فهرست مطالب

فصلنامه مدیریت بازرگانی
سال هفتم شماره 23 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/18
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمد باشکوه، میترا شکسته بند صفحات 1-21
    هدف اصلی این پژوهش، بررسی عوامل موثر بر توسعه هویت برند خدماتی در صنعت بیمه است. با توجه به اهمیت ایجاد هویت برای برند، به منظور موفقیت در بازارهای رقابتی کنونی، در این مقاله تلاش شده است به بررسی ابعاد و مولفه های موثر در گسترش و بهینه سازی هویت برند خدماتی پرداخته شود. جامعه آماری این پژوهش، شامل تمامی نمایندگی ها و شعبه های بیمه ایران در سطح استان اردبیل است. داده ها با استفاده از پرسشنامه از میان 112 نمایندگی و شعبه به دست آمد که با توجه به محدود بودن تعداد جامعه آماری، از طریق روش کل شماری، تمامی جامعه آماری به عنوان نمونه درنظر گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و مدل سازی معادله های ساختاری انجام شد. یافته ها بیانگر آن است که از میان عوامل موثر، عامل فرهنگ بازاریابی و شخصیت برند، تاثیری اندک بر هویت برند خدماتی می گذارد و عوامل هویت بصری برند، مدیریت ارتباط با مشتری و ارتباط های یکپارچه بازاریابی، تاثیری قوی بر توسعه هویت برند خدماتی سازمان بیمه ایران دارد.
    کلیدواژگان: توسعه هویت برند، شخصیت برند، هویت برند، هویت بصری برند
  • وحید برادران، محمد بیگلری صفحات 23-42
    بخش بندی مشتریان و تحلیل رفتار آنها در صنایع تولید و پخش کالاهای پرگردش، با تعداد کثیری از مشتریان متفاوت در نقاط پراکنده، سبب هدفمندشدن فعالیت های بازاریابی و ارتباط موثر آنها با مشتریان می شود. بخش بندی مشتریان از رویکردهای داده کاوی که به کشف گروه های مشابه از مشتریان منجر می شود، عمدتا براساس متغیرهای تازگی، تکرار و حجم خرید در مدل RFM انجام می شود. کیفیت بخش بندی، به انتخاب مناسب متغیرهای عملکردی مشتریان بستگی دارد. ارزیابی کیفیت بخش بندی مشتریان بزرگ ترین شرکت تولید و پخش کالاهای پرگردش، موید فرضیه تاثیرگذاری اندک متغیر تازگی خرید بر بخش بندی مشتریان این صنایع است. در این مقاله، متغیر توالی خرید (C) به عنوان متغیر عملکردی مشتریان در این صنایع معرفی شده و با جایگزینی آن با متغیر تازگی خرید در مدل RFM، کیفیت بخش بندی مشتریان در این صنایع بهبود داده شده است. کاهش 11 درصدی شاخص دیویس- بولدین در خوشه بندی مشتریان شرکت گلستان و افزایش 1 درصدی دقت پیش بینی خوشه مشتریان در مدل شبکه های عصبی براساس مدل پیشنهادی این تحقیق (CFM) در مقایسه با مدل RFM، بیانگر دقت بالاتر مدل CFM است.
    کلیدواژگان: بخش بندی مشتریان، داده کاوی، صنایع تولید و توزیع کالاهای پرگردش، مدل RFM
  • حسین بلوچی، محمدرحیم اسفیدانی، علی عمویی اوجاکی صفحات 43-65
    صنعت گردشگری، یکی از مهم ترین صنایع قرن حاضر است. برای موفقیت در این زمینه، باید گردشگران و رفتارهایشان را مطالعه کنیم. هدف این مطالعه، بررسی آثار متغیرهای رفتاری تنوع طلبی و تازگی طلبی بر نیت های بازدید در کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت برای مطالعه فرایند بازگشت و شناسایی رفتار گردشگران شهر تهران است. پژوهش حاضر، کاربردی و توصیفی است. برای انجام این کار، نمونه ای 390 نفری براساس جدول مورگان انتخاب شد و به منظور جمع آوری داده ها، از پرسشنامه استفاده شد. پایایی و روایی آن از طریق آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی تاییدی سنجش شد. مدل مفهومی با استفاده از بخش ساختاری مدل معادله های ساختاری و تحلیل مسیر سنجیده شد. یافته ها بیانگر آن است که تفاوت شایان ملاحظه ای بین نیت های بازدید در فواصل زمانی مختلف با توجه به تنوع طلبی و تازگی طلبی افراد وجود دارد. این متغیرها سبب می شوند که افراد در کوتاه مدت، تمایلی به بازدید از مقصد نداشته باشند، ولی در بازه های زمانی بلندمدت تاثیر این عوامل بر نیت بازدید کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: تازگی طلبی، تحلیل مسیر، تنوع طلبی، مدل معادله های ساختاری، نیت بازدید
  • کامبیز حیدرزاده هنزایی، نسترن دهقانی سامانی صفحات 67-82
    خرید تفننی (تکانشی) را به بیان ساده می توان تمایلی آنی، شدید و نسبتا پایدار برای خرید محصولی تعریف کرد که مصرف کننده به آن نیاز نداشته و از قبل نیز برای آن برنامه ریزی نکرده است. پژوهش حاضر در این زمینه، با هدف اصلی بررسی بعضی از عوامل تاثیرگذار بر رفتار خرید تفننی در مترو انجام شده است. از طریق مصاحبه با مسافران و تحلیل آن، مشخص شد که عوامل درونی خرید در مترو باید بررسی شوند. بدین منظور، شش فرضیه تدوین شد. روش پژوهش، کاربردی- توصیفی- همبستگی و ابزار جمع آوری داده، پرسشنامه بود. برای تعیین نمونه، از روش نمونه گیری خوشه ایتک مرحله ای استفاده شد و نمونه مورد نظر، از بین مسافران خانم مترو شهر تهران تعیین کردید. در تحلیل داده ها، از مدل سازی معادله ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد که متغیرهای درگیری محصول و هیجان مثبت، بر خرید تفننی تاثیرگذارند. با توجه به ماهیت متغیرهای مورد مطالعه- که روان شناختی و کیفیت محصول های فروخته شده در مترو است- به نظر می رسد بهترین پیشنهاد، آموزش و اطلاع رسانی مناسب به خریداران است.
    کلیدواژگان: رفتار خرید تفننی، درگیری محصول، لذت گرایی، مسافران مترو، هیجان مثبت
  • معصومه حسین زاده شهری، مسعود کرمی، مهناز مهربانی صفحات 83-99
    با تنوع نیازهای مشتریان، شناسایی بازار هدف در بخش خدمات پیچیده تر می شود. درک عمیق از نگرش ها و محرک های بخش های مختلف بازار، احتمال تولید و عرضه محصول ها و خدمات سفارشی و بهبود مزایای رقابتی شرکت ها را افزایش می دهد. از مهم ترین ابزارهای بخش بندی بازار در صنایع غذایی، بخش بندی مشتریان براساس سبک تغذیه است که چگونگی کسب ارزش از طریق غذاخوردن را بررسی می کند. این پژوهش، کاربردی و توصیفی- پیمایشی است و با هدف شناسایی سبک های تغذیه مشتریان رستوران های زنجیره ای، طراحی شده است. جامعه آماری آن را مشتریان رستوران های زنجیره ای بوف شهر تهران تشکیل می دهند. از 440 نفر نمونه آماری- که با روش چندمرحله ای به دست آمد- 384 پرسشنامه با کمک نرم افزار SPSS و روش تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل خوشه ای، تجزیه و تحلیل شد. نتایج تحقیق، سه گروه مشتریان آگاه از سلامت، بی علاقه ها و راحت طلبان را براساس سبک تغذیه در رستوران های زنجیره ای شناسایی کرد.
    کلیدواژگان: بخش بندی مشتریان، سبک تغذیه، مشتریان رستوران های زنجیره ای
  • سید رضاسیدجوادین، سید محمد مقیمی، نادر سیدامیری * صفحات 101-125

    کسب وکارهای کوچک و متوسط، ویژگی هایی دارند که آنها را از کسب وکارهای بزرگ مجزا می کند. یکی از این ویژگی ها مربوط به بازاریابی است؛ به طوری که مهارت اندک بازاریابی در کسب وکارهای کوچک، اغلب به سطوح پایین تر عملکرد، ریسک های بالاتر و شکست منجر می شود. برخورداری از یک رویکرد ناشی از بررسی و تحلیل کسب وکارهای کوچک موفق، نیاز اساسی این گونه کسب وکارهاست. عبارت «بازاریابی کارآفرینانه» برای توصیف فعالیت های بازاریابی انجام شده در SMEها به کار می رود. پژوهش حاضر درصدد تبیین ویژگی های بازاریابی کارآفرینانه کسب وکارهای کوچک و متوسط فناوری اطلاعات و ارتباطات، با رویکرد نظریه زمینه ای کلاسیک است. در این پژوهش، ابتدا نمونه های اولیه انتخاب می شوند و مصاحبه های عمیق انجام می گیرند. پس از انجام چندین مصاحبه، مدل اولیه ناشی از کدگذاری ها و تحلیل ها آماده می شود و گام به گام، مدل نهایی تکمیل می شود. همچنین با نگاهی تطبیقی، ده مصاحبه در کشور توسعه یافته دانمارک با ده تن از مدیران- مالکان SMEهای صنعت ICT این کشور، به عنوان کار جانبی انجام شد. نتایج کدگذاری ها و تحلیل ها با رویکرد گلیزر در کل نظریه، بازاریابی کارآفرینانه خاص این صنعت را به وجود آورد. درنهایت، مقاله اجزای مدل بازاریابی کارآفرینانه را شرح می دهد.

    کلیدواژگان: بازاریابی کارآفرینانه، روش نظریه زمینه ای کلاسیک، کارآفرینی، کسب، وکارهای کوچک و متوسط
  • بابک عابدی، ناصر عسگری، حسین صفری، احمد اسدزاده، افشین رهنما صفحات 127-144
    خریدهای آنی در توسعه قدرت رقابت پذیری در بازارهای مصرفی، ارزشی حیاتی دارند. از این رو، شناخت و بهبود عوامل تسهیل کننده این خریدها نقش بسزایی در افزایش سودآوری این گونه کسب وکارها دارد. در این راستا، پژوهش حاضر به بررسی تاثیر عوامل فردی، محیطی و مدگرایی با نقش میانجی احساس مثبت بر خرید آنی می پردازد. این پژوهش از دید هدف، کاربردی، از دیدگاه نوع داده ها، کمی و از نظر شیوه گردآوری داده ها، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را خریداران مراجعه کننده به بازار بزرگ تهران تشکیل می دهند. برای نمونه گیری نیز از روش تصادفی خوشه ایاستفاده شده است. به منظور بررسی ارتباط بین مفاهیم مورد مطالعه و ابعاد آنها، از تحلیل عاملی تاییدی و برای بررسی فرضیه های پژوهش، از مدل معادله های ساختاری استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد مدگرایی و احساس مثبت، به طور مستقیم رفتار خرید آنی را افزایش می دهند. عوامل محیطی و فردی نیز به تسهیل خریدهای آنی کمک می کنند. براین اساس، پیشنهادهایی برای تسهیل و افزایش خریدهای آنی ارائه می شود.
    کلیدواژگان: احساس مثبت، خرید آنی، عوامل فردی، مدگرایی، ویژگی های محیطی
  • علی اکبر فرهنگی، مهدی کروبی، فراز صادق وزیری صفحات 145-162
    در دهه گذشته، جامعه علمی ایران از روش های تحقیق کیفی، از جمله روش نظریه داده بنیاد در پژوهش های علوم مدیریتی استقبال کرده و از آن به عنوان یک روش کارآمد بهره برده است. تفاوت های موجود بین دو بنیانگذار نظریه داده بنیاد، به شکل گیری دو شیوه متفاوت از این روش منجر شده است: نظریه داده بنیاد کلاسیک و نظریه داده بنیاد استراوسی. علی رغم مزیت ها و برتری های عمده روش نظریه داده بنیاد کلاسیک، محققان ایرانی از این روش غفلت کرده اند. در این مقاله، به تشریح روش نظریه داده بنیاد کلاسیک در قالب گزارش مراحل اجرای یک رساله دکتری پرداخته شده است. برهمین اساس، مقاله پیش رو، مراحل مختلف روش نظریه داده بنیاد کلاسیک و همچنین چگونگی تولید یک نظریه داده بنیاد، با نام نظریه مرکز ثقل هویت برند توریسم سلامت ایران را به تفصیل شرح می دهد.
    کلیدواژگان: توریسم سلامت، روش نظریه داده بنیاد کلاسیک، گلیزر، هویت برند
  • عفت محمدی، رضا شیخ صفحات 163-185
    محدودیت منابع سازمان در برآورده کردن نیاز تمامی مشتریان از یک سو و ناتوانی سازمان ها در کشف اطلاعات باارزش و پنهان در داده ها از سوی دیگر سبب شده است که بسیاری از مدیران نتوانند این داده ها را به دانشی باارزش و مفید در تصمیم گیری تبدیل کنند. از این رو به کارگیری تکنیکی برای شناخت جزئی تر مشتریان در طبقه بندی آنها و کشف اطلاعات باارزش ناشی از خرد جمعی، بسیار حیاتی است. هدف این پژوهش، انتخاب مشتریان هدف، از بین گروه های مختلف مشتریان براساس نظر کارشناسان سازمان است. در راستای تحقق هدف پژوهش، ابتدا با استفاده از نظریه مجموعه راف، الگوهای رفتاری مشتریان شناسایی و براساس آن، مشتریان به گروه هایی با ویژگی های مشابه طبقه بندی می شوند. سپس با ایجاد توافق جمعی در نظرهای کارشناسان سازمان از طریق روش تصمیم گیری گروهی اعداد D، مشتریان هدف، به ترتیب اولویت مشخص می شوند. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش شناسی، پیمایشی است که درمورد 250 نمونه از کاربران تلفن همراه سونی اریکسون اجرا شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد با توجه به طبقه بندی مشتریان براساس اولویت، مشتریان گروه سوم از اهمیت بیشتری برخوردارند.
    کلیدواژگان: شاخص مروجان خالص، نظریه اعداد D، نظریه مجموعه راف
  • علی ملاحسینی، فریده تاج الدینی صفحات 187-208
    هدف پژوهش حاضر، بررسی ارزش برند و وفاداری مصرف کنندگان به برندهای لوکس (از قبیل بوتیک ها، مراکز خرید، خرده فروشی های اینترنتی، نمایندگی ها) و کانال های توزیع موجود برای برندهای لوکس است. جامعه آماری این پژوهش، شامل مصرف کنندگان 19 تا 39 ساله در شهر کرمان است که پوشاک مارک دار مصرف می کنند. برای این کار، 200 پرسشنامه به روش گلوله برفی بین مصرف کنندگان توزیع شد و 114 پرسشنامه برای تجزیه و تحلیل اطلاعات به کار برده شد. تجزیه و تحلیل فرضیه های پژوهش با استفاده از آنووا، تست دانکن و تحلیل رگرسیون خطی چندگانه صورت گرفت. با بررسی ارزش های برند در هریک از کانال های متنوع می بینیم شرکت کنندگان ارزش برند را به طور متفاوتی ارزیابی می کنند که به نوع کانال توزیع بستگی دارد. شرکت کنندگان تفاوت معناداری در زمینه وفاداری برند، در نتیجه خرید از کانال های متنوع نشان ندادند. با بررسی تاثیر ارزش برند بر وفاداری مصرف کنندگان مشخص شد ارزش های برند که بر وفاداری مصرف کنندگان تاثیر می گذارد، بستگی به نوع کانال توزیع دارد.
    کلیدواژگان: ارزش برند، برندهای لوکس، کانال های توزیع، وفاداری
  • علیرضا نادری خورشیدی، محمد سلگی صفحات 209-229
    مسئولیت پذیری اجتماعی رویکردی تجاری است که اخلاق، کارکنان، جامعه و محیط را محترم می شمارد و راهبردی کامل است که توانایی بهبود موقعیت رقابتی سازمان را دارد. از طرفی، پیروی از تقاضاهای نهادی، موجب شکل گیری حمایت اجتماعی می شود و بقای سازمان را تضمین می کند. هدف از این مقاله، بررسی تاثیر قابلیت های درونی سازمان و ساختار صنعت بر میزان مسئولیت پذیری اجتماعی سازمان است. پژوهش حاضر، کاربردی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش، شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است که از میان این جامعه، با استفاده از روش حذفی نظام مند، 116 شرکت به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده های نمونه آماری با استفاده از نرم افزار رهاورد نوین و بررسی اسناد و گزارش های مالی گردآوری شد و با بهره گیری از روش مدل سازی معادله های ساختاری و تحلیل مسیر، روابط تحلیل شد. یافته های پژوهش نشان می دهد عوامل درون سازمانی، قابلیت سودآوری و قابلیت عملیاتی و عوامل ساختار صنعت شامل سطح رقابت، نوع صنعت و سودآوری صنعت، رابطه معناداری با مسئولیت پذیری اجتماعی دارند.
    کلیدواژگان: تئوری نهادی، دیدگاه وابستگی به منابع، ساختار صنعت، قابلیت های سازمانی، مسئولیت پذیری اجتماعی
  • محمد نصیری، الهام آخوندزاده نوقابی، بهروز مینایی بیدگلی صفحات 231-251
    یکی از مسائلی که در حوزه مدیریت ارتباط با مشتری اهمیت بسیار دارد، شناسایی عوامل تاثیرگذار بر سطح رضایت مشتریان است. براین اساس، در این پژوهش بر این موضوع تمرکز شده و سعی شده است تا رویکردی نوین از کاربرد تکنیک قوانین انجمنی در این حوزه ارائه شود. این تکنیک در قالب قوانین «اگر- آن گاه»، این امکان را فراهم می آورد که ارتباط بین مقادیر مختلف عوامل تاثیرگذار و شاخص CSI مشخص شود و همچنین تاثیرگذارترین فاکتور ها در رضایتمندی مشتریان شناسایی شوند. نتایج اجرای رویکرد پیشنهادی در شرکت بهمن دیزل، بیانگر آن است که شاخص میزان رضایت از خدمات سیار، بیشترین میزان تاثیرگذاری را دارد. همچنین فاکتورهای نحوه برخورد پرسنل نمایندگی و میزان رضایت از زمان صرف شده برای پذیرش نیز از اهمیت شایان توجهی برخوردارند. سایر سازمان ها نیز می توانند از روش ارائه شده در کنار تحلیل های آماری خود، برای شناسایی مهم ترین فاکتورهای تاثیرگذار بر رضایت مشتریان و اتخاذ تصمیم های اثربخش تر در زمینه راهبردهای ارتباطی با مشتریان بهره ببرند.
    کلیدواژگان: خدمات پس از فروش، شاخص رضایت مشتری، قوانین انجمنی، مدیریت روابط با مشتریان
|
  • Mohammad Bashokoh, Mitra Shekasteband Pages 1-21
    The purpose of this study Investigating the Factors Affecting the Development of the services brand identity in insurance industrial. Therefore، considering the importance of brand identity and in order to succeed in today''s competitive market، in this paper، the relevant literature in the field of brand identity development is reviewed to investigate the effect of its dimension on development and optimization services brand. The statistical population includes 112 agencies and branch offices of Iran insurance in Ardabil province are selected for sample. SPSS and LISREL software have used for data analysis. The study findings indicate that dimensions as marketing culture and brand personality have a non significant impact on the development of the brand identity services and brand visual identity. customer relationship management and integration marketing communication are taken from research Have a significant and positive impact on the development of the brand identity services on in Iran insurance industry.
    Keywords: Brand identity, brand visual identity, brand personality, Development of brand identity
  • Vahid Baradaran, Mohammad Biglari Pages 23-42
    Customer segmentation and analyzing their behavior at fast moving costumer goods (FMGS) industries which deal with a large number of customers with a variety of characteristics cause being targeted marketing and effective communication with the customers. Segmentation، the data mining approach، led to the discovery of similar groups of customers. Usually، segmentation is done by recency، frequency and purchased volume variables in RFM model. Using proper segmentation variables affects on quality of segmentation. Analyzing the quality of Golsetan customer segments، the biggest FMCG industry in Iran، confirms the hypothesis which the recency variable is not effective in customer segmentation in FMCG industries. In this paper، purchase sequence (continuity) variable is defined as a new customer performance variable in FMCG industries. By replacing the continuity variable (C) with recency in RFM model، the quality of segmentation has been improved. Customers of Golestan Company segmented by two RFM and proposed (CFM) models. The Davis-Bouldin criterion reduced more than 11 percent and the forecast accuracy for customers cluster in artificial neural networks increased about 1 percent.
    Keywords: Customer Segmentation, Data Mining, Fast, Moving Consumer Goods Industry, RFM model
  • Hosein Balochi, Mohammad Rahim Esfidani, Ali Amiie Ojaki Pages 43-65
    The tourism industry is one of the most important phenomena of this century that success in this filed need to be studied tourists and their behaviors. In this study، in order to investigation process of the return of tourists and identify tourists behavior in Tehran، we intend to study effects behavioral variables such as variety seeking and novelty seeking on revisit intentions in the short، medium and long term. These variables is considering as factors influencing on return intention. This paper is applied and descriptive. The sample size were calculated 390 individuals based on Morgan table. This sample selection method was based on simple and available sampling method. For data collection is used questionnaires that by Cronbach''s alpha and factor analysis، the reliability and validity was assessed. The conceptual model were examined by path analysis and structural equation model. The findings indicated significant differences between revisit intentions at different intervals according to novelty seeking and variety seeking. In short term، these variables deal to people wouldn’t like to revisit from the destination، but، effects of these variable on revisit intention will decrease in long term.
    Keywords: Revisit Intention, Variety Seeking, Novelty Seeking, Structural Equation Model, path analysis
  • Kambiz Heidarzadeh Hanzaee, Nastaran Dehghani Samani Pages 67-82
    impulse buying can be defined as: the immediate، strong and persistent willing to buy the product that consumer didn’t need and didn’t plan buy for it. In the present study this issue has been discussed and the main goal was determination of factors that influence the impulse buying behavior in subway’s passengers. By performing the interview with passengers and analyzing the data، it was determined that should be reviewed the internal factors of impulse buying. For this purpose 6hypotheses developed. Research method was correlation، applied، expressive. For data gathering used the questionnaire. To determine the sample used the single-stage cluster and the sample determined from the women subway’s passengers in Tehran. The data analyzed with the Structural Equation Modeling (SEM). Results show that product involvement and positive emotions influence the impulse buying behavior. Considering the nature of the psychological variable and the quality of products sold on subway; the most important recommendation was training and appropriate informatics to buyers.
    Keywords: impulse buying behavior, product involvement, positive emotions, hedonic, subway's passengers
  • Masome Hoseinzade Shahri, Masod Karami, Mahnaz Mehrabani Pages 83-99
    With a variety of customer needs، identify target markets in the service sector، is growing more complex. Understanding of the attitudes and motives of market segments، increases the possibility of producing and offers customized products and services and enhance the competitive advantages of firms. The most important market segmentation tool in the food industry is segmenting customers based on food related lifestyle that investigate how people reach value through eating. This research is conducted with the subject of «Segmenting customers based on food related lifestyle scale in chain restaurant» and has following goal: Segmenting restaurant customers based on food-related lifestyle. This applied research which is of descriptive / survey type، the statistical community consist of all the Boof chain restaurants customers in Tehran. From among 440 statistical samples، which were selected using multiphase clustering method، 384 questionnaires analyzed. The research data were analyzed using SPSS، software and Exploratory factor analysis and cluster analysis method. This research identified three different groups of customers with different food-related lifestyle “health-conscious customer، convenience-oriented consumer، Uninvolved customer.”
    Keywords: Segmentation of customers, Food related lifestyle, chain restaurants customers
  • Seyed Reza Seyedjavadin, Seyed Mohammad Moghimi, Nader Seyyedamiri Pages 101-125

    For many years، marketing has been a central concern of entrepreneurial research. Entrepreneurs and scholars of entrepreneurship have long been interested in the nature، operation and value-adding potential of marketing. The main purpose of this research is designing a dynamic model for small and medium enterprises marketing in ICT industries. The Researcher tries to describe current marketing situations these businesses specially focuses on marketing issues and wants to exploring a model for marking based on Classic Grounded Theory.

    Keywords: Small, Medium Enterprise, Entrepreneurial Marketing, Entrepreneurship, Classic GroundedTheory
  • Babak Abedi, Nasser Asgari, Hosein Safari, Ahmad Assadzadeh, Afshin Rahnama Pages 127-144
    Impulse buying behavior has a determinable role in developing the power of computability in the current consumer markets. Hence، recognizing and improving of the facilitating factors of impulse behavior is a necessity for increasing the profitability of such businesses. This research examines the effects of individual، environmental and fashion involvement factors by considering the mediator effect of positive sense factor on fashion involvement factor. The research method is descriptive and correlational. The population of the research consists of buyers going to Tehran’s great bazaar. A sample of 276 subjects was selected as statistical sampling. Structural equation model was used for data analysis and testing of research hypotheses. The results showed that the individual and environmental factors directly، and fashion involvement factors by considering the mediator effect of positive sense have positive effect on impulse buying. Finally، according to research findings، some suggestions are presented.
    Keywords: positive sense, impulse buying, individual factors, fashion involvement, environmental characteristics
  • Ali Akbar Farhangi, Mehdi Karoubi, Faraz Saadeghvaziri Pages 145-162
    In last decade، Iranian scientific society has used qualitative research methods such as grounded theory widely in management science studies and has utilized it as an effective method. Differences between two founders of this method resulted into the different
    Methods
    Classic Grounded Theory (CGT) and Straussian Grounded Theory. However، despite great advantages of Classic Grounded Theory (CGT)، it is ignored by Iranian researchers. This article describes an example of doing Classic Grounded Theory (CGT) through conducting PhD dissertation. Consequently، this paper provides detailed guidelines of Classic Grounded Theory (CGT) steps and presents how a grounded theory was generated named gravity center of Iranian health tourism brand identity.
    Keywords: Classic Grounded Theory, Glaser, Brand Identity, Health Tourism
  • Effat Mohammadi, Reza Sheikh Pages 163-185
    Resource constraints in meeting the needs of all customers on the one hand and the inability of organizations to discover valuable and hidden information in the data on the other hand has caused many managers fail in converting this data into valuable and helpful knowledge in the decision making. Hence using from classification technique to detect the customer details and discover valuable information from the collective wisdom is crucial. The aim of this study was to select target customers through various customer groups are organized according to experts. To achieve this aim، first Rough set theory is used to identify customer behavior patterns according to which classified into groups with similar characteristics Then، by creating a consensus of opinion among experts via d number group dechsion making، target customers are identified in priority order. This study is of a practical kind regarding the purpose and is a survey on a methodology point of view. This study carried out on 250 samples from Sony Ericsson the mobile users which according results the classification، target customers are shown in priority order.
    Keywords: Rough set theory, D number, Net Promoter Score
  • Ali Molahoseini, Faride Tajoddini Pages 187-208
    The purpose of this research is to examine consumers’ brand value and brand loyalty toward luxury brands and current distribution channels for those brands (i. e free standing، Shopping Center، Specialty store، Internet retailing. The study Statistical population consisted of 39-19 year old consumer use branded apparel that is in Kerman. About 200 questionnaires were distributed to consumers through a snowballing technique and a total of 114 questionnaires were used for the data analysis. Anova، Duncan test، and multiple regression analysis were employed to test the hypotheses. When testing brand values for each channel diversification case، participants evaluated brand value differently depending on the type of distribution channel. Participants did not show significantly different brand loyalty depending on distribution diversification cases. When the influence of brand value on brand loyalty was tested، brand values affected brand loyalty depending on the type of distribution channel.
    Keywords: Distribution channels, Brand value, luxury brands, Loyalty
  • Alieaza Naderi, Mohammad Solgi Pages 209-229
    Corporate social responsibility is a business approach that takes in account ethic، people، community and environment، and is a complete strategy that capable firm to improve its competitive position. In other word، seeking to institutional demands، lead to social support and survive. The main purpose of this research is to investigate the impact of organization capabilities and industry structure on corporate social responsibility. This is applied and correlation research. Statistical community of research is listed company in Tehran Stock Exchange. Using systematic delete sampling 116 firms were chosen and their dates were collected by Rahavad-e-novin software and review financial statement and reports، and then relationship were analyzed using structural equation modeling (SEM) and path analysis. The findings indicate that there are significant association between corporate social responsibility with internal organization elements including profitability and operating capability and industry structure elements including competition rate، industry and industry profitability.
    Keywords: institutional theory, resource based view, industry structure, organization capability, Corporate social responsibility
  • Mohammad Nasiri, Elham Akhondzade Noghabi, Behrooz Minaie Bidgoli Pages 231-251
    One of the most important issues in the domain of customer relationship management is identifying the factors that affect customer‘s satisfaction. Accordingly، we focus on this subject and try to propose a new approach of using association rule technique in this domain. This technique provides us with identifying the relationship between different effective factors and the CSI index thorough if-then rules and also detecting the most effective factors which influence the customer’s satisfaction. The results of implementing the proposed approach in “Bahman Diesel” company imply that the customer’s satisfaction from mobile services is the most effective factor. The behavior of the company’s employees and the waiting time of reception have also considerable affect. Other organizations can also use the proposed technique combining their statistical analysis to indentify the most effective factors on customer’s satisfaction and to make more effective decisions in their CRM strategies.
    Keywords: customer relationship management(CRM), after sales service, association rules, customer satisfaction (CSI)