فهرست مطالب

International Journal of Behavioral Sciences
Volume:2 Issue: 1, 2008

  • تاریخ انتشار: 1387/02/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جواد اژه ای، محسن دهقانی، آناهیتا گنجوی، محمد کریم خداپناهی صفحه 1
    مقدمه

    هر ساله دانشجویان زیادی خانه را به قصد ورود به دانشگاه ترک می کنند. این امر به همان اندازه که برای فرد فرصت های جدید به همراه می آورد، وی را با چالش ها و فشارهایی مثل احساس غربت روبرو می کند. مطالعه این پدیده در جامعه دانشجویی ایران نیازمند ابزاری برای سنجش است. پژوهش حاضر به منظور اعتباریابی پرسشنامه احساس غربت انجام شده است.

    روش

    پرسشنامه 45 ماده ای احساس غربت (UHS) ترجمه و توسط متخصصین تایید و روی 360 دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی (210دختر) که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی انتخاب شده بودند، اجرا شد.

    یافته ها

    داده های به دست آمده مورد تحلیل عاملی اکتشافی قرار گرفت و نهایتا فرم فارسی پرسشنامه احساس غربت با 36 ماده به دست آمد. اگرچه تعداد ماده ها کاهش یافته ولی تعداد سازه ها همانند نسخه اصلی پنج سازه می باشد.

    نتیجه گیری

    پژوهش حاضر به منظور اعتباریابی ابزار سنجش احساس غربت در دانشجویان خوابگاهی صورت گرفته است. پرسشنامه احساس غربت با 36 ماده و پنج سازه استخراج گردید که قادر به توجیه 5/52 درصد واریانس می باشند. اگرچه نه ماده در تحلیل عوامل فرم فارسی از اصل پرسشنامه کنار گذاشته شد، اما تعداد سازه ها مطابق با یافته های قبلی است.

    کلیدواژگان: احساس غربت، پرسشنامه احساس غربت، دانشجویان، استرس
  • معصومه خسروی، ایمان الله بیگدلی صفحه 13
    مقدمه
    اضطراب امتحان به عنوان یک مشکل مهم آموزشی، سالانه میلیونها دانش آموز و دانشجو را در سراسر جهان تحت تاثیر خود قرار می دهد و باعث کاهش عملکرد تحصیلی آنان می شود. از این رو در این پژوهش به منظور شناسایی عوامل شخصیتی مرتبط با آن، به بررسی رابطه اضطراب امتحان با برخی از ویژگی های شخصیتی همچون روان رنجوری و درون گرایی/برونگرایی، در دانشجویان دانشگاه سمنان پرداخته شده است.
    روش
    روش تحقیق این پژوهش، از نوع همبستگی است. آزمودنی های این پژوهش شامل 300 نفر دانشجوی دختر و پسر (150 پسر و 150 دختر) در مقطع کارشناسی دانشگاه سمنان بودند که از طریق نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون، t- test و همچنین ضریب رگرسیون استفاده گردید. برای جمع آوری داده های پژوهش، از دو مقیاس «اضطراب امتحان» و همچنین مقیاس «شخصیت» آیزنک، که از ضرایب پایانی (بازآزمایی و همسانی درونی) و اعتبار رضایت بخشی برخوردار بودند، استفاده گردید.
    یافته ها
    بر اساس یافته های پژوهش، اضطراب امتحان با روان رنجوری رابطه معنادار مثبتی را نشان داد (P < 0/01، r=0. 461)، اما اضطراب امتحان با درون گرایی / برون گرایی دانشجویان، رابطه معناداری را نشان نداد r=0.073، P<0/01)). روان رنجوری (با ثباتی / بی ثباتی) با درون گرایی / برون گرایی رابطه معنادار مثبتی را نشان داد((r=0.175،P<0/01. از میان ویژگی های شخصیتی مورد مطالعه، روان رنجوری توانست متغیر پیش بین اضطراب امتحان باشد. ضمنا تفاوت معناداری بین دختران و پسران در اضطراب امتحان و ویژگی های شخصیتی مورد مطالعه یافت نگردید
    نتیجه گیری
    . چنین به نظر می رسد که دانشجوی روان رنجور و مضطرب، اضطراب امتحان بیشتری تجربه می کند و علت شکستهای خود را به عوامل درونی همچون ناتوانی و کم استعدادی اسناد می دهد.
    کلیدواژگان: شخصیت، درون گرایی، برون گرایی، روان رنجوری)باثباتی، بی ثباتی)، اضطراب امتحان
  • فرشته چراغی، علیرضا مرادی، محمد نقی فراهانی صفحه 25
    هدف
    هدف این مطالعه استفاده از یک مدل روان شناختی برای توضیح و تبیین اثر تفاوتهای فردی در اضطراب صفت و موقعیت پرفشار، بر کارآمدی پردازش و عملکرد حافظه فعال بود. همچنین این مطالعه در صدد آزمون نظریه کارآمدی پردازش آیزنک و کالو می باشد. این نظریه پیشنهاد می کند که اضطراب اثر منفی بیشتری بر کارآمدی پردازش نسبت به اثربخشی عملکرد دارد.
    روش
    283 نفر از دانشجویان دختر سال اول دانشگاه،بخش صفت سیاهه اضطراب حالت – صفت اسپیلبرگر را تکمیل نمودند. پس از نمره گذاری 48 آزمودنی از 25 درصد بالای توزیع به عنوان افراد با اضطراب صفت بالا و 48 آزمودنی از 25 درصد پایین توزیع بعنوان افراد با اضطراب صفت پایین انتخاب شدند. آنها سپس بطور تصادفی بر پایه سطح اضطراب (بالا – پایین) و قرار گرفتن در معرض تهدید / عدم تهدید در 4 گروه قرار گرفتند. اندازه گیری پاسخهای درست بعنوان شاخصی از نتیجه عملکرد یا اثربخشی و زمان صرف شده برای کامل کردن تکلیف و میزان تلاش ذهنی بعنوان اندازه گیری از کارآمدی پردازش محاسبه شد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس دو راهه تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از اثر اضطراب صفت (بالا در مقابل پایین) بر میزان تلاش ذهنی بود. همچنین اثر تعاملی معنی دار اضطراب صفت و شرایط آزمایش بر میزان زمان و پاسخهای صحیح مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج پیشنهاد می کند که گروه اضطراب بالا تلاش خود را به منظور نگه داشتن سطح عملکرد در مقایسه با گروه اضطراب صفت پایین افزایش داد. زمانیکه شرایط فشارزا بود گروه اضطراب بالا عملکرد پایین تری داشت.
    کلیدواژگان: اضطراب صفت، موقعیت پر فشار، کارآمدی پردازش، اثربخشی عملکرد
  • فاطمه رئیسی، جعفر انیسی، سیده منوره یزدی، مریم زمانی، سمیه رشیدی صفحه 33
    مقدمه
    امروزه مسئله اعتیاد علاوه بر مشکلات فردی، اجتماعی یک مشکل خانوادگی هم می باشد. معضل اعتیاد بر روی بهداشت روانی فرد معتاد و خانواده وی نیز اثر بدی می گذارد. بر این اساس مقاله حاضر می کوشد تا وضعیت کیفیت فرزند پروری و سلامت روانی افراد معتاد را با افراد غیر معتاد مورد مقایسه قرار می دهد.
    روش
    روش تحقیق حاضر علی مقایسه ای (پس رویدادی) و مقطعی می باشد. به عبارت دیگر درپژوهش حاضر دو گروه افراد معتاد و غیر معتاد از نظر وضعیت فرزند پروری در گذشته و وضعیت سلامت روانی در حال حاضر مورد مقایسه قرار گرفته اند. تعداد 25 نفر معتاد و 25نفر از افراد عادی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات عبارت بود از: چک لیست نشانه های روانی SCL90 و از پرسشنامه محیط خانوادگی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در مقیاسهای سایکوتیک، ترس مرضی، پر خاشگری، اضطراب، افسردگی، حساسیت بین فردی میزان علائم اختلال در افراد معتاد بیش از افراد غیر معتاد بوده ولی در مقیاسهای شکایت جسمانی، وسواس عملی فکری و افکار پارانویا تفاوت معناداری بین دو گروه وجود نداشت (05/0P<) از سویی دیگر در شیوه فرزند پروری، کنترل- آزادی بین دو گروه تفاوت معنی داری نبود در حالیکه شیوه فرزند پروری گرمی سردی در بین دو گروه تفاوت معنی داری را نشان داد (0001/0P<).
    نتیجه گیری
    هر یک از شیوه های فرزند پروری تاثیرات متفاوتی بر سلامت روانی فرزندان دارد. لازم است والدین از تاثیر هر یک از این الگوهای فرزند پروری بر وضعیت روانی و رفتاری فرزندانشان آگاهی داشته باشند تا بتوانید از آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد فرزند پیش گیری نمایند.
    کلیدواژگان: سلامت روان، جوانان، اعتیاد، شیوه های فرزند پروری
  • علی ملازمانی، علی فتحی آشتیانی صفحه 61
    مقدمه
    این تحقیق با هدف بررسی تاثیر آموزش به شیوه ایفای نقش بر بهبود تصور از خود نوجوانان دختر کارکنان سپاه انجام شده است.
    روش
    ابتدا کلیه دانش آموزان یکی از مراکز آموزشی در مقطع راهنمایی با روش نمونه گیری سرشماری پرسشنامه تصور از خود بک را تکمیل کردند. در مرحله بعد، 202 نفردرهرسه پایه تحصیلی که پایین ترین نمرات را در مقایسه با سایر اعضاء گروه کسب کرده بودند، برگزیده شدند وبه طورتصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل جایگزین شدند(101 نفر گروه آزمایش و 101 نفر گروه کنترل). برای گروه آزمایش در سه پایه تحصیلی بطور جداگانه، شش جلسه 90 دقیقه ای آموزش به شیوه ایفای نقش برگزارگردید. درپایان آموزش هردو گروه آموزشی و کنترل مجددا مورد آزمون قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها از شیوه تحلیل اختلاف میانگین نمره های بدست آمده در پیش آزمون وپس آزمون با استفاده از آزمون t بهره گرفته شد.
    نتایج
    یافته های بدست آمده نشان داد؛ بین تصورازخود دانش آموزانی که تحت آموزش با روش ایفای نقش قرار گرفتند با دانش آموزانی که چنین آموزشی را دریافت نکرده اند، تفاوت معنی دار وجود دارد.
    نتیجه گیری
    از روش آموزش به شیوه ایفای نقش می توان به عنوان روشی کارآمد در بهبود تصورازخود نوجوانان دختر استفاده نمود.
    کلیدواژگان: تصور از خود، نوجوان، ایفای نقش
  • زهرا یوسفی، فاطمه بهرامی، حسین علی محرابی صفحه 67
    مقدمه
    پژوهش حاضر به بررسی نقش نشخوار فکری، وباورهای مثبت ومنفی فراشناخت مربوط به نشخوار فکری در شروع و دوام افسردگی در بین دانشجویان دانشگاه اصفهان پرداخت.
    روش
    این پژوهش از نوع پژوهش های همبستگی چندمتغیری بود. جامعه آماری کلیه دانشجویان دانشگاه اصفهان بودند. نمونه آماری 120 دانشجوی دختر و پسر (60 و 60) بودند که به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای این پژوهش عبارت بودند از پرسشنامه افسردگی بک، مقیاس های باورهای فراشناخت مثبت و منفی نشخوار فکری و پرسشنامه نشخوار فکری. داده های به دست آمده به کمک همبستگی و رگرسیون گام به گام مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    تحلیل آزمون همبستگی و تحلیل رگرسیون نشان داد که بین افسردگی و نشخوار فکری ضریب همبستگی (74/0= r)، بین افسردگی و باورهای مثبت (53/0 = r) و بین افسردگی و باورهای منفی ضریب همبستگی (56/0 = r) وجود دارد. (05/0 > p). همچنین نتایج نشان داد که بین نشخوار فکری و باورهای مثبت ضریب همبستگی (48/0 = r) و بین نشخوار فکری و باورهای منفی ضریب همبستگی خالص (58/0 = r) وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز حاکی از آن است که نشخوار فکری به تنهایی می تواند 54 درصد تغییرات افسردگی را پیش بینی کند. با ورود باور مثبت به تحلیل، این عدد به 9/57 درصد می رسد و هنگام ورود باور منفی به تحلیل، این رقم به 61 درصد می رسد. به این ترتیب سهم نشخوار فکری در شکل گیری افسردگی 54 درصد، سهم باورهای مثبت 9/3 درصد و سهم باورهای منفی 1/3 درصد است.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان داد که نشخوار فکری، باورهای مثبت و منفی فراشناخت می توانند پیش بینی کننده افسردگی باشنند.
    کلیدواژگان: نشخوار فکری، باورهای مثبت ومنفی فراشناخت، افسردگی
  • سمیه بابایی، محمد کریم خداپناهی، بهرام صالح صادق پور صفحه 75
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر رواسازی و بررسی اعتبار پرسشنامه سبک زندگی موثر بر وزن بود
    روش
    بدین منظور 100 نفر از دانشجویان دختر وپسر دانشگاه شهیدبهشتی که بصورت تصادفی خوشه ایانتخاب شده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. پس از اطمینان از اعتبار ترجمه، روش های زیر شامل تحلیل گویه ها(درجه دشواری،ضریب تمیز وروش لوپ)،روائی(روائی محتوا وروائی سازه که خود شامل تحلیل عاملی تاییدی و همبستگی درونی بود) واعتبار(عامل هاونمره کل پرسشنامه)بکار رفت.
    یافته ها
    تحلیل عاملی تاییدی، پنج عامل: هیجان های منفی،دردسترس بودن،فشار اجتماعی،ناراحتی جسمانی و فعالیتهای مثبت را تایید کرد.میزان آلفا برای عامل ها بین71/0 تا 78/0 بدست آمد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی می توان گفت پرسشنامه سبک زندگی موثر بر وزن معتبر شناخته شده و با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان از آن در تحقیقات مربوط به رفتارهای خوردن و مهار وزن استفاده کرد.
    کلیدواژگان: رواسازی، اعتبار، پرسشنامه سبک زندگی موثر بر وزن، دانشجویان
  • منصوره سادات صادقی، محمد علی مظاهری، سعاده ملک عسگر صفحه 83
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه تصور از خدا با تصور از والدین، خود و دیگران مهم در دختران و پسران دانشجو طراحی و اجرا گردید.
    روش
    تعداد 240 نفر دانشجو (118 پسر و 124 دختر) به عنوان نمونه غیراحتمالی در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه موضوعهای رابطه؛ تصور از خدا، والدین، خود و دیگران مهم (براساس پرسشنامه مظاهری و همکاران، 1384؛ بازسازی مقیاس لارنس، 1997) را تکمیل نمودند.
    نتایج
    نتایج تجزیه و تحلیل داده های تحقیق حاضر با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون همبستگی معنادار بین متغیرها را نشان داد. با استفاده از تحلیل رگرسیون نشان داده شد که متغیرهای تصور از والدین و تصور از خود نسبت به متغیر تصور از دیگران مهم پیش بینی کننده های معتبرتری برای تصور از خدا هستند و بیشترین سهم واریانس در پیش بینی تصور از خدا ابتدا تصور از والدین و سپس تصور از خود می باشد. همچنین نتایج تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t نشان داد که تفاوت میانگین نمرات تصور از خدا، والدین، خود و دیگران مهم در دختران و پسران به گونه ای معنادار است که در مجموع دختران تصورشان از موضوعهای رابطه والدین، خود و خدا نسبت به پسران بهتر و مثبت تر است. تحلیل رگرسیون نشان داد که سهم واریانس این متغیرها در پیش بینی تصور از خدا در بین دو جنس متفاوت است. به عبارت دیگر در حالی که نقش تصور از والدین و خود در پیش بینی تصور از خدا در دختران بیشتر از پسران است، نقش تصور از والدین در پیش بینی تصور از خود در پسران بیشتر از دختران است.
    نتیجه گیری
    در تبیین نتایج به دست آمده به کیفیت ارتباط والد- فرزند و نقش نظریه های دلبستگی و روابط موضوعی در شکل گیری تصور از والدین و در پی آن تصور از خود و خدا اشاره شده است. تفاوت دیدگاه های ارزشی و اخلاقی در دو جنس، تفاوت در سبک های تربیتی و تربیت دینی نیز دلیل احتمالی تفاوت بین دو جنس می باشد.
    کلیدواژگان: تصور از خدا، تصور از والدین، تصور از خود، تصور از دیگران مهم
|
  • Dr Javad Ejei *, Dr Mohsen Dehghani, Anahita Ganjavi, Dr Mohammad Karim Khodapanahi Page 1
    Introduction

    Each year many students leave their homes to enter university. While the new life gives them new opportunities, at the same time it encounters them with challenges and stressful situations. One of the consequences of these challenges is homesickness. The first step in studying this phenomenon in Iranian university students is to have a valid and reliable instrument. The present study aims at validating homesickness scale.

    Method

    After translating the 45-item Utrecht Homesickness Scale and checking its credibility by several experts, 360 freshmen (f=210) were selected randomly from Shahid Beheshti University dormitories and completed the scale.

    Results

    Exploratory factor analysis was applied in order to analyze the data, which resulted in the Persian form of homesickness scale consisting 36 items. Despite the reduction of items, the constructions remained the same as original scale.

    Conclusion

    The present study is conducted in order to validate homesickness scale in students living in dormitories. A 36-item scale was extracted which justifies 52.5% of the variance. Although 9 items were removed from Persian form, the number of factors remained the same as original form.

  • Dr Masoumeh Khosravi *, Dr Imanollah Bgdeli Page 13
    Introduction
    Test anxiety is the most important problem among students around the world. This study was about relationship between test anxiety and some personality factors on Semnan university’s students. Objective of this study was to find out relationship between test anxiety and introversion / extroversion and neuroticism.
    Methods
    This study was a correlation study. Sample of this study were 300 bachelor students (150 boys, 150 girls), who randomly selected from Semnan University. Test anxiety scale and Eyzenck personality scale, were used for collection data. Pearson correlation coefficient, t – test, and regression was used for analyzing data.
    Results
    Results showed that test anxiety has significant positive correlation with neuroticism. But there was no significant correlation between introversion and extroversion with test anxiety. Introversion and extroversion had significant correlation with neuroticism. But between girls and boys there were no significant differences on test anxiety, neuroticism and extroversion / introversion. only neuroticism could predict test anxiety.
    Conclusion
    It seems students who are neurotic experience more test anxiety and their internal factors affect on their academic problems.
  • Fereshteh Cheraghi *, Dr Alireza Moradi, Dr Mohammad Naghi Farahani Page 25
    Abstaract
    Introduction
    The aim of the present study was to use a psychological model to explain the effects of individual differences in trait anxiety and stressful situational on the processing efficiency and working memory performance. It was designed to test Eysenck and Calvo, processing efficiency theory which suggests that anxiety has a greater adverse effect on the processing efficiency than on performance effectiveness.
    Method
    A sample of first year college students (n = 283) completed the trait measure of the Spielberger State – Trait Anxiety Inventory. After scoring, 48 subject belonging to the. 25 percent of upper distribution and 48 subject from the. 25 percent of lower distribution were selected. They were then randomly assigned to four groups based on level of anxiety (high / low) and exposure to threat/ non-threat. Measurements of task accuracy were taken as an indicator of performance outcome or effectiveness. Time taken to complete task and a subjective rating of mental effort were taken as measurement of performance efficiency. Data were analyzed using two-way ANOVA.
    Results
    Analyses explored the effect of trait anxiety (high versus low) on mental effort rating. There was significant interaction effect of trait anxiety and experiment conditions on time and accurate responses.
    Conclusion
    The results suggested that the high anxiety group increased their effort in order to maintain levels of performance comparable to the low anxiety group. When the conditions were stressful the high anxiety group was lower performance.
  • Fatemeh Raiisi *, Jafar Anisi, Seyedeh Monavareh Yazdi, Maryam Zamani, Somayeh Rashidi Page 33
    Introduction
    Todays Addiction is a Personal Social and Familial problem. Addiction affect on mental health and family status. This paper try to compare child-rearing quality and mental heath status between addict and non-addict adults.
    Method
    The method of this research were post-facto and sectional styles. In another word in this research two groups (Addicts and non – addicts) were assessed by child – rearing styles in past and mental heath status in present time. The population were included of 25 Addict adults and 25 non addict who were selected by at-reach methods. The used tools were SCL90 for mental health status assessment and family environment questionnaire for child-rearing styles. For analyzing were used from descriptive tests and independent T test.
    Results
    results show that mental heath statue between nonaddict like psychotism, phobia, aggression, Anxiety, depression, Interpersonal Sensitivity are better than somatization, obsessive- Compulsive and paranoid. But between two groups child – rearing styles like control – freedom haven’t meaningful relationship. In other word, In non – addict families, parents treat warmly and affectively and in addict families; parents behave coldly and un affectively.
  • Ali Mollazamani *, Dr Ali Fathi Ashtiani Page 61
    Introduction
    This study was conducted to find the effect of instructing role-play on improving self-concept of adolescent girls.
    Methods
    At first, all students in one of the mid-schools in Tehran were selected by census and filled out Beck self-concept inventory. In the second step, 202 students who got the lowest scores were selected and randomly divided into two groups (101 in case and 101 in control group). Then, the case group had six 90-minute sessions of instructing role-play. At the end of the training, both groups had a test. Data were analyzed using mean score difference analysis of pre-test, post-test and t test.
    Results
    The results showed a significant difference between the students who received the training and those who did not with regards to self-concept.
    Conclusion
    Instructing role-play can be used as an efficient way to improve self-concept in adolescent girls.
  • Zahra Yousefi *, Dr Fatemeh Bahrami, Hossein Ali Mehrabi Page 67
    Introduction
    The purpose of current research was to examine the roles of rumination and negative, positive metacognitive beliefs about rumination in beginning and continuous of depression among students in Isfahan University.
    Method
    The statistical population was Isfahan University. The sample included 120 students (60 girls and 60 boys) that they were randomly selected. The instruments of research were Beck depression, Metacognitive beliefs about rumination scales and Rumination inventory.
    Results
    The results of correlation and regression analysis showed, there are correlation coefficients between depression and rumination(r= 0/74), between depression and positive beliefs (r=0/53) and between depression and negative beliefs (r=0/56). (p<0/05). Also the results showed, there are correlation between rumination and positive beliefs (r=0/48) and between rumination and negative beliefs (r=0/48) and between rumination and negative beliefs(r=0/58).The results of regression analysis showed rumination can predict 54% the changes of depression, and with entering negative beliefs this prediction get to %64. Therefore, the portion of rumination in depression is 54%, portion of positive beliefs is 3/9% and portion of negative beliefs is 1/3%.
    Conclusion
    The results of this research showed rumination, negative and positive metacognitive beliefs can predict depression.
  • Somayeh Babai *, Dr Mohammad Karim Khodapanahi, Bahram Saleh Sadegh Poor Page 75
    Introduction
    In order to validate and investigate reliability of the Weightefficacy Life Style Questionnaire (Clarck et al, 1991).
    Method
    100 randomly selected student of Shahid Beheshti University participated in this study. Applied methods were: item analysis (degree of difficulty, discrimination coefficient, loop method), validity (content validity, construct validity that consists of confirmative factor analysis and internal correlation)and reliability of factors and total score.in cofirmative factor analysis 5 factors (negatiye emotions, availability, social pressure, physical discomfort and positive activities) were confirmed.
    Result
    The reliability of this test (Cronbach,s Alpha) for facors was between 0.71 to 0.78.
    Conclusion
    considering result of this study, the Weight efficacy Life Style Questionnaire is reliable and can be use in relate to eating behaviors and weight control researches in lran.
  • Mansoureh Sadat Sadeghi *, Dr Mohammad Ali Mazaheri, Saadeh Malek Asgar Page 83
    Introduction
    The goal of the present research was to examine the relationships between God images and images of parents, self, and important others.
    Methods
    Some 240 students (118 boys & 124 girls) of Shahid Beheshti University were chosen through accessible proportion sampling. Subjects completed the Questionnaire of Objects Relation: Images of God, Self, and Important Others (Mazaheri, et al., 2006; rebuilt scale of Lawrence, 1997). Pearson correlations indicated significant correlations between the variables. Analyzing data with the regression revealed that images of parents and self are more efficient predictors of the God image. Independent t-tests showed significant differences between genders; i.e. girls had more positive images about the relation objects: parents, self and God.
    Results
    Regressions revealed gender differences in terms of predicting image of God by images of parents, self and important others; i.e. images of parents and self were stronger predictors of the God image for girls, in comparison with boys.
    Conclusion
    Quality of parent-child relationships and the role of the attachment theory, as well as the theories of object relationships in formation of the images of parents, self and God are discussed. The observed differences between genders are interpreted in terms of Differences in values perspective and parenting styles and religious education.