فهرست مطالب

International Journal of Behavioral Sciences
Volume:2 Issue: 4, 2008

  • تاریخ انتشار: 1387/10/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد خدایاری فرد، یاسمین عابدینی، سعید اکبری زرد خانه، باقر غباری بناب، فرامرز سهرابی، سید جلال یونسی صفحه 283
    مقدمه
    هدف این مطالعه مقایسه میزان اثربخشی مداخله شناختی- رفتاری فردی و گروهی در کاهش نشانگان روان شناختی زندانیان است.
    روش
    تعداد 48 نفر زندانی مرد به طور تصادفی نظام دار از بین زندانیان مرد انتخاب و سپس به طور تصادفی در سه گروه با حجم مساوی قرار گرفتند. 16 نفر از این افراد، در جلسات روان درمانگری «شناختی- رفتاری» فردی و گروهی (درمان هم زمان) و 16 نفر فقط در جلسات روان درمانگری «شناختی- رفتاری» فردی (درمان فردی) شرکت داده شدند. 16 نفر دیگر نیز در فهرست انتظار قرار گرفتند (گروه کنترل). جهت بررسی وضعیت روان شناختی آزمودنی ها قبل و بعد از اعمال مداخله از GHQ و SCL-90-R و مصاحبه تشخیصی توسط روان پزشک براساس ملاک های DSM-IV-TR استفاده شد. داده ها نیز با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بعد از مداخله، زندانیان هر دو گروه «درمان هم زمان» و «درمان فردی»، نسبت به زندانیان گروه کنترل، در شاخص های آزمون های GHQ و SCL-90-R کاهش نشان دادند (001/0> p).
    نتیجه گیری
    اگرچه هر دو رویکرد «درمان همزمان» و «درمان فردی» بر کاهش نشانگان روان شناختی زندانیان مرد تاثیر دارد، اما میزان اثربخشی درمان هم زمان بیش تر از درمان فردی است. نتایج پیگیری 5/8 ماه پس از خاتمه درمان حاکی از پایداری اثر مداخلات صورت گرفته روی زندانیان هر دو گروه بوده به طوری که طی این مدت هیچ یک از آنها به خاطر انجام مجدد جرم به زندان بازنگشتند.
    کلیدواژگان: تکنیک های شناختی، رفتاری، درمان فردی، درمان هم زمان، زندانیان مرد، سلامت روان شناختی
  • فریبا تابع بردبار، کاظم رسول زاده طباطبایی، پرویز آزاد فلاح، سیامک سامانی صفحه 291
    مقدمه
    پژوهش حاضر به بررسی اثربخشی روش آموزش جرات ورزی و ایمن سازی در مقابل تنیدگی بر احساس غربت دانشجویان دختر، با توجه به ویژگی شخصیت و سبک دلبستگی آنان پرداخته است.
    روش
    249 دانشجوی دختر سال اول مراکز تربیت معلم، با محدوده سنی 17 تا 35 سال، از طریق پرسش نامه های احساس غربت، سبک دلبستگی و ویژگی های شخصیت مورد ارزیابی قرار گرفتند. 90 دانشجو بر اساس اکتساب نمره بالاتر از میانگین (1 واحد انحراف معیار بالاتر) و 30 نفر بر اساس اکتساب نمره پایین تر از میانگین (1 واحد انحراف معیار پایین تر) در پرسش نامه «احساس غربت» انتخاب شدند. سپس گروه نمونه (کسانی که نمره احساس غربت آنان 1 واحد انحراف معیار بالاتر از میانگین بود)، به طور تصادفی به 3 گروه دسته بندی شده و در دو گروه آزمایش به مدت 12 جلسه تحت شیوه های آموزشی قرار گرفتند. پس از آموزش، احساس غربت 3 گروه مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج آزمون t نشان داد که شیوه های آموزشی به کاررفته در تغییر احساس غربت دانشجویان موثر بوده است. احساس غربت با ویژگی های نوروزگرایی بالا و برون گرایی پایین تعیین گردید. میان سبک دلبستگی و احساس غربت تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    برنامه های آموزش جرات ورزی و ایمن سازی در کاهش احساس غربت و استرس ناشی از حادثه انتقال موثر است.
    کلیدواژگان: احساس غربت، ویژگی های شخصیت، سبک دلبستگی، ج، رات ورزی
  • محمد نقی فراهانی، امید شکری، فریبرز گراوند، زهره دانشورپور صفحه 297
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف روشن ساختن نقش میانجی گر سبک های مقابله با تنیدگی در بررسی رابطه بین استرس تحصیلی و بهزیستی ذهنی انجام گرفت.
    روش
    در نمونه ای متشکل از 415 آزمودنی (165 پسر و 250 دختر)، پرسش نامه استرس زندگی دانشجویی (SLSI)، پرسش نامه مقابله با موقعیت های استرس زا (CISS) و مقیاس های بهزیستی ذهنی (SWS) ارزیابی شد. با استفاده از مدل های تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی، نقش میانجی گر سبک های مقابله در بررسی رابطه بین استرس تحصیلی و بهزیستی ذهنی مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    از بین سبک های مقابله، تنها سبک مقابله مساله مدار به طور معنی داری رابطه منفی بین استرس تحصیلی و مقیاس عاطفه مثبت و تنها سبک مقابله هیجان مدار به طور معنی داری رابطه منفی بین استرس تحصیلی و مقیاس عاطفه منفی را کاهش دادند. سبک های مقابله مساله مدار و هیجان مدار، به طور معنی داری رابطه منفی بین استرس تحصیلی و مقیاس رضایت از زندگی را کاهش دادند.
    نتیجه گیری
    توجه به نقش میانجی گر سبک های مقابله در بررسی رابطه بین استرس تحصیلی و بهزیستی ذهنی ضروری است.
    کلیدواژگان: استرس تحصیلی، سبک های مقابله با تنیدگی، بهزیستی ذهنی، تفاوت های فردی
  • محبوبه احمدی، علی فتحی آشتیانی، مهدی حبیبی صفحه 305
    مقدمه
    یکی از بزرگ ترین منابع تنیدگی در زندگی مدرن، تنیدگی شغلی است. خانواده نیز به عنوان واحد بنیادی و اساسی جامعه از تاثیرات منفی تنش شغلی بی نصیب نیست. از جمله مشاغلی که با تنیدگی زیاد در ارتباط است، حرفه خلبانی است. بر این اساس، این تحقیق به مقایسه سطح سلامت روانی خانواده خلبانان نظامی با افراد عادی پرداخته است.
    روش
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی است. جامعه آماری شامل 30 خانواده خلبان نظامی (30 همسر، 47 دختر، 39 پسر؛ در مجموع 116 نفر) و 30 نفر از همسران افراد عادی بود. ابزار مورد استفاده پرسش نامه SCL-90-R و پرسش نامه مشخصات فردی و خانوادگی بوده است. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    مقایسه نتایج سطح سلامت روانی در همسران خلبانان نظامی و افراد عادی نشان دهنده آن است که بین این دو گروه از نظر شکایت های جسمانی، وسواسی- اجباری، حساسیت در روابط متقابل، افسردگی، اضطراب، پرخاشگری، ترس مرضی و روان گسستگی تفاوت معنادار وجود دارد (بین 05/0> p تا 01/0> p). مقایسه سطح سلامت روانی همسران با فرزندان خلبانان نظامی نیز بیان گر تفاوت معنی دار (از 05/0> p تا 01/0> p) بین آنها از نظر شکایت های جسمانی، وسواسی- اجباری، افسردگی، اضطراب، ترس مرضی و روان گسستگی است.
    نتیجه گیری
    وجود تفاوت معنی دار از نظر سلامت روانی بین همسران خلبانان با همسران افراد عادی نشان دهنده تاثیر تنیدگی های شغل خلبانی در خانواده است. این نتیجه، توجه بیشتر مسئولین نسبت به آثار و پیامدهای نامطلوب تنیدگی های شغلی به ویژه تنیدگی های شغل خلبانی روی خانواده را گوشزد می نماید.
    کلیدواژگان: سلامت روانی، خانواده، خلبان نظامی
  • سپیده مکارم، محمد علی گودرزی، سید محمدرضا تقوی صفحه 309
    مقدمه
    تحقیقات روان شناختی و عصب روان شناختی جدید نشان می دهند که به منظور درک و شناخت ماهیت اختلال اسکیزوفرنیا تمرکز بر نشانگان و ابعاد و علایم خاص این اختلال، مفیدتر از تمرکز بر زیرمجموعه های این اختلال در نظام های طبقه بندی است. هدف از پژوهش حاضر مطالعه رابطه بین انسجام فضایی- زمانی با علایم مثبت و منفی در اختلال اسکیزوفرنیا بوده است.
    روش
    گروه نمونه شامل 50 بیمار مبتلا به اختلال اسکیزوفرنیا بودند که به وسیله آزمایه انسجام فضایی- زمانی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    هر چقدر افزایش میزان علایم مثبت و منفی بیشتر باشد، عملکرد بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا در آزمایه انسجام فضایی- زمانی ضعیف تر می شود.
    نتیجه گیری
    با افزایش علایم مثبت و منفی، توانایی انسجام فضایی- زمانی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: انسجام فضایی، زمانی، علایم مثبت و منفی، اسکیزوفرنیا، سازمان دهی ادراکی
  • خدابخش احمدی، زهرا بیگدلی، فاطمه رئیسی صفحه 317
    مقدمه
    در فرهنگ اسلامی نماز جمعه دارای جایگاه و اهمیت ویژه ای است. لذا بررسی و آسیب شناسی این فریضه، امری مهم و اساسی است. بر این اساس تحقیق حاضر با این هدف انجام شد که عوامل مرتبط با میزان شرکت کارکنان یک واحد نظامی در نماز جمعه را شناسایی نماید.
    روش
    روش تحقیق زمینه یابی (پیمایشی) است. ابزار مورد استفاده برای جمع آوری اطلاعات و سنجش متغیرها، پرسش نامه محقق ساخته با ابعاد مشخصات دموگرافیک، وضعیت شرکت در نماز جمعه و عوامل فردی، خانوادگی و اجتماعی مرتبط با شرکت در نماز جمعه بود. جامعه آماری پژوهش کارکنان یک واحد نظامی در کشور بودند که تعداد 1205 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای بود.
    یافته ها
    دو عامل «نگرش و اعتقاد به نماز جمعه» و «میزان تقیدات مذهبی افراد» بیشترین تاثیر را در شرکت یا عدم شرکت در نماز جمعه داشت. همچنین میزان شرکت در نماز جمعه با جنسیت، سابقه جبهه، سابقه جانبازی و نوع عضویت کارکنان ارتباط داشت.
    نتیجه گیری
    افزایش تقیدات مذهبی، تلاش برای بهبود نگرش و افزایش اعتقاد نسبت به نماز جمعه، انجام اقداماتی در جهت فراهم سازی تسهیلاتی برای شرکت افراد به صورت خانوادگی و در قالب گروه های همکاران، هم محلی، هم مسجدی و سایر گروه ها در نماز جمعه و فراهم سازی تسهیلات تردد رایگان و راحت به نماز جمعه، می تواند موجب افزایش میزان مشارکت افراد در نماز جمعه شود.
    کلیدواژگان: نماز جمعه، کارکنان
  • حسن خانی، محمدرضا مجدآبادی، اسفندیار آزاد مرزآبادی، علی منتظری، آمنه قربانی، میثم رمضانی صفحه 325
    مقدمه
    مطالعات اندکی در رابطه با جنبه های مختلف روان پزشکی تالاسمی ماژور و نیازهای مشاوره ای روان پزشکی و اجتماعی بیماران مذکور در دسترس است. هدف مطالعه حاضر، تعیین وضعیت جنبه های مختلف کیفیت زندگی بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور بالای 15 سال در استان مازندران در سال 1386 بر اساس سن، جنس، وضعیت تحصیلی و شدت علایم بالینی بیماری است.
    روش
    این پژوهش، مطالعه ای توصیفی- مقطعی است. در این پژوهش از چهار ابزار سنجش جهت جمع آوری اطلاعات شامل پرسش نامه خودساخته جمعیت شناختی، پرسش نامه ارزیابی سلامت عمومی با ساختار کوتاه (SF-36)، پرسش نامه تجدید نظرشده فهرست علایم 90 سئوالی (SCL-90-R) و پرسش نامه بیست سئوالی ارزیابی رضایت از زندگی (LSI) استفاده شد.
    یافته ها
    687 (08/41%) بیمار تالاسمی ماژور از مجموع دعوت شدگان به مطالعه، پرسش نامه های تحقیقاتی مربوطه را به طور کامل تکمیل نمودند. بر اساس پرسش نامه (SF-36)، 329 نفر (9/47%) برای میزان فعالیت های جسمی دارای شاخص عالی بودند. بر اساس پرسش نامه (SCL-90-R)، 446 نفر (9/64%) دارای شاخص کلی بیماری بیشتر از 7/0 و در نتیجه فاقد سلامت روانی بوده و 141 نفر (5/20%) از افراد دارای شاخص کلی بیماری بین 4/0 تا 7/0 و در نتیجه مشکوک به بیماری روانی بودند. در نهایت، 100 نفر (6/14%) دارای شاخص کلی بیماری کمتر از 4/0 بوده و در نتیجه سالم در نظر گرفته شدند. بیماران مذکور دارای میانگین نمرات 95/5 ± 5/20 با محدوده نمرات 2 تا 37 بر اساس پرسش نامه (LSI) بودند.
    نتیجه گیری
    بیماران مبتلا به تالاسمی در معرض ابتلا به انواع مختلف اختلالات روان پزشکی بوده و در نتیجه نیازمند مشاوران روان پزشکی مجرب هستند.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سلامت روانی، بتا تالاسمی ماژور، SF، 36‎، SCL، 90، R، LSI
  • فاطمه پاشایی، علیرضا نیکبخت نصرابادی، خسرو توکل صفحه 333
    مقدمه
    گرچه امروزه رشد روزافزون تکنولوژی امکان رفاه و آسایش خانواده ها را فراهم نموده است، ولی با وجود فواید فراوان عاملی تهدید کننده برای جوانان نیز به حساب می آید. با توجه به ویژگی های منحصربه فرد اینترنت که می تواند موجب استفاده طولانی مدت و بیش از اندازه و در نتیجه وابستگی و اعتیاد جوانان به این شبکه جهانی شود، این تحقیق کیفی، با هدف شناخت واقعی و عمیق از تجربه جوانان در زندگی با اینترنت انجام شده است.
    روش
    در این تحقیق از روش کیفی پدیدارشناسی تفسیری بنر استفاده شده است. روش اصلی جمع آوری اطلاعات در این مطالعه مصاحبه های نیمه سازمان یافته با 12 جوان ایرانی وابسته به اینترنت بود که از طریق نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. تجزبه و تحلیل داده های حاصل با روش درون مایه ای بنر انجام شد.
    یافته ها
    به طور کلی 4 درون مایه اصلی و 8 درون مایه فرعی از نتایج این پژوهش استخراج شد. درون مایه های اصلی عبارتند از: 1- دنیای اینترنت به عنوان ایده آل مجازی جوانان؛ 2- اینترنت و تغییر در سبک زندگی؛ 3- اینترنت حصاری برای تنهایی؛ 4- اینترنت و تغییر در وضعیت جسمی- روانی.
    نتیجه گیری
    اینترنت با داشتن شرایط دل انگیز و کاذب مجازی، به خصوص برای جوانان، می تواند باعث گسیختگی تمام ابعاد زندگی آنها شده و ارتباطات سازنده این سنین را به عمق انزواطلبی و تنهایی بکشاند که نتیجه استفاده افراطی از این تکنولوژی است. این نتیجه، لزوم تلاش همگانی برنامه ریزان آموزشی و پژوهشی و گسترش فرهنگ استفاده درست از این تکنولوژی را یادآوری می کند.
    کلیدواژگان: اینترنت، جوانان، سبک زندگی
  • بتول احدی، فهیمه عزیزی نژاد، محمد نریمانی، اوشا برهمند صفحه 339
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی و تبیین تجارب اوایل کودکی بیماران مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری، به مقایسه سبک های دلبس تگی و مکانیزم های دفاعی این بیماران با افراد عادی پرداخته است.
    روش
    روش تحقیق پژوهش حاضر پس رویدادی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه زنان مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری ساکن شهرستان یزد که در فاصله سه ماهه اول سال 1385 به بیمارستان بهمن یزد مراجعه کرده بودند، تشکیل می دهند. نمونه پژوهش شامل تمامی مراجعه کنندگانی بود که در روزهای زوج به بیمارستان فوق مراجعه کرده و توسط روان پزشک بیمارستان مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری تشخیص داده شده بودند. گروه مقایسه نیز شامل هشتاد زن از جامعه عادی بود که از نظر سن و تحصیلات تا جای ممکن همتای گروه نمونه بودند. برای اندازه گیری سبک های دلبستگی از فرم فارسی هنجاریابی شده فهرست دلبستگی بزرگسال (AAI) و برای اندازه گیری مکانیزم های دفاعی از فرم فارسی هنجاریابی شده پرسش نامه مکانیزم های دفاعی استفاده شد. برای تحلیل داده ها از شاخص های توصیفی و برای مقایسه میانگین ها از آزمون T برای گروه های همبسته استفاده شد.
    یافته ها
    میزان سبک های دلبستگی اجتنابی و دوسوگرا در افراد مبتلا به وسواس به طور معنی داری بیشتر از افراد بهنجار است. میزان مکانیزم های رشدیافته در افراد بهنجار بیشتر از افراد مبتلا به وسواس است.
    نتیجه گیری
    اولا بین بیش حمایت کنندگی و کمتر پاسخ گو بودن والدین و علایم اختلال وسواسی- اجباری همبستگی وجود دارد. ثانیا درمان اختلال وسواسی- اجباری با افزایش قابل ملاحظه استفاده از مکانیزم های دفاعی رشدیافته همراه است.
    کلیدواژگان: اختلال وسواسی، اجباری، سبک های دلبستگی، مکانیزم های دفاعی
  • غلامعلی نیکپور، علیرضا همایونی صفحه 345
    مقدمه
    هدف از انجام این تحقیق بررسی اختلالات توجه و ادراک در افراد دارای اسکیزوفرنی و مقایسه آنها با افراد عادی است.
    روش
    روش تحقیق آزمایشی و روش نمونه گیری به صورت تصادفی است. 30 بیمار اسکیزوفرن به صورت تصادفی از بیماران بستری شده در بیمارستان های اعصاب و روان شهر تهران (روزبه، مرکز روان پزشکی رازی و سرخه حصار) و 30 نفر از افراد عادی و طبیعی جامعه در دو گروه (آزمایش و گواه) به صورت کاملا تصادفی انتخاب شدند. ابزار به کار گرفته شده در این تحقیق، دستگاه واکنش سنج است که زمان پاسخ گویی افراد به محرک های نوری و صوتی را در یک هزارم ثانیه می سنجد.
    یافته ها
    بین نمرات میانگین دو گروه تفاوت معنی داری وجود دارد. به این معنی که افراد اسکیزوفرن، زمان بیشتری برای پاسخ به محرک های نوری و صوتی نسبت به گروه گواه صرف می کردند.
    نتیجه گیری
    افراد اسکیزوفرن، به دلیل اختلالات عاطفی و هیجانی و خلق و خوی افسرده که باعث اختلال در توانایی و عملکرد آنها می شود، نمی توانند به محرک های صوتی و نوری پاسخ سریع دهند.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنی، اختلالات ادراکی، اختلالات توجه، محرک، کرونسکوپ
|
  • Khodayari M. F. *, Abedini Y., Akbari S. Z., Ghobari B. B., Sohrabi F., Younesi S. J. Page 283
    Introduction
    The purpose of current study is to determine the effectiveness of individual and group cognitive-behavioral techniques in decreasing psychological symptoms in Prisoners.
    Method
    A total of 48 prisoners selected randomly and were allocated into three groups with equal size. 16 participants receiving individual cognitive-behavioral psychotherapy along with teaching cognitive-behavioral techniques and other 16 participants receiving only individual cognitive-behavioral psychotherapy. The last 16 participants were waited (Control group). Using GHQ and SCL-90 tests, as well as a diagnostic interview conducted by a psychiatrist based on DSM-IV-TR criteria before and after interventions, participant's psychological status were measured. Data collated was analyzed using multiple analysis of variance procedure.
    Results
    After applying cognitive-behavioral interventions, scores of prisoners in both experimental groups in indexes of GHQ and SCL-90 decreased (p<0.001).
    Conclusion
    Although both individual and combined therapy approaches were effective, the latter had more impact in diminishing psychological symptoms of prisoners. Follow up studies after 8.5 months indicated the maintenance of treatment effect with no recidivism of the treatment groups.
  • Bordbar F. T. *, Rasulzade K. T. , Azad Fallah P. , Samani S. Page 291
    Introduction
    The present research aims to study the effectiveness of the method of assertiveness training and stress inoculation training on homesickness of girl university students with regard to their personality traits and attachment style.
    Method
    In this research a total of 249 girl freshmen studying at Teacher Training Centers, aged between 17 and 35, were surveyed by a questionnaire on homesickness, attachment style, and personality traits. Based on the grades on homesickness questionnaire, 90 students with grades above the average (1 standard deviation unit higher) and 30 students with grades under the average (1 standard deviation unit lower) were selected. Then the sample group (those with 1 standard deviation unit higher) was randomly divided in 3 groups to undergo the training methods in 2 test groups in 12 sessions. Following the training, the homesickness feeling of the 3 groups was evaluated.
    Results
    The outcomes of the T-test show that the training methods used for reducing students’ homesickness have been effective. Homesickness was measured by the characteristics of high neurosism and low extroversion. Between attachment style and homesickness no meaningful difference was observed.
    Conclusion
    The programs of assertiveness training and stress inoculation training are effective on alleviating homesickness and tenses resulted from the incidence of movement
  • Farahani M. N. *_Shokri O. _Geravand F. _Daneshvarpour Z. Page 297
    Introduction
    The present study investigated the mediating role of coping styles examining the relationship between academic stress and subjective well-being.
    Method
    On a sample of 415 subjects (165 male and 250 female), the student life stress inventory (SLSI), the coping inventory for stressful situations (CISS) and subjective well-being scales (SWS) were applied. Using the hierarchical regression analysis, the mediating role of coping styles in the relationship between academic stress and subjective well-being were tested. Results Among coping styles, only task-oriented coping statistically decreased the negative relationship between academic stress and positive affect and only emotion-oriented coping statistically increased the negative relationship between academic stress and negative effect. Task-oriented and emotion-oriented coping, statistically decreased the negative relationship between academic stress and life satisfaction.
    Conclusion
    Paying attention to the mediating role of coping styles in examining the relationship between academic stress and subjective well-being is necessary.
  • Ahmadi M. _Fathi A. A. _Habibi M. * Page 305
    Introduction
    One of the greatest sources of stress in modern life is labor stress. Family as the basic and fundamental unit of society is not immune of negative effects of labor stress. Pilots have a lot of labor stress. So, this study compares the psychological health level of military pilot's and normal people families.
    Method
    This is a descriptive study. Sample society was 30 military pilot's families (30 wives, 47 daughters, 39 sons; total of 116) and 30 wives of normal people. The study performed with SCL-9-R and demographic questionnaire. Achieved data analyzed by T-test.
    Results
    Comparing psychological health level of wives showed that differences in physical complaints, obsession-compulsion, sensitivity in relations, depression, agitation, aggressiveness, phobia and psychotics between two groups are statistically meaningful (p<0.01 or p<0.05). Comparing psychological health level of military pilot's wives and progenies also showed meaningful differences (p<0.01 or p<0.05) in physical complaints, obsession-compulsion, depression, agitation, phobia and psychotics.
    Conclusion
    Existence of meaningful differences in psychological health level of pilot's and normal people's wives showed the effect of labor stress in pilot's families. By this result, all responsible people should notice more about negative effects of labor stresses in pilot's families.
  • Makarem S. *, Goodarzi M. A. , Taghavi S. M. R. Page 309
    Introduction
    New psychological and neuropsychological studies have shown that the symptom and sign orientation approach is more useful in understanding the nature of schizophrenia. The aim of the present study was to investigate the relationship between spatial-temporal integration and positive and negative symptoms in patients with schizophrenia.
    Method
    Fifty patients with schizophrenia were examined with a spatial-temporal integration task.
    Results
    There were negative correlation between spatial-temporal integration ability and positive-negative symptoms.
    Conclusion
    By decreasing spatial-temporal integration ability the positive-negative symptoms increases in patients with schizophrenia.
  • Ahmadi Kh. *_Bigdeli Z. _Raeesi F. Page 317
    Introduction
    Friday praying Ceremony is of great importance in Islamic culture and research in this field is absolutely essential. The following research intends to investigate the related factors of participating personnel on Friday pray.
    Method
    This study was a survey research in which data was collected using researcher-made questionnaire which was including demographic data, participating in Friday praying ceremony, and personal, familial and social factors which are in relationship with participating in Friday praying ceremony. Target population of this study were selected from part of military personnel, 1205 personnel were selected randomly using multistage cluster sampling.
    Results
    The two most effective factors in participating were attitude toward ceremony and also religious beliefs. Also, demographic factors such as sex, war records and type of membership are related to participating on Friday pray.
    Conclusion
    There are different methods for increasing participation in Friday praying ceremony, such as training religious beliefs, improving attitudes toward Friday praying ceremony, facilities for participating families in Friday praying ceremony, organizing groups like, group of colleges, neighbors, etc. for participating and also free transportation facilities.
  • Khani H. *_Majdi M. R. _Azad Marzabadi E. _Montazeri A. _Ghorbani A. _Ramezani M. Page 325
    Introduction
    In the present study, the aim is to explore the nature of quality of life according to age, sex, school performance, severity and complications of the disease in thalassemia major (TM) patients.
    Method
    A Cross-section descriptive study was conducted. In this study, quality of life evaluated by four questionnaires; demographic characteristics, the short form 36 health survey (SF-36), Persian version of symptoms checklist-90-revised (SCL-90-R), life satisfaction index (LSI).
    Results
    687 (41.08%) of all eligible patients with TM completed the questionnaires. In order to SF-36 questionnaire, 329 participants (47.9%) had excellent level for physical functioning. In order to SCL-90-R questionnaire, 446 participants (64.9%) had global severity index of more than 0.7 taken as psychiatric patients, 141 participants (20.5%) had GSI between 0.4 to 0.7 taken as suspected psychiatric patients and 100 participants (14.6%) had GSI of less than 0.4 taken as non-psychiatric patients. The mean scores of LSI questionnaire was 20.50±5.95 with a range of 2 to 37.
    Conclusion
    Beta-thalassemia major patients are at risk for psychiatric symptomatology and need appropriated psychiatric consults
  • Pashaei F. *_Pashaei F. _Tavakkol Kh. Page 333
    Introduction
    Although daily development of technology has made life easier and more comfortable for families and despite of its large advantages it can be a threatening factor for young people. According to the unique characteristics of internet which can make possible the overtime usage and consequently addiction to it this qualitative research has done to truly and deeply characterize the experiments of young people in living with internet.
    Method
    In this research the Benner's Interpretative Phenomenology method has been used. The main method of gathering information was semi organized interviews with 12 young Iranians addicted to internet which have been chosen by purposeful sampling. Data were analyzed by Benner's theme method.
    Results
    Generally 4 main themes and 8 subthemes deduced from the results of this study. Main themes are: 1- Internet world as figurative ideal for young people; 2- Internet and changing of life style; 3- Internet as a wall for loneliness; 4- Internet and changing of physical-mental statue.
    Conclusion
    Internet with its interesting and figurative conditions, especially for young people can disrupt all dimensions of their life and also pull the constructive relations of these ages to the depth of seclusion and loneliness which is the consequence of extreme usage of internet. This result emphasizes on the necessity of noticing of all people in this area to correct usage of this technology.
  • Ahadi B. *_Azizinejad F. _Narimani M. _Berahmand U. Page 339
    Introduction
    The present study aimed to explain the effects of early childhood experiences of patients with obsessive-compulsive disorder by comparing attachment styles and defensive mechanisms in these patients with normal individuals.
    Method
    A causal comparative research design was used. The statistical universe of the present study comprised all women suffer from obsessive-compulsive disorder residing in Yazd who sought treatment at Bahman Hospital during the first three months of 1385. The study sample included all those women approached the hospital on Saturdays, Mondays, and Wednesdays and diagnosed having obsessive-compulsive disorder by psychiatrist. The comparison group composed of 80 women from the normal population, who were possibly matched on age and educational status with the clinical group. To assess attachment styles and defensive mechanisms, the standardized Persian version of the adult attachment interview (AAI) and defensive mechanisms questionnaire were used, by order. Data were analyzed using descriptive indices and means were compared using T-test for independent groups.
    Results
    Avoidant and ambivalent attachment styles were statistically greater among individuals with obsessive-compulsive disorder than normal controls. Normals tended to employ more mature defensive mechanisms than their obsessed counterparts.
    Conclusion
    First, parental overprotection and unresponsiveness are associated with obsessive-compulsive symptoms. Second, treatment of obsessive-compulsive disorder is accompanied by a significant increase in the use of mature defensive mechanisms.
  • Nikpour Gh. R. *_Homayouni A. R. Page 345
    Introduction
    The aim of this research was investigation of attention and perception disorders in schizophrenic people and comparison with normal ones.
    Method
    Method of the research is experimental. 30 schizophrenic subjects were randomly selected from three psychiatric hospitals of Tehran City and compared with 30 normal subjects. Chronoscope apparatus was used to assess reaction time to light and sound stimuli. The apparatus assesses the light and sound stimuli in 0/001 seconds. Independent T-test was used to analyze and compare means of experiment group (schizophrenic subjects) with control group (normal subjects).
    Results
    There were statistically meaningful differences between two group's means. Normal subjects were much more rapid in reaction and responding to light and sound stimuli than schizophrenic subjects.
    Conclusion
    Schizophrenic subjects cant response rapid to light and sound stimuli, because of their affective and emotional disorders and depressed temperament which caused disorder in abilities and functions.