فهرست مطالب

پژوهش های نوین روانشناختی - پیاپی 39 (پاییز 1394)

فصلنامه پژوهش های نوین روانشناختی
پیاپی 39 (پاییز 1394)

  • 296 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1394/09/10
  • تعداد عناوین: 13
|
  • منصور بیرامی، تورج هاشمی، اسکندر فتحی آذر، پروانه علایی صفحه 1
    قلدری در مدرسه شکلی از خشونت سطح پایین است که امروزه مورد توجه پژوهشگران و روانشناسان تربیتی قرار گرفته است.این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش مدیریت شرم مبتنی بر برنامه PEGS در کاهش قلدری نوجوانان دختر انجام گرفت و برای تحقق آن از روش تحقیق نیمه آزمایشی، طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. در این راستا، دانش آموزان دوره راهنمایی سه مدرسه دولتی دخترانه شهر تبریز با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب و غربال شدند و در نهایت، سی نفر از هر مدرسه به روش نمونه گیری هدفمند و مبتنی بر نتایج مقیاس قلدری، مشاهده حین اجرای آزمون و درجه بندی معاونین آموزشی مدرسه انتخاب شدند. هر گروه متشکل از 15 نفر بود. پنج مربی ارایه بسته آموزشی و پلاسیبو به گروه های آزمایشی و کنترل را بر عهده داشتند. نتایج تحلیل کوواریانس تک متغیره نشان داد که مداخله اثربخش بوده (F=20.92، P<0.001) و آموزش مدیریت شرم در طی هشت جلسه هفتگی 75 دقیقه ای، 20% از تغییرات قلدری را تبیین می کند. مطابق با یافته های پژوهشی و تایید روایی بسته آموزشی، توجه بر مساله قلدری نوجوانان و به کارگیری بسته آموزشی حاضر در گروه های هدف با در نظر گرفتن محدودیت های تحقیق پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: قلدری، مدیریت شرم، PEGS، هیجان های اخلاقی
  • محمدرضا تمنایی فر، حکیمه لیث صفحه 25
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه هوش هیجانی، خودکارآمدی و حمایت اجتماعی با سازگاری انجام شد. پژوهش از نوع همبستگی بود و جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه آموزش و پرورش شاغل به تحصیل در سال تحصیلی 93-92 در شهرستان اراک بود. نمونه پژوهش شامل 430 دانش آموز (230دختر و 200 پسر) بود که به شیوه نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه هوش هیجانی شرینگ، پرسشنامه خودکارآمدی شرر، پرسشنامه حمایت اجتماعی (MSPSS) و پرسشنامه سازگاری سینها و سینگ استفاده گردید. داده ها با ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون و آزمون تی تجزیه و تحلیل شد. یافته ها نشان داد که بین هوش هیجانی، خودکارآمدی و حمایت اجتماعی با سازگاری رابطه معناداری وجود داشته و هوش هیجانی، خودکارآمدی و حمایت اجتماعی قادرند تغییرات سازگاری دانش آموزان را پیش بینی کنند. همچنین، یافته ها نشان داد که بین حمایت اجتماعی دانش آموزان دختر و پسر تفاوت معنادار وجود ندارد، اما میزان هوش هیجانی و خودکارآمدی دانش آموزان پسر بیش از دانش آموزان دختر است.
    کلیدواژگان: سازگاری، هوش هیجانی، خودکارآمدی، حمایت اجتماعی
  • رسول حشمتی، جواد حاتمی، هادی بهرامی احسان، سعید صادقیان صفحه 53
    هدف پژوهش حاضر تبیین نقش LVEF، ادراکات بیماری و عواطف مثبت و منفی در کیفیت زندگی مرتبط با سلامت (HRQOL) بیماران CAD و طراحی یک مدل مفروض بر اساس این متغیرها بود. در یک بررسی توصیفی-همبستگی، 270 بیمار مبتلا به CAD از بیمارستان مرکز قلب تهران به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از فرم کوتاه پرسشنامه ادراک بیماری (Brief IPQ)، فرم کوتاه مقیاس بین المللی عاطفه مثبت منفی (I-PANAS-SF) و پرسشنامه آنژین سیاتل (SAQ) استفاده شد. همچنین، دستگاه اکوکاردیوگرافی برای به دست آوردن LVEF مورد استفاده قرار گرفت. شاخص های برازندگی و نتایج معادلات ساختاری از مدل مفروض در خصوص اثرات LVEF، ادراکات بیماری و عواطف مثبت و منفی بر کیفیت زندگی مرتبط با سلامت بیماران CAD حمایت کرد و نشان داد که این مدل از برازش مطلوب برخوردار است. اثر مستقیم LVEF بر کیفیت زندگی مرتبط با سلامت نیرومندتر از اثر غیرمستقیم آن از طریق ادراک بیماری است. همچنین اثر مستقیم و غیرمستقیم آن از طریق عواطف مثبت و منفی بر کیفیت زندگی مرتبط با سلامت معنی دار نیست. این یافته ها نقش اساسی LVEF، ادراکات بیماری و عواطف مثبت و منفی در کیفیت زندگی مرتبط با سلامت بیماران CAD را نشان داد. بنابراین، لازم است مداخلاتی جهت افزایش سطوح LVEF و مداخلات متمرکز بر ادراکات بیماری و عواطف مثبت برای این بیماران تدارک دیده شود.
    کلیدواژگان: LVEF، ادراکات بیماری، عواطف مثبت و منفی، کیفیت زندگی مرتبط با سلامت
  • زهره خسروی، لیلا چراغ ملایی*، وحیده خلیلی، امیررضا جوادی صفحه 79

    پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه سبک دلبستگی و کمال گرایی با کیفیت دوستی دانشجویان در سن ورود به بزرگسالی انجام شد. روش این پژوهش از نوع مطالعات همبستگی بود و نمونه ای 260 نفری از دانشجویان خوابگاهی دانشگاه های تهران به روش تصادفی انتخاب و با استفاده از پرسشنامه های دوستی،- کمال گرایی و مقیاس دلبستگی بزرگسال مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از روش های تحلیل رگرسیون و تحلیل واریانس چندمتغیری تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که بین کیفیت دوستی با سبک دلبستگی ایمن و سبک دلبستگی اجتنابی رابطه مثبت معنادار و با سبک دلبستگی دوسوگرا رابطه منفی معنادار وجود دارد. از سوی دیگر، بین کیفیت دوستی با کمال گرایی کل وکمال گرایی منفی رابطه منفی معنادار و با کمال گرایی مثبت رابطه معناداری وجود ندارد. همچنین بین کمال گرایی کل با سبک دلبستگی ایمن و سبک دلبستگی اجتنابی رابطه منفی معنادار و با سبک دلبستگی دوسوگرا رابطه مثبت معنادار وجود دارد. به ترتیب متغیرهای سبک دلبستگی دوسوگرا، کمال گرایی منفی به شکل معکوس و سبک دلبستگی اجتنابی و کمال گرایی مثبت به شکل مستقیم نقش مهم و معناداری در پیش بینی کیفیت دوستی دارند. با توجه به این به نظر می رسد که کمال گرایی و سبک دلبستگی مولفه های تاثیرگذاری در پیش بینی کیفیت دوستی فرد باشند.

    کلیدواژگان: سبک دلبستگی، کمال گرایی، کیفیت دوستی، بزرگسالی
  • معصومه دهباشی، عادله اصلی پور، موسی کافی صفحه 101
    هدف این پژوهش، بررسی اثربخشی آموزش روابط میان فردی بر دوست یابی و عزت نفس دانش آموزان دختر بود. طرح پژوهش، آزمایشی از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر پایه چهارم ابتدایی شهر گرگان بود که در سال تحصیلی 93-92 مشغول به تحصیل بودند. 30 نفر به شیوه نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شده و در گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. پرسشنامه های عزت نفس آیزنک و مقیاس دوستی ساکرال روی دو گروه اجرا گردید. سپس آموزش روابط میان فردی در هشت جلسه بر روی گروه آزمایش اجرا شد و گروه کنترل هیچ آموزشی دریافت نکرد. در خاتمه، دو گروه، پرسشنامه ها را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری تحلیل گردید. نتایج حاکی از اثربخشی آموزش روابط میان فردی بر دوست یابی (F=5.934، P=0.022) و عزت نفس (F=4.884، P=0.036) دانش آموزان بود. آموزش روابط میان فردی منجر به افزایش کیفیت دوستی و عزت نفس در دانش آموزان دختر می شود.
    کلیدواژگان: آموزش روابط میان فردی، دوست یابی، عزت نفس، دانش آموزان
  • سحر روحانی، یوسف نوظهور، محمدرضا عبدالله نژاد، عباس بخشی پور رودسری صفحه 119
    هرچند در میان افرادی که ویتگنشتاین به تاثیر آن ها در آراء خود تصریح می کند نامی از «فروید» دیده نمی شود، با این حال مطالعه آثار ویتگنشتاین از گونه ای تشابه روش شناختی میان روان کاوی فروید و رویکرد درمانی او به فلسفه حکایت دارد. این تشابه که در قالب یک «تمثیل» در بند 255 پژوهش های فلسفی عنوان شده، نوعی «انتقال روش» به شمار می رود، به عبارت دیگر ویتگنشتاین شیوه برخورد فروید با بیماران نوروتیک را به حوزه مسائل فلسفی تسری می دهد. باید توجه داشت که این مشابهت به معنی همپوشانی کامل این دو شیوه نیست، به گونه ای که حتی در برخی موارد، شکاف میان این دو رویکرد آن چنان گسترده است که باید از گونه ای تفاوت روش شناختی صحبت کرد. به منظور سهولت در مقایسه، ابتدا به برخی از مهم ترین تکنیک های روان کاوی فروید اشاره می شود، در ادامه این پژوهش در دو محور اصلی تشابه و تفاوت میان روان کاوی فروید در درمان بیماران نوروتیک و رویکرد درمانی ویتگنشتاین به مسائل فلسفی را مورد بررسی قرار می دهد.
    کلیدواژگان: فروید، ویتگنشتاین، روان شناسی عمیق، گرامر عمقی
  • نسرین عبدلی، رقیه اسدی، علی دلاور صفحه 141
    هدف پژوهش حاضر بررسی مقایسه ای هوش معنوی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر به تفکیک جنسیت و پایه تحصیلی بود. بدین منظور 220 دانشجو به شیوه تصادفی منظم انتخاب شدند تا به پرسشنامه 24 سوالی هوش معنوی کینگ SISRI (کینگ، 2007) که دارای چهار خرده مقیاس تفکر انتقادی وجودی (CET)، تولید معنای شخصی (PMP)، آگاهی متعالی (TA) و توسعه حالت هوشیاری (CSE) بود، پاسخ دهند. نتایج به دست آمده از تحلیل واریانس چندمتغیره و تی نشان داد که هوش معنوی دانشجویان دختر و پسر تفاوت معناداری ندارد (05/ 0P) و میانگین مردان در این مولفه بالاتر از زنان بود. هم چنین تفاوت میانگین ها در مقاطع مختلف تحصیلی در هوش معنوی و مولفه های ایجاد معنای شخصی و آگاهی متعالی معنادار بود. اما در سایر مولفه های هوش معنوی تفاوت معناداری میان مقاطع مختلف تحصیلی یافت نشد. همچنین رابطه معناداری میان هوش معنوی و سن به دست نیامد.
    کلیدواژگان: هوش معنوی، مقطع تحصیلی، جنسیت
  • لیلا محمدی، زهرا تنها، سوده رحمانی صفحه 161
    از مهم ترین عوامل موثر بر رفتارهای پرخطر، راهبردهای تنظیم شناختی هیجان در افراد است. پژوهش های اندکی به نقش متغیرهای واسطه ای در این ارتباط پرداخته اند. پژوهش حاضر با هدف ارائه مدلی به منظور تعیین نقش بررسی تاثیر راهبردهای تنظیم شناختی هیجان در رفتارهای پرخطر بواسطه حمایت اجتماعی ادراک شده انجام شد. بدین منظور 224 (93 پسر و 149 دختر) از دانشجویان دانشگاه تهران با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها پرسش نامه بررسی رفتارهای پرخطر جوانان (YRBSQ، مرکز کنترل بیماری های آمریکا، 1989)، پرسش نامه تنظیم شناختی هیجان (گارنفسکی، کرایج و اسپینهاون، 2001) و مقیاس چندوجهی حمایت اجتماعی ادراک شده (زیمت، داهلم، زیمت و فارلی، 1988) مورد استفاده قرار گرفت. نتایج حاکی از اثر مستقیم راهبردهای شناختی سازگارانه بر خانواده، راهبردهای شناختی ناسازگارانه بر خانواده و دوستان و همچنین، راهبردهای شناختی ناسازگارانه، خانواده و دوستان بر رفتارهای پرخطر بود. علاوه بر این، اثرات غیرمستقیم راهبردهای سازگارانه و ناسازگارانه تنظیم شناختی هیجان بر رفتارهای پرخطر به وسیله عامل خانواده واسطه گری شد. بنابراین، نقش واسطه ای حمایت اجتماعی ادراک شده در رابطه میان راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و رفتارهای پرخطر تایید شد. در نهایت، مدل برازش مناسبی با داده ها داشت.
    کلیدواژگان: رفتارهای پر خطر، تنظیم شناختی هیجان، حمایت اجتماعی ادراک شده
  • نجمه نیکومحمدی، حمید علیزاده*، بهروز کریمی، الهام حکیمی راد، زهرا امین آبادی صفحه 189

    این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی برنامه ترکیبی آموزش مستقیم و آگاهی واج شناسی بر کاهش غلط های املایی دانش آموزان دبستانی دارای اختلال یادگیری املا انجام شده است. روش پژوهش، از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش تمام دانش آموزان پایه چهارم دبستان شهرستان بیرجند بودند که در سال تحصیلی 93-1392 به تحصیل اشتغال داشتند. نمونه پژوهش شامل 10 دانش آموز پایه چهارم بود که با تشخیص اختلال یادگیری املا به مرکز توان بخشی اختلال یادگیری ویژه شهرستان بیرجند ارجاع داده شده بودند. ابزار گردآوری داده ها، شامل آزمون هوش وکسلر مقیاس کودکان (شهیم، 1371)، آزمون تشخیص اختلال املا برای پایه چهارم (کریمی، 1383)، آزمون عملکرد تعویض واج (پوراعتماد،1382) و آموزش ترکیبی بسته های آموزشی آموزش مستقیم و آگاهی واج شناختی بوده است. توزیع با استفاده از روش تحلیل کوواریانس مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد آموزش ترکیبی بر کاهش غلط های املایی و نیز بر بهبود عملکرد تعویض واج دانش آموزان دبستانی موثر بوده است. بر اساس یافته های این پژوهش می توان روش آموزش ترکیبی را برای آموزش های ویژه و مناسب برای اختلال املا نویسی پیشنهاد کرد.

    کلیدواژگان: آموزش مستقیم، آگاهی واج شناختی، آموزش ترکیبی، اختلال یادگیری املا
  • شهرام واحدی، پریناز منصوری صفحه 205
    دانش آموزان در مدرسه ممکن است با شرایط آزاردهنده متعددی روبه رو شوند که باعث ایجاد ترس و اضطراب در آن ها می گردد و این مسئله تمایل آنها را به حضور در مدرسه کاهش می دهد، تحقیق حاضر به منظور بررسی اثربخشی اصلاح رفتار شناختی بر کاهش رفتار امتناع از مدرسه رفتن دانش آموزان دختر انجام گردید. در این پژوهش چهار دانش آموز دارای رفتار امتناع از مدرسه بر اساس مقیاس تجدیدنظرشده امتناع از مدرسه (فرم دانش آموز SRAR-C) و مصاحبه ساختار یافته انتخاب شدند. با استفاده از طرح تک آزمودنیABA، طی 8 جلسه آموزش اصلاح رفتارشناختی قرار گرفتند و طی دو هفته پس از مداخله نیز همچنان مورد مشاهده قرار گرفته و با داده های خط پایه براساس تحلیل بصری (سطح، روند و تغییرپذیری)، درصد داده های غیرهمپوش با استفاد از شاخص PAND و ضریب اثر مقایسه گردید. نتایج نشان داد که اصلاح رفتار شناختی، رفتار امتناع از مدرسه را به طور معنی دار کاهش داد. می توان نتیجه گرفت که به کارگیری اصلاح رفتارشناختی در کاهش رفتار امتناع از مدرسه موثر است.
    کلیدواژگان: رفتار امتناع از مدرسه، دانش آموزان، اصلاح رفتارشناختی
  • یوسف یاوری صفحه 235
    این پژوهش با هدف بررسی اعتبار و پایایی پرسشنامه خودگفتاری اتوماتیک در ورزش انجام گرفت. بدین منظور 332 نفر (181ورزشکار مرد و150ورزشکار زن) به صورت تصادفی انتخاب شدند. این پرسشنامه اولین بار توسط نیکوس زوربانوس و همکاران (2009) طراحی شده است و شامل 39 سوال 5 گزینه ای بر مبنای لیکرت است که دربرگیرنده 8 بعد روانی، کنترل اضطراب، اعتمادبه نفس، دستورالعمل ها، نگرانی، رهایی از تعهد، خستگی جسمانی، افکار نامربوط است که 4 بعد اول مربوط به خودگفتاری مثبت و 4 بعد دیگر مربوط به خودگفتاری منفی می باشد. برای تعیین روایی سازه از تحلیل عاملی اکتشافی، استفاده شد و برای تعیین ثبات درونی و پایایی پرسشنامه از روش ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که 78/ 0 به دست آمد. همچنین در تحلیل عاملی تاییدی به منظور بررسی برازش مدل از شاخص نیکویی برازش، شاخص نیکویی برازش انطباقی، شاخص برازش مقایسه ای، خطای ریشه مجذورمیانگین تقریب و باقی مانده مجذور میانگین استفاده شد. نتایج نشان داد پرسشنامه خودگفتاری اتوماتیک در ورزشکاران از ثبات درونی و پایایی مطلوبی برخوردار است و می تواند به منظور بهبود و توسعه تحقیق در مورد وضعیت روانی ورزشکاران مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اعتباریابی، پرسشنامه، خودگفتاری اتوماتیک، ورزشکار
  • آذر یزدانی، امیر پناه علی صفحه 257
    هدف پژوهش حاضر مقایسه هوش هیجانی زنان در آستانه طلاق و عادی شهرستان تبریز بود. روش پژوهش از نوع علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه مراجعان متقاضی طلاق (زن) اعم از مراجعان خود ارجاعی و یا ارجاع داده شده از طرف دادگاه خانواده شهرستان تبریز به مراکز مشاوره دادگاه خانواده و زنان متاهل غیرمتقاضی در سال 1393 بود. در این راستا تعداد 80 نفر از افراد متقاضی طلاق (18 تا 50 سال) و از افراد متاهل غیرمتقاضی دسترس انتخاب شد. ابزار گردآوری اطلاعات در پژوهش حاضر پرسشنامه هوش هیجانی بار-آن بود. اطلاعات به دست آمده با استفاده از روش تحلیل واریانس چندمتغیره تحلیل شدند. نتایج نشان داد بین هوش هیجانی زنان در آستانه طلاق و عادی شهرستان تبریز تفاوت وجود دارد. همچنین بر اساس نتایج، مولفه های شادمانی، استقلال فردی، تحمل فشار، خودشکوفایی و مسئولیت پذیری هوش هیجانی بین گروه های متقاضی طلاق و عادی متفاوت است.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، شادکامی، خودشکوفایی، مسئولیت پذیری
  • رضا رحیمی، احمد علی پور، حسین زارع، نصرالله عرفانی صفحه 259
    هدف این پژوهش بررسی رابطه دست برتری و سبک های شناختی وابسته و نابسته به زمینه در دانش آموزان پسر پایه اول دورهدوم متوسطه شهر قروهبود. مطالعه حاضر از نوع همبستگی است. در این مطالعه 220 نفر از دانش آموزان به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. از آزمودنی ها خواسته شد آزمون دست برتری چاپمن و آزمون گروهی اشکال نهفته را تکمیل کنند. جهت تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون استفاده شد.نتایج نشان داد که بین سبک های شناختی دانش آموزان راست برتر و چپ برتر تفاوت معنی داری وجود دارد، بدین معنی که سبک شناختی دانش آموزان چپ برتر در مقایسه با دانش آموزان راست برتر بیشتر نابسته به زمینه است. نتایج این مطالعه موید یکی از نظریه ها در سبب شناسی چپ برتری است که توسط گشویند-بهان-گالابوردا در سال 1982 عنوان شده است.
    کلیدواژگان: دست برتری، سبک هایی شناختی
|
  • Mansour Beyrami, Touraj Hashemi, Eskandar Fathiazar, Parvaneh Alaie Page 1
    Bullying is a from of low level violence that has recently been attended by educational psychologists and researchers. The goal of this research was to examine the effectiveness of shame management training based on PEGS program in reducing female adolescents’ bullying. Therefore, semi-experimental pretest-posttest control group design was used. Using multi-stage random cluster sampling, female students of three state guidance schools in Tabriz city were selected and were screened. Finally, 30 students from each school were selected by purposeful sampling, results of the bullying scale, and observation during screening and rating by school assistants. Each group consisted of 15 students. Five educators presented educational package and placebo to experimental and control groups. Results of one-way analysis of covariance indicated that the intervention was effective (F=20.92, P<0.001), and 75 minute training sessions of shame management for eight weeks predicted 20 % of bullying variances. Due to research findings and confirming of training package validity, paying attention to adolescents’ bullying problem is recommended. Also, regarding the study limitation, it is suggested that this training method should be applied for decreasing bullying.
    Keywords: Bullying, Shame management, PEGS, Moral emotions
  • Mohammadreza Tamannaeifar, Hakimeh Leis Page 25
    The aim of the present study was to investigate the relationship between emotional intelligence, self-efficancy, social support and adjustment in students. The study population included all high–school students in Arak in the academic year 2012-2013. Using random multi-stage cluster method, 430 students (230 females and 200 males) were selected. Data were collected through Shring’s emotional intelligence scale, Sherer’s general self-efficacy scale, Zimet et als’ Multidimensional Scale of Perceived Social Support and Sinha & Singh’s adjustment Inventory. Data were analyzed using t–test, regression method, and Pearson correlation coefficient. Results indicated that there was a significant relationship between emotional intelligence, self-efficacy, social support and adjustment. So, emotional intelligence, self-efficacy, and social support could predict the variances of students’ adjustment. The results also demonstrated that there was no significant difference between male and female students in social support. However, the emotional intelligence and self-efficacy of male students was found to be higher than female students.
    Keywords: Adjustment, Emotional Intelligence, Self, efficacy, Social Support
  • Rasoul Heshmati, Javad Hatami, Hadi Bahrami, Saeid Sadeghian Page 53
    The objective of this study was to explain the role of LVEF, illness perceptions, and positive/negative affect in health related quality of life (HRQOL) in patients with CAD and was to design a hypothesized model based on these variables. This study was conducted with a correlational method, in which 270 patients with CAD from Tehran Heart Center Hospital were selected by convenience sampling method and asked to answer Positive and Negative Affect Schedule (PANAS) Short Form (I-PANAS-SF), Brief Illness Perception Questionnaire (Brief IPQ) and Seattle Angina Questionnaire (SAQ). Data for LVEF of patients was obtained by echocardiography. The results of Structural Equation Modeling confirmed the hypothesized model regarding the effect of LVEF, illness perceptions and positive/negative affect on health related quality of life in patients with CAD. Besides, it showed that this model had an appropriate fitness. Direct effect of LVEF on HRQOL was stronger than it’s indirect effect through illness perception. Also, the direct and indirect effects of LVEF on HRQOL through positive/negative affect was not significant. These results suggest that LVEF, illness perceptions and positive/negative affect had an essential role in health related quality of life in patients with CAD. Therefore, it is necessary to provide interventions to increase LVEF and interventions focused on illness perceptions and positive/negative affect for these patients.
    Keywords: LVEF, Illness perceptions, Positive, negative affect, Health related quality of life
  • Zohreh Khosravi, Leila Cherag Mollaie, Vahideh Khalili, Amirreza Javadi Page 79

    The present study investigated the relationship between attachment, perfectionism and friendship quality in students in early adulthood. It was conducted with a correlational method. Using random sampling, 260 students were selected from dormitory students in Tehran Universities. They were assessed by friendship _ no friend questionnaire, perfectionism, and adult attachment scale. Data were analyzed by regression method and multivariate analysis of variance. Results showed that there was a significant positive relationship between friendship quality and secure attachment as well as avoidant attachment styles. Besides, there was a significant negative relationship between friendship quality and ambivalent attachment relationship. On the other hand, there was a significant negative relationship between friendship quality and total perfectionism as well as negative perfectionism. However, there was no significant relationship between positive perfectionism and friendship quality. Also, there was a significant negative relationship between perfectionism and secure as well as avoidant attachment styles, but there was a significant positive relationship between ambivalent attachment style and perfectionism. Results showed that ambivalent attachment style and negative perfectionism could reversely predict quality of friendship. In addition, positive perfectionism and avoidant attachment style played a direct significant role in predicting quality of friendship. So, it seems that perfectionism and attachment style are influential components in the prediction of an individual quality of friendship.

    Keywords: Attachment style, Perfectionism, quality of friendship, Adulthood
  • Masoumeh Dehbashi, Adeleh Aslipour, Mousa Kafi Page 101
    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of interpersonal relationships training in friendliness and self- esteem among female students. It was an experimental pretest – posttest design and control group. The study population included all female elementary students in grade 4 in Gorgan in the academic year 2013-2014. Using random multi-stage cluster sampling, 30 students were selected and were assigned in experimental and control groups. They were assessed by Eysenck self-esteem Inventory and Sacral Friendship Scale. Then, the experimental group received interpersonal relationship training in 8 sessions, while the control group did not receive. Then, both groups completed the questionnaires. Data were analyzed by multivariate analysis of covariance. Results indicated the effectiveness of interpersonal relationship training in students’ friendliness (F=5.934, P=0.022) and self-esteem (F=4.884, P=0.036). Hence, interpersonal relationships training led to increase of quality of friendship and self-esteem in girl students.
    Keywords: Interpersonal relationships training, Making friends, Self, Esteem, Students
  • Sahar Rouhani, Yousef Nozohor, Mohammadreza Abdollahnejad, Abbas Bakhshipour Page 119
    Although Freud's name is not mentioned among individuals that Wittgenstein specifies their influence in his thought, studying Wittgenstein's works suggests some kind of methodological similarity between Freud's psychoanalysis and his therapeutic approach to philosophy. This similarity titled as a "metaphor" in paragraph 255 of Philosophical Investigations is considered as a kind of "method- transfer". In other words, Wittgenstein extends Freud's treatment of neurotic patients toward philosophical problems. It must be notified that this similarity does not mean the complete overlap (correspondence) between these methods, even in some cases the gap between them is so extensive that must be considered some kind of methodological difference. In order to facilitate the comparison, at first some of the most important techniques of Freud's psychoanalysis are indicated. Then based on two principal areas, this study investigates the similarities and differences between Freud's psychoanalysis in neurotic patients therapy and Wittgenstein's therapeutic approach to philosophical problems.
    Keywords: Freud, Wittgenstein, Depth psychology, Depth grammar
  • Nasrin Abdoli, R. Asadi, A. Delavar Page 141
    The purpose of this study was to compare spiritual intelligence based on gender and grade among students in Amir Kabir University. Therefore, using systematic random sampling, 220 students were selected. They completed king (2007) Spiritual Intelligence Scale that contains four subscales: Critical Existential Thinking (CET), Personal Meaning Production (PMP), Transcendental Awareness (TA) and Conscious State Expansion (CSE). Results of multivariate analysis of variance and t-test showed that there was not any significant difference in spiritual intelligence between male and female students (P>.05). However, there was a significant difference in critical existential thinking between both group (P<.05) and male students obtained higher mean than females. Also, significant differences in spiritual intelligence and components of personal meaning as well as transcendental awareness were obtained among different grades. However, no significant relationship was found between age and spiritual intelligence.
    Keywords: Spiritual intelligence, Grade, Gender
  • Leila Mohammadi, Zahra Tanha, Soudeh Rahmani Page 161
    One of the most important factors of high-risk behaviors is cognitive emotion regulation strategies. Few studies have investigated the role of mediating variables. The present study aimed to provide a model for determining the role of cognitive emotion regulation strategies in high risk behaviors through perceived social support. Hence, using multistage cluster sampling, 224 students (93 female, 149 male) were selected from Tehran University. They were assessed by Youth Risk Behavior Survey Questionnaire (YRBQ, Amerian Center of Disease Control, 1989), cognitive emotion regulation questionnaire (Garnefski, Kraaij & Spinhoven, 2001) and Multidimensional scale of Perceived social support (Zimet, Dahlem, Zimet & Farley, 1988). Results indicated the direct effect of adaptive cognitive strategies on family, maladaptive cognitive strategies on family and friends, as well as maladaptive cognitive strategies, family and friends on high-risk behaviors. Moreover, indirect effects of adaptive and maladaptive cognitive emotion regulation strategies on high-risk behaviors were mediated by the family factor. Therefore, the mediating role of perceived social support in relationship between cognitive emotion regulation strategies and high-risk behaviors was confirmed. Finally, the obtained model indicated an adequate fitness.
    Keywords: High, risk behaviors, cognitive emotion regulation, Perceived social support
  • Najmeh Nikomohammadi, Hamid Alizadeh, Behroz Karimi, Elham Hakimirad, Zahra Aminabadi Page 189

    This study examined the effectiveness of direct instruction and phonological awareness combined interventional program in reducing spelling errors among elementary students with spelling learning disorder. The research design was pretest-posttest quasi-experimental design with control group. The study population included students in grade 4 in Birjand city in the academic year 2012-2013. Therefore 10 students with spelling learning disorders were selected who were referred to Birjand rehabilitation center of learning disorder. They were assessed by Wechsler Intelligence Scale, spelling disorder test for fourth grade students (Karimi, 2004), and direct instruction and phonological awareness combined program. Data were analyzed using analysis of covariance. Results showed that the combined training was effective in the reduction of students’ spelling mistakes and the improvement of their performance in phoneme substitution. So, the combined program could be suggested for specific trainings in students with spelling errors.

    Keywords: Direct instruction, Phonological awareness, Combined training, Spelling disorder
  • Shahram Vahedi, Parinaz Mansouri Page 205
    In school, many students may confront distressing situations that could cause anxiety and fear. As a result, their school attendance desire would be reduced. This study was conducted to examine the effectiveness of the cognitive behavior modification in the reduction of school refusal behavior reduction among female students. Therefore, based on revised school refusal scale (SRAR-C) and structured interview, four students with school refusal behavior were selected. In an ABA single subject design, they were trained with cognitive behavior modification in 8 sessions. They were examined two weeks after the intervention. Results were compared with baseline through graphical analysis (level, trend and variability), PAND criterion and effect size. Results showed that cognitive behavior modification could significantly reduce school refusal behavior. It could be concluded that the application of cognitive behavior modification is effective in reducing school refusal behavior.
    Keywords: School refusal behavior, Students, Cognitive behavior modification
  • Yousef Yavari Page 235
    This study was conducted to validate the Automatic Self-Talk Questionnaire for Sports. Therefore, 332 athletes (181 male and 150 female) were randomly selected. The questionnaire was first introduced by Nikos Zurbanus et al (2009) and includes 39 questions on a 5-pont Likert that encompasses eight subscales such as mental, anxiety control, confidence, instruction, worry, freedom from disengagement, somatic fatigue, and irrelevant thoughts. The first four dimensions are positive self-talk and the next four dimensions are negative self-talk. Exploratory factor analysis was used to determine the construct validity of the questionnaire. Moreover, to examine the internal consistency, Cronbach's alpha coefficient was obtained 78. Besides, using confirmatory factor analysis, in order to determine the model fitness, Goodness of Fit Index, Adjusted Goodness of Fit Index, Comparative Fit Index, Root Mean Square Error of Approximation, and Root Mean Square Residual were applied. Results showed that Automatic Self-Talk Questionnaire for Sports had an appropriate reliability and validity that could be helpful in conducting studies about psychological state of athletes.
    Keywords: Validation, Questionnaire, Automatic Self, Talk, Athlete
  • Azar Yazdani, Amir Panahali Page 257
    The present study aimed to compare emotional quotient in women asking for divorce and non-divorced ones in Tabriz. It was conducted with a comparative method. The study population included women asking for divorce, who were referred by Tabriz family court to consultation center of family court or they referred themselves as well as non-divorced women in 2014. Therefore, using convenience sampling, 80 women asking for divorced (18-50 age group) and 80 non-divorced women were selected. They were assessed by Bar-on emotional quotient inventory. Data were analyzed by multivariate analysis of variance. Results showed that there was a significant difference between both groups in emotional intelligence. Also, findings suggested a difference between women asking for divorce and non-divorced ones in components of happiness, independence, stress tolerance, self-actualization, and responsibility.
    Keywords: Emotional quotient, Happiness, Self, actualization, Responsitbility
  • Reza Rahimi, Ahmad Alipour, Hossein Zareh, Nasrollah Erfani Page 259
    This research was aimed to investigate the relation of handedness and field dependence and field independence cognitive styles in high school boys students in Ghorveh city. Method in this study comparative causal method was used and 220 students were selected by cluster random sampling. All the subjects were asked to complete the Chapman Handedness Inventory and the Group Embedded Figures Test (GEFT) for analysis of data was used from Pierson correlation test and regression test. The results showed that there is a significant difference between cognitive styles of right-handed and left-handed students, meaning that cognitive styles of left-handed students is more field-independent compared with right-handed students.The results of this study confirm one of the theories in the etiology of left-handedness which was proposed by Geshwind-Behan-Galaburda in 1982.
    Keywords: Handedness, Cognitive styles