. Afterwards, their effects in the economic growth were examined. The main objective of this study was to examine the effect of entrepreneurship and institutional environments on the economic growth in the selected countries. The data of 30 selected countries were gathered through Generalized Method of Moments (GMM) within the 2009-2017 timeframe. The results showed that the opportunity-oriented entrepreneurship, official institutions, and non-official institutions had a significant effect on the economic growth; the degree of effect varied according to how developed the countries were. Therefore, in order to attain the economic growth and development, the policymakers should place the quality of the institutional environment and the type of entrepreneurs’ motivation at the top of their agendas.
    Keywords: Opportunity Entrepreneurship, Economic Growth, Formal Institutional, Informal Institutional
  • MohamadReza Meigounpoory *, abolghasem arabiun, Mohammad Mehdi Poorbasir, Ali Mobini Dehkordi Pages 541-560
    the issue of creating university campus entrepreneurship ecosystem (UCE2) is of ‎one the challenges faced by entrepreneurship development policy makers in ‎higher education. The main objective of this research is to model and configuration ‎the factors affecting the creation of the university campus entrepreneurship ‎ecosystem through the leveling and determining the extent of their interactions. In ‎this research, using a mixed- exploratory method, Accordingly, the research ‎method of this research is applied and from the perspective of information ‎gathering, descriptive and survey. This research has a qualitative section and a ‎quantitative part for identifying and leveling the effective factors in the formation ‎of UCE2 and a quantitative part for measuring the interactions of the factors. The ‎method of sampling in both quantitative and qualitative parts is purposive and ‎through a snowball method. In the qualitative section, semi-structured interviews ‎were initially used by 20 experts to identify the effective factors in UCE2, and in the ‎next step, Interpretive Structural Modeling (ISM)‎ was used to determine the levels ‎of factors. In the quantitative analysis, the method of DEMATEL has been used. For ‎this purpose, the questionnaire of DEMATEL was provided to 12 experts. Using ‎DEMATEL modeling, the effect of factors was calculated. The results of the ‎research show that 9 important factors affecting the formation of UCE2 are ‎classified into three levels of regional factors, culture and university factors.‎
    Keywords: Entrepreneurship ecosystems, University Entrepreneurship Ecosystem, Interpretive Structural Analysis, University-Based Entrepreneurship ecosystems
  • Ali Reza Hashemi Nekoo, *Mohammad Hasan Mobaraki, Ali Rezaeian, Narges Imanipour Pages 561-580
    Business angels are the first major step in financing entrepreneurs. The angels' decision-making process is less formal than venture capitalists, and so far no research has been conducted in the country on this process. Computer games Business angels have been studied in this research using deep interviews. Their goals and beliefs are extracted and their expectations of entrepreneurship financing are modeled in a process with the help of the grounded theory. In this research, we have tried to consider the decision as a process, with an emphasis on the mentality of business angels. This process involves two parts of the recognition and assessment of opportunities. It ends with the partnership. Goals and beliefs are effective in evaluating opportunities, and the whole process is shaped in the context of the micro and macro business environment. By recognizing this process, business angels can take into account individual differences and personal expectations in decision-making, and feel no confusion in choosing investment opportunities.
    Keywords: Business Angels, Investment, Entrepreneurship, Grounded Theory
  • Morteza Hendijani Fard, Seyyed Reza Hejazi* Pages 581-600
    A review of the literature shows that little research has been done identifying factors influencing social entrepreneurial intentions in Islamic contexts. Using a narrative method, in-depth semi-structured interview and purposive sampling method, this applied qualitative research is conducted to identify these factors among social entrepreneurs in Iran. The results show that individual factors (i.e., Islamic beliefs and assumptions including belief in the hereafter and heavenly reward, optimism to humans, hope for the future, social responsibility and social commitment, Infagh and helping others, mission-oriented, Barakah and peopling the land, psychological factors including compassion, conscience, and benevolence; human capital including prior entrepreneurial experience, prior social experience and education; perceived personality traits including extraversion, autonomy, need for achievement and internal locus of control; financial capital; and special events in childhood) and environmental factors (i.e., family values and behaviors, role models, social communities' activities, positive attitude of the society towards social entrepreneurship, perceived social problems, and legal factors including tax benefits and ease of startup) are factors influencing social entrepreneurial intentions.
    Keywords: social entrepreneurial intentions, theory of planned behavior, social entrepreneurship, Islamic context