فهرست مطالب

فصلنامه مدیریت بازرگانی
سال ششم شماره 21 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/17
  • تعداد عناوین: 12
|
  • امیر البدوی، اشرف نوروزی، محمد مهدی سپهری، محمدرضا امین ناصری صفحات 417-440
    درآمدسازی در شرکت ها از طریق ایجاد رابطه با مشتریان و حفظ این روابط در درازمدت صورت می پذیرد. از این رو توانایی پیش بینی مناسب روابط با مشتریان نکته ای اساسی در مدیریت رابطه با مشتریان است. بخش بندی روشی است که طی آن با تفکیک مشتریان به بخش های متجانس با رفتار خرید مشابه، تلاش می شود تا ارزش آتی رابطه با مشتریان پیش بینی شود. روش RFM یکی ازمتداول ترین روش های بخش بندی است که از تحلیل پایگاه داده تراکنشی برای رده بندی ارزش مشتریان استفاده می کند. پژوهش حاضر تلاش دارد تا از ترکیب مدل سازی Pareto/NBD که به مدلی قدرتمند در پیش بینی رفتار مشتریان مشهور است با روش معمول RFM، کیفیت بخش بندی مشتریان را ارتقا بخشد. در این پژوهش از روش Pareto/NBD برای تخمین سه مولفه مقدار انتظار احتمال فعالیت آتی، تعداد تراکنش های آتی و متوسط ارزش پولی استفاده شده است. سپس نتایج بخش بندی مشتریان با استفاده از این مولفه ها با کاربرد روش مرسوم RFM مقایسه شده است. نتایج حاصل بیانگر بهبود کیفیت بخش بندی در رده بندی ارزش آتی مشتریان، به ویژه در رده های ارزشمند مشتری با کمک رویکرد پیشنهادی است.
    کلیدواژگان: روابط غیرقراردادی، فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی، مدل RFM، مدل سازی Pareto، NBD
  • طهمورث حسنقلی پور، علی دیواندری، فاطمه عباسی بنی صفحات 441-454
    بناها ویران می شوند، انسان ها می میرند، اما برندها همواره می مانند (رونی، 1995) و بی شک نگاهی راهبردی به این دارایی ارزشمند، متضمن موفقیت و اعتبار برند خواهد بود. پژوهش حاضر با هدف مطالعه مقایسه ای نگرش صادرکنندگان ایرانی فرش دستباف و واردکنندگان آمریکایی فرش از عملکرد کلی راهبرد برندسازی فرش دستباف ایران در بازار آمریکا و بررسی تفاوت میان نگرش این دو گروه انجام پذیرفته است. در این مطالعه از روش توصیفی از نوع همبستگی برای گردآوری داده ها استفاده شده است و داده ها به کمک مدل معادلات ساختاری و تحلیل عاملی تاییدی تجزیه وتحلیل شدند. مدل به کاررفته در مطالعه برگرفته از مدل راهبرد برندسازی وونگ و مریلیس (2007) است که در نهایت دو مدل جداگانه برای دو جامعه مذکور به دست آمد. نتایج پژوهش نشان می دهد درک دو گروه صادرکننده و واردکننده فرش دستباف ایران از عملکرد راهبرد برند فرش دستباف ایران، جایگاه برند، عملکرد مالی برند و کارایی راهبرد های بازاریابی، بسیار متفاوت است. در نتیجه با بررسی تفاوت های حاصل، می توان شکاف ادراکی و واقعی بین بازار تولیدکننده و هدف را از میان برداشت و برند را در جایگاه مناسب تری مستقر کرد.
    کلیدواژگان: راهبرد برندسازی بین المللی، برندسازی، صادرکنندگان ایرانی، فرش دستباف ایران، واردکنندگان آمریکایی
  • علی حیدری، هاشم آقازاده، علیرضا والی پور * صفحات 455-474

    هدف اصلی پژوهش پیش رو ارائه مدلی برای تبیین پیشایندها و پیامدهای هوشمندی رقابتی صادرکنندگان نمونه کشور، به منظور شناسایی نقاط قوت و ضعف آنان در زمینه هوشمندی رقابتی و تعیین جایگاه و مسیر رشد آنان برای به کارگیری موثرتر هوشمندی رقابتی، ارتقای توان رقابتی و توسعه صادرات پایدار است. در مدل مفهومی پژوهش، توان مدیریت دانش، فرهنگ سازمانی و سرمایه انسانی، عوامل اثرگذار بر هوشمندی رقابتی تعیین شده است. همچنین بازارگرایی و جهت گیری راهبردی سازمان، پیامدهای هوشمندی رقابتی مد نظر قرار گرفته است. داده های پژوهش از طریق توزیع پرسشنامه به 102 نفر از مدیران و کارشناسان شرکت های صادرکننده نمونه کشور به دست آمد. یافته های حاصل از تحلیل داده ها به کمک روش مدل سازی معادلات ساختاری، نشان داد سرمایه انسانی و توان مدیریت دانش بر ارتقای هوشمندی رقابتی سازمان اثر مثبتی دارد. هوشمندی رقابتی به ارتقای رویکرد بازارگرایانه در صادرکنندگان نمونه می انجامد. همچنین با افزایش هوشمندی رقابتی، جهت گیری راهبردی صادرکنندگان به سمت راهبرد کاوش گری گرایش می یابد.

    کلیدواژگان: بازارگرایی، توان مدیریت دانش، جهت گیری راهبردی، سرمایه انسانی، هوشمندی رقابتی
  • زهره دهدشتی شاهرخ، امین کهیاری حقیقت * صفحات 475-496

    در شرایط فرارقابتی امروز، تامین کنندگان باید برای حفظ و بهبود جایگاه خود در برابر سایر تامین کنندگان داخلی و خارجی، از ارزش ویژه برندشان بهره بگیرند، اما مسئله این است که تامین کنندگان صنعتی نمی دانند چه عواملی بر ایجاد و ارتقای ارزش ویژه برند صنعتی آنها اثرگذار است و همچنین نمی دانند که چگونه می توانند با ارتقای ارزش ویژه برند، عملکرد برندشان را در بازار بهبود دهند. بنابراین مطالعه پیش رو با دو هدف اصلی انجام گرفته است: 1. یافتن عوامل تاثیرگذار بر ارزش ویژه برند تامین کنندگان صنعتی و 2. بررسی رابطه ارزش ویژه برند صنعتی و عملکرد برند. جامعه آماری پژوهش شامل اعضای مرکز خرید شرکت های تولیدکننده یخچال، ماشین لباسشویی و اجاق گاز شهر تهران است. برای آزمون فرضیه های پژوهش از مدل یابی معادلات ساختاری مبتنی بر روش حداقل مربعات جزئی استفاده شده است. یافته های پژوهش حاکی از تاثیر مثبت معنادار کیفیت ادراک شده، وفاداری به برند، مسئولیت اجتماعی تامین کننده، شهرت تامین کننده و کیفیت رابطه خریدار تامین کننده بر ارزش ویژه برند صنعتی است. همچنین نتایج نشان داد ارزش ویژه برند صنعتی، تاثیر مثبت معناداری بر عملکرد برند در بازارهای صنعتی دارد. تامین کنندگان ایرانی می توانند از یافته های پژوهش به منظور حفظ و ارتقای ارزش ویژه برندشان در بازارهای صنعتی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند صنعتی، شهرت شرکت، عملکرد برند، کیفیت رابطه خریدار، تامین کننده، مسئولیت اجتماعی
  • حسین رحمان سرشت، یحیی حساس یگانه، میرفیض فلاح شمس، منصور ایران دوست * صفحات 497-516

    این پژوهش کیفی با هدف کاوش فرایند احیای شرکت های بحران زده با استفاده از نظریه داده بنیاد انجام گرفته است. به این منظور با 10 نفر از مدیران شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران که پس از تجربه بحران مالی در سال های 1385 تا 1391، موفق به احیا شده اند، مصاحبه ای باز انجام گرفت. ابتدا مجموعه ای از مضامین اولیه طی فرایند کدگذاری باز گردآوری شد و از دل آنها مقوله هایی به دست آمد. سپس در مرحله کدگذاری محوری، پیوند میان این مقوله ها در قالب پارادایم کدگذاری تعیین شد و در مرحله کدگذاری انتخابی، یکایک اجزای پارادایم کدگذاری تشریح شد. از مقایسه مدل توسعه یافته این پژوهش با مدل های پیشین، می توان دریافت مدل پیشنهادی پژوهش حاضر با رویکردی جامع، ضمن برطرف کردن نقایص مدل های قبلی، تصویری کامل از عوامل برون سازمانی و درون سازمانی ایجادکننده بحران، ماهیت بحران از لحاظ شدت و تداوم، راهبردهای احیا، عوامل زمینه ای و مداخله گر در اجرای راهبردهای احیا و در نهایت پیامدها و نتایج فرایند احیای شرکت های بحران زده ارائه می دهد.

    کلیدواژگان: احیای شرکت، بحران و افول، بورس اوراق بهادار تهران، نظریه داده بنیاد
  • محمدرضا حمیدی زاده، حبیب زارع احمد آبادی، محمدعلی سنگبر صفحات 517-534
    در دهه های اخیر با توجه به پیچیدگی های محیطی، همکاری های بین شرکتی به منبع عظیمی از مزیت های رقابتی برای شرکت ها تبدیل شده است. مطالعات حاکی از ناموفق بودن این ساختارهای همکاری در درازمدت است. در این پژوهش با توجه به ماهیت پویای شراکت راهبردی مبتنی بر روش پویایی های سیستم، عوامل موثر بر موفقیت شراکت راهبردی در خوشه صنعت کاشی و سرامیک استان یزد بررسی شده است. هدف از اجرای این پژوهش، شناسایی عوامل موثر بر موفقیت شراکت راهبردی، ایجاد ساختار روابط میان آنها و ارائه مدلی برای تحلیل تصمیم های شراکت است. با توجه به تاکید ادبیات پژوهش بر سرمایه های ارتباطی و تایید صاحب نظران، تعهد، رویکرد همکارانه، اعتماد متقابل و رضایت از همکاری، عوامل کلیدی موفقیت شراکت راهبردی در نظر گرفته شده است. در این پژوهش پس از تدوین نمودار علی معلولی، جریان سیاست های مختلف برای مدیریت موثر شراکت با استفاده از نمودار جریان بررسی شد. در نتیجه این بررسی ها مشخص شد متولیان اتحاد باید کاهش تعارضات غیرکارکردی، ایجاد حس مشترک بین شرکا و کاهش تضاد را در اولویت برنامه ریزی خود قرار دهند.
    کلیدواژگان: پویایی های سیستم، خوشه صنعتی کاشی و سرامیک، شراکت های راهبردی، عوامل کلیدی موفقیت
  • محمدرضا سلطانی، غلامحسین نیکوکار، داود دارابی صفحات 535-554
    مدیریت دانش رشته ای کاربردی است که به استقرار فرایندهای شناسایی، انتخاب، سازماندهی، تلخیص و دسته بندی اطلاعات ضروری برای کسب وکار می پردازد؛ به گونه ای که عملکرد کارکنان و مزیت رقابتی شرکت را بهبود می بخشد. این مقاله به دنبال شناسایی مدل مناسبی برای به کارگیری مدیریت دانش در یکی از سازمان های تحقیقات نظامی با استفاده از مطالعات و اخذ نظر خبرگان و متخصصان است تا بتواند مبتنی بر آن، ضمن پیاده سازی سیستم مدیریت دانش در این سازمان، به منظور تولید دانش فنی و انتقال فناوری و محصول نهایی از آن بهره مند شود. این پژوهش کاربردی به روش توصیفی پیمایشی انجام گرفته است. نتایج پژوهش نشان داد از میان یازده مولفه فرایند مدیریت دانش، هفت مولفه کسب دانش، شناسایی دانش، ذخیره دانش، تبدیل دانش، تسهیم دانش، کاربرد دانش و خلق دانش، برای مدل در نظر گرفته شدند. همچنین از میان پنج مولفه توانمندسازهای مدیریت دانش، سه مولفه رهبری، فناوری و فرهنگ سازمانی، مولفه های منتخب برای مدل بوده اند.
    کلیدواژگان: سازمان های تحقیقاتی، فرایند مدیریت دانش، مدیریت دانش، مولفه های مدیریت دانش
  • رضا شافعی، عادل صلواتی، رودابه جهانیان * صفحات 555-574

    هدف این پژوهش، شناسایی اثرهای تصویر ذهنی مارک تجاری سبز بر ارزش ویژه مارک تجاری سبز در مشتریان نمایندگی های لوازم خانگی و لوازم خانگی فروشگاه های زنجیره ای شهرستان سنندج است. متغیرهای پژوهش برگرفته از مطالعه یوشان چن (2010) است. برای سنجش این ابعاد از پرسشنامه ای حاوی 24 شاخص که به تایید خبرگان رسید، استفاده شده است. این پژوهش از نظر روش اجرا از نوع پژوهش های توصیفی از شاخه همبستگی است. نمونه گیری به روش تصادفی در دسترس انجام گرفت. جامعه آماری این پژوهش، مشتریان نمایندگی های لوازم خانگی و لوازم خانگی فروشگاه های زنجیره ای شهرستان سنندج است که 384 نفر از آنها برای نمونه آماری انتخاب شدند. نتایج نشان می دهد تصویر ذهنی مارک تجاری سبز بر متغیرهای رضایت سبز، اعتماد سبز و ارزش ویژه مارک تجاری سبز اثر مستقیم و معناداری می گذارد. متغیرهای رضایت سبز و اعتماد سبز بر ارزش ویژه مارک تجاری سبز نیز اثر مستقیمی دارند. نام تجاری سامسونگ در تصویر ذهنی مارک تجاری سبز بیشترین امتیاز را به خود اختصاص داد.

    کلیدواژگان: ارزش ویژه مارک تجاری سبز، تصویر ذهنی مارک تجاری سبز، سنندج، لوازم خانگی، مدل یابی معادلات ساختاری
  • حسین صفری، احسان خان محمدی * صفحات 575-600

    چارچوب کارت امتیازی متوازن با ساختاری سلسله مراتبی، چندلایه و علی معلولی، می تواند مسیر رشد سازمان را روشن کند و گام های پیشرفت را هموار سازد و علاوه بر پایش اهداف مالی، سایر عوامل تاثیرگذار و پیش برنده را هم در نظر گیرد و کنترل کند. در این پژوهش پس از مطالعه ادبیات کارت امتیازی متوازن، مدلی پیشنهاد می شود که ضمن استخراج اهداف استراتژیک و مقاصد استراتژیک، درجه اهمیت مقاصد استراتژیک را نیز با استفاده از روش حداقل انحراف لگاریتمی فازی تعیین می کند و به کمک روش همسانی فازی به اولویت بندی اهداف بر اساس مقاصد می پردازد و بدین ترتیب نقشه استراتژی سازمان به دست می آید. به همین منظور پس از انتخاب شرکتی با همکاری مدیران عالی آن شرکت، مدل پیشنهادی در آن به اجرا گذاشته شد. نتایج مطالعه موردی این پژوهش نشان می دهد مهم ترین اهداف استراتژیک شرکت مد نظر، در منظر رشد و یادگیری نقشه استراتژی شرکت قرار دارد و به سازمان برای رسیدن به مقاصد استراتژیک اهداف موجود در این منظر، بیش از هر چیز کمک می کند.

    کلیدواژگان: اهداف راهبردی، کارت امتیازی، مقاصد راهبردی، نقشه راهبرد
  • ناهید علی زاده، اردشیر شیری، محمد تابان صفحات 601-622
    این پژوهش با هدف توسعه الگوی راهبرد اقیانوس آبی در صنعت بانکداری به شیوه کمی با جهت گیری کاربردی و رویکرد قیاسی، به صورت پیمایش تک مقطعی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش، کلیه مدیران و کارکنان بانک های خصوصی ایلام به تعداد 837 نفر در نظر گرفته شد. حجم نمونه از فرمول جامعه محدود به روش نمونه گیری تصادفی ساده برابر با 159 نفر به دست آمد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بوده است که روایی آن را جمعی از صاحب نظران مدیریتی و متخصصان بازاریابی بانکی تایید کردند و پایایی آن به کمک روش آلفای کرونباخ به تایید رسید. تجزیه وتحلیل داده ها به روش تحلیل عاملی تاییدی و معادلات ساختاری انجام گرفت. یافته ها نشان داد هریک از بانک ها باید راهبرد اقیانوس آبی را در چهار اقدام اجرا کند: 1. حذف (بازاریابی پردامنه با رسانه های فراگیر، تاخیر خدمت رسانی و به کارگیری واژگان تخصصی در تبلیغ)؛ 2. کاهش (هزینه های کارکنان، فعالیت های ناکارآمد و هزینه های نظارت)؛ 3. افزایش (سهولت در کار، امنیت در رویه ها، وجهه و اعتبار) و 4. خلق (خدمات نوین بانکی، طبقه بندی مشتریان و تنوع در خدمات). شایان ذکر است نتایج این پژوهش قابلیت تعمیم به بانک های دولتی را ندارد
    کلیدواژگان: بازاریابی خدمات، خدمات بانکی، راهبرد اقیانوس آبی، راهبرد های اقیانوس قرمز، نوآوری ارزش
  • عبدالحسین کرم پور، الهه اسداللهی دهکردی *، حیدر احمدی صفحات 623-646

    هدف از انجام این پژوهش ارزیابی تاثیر منابع بازاریابی بر عملکرد صادراتی در صنعت کاشی و سرامیک ایران با رویکرد مبتنی بر منابع و با در نظر گرفتن نقش راهبرد رقابتی تمایز به منزله متغیر میانجی است. در این مطالعه، روابط میان اجزای منابع بازاریابی، راهبرد رقابتی تمایز و عملکرد صادرات، بررسی می شود. این پژوهش در پی یافتن پاسخی به این پرسش است که چگونه نوآوری های فناورانه و راهبرد رقابتی به سطوح بالای عملکرد منجر می شود. مدل مفهومی پژوهش حاضر در واقع سه عنصر عمده در مدیریت راهبردی، شامل نوآوری فناورانه، راهبرد رقابتی تمایز و عملکرد را با هم ادغام می کند. در این راستا 123 پرسشنامه در اختیار نمونه آماری قرار گرفت که از این تعداد 91 پرسشنامه قابلیت تجزیه وتحلیل داشتند. تجزیه وتحلیل داده های پرسشنامه نیز به کمک روش های تحلیل عاملی و مدل سازی معادلات ساختاریافته اصلاح شد و پس از تعدیل به تایید رسید. براساس نتایج حاصل، از میان اجزای منابع بازاریابی، بازارمحوری بیشترین تاثیر مستقیم (45/0) و غیر مستقیم (68/0) را بر عملکرد صادراتی می گذارد.

    کلیدواژگان: بازارمحوری، پیچیدگی محیطی، راهبرد رقابتی تمایز، عملکرد صادراتی، کارآفرینی محوری
  • محسن نطری، محمدعلی شاه حسینی، سیدوحید طباطبایی کلجاهی صفحات 647-664
    قیمت منصفانه و رضایت قیمتی از مباحث مهم قیمت گذاری است. در این پژوهش ابتدا ابعاد قیمت منصفانه و رضایت قیمتی و همچنین رضایت مشتری و وفاداری مشتری با بررسی ادبیات نظری و تجربی موضوع شناسایی شدند و بر اساس نظریه های موجود، مدل مفهومی پژوهش در قالب هفت فرضیه تدوین شد. جامعه آماری پژوهش دانشجویان دانشگاه تهران است که بر اساس جدول کریسجی مورگان 379 نفر به طور تصادفی برای پاسخ دادن به پرسش های پرسشنامه انتخاب شدند. سپس مدل معادلات ساختاری در نرم افزار لیزرل برآورد شد. بر اساس تجزیه وتحلیل داده های جمع آوری شده، قیمت منصفانه اثر مثبتی بر رضایت قیمتی، رضایت مشتری و وفاداری مشتری دارد. همچنین رضایت قیمتی اثر مثبتی بر رضایت مشتری دارد و رضایت مشتری تاثیر مثبتی بر وفاداری مشتری می گذارد، اما رابطه های بین رضایت و وفاداری مشتری با پذیرش قیمت رد شدند. نتایج پژوهش بیانگر این است که قیمت منصفانه سنگ بنای رضایت قیمتی، رضایت مشتری و وفاداری مشتری است، بنابراین ارزیابی ادراک مشترکان شرکت ام. تی. ان. ایرانسل از بعد قیمت منصفانه، توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پذیرش قیمت، رضایت قیمتی، رضایت مشتری، قیمت منصفانه، وفاداری مشتری
|
  • Amir Albadvi, Ashraf Norouzi, Mohammad Mehdi Sepehri, Mohammad Reza Amin Naseri Pages 417-440
    Companies create revenue through creating customer relationships and sustenance of these relations in long-term. Therefore، an appropriate prediction of customer relationships is central for CRM. Segmentation divides the customer base into homogenous parts where every group of customers has similar characteristics of buying behavior and therefore has similar expected value. One of the most popular segmentation techniques is RFM analysis which uses transactional databases to provide predictions about customer lifetime value. This study aims to combine Pareto/NBD model، as a powerful tool in predicting customer’s future behavior with RFM analysis to improve the segmentation quality. The Pareto/NBD model is used to estimate the probability of customers’ activity in future periods، the expected number of transactions and the expected average monetary value. The result of this segmentation is being compared to the application of traditional RFM technique. Experimental results indicate that the proposed approach improves the quality of segmentation in order to estimate the customer’s future value، especially in the case of more valuable segments.
    Keywords: Fuzzy Analytical Hierarchy Problem (FAHP), non, contractual setting, Pareto, NBD modeling, RFM model
  • Tahmores Hasangholipour, Ali Divandari, Fateme Abbasi Beni Pages 441-454
    This comparative study investigates the Iranian exporters and the U. S. importers perception of Persian carpet branding strategy in the U. S. market. Wong and Merrilees conceptual model of international branding strategy (2007) is used as the base model. Two separate models for these communities are extracted. Results indicated that the two models are different together and with the base model due to different perceptions of Iranian exporters and the U. S importers of brand performance and market position. This conceptual difference makes the brand position in the target market not to stabilize well، marketing activities of the Iranians not to have desirable outcomes، performance brand in the U. S. market to be weak and gradually lose its market share to the competitors. Finally، based on this study، strategies to eliminate the perception gap and stabilize the brand position being offered.
    Keywords: branding, international branding strategy, Iranian exporters, Persian handmade carpet, U.S importers
  • Ali Heidari, Hashem Aghazade, Alireza Valipour Pages 455-474

    The aim of this research is to develop a model of antecedents and consequences of Iran exemplary exporters’ competitive intelligence (CI) in order to identify their strengths and weaknesses. For this purpose we discuss position and growth strategies of exporters، effective use of CI، export competitiveness enhancement and sustainable export development. Based on conceptual model، knowledge management capability، organizational culture and human capital were considered as factors affecting CI. Also، strategic orientation and market orientation were considered as consequence of CI. A questionnaire was designed and data were collected from 102 managers and experts of exemplary exporters. Findings from data analysis with structural equation modeling show human capital and knowledge management respectively have the most positive impact on CI. CI leads to export Market-orientation and also CI leads exporters to follow a prospector strategy.

    Keywords: competitive intelligence, human capital, knowledge management, market orientation, strategic orientation
  • Zohre Dehdashti Shahrokh, Amin Kohyari Haghighat Pages 475-496

    Nowadays، suppliers in order to maintain and improve their positions against othernational and international suppliers take advantage of their brand equity، but the problem is that industrial suppliers do not know what factors are influencing for development and promotion industrial brand equity and also do not know how to enhance brand equity، to improve brand performance in industrial markets. This study has two main goals: 1. identify factors influencing industrial brand equity، 2. examine the relationship between industrial brand equity and brand performance. SPSS software was used to analyze data and PLS software was used to test hypotheses. Research findings indicate a significant positive effect of perceived quality، brand loyalty، social responsibility of supplier، reputation of supplier and quality of relationship between the buyer-supplier on industrial brand equity. The effect of brand awareness on industrial brand equity was insignificant. The results also showed significant positive effect industrial brand equity on brand performance in industrial markets.

    Keywords: brand awareness, brand loyalty, brand performance, industrial brand equity, perceived quality, quality relationship, reputation, social responsibility
  • Hosein Rahman Seresht, Yahiya Hasas Yeganeh, Mirfayz Falah Shams, Mansour Irandoost Pages 497-516

    This qualitative study has been done with the final objective of exploring the in-crisis firms’ turnaround process، using a systematic plan of Grounded Theory. So، open 10 interviews were conducted exclusively with managers of listed (accepted) companies’ in Tehran Stock Exchange experiencing financial crisis during 2006-2012 and they have been successful in turnaround. The results of analysis were achieved through three phases of open، axial، and selective coding so that a set of initial contents was collected during the open coding and some items (categories) were extracted from them; then these items link was determined in coding paradigm in axial coding phase and each components of coding paradigm was described in selective phase. The model developed in this study compared with previous models indicates that with comprehensive approach، while addressing the shortcomings of previous models، complete picture of extra-and intra-organizational factors cause the crisis، nature، severity and duration of the crisis، turnaround strategies، underlying and intervention factors for the implementation of turnaround strategies and ultimately the outcome the revival process in crisis corporate offers.

    Keywords: company's turnaround, crisis, decline, grounded theory, Tehran stock exchange
  • Mohammad Reza Hamidizadeh, Habib Zareh Ahmadabadi, Mohammad Ali Sangbor Pages 517-534
    In recent decades، due to the complexity of the environment، interorganizational collaboration has become the major source of competitive advantage for firms. Researches suggested that many of these partnership structures will meet failure in long term. Accordingly، this study based on system dynamics method was investigated the critical success factors of strategic alliances in the ceramics and tile industry cluster of Yazd province. The goal of this study is to develop the relationship structure between these factors and provide a model to analyze the decision of partnership. According to the research literature، relational capital such as commitment، collaborative approach، mutual trust and satisfaction was emphasized as the critical success factors of strategic alliances. In this research after drawing casual and flow diagrams، scenarios investigated. As the result of this survey، it is denoted that alliances administrators must warranted alliances success by focusing on conflict resolution in short time planning.
    Keywords: CSF, strategic alliances, system dynamics, tile, ceramic Industrial cluste
  • Mohammad Reza Soltani, Gholam Hossein Nikookar, Davood Darabi Pages 535-554
    Knowledge management is an applied course dealing with identification، selection، organizing، summarization، and classification of knowledge necessary for business، so that the organization competition advantage and its employees'' performance can improve. Due to its importance، it seems quite necessary for a military research organization to acquire recent knowledge and technology. Referring to the experts، and based on the results of the studying the literature، this research is intended to design a knowledge management model for a military research organization، according to which knowledge can be systematically managed. The model can be applied to the production of technological knowledge and its transmission relating ultimate research production. This research is conducted through an applied descriptive-survey method. The results indicated that seven components of knowledge management، from among its eleven components، including knowledge acquirement، knowledge identification، knowledge storing، knowledge alteration، knowledge sharing، knowledge application، knowledge creation، and make up the categories of the model. Leadership، technology and organizational culture are selected among five components of empowering.
    Keywords: knowledge management, knowledge management components, knowledge management process, research organization
  • Reza Shafei, Adel Salavati, Rudabeh Jahanian Pages 555-574

    The purpose of this study was to identify the effects of green brand image on the green brand equity in the customers of appliance dealer''s representation and appliance dealers in the chain department stores of Sanandaj. Research variables selected from Yushan Chen (2010) study. A questionnaire was used to measure theses dimensions that have been confirmed by experts and had 24 indices. It is a descriptive، and correlation study. We have used random sampling. The population consisted of 384 customers of appliance dealers'' representation and appliance dealers in the chain department stores of Sanandaj. The results indicate that green brand image has significant direct effect on the satisfaction Variables green، green trust، green brand equity. Also، green satisfaction and green trust variables have direct effects on Green brand equity. Brand Samsung at image brands Green has the highest score.

    Keywords: appliance dealers, green brand equity, green brand image, Sanandaj, structural equation modeling
  • Hossein Safari, Ehsan Khanmohammadi Pages 575-600

    The balanced scorecard framework with a hierarchical، multilayer، and causal-effect structure can shed light on the growth path and pave the development steps، which in addition to monitoring the financial goals. It also considers and controls the other effective and driving factors. In this study، after reviewing the balanced scorecard، a model was proposed in addition to extract the strategic objectives and strategic destinations. The importance of strategic sestinations was determined using Fuzzy Logarithmic Least Deviation method. The priority of objectives based on destinations was ranked through fuzzy similarity technique. In final step، the organization''s strategy map was drawn. Hence، ALPHA Company was selected and the proposed model was implemented with the cooperation of senior managers of the organization. The results of this investigation also indicated that the main strategic objectives were located in the learning and growth perspective of the company''s strategy map، which helped the organization achieve its strategic destinations.

    Keywords: balanced scorecard, strategic destinations, strategy map, strategic objectives
  • Nahid Alizadeh, Ardeshir Shiri, Mohammad Taban Pages 601-622
    The present research is done with the aim of developing blue ocean strategy in banking industry in a quantitative method with practical orientation and comparative approach as a single cross-sectional survey. The population of this research is 837 individuals including all of manager and staff working in city of Ilam’s banks. The sample size، equal with 150 persons is used from formula of restricted society and from random sampling method. The main tool for data collecting is the questionnaire provided by the researcher، whose validity was confirmed by experts in the field of management and bank marketing specialists. Its reliability was obtained by Cronbach’s alpha. Data analysis has been done through confirmatory factor analyzing and structural equations. Findings of the study show that a bank may implement blue ocean strategy in four stages including: 1. Elimination (extensive marketing with pervasive media، delay in presenting services and applying specialized (technical) terms in advertising)، 2. Reduction (personnel costs، inefficient actions، monitoring costs)، 3. Increasing (facility in work، security in procedures، phases، and credit)، 4. Creation (modern bank services، costumers'' classification، and variety in services). It should be noted that these results do not generalize to state banks.
    Keywords: bank services, blue ocean strategy, red ocean strategies, service's marketing, value innovation
  • Abdolhosein Karampour, Elahe Asadolahi Dehkordi, Heidar Ahmadi Pages 623-646

    The purpose of this study is assessing the effects of competitive strategy and technological innovation on export performance based on competitive environment in non metal mineral industry of Iran. In this paper، available approaches in the scope of determinants of EP are identified consist of contingency view، relational and resource based view. In this study، we examine relationship between technological innovation، competitive strategy and export performance. The purpose of this paper is how technological innovation and competitive strategy are caused directly a high level of performance. Conceptual model in this research integrate three main components of strategic management. It means that technological innovation، competitive strategy and performance. We distribute 123 questionares and 91 of them were been analysied. In this research، we investigate that focus strategy based model. As a result، technological innovation has the most effect on export performance (59%).

    Keywords: competitive environment, competitive strategy, export performance, technological innovation
  • Mohsen Nazari, Mohammad Ali Shah Hosseini, Seyed Vahid Tabatabaie Kalejahi Pages 647-664
    Price fairness and price satisfaction is one the most important fields in pricing and also in customer satisfaction. In this research، first the dimensions of price fairness، price satisfaction، customer satisfaction، and customer loyalty are extracted from marketing literature، then five hypotheses are developed. In proposed model، price fairness has direct impact on price satisfaction، customer satisfaction and customer loyalty. Also، price satisfaction has direct impact on customer satisfaction and customer satisfaction has direct impact on customer loyalty. Statistical Society of this research is University of Tehran’s Student and the number of samples is 379. Students are selected accidently for answering the questionnaire. Structural Equation Modeling is applied in this research. The results show that all of the hypotheses are strongly supported. It means that price fairness is one of the building blocks of the price satisfaction، customer satisfaction and customer loyalty. It’s recommended to assess the customer perception of the price fairness. Also، some directions for future researches are indicated.
    Keywords: customer loyalty, customer satisfaction, price acceptance, price fairness, price satisfaction