فهرست مطالب

مدیریت بازرگانی - سال هفتم شماره 24 (تابستان 1394)

فصلنامه مدیریت بازرگانی
سال هفتم شماره 24 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/26
  • تعداد عناوین: 13
|
  • پدرام آبدارزاده، حسین صفرزاده، بنفشه فتوت صفحات 253-272
    هدف این پژوهش شناسایی عوامل موثر بر برنامه ریزی راهبردی موفق با بهره مندی از روش آماری مدل معادلات ساختاری، به منظور ارائه مدلی برای موفقیت برنامه ریزی راهبردی شرکت بیمه ایران است. پس از بررسی پیشینه پژوهش و یکپارچه سازی نتایج آنها و اعمال نظر خبرگان، عوامل سازمانی موثر بر برنامه ریزی راهبردی موفق، شناسایی شدند و در دو دسته عوامل تعاملی و عوامل عمومی قرار گرفتند. پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی است و از نظر شیوه گردآوری داده ها، توصیفی و پیمایشی از نوع همبستگی شمرده می شود. جامعه آماری آن را مدیران ارشد و میانی شرکت سهامی بیمه ایران شهر تهران (410 نفر) شکل داده است که به کمک نمونه گیری خوشه ای، 201 آزمودنی برای نمونه انتخاب شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته است که روایی آن هم از دید صاحب نظران و هم به کمک روش آماری تحلیل عاملی تاییدی به تایید رسید. پایایی پرسشنامه نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. نتایج پژوهش نشان داد عوامل تعاملی سازمان به طور مستقیم و غیرمستقیم و عوامل عمومی سازمان به طور مستقیم بر موفقیت برنامه ریزی راهبردی موثرند.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی راهبردی، عوامل سازمانی، عوامل تعاملی، عوامل عمومی، مدیریت راهبردی، برنامه ریزی راهبردی موفق
  • سیدبابک ابراهیمی، حمید کتابیان، حسام رحیمی صفحات 273-294
    خرید و استفاده از کالاها توسط مصرف کنندگان، بیش از اینکه تابع نیاز باشد، تابع تبلیغات و متاثر از مارک ها و برندها است. در ایران مطالعاتی که بر اهمیت توجه به معیارهای مصرف کنندگان در انتخاب برند مقلد تمرکز کند، بسیار محدود است؛ از این رو معیارهای موثر بر انتخاب برند مقلد در کالاهای مصرفی به کمک مطالعات کتابخانه ای، بررسی پژوهش های پیشین و برگزاری مصاحبه ها استخراج شد و مهم ترین آنها با بهره مندی از روش دلفی فازی در فهرستی قرار گرفت. در این پژوهش برای انتخاب نمونه، روش نمونه گیری تصادفی ساده به کار رفت؛ ابتدا پرسشنامه ای در دو بخش جمعیت شناختی و بررسی اهمیت معیارها طراحی شد و به صورت تصادفی و به شکل الکترونیکی، در اختیار پانصد نفر برای پاسخگویی قرار گرفت. بدین ترتیب معیارهای موثر بر انتخاب برند مقلد در کالاهای مصرفی به کمک روش تاپسیس فازی اولویت بندی شدند. در پایان براساس نتایج به دست آمده، پیشنهاد ها و راهکارهای سیاست گذاری در این زمینه ارائه شده است.
    کلیدواژگان: برند مقلد، تاپسیس فازی، کالای مصرفی، نشان تجاری
  • مهرداد استیری، علی دیواندری، سید رضا سید جوادین، سید حمید خداداد حسینی صفحات 295-314
    این مقاله در پی شناسایی و ارزیابی ابعاد بازارگرایی در صنعت بانکداری کشور با تاکید بر نقش نیروی انسانی در تحقق آن است. به منظور دستیابی به این هدف، پژوهش پیش رو در دو مرحله اجرا شده است. در مرحله اول با بهره گیری از نظر کارشناسان بازاریابی و مدیریت منابع انسانی و افراد شاغل در صنعت بانکداری، تلاش شد ابعاد بازارگرایی با محوریت منابع انسانی در صنعت بانکداری کشور شناسایی شود. در مرحله دوم و بر اساس پیمایش کمی، به آزمون مدل توسعه داده شده در مورد مطالعه (بانک ملت) پرداخته شد. نتایج این مطالعه نشان داد مدل بازارگرایی در صنعت خدمات بانکداری با تاکید بر نقش منابع انسانی در تحقق آن، از سه بعد اصلی، شامل رفتار هوشمند، پاسخ هوشمند و سیستم ها و بخش های هماهنگ، شکل گرفته است. بر این اساس، نیروی انسانی بانک ها یکی از عناصر و مولفه های اصلی در رفتار و پاسخ هوشمندانه به نیاز های بازار به شمار می رود و برای ایفای نقش موثرتر آنان، باید بخش ها و سیستم های هماهنگی در درون بانک ایجاد کرد.
  • صاحب ایمانی، ریحانه گسکری، البرز قیتانی صفحات 315-338
    پژوهش حاضر به بررسی نقش و سازوکارهای متغیر بازاریابی داخلی بر عملکرد کارکنان از طریق متغیر میانجی نوآوری سازمانی می پردازد. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارشناسان و سرپرستان 43 اداره تابع شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری، به تعداد 770 نفر دربرمی گیرد. برای نیل به اهداف پژوهش، از پرسشنامه های استاندارد بهره برده شده است که روایی آنها را نیز استادان راهنما و مشاور تایید کرده اند. تجزیه وتحلیل اطلاعات به کمک روش مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) با رویکرد روش حداقل مربعات جزئی (PLS) و نرم افزار Smart PLS در دو بخش مدل اندازه گیری و بخش ساختاری صورت پذیرفت. نتایج مدل سازی معادلات ساختاری که بر داده های 238 پرسشنامه گردآوری شده از جامعه آماری اعمال شد، نشان دهنده تاثیر مستقیم، مثبت و معنادار بازاریابی داخلی با ضریب مسیر 659/0 و به طور غیرمستقیم با نقش واسطه نوآوری سازمانی با ضریب مسیر 065/0 بر عملکرد کارکنان و با ضریب مسیر 474/0 بر نوآوری سازمانی است. همچنین، سازه نوآوری سازمانی با ضریب مسیر 137/0 تاثیر مثبت و معناداری بر عملکرد کارکنان می گذارد.
    کلیدواژگان: بازاریابی داخلی، نوآوری سازمانی، عملکرد کارکنان، نفت و گاز آغاجاری
  • عباس بازرگان، حمیدرضا یزدانی، ندا احسانی مقدم، مرجان شعبانی صفحات 339-362
    گرچه اغلب مدیران ایرانی کارکنان را مهم ترین دارایی سازمان می دانند، در عمل منابع انسانی، بدهی سازمانی نه به منزله دارایی سازمانی به شمار می رود. در واقع کارکرد منابع انسانی در سازمان های ایرانی بیشتر به صورت کارکرد هزینه ای اداری است و کارکردی با ارزش افزوده دیده نمی شود و دلیل آن بی توجهی به مسئله اندازه گیری منابع انسانی است. هدف این پژوهش بررسی میزان اهمیت و توجه به اندازه گیری زنجیره ارزش منابع انسانی در گروه سایپا بر اساس مدل مفهومی جامع به دست آمده از روش نظریه برخاسته داده است. در این مقاله با بهره مندی از راهبرد مطالعه چندموردی و به کمک مصاحبه های ساختاریافته و اسناد سازمانی، وضعیت سه شرکت از شرکت های گروه سایپا بررسی شده و بر اساس تحلیل محتوای مصاحبه ها و با روش امتیاز منطق رادار و تحلیل درون موردی و بین موردی، شباهت ها و تفاوت های این سه شرکت تحلیل شده است. نتایج پژوهش نشان داد شرکت سایپایدک بر اساس مدل اندازه گیری زنجیره ارزش منابع انسانی تدوین شده در مرحله اول پژوهش، نسبت به دو شرکت مگاموتور و زامیاد وضعیت بهتری دارد. در پایان برای هر یک از شرکت ها پیشنهادهایی مطرح شده است.
  • یاسان الله پوراشرف صفحات 363-380
    پژوهش حاضر به بررسی تاثیر محیط های خدماتی بر هیجان مشتری و خروجی های خدمات می پردازد. هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر محیط های فیزیکی و اجتماعی خدماتی بر هیجان، رضایت و تمایلات رفتاری مشتریان و در نهایت خروجی خدمات است که در آن محیط فیزیکی، دو بعد عوامل طراحی و عوامل محیطی را دربردارد و محیط اجتماعی از دو بعد هیجان بروزیافته کارکنان و جو خدماتی مشتری تشکیل شده است. جامعه آماری این پژوهش مشتریان بانک ملی ایران را پوشش می دهد که داده ها به کمک توزیع پرسشنامه میان نمونه 385 نفری به دست آمد. تعداد نمونه به کمک فرمول آماری کوکران برای جوامع بی نهایت و به روش نمونه گیری خوشه ایمرحله ای به دست آمد. داده ها با بهره مندی از مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزارهای لیزرل و اس.پی.اس.اس تجزیه وتحلیل شد. نتایج پژوهش، میان هیجان بروزیافته کارکنان با هیجان مثبت مشتری و رضایت مشتری رابطه معناداری نشان داد؛ اما میان ضوابط مشتری با هیجان مثبت مشتری و رضایت مشتری رابطه معناداری گزارش نداد. در مقابل، معناداری رابطه عوامل محیطی و عوامل طراحی با هیجان مثبت مشتری و رضایت مشتری به تایید رسید. همچنین میان هیجان مثبت مشتری با رضایت و تمایلات رفتاری مشتریان رابطه مستقیمی دیده شد و رابطه رضایت و تمایلات رفتاری مشتریان نیز به تایید رسید.
    کلیدواژگان: هیجان مثبت مشتری، هیجان بروزیافته کارکنان، رضایت مشتری، تمایلات رفتاری، محیط خدمات
  • محمدرضا تقی زاده یزدی، فاطمه باقری، علیرضا دهقان، ناصر عبدی صفحات 381-406
    از آنجا که امروزه صنعت گردشگری، اهمیت بسیار زیادی در توسعه نظام اقتصادی جوامع دارد و کشورها در جذب گردشگران بین المللی به رقابت می پردازند، پرداختن به بازاریابی و به ویژه موضوع انتخاب بازار هدف، از جمله مسائل مهم هر مقصد گردشگری به شمار می رود. هدف این پژوهش، شناسایی مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر بازارهای هدف صنعت گردشگری ایران و اولویت بندی بازارهای هدف است. این پژوهش، نوعی رویکرد تصمیم گیری فازی ترکیبی شامل فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی (FAHP) و روش شباهت به گزینه ایده آل فازی (FTOPSIS) را برای اولویت بندی بازارهای هدف به کار می گیرد و از متخصصان حوزه گردشگردی به منظور شناسایی و مقایسه عوامل تاثیرگذار بر انتخاب بازار هدف، بهره می برد. یافته ها نشان می دهد روش تحلیل توسعه ای به کار رفته در FAHP ممکن است به تصمیم های اشتباهی منجر شود. از این رو در این پژوهش از روش وانگ و چن به منظور محاسبه وزن شاخص ها در FAHP فازی استفاده شد. نتایج نشان داد تصویر ذهنی، روابط سیاسی و میزان خرجکرد گردشگران، مهم ترین عوامل موثر در انتخاب بازار هدف است. بر این اساس کشور چین از بین بازارهای هدف در رتبه اول و هلند در رتبه آخر قرار گرفت.
    کلیدواژگان: بازاریابی گردشگری، بازار هدف، تصمیم گیری چندشاخصه ((MADM، روش شباهت به گزینه ایده آل فازی (FTOPSIS)، فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی(FAHP)
  • امیر خانلری، مهشاد سادات دعایی اسکویی صفحات 407-426
    جذب مشتریان در صنایع خدماتی تاثیر شایان توجهی در افزایش توان رقابتی شرکت ها دارد. در این پژوهش تلاش شده است موضوع بازگشت مشتریان در حوزه مدیریت ارتباط با مشتری مطالعه و بررسی شود. با توجه به اینکه در ایران پژوهش نظام مندی درباره مفهوم بازگشت مشتریان صورت نپذیرفته است، در این پژوهش مدلی تجربی برای شناسایی عوامل ترک مشتری ارائه می شود. در این راستا، پژوهشی پیمایشی میان مشتریان شرکت های برتر بیمه ای در سطح شهر تهران اجرا شد. داده ها از طریق پرسشنامه برخط گردآوری شده و به کمک آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل عاملی تاییدی بررسی شدند. نتایج نشان داد در صورتی پیشنهاد بازگرداندن مشتریان موثر است که شرکت ها دلایل مشتری برای ترک ارتباط با ارائه دهنده خدمات فعلی را مدنظر قرار دهند. شاخص های قیمت، مزیت خدمات ارائه شده، ارزش پیشنهاد های بازگشت، سرمایه اجتماعی و اهمیت خدمات درک شده، صرف نظر از سطح رضایت اولیه، پشیمانی از ترک و رضایت از ارائه دهنده سرویس جدید، تاثیر زیادی در شکل دادن به اهداف مشتری و تمایل به بازگشت مشتریان دارد.
    کلیدواژگان: ارزش پیشنهاد بازگشت، تمایل به بازگشت مشتریان ازدست رفته، سرمایه اجتماعی، قیمت، مزایای خدمات
  • محمد هادی صادق، محمد علی شاه حسینی صفحات 427-444
    افزایش تعداد کاربران اینترنت پرسرعت طی سال های اخیر، بسیاری از سازمان ها را بر آن داشته است که در این عرصه به فعالیت بپردازند. به همین دلیل مقاله پیش رودورود رقبای جدید بقبای جدید به تلاش می کند آن دسته از ویژگی های کاربران اینترنت پرسرعت را که بر الگوی مصرفشان تاثیرگذار است به عنوان یکی از مهم ترین عوامل موثر بر موفقیت سازمان ها تعیین کند. در همین راستا به کمک روش نمونه گیری تصادفی ساده و پرسشنامه ای که روایی و پایایی آن با بهره مندی از نظر متخصصان و آلفای کرونباخ (83/0) به تایید رسید، داده های پژوهش از میان نمونه ای با حجم 35392 نفر که از جامعه مد نظر (تمام کاربران اینترنت پرسرعت کشور) انتخاب شد، به دست آمد. پس از تحلیل داده ها مشخص شد اغلب کاربران اینترنت پرسرعت، جوان، دانشجو و وفادارند و بیش از سه ساعت در روز اینترنت مصرف می کنند. پس از تعیین این ویژگی ها، معناداری تفاوت میان الگوی مصرف کاربران بر اساس ویژگی های هر یک با اجرای آزمون تحلیل واریانس یکطرفه به اثبات رسید.
    کلیدواژگان: اینترنت پرسرعت، الگوی مصرف، رفتار مصرف کنندگان، موفقیت سازمان، ویژگی های مشتریان
  • سید محمد طباطبایی نسب، زهره محمدنبی صفحات 445-462
    ارزیابی و ادراک مصرف کنندگان از نام تجاری، مبنای تصمیم به خرید و اعتماد به نام تجاری را شکل می دهد و هر چه ارزش نام و نشان تجاری در ذهن مصرف کنندگان بیشتر باشد، شرکت می تواند منافع بیشتری از مصرف کنندگان کسب کند. پژوهش حاضر به تجزیه وتحلیل تاثیر ابعاد ارزش ویژه و عناصر نام تجاری بر نگرش مصرف کنندگان نسبت به تعمیم نام تجاری، می پردازد. جامعه آماری پژوهش را مصرف کنندگان محصولات شرکت کاله در شهر اصفهان پوشش می دهد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه در نظر گرفته شده است و به کمک آزمون ضریب همبستگی فرضیه ها تحلیل می شوند. برازندگی و اعتبار مدل با بهره مندی از معادلات ساختاری بررسی می شود. نتایج نشان می دهد آگاهی از نام تجاری، تصویر نام تجاری و وفاداری نسبت به نام تجاری بر رفتار مصرف کننده رابطه ای مثبت برقرار می کند و تداعیات نام تجاری و شخصیت نام تجاری بر نگرش مصرف کننده نسبت به نام تجاری تعمیم یافته تاثیر مثبت می گذارد؛ همچنین یافته های پژوهش تاثیر عامل جنسیت بر نگرش آنان نسبت به نام تجاری تعمیم یافته را تایید می کند.
    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند، تعمیم نام تجاری، شخصیت نام تجاری، نگرش مصرف کننده
  • نیما گروسی مختار زاده، محمود زمانی * صفحات 463-484

    این پژوهش با هدف شناسایی و تبیین تاثیر متغیرهای بازارگرایی، نوآوری مدیریت، نوآوری فناورانه و عملکرد سازمانی اجرا شد. پژوهش حاضر از نظر روش، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را تمام بنگاه های داروسازی سراسر کشور دربرمی گیرد. حجم نمونه با بهره مندی از روش نمونه گیری تصادفی ساده و فرمول کوکران، 255 به دست آمد. داده ها به کمک پرسشنامه ای گردآوری شدند که روایی و پایایی آن به تایید رسید. برای تجزیه وتحلیل داده ها، از مدل سازی معادلات ساختاری و تکنیک حداقل مربعات جزئی در نرم افزار آماری Smart-PLS استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد بازارگرایی و نوآوری مدیریت، اثر معنادار و مثبتی بر نوآوری فناورانه می گذارد. همچنین نتایج مشخص کرد که هر سه متغیر بازارگرایی، نوآوری مدیریت و نوآوری های فناورانه در محصولات و فرایندها، می تواند به عملکرد برتر بنگاه منجر شود.

    کلیدواژگان: بازارگرایی، بنگاه های داروسازی، مدل سازی معادلات ساختاری، نوآوری فناورانه، نوآوری مدیریت
  • طیبه نیک رفتار، کامبیز طالبی، فاطمه سعیدی آرانی صفحات 485-500
    پژوهش حاضر به بررسی اهمیت سازوکارهای تاثیرگذار متغیر نوآوری سازمانی، بر عملکرد نوآوری و بازار می پردازد. هدف از اجرای پژوهش، ارائه مدلی از عملکرد بازاریابی سازمانی با در نظرگرفتن متغیر مستقل نوآوری سازمانی و متغیرهای میانجی عملکرد بازار و عملکرد نوآوری است؛ به گونه ای که بتوان سهم بیشتری از تغییرات عملکرد بازار سازمان را تبیین کرد. پرسشنامه پژوهش بر اساس مرور ادبیات و مصاحبه با خبرگان طراحی شده است. برای اثبات روایی آن، علاوه بر نظر خبرگان، از تحلیل عاملی تاییدی نیز بهره شده است. داده ها از کل جامعه آماری، شامل مدیران ارشد 130 کسب وکار کوچک و متوسط در صنعت نساجی کاشان، جمع آوری شده است. از میان 130 پرسشنامه ای که در اختیار پاسخ دهندگان قرار گرفت، 100 پرسشنامه تکمیل دریافت شد. یافته های پژوهش حاکی از آن است که نوآوری سازمانی بر نوآوری بازاریابی تاثیر مستقیم و معناداری می گذارد؛ اما نوآوری بازاریابی بر عملکرد نوآوری تاثیری ندارد. همچنین ضرایب مسیر نشان می دهد همبستگی شایان توجهی بین نوآوری سازمانی و نوآوری بازاریابی وجود دارد.
    کلیدواژگان: صنعت نساجی، عملکرد نواوری، نواوری بازاریابی، نواوری سازمانی
  • علی ودیعی نوقابی، هاشم آقازاده، محمد حقیقی صفحات 501-513
    پژوهش پیش رو با هدف ارزیابی نظر کارشناسان شرکت سهامی بیمه ایران و شرکت های خدمات بیمه ای و نمایندگی های فروش بیمه ایران در تهران، درخصوص شیوه های موثر پیشبرد فروش در راستای افزایش فروش بیمه مسئولیت در شرکت بیمه ایران و همچنین اولویت بندی سیاست های ترفیعی در تاثیر بر افزایش فروش بیمه مسئولیت اجرا شده است. برای بررسی نظر کارشناسان شرکت های خدمات بیمه ای و نمایندگی های فروش بیمه ایران در شهر تهران، پرسشنامه ای تدوین شد که تمام فرضیه ها و اهداف پژوهش را دربرگرفت و میان نمونه آماری توزیع و جمع آوری شد. درنهایت پس از تحلیل داده ها اولویت های موثر بر فروش بیمه های مسئولیت در شرکت سهامی بیمه ایران بدین شرح مشخص شد؛ از دیدگاه کارشناسان بیمه ایران و شرکت های خدمات بیمه ای و نمایندگی های فروش بیمه ایران در شهر تهران، نقش چاپ و توزیع کاتالوگ هایی که حاوی تمام اطلاعات بیمه مسئولیت باشد برای افزایش فروش بیمه مسئولیت در اولویت قرار دارد. در مرتبه دوم، تبلیغات تلویزیونی و در مرتبه سوم برگزاری سمینار برای افراد و بیمه گزاران بیمه های مسئولیت، در افزایش فروش بیمه های مسئولیت موثر است.
    کلیدواژگان: بیمه مسئولیت، ترفیع فروش، روش های پیشبرد فروش، فروش حضوری
|
  • Pedram Abdarzadeh, Hossein Safarzadeh, Banafsheh Fotovat Pages 253-272
    The purpose of this study was to identify factors that influence the success of strategic planning using statistical techniques، structural equation modeling was to provide a model for successful strategic planning. After literature review and integration of the results، identify organizational factors influencing the success of strategic planning and interactive factors and organizational factors are grouped into two categories. The purpose of the research، and application of methods for data collection was a descriptive correlation. The population included all of Iran Insurance Company of Tehran (410 patients) using cluster sampling، 196 subjects were selected and examined. Instruments for data collection questionnaire that its validity based the views of experts and statistical techniques using confirmatory factor analysis was confirmed and their reliability was confirmed by Cronbach''s alpha coefficient. The results of the statistical technique of structural equation modeling showed that the interaction of factors directly and indirectly، and General factors directly affect the success of the strategic plan to be effective.
    Keywords: strategic management, Strategic planning, success of strategic planning, Organizational Factors
  • Seyed Babak Ebrahimi, Hamid Ketabian, Hesam Rahimi Pages 273-294
    Purchasing and using the merchandises by consumers are governed more by advertisements and the name of the brand rather than needs. In the society of Iran has been carried out view studies to investigate the importance of criteria which are appreciated by consumers in field of imitation brand. Hence in this paper the effective criteria on choosing of imitation brand about consumables have been recognized by review the literature، the library studies and interviews. Then the main criteria were selected by Fuzzy Delphi approach. This study also has utilized random sampling. Furthermore a suitable questionnaire was employed and distributed randomly among five hundred persons to response it in two sections، one demographics and another one investigating the importance of the criteria. Afterwards the most important criteria were sorted according to their priorities by Fuzzy Topsis approach respectively. At last the results and suggestion were presented.
    Keywords: Brand, Consumables, Fuzzy Topsis, Imitation brand
  • Mehrdad Estiri, Ali Divandari, Seyedreza Seyedjavadein, Seyed Hamid Khodadad Hosseini Pages 295-314
    This paper is conducted with the aim of recognition and evaluating the dimensions of Market Orientation with emphasis on HR roles in Iran banking industry. To achieve this purpose، this paper structured in two phases. In the first phase، we tried to recognizing dimensions of Market orientation with emphasis on HR roles in banking industry by using comments of marketing and HRM experts and bank staffs. In the second phase by quantitative survey، we test conceptual model in the case of «Bank Mellat». The results of this study showed that the model of Market Orientation with emphasis on HR roles in banking industry including three dimensions: intelligence behavior، intelligence responsiveness and integrated systems and departments. Based on this، bank human resources can be considered as a main part of bank intelligence behaviors and responsiveness that for better playing roles must be work in conditions with integrated systems and departments.
  • Saheb Imani, Reihaneh Gaskari, Alborz Gheitani Pages 315-338
    The present study examines the role and mechanisms of internal marketing variable on employee performance through the mediator role of organizational innovation. Statistic population included of 770 experts and managers، 43 of departments within the Agha-Jari oil and gas Operation Company that using stratified random sampling and Cochran formula، 257 were select as the sample size. To achieve the objectives use three questionnaire، internal marketing with the validity of 0. 70، organizational innovation with the validity of 0. 76 and employee performance with the validity of 0. 80 that validity of faculty members and reliability was confirm. Data analysis using structural equation modeling (SEM) with partial least squares (PLS) approach and Smart PLS software was conduct. Results indicated a direct، significant and positive influence of internal marketing intensity (0. 659)، and effect indirect with mediating role of organizational innovation intensity (0. 065) on employee performance and intensity (0. 474) on organizational innovation. In addition، organizational innovation intensity (0. 137) has a significantly and positive effect on employee performance.
    Keywords: Internal Marketing, Organizational Innovation, Employee Performance, AGHAJARI oil, gas
  • Abbas Bazargan, Hamid Reza Yazdani, Neda Ehsani Moghadam, Marjan Shabani Pages 339-362
    Although the majority of Iranian managers consider their employees as their most important assets، but in practice، human resource continues to be seen as an organizational dept rather than organizational asset. In fact the function of Human Resource in Iranian organizations is seen as costly and administrative function and not as a function whit value added. This is due to the problem of not paying attention to the human resource measurement. The purpose of this research is to investigation of importance and consideration of Human Resource value chain measurement at Saipa industrial Group based on a conceptual model، obtained from the Grounded Theory method. In this paper، the condition of the three companies of Saipa industrial Group were investigated by using multiple case study strategy and through structured interviews and review of corporate documents. Based on content analysis of the interviews، using RADAR logic، within-case and cross-case analysis، the similarities and differences among the cases selected were analyzed. The results demonstrate that based on the Human Resource Value Chain Measurement Model developed at the first phase of the research، the case Saipa Yadak، in comparison to the other Cases (Mega Motor and Zamyad) is in the better status. Finally، suggestions are given for each case.
  • Yasanollah Pourashraf Pages 363-380
    This study examined the impact of emotion on customer service and service output deals. The main objective of this study was to investigate the impact of physical environment and social services، the excitement، satisfaction and behavioral intentions of customers and ultimately service outputs. The population of this study is customers of Meli Bank، that the data gathered using questionnaire among 385 sample. population and stage cluster sampling method is calculated. Data analysis done by using structural equation modeling through LISREL and SPSS software. The research results show that emotion update customer and client satisfaction has a significant relationship with employees'' positive emotions، but the relationship between these two variables with the terms client، the client and customer satisfaction and positive emotion was not found. The relationship between environmental factors and design factors for customer satisfaction، there were significant positive emotion. Also positive emotions and behavioral tendencies customer satisfaction and have a direct relationship with the customer and relationship satisfaction and behavioral intentions of customers was also confirmed.
    Keywords: Customer Positive Emotion, Employee Displayed Emotion, Customer Satisfaction, behavioral intentions, Service Environment
  • Mohammad Reza Taghizadeh Yazdi, Fatemeh Bagheri, Alireza Dehghan, Naser Abdi Pages 381-406
    Since today tourism plays a very important role in the communities'' economic system development and therefore different countries compete to attract the international tourists، so marketing and specifically issue of selecting target market are important. Purpose of this study is identifying the most important factors affecting on Iran''s tourism industry target markets and prioritizes these target markets. In this study a fuzzy decision-making approach that includes fuzzy hierarchy analysis process (FAHP) and a similar approach to fuzzy ideal (FTOPSIS) was used to prioritize target markets. Also the tourism experts were used to identify and compare influencing factors on chooses of target market. The results showed that used developmental analysis method in FAHP may lead to wrong decisions. Hence in this study Wang and Chen method was used for calculate the indexes weight in fuzzy FAHP. The final results of study illustrated that China places in the first and the Netherlands is in the end of target markets.
    Keywords: Fuzzy Analytical Hierarchy Process (FAHP), Multi Attribute Decision Making (MADM), target market, Technique for Order of Preference by Similarity to Ideal Solution (FTOPSIS), tourism marketing
  • Amir Khanlari, Mahshad Alsadat Doaei Oskoei Pages 407-426
    Customers in service industries noticeable effect in increasing the competitiveness of enterprises. In this study، we attempted to return the customers in the field of customer relationship management case study and examined. Note that in this case has not been systematically associated with the concept of returning customers، in this study an experimental model to identify factors that lead to leave the customer will be presented. In this regard، the survey among customers of the top insurance companies in the city of Tehran. Data were collected through an online questionnaire using Pearson correlation test and confirmatory factor analysis were studied. The results showed that the customer''s reasons for leaving the company should consider our relationship with our current service provider customers to bring back proposals must be proposed. Price indexes، the benefits provided services، offering a return value، social capital and perceived importance of service، regardless of prior consent، leaving regret and satisfaction with the new service provider a prominent role in shaping the client''s goals and desire to return customer plays
    Keywords: Win, back Offer Worth, Defected customer's Switchback Intentions, social capital, Price, Service benefits
  • Mohammad Hadi Sadegh, Mohammad Ali Shah Hoseyni Pages 427-444
    The increase in the number of ADSL users in recent years have been encouraging different companies to enter to this context. For this reason ahead article wants to study Internet ADSL users’ characteristics that affect their usage rate as one of the factors of organization’s achievement. Therefore by simple random method for sampling and questionnaire while its validity and reliability have been tested by professional’s opinions and Cronbach''s Alpha (have been calculated 0/83)، required data have been gathered from 35392 person as sample that have been selected from considered community (all of the ADSL users in country). After analyzing gathered data، it has been determined most of the users are university students، young، loyal and use internet more than three hours a day. After determining said characteristics، significant difference between usage rates of the users based on their characteristics have been proven by one way ANOVA technique.
    Keywords: ADSL internet, user behavior, usage rate, organization's achievement, user's characteristics
  • Seyed Mohammad Tabatabaee Nasab, Zohreh Mohammad Nabi Pages 445-462
    Consumers'' evaluations and perceptions of brand، form the principles of brand purchase decisions and brand trust and As the value of the brand in the minds of consumers be stronger، greater benefits can be obtained from consumers. study analyzes the impact of Brand equity and brand elemnts on consumers'' attitudes toward brand extension. The statistical population of this study are the consumers and customers in the food industrial (Kaleh company products) in the city of Isfahan. The instrument of gathering data is questionnaire and correlation coefficient was used for analyzing hypotheses and identifying the extent and intensity of the relationships between variables. Besides، in order to investigating conceptual framework fitness، the structural equation modeling technique was used. The results show، brand awareness، brand image and brand loyalty have a positive influence on consumer’s behavior، and brand associations and brand personality have a positive influence on consumer''s attitude. Findings indicate that gender is influential on their attitudes toward brand extension.
    Keywords: Brand Equity, brand extension, brand personality, consumer attitude
  • Nima Garosi Mokhtarzadeh, Mahmoud Zamani Pages 463-484

    The main purpose of this study was to identify and examine the effect of market orientation، management innovation and technological innovation on organizational performance. The current research was conducted using descriptive – correlational methodology. The population of the current research included pharmaceutical companies in throughout the country. By Simple random sampling method and Cochran formula، the sample size has been determined up to 255. Questionnaire was used for gathering data. The reliability and validity of this tool was confirmed. Structural Equation Modeling (SEM) technique using Partial Least Squares-based and smart-PLS statistical software was used to analyze the data. The findings shows that market orientation and management innovation have a significant and positive effect on technological innovation. Results also revealed that market orientation، management innovation and product technological innovations and process technological innovations can lead to superior firm performance.

    Keywords: Management innovation, Market Orientation, Pharmaceutical companies, structural equation modeling, technological innovation
  • Tayebeh Nikraftar, Kambiz Talebi, Fatemeh Saidi Arani Pages 485-500
    This study examined the influence of organizational innovation on market innovation and innovation performance. The aim of the present study is to provide a model of organizational marketing performance considering the independent variables market performance and the intermediary variables of organizational innovation and innovation performance. The questionnaire was designed based on literature review and interviews with experts. The expert panel and confirmatory factor analysis is used to prove the validity of questionare. Statistical data is collected from the entire community، including senior executives of 130 businesses - small and medium enterprises in the textile industry in Kashan. 100 questionnaires were completed. The research results suggest that organizational innovation has a direct and significant impact on marketing innovation. But marketing innovation has no effect on innovation performance. The results also showed a significant correlation between organizational innovation and is marketing innovation
    Keywords: Organizational Innovation, marketing Innovation, Innovative Performance, textile industry
  • Ali Vadiei Noghabi, Hashem Aghazadeh, Mohammad Haghighi Pages 501-513
    This research is explored the effective ways of sales promotion at liability insurance according to upgrade policies in Tehran. The goal is development of planning strategic to help Iran insurance industry. In the first of the article، we evaluate opinions and view of Iran Insurance Company experts and Iran Insurance Sales Agents in Tehran on sales promotion (also، priority of the promotion policies) of liability insurance of Iran insurance company. Then، a questioner is prepared including all research hypothesis and goals. Data analysis is shown some results. The catalogs including all information of liability insurance are the first priority on increasing Iran Insurance sales. Television advertisings are the second priority and holding seminars for people and Insurance Agents is the third priority of sales promotion in liability insurance in Iran.
    Keywords: insurance company, Insurance Sales Agents, liability insurance, Sales promotion techniques, promotion sales policies