فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های نوین روانشناختی
پیاپی 20 (زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1390/03/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • اعظم امجدی، محمدباقر مقیمی آذری، تورج هاشمی صفحه 1
    در راستای همه گیرشناسی بیماری افسردگی در جمعیت زنان ساکن شهرستان مرند و بررسی روابط عوامل جمعیت شناختی با شیوع این بیماری، از جامعه ی زنان ساکن شهرستان مرند تعداد 2113 نفر به شیوه ی تصادفی طبقه ای انتخاب و با استفاده از پرسشنامه ی افسردگی بک و پرسشنامه ی جمعیت شناختی محقق ساخته اندازه های مربوط به متغیرهای مورد مطالعه جمع آوری شد. تحلیل نتایج نشان داد که حدود 5/61 درصد از زنان مورد مطالعه دارای افسردگی خفیف تا خیلی شدید هستند. علاوه بر این افراد متاهل نسبت به افراد مجرد از افسردگی کمتری برخوردارند، و بین تحصیلات و میزان افسردگی رابطه ی مستقیم وجود دارد و از سوی دیگر بین سطح درآمد و میزان افسردگی رابطه ی معکوس وجود دارد. همچنین سن افراد در تغییرات خلقی (افسردگی) نقش معنی دار ندارد. یافته های این پژوهش تلویحاتی برای مداخلات روانشناختی و بهزیستی دارد که توجه به آنها برای دست اندرکاران امور بهداشتی حائز اهمیت است.
  • دکترمنصور بیرامی صفحه 21
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه انواع هویت، سبک های هویت در دانشجویان دختر و پسر انجام شد. روش این پژوهش از نوع توصیفی- مقایسه ای بود که در آن نمونه ای شامل 200 نفر از دانشجویان سال اول دانشگاه تبریز (100 دختر و 100 پسر) به صورت تصادفی خوشه ایانتخاب و با استفاده از پرسشنامه ی سبک های هویت و پرسشنامه ی حالات هویت آدامز مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج حاصل با استفاده از روش تحلیل واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین سبک اطلاعاتی و سردرگم (01/0P<)، در دو گروه دانشجویان دختر و پسر تفاوت معنی دار وجود دارد. بین هویت تعلیق یافته (015/0P<)، هویت زود شکل یافته (01/0P<)، و هویت آشفته (01/0P<)، در دو گروه دانشجویان دختر و پسر تفاوت معنی دار است.
    کلیدواژگان: سبک هویت، انواع هویت
  • فریده سادات حسینی، محمد خیر صفحه 41
    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش متغیرهای مرتبط با معلم در هیجانات تحصیلی ریاضی و تنظیم هیجانی دانش آموزان است. امروزه روانشناسان تربیتی معتقدند که دانش آموزان در طی آموزش رسمی (مدرسه ای) نه تنها به کسب دانش و مهارت های شناختی نایل می شوند، بلکه هیجانات خوشایند و ناخوشایند مرتبط با یادگیری و پیشرفت را رشد می دهند. اما تحقیق بر روی هیجانات در بافت های آموزشی به آرامی در حال ظهور است و به ویژه هیجانات خوشایند به وسیله ی محققان تعلیم و تربیتی نادیده گرفته شده است. بر همین اساس پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه پیش بینی کنندگی حمایت عاطفی و کیفیت تدریس معلم در هیجانات مثبت و منفی تحصیلی ریاضی و تنظیم هیجانی دانش آموزان فراهم آمده است. بدین منظور تعداد 270 نفر (127 دختر و 143 پسر) از دانش آموزان سال اول دبیرستان شهر شیراز با روش نمونه گیری خوشه ایی تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه حمایت عاطفی معلم، مقیاس کیفیت تدریس معلم، پرسشنامه هیجانات پیشرفت- ریاضیات و پرسشنامه ی تنظیم هیجانی را تکمیل نمودند. میانگین سنی گروه نمونه 25/15 و انحراف معیار 14/1 بود. یافته ها با استفاده از روش آماری تحلیل رگرسیون چندمتغیره به شیوه ی همزمان بررسی شد. یافته های این پژوهش بیانگر آن است که متغیر کیفیت تدریس معلم می تواند هیجانات مثبت ریاضی و تنظیم هیجانی را به صورت مثبت و معناداری پیش بینی نماید و متغیر حمایت عاطفی معلم، هیجانات منفی ریاضی را به صورت منفی و معنادار پیش بینی می کند. بر طبق نتایج این پژوهش معلم نقش مهمی در ایجاد هیجانات مثبت و منفی ریاضی و تنظیم هیجانی دانش آموزان داراست.
    کلیدواژگان: حمایت عاطفی معلم، کیفیت تدریس معلم، هیجانات تحصیلی ریاضی، تنظیم هیجانی
  • اکبر رضایی صفحه 65
    هدف پژوهش حاضر بررسی ساختار عاملی و پایایی نسخه فارسی مقیاس هوش اجتماعی ترومسو (TSIS) بود. در ابتدا این مقیاس به زبان فارسی برگردانده شد. پس از ترجمه ی دوباره به زبان انگلیسی و مطابقت با نسخه ی اصلی، شکاف های موجود در ترجمه شناسایی و اصلاح شدند. در نهایت پس از اجرای مقدماتی و رفع اشکالات، پرسشنامه ی نهایی بر دانشجویان گروه نمونه که شامل 413 نفر (304 زن و 109 مرد) از دانشجویان علوم انسانی دانشگاه پیام نور مرکز تبریز بودند، اجرا شد. در این پژوهش برای بررسی ساختار عاملی، تحلیل عاملی اکتشافی (EFA) با استفاده از روش مولفه های اصلی و چرخش واریماکس بر روی 21 سوال TSIS اجرا شد. بررسی نمودار اسکری، راه حل سه عاملی را نشان داد. مانند خرده مقیاس های نسخه ی اصلی این عوامل پردازش اطلاعات اجتماعی (SIP)، آگاهی اجتماعی (SA) و مهارت های اجتماعی (SS) نامگذاری شدند. پایایی مقیاس هوش اجتماعی ترومسو با استفاده از روش های بازآزمایی و همسانی درونی (آلفای کرانباخ) محاسبه شد. ضریب پایایی آلفای کرانباخ برای کل مقیاس 75/0 و برای خرده مقیاس پردازش اطلاعات اجتماعی، مهارت های اجتماعی و آگاهی اجتماعی به ترتیب برابر 73/0، 66/0 و 64/0 به دست آمد. همچنین ضریب پایایی بازآزمایی برای کل مقیاس 81/0 و برای خرده مقیاس های پردازش اطلاعات اجتماعی، مهارت های اجتماعی و آگاهی اجتماعی به ترتیب برابر 76/0، 86/0 و 66/0 بود. ضریب آلفای کرانباخ و بازآزمایی نشان داد که پایایی هر یک از عامل ها در سطح قابل قبول می باشد.
    کلیدواژگان: هوش اجتماعی، ساختار عاملی، پایایی
  • سعیده زنوزیان، بنفشه غرایی، رخساره یکه یزدان دوست صفحه 83
    هدف این مطالعه، بررسی اثربخشی آموزش مهارت حل مساله ی گروهی در تغییر راهبردهای مقابله ای دانشجویان بود. بدین منظور 20 دانشجو به وسیله ی روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل (هریک به تعداد 10 نفر) تقسیم شدند. پیش از اجرای آموزش حل مساله برای دانشجویان گروه آزمایش، هر دو گروه به وسیله-ی پرسشنامه ی راهبردهای مقابله ای بیلینگز و موس، مورد سنجش قرار گرفتند که از لحاظ نمرات کسب شده در این ابزار، دو گروه با هم تفاوت معنادار نداشتند. سپس گروه آزمایش به مدت 7 جلسه تحت آموزش حل مساله قرار گرفت. پس از اجرای آموزش برای گروه آزمایش، مجددا از دو گروه خواسته شد تا پرسشنامه ی فوق الذکر را تکمیل کنند. سپس تفاوت میانگین پیش آزمون-پس آزمون دو گروه به کمک روش تحلیل کوواریانس مورد مقایسه و تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتیجه ی یافته ها حاکی از آن بود که آموزش حل مساله باعث تغییر در راهبردهای مقابله ای می شود که در برخی از آنها (حل مساله، جلب حمایت اجتماعی) تفاوت بین دو گروه آزمایش و گروه کنترل از لحاظ آماری معنادار می باشد. همچنین در سایر راهبردهای مقابله ای (مانند ارزیابی شناختی، مهار هیجانی، مهار جسمانی) هر چند تغییرات بالینی مشاهده شد، ولی از لحاظ آماری معنادار نبود. مبتنی بر یافته ها می توان نتیجه گرفت که آموزش مهارت حل مساله به طور کلی می تواند به تغییر در راهبردهای مقابله ای منجر گردد که نتایج این پژوهش در راستای پژوهش های پیشین در این زمینه می باشد.
    کلیدواژگان: آموزش مهارت حل مساله، راهبردهای مقابله ای
  • فاطمه شهامت صفحه 103
    مدل های شناختی در تبیین اختلالات روان شناختی به اثر طرحواره های منفی موثر در شکل گیری علائم آسیب شناسی روانی اشاره دارد. هدف این پژوهش پیش بینی علائم سلامت روان با استفاده از طرحواره های ناسازگار اولیه بود. به این منظور دو پرسشنامه ی فرم کوتاه طرحوره یانگ (SQ) در چارچوب نظریه ی درمانی مبتنی بر طرحواره ی جفری یانگ و پرسشنامه ی سلامت روان(GHQ) بر 159 دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا گردید. تحلیل نتایج این پژوهش با استفاده از نسخه 17 نرم افزار SPSS با روش تحلیل رگرسیون چندگانه صورت گرفت. نتایج بیانگر رابطه ی معنادار طرحواره های ناسازگار اولیه و علائم سه گانه ی جسمانی سازی، اضطراب و افسردگی بود. در این میان طرحواره نقص/ شرم به طرز معناداری (01/0>P) هر سه علامت را پیش بینی کرد. از طرفی بخشی از واریانس هر اختلال توسط طرحواره های خاصی به صورت معنادار پیش بینی شد. نتایج به دست آمده با بررسی های پیشین همخوان بوده و بیانگر این است که این چارچوب نظری تلویحات درمانی و تبیینی مهمی در رابطه با اختلالات روانشناختی دارد. بر این اساس می توان نیمرخ خاصی از طرحواره های ناسازگار مربوط به هر اختلال را ترسیم کرد.
    کلیدواژگان: طرحواره ناسازگار اولیه، اضطراب، جسمانی سازی، افسردگی، سلامت روانشناختی
  • لیلا شیرمحمدی، فرزانه میکائیلی منیع، حسین زارع صفحه 125
    هدف این پژوهش مطالعه ی رابطه ی سخت رویی، رضایت از زندگی و امید با عملکرد تحصیلی بود. برای رسیدن به این مهم 358 نفر (171 مرد و187 زن) دانشجوی مقطع کارشناسی با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای از دانشگاه ارومیه انتخاب شدند. برای سنجش سخت-رویی از پرسشنامه دیدگاه های شخصی، رضایت از زندگی از مقیاس داینر و امید از مقیاس امید بزرگسالان اسنایدر استفاده گردید. جهت تحلیل نتایج، آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون سلسله مراتبی به کار گرفته شد. یافته ها نشان دادند که میان متغیرهای سخت رویی و امید و میان مولفه های تعهد و کنترل سخت رویی با مولفه های امید (کارگزار و گذرگاه) رابطه ی مثبت و معنی دار وجود دارد. علاوه بر این، بین سخت رویی و رضایت از زندگی و امید و رضایت از زندگی رابطه ی مثبت و معنی دار به دست آمد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد، مولفه ی کارگزار امید به تنهایی 31 درصد از تغییرات مربوط به رضایت از زندگی را تبیین می-کند پس از آن متغیرهای تعهد و گذرگاه به ترتیب بیشترین سهم را داشتند. علاوه بر این رضایت از زندگی به تنهایی قوی ترین پیش بین در تبیین عملکرد تحصیلی می باشد.
    کلیدواژگان: سخت رویی، رضایت از زندگی، امید، عملکرد تحصیلی
  • هادی کرامتی، پروین کدیور، ولی الله فرزاد، سیدمحمود قاضی طباطبایی صفحه 149
    این پژوهش، با هدف بررسی روایی و پایایی منابع اقتدار اخلاقی نسخه ی تجدیدنظر شده اجرا شد. 652 دانش آموز سال سوم دبیرستان (320 دختر و 332 پسر) که از طریق روش نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شده بودند، به پرسشنامه ی منابع اخلاقی نسخه تجدیدنظر شده پاسخ دادند. در این پژوهش به منظور بررسی ساختار عاملی (روایی سازه) از تحلیل عاملی اکتشافی و در تعیین پایایی پرسشنامه منابع اخلاقی نسخه تجدیدنظر شده از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. یافته های ضرایب آلفای کرونباخ نشان دادکه عامل ها و مقیاس منابع اخلاقی نسخه تجدیدنظر شده از پایایی بالایی برخوردار است. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی، چهار عاملی را در این پرسشنامه نشان داد. در کل، یافته ها نشان داد که پرسشنامه ی منابع اخلاقی نسخه تجدیدنظر شده از پایایی و روایی مناسبی برخوردار است.
    کلیدواژگان: روان سنجی، منابع اقتدار اخلاقی، روایی، پایایی و تحلیل عامل
  • مجید محمودعلیلو، تقی شاه جویی، زهره هاشمی صفحه 167
    عدم تحمل بلاتکلیفی، اجتناب شناختی، جهت گیری منفی به مشکل و باورهای مثبت در مورد نگرانی در اختلال اضطراب فراگیر نقش بسزایی ایفا می کنند و به ایجاد، تداوم و تشدید علائم این اختلال منجر می شوند. بنابراین هدف از پژوهش حاضر مقایسه این مولفه های شناختی در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر و افراد عادی بود. در این راستا، تعداد 30 نفر از بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر و 30 نفر از افراد عادی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند، سپس پرسشنامه های عدم تحمل بلاتکلیفی، اجتناب شناختی، پرسشنامه چرا نگرانی و پرسشنامه ی جهت-گیری منفی به مشکل اجرا شد. نتایج نشان داد بین گروه بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر و افراد عادی در مولفه های جهت گیری منفی به مشکل (13/19F=0001/0P<) و عدم تحمل بلاتکلیفی (88/23F=، 0001/0P<) تفاوت معنادار وجود دارد. تلویحات عملی و نظری یافته ها در قسمت نتیجه گیری مورد بحث واقع شده است.
    کلیدواژگان: عدم تحمل بلاتکلیفی، اجتناب شناختی، جهت گی، ری م، نفی به مشکل، باورهای مثبت در مورد نگرانی و اختلال اضطراب فراگیر
  • محمدعلی نظری، سارا لطفی، داودحسینی نسب صفحه 187
    هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر القای خلق بر سوگیری حافظه ی آشکار [زمان واکنش، سوگیری پاسخ () و حساسیت پاسخ ()] در افراد با حساسیت بالای BAS، BIS بود. ابتدا 527 نفر از دانشجویان، پرسشنامه ی BAS و BIS را به همراه تعدادی سوال برای کنترل برتری جانبی دست تکمیل نمودند. سپس براساس نمره ی استاندارد (z) 25 نفر آزمودنی با حساسیت بالای BAS، 25 نفر با حساسیت بالای BIS و 25 نفر به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. ابتدا واژه ای هیجانی به آزمودنی ها ارائه شد تا آنها را به خاطر بسپارند. سپس نیمی از آزمودنی-های هر گروه در معرض القای خلق شاد و نیم دیگر در معرض القای خلق غمگین قرار گرفتند. در مرحله ی بعد واژه های هیجانی قبلی به همراه یک سری کلمات دیگر به آزمودنی ها ارائه شد تا آنها را بازشناسی نمایند. قبل از تجزیه و تحلیل آماری، ابتدا شاخص های سوگیری پاسخ و حساسیت پاسخ بر مبنای نظریه ی تشخیص علامت محاسبه گردید و سپس با استفاده از روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر تحلیل شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که افراد با BIS بالا در شرایط القای خلق غمگین در مقایسه با BAS بالا و گروه کنترل واژه های دارای بار هیجانی منفی را سریع تر بازشناسی می کنند اما در مورد افراد با BAS بالا در موقعیت های القای خلق تفاوت معنی داری مشاهده نگردید. در مورد حساسیت پاسخ تفاوت معنی داری مشاهده نشد. نتایج مربوط به مولفه سوگیری پاسخ نشان داد که میانگین برای واژه های منفی در گروه BIS به طور معناداری پایین تر از گروه BAS و کنترل بود؛ یعنی این افراد در بازشناسی واژه های منفی راهبرد سهل گیرانه ای را اتخاذ می کنند.
    کلیدواژگان: سوگیری حافظه ی آشکار، سیستم های مغزی، رفتار، القای خلق، نظریه ی تشخیص علامت
|
  • A. Amjadi , M.B. Moghimi Azari , T. Hashemi Page 1
    With regard to the epidemiology of depression among the women population who live in Marand City and to study the relation of demographic factors with this disorder 2113 persons they were responded to Marand using random group sampling Beck's Depression Invevtory and researcher made demographic invevtory.Analysis showed that about 61.5 percent of woman were slightly to strongly Depressed. In addition, married women in comparison with the single women were less depressed; and there was a direct relation between education and the level of depression. On the other hand there was a reversed relation between the level of depression and the level of income. Age as a factor also did not have a role in the mood change (Depression).Findings of this research have some hints for psychological organization so that paying attention to them by people who are involved in health efforts is very important.
  • M. Bayrami Page 21
    The prupose of present study was comparison of identity styles and types of identity in girl and boy students. In a descriptive-comparative study, 200 first year students (100 girls and 100 boys) from University of Tabriz selected andomly Using cluster sampling and then responded to identity styles questionnaire and Adams Identity Status questionnaire. Results were analyzed. Through Multivariate Analysis of variance (MANOVA). Results indicated there was significant different between girls and boys in informative (P<0.01) diffuse (P<0.01), moratorium (P<0.05), early formed (P<0.01), and confused (P<0.01) identity styles.
  • F. Hosseini, M. Khayyer Page 41
    The purpose of this research is to survey the role of variables related to teacher in mathematic academic emotions and students’ emotion regulation. Nowadays educational psychologists believe that students in formal education not only achieve the knowledge and cognitive skills, but also grow positive and negative emotions related to learning and achievement. But research on emotion in the educational field is appearing gradually. Also, positive emotions have been neglected by educational research. So this research has accumulated to survey predictive relationship of teacher’s affective support and quality of teaching in positive and negative mathematic academic emotions and students’ emotion regulation. For this purpose, 270 (127 female and 143 male) first grade high school students of Shiraz completed Teacher Affective Support Scale, Teacher Quality of Teaching Scale, Achievement Emotion Questionnaire-Mathematics and Emotion Regulation Questionnaire. The collected data were analyzed using the multiple regression analysis. Results showed that quality of teaching variable can predict positive mathematic academic emotions and students’ emotion regulation, significantly and positively. Teacher affective support variable can predict negative mathematic emotions significantly and negatively. According to the finding of this research teacher has important role in construction of positive and negative mathematic academic emotions and students’ emotion regulation.
  • A. Rezaei Page 65
    The purpose of the present study was to investigate the factorial structure and reliability of persian version of the Tromsø Social Intelligence Scale (TSIS). First, the scale was translated into Farsi. Then, it was retranslated into English and compared with the original version to find and correct the gaps between the translated version and the original version. Finally, after the pilot study and resolving the mistakes, the final questionnaire was carried out for sample group including 413 students studying in Humanities in Tabriz Payame Noor University (304 female, 109 male). In this study, Exploratory Factor Analysis (EFA) was conducted on the 21 items of the TSIS, using a Principle Component Analysis, with Varimax Rotation. Investigation of Scree plot showed three factor solutions. As in the original scale, these factors were called Social Information Processing (SIP), Social Skills (SS) and Social Awareness (SA). The reliability of the Tromsø Social Intelligence Scale was calculated by internal consistency (cronbach’s alpha) and test- retest methods. Cronbach's Alpha coefficient was 0.75 for the whole scale and 0.73, 0.66 and 0.64 for SIP, SS and SA, respectively. Also Test- retest reliability coefficient was 0.81 for the whole scale and 0.76, 0.86 and 0.66 for SIP, SS and SA, respectively. Cronbach's Alpha and test- retest coefficient showed that reliability of factors is acceptable.
  • S. Zenoozian Student), B. Gharraee , R. Yekke Yazdandoost Page 83
    The purpose of this study was to evaluate the efficacy of problem solving training in changing university student's coping strategies. Therefore, 20 university students were selected by using convenience sampling and were allocated in 2 groups (10 students for experimental group and 10 students for control group). Experimental group received problem solving training in 7 sessions. Before doing problem solving training, both of the groups were assessed by Billings & Moss coping strategies questionnaire. Experimental and control groups did not have significant difference in pre-test. After the training for experimental group, two groups were assessed by above questionnaires again. Differences in pre-test and post-test between two groups were analyzed with help of analysis of covariance (ANCOVA).Results showed that problem solving training in experimental group cause significant difference in some of coping strategies (problem solving and getting social support). Also clinical differences in other coping strategies (cognitive evaluation, emotional inhibition and body inhibition) were found, However they are not statistically significant. It can be concluded that.Problem solving training can change coping strategies and the results were similar to previous studies in this field.
  • F. Shahamat Page 103
    Cognitive models in explaining psychological disorders pointed the empact of negative schemas in forming psychopathological symptoms. This study is aimed to predict general health symptoms (Somatization, anxiety, depression) from early maladaptive schemas. For this purpose two young’s schema questionnaire (YSQ, short form) based on Jeffrey Young’s schema, therapy and General Health Questionnaire (GHQ) were administered to 159 students in Ferdosi university of Mashhad. Multiple regression analysis was used to analyze the results.Results indicated that there is significant relation between early maladaptive schema and somatization, anxiety and depression. Defectiveness/Shame schema predict three symptoms significantly (P>0.01). Furthermore, part of each symptom variance was significantly predicted by specific schemas.Congruent with other research findings, in this field it is concluded that schema focused therapy has explanatory frame for mental disorders, and could describe a schema- specified profiles from mental disorders.
  • L. Shirmohammadi, F. Mikaeli Manee , H. Zaree Page 125
    The purpose of this study was to investigate the relationship between hardiness, life satisfaction and hope with academic performance. 358 (171 male and 187 female) students were selected randomly from Uromia University. TRhey competed three questionnaires including personal view survey, satisfaction with life scale and hope scale. To analyze the data pearson's correlation coefficient and multiple regression (step by step) were used. The results showed that there was a significant and positive correlation between hardiness (commitment and control) and hope (agency and pathways). Also, there was a significant and positive correlation between hardiness (commitment, control, challenge) and life satisfaction. Examining the relationship between hope (agency and pathways) and life satisfaction showed that there was a significant and positive correlation between them. To making clear life satisfaction through hardiness and hope, agency, commitment and pathways respectively have most contribution to predict the total score of life satisfaction, and to making clear academic performance through hardiness, life satisfaction and hope, life satisfaction have the most contribution to predict the total score of academic performance.
  • H. Keramat, P. Kadivar , V.Farzad , M. Gazi Tabatabayi Page 149
    This study aimed to analyze the validity and reliability of Revised Moral Authority Scale (MRS-R). 652 Students of High school Ardabil (320 Femals, 332 Males) were selected by multi-stage sampling method and completed Revised Moral Authority Scale (MAS-R). Exploratory Factor analysis and internal consistency were used to compute the Revised Moral Authority Scale (MRS-R) factor structure (construct validity) and reliability, respectively. Cronbach’s Coefficients indicated that both factors and the sub factors of Revised Moral Authority Scale (MAS-R) were highly reliable. Also, the results of the exploratory factor analysis indicated four factors in this scale. In general, Revised Moral Authority Scale is a valid and reliable scale for studying Moral Authority.
  • M. Mahmudaliloo , T. Shahjooee , Z. Hashemi Page 167
    Intolerance of uncertainly, Cognitive avoidance, Negative problem orientation and Positive beliefs about worry play an important role in Generalize anxiety disorder(GAD) and leads to development and maintain of GAD. The purpose of this research was comparing of these cognitive variables among GAD patients and normal people. For this aims thirty GAD patients and thirty normal people were selected using intact sampling. Then Intolerance of uncertainly questioner; Cognitive avoidance questioner; Negative problem orientation questioner and why worry II was administrate. The results showed that there is significant different among groups in Negative problem orientation (p<0/0001, F=19/13) and Intolerance of uncertainly (p<0/0001, F=23/88). The practical and theoretical implications of the research were discussed in the section of discussion.
  • M.A. Nazari , S. Lotfi , D. Hosseini Nasab Page 187
    This study was aimed to verify the effects of mood induction and brain-behavioural systems on emotional information processing [reaction time (RT), response bias (ß), and response sensitivity (d')] in individuals with high BAS/BIS sensitivity as compared with a control group. At first, 527 undergraduate students filled out the Carver and white’s BAS/BIS scale. Then based on standardized z score; 25 subjects with high BAS sensitivity, 25 with high BIS sensitivity, and 25 were selected as the control group. For all subjects, emotional words were presented to memorize them. Then, half of the subjects of each group were introduced to induce a happy mood and the other half were introduced to induce a sad mood. At the next stage, the emotional words were presented for all subject to recognize them. Before all, for statistical purposes, the signal detection theory method was used to standardize data. Then, repeated measurement ANOVA was used to analyze each dependent measure. The results showed that individual with high BIS sensitivity, in the sad mood induction, recognize sad words faster than the high BAS sensivity group and the control group. Whrease, no significant differences were observed in indivitulas with high BAS sensitivity. Concerning the response sensetivity, the results showed neither beween group nor within condition significant differences. However, smaller response bias for negative words was observed in the high BIS sensitivity as compared with the high BAS sensitivity group and the control group. This result indicates that individuals with high BIS sensitivity use more liberal strategy for negative words recognition.