فهرست مطالب

قلم - پیاپی 10 (زمستان 1388)

نشریه قلم
پیاپی 10 (زمستان 1388)

  • 116 صفحه، بهای روی جلد: 15,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1388/12/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آنت آبکه صفحه 5
    برای خلق فانتاستیک، موپاسان به راه کارهای متعددی رو ی می آورد. او در اواخر عمر توجه خاصی به این سبک نشان می دهد و لی در عین حال نمی خواهد تن به ساده نویسی بدهد که با قرنی که بیش از پیش وجهه علمی به خود می گیرد،در تضاد باشد. او واقع گرائی را به حقیقت نمائی نزدیک می کند تا تردیدی کامل در نزد خواننده اش ایجاد کند به طور ی که پس از بستن کتاب هنوز خواننده پاسخ رضایتمندانه ای برای پرسش خو یش نیافته باشد. برای ایجاد این تردید، موپاسان به تضادهای گوناگونی متوسل می شود و از توضیحات و استعاره های گوناگونی بهره می جوید. بر خلاف ظاهر امر هم ین تضادها هستند که انسجام داستان را تقو یت می کنند. در این مقاله سعی شده است آثار و نتایج استفاده از این شیوه ها به وسیله موپاسان مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: فانتاستیک، ترس، واقعگرائی فانتاستیک، تضادهای لغوی و توصیفی
  • الله شکر اسدالله صفحه 15
    پیدایش «رمان نو»، به ویژه در دهه پنجاه، خود جریانی را در محافل ادبی ایجاد کرد که تمام اصول مربوط به رمان و رمان نویسی را تحت الشاع قرار داد و نوعی شالوده شکنی در عرصه نوشتار و سنتهای مربوط به خلاقیت ادبی ایجاد کرد. اما در بطن همین جریان ادبی که در اصل به عنوان حرکتی دگردیسانه و شالوده شکنانه محسوب می شد، نویسندگانی قلم می زدند که سبک های نوشتاری آنها از هر حیث از همدیگر متفاوت بودند. از میان آنها رب - گری یه و ساروت، که تاحدودی به عنوان پیشتازان این جریان محسوب می شوند، درخلق آثار خویش، به روش های خاص نوشتار دست زدند که در نهایت به شالوده شکنی در عرصه رمان منجر گردید. روش آنها بیشتر مبتنی بر بازی با داستان، اسطوره، امور روزمره زندگی، اشکال متفاوت نوشتار، زبان و پیش -زبان بوده و بدین ترتیب چنین روشی ساختار منسجم و یکپارچه و از پیش تعین شده برای رمان نویسی را از هم می پاشد. از تفاوتهای موجود در روش هر یک از نویسندگان مورد اشاره در دو رمان مذکور، سه نتیجه عاید می گردد که به ترتیب در این مقاله به توضیح و تفسیر آنها پرداخته ایم: ساروت به عنوان ذهن گرا مطرح می شود در حالی که رب -گری یه بازیگر ذهن مشهور است، نویسنده میوه های زرین درون گراست و مولف پاک کن ها همواره برون گرا در نظر گرفته می شود و در نهایت اولی بازی گر و شکارچی واکنش هاست و دومی معمار فنون نوشتار و اشکال گوناگون قصه ها.
    کلیدواژگان: ساروت، رب گری یه، بازی، مریی، نامریی، روشنفکر، فنون نوشتار
  • مرضیه اطهاری نیک عزم صفحه 29
    زمانی که به دنبال هو یت روایی در اثار پل والری بودیم، دریافتیم که یکی از مسائل مهمی که در آثارش مطرح می باشد دریافت بازتابی یا به طور دقیق تر مدل «بازگشتی» در بینش او می باشد. این خصوصیت بازتابی در ارتباط با من نویسنده می باشد که هر لحظه تحت نگاه دیگری بوده و نقش آینه را ایفا می کند در کنار آینه وجدان که بسیار مهم می باشد. در این مقاله سعی ما بر این است که مسئله بازگشت را در آثار پل والری به دو شیوه که مکمل یکدیگرند بررسی کنیم: از یک طرف نشان دهیم که خصوصیت بازگشتی نتیجه دریافت بصری اوست، از طرف دیگر تحلیل کنیم که چگونه جملات نویسنده این پدیده را بیان می کند. ما این مسئله را با رویکرد نشانه شناسی پدیداری بررسی می کنیم ولی در این مورد جنبه ریاضی و فلسفی مفهوم بازگشت را نیز نادیده نمی گیریم.
    کلیدواژگان: بازتاب، بازگشت، گفته پردازی، بینش، آینه وجدان، من، دیگری
  • ناهید جلیلی صفحه 51
    ارتباط زبانی در یک فضای تعاملی ایجاد می گردد و در آن حداقل دو نفر تبادل نظر می کنند. صحبت کردن گو ینده و درک سخنان وی توسط شنونده به عوامل زیادی از جمله شناخت زبان مورد نظر و قواعد و آداب ارتباطی و فرهنگی آن بستگی دارد. نویسنده این مقاله با دنبال کردن هدفی آموزشی، در نظر دارد تا چگونگی برقراری ارتباط زبانی را در یک کلاس زبان خارجی بررسی کند. این مطالعه اجمالی به خوانندگان امکان مشاهده محاسن و معایب (اگر در بعضی موارد وجود داشته باشد) فعالیت های مختلف در کلاس های زبان را خواهد داد. مقاله حاضر با چند پیشنهاد که حاصل تجربه نو یسنده آن است جهت ارتقا سطح بی ان شفاهی زبان آموزان جوان ایرانی به پایان می رسد.
    کلیدواژگان: ارتباط زبا نی، تبادل زبا نی و غ یرزبانی، قابل یت های زبا نی (گوش کردن، خواندن، صحبت کردن و نوشتن)، آگاهی از زبان و آداب ارتباطی آن
  • محمدحسین جواری صفحه 67
    مقاله حاضر به مطالعه و بررسی طنز در یکی از رمانهای مشهور آلن رب گریه تحت عنوان پا ک کن ها می پردازد. ابتدا تعار یف مختلف طنز را بیان خواهیم کرد و سپس با ارائه شواهد مختلف از رمان مکانیسم طنز و عملکرد های مختلف آن را نشان خواهیم داد. طنز در شخصیت پردازی، در روایت پردازی و در پردازش زمان و مکان و بالاخره مقا یسه کوچکی با اودیپ پادشاه نوشته سوفوکل و این رمان محور اصلی بحث های مقاله را تشکیل خواهند داد.
    کلیدواژگان: طنز، آلن رب گریه، رمان جدید فرانسه
  • فاطمه میرزا ابراهیم تهرانی صفحه 85
    در عصر شتابان ارتباطات علاوه بر ترجمه های گوناگون در زمینه های مختلف شاهد ترجمه های مکرر از یک اثر نیز هستیم. دلایل پرداختن به ترجمه ی اثری که قبلا ترجمه شده چیست؟
    این مقاله در نظردارد با ار ائه تعریفی از ترجمه مجدد به بررسی تفاوت های موجود بین ترجمه وترجمه مجدد بپردازد. در این پژوهش تاثیر گذر زمان بر روی متون و ترجمه آنها مورد مطالعه قرار می گیرد تا مشخص گردد چرا برخی از ترجمه ها همواره می درخشند و برخی دیگر در طی زمان رنگ می بازند؟
    برای مشخص کردن دلایل ترجمه کتابی که پیش از آن ترجمه شده داستان شازده کوچولو نوشته آنتوان دوسنت اگزوپری را به عنوان نمونه انتخاب کردیم تا ابعاد این مسئله را بررسی کنیم.
    کلیدواژگان: ترجمه، ترجمه مجدد، شاهکار ترجمه، ترجمه معیوب، گذر زمان
  • عصمت سماکار صفحه 93
    بررسی اجمالی تار یخچه روش های آموزش زبان نشان میدهد که در ابتدا روش های سمعی و بصری با استفاده از زبان شناسی کاربردی نقش زبان گفتاری را پررنگ تر کردند. سپس روش های نو ین آموزش زبان تمرین های نوشتاری مناسب تری به زبان آموزان ارائه کرد.اما در این روش ها به آموزش زبان یعنی املا اهمیتی داده نشد. در جامعه کنونی با توجه به اهمیت ارتباطات الکترونیکی زبان نوشتاری از جایگاه ویژه ای برخوردار است و نقش اجتماعی- فرهنگی آن باید در تدوین روش ها لحاظ گردد. مقاله حاضر بر آن است که نقایص آموزش املا در روش های مختلف را نشان دهد تا مدرسین با تمرین های مناسب این کمبود را جبران نما یند بدین ترتیب دانشجو قوائد کد نوشتاری را می آموزد و قادر به نوشتن و خواندن پیام های گوناگون (پیام کوتاه- نامه الکترونیکی) خواهد شد.
    کلیدواژگان: املا، روش های آموزش زبان، دیکته، پیام کوتاه، نامه الکترونیک
|
  • Annette Abkeh Page 5
    Generally labeled as fantastic in nature, Maupassant’s short stories pose a serious problem. The very term “fantastic” is itself ambiguous; there have been many attempts to define what makes a work of literature “fantastic” in nature, but none of these attempts have managed to capture the essence of the genre in its entirely. What is most striking in Maupassant’s narratives is precisely his rejection of the fantastic almost as soon as it occurs. His texts contain as many attempts at rational explanation of the irrational as they do strange events which lie outside of reason’s domain. In order to create the “fantastic”, Maupassant uses different strategies. He introduces different types of contrast (both in lexical and descriptive level). He produces explanations for strange events. In order to achieve this, he uses different metaphors. However the presence of contradictory elements does not affect the coherence of the story, and therefore, the reality of the short story will remain untouched.
    Keywords: novel, fantastic, realism, lexical, descriptive contrasts, Maupassant
  • Allahchokr Assadollahi Page 15
    It is true that the New Novel in his own is a sort of deconstruction and itis considered such a literary current that almost oppose to all of the previous romantic process. It oppose to the other process at the XX century too. But it is just to tell that each New Novel's author has his own methods, which distinguish him from others. Nathalie Sarraute and Alain Robbe-Grillet, two serious pioneers of the New Novel, they have done all their efforts to question all possible orders applied in romantic's creation. In Robbe- Grillet's idea, the mechanisms of deconstruction reside in that he understands by the story, the mythology, the daily live, the game…, and for Sarraute, that is a simple game of language and pre-language, the dialogue, the monologue, the conversation and under-conversation etc. The study of two novels indicated, Gold fruits and Erasers, delivers us the secret of all process of writing that end up in deconstruction. In this discussion, wearrive at three differences between Sarraute and Robbe-Grillet: one is intellectualist and other is intellectual, when author of Erasers treats the visible, the author of Gold fruits take charge of invisible, and when Sarraute is creator of tropism, Robbe-Grillet is an absolute master of games and the multiforms technical.
    Keywords: Sarraute, Robbe-Grillet, Tropism, Game, Visible, Invisible, Intellectual, Intellectualist, Multiform Technical
  • Marzieh Athari Nikazm Page 29
    Looking at Paul Valery's narrative identity, we have found that one of the questions aroused by his works is the reflexive perception or his most exact formulation the recurrence model in his vision. This reflexivity is in touch with the "me" who sees itself under the glance of the other one, and it has mirror function next to the mirror of the consciousness, that is the most important. In present article, our objective is to study the recursion to P. Valery under two additional aspects: on one hand, we will show that the recurrence character arises from a visual perception; on the other hand we will analyze how its statements represent this phenomenon. We shall try to discover it by following a semio-phenomenologique approach, but without neglecting the mathematical and philosophic aspect of this notion for all cases.
    Keywords: Reflexivity, Recursion, Enunciation, Vision, Consciousness, Me, the Other One
  • Nahid Djalili Page 51
    Linguistic communication is done in a mutual situation in which at least two people exchange their ideas. Speaking of the producer and its comprehension by the receiver (interlocutor) depend on many factors, such as: language knowledge, communicative etiquettes and the culture. By an educational purpose, the article wants to study how the linguistic communication in a foreign language course is. This Synoptic study provides the reader with advantages and disadvantages of some activities in the class and also gives some suggestions for oral speech furtherance of young Iranian students.
    Keywords: Linguistic Communication, Linguistic, Non-Linguistic Exchange, Linguistic Skills, Linguistic Knowledge, Communicative Etiquettes
  • Mohammad Hossein Djavari Page 67
    This paper examines the irony in one of the famous novels of Alain Robbe-Grillet entitled Les Gommes. Initially we will offer different definitions of irony with certain evidence we will show mechanism of irony and its functions. Irony in personification, narration, time and place, will be discussed. Finally it will be compared with Sophocle ‘s Oedipe Roi.
    Keywords: Irony, Robbe-Grillet, Narration, Time, Place, Oedipus
  • Fatemeh Mirza-Ebrahim-Tehrani Page 85
    In addition to variety of translations in various fields taking place along the accelerating communication era, we are experiencing repeated translations from a single literary work. What are the reasons for translating a written impression that already is translated? This essay is aiming to produce a definition for translation, in order to study the existing differences between first translation and re-translation of the same work. In this research, the impact of elapsed time on the written translated maters is studied to find out why some translated impressions remain always brilliant, but few others lose their fame, as time passes by.
    Keywords: Translation, Re-Translation, Masterpiece Translation
  • Esmat Samakar Page 93
    Synoptic study of the bibliography of the language teaching methods indicate that primarily, audio visual methods using applied linguistics have made the oral language outstanding and eminent. Since then, the new methods of language teaching have offered appropriate written exercises to the language learners. Due to the significance of the electronic communication in the present societies, the written language has becomeconspicuous, and therefore its socio-cultural role should be considered in the formulation of these methods. The present essay is aiming to demonstrate the deficiencies of the dictation teaching in different methods in order to encourage the trainees to compensate these shortcomings. Thus, the students could learn the regulations concerning the code of written language and become able to write and to read variety of messages (i.e. SMS & E-mails).
    Keywords: Dictation, New Methods of Language Teaching, Short Messages, E-Mails
  • Page 103