فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های نوین روانشناختی
پیاپی 43 (پاییز 1395)

  • بهای روی جلد: 100,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1395/09/13
  • تعداد عناوین: 11
|
  • حسن بافنده قراملکی، فاطمه بزاز منصف*، سیامک دادشی، علی صادقی صفحه 1
    پژوهش حاضر در جهت مقایسه طرح واره های ناسازگار اولیه و تنظیم شناختی هیجان بین نوجوانان پرورشگاهی و غیرپرورشگاهی انجام شد. روش تحقیق حاضر علی- مقایسه ای بود. در این راستا 100 نفر از نوجوانان پرورشگاهی و غیرپرورشگاهی (50 نفر در هر گروه) به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند.از پرسش نامه های طرح واره های ناسازگار اولیه یانگ-فرم کوتاه (YSQ-SF) و راهبردهای تنظیم شناختی هیجان (CERQ) استفاده شد و داده ها از طریق تحلیل واریانس چندمتغیره تجزیه و تحلیل شد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که بین نوجوانان پرورشگاهی و غیرپرورشگاهی در طرح واره های ناسازگار اولیه و راهبرد تمرکز مجدد مثبت تفاوت معنی دار وجود ندارد. بر اساس نتایج این تحقیق نوجوانان پرورشگاهی دارای سطوح بالاتری از طرح واره های ناسازگار اولیه بوده ولی راهبردهای تنظیم شناختی هیجان نوجوانان پرورشگاهی تفاوت معناداری با نوجوانان غیرپرورشگاهی ندارد.
    کلیدواژگان: طرح واره های ناسازگار اولیه، تنظیم شناختی هیجان، نوجوانان پروشگاهی
  • مرتضی ترخان* صفحه 21
    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمان تصویرسازی ذهنی دستوری و بازپردازش (IRRT) بر کابوس های شبانه و افکار خودکشی دختران با سوء سابقه جنسی انجام پذیرفته است. طرح این پژوهش، دو گروهی با پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل می باشد. ابزارهای این پژوهش عبارت بودند از پرسشنامه افکار خودکشی بک، پرسشنامه شاخص شدت کابوس و رویاهای آشفته کراکوف و بسته درمانی IRRT اسموکر. جهت انجام این پژوهش، 18 نفر از دختران با سوء سابقه جنسی که از کابوس های شبانه و افکار خودکشی بالا در رنج بودند، در دو گروه آزمایشی و کنترل جایگزین شدند پیش از مداخلات، پیش آزمون بعمل آمد. 6 جلسه روش IRRT به طور انفرادی بر روی اعضای گروه آزمایشی اجرا در حالی که این امر درباره اعضای گروه کنترل انجام نگرفت. پس از اجرای روش IRRT، مجددا کابوس های شبانه و افکار خودکشی هر دو گروه مورد اندازه گیری قرار گرفت. از تحلیل کوواریانس برای تحلیل داده ها استفاده شد. F محاسبه شده، در سطح 0001/0>P ، تفاوت معنادار را در کابوس های شبانه و افکار خودکشی هر دو گروه نشان داد. این پژوهش در همگرایی با نتایج پژوهش های مشابه بیانگر این واقعیت است، روشIRRT نقش موثری در کاهش کابوس های شبانه و افکار خودکشی دختران با سوء سابقه جنسی داشته است.
    کلیدواژگان: درمان تصویرسازی ذهنی دستوری و بازپردازش، کابوس های شبانه، افکار خودکشی، سابقه سوءجنسی
  • جعفر حسنی*، سهراب امیری صفحه 41
    هدف پژوهش حاضر بررسی اعتبار، روایی و ساختار عاملی تاییدی نسخه فارسی پرسش نامه فراهیجان های مثبت و فراشناخت های مثبت بود. نسخه فارسی پرسش نامه فراهیجان های مثبت و فراشناخت های مثبت با استفاده از تکنیک ترجمه مضاعف، رفع مشکلات احتمالی و مطالعه مقدماتی تدوین شد و وارسی خصوصیات روان سنجی آن توسط سه مطالعه مستقل (472=N1، 80= N2 و 610= N3) صورت پذیرفت. در دو مطالعه اول اعتبار پرسش نامه بر اساس روش های همسانی درونی، همبستگی های مجموعه ماده و بازآزمایی و روایی آن با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی، همبستگی بین خرده مقیاس ها و روایی ملاکی مورد بررسی قرار گرفت. در مطالعه سوم ساختار عاملی تاییدی پرسش نامه بررسی شد. ضرایب آلفای کرونباخ سه خرده مقیاس (82/0، 88/0 و 85/0) نشان داد که پرسش نامه فراهیجان های مثبت و فراشناخت های مثبت از همسانی درونی مطلوبی برخوردار است. نمره های ماده و نمره های کلی خرده مقیاس های مطابق، همبستگی معناداری با یکدیگر داشتند (31/0= rتا 66 /0= r) و ارزش ضرایب بازآزمایی (73/0، 69/0 و 72/0) بیانگر ثبات مقیاس بود. تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی از الگوی 3 عاملی اصلی پرسش نامه فراهیجان های مثبت و فراشناخت های مثبت حمایت کرد. همبستگی بین خرده مقیاس ها نسبتا بالا بود. سرانجام، وجود الگوهای خاص ضرایب همبستگی بین خرده مقیاس های پرسش نامه فراهیجان های مثبت و فراشناخت های مثبت با باورهای فراشناختی حاکی از روایی ملاکی خوب مقیاس بود. یافته های پژوهش نشان می دهند که پرسش نامه فراهیجان های مثبت و فراشناخت های مثبت، خصوصیات روان سنجی رضایت بخشی در جامعه ایران دارد.
    کلیدواژگان: تجارب هیجانی، باورهای فراشناختی، فراهیجان های مثبت، فراشناخت های مثبت
  • غلامحسین جوانمرد* زیبا جلالیان صفحه 65
    هدف این پژوهش مقایسه توانایی نظریه ذهن و هوش هیجانی در افراد وابسته به مواد در حال درمان و افراد سالم بود. بدین منظور، (100 نفرنمونه) 50 مرد معتاد در حال درمان از مراکز ترک اعتیاد شهرستان های بناب و مراغه (بهار و شفا )، و 50 افراد سالم به روش نمونه گیری هدفمند و با همتاسازی دوگروه در سال 93-94 انتخاب شدند و آزمون نوروسایکولوژی استنتاج حالات ذهنی از نگاه (RMET) و هوش هیجانی بار-آن جواب دادند. داده ها با تحلیل واریانس چندمتغیری (MANOVA)، تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها نشان دادند که معتادان در حال درمان، هم در توانایی نظریه ذهن و هم در هوش هیجانی کلی و هم در زیرمولفه های استقلال، تحمل استرس، خودشکوفایی، واقع گرایی، احترام به خود، کنترل تکانه و خودابرازی، (به جز زیرمولفه انعطاف پذیری) ضعیف تر از گروه سالم می باشند (05/0P<). در کل، نتایج حاصل، لزوم طراحی مداخلات درمانی و توانبخشی معتادان با توجه به ضعف آنان در توانایی نظریه ذهن و هوش هیجانی را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: نظریه ذهن، هوش هیجانی، اعتیاد
  • عباس رمضانی فرانی، بنفشه غرایی، لیلا سالک ابراهیمی* صفحه 81
    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی مداخله مبتنی بر رایانه چهره خوانی بر بهبود مهارت های اجتماعی، پردازش چهره و بازشناسی هیجانات در دانش آموزان مبتلا به اوتیسم بود. طرح از نوع تحقیق نیمه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون و گروه کنترل بود. شرکت کنندگان پژوهش، 30 نفر از دانش آموزان مبتلا به اوتیسم با عملکرد بالا از رده سنی 7 تا 12 سال مدرسه اوتیسم پویش شهر تبریز بودند که به صورت هدفمند و با استفاده از روش غربالگری بر اساس معیارهای ورود و خروج انتخاب شده و به دو گروه 15 نفره تقسیم شدند. عملکرد بالای آزمودنی ها با استفاده از آزمون سنجش شدت اوتیسم کارز و هوشبهر آنان نیز با استفاده از آزمون هوش ریون مورد اندازه گیری قرار گرفت. جهت اندازه گیری متغیرها از مقیاس مهارت های اجتماعی گرشام و الیوت، آزمون بازشناسی هیجانات و آزمون پردازش چهره بنتون در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد. اعضای گروه آزمایش، طی 20 جلسه در معرض برنامه مبتنی بررایانه چهره خوانی قرار گرفتند. اعضای گروه کنترل نیز نوعی برنامه رایانه ای خنثی در زمینه نقاشی را استفاده کردند. نتایج حاصل از تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس چندمتغیره نشان داد که مداخله مبتنی بر رایانه چهره خوانی موجب ارتقای مهارت های اجتماعی، پردازش چهره و بازشناسی هیجانات در دانش آموزان مبتلا به اوتیسم می شود.
    کلیدواژگان: اوتیسم، مداخله مبتنی بررایانه چهره خوانی، مهارت های اجتماعی، پردازش چهره، بازشناسی هیجانات
  • پروین زارعی*_اسماعیل سعد ی پور_علی دلاور_زهرا خوشنویسان صفحه 105
    هدف از انجام پژوهش مقایسه اثربخشی آموزش کمک خواهی و ذهن آگاهی بر استرس تحصیلی در شهر تبریز بود. روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی است که در اجرای آن از طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. آزمودنی های پژوهش شامل 90 نفر از دانش آموزان پایه اول دبیرستان های دولتی دخترانه ناحیه 4 تبریز در سالتحصیلی 93-92 بودند که به روش تصادفی خوشه ایانتخاب شدند و به طور تصادفی در هر یک از گروه های دو گانه آزمایشی و کنترل قرار گرفتند. گروه اول یک دوره آموزش راهبرد کمک خواهی را در 12 جلسه دریافت کرد، گروه دوم هشت جلسه آموزش راهبرد ذهن آگاهی را طی کرد و گروه سوم (کنترل) نیز همزمان به برنامه های عادی کلاسی خود ادامه داد. ابزار استفاده شده در این پژوهش شامل پرسشنامه های استرس تحصیلی کوهن و فرازر بود. تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل کواریانس تک متغیره نشان داد که ذهن آگاهی و کمک خواهی بر استرس تحصیلی اثر متفاوت داشته و روش ذهن آگاهی در کاهش استرس تحصیلات اثربخش تر است.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، کمک خواهی، استرس تحصیلی
  • لیلا شاطری* صفحه 125
    بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا مشکلات زیادی در حیطه شناختی خصوصا شناخت اجتماعی دارند. پژوهش حاضر به مقایسه توانایی تشخیص تظاهرات چهره ای هیجان های منفی بیماران اسکیزوفرن پارانویید و غیرپارانویید با همشیرهای مبتلایان به اسکیزوفرنی و افراد سالم می پردازد. در این تحقیق که از نوع علی - مقایسه ای است تعداد 15 بیمار اسکیزوفرن پارانویید، 15 بیمار اسکیزوفرن غیرپارانویید، 30 نفر همشیر بیماران اسکیزوفرن و 30 نفر افراد سالم به صورت در دسترس انتخاب شدند. از این آزمودنی ها، آزمون تشخیص تظاهرات چهره ای هیجان ها که شامل 14 تصویر بود، بعمل آمد. یافته های پژوهشی از طریق تحلیل واریانس چند راهه (MANOVA) و با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفتند. بیماران اسکیزوفرن غیرپارانویید در مقایسه با همشیرها از توانمندی کمتری در تشخیص تظاهرات چهره ای برخوردار هستند (P<0/001). اما تفاوتی در توانایی تشخیص تظاهرات چهره ای بین بیماران اسکیزوفرن پارانویید و همشیرها وجود نداشت. همشیر بیماران اسکیزوفرن غیرپارانوئید در مقایسه با افراد سالم در تشخیص تظاهرات چهره ای هیجان های تفاوت معنی دار دارند. از این پژوهش می توان چنین استفاده نمود که بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی غیرپارانویید و همشیرهای آنان از نقص شناختی بیشتری در مقایسه با سایر گروه های مورد مطالعه برخوردار هستند که خود می تواند تاییدی بر صفتی بودن این نقص در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی غیرپارانویید باشد.
    کلیدواژگان: تظاهرات چهره ای، اسکیزوفرن پارانویید، اسکیزوفرن غیرپارانویید، همشیرها
  • مهدیه علیزاده، میرمحمود میرنسب*، شهرام واحدی صفحه 137
    هدف پژوهش حاضر مقایسه پیشرفت تحصیلی و شیوه های انضباطی والدین در دانش آموزان قلدر و قربانی بود. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایتعداد 750 نفر از دانش آموزان انتخاب و با توجه به معدل تحصیلی به دو گروه با پیشرفت تحصیلی بالا و پایین تقسیم شدند. از بین این دانش آموزان با استفاده از پرسش نامه الویوس و روش نمره گذاری معلمان از شاخص های رفتاری قلدری و قربانی شدن، تعداد 236 نفر به عنوان دانش آموز قلدر و قربانی سرند شدند و پرسشنامه فرزندپروری بامریند را تکمیل نمودند. نتایج حاصل از تحلیل آماری با استفاده از آزمون T مستقل و روش تحلیل واریانس چندمتغیره (MANOVA) نشان دادند که: 1) بین دو گروه دانش آموزان دارای پیشرفت تحصیلی بالا و پایین از لحاظ رفتارهای قلدری و قربانی شدن تفاوت معنی دار وجود دارد. 2) دانش آموزان دارای پیشرفت تحصیلی بالا و پایین با توجه به شیوه های انضباطی والدین در میزان شیوع رفتارهای قلدری و قربانی شدن با یکدیگر تفاوت معنی داری دارند. دلالت های عمده این مطالعه در خصوص اهمیت توجه به پیشرفت تحصیلی و عوامل خانوادگی در بررسی پدیده ی قلدری و قربانی شدن مورد بحث قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، شیوه های انضباطی والدین، قلدر، قربانی
  • عذرا غفاری*، لیلا پیردل، مهناز جویانی صفحه 157
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه تفکر مخرب و سازنده با فعالیت دستگاه ایمنی بدن انجام گرفت. روش پژوهش حاضر توصیفی – همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در سال 1392 بود که تعداد آنها 12000 نفر برآورد شد. از بین این جامعه آماری 315 نفر به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شد و آزمون تفکر مخرب و سازنده اپستاین و چک لیست محقق ساخته سنجش دستگاه ایمنی بدن برای آنها اجرا شد. داده ها با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره تحلیل شدند. نتایج نشان داد که رابطه تفکر مخرب و سازنده با فعالیت دستگاه ایمنی بدن از نظر آماری معنادار نیست و تغییرات تفکر 11 درصد فعالیت دستگاه ایمنی بدن را پیش بینی می کند. تحلیل مانوا نشان داد، افراد با تفکر سازنده، تفاوت معناداری با افراد تفکر مخرب از نظر نوع فعالیت دستگاه ایمنی بدن، صرفا یک موضوع پزشکی نیست بلکه نحوه تفکر انسان ها می تواند بخش مهمی از رژیم درمانی بیماران مبتلا به اختلالات خود ایمن و نیز گام بسیار موثری در پیشگیری از ابتلاء به این بیماری ها باشد.
    کلیدواژگان: تفکر مخرب، تفکر سازنده، کنترل ادراک شده، دستگاه ایمنی بدن
  • علیرضا کیامنش، افسانه علیزاده اصلی*، حسن احدی صفحه 179
    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی مداخله گروهی مبتنی بر واقعیت درمانی بر پرخاشگری دانشجویان با توجه به سبک دلبستگی آنها انجام شده است. جامعه آماری شامل دانشجویان دانشگاه آزاد واحد کرج بود که در نیمسال تحصیلی 94-93 مشغول به تحصیل بودند. روش نمونه گیری این پژوهش داوطلبانه با جایگزینی تصادفی بود. 231 نفر از دانشجویان پرسشنامه های پرخاشگری باس و پری (1992) و سبک دلبستگی هازن و شاور (1987) را تکمیل کردند. 20 نفر که نمرات دو یا سه سبک دلبستگی آنها باهم یکسان بود از نمونه خارج شدند. 211 نفر از دانشجویان که نمره پرخاشگری آنها از نقطه برش 50% به بالا بودند، برای مراحل بعد انتخاب شدند. در مجموع 56 نفر با حذف 16 نفر باقی ماندند و در گروه های آزمایش و کنترل به صورت تصادفی جایگزین شدند. سپس مداخله گروهی مبتنی بر واقعیت درمانی بر روی گروه آزمایش اجرا گردید. بعد از هشت جلسه پس آزمون و بعد از 2 ماه پیگیری نیز انجام شد. نتایج نشان داد که اثر متقابل عوامل بین گروهی (آزمایش و کنترل) و درون گروهی (آزمون) در متغیر نمره کل پرخاشگری معنادار است. بدین معنی که واقعیت درمانی توانسته بدون توجه به سبک دلبستگی دانشجویان میزان پرخاشگری را کاهش دهد. با در نظر گرفتن نقش مهم دلبستگی افراد در تامین سلامت روانی و متاثر نمودن شیوه های رویاروئی با واقعیت و مسئولیت پذیری و هم چنین وجود ضعف این گونه از دانشجویان در تعاملات و روابط اجتماعی و آموزش چنین شیوه هائی امری بسیار لازم و ضروری محسوب می شود.
    کلیدواژگان: واقعیت درمانی، پرخاشگری، دلبستگی
  • وحید نجاتی، سامان کمری صفحه 205
    ذهن آگاهی به عنوان یک سازه روان شناختی عاری از سوگیری و قضاوت است اما صفات ارجاعی به خود که به معنای نسبت دادن اطلاعات بهتر به خود است، متاثر از سوگیری است، بنابراین این پژوهش با هدف بررسی ارتباط بین ذهن اگاهی و صفات ارجاعی به خود انجام شد. روش پژوهش حاضر از نوع مطالعات توصیفی - همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را تمامی دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتی تهران بودند که با استفاد از روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای تعداد 208 نفر برگزیده شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه ذهن آگاهی (MAAS) و سیاهه صفات ارجاعی به خود و دیگری بود. داده ها با استفاده از روش ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند. تحلیل داده ها نشان داد که افراد در توصیف و انتساب صفات ارجاعی به خود نسبت به دیگران بیشتر از صفات مثبت استفاده می-کنند. از طرفی میزان بازشناسی صفات مثبت ارجاع به خود بیشتر از بازشناسی صفات مثبت ارجاع به دیگری است (27/9 در برابر 8). هم چنین نتایج نشان داد که بین ذهن آگاهی و توصیف خود با صفات مثبت رابطه مثبت معنادار (009/0p<) و بین ذهن آگاهی و توصیف خود با صفات منفی رابطه منفی معنادار وجود داشت (012/0p<). در نهایت در مورد بازشناسی و یادآوری صفات تنها بین یادآوری صفات منفی ارجاع به خود با ذهن آگاهی رابطه معنادار یافت شد (040/0p<). به طور کلی می توان بیان کرد که افرادی که از ذهن آگاهی بالایی برخوردارند در توصیف خود با صفات مثبت و نیز انتساب صفات مثبت به خود در سطح بالاتری قرار دارند و ذهن آگاهی به عنوان یک سازه روان شناختی باعث افزایش آگاهی فرد نسبت به خودش می شود.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، صفات ارجاعی به خود، صفات ارجاعی به دیگری، صفات مثبت، صفات منفی
|
  • H. Bafandeh Garamaleki, F. Bazzaz Monsef*, S. Dadashi, A. Sadeghi Page 1
    The aim of this study was to compare early maladaptive schemas and cognitive emotion regulation between orphan and non-orphan adolescents. It was conducted with a comparative method. Therefore, 100 orphan and non-orphan adolescents (so subjects in each group) were selected through convenience sampling. Yang schema questionnaire short form (YSQ-SF) and cognitive emotion regulation questionnaire (CERQ-Short) from were used for data collection. Data were analyzed by Multivariate Analysis Variance (MANOVA). Results showed that there were significant differences between orphan and non-orphan groups in early maladaptive schemas as well as positive refocusing. The present study revealed that orphan adolescents had high levels of early maladaptive schemas, however, there was no significant differences between two groups in cognitive emotion regulation.
    Keywords: Early maladaptive schemas, Cognitive emotion regulation, Orphan adolescencts
  • M. Tarkhan* Page 21
    The aim of this research was to investigate the effectiveness of imagery receipting and reprocessing therapy in nightmare and suicidal ideations of girls with the history of sexual abuse. The study design was two groups with pretest-posttest design and control group. Data were collected through Beck`s Suicidal ideation Questionnaire, Krakof`s disturbing dreams and nightmare severity Questionnaire as well as Smuker IRRT therapy Package. Therefore 18 girls with the history of sexual abuse and having and high levels of suicidal ideations and nightmares were selected. The wee assigned in experimental and control groups (9 subjects in each group). Before the intervention-preteits were conducted. Then, the experimental group received 6 sessions individually of IRRT and the control group did not receive any IRRT. Therefore, nightmares and suicidal ideations of both groups were reassessed. Data were analyzed using Multivariate Analyses of Covariance (MANCOVA). Results showed that there were significant differences between both groups in term of nightmares and suicide ideations. Results of the present study are consistent with previous studies suggesting that IRRT has an effective role in the reduction of nightmares and suicidal ideations of girls with sexual abuse.
    Keywords: Imagery rescripting, reprocessing therapy, Nightmeres, Suicidal ideation, History of sexual abuse
  • J. Hasani*, M. Amiri Page 41
    The aim of the present study was to assess the reliability, validity and confirmatory factor structure of Persian version of the Positive Metacognitions and Positive Meta-Emotions Questionnaire (PMCEQ-P). The Persian version of the Positive Metacognitions and Positive Meta-Emotions Questionnaire (PMCEQ-P) was prepared using double-translation technique, solving probable problems and pilot study and it’s psychometric properties were examined by three independent studies (N1=472, N2= 80 and N3=610). In the first two studies the reliability of questionnaire were examined based on internal consistency, item-rest correlations and test-retest and its validity was examined using exploratory factor analysis, correlation between subscales and criterion validity. In the third study the confirmatory factor structure of questionnaire were assessed. Cronbach’s alphas coefficients of three subscales (.82, .88 and .85) showed that Persian version of the Positive Metacognitions and Positive Meta-Emotions Questionnaire (PMCEQ-P) possessed good internal consistency. Item scores and the total score of the corresponding subscales correlated significantly (r=.31 to r=.66) and the test-retest correlation values (.73, .69 and .72) suggested that scale is stable. Explanatory and confirmatory factor analysis supported the three factor model of the Positive Metacognitions and Positive Meta-Emotions Questionnaire (PMCEQ-P). The correlations among the subscales were moderately high. Finally, with respect to correlation coefficient model between Persian version of the Positive Metacognitions and Positive Meta-Emotions Questionnaire (PMCEQ-P)’s subscales and metacognitive beliefs indicated relevant criterion validity. The findings show that the Positive Metacognitions and Positive Meta-Emotions Questionnaire (PMCEQ-P) have appropriate psychometric properties in Iranian population.
    Keywords: Emotional experiences, Metacognitive belief, Positive meta, emotions, Positive metacognitions
  • G.H. Javanmard*, Z. Jalalian Page 65
    The aim of the present study was to compare theory of mind and emotional intelligence in addicts in treatment and healthy subjects. Therefore, using conrenience sampling 50 male addicts in treatment from Addiction Treatment Centers of Bonab and Maragheh (Bahar and Shaffa), and 50 healthy males were selected. The groups were matced. They completed Reading Mind from Eyes Test (RMET) and Bar-on Emotional Intelligence Inventory. Data were analyzed by MANOVA. The results indicated that addicts in treatment had a poorer preformance than healthy group in both theory of mind and emotional intelligence as well as in subscales of independence, stress tolerance, self-actualization, reality testing, self-respect, impulse control, and assertiveness (P
    Keywords: Theory of mind, Emotional Intelligence, Addiction
  • A. Ramezanifarani, B. Gharraaeei, L. Salekebrahimi* Page 81
    The purpose of this study was to determine the effectiveness of a computer-based intervention called Facesay, on improving social skills, face processing and emotion recognition in students with autism spectrum disorder. The present study was a semi experimental study using control group, pre and post test design. The study sample was 30 atustic students with high function, aged between 7-12, from puyesh autism school. They were selected by purposive sampling and according to inclusion and exclusion criteria. Participants were assigned into two control and experimental groups. Both groups completed Social Skills Rating Scale (SSRS), Benton Facial Recognition Test (BFRT) and Emotion Recognition Test in pre and post test phases. The experimental group received facesay program in 20 sessions. Control group used a simple program about painting. Data were analyzed multivariate analysis of covariance. Findings by confirmed the effect of computer-based intervention on improving social skills, face processing and emotion recognition in students with autism spectrum disorder.
    Keywords: Autism, Computer based intervention, Facesay, Social skills, Face process, Emotion recognition
  • P. Zareei*, S. Sadipoor, A. Delavar, Z. Khoshnevisan Page 105
    The present research aimed at comparing the effectiveness of mindfulness training and help seeking method on the reduction of academic stress in the students of Tabriz. Research method was quasi experimental with pretest and posttest design with control group. Research participants included 90 female students in high school of educational district 1 in Tabriz in the academic year 2013-2014 who were selected using random cluster sampling and were randomly assigned in experimental and control groups. Students in the experimental group received help seeking strategy training for 12 sessions and students in the experimental group receied mindfulness strategy trainings for 8 sessions. At the same time, the control group continued their regular classroom program. To evaluate academic stress Kohen and Frazer's questionnaire was used. Data were analyzed by univariate analysis of covariance. The results showed that there was significant differences between mindfulness training and help seeking method on the reduction of academic stress. Also the results showed that mindfulness strategies were effective in reducing academic stress.
    Keywords: Mindfulness, Help seeking, Academic stress
  • L. Shateri* Page 125
    Schizophrenic patients have so many problems in the cognition especially in the social cognition .Recent research compares the relationship between the negative symptoms of schizophrenia and the ability in the recognition of negative facial expressions. In this casual-comparative research, 15 paranoid schizophrenic patients, 15 non-paranoid schizophrenic patients, 30 peers of schizophrenic and 30 healthy people were selected while available. .This test is a soft ware which displays 14 pictures for less than 1 second. The results of research were analyzed by SPSS 16 software through multi variation of analysis (MANOVA). Non-paranoid schizophrenic patients have less ability in identifying facial expressions than peers (p
    Keywords: Facial expressions, Paranoid schizophrenia, Non, paranoid schizophrenia, Siblings
  • M. Alizadeh, M.M. Mirnasab*, Sh. Vahedi Page 137
    The aim of the present study was to compare the academic achievment and parenting styles in students bully and victim. A total of 750 secondary school students were randomly selected by clnster sampling method and screened for bulling and victimization behaviors. The sample was divided into overachiever and underachiever students and they completed the bullying-victim questionnaire. Teacher nomination of bullying behaviors and peer victimization was utilised as a complimentary method. Additionally, students in two academic achievement groups completed Bamrind parenting styles questionnaire. The results of independent t test and manova revealed that: 1) overachiever and underachiever students are significantly different in bulling behaviors and peer victimization, 2) overachiever and underachiever students are significantly different in bulling behaviors and peer victimizatio with respect to parenting styles. The implications on the effects of academic conditions and parenting style on bulling and victimization are disscussed.
    Keywords: Academic achievement, Parenting styles, Bully, Victim
  • O. Gaffari*, L. Pirdel, M. Chopani Page 157
    The present study aimed to study relationship between constructive and non-constrictive thinking and immune-activation. The study was conducted with a correlation method. The study population included students in Islamic Ardabil Azad University in 2013 (N=12000). Using random cluster method, 315 subjects were selected they completed Epstein constructive and non-constructive thinking and are researcher made checklist for the assessment of body immunity system. Data were analyzed using pearson correlation confident and Multivariate regression method. Results showed that there was no significant relationship between constructive and non-constructive thinking and immune-activation. The variance of thinking could predict 11% immune-activation. Results of MANAOVA indicated that there was a significant difference between individuals with constructive and non-constructive thinking in terms of immune-activation. Therefore, type of the immunity system activity is not merely a medical issue, rather individuals way of thinking could be regarded as a important part of treatment in patients body with immunity disorders and as effective strategies in the prevention of these diseas.
    Keywords: Non-constructive thinking, Constructive thinking, Perceived control, Body immunity system
  • A. Kiamanesh, A. Alizadeh Asli*, H. Ahadi Page 179
    The present study aimed to investigate the effectivene4ss of group therapy based on reality therapy in students’ aggression regarding their attachment styles. The study population was students in Karaj University in academic year 2014-2015. Volunteer sampling method with random assignment was used. 231 students completed Bass and Peri Aggression scale as well as Hazen and Shaver’s Attachment Style Inventory. 20 subjects were ruled out due to the equal scores of two or more attachment styles. 211 students with a high 50% cut off aggression acore were selected. Over all, omitting 16 subjects 56 subjects were randomly assigned in experimental and control groups. Then the experimental group received groupy therapy based on reality therapy for & sessions. Follow up assessment was also conducted. Results showed that the interaction between group and within group factors on the total aggression acore was significant. The results suggest that not considering the important role of individual attachment styles and the effect of strategies of confronting reality, as well as the students poor social interaction training of these strategies is crucial and significant.
    Keywords: Reality therapy, Aggression, Attachment
  • V. Nejati, S. Kamari Page 205
    Mindfulness as a psychological construct is free of bias and judgment but self-reference traits, giving better information to oneself, affected by the bias, Therefore, this study aimed to investigate the relationship between mindfulness and self-reference traits. The present research was conducted with a correlational design. The statistical populations of this study was all undergraduate and postgraduate students of Shahid Beheshti University in Tehran. Using a multi-stage cluster sampling 280 subjects were selected. Research instruments were Mindfulness questionnaire (MAAS) and the lists of self-reference and others traits. Data were analyzed by using Pearson's correlation coefficient. Findings showed that in description and assignment of traits to oneself, individuals use more positive traits than others. Furthermore, the level of recognition of positive self-reference traits is more than recognition of positive traits is referred to the other (9/27 vs. 8). Results also showed that there was significant positive relationship between the mindfulness and describe self with positive traits (p
    Keywords: Mindfulness, Self, reference traits, Other, reference traits, Positive traits, Negative traits