فهرست مطالب

پژوهش های نوین روانشناختی - پیاپی 32 (زمستان 1392)

فصلنامه پژوهش های نوین روانشناختی
پیاپی 32 (زمستان 1392)

  • بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1392/12/12
  • تعداد عناوین: 12
|
  • وحید احمدی *، فرنگیس دمهری، رایحه سادات هاشمی، نرجس فصیحی زاده، احمد برجعلی صفحه 1
    با توجه به شیوع بالای صفات طیف اوتیسم در افراد دارای اختلال وسواس جبری و همچنین تشخیص اختلالات اضطرابی در افراد با صفات طیف اوتیسم بالا، هدف از این پژوهش بررسی رابطه ساده و چندگانه اختلال وسواس جبری و صفات طیف اوتیسم در دانش آموزان دختر دوره راهنمایی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر دوره راهنمایی شهر یزد می-باشد که در این پژوهش 250 شرکت کننده به روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند. پرسشنامه های مورد استفاده شامل پرسشنامه 50 سوالی ضریب طیف اوتیسم و مقیاس وسواس جبری SCL-90 می باشد. داده های حاصل از پرسشنامه با استفاده از رگرسیون چندگانه به روش ورود گام به گام مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که به طور کلی صفات طیف اوتیسم می تواند 10 درصد تغییرات وسواس جبری در دانش آموزان را پیش بینی کند. در بهترین حالت از بین صفات طیف اوتیسم، ضعف در تغییر توجه و ناتوانی در مهارت اجتماعی بهترین پیش بین برای تغییرات وسواس جبری در گروه نمونه می باشد. در نتیجه، صفات طیف اوتیسم در افراد دارای اختلال وسواس جبری شایع است.
    کلیدواژگان: صفات طیف اتیسم، اختلال وسواس جبری، اختلالات اضطرابی
  • فاطمه بازدار *، توکل موسی زاده، محمد نریمانی صفحه 21
    پژوهش حاضر به منظور مقایسه سبک های تفکر، سبک های اسناد، خوش بینی و بدبینی درافراد مبتلا به اختلال وسواس و بهنجار صورت گرفت. این پژوهش از نوع علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه بیماران مبتلا به اختلال وسواس در شهر اردبیل که در سال 1391 به کلینیک های تخصصی روانپزشکی مراجعه کرده بودند تشکیل می دهد. نمونه پژوهشی 40 بیمار وسواس به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و با 40 نفر بهنجار مقایسه شدند. برای جمع-آوری داده ها از پرسشنامه وسواس فکری-عملی، پرسشنامه سبک های تفکر، پرسشنامه سبک های اسناد و پرسشنامه بازنگری شده جهت مندی زندگی استفاده شد. داده های پژوهش با روش های آماری تحلیل واریانس چندمتغیری تجزیه و تحلیل شدند. طبق یافته های پژوهش سبک های تفکر در افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی مختل تر از افراد بهنجار است. هم چنین افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی بدبین تر و دارای سبک اسناد کلی، درونی و پایدار هستند. نتایج بیانگر اهمیت نقش سبک های تفکر، سبک های اسناد، خوش بینی و بدبینی در شکل گیری و گسترش اختلال وسواس فکری- عملی است.
    کلیدواژگان: سبک های تفکر، سبک های اسناد، خوش بینی و بدبینی، اختلال وسواس فکری، عمل
  • عباس بخشی پور رودسری، مجید محمودعلیلو، علیرضا فرنام، رضا عبدی* صفحه 41
    هدف پژوهش حاضر بررسی کارایی درمان فراتشخیصی یکپارچه در کاهش نشانه های آسیب شناختی افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر دارای یک اختلال هیجانی همایند بود. سه نفر زن مبتلا به اختلال هیجانی اضطراب فراگیر همراه با یک اختلال هیجانی همایند دیگر از طریق مصاحبه تشخیصی و مصاحبه بالینی ساختار یافته براساس معیارهای تشخیصی DSM-IV برای محور یک به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. بیماران پس از احراز شرایط درمان، وارد فرآیند درمان شدند. در این پژوهش از طرح تجربی تک موردی از نوع خط پایه چندگانه ناهمزمان استفاده شد. کارآیی پروتکل درمان فراتشخیصی یکپارچه در طی در سه مرحله مداخله (خط پایه، درمان 12 جلسه ای و پیگیری 6 هفته ای) با استفاده از پرسشنامه نگرانی ایالت پنسیلوانیا (PSWQ)، نسخه چهارم پرسشنامه اختلال اضطراب فراگیر (GAD-Q-V)، مقیاس های عاطفه مثبت و عاطفه منفی (PANAS)، مقیاس سازگاری شغلی و اجتماعی (WSAS) و سنجه های اختصاصی اختلال همایند بیماران مورد بررسی قرار گرفت. داده ها به روش ترسیم دیداری، شاخص تغییر پایا (RCI) و فرمول درصد بهبودی تحلیل شدند. نتایج نشان دادند که تاثیر در مان فراتشخیصی یکپارچه در کاهش شدت آماج های درمان (نگرانی، عاطفه منفی، نشانه های اختلال اضطراب فراگیر و اختلال هیجانی همایند و آسیب عملکرد) بیماران هم از نظر آماری در سطح (05/0>p) و هم از نظر بالینی معنادار است. روش درمان فراتشخیصی یکپارچه در کاهش شدت نشانه های بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر دارای یک اختلال هیجانی همایند از کارآیی لازم برخوردار است.
    کلیدواژگان: درمان فراتشخیصی یکپارچه، اختلال اضطراب فراگیر، اختلال همایند، نگرانی
  • شهلا جبرئیلی*، جلیل باباپور خیرالدین، مجید محمودعلیلو صفحه 75
    رفتاردرمانی دیالکتیکی یکی از درمان های شناختی- رفتاری، مبتنی بر مهارت آموزی است که در پژوهش حاضر سعی شده است تا اثربخشی این نوع درمان در بهبود بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی مورد بررسی قرار گیرد.
    این پژوهش در چارچوب طرح تجربی تک موردی با استفاده از طرح خطوط چندگانه پلکانی طی 20 جلسه بر روی دو بیمار و با دوره پیگیری یک ماهه صورت گرفت. داده ها از طریق آزمون بالینی میلون 3، پرسشنامه افسردگی بک و مقیاس انگاره پردازی خودکشی ماخ جمع آوری شد.
    تحلیل داده ها نشان دادکه مداخله به عمل آمده تغییرات معنادار و قابل توجهی در نشانه های نوسان خلقی و رفتارهای خودکشی-گرایانه بیماران مرزی ایجاد کرده است. نتایج این پژوهش نشان داد، رفتاردرمانی دیالکتیکی می تواند در درمان بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی موثر باشد. به طوری که درمان موجب تغییرات معنادار در نشانه های دو بیمار شد و بهره های درمانی تا دوره پیگیری ادامه یافتند.
    کلیدواژگان: اختلال شخصیت مرزی، نوسان خلقی، خودکشی، رفتاردرمانی دیالکتیکی
  • مهدی حسنوند عموزاده*، علی حسنوند عموزاده، مصطفی قدم پور صفحه 89
    هدف پژوهش حاضر پیش بینی نشانه های اضطراب اجتماعی (ترس، اجتناب، ناراحتی فیزیولوژیک) با استفاده از طرحواره های ناسازگار اولیه بود. نمونه پژوهش شامل 200 دانشجوی دانشگاه ایلام بودند که به روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله-ای انتخاب شدند. شرکت کنندگان پرسشنامه فرم کوتاه طرحواره یانگ (YSQ-SF) و سیاهه اضطراب اجتماعی (SPIN) را تکمیل نمودند. نتایج بیانگر رابطه معنادار طرحواره های ناسازگار اولیه و علائم ترس، اجتناب و ناراحتی فیزیولوژیک بود. طرحواره انزوای اجتماعی/ بیگانگی به طرز معناداری هر سه علامت را پیش-بینی کرد. به علاوه، بخشی از واریانس های هر نشانه توسط طرحواره های خاصی به صورت معنی-داری پیش بینی شد. اگر چه بخشی از نتایج به دست آمده با یافته های تحقیقات دیگر هماهنگ می باشد، اما در مورد نتایج باید با احتیاط برخورد شود و پژوهش های بین- فرهنگی و درون- فرهنگی می تواند به تدقیق یافته ها کمک نماید.
    کلیدواژگان: طرحواره ناسازگار اولیه، اضطراب اجتماعی، ترس، اجتناب، ناراحتی فیزیولوژیک
  • زینب خانجانی*، تورج هاشمی، پریا فاروقی صفحه 111
    در تحقیقات، تفاوت میان زیرگروه های ADHD مطرح است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش بازداری از پاسخ بر کاهش علایم زیرگروه های ADHD مرکب، عمدتا بی توجه و ADHD همراه با ODD در یک نمونه 6 نفری مبتلا به این اختلال در محدوده سنی 7-10 ساله بود. با استفاده از روش نمونه گیری دردسترس و بهره-گیری از مصاحبه بالینی و پرسشنامه علائم مرضی کودکان (CSI-4) و آزمون هوش ریون کودکان (دامنه هوشی 90-119) نمونه ها انتخاب و در یک بررسی تک موردی از نوع خط پایه چندگانه، فرایند درمان بر روی (2 نفر گروه ترکیبی، 2 نفر عمدتا بی توجه، 2 نفر ADHD همراه با ODD) انجام شد. یافته ها نشان داد که طی تحلیل دیداری نمودارها و نیز براساس شاخص های آمار توصیفی، آموزش بازداری از پاسخ موجب کاهش علایم ADHD نوع ترکیبی و ADHD عمدتا بی توجه می شود. آموزش بازداری از پاسخ موجب کاهش معنی دار علایم زیرگروه ADHD/ODD نمی گردد.
    کلیدواژگان: آموزش بازداری از پاسخ، ADHD مرکب، ADHD عمدتا بی توجه، ADHD همراه با ODD
  • رضا خجسته مهر *، شمسعلی سبحانی جو، غلامرضا رجبی صفحه 129
    مطالعات نشان می دهد که دیدگاه فهمی می تواند تاثیر مهمی بر کیفیت زناشویی افراد داشته باشد. این تاثیر می تواند هم به صورت مستقیم و هم به-صورت غیرمستقیم و در تعامل با سایر متغیرهای روان شناختی از قبیل الگوهای ارتباطی باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی اثرات مستقیم و غیر مستقیم دیدگاه فهمی از طریق الگوهای ارتباطی (الگوهای ارتباطی سازنده متقابل، الگوهای ارتباطی توقع/کناره گیری، الگوهای ارتباطی اجتنابی متقابل) بر کیفیت زناشویی انجام شد. نمونه مورد مطالعه در این پژوهش شامل 300 نفر زن و مرد بودند که از بین معلمان متاهل شهر اهواز با روش تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند و به مقیاس دیدگاه فهمی خود (SDPT)، مقیاس دیدگاه فهمی همسر (ODPT)، پرسشنامه الگوهای ارتباطی (CPQ) و پرسشنامه کیفیت زناشویی (QMI) پاسخ دادند. تحلیل داده ها از طریق مدل یابی معادلات ساختاری (SEM) و اثرات غیرمستقیم از طریق آزمون بوت استراپ انجام شد. مدل ارزیابی شده از شاخص-های برازندگی خوبی برخوردار بود. بر اساس نتایج مدل معادلات ساختاری دیدگاه فهمی همسر به صورت مستقیم پیش بین مثبت کیفیت زناشویی است. دیدگاه فهمی خود و دیدگاه فهمی همسر به صورت غیرمستقیم از طریق الگوی ارتباطی سازنده متقابل پیش بین مثبت کیفیت زناشویی و الگوی ارتباطی سازنده متقابل به صورت مستقیم پیش بین مثبت کیفیت زناشویی است. الگوی ارتباطی توقع/کناره گیری و الگوی ارتباطی اجتنابی متقابل به صورت مستقیم پیش بین منفی کیفیت زناشویی است. همچنین دیدگاه فهمی خود و دیدگاه فهمی همسر به صورت غیرمستقیم از طریق الگوی ارتباطی اجتنابی متقابل و الگوی ارتباطی توقع/کناره گیری پیش بین منفی کیفیت زناشویی است.
    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، همدلی، الگوهای ارتباطی
  • یوسف رضاپور، سجاد پورباغبان، آیت الله فتحی* صفحه 153
    تعلل ورزی یکی از ویژگی هایی که عموما به عنوان یکی از تجارب دانشگاهی و عاملی آسیب-زا برای دانشجویان محسوب می شود. هدف پژوهش حاضر پیش بینی تغییرات تعلل ورزی تحصیلی براساس خودکارآمدی دانشگاهی و رضایت از زندگی بود. به همین منظور 302 نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز که با استفاده از فرمول کوکران تعیین شده بودند به روش نمونه گیری تصادفی مشخص شدند و مقیاس های تعلل ورزی تحصیلی، خودکارآمدی دانشگاهی و رضایت از زندگی را تکمیل کردند. داده های به دست آمده با استفاده از رگرسیون چندگانه تحلیل شدند. نتایج تحلیل نشان داد که خودکارآمدی تحصیلی و رضایت از زندگی به صورت منفی پیش بینی کننده تعلل ورزی تحصیلی هستند. خودکارآمدی تحصیلی و رضایت از زندگی 20% از واریانس مشترک تعلل ورزی را پیش بینی می کنند، به این معنی که دانشجویانی که از خودکارآمدی تحصیلی و رضایت از زندگی برخوردارند، از تعلل ورزی تحصیلی کمتری برخوردارند. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که تقویت خودکارآمدی و بهبود رضایت از زندگی تاثیر بسزایی در کاهش تعلل ورزی دارد.
    کلیدواژگان: تعلل ورزی تحصیلی، خودکارآمدی تحصیلی و رضایت از زندگی
  • مرجان سلیمی*، حکیمه حیدری صفحه 169
    با توجه به این واقعیت که هوش عاطفی پیشرفته می تواند در بسیاری از زمینه های زندگی مفید واقع شود و افرادی که از هوش عاطفی قوی برخوردارند از زندگی عاطفی غنی، سرشار و مناسبی بر خوردارند، بنابراین هدف از این پژوهش، بررسی اثربخشی آموزش مهارت-های عاطفی بر افزایش هوش عاطفی و شادی زوجی دانشجویان زن متاهل دانشگاه اصفهان بوده است. این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود که بر روی 30 نفر از دانشجویان متاهل انجام شد. افراد به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند و برای گروه آزمایش 8 جلسه 90 دقیقه ای آموزش مهارت های عاطفی اجرا گردید. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه هوش عاطفی پترایدز و فارنهام و پرسشنامه شادی زوجین تگریان بودند. داده ها با استفاده از نرم افزارspss و آزمون های تحلیل واریانس چندراهه و تحلیل واریانس یک راهه تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که پس از آموزش مهارت های عاطفی، هوش عاطفی و شادی زوجی در دانشجویان زن گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی داری داشت. بنابراین آموزش مهارت های عاطفی می تواند با بهبود مولفه های هوش عاطفی و شادی زوجین در بهبود و حفظ روابط متعادل و نیز سلامت خانواده نقش بسزایی داشته باشد.
    کلیدواژگان: آموزش مهارت های عاطفی، هوش عاطفی، شادی زوجی
  • زینب کاویانی*، نجمه حمید، میرصلاح الدین عنایتی صفحه 189
    هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی درمان شناختی-رفتاری گروهی مذهب محور بر تاب آوری و نگرش های ناکارآمد زوجین بود. روش پژوهش حاضر از نوع آزمایشی با پیش آزمون-پس آزمون و گروه کنترل بوده است. نمونه آماری این پژوهش شامل 30 زن متاهل، با نگرش ناکارآمد پایین و تاب آوری بالا که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس به طور همتاسازی انتخاب شدند. این افراد از نظر سن، وضعیت اقتصادی- اجتماعی، عدم ابتلا به بیماری های جسمانی، دارابودن یک انحراف معیار بالاتر از میانگین در پرسشنامه نگرش های ناکارآمد ویک انحراف معیار پایین تر از میانگین در پرسشنامه تاب آوری کانر و دیویدسون و سایر متغیرهای مورد نظر پژوهش همگون بودند. سپس آزمودنی ها به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. در مورد گروه آزمایش 10 جلسه 45 دقیقه ای روان-درمانی شناختی-رفتاری مذهب محور اجرا گردید اما درمورد گروه کنترل هیچ مداخله ای صورت نگرفت. داده های حاصل با استفاده از تحلیل کوواریانس چندمتغیری (MANCOVA) تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته های پژوهشی نشان دادند که بین گروه آزمایش وکنترل پس از اجرای روان درمانی شناختی- رفتاری مذهب محور تفاوت معناداری وجود داشت (5 000/0)p<، همچنین میزان نگرش های ناکارآمد در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل به طور معناداری کاهش یافته و میزان تاب آوری نیز افزایش یافته بود.
    کلیدواژگان: روان درمانی شناختی رفتاری مذهب محور، نگرش های ناکارآمد، تاب آوری
  • مهدی کریمی زارچی*، فرامرز سهرابی، جمال شمس صفحه 205
    مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش واسطه ای طرحواره-های ناسازگار اولیه بین سبک های فرزندپروری ادراک شده و صفات شخصیتی خوشه B انجام شد. تعداد 177 نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه های شهرستان یزد با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای تصادفی، انتخاب شدند و با استفاده از پرسشنامه های طرحواره یانگ (فرم کوتاه)، سبک فرزندپروری یانگ و پرسشنامه چندمحوری میلون 3 مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور بررسی رابطه بین متغیرها از ضریب همبستگی پیرسون و به منظور بررسی نقش واسطه ای طرحواره های ناسازگار اولیه از روش تحلیل میانجی چندگانه استفاده شد. نتایج نشان داد که حوزه طرد و بریدگی نقش واسطه ای را بین سبک فرزندپروری ادراک شده والدین طردکننده و صفات شخصیتی خوشه B ایفا می کند. حوزه خودگردانی و عملکرد مختل نقش واسطه ای را بین هر دو سبک فرزندپروری ادراک شده والدین بیش کنترل گر و هم-چنین والدین بازدارنده و تنبیه گر و صفات شخصیتی خوشه B ایفا می کند و حوزه های طرد و بریدگی و خودگردانی و عملکرد مختل هر دو نقش واسطه ای را بین سبک فرزندپروری ادراک شده والدین سهل انگار و آشفته و صفات شخصیتی خوشه Bایفا می کنند. نتایج پژوهش حاضر بیانگر ایفای نقش واسطه ای توسط طرحواره های ناسازگار اولیه بین سبک های فرزندپروری ادراک شده و صفات شخصیتی خوشه B بود.
    کلیدواژگان: سبک فرزندپروری ادراک شده، طرحواره های ناسازگار اولیه، صفات شخصیتی خوشه B
  • ایوب مرادی*، سید محمد کلانتر کوشه صفحه 225
    سیگار رایج ترین ماده اعتیادآور است که دوستی نامناسب و تنظیم منفی هیجانات با در نظر گرفتن نقش تاب آوری، احتمال مصرف این ماده را بالا می برد. هدف این پژوهش بررسی نقش تاب آوری در ارتباط تنظیم هیجان شناختی و کیفیت دوستی دو گروه از دانشجویان سیگاری و غیرسیگاری می باشد. پژوهش حاضر از نوع همبستگی و علی-مقایسه ای است. در این پژوهش 200 نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه علامه طباطبایی تهران به روش نمونه-گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب و پرسشنامه های تنظیم هیجان شناختی، کیفیت دوستی و تاب آوری را تکمیل نمودند. یافته های پژوهش با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون های t مستقل، همبستگی پیرسون، همبستگی پاره ای و رگرسیون گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که میانگین تاب آوری و راهبردهای تنظیم هیجان در دو گروه سیگاری و غیرسیگاری دارای تفاوت آماری معنی داری می باشد. همچنین بین راهبردهای مثبت تنظیم هیجان و کیفیت دوستی با کنترل تاثیر تاب آوری رابطه مثبت و بین راهبردهای منفی تنظیم هیجان و کیفیت دوستی با کنترل تاثیر تاب آوری رابطه منفی معنی دار وجود دارد. بحث و با توجه به نتایج می توان گفت که افراد سیگاری از راهبردهای مثبت تنظیم هیجان و همچنین تاب آوری کمتری نسبت به گروه مشابه غیرسیگاری برخوردارند. همچنین تاب آوری شرط لازم و نه کافی در ارتباط بین تنظیم هیجان و کیفیت دوستی است.
    کلیدواژگان: تاب آوری، تنظیم هیجان شناختی، کیفیت دوستی، سیگاری، غیرسیگاری
|
  • V. Ahmadi*, F. Demehri, R. Saadat Hashemi, N. Fasihizade, A. Borjali Page 1
    Regarding the high prevalence of Autistic Spectrum Traits (AST) among people with Obsessive-Compulsive Disorder (OCD) and simultaneity of anxiety disorders in individual with high level of Autism spectrum traits as well, this study was conducted to investigate the simple and multiple relationships of autistic spectrum traits and obsessive-compulsive disorder among secondary school girl students in Yazd. The population of current research included all of the girl students of secondary school in Yazd. The samples include 250 students who were chosen by multistage random sampling method. Autism spectrum Quotient (AQ) and OCD sub scale of SCL-90. Data were analyzed by multiple regressions. The results indicated that %10 of obsessive-compulsive variance was explained by autistic traits. Attention switching and communication emerged as the strongest predictors of obsessive-compulsive in students. Autism spectrum traits are prevalent in OCD and seem to be associated with the co-morbidities as well as the OCD syndrome itself.
    Keywords: Autistic Spectrum Traits (AST), Obsessive, Compulsive Disorder (OCD), Anxiety disorders
  • F. Bazdar*, T. Mousazade, M. Narimani Page 21
    The current study was conducted to compare thinking styles, attribution style, Optimism and pessimism in patients with obsessive-compulsive disorder and normal people. It was an ex post facto design. Population included patients with ODC who were referred to psychiatric clinics of Ardabil in 1391. Forty patients having OCD were compares with forty normal participants. In order to collect data, OCD questionnaire, Maudsley practical, Sternberg thinking style questionnaire, Seligman attribution style questionnaire the revised and life- directional questionnaire were administered. The collected data were analyzed by multivariate analysis of variance. In accordance with the findings, the individuals having obsessive thinking styles had more functional impairment than normal individuals. Also individuals possessing obsessive-compulsive disorder were more pessimistic, internal and stable in attribution style. The most predictive variables were optimism and pessimism, respectively. These results demonstrated the prominent role of thinking styles, attribution styles, optimism and pessimism in forming and developing obsessive- compulsive disorder.
    Keywords: Thinking styles, Attribution styles, Optimism, pessimism, Obsessive compulsive disorder
  • A. Bakhshipour Roodsari, M. Mahmood Aliloo, A. Farnam, R. Abdi* Page 41
    In this study we examined the efficacy of Unified transdiagnostic Treatment in symptoms reduction of patients with generalized anxiety disorder and a comorbid emotional disorder. Three women with Generalized Anxiety Disorder (GAD) and a comorbid emotional disorder were selected by using purposeful sampling method; along with diagnostic interview and Structured Clinical Interview for DSM-IV (SCID) based on disorders axis I. Patients underwent the treatment process subsequent to obtaining treatment requirements. Non-congruent multiple baseline experimental single case study was used as the method of the present study.The efficacy of Unified transdiagnostic Treatment Protocol (UP) was carried out in three phase of intervention (Baseline, 12 session treatment and 6 weeks follow-up) by using the Penn State Worry Questionnaire (PSWQ), Generalized Anxiety Disorder Questionnaire (GAD-Q-IV), Positive and Negative Affect Scales (PANAS), Work and Social Adjustment Scale (WSAS) and comorbid diagnosis-specific measures evaluated. Data analyzed with visuals inspection, improvement percentage and reliable change index (RCI) strategies. Results showed Unified transdiagnostic Treatment had both clinically and statistically (p<0/05) significant efficient on the reduction of treatment's target (worry, negative affect, functioning impairment and symptoms of GAD and comorbid disorder) severity. Unified transdiagnostic Treatment has appropriate efficacy in the symptoms reduction of patients suffering from Generalized Anxiety Disorder with a comorbid emotional disorder.
    Keywords: Unified transdiagnostic Treatment, Generalized anxiety disorder, Comorbid disorder, Worry
  • Sh. Jabraeili*, J. Babapour Kheraddin, M. Mahmoodaliloo Page 75
    Dialectical behavior therapy is a cognitive-behavioral therapy based on skill training that in the present study we have tried to the effectiveness of the treatment in patients with borderline personality disorder are examined.This study used experimental single case design scheme of multi stepped on two patients with 20 sessions over the course of a month follow up. Data gathering through Millon Clinical Multiaxial Inventory-III, Beck Depression Inventory and suicidal Ideation scale. The Treatment of changes in mood and behavior instability significant signs of suicide, proposed boundary cases.This study shows, dialectical behavior therapy can be effective in the treatment of patients with borderline personality disorder. The treatment caused significant changes in the patient's symptoms and the use two during the follow-up treatment to continue.
    Keywords: Borderline personality disorder, Mood instability, Suicidal, Dialectical behavior therapy
  • M. Hassanvand Amouzadeh*, A. Hassanvand Amouzadeh, M. Ghadampour Page 89
    The purpose of this study was to investigate the prediction of social anxiety symptoms (fear, avoidance, psychological arousal) on the basis of early maladaptive schemas. The sample consisted of 200 Ilam university students who selected by multistage random sampling. Participants completed the young’s schema questionnaire- Short Form (YSQ-SF) and Social Phobia Inventory (SPIN). Results indicated that there is significant relationship between early maladaptive schema and fear, avoidance and psychological arousal. Social isolation/ alienation schema predict three symptoms significantly. Furthermore, part of each symptom variance was significantly predicted by specific schemas. Although part of obtained results with other researchers findings are attuned, but in the case of the results should be treated with caution and a greater cross-cultural and inter-cultural research can help to scrutinize the findings.
    Keywords: Early maladaptive schemas, Social anxiety, Fear, Avoidance, Physiological arousal
  • Z. Khanjani*, T. Hashemi, P. Faroogi Page 111
    Differences between the subtypes of Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) continue to have a place in the research. The present study aimed to study the effectiveness of response inhibition training on the reduction of symptoms of ADHD combined, ADHD-predominantly inattentive and ADHD comorbid with ODD in a sample of 6 children aged 7-10 years old. using clinical interviews, Child Symptom Inventory-4 (CSI-4) and Raven's Intelligence Test for children, 4 students with ADHD were selected as sample and In a single case study of multiple baseline, treatment process on subjects (2 ADHD combined, 2 ADHD predominantly inattentive,2ADHD/ODD) was performed. The result of the data analysis based on descriptive statistic`s and visual analysis indices revealed that response inhibition training reduces symptoms of ADHD combined and ADHD predominantly inattentive. Training of response inhibition did not significantly decrease symptoms of subtype ADHD / ODD.
    Keywords: Response inhibition training, ADHD, combined, ADHD, predominantly inattentive, ADHD comorbid with ODD
  • R. Khojastehmehr*, Sh. Sobhani, Joo, Gh. Rajabi Page 129
    Studies show that perspective-taking can have a significant impact on the couple’s marital quality. This impact can be direct or indirect and can be in interaction with other psychological significant variables such as communication patterns. This study aimed to investigate direct and indirect effects of perspective-taking on marital quality with mediating of Communication Patterns (mutual constructive communication pattern, demand/ with drywal and mutual avoidance communication patterns). The participants of the study were 300 married teachers who were living in Ahvaz and were selected by multiphasic random sampling method. Participants completed marital Quality Index (QMI), Communication Patterns Questionnaire (CPQ), Self-Dyadic Perspective Taking Scale (SDPT), and Other Dyadic Perspective Taking Scale (ODPT). The data were analyzed by structural equation modeling (SEM) and also the indirect effects were tested by bootstrapping method of AMOS/18 software. The results showed that the proposed model had a good fit for the data. Results of structural equation modeling indicated that other dyadic perspective-taking was directly Positive predictive of marital quality. Self-dyadic perspective-taking and other-dyadic perspective-taking, through mutual constructive communication pattern indirectly was positive predictor of marital quality and mutual constructive communication pattern directly was positive predictor of marital quality. The result also showed that demand/ with drawl and mutual avoidance communication patterns were directly predictor of marital quality. Also, self-dyadic and other-dyadic perspective-taking, through demand/with drawl and mutual avoidance communication patterns were indirectly negative predictor of marital quality.
    Keywords: Marital satisfaction, Empathy, Communication patterns
  • Y. Rezapour, S. Purbaghban, A. Fathi* Page 153
    Procrastination is one of the features that generally considered one of the college experience and is one of the harmful factor to students. The aim of this study was to study thePrediction change of academic procrastination by academic self efficacy and life satisfaction. For these purpose 302 graduate students of Tabriz University were selected through Cochran formula and completed the academic procrastination, academic self efficacy and life satisfaction scales. The gathered data were analyzed using multiple regression. The results indicated that academic self-efficacy and life satisfaction were a negative predictor of academic procrastination. Academic self-efficacy and life satisfaction can predict. %20 of the common variance of academic procrastination. This means that students who have high academic self efficacy and life satisfaction have low academic procrastination. The results indicated that enhancement of self efficacy and improvement of life satisfaction can lead to reduce the procrastination
    Keywords: Academic procrastination, Academic self efficacy, Life satisfaction
  • M. Salimi*, H. Heydari Page 169
    Since advanced emotional intelligence can be useful in many aspects of life, the people who own this kind of intelligence will have an emotional and suitable life, so purpose of this research is investigation of effectiveness of emotional skills training on increasing emotional intelligence and couple happiness of married women students in Isfahan University. This research was based on a semi-experimental, pre-test and post-test with control group study. This was conducted on 30 married women students. They were divided into two experimental and control groups by random sampling method. Eight ninety minute sessions of emotional skills training were conducted on experimental group.Instruments were Furnham’s emotional intelligence questionnaire and Tagarian’s couple happiness questionnaire. Data was analyzed multi-way and way analysis of variance.The results showed that there was significant difference between groups in emotional skills, emotional intelligence and couple happiness. So emotional skills training can play a main role in improving stable relationship and family health.
    Keywords: Emotional skills, Emotional intelligence, Couple happiness
  • Z. Kaviani*, N. Hamid, M. Enayati Page 189
    The present research was intended to study the effectiveness of religious-based cognitive-behavioral treatment on the couples’ resiliency and dysfunctional attitude. In an experimental design with pre and post-test and control group. 30 married women who had a low dysfunctional attitude and high resiliency were selected, through available sampling they matched on the basis of age, social-economic status, not having physical diseases, having a standard deviation upper than the average in the DAS Dysfunctional Attitude Questionnaire, having a standard deviation lower than the average in the Kaner and Davidson’s resiliency Questionnaire. Other intended variables of the study were homogeneous. Then the participants were randomly divided into experience and control groups. For the experience group, there were ten 45 minute sessions of religious-based cognitive-behavioral psychotherapy, while there was no intervention in the control group. Findings showed that there were significant differences between the experience and control groups after performing the religious-based cognitive-behavioral psychotherapy.The range of experience group’s Dysfunctional attitude significantly decreased in comparison to control group but the level of resiliency increased.
    Keywords: Religious, based cognitive, behavioral psychotherapy, Resiliency, Dysfunctional attitude
  • M. Karimi Zarchi*, F. Sohrabi, J. Shams Page 205
    This research aimed at analyzing the mediative role of early maladaptive schemata between perception of parental rearing style and personality traits of cluster B. For this purpose, a group of 177 undergraduates from various universities in Yazd, were selected through random multi-stage cluster sampling and we studied these students using Schema Questionnaire Short Form (SQ-SF), Young parenting inventory and Millon clinical multiaxial inventory-III. Pearson Correlation Coefficient was also used to scrutinize the relationship between the variables, and a mediative analytical approach was employed to examine the mediative role of early maladaptive schemata. The findings depicted that disconnection and rejection domain had a mediative role between the perceived rearing style of rejective parents and personality traits of cluster B. On the other hand, impaired autonomy and performance domain had a mediative role between the perceived rearing style of both extremely severe and preventive, disciplinary parents and the personality traits of cluster B and finally both of the so-called disconnection, rejection and impaired autonomy and performance domains had a mediative role between the perceived rearing style of inconsiderate, perplexed parents and the personality traits of cluster B. The outcome of this research testifies to the meditative role of early maladaptive schemata between perceptions of parental rearing style and personality traits of cluster B.
    Keywords: Perceived rearing style, Early maladaptive schemata, Personality traits of cluster B
  • A. Moradi*, S.M. Kalantarkushe Page 225
    The aim of this study was to investigate the function of resilience, cognitive emotion regulation and quality of friendship among two groups of smoker and none smoker university students. Using cluster random-sampling method, 200 university students were administered to cognitive emotion regulation, quality of friendship and resilience questionnaires. Data were analyzed by t-test, pearson’s correlation coefficient, partial correlation and stepwise regression.Results showed that the mean of resilience and positive and negative emotion regulation strategies have significant difference in two smoker and none smoker groups. Additionally, controlling the influence of resilience, there was a positive significant relation between positive emotion regulation strategies and quality of friendship. Smoker students have less positive emotion regulation strategies and resilience than the none-smoker students.
    Keywords: Resilience, cognitive emotion regulation, quality of friendship, smoker, none smoker