فهرست مطالب

مدیریت بازرگانی - سال دهم شماره 36 (تابستان 1397)

فصلنامه مدیریت بازرگانی
سال دهم شماره 36 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/06
  • تعداد عناوین: 11
|
  • منیژه بحرینی زاد *، مهدیه سادات علوی، فریبا هاشمی فرد صفحات 253-278
    یکی از شیوه های اثربخش کردن تبلیغات، استفاده از نمادهای انسانی یا حیوانی است و مسکات نامی است که بر این نمادها گذاشته می شود. با توجه به استفاده فراوان از نمادهای حیوانی در تبلیغات و روشن نبودن تاثیر آنها در مصرف کنندگان ایرانی، هدف اصلی این پژوهش بررسی چگونگی تاثیرگذاری استفاده از نمادهای حیوانی بر واکنش مشتریان نسبت به تبلیغات است. این مطالعه، یک پژوهش توصیفی است که در آن تاثیر استفاده از نمادهای حیوانی در تبلیغات بر واکنش مشتریان نسبت به تبلیغات، با استفاده از طرح آزمایش، بررسی می شود. برای مطالعه، از بین برندهای ایرانی نماد حیوانی چی توز، لبنیات روزانه و ایران خودرو و از بین برندهای خارجی نماد حیوانی باطری دوراسل، جگوار و مجموعه محصولات لاگوست انتخاب شده و واکنش مصرف کنندگان به تبلیغات در دو بعد واکنش یعنی نگرش و پاسخ موثر به تبلیغات با مقیاس های معتبر و استاندارد سنجیده شده است. فرایند پاسخ دهی به پرسش های پرسشنامه در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون، صورت گرفت. یافته های پژوهش حاکی از آن است که استفاده از نماد حیوانی در تبلیغات، از سوی افراد واکنش مثبتی نخواهد داشت و بین زنان و مردان در نگرش و پاسخ دهی به تبلیغات دارای نماد حیوانی، تفاوت معناداری وجود دارد. نتایج این مطالعه به عنوان نخستین پژوهش تجربی این حوزه در ایران، می تواند کاربردهای تئوریکی و عملی زیادی برای بازاریابان داشته باشد.
    کلیدواژگان: مسکات، نگرش به تبلیغات، نماد حیوانی، واکنش نسبت به تبلیغات
  • سید حمید هاشمی پطرودی *، محمدرضا صادقی مقدم، احمد جعفر نژاد، حسین صفری صفحات 279-302
    امروزه پژوهشگران و مدیران معتقدند که توجه به مدیریت زنجیره تامین می تواند موجب دستیابی به مزیت رقابتی پایدار شود. از دهه 1990 تاکنون در خصوص چیستی راهبرد مدیریت زنجیره تامین و نحوه شکل گیری و صورت بندی آن، پژوهش های مختلف و متنوعی انجام شده است. از این رو، پژوهش حاضر با هدف مطالعه و خلاصه سازی ادبیات پژوهش در حوزه راهبرد زنجیره تامین، شناسایی خلاهای پژوهشی و ارائه پیشنهاد برای به کارگیری این مفهوم در عمل و پژوهش های آتی، از مرور نظام مند ادبیات استفاده کرده است. نتایج پژوهش نشان می دهد، در خصوص راهبرد زنجیره تامین، ابعاد، نوع شناسی، تاکسونومی و همچنین چگونگی فرایند توسعه آن تعاریف متعددی وجود دارد. مدیران و پژوهشگران با مطالعه نتایج و پیشنهادهای این مقاله می توانند با تاریخچه و خلاصه ای از ادبیات راهبرد زنجیره تامین، چیستی، چرایی، مشکلات و تعارضات موجود در آن آشنا شده و در عمل این مفهوم را به طور موثرتری عملیاتی سازی و مطالعه کنند.
    کلیدواژگان: راهبرد (استراتژی)، زنجیره تامین، زنجیره تقاضا، لجستیک، مرور ادبیات نظام مند
  • ماشااله حسین زاده *، فرزانه بکتاش صفحات 303-324
    بازاریابی حسی یکی از روش های نوین بازاریابی است که موجب جذب مشتریان بازار هدف از طریق ارتباطات مرتبط با ارزش ویژه برند و تصویر ذهنی مناسب از برند می شود. این پژوهش به بررسی تاثیر آمیخته بازاریابی حسی بر ارزش ویژه برند و تصویر برند در شرکت تشک رویال پرداخته است. جامعه آماری آن 435 نفر از مشتریان این شرکت هستند که بر اساس جدول مورگان حجم نمونه 204 نفر محاسبه شده است. داده های مورد نیاز از طریق پرسشنامه جمع آوری شد. فرضیه های مورد نظر پژوهش با استفاده از روش معادلات ساختاری و نرم افزار آماری AMOS تجزیه و تحلیل شدند. به طور کلی نتایج پژوهش حاکی از آن است که آمیخته بازاریابی حسی بر ارزش ویژه برند و تصویر برند تاثیر مستقیم دارد و تبلیغات دهان به دهان موثرترین مولفه آمیخته بازاریابی حسی است. در نتیجه استفاده از بازاریابی حسی شیوه ای کارآمد برای ایجاد ذهنیت مناسب است که شرکت ها از این طریق می توانند در اذهان عمومی برند خود را به یک برند برتر و باارزش تبدیل کنند.
    کلیدواژگان: آمیخته بازاریابی، بازاریابی حسی، ارزش ویژه برند، تصویر برند
  • مریم خلیلی مقدم، مرتضی سلطانی*، حمیدرضا یزدانی، حسین خنیفر صفحات 325-348
    پژوهش حاضر سعی در فهم تجربه خرید احساسی در کالای بادوام دارد و این امر بین خریداران جهیزیه که خرید احساسی را تجربه کرده اند، بررسی شده است.
    در این پژوهش بنا بر نیاز به استفاده از تجربیات زیسته افراد درگیر در موضوع تحقیق، از روش تحقیق کیفی و از رویکرد پدیدارشناسی توصیفی استفاده شد. به دلیل نظام مند بودن روش کولایزی برای تحلیل داده ها نیز از این روش استفاده شد. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تا رسیدن به اشباع با 14 نفر مصاحبه های کامل انجام شد. اعتبار نتایج به دست آمده با استفاده از درپرانتزگذاری دانش قبلی محقق، مراجعه مجدد به شرکت کنندگان و جلب توافق ایشان حاصل شد. در انتها چهار دسته تم حاصل شدند که با کنار هم گذاشتن آنها می توان فرایند «شناخت، احساس، ارزیابی و تصمیم گیری» را مشاهده کرد. یافته های تحقیق در شناخت و درک بهتر رفتار مصرف کننده و پیش بینی رفتار مربوط به خرید ایشان موثر است. به کارگیری صحیح یافته ها نیز افزایش رضایت مشتری و پیرو آن افزایش فروش را در پی خواهد داشت.
    کلیدواژگان: بازاریابی احساسی، پدیدارشناسی، تجربه خرید، خرید احساسی، رفتار مصرف کننده
  • ناصر عسگری * صفحات 339-420
    در محیط‏های بسیار رقابتی شرکت‏های پخش، برای ارتقای عملکرد فروش، برخورداری از فروشندگانی که همزمان شایسته و وفادار باشند بسیار حیاتی است. از میان پیشایندهای گوناگون موثر بر عملکرد فروش، پژوهش حاضر به بررسی تاثیر برند کارفرمایی بر عملکرد فروش فروشندگان پرداخته و نقش میانجی تفاخر سازمانی را در این زمینه بررسی کرده است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و روش آن توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را فروشندگان شعب تهران و شهرستان‏های شرکت به پخش که 850 نفر هستند تشکیل می‏دهند که به عنوان نمونه 220 نفر از آنها به صورت تصادفی انتخاب شده‏اند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه‏ای استاندارد است. تحلیل داده ها با کمک آزمون‏های آماری تحلیل عاملی تاییدی، تحلیل مسیر شده و آزمون تی با استفاده از نرم‏افزارهای لیزرل و اس.پی.اس.اس. انجام شده است. نتایج نشان می‏دهد همه مولفه های پنج گانه برند کارفرمایی (ارزش اقتصادی، ارزش توسعه ای، ارزش اجتماعی، ارزش تنوع و ارزش شهرت) از راه تفاخر سازمانی بر عملکرد فروشندگان این شرکت تاثیری معنادار و مثبت داشته‏اند. همچنین وضعیت موجود این عوامل در این شرکت مناسب بوده است.
    کلیدواژگان: برند کارفرمایی، تفاخر سازمانی، شرکت پخش، عملکرد فروش، فروشنده
  • مسلم شیروانی ناغانی*، صفر فضلی، عین الله کشاورز ترک صفحات 349-370
    تغییرات سریع و گسترده محیطی، نظام های سنتی برنامه ریزی و مدیریت را با چالش مواجه ساخته و آینده نگاری راهبردی به دلیل انعطاف پذیری در برابر بدیل های متغیر آینده، از طرف شرکت ها با استقبال روزافزونی روبه رو شده است. این پژوهش در پی ارائه مدلی مناسب برای آینده نگاری راهبردی در شرکت های ایرانی است. روش کلی تحقیق از نوع آمیخته است. به شیوه «تحلیل مقایسه ای مداوم»، ادبیات و مبانی نظری، به ویژه مقالات علمی پژوهشی پنج سال اخیر در حوزه مدیریت راهبردی شرکت های ایرانی، واکاوی و کدگذاری شدند و ضعف ها و کاستی های مدیریت راهبردی و قابلیت های آینده پژوهی و آینده نگاری راهبردی، که می توانند این ضعف ها را بپوشانند، در فهرستی معرفی شدند. سپس خبرگان با بازنگری فهرست یادشده، فهرستی نهایی ارائه دادند که چارچوب و دستورالعمل کلی آینده نگاری راهبردی در شرکت های ایرانی را پیشنهاد می دهد. در پایان بر اساس فهرست نهایی، مدلی فرایندی از آینده نگاری راهبردی ارائه، اعتبارسنجی و تایید شد. مدلی که می تواند راهنمای شرکت های ایرانی در راستای تدوین و اجرای راهبردهای متناسب با شرایط ناپایدار کنونی باشد.
    کلیدواژگان: آینده پژوهی، آینده نگاری، آینده نگاری راهبردی، برنامه ریزی راهبردی، تفکر راهبردی
  • جلیل صافحیان، امیر محمد فکور ثقیه*، علیرضا خوراکیان صفحات 371-398
    امروزه محیط پیچیده و پویای صنعت بانکداری با چالش هایی نظیر گسترش رقابت، افزایش سطح آگاهی و انتظارات مشتریان روبه رو است. هزینه های پایین تغییر بانک برای مشتریان و پیوستن آنها به بانک های رقیب، از عدم وجود برنامه های وفادارسازی بانک هادر راستای خلق ارزش برای مشتریان نشئت می گیرد. پژوهش حاضر، با هدف بررسی تاثیر تعهد موثر سازمان به مشتریان وفادار بر رفتار شهروندی آنها به واسطه تعهد موثر مشتریان به سازمان در شعب بانک ملت شهرستان نیشابور انجام شده است. این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه جمع آوری داده ها توصیفی و پیمایشی است. برای گردآوری داده ها از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق، مشتریان شعب بانک ملت شهرستان نیشابور هستند، که حداقل 3 سال با این بانک همکاری دارند. حجم نمونه 240 نفر است که به صورت تصادفی ساده انتخاب شده اند. تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز به کمک روش مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار آموس انجام شد. نتایج تحقیق حاکی از آن است که تعهد موثر سازمان به مشتریان وفادار بر رفتار شهروندی آنها به واسطه تعهد موثر مشتریان تاثیر معنا داری دارد.
    کلیدواژگان: بانک ملت، تعهد موثر، رفتار شهروندی، مشتریان وفادار
  • وحیده علیپور*، سعید جلالیان، احسان قربانی صفحات 421-440
    هدف این پژوهش آزمون نقش میانجی گری فرایندهای نمایشگاهی در روابط میان عوامل موثر بر فرایند ها و دستیابی به اهداف نمایشگاه تجاری است. با توجه به کاربردی بودن پژوهش از نظر هدف توصیفی بوده و از نظر روش پژوهش، پیمایشی همبستگی است. برای جمع آوری داده ها طی پرسشنامه ای از غرفه داران شرکت های مبلمان، که برای ترویج و فروش محصولات خود در نمایشگاه بین المللی استان قزوین شرکت کرده بودند، استفاده شد. از میان 350 پرسشنامه توزیع شده در مجموع تعداد 223 غرفه دار به طور کامل پرسشنامه ها را تکمیل کردند. داده های به دست آمده از روش معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار آیموس 18 تجزیه و تحلیل شد. نتایج پژوهش نشان داد که آموزش کارکنان و قابلیت های مدیریتی مهم ترین پارامترهای تاثیرگذار بر فرایندهای نمایشگاهی به شمار می روند. همچنین فرایندهای حین نمایشگاه بر اهداف غیرفروش و فروش نمایشگاهی، تاثیر مستقیم و معنا داری دارد. دستاورد این پژوهش ارائه راهکار های مناسب در خصوص استفاده موثر و بهینه از عوامل موثر بر فرایندها و تاثیر آن در دستیابی به اهداف نمایشگاه تجاری در کسب وکار است.
    کلیدواژگان: اهداف نمایشگاه، فرایندهای نمایشگاه، منابع نمایشگاه، نمایشگاه تجاری
  • اسفندیار محمدی *، صدیقه مرادی، قاسمعلی شیری، یاسان الله پوراشرف صفحات 441-460
    هدف این پژوهش شناسایی ارزش مصرف کنندگان رنگ مو در کرمانشاه با استفاده از تکنیک نردبانی است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش کیفی است. روش جمع آوری داده ها میدانی و ابزار آن مصاحبه است. جامعه آماری 30 نفر از مشتریان محصولات لوازم آرایشی کرمانشاه بوده که به روش هدفمند انتخاب شده اند و با آنها مصاحبه شده است. تکنیک نردبانی انتخاب شده در این تحقیق، روش مستقیم است. به این معنا که در بررسی رفتار خرید مشتری ابتدا ویژگی های مهم محصول (رنگ مو) برای مشتری و سپس منفعت های کسب شده از محصول که با ویژگی های ذکرشده مرتبط بودند، استخراج شده است و در نهایت ارزش های ابزاری و غایی مرتبط با خرید محصول بررسی شده اند. به منظور شناسایی ارزش های غایی مصرف کنندگان از فهرست ارزش های غایی و ابزاری روکیچ استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داد ارزش های زیبایی، سلامتی، امنیت مالی، اعتماد به نفس و شادی به ترتیب بیشترین اهمیت را میان مصرف کنندگان محصول رنگ مو دارند. همچنین منفعت های مقرون به صرفه بودن، عدم استفاده مکرر از رنگ مو، آسیب کمتر به پوست و مو و ویژگی های ماندگاری بالا، نرم کنندگی و براق کنندگی نیز به ترتیب دارای بیشترین اهمیت میان مصرف کنندگان بودند.
    کلیدواژگان: ارزش، تکنیک نردبانی، زنجیره وسیله - هدف، لوازم آرایشی، منفعت، ویژگی
  • محمد ابویی اردکان *، طاهره ندافی، ارین قلی پور صفحات 461-486
    در سالهای اخیر توجه بسیاری از محققان برای شناخت استراتژی به جنبه های شناختی و ساختارهای ذهنی مدیران معطوف شده است. این دسته از محققان معتقد هستند برای اینکه با نحوه شکل گیری و پیدایش استراتژی ها آشنا شوند، باید به سراغ ذهن استراتژیستها بروند و بهنوعی به رمزگشایی این جعبه سیاه بپردازند. از این رو پژوهش حاضر با هدف «آشنایی با فرایند تفکر استراتژیک مدیران و همچنین بررسی شباهت میان فرایند تفکر آنان» انجام گرفته است. روش گردآوری داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته و به کمک تکنیک استخراج استعارهای زالتمن است که با 18 مدیر از دو شرکت صنعت لبنیات مصاحبه هایی انجام شد. روش تحلیل یافته ها طبق دستورالعمل این تکنیک، بر اساس رویکرد نوخاسته نظریه دادهبنیاد است. نتایج بهدستآمده از این پژوهش نشان میدهد مدیران یک شرکت از مدل ذهنی مشترکی در فرایند تفکر استراتژیک استفاده میکنند که این شباهت می- تواند به دلیل ارتباطات و تجربه کاری مشترک آنها باشد. به علاوه با مقایسه مدل ذهنی مشترک در دو شرکت، شباهت معناداری در فرایند تفکر آنان پیدا نشد، اما میان ساختارهای ذهنی مدیران دو شرکت شباهتهایی وجود دارد.
    کلیدواژگان: تفکر استراتژیک، مدل ذهنی، نقشه اجماعی، نگاشت شناختی
  • حامد وارث، علی حیدری، مهران اکبری * صفحات 487-507
    نوآوری مدل کسب وکار به طور عمده در فضایی مطرح می شود که محیط در حال تغییر و دستخوش برخی پیچیدگی ها است. کارکرد معنابخشی این ابهام را زدوده و سازمان را در راستای رسیدن به درک صحیحی از محیط برای جهت دهی به مدل کسب وکار، که توسط تصمیم گیرندگان ارشد سازمانی مشخص می شود، یاری می کند. این پژوهش رابطه قابلیت معنابخشی سازمان با نوآوری مدل کسب وکار را بررسی کرده است. عوامل پویایی محیط و ویژگی های تیم مدیریت ارشد به عنوان متغیرهای تعدیل کننده این رابطه بیان می شوند. با انجام این مطالعه به صورت پیمایش در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات، روی 287 سازمان نمونه، به روش PLS-SEM رابطه معنادار معنابخشی و نوآوری مدل کسب وکار تایید شد و پویایی محیط کسب وکار، میزان تحصیلات تیم مدیریت ارشد و استراتژی های تطبیقی سازمان به عنوان عوامل تعدیل گر این رابطه شناخته شدند.
    کلیدواژگان: پویایی محیط کسب و کار، توپولوژی استراتژی، تیم مدیریت ارشد، معنابخشی استراتژیک، نوآوری مدل کسب و کار
|
  • Manijeh Bahrainizadeh *, Mahdiehsadate Alavizadeh, Fariba Hashemifard Pages 253-278
    One way to influence the consumer behavior is advertising. Different mediums are used to make an effective advertisement, among which using mascots is of very high importance. In this research, the use of animal mascots has been studied, so that the customers’ response to the use of mascots can be analyzed within Iran market. Complying with credible criteria regarding costumer response, a questionnaire including 17 items detailing two aspects of the response, attitudinal and affective, has been designed. The questionnaire were responded within two stages, pre-exam and post-exam, and were distributed among 40 people who had been randomly chosen. IBM SPSS was used for the analysis of the data. The findings of the research showed that animal mascots are not well-received. However, there is a considerable difference between the responses of male and female participants. The results can be implemented by the marketing managers and practitioners to help them both theoretically and practically.
    Keywords: Animal mascots, Attitude toward, Customer response to advertising, Mascot
  • Seyed Hamid Hashemi Petrudi *, Mohhammad Reza Sadeghi Moghaddam, Ahmad Jafarnejad Chaghooshi, Hossein Safari Pages 279-302
    Today, researchers and practitioners both believe that paying attention to supply chain management can create a sustainable competitive advantage. Since 1990s onward, several various studies have been conducted on the supply chain management strategy, its formation and formulation processes. Thus, following systematic review merits, this paper aims to investigate and summarize the previous studies on supply chain strategy, to identify the research gaps and provide some suggestions for applying this concept in practice and future research. Findings showed that, there are several definitions, dimensions, typologies and taxonomies of supply chain strategy as well as several frameworks on supply chain strategy development. Practitioners and researchers alike, can benefit from the results of this paper to become familiar with the literature and summary of SCS studies, SCS content, problems, and existent conflicts in the field, and then to employ this competitive instrument in practice more effectively.
    Keywords: Demand chain, Logistics, Strategy, Supply Chain, Systematic literature review
  • Mashallah Hosseinzadeh *, Farzane Baktash Pages 303-324
    Experiential marketing is one of the newest methods of marketing that has attracted customers of the target market through the related connections of brand equity and brand image. This study has investigated mixed experiential marketing on brand equity and brand image in Royal Mattress Company. Research population includes 435 clients of this company and, based on the MORGAN table, the sample size was measured to be 204. Required data were collected through a questionnaire. Then, the data were analyzed using AMOS Software for Structural Equations. Overall, the results showed that the mixed experiential marketing has direct effects on brand equity and brand image and “the word of mouth” is the most effective component of experiential marketing. Consequently, using experiential marketing is an efficient method to create a proper mentality; therefore, in that case the companies can make their brand known as an excellent and valuable brand in the minds of the public.
    Keywords: Brand equity, Brand image, Experiential marketing, Marketing mix
  • Maryam Khalilimoghadam, Morteza Soltani *, Hamid Reza Yazdani, Hossein Khanifar Pages 325-348
    This study aims to understand the emotional purchasing experience of durable goods investigating the people who had experienced an emotional purchase during purchasing home appliance dowry. In order to understand the emotional purchasing experience, a qualitative research method based on descriptive phenomenological approach was implemented because of the need for using lived experiences of the participants. As Colaizzi method is systematic in methodology, it was used for data analysis. Deep interviews with 14 people were conducted based on judgmental sampling until obtaining saturation. Validation of the results was obtained through bracketing implemented by the researcher, referring to the participants and earning their agreement. Finally, four themes were emerged and the process of “cognition, emotion, appraisal, and decision making” can be extracted combining the emerged themes. Research findings are very helpful in better understanding of consumers’ behavior and predicting their purchasing behavior. Appropriate use of the findings could be helpful in increasing customers’ satisfaction, which can lead to an increase in sale.
    Keywords: Consumer behavior, Emotional marketing, Emotional purchasing, phenomenology, Purchasing experience
  • Nasser Asgari * Pages 339-420
    In the very competitive environments of distributor corporations hiring the sellers who are simultaneously competent and loyal is critical for improving sale performance. Among various determinant of sale performance, this research has investigated the intermediating role of organizational pride in the effect of employer branding on the sellers’ performance. The research is applied in nature and the method is descriptive and correlational. The population of interest consists of 850 sellers of Behpakhsh Corporation, among whom 220 have been randomly selected as the statistical sample. A standard questionnaire was used for data collection. Statistical tests such as confirmatory factor analysis, path analysis and t-test were used for data analysis through the LISREL and SPSS software. The results showed that all five studied aspects of employer branding (economic value, developmental value, social value, diversity value and fame value) have significantly positive effects on the sellers’ performance through organizational pride. Moreover, the current status of such factors was reported appropriate in that company.
    Keywords: Distribution Corporations, Employer Branding, Organizational Pride, Sale Performance, Seller
  • Moslem Shirvani *, Safar Fazli, Eynollah Keshavarz Turk Pages 349-370
    Rapid and broad environmental changes have challenged traditional systems of planning and management, and strategic foresight systems are welcomed by companies ever-increasingly due to their flexibility in changing future alternatives. This research sought to provide a suitable model of strategic foresight for Iranian companies. The mixed-method approach was applied in this research. Using constant comparison analysis, the related surveyed literature and theoretical foundations, especially scientific articles in the last five years in the area of strategic management of Iranian companies, were analyzed and coded. The weaknesses and shortcomings of strategic management, and influential capabilities of strategic foresight that can cover those weaknesses, were prepared and listed. Then, the experts were asked to review and revise the list and propose a finalized list that suggests the framework and instructions of strategic foresight for Iranian companies. Finally, based on the finalized list, a process-based model of strategic foresight applicable for Iranian companies in order to develop and implement suitable strategies regarding the current unstable conditions, was introduced, validated, and verified.
    Keywords: Foresight, Futures Study, Strategic Foresight, Strategic Planning, Strategic thinking
  • Jalil Safehian, Amir Mohammad Fakoor Saghiye *, Alireza Khorakian Pages 371-398
    Nowadays, the complex and dynamic field of the banking industry has faced challenges such as expanding competition, raising awareness and expectations of the customers. The low costs of changing the main bank for the customers and joining rival banks can be a result of the lack of loyalty programs in banks in order to bring about values for their customers. In fact, banks can increase their switching cost by creating loyalty in the customers. The purpose of this study is to investigate the effect of organization’s effective commitment to loyal customers on their citizenship behavior regarding the mediating role of effective commitment of loyal customers among Mellat Bank Branches in Neishabour. This study is applied in terms of the purpose and is a descriptive and surveying study in terms of collecting data. Data collection was done using a questionnaire. The statistical population of the research is those customers of Mellat bank branches in Neyshabur who have been cooperating with the bank for at least 3 years. The sample size consists of 240 customers chosen based on simple randomized sampling. Data analysis was done based on structural equation modeling and using Amos software. The results of the research indicated that the organization’s effective commitment to loyal customers has a significant effect on their citizenship behavior considering the mediating role of customer’s effective commitment.
    Keywords: Affective commitment, Citizenship Behavior, Loyal customers, Mellat Bank
  • Vahideh Alipoor *, Saeed Jalalian, Ehsan Ghorbani Pages 421-440
    This paper aims to provide one of the very first empirical tests of the mediating role of trade show marketing processes on the relationship between effective factorsand achieving the goals of the trade fair. The present research is applied in terms of purpose and is descriptive-survey correlational in terms of methodology. In this research, lots of data were collected distributing questionnaires among furnishing manufacturers trying to extend and sell their products in international exhibition in Qazvin. A final total of 223 exhibitors, from among 350 firms, fully completed the questionnaires. After obtaining the data through structural equation, they were analyzed using AMOS (v.18). The results of this research showed that “staff training” and “management capabilities” were considered as the most important parameters influencing the exhibition-based processes. In addition, it was found that the ongoing processes on the exhibition site have significantly positive effects on the selling and non-selling objectives of the firms. At the end, this research has proposed suitable solutions on how to effectively and optimally use the affective factors on those processes and its effectiveness on achieving trade show goals in the business.
    Keywords: Trade show goals, Trade show process, Trade show resources, Trade show
  • Esfandyar Mohammadi *, Sedigheh Moradi, Ghasemali Shiri, Yasanollah Porashraf Pages 441-460
    Identifying the customer's values, needs, and goals is one of the key issues affecting successful marketing. Cosmetics products are of utmost importance among business sectors that have attracted the attention of companies. The purpose of this study is to identify the behavior of consumers buying hair color in Kermanshah city using a laddering technique. This research is applied in terms of goals and is qualitative and exploratory as regards with the methodology. The data were collected using interviews. The statistical population consisted of 30 customers of Kermanshah cosmetic labors who have been selected based on targeted method and interviewed afterwards. The laddering technique chosen for this research was straightforward technique. This means that, in reviewing customer purchasing behavior, at first, the essential characteristics of the product (hair color) for the customer were obtained, then the product benefits associated with those characteristics were extracted, and ultimately the instrumental and ultimate values regarding the purchasing of the products were analyzed. In order to identify the ultimate values of consumers, the Rokich endpoint and instrumental value checklist has been used. The findings of this study showed that “beauty”, “health”, “financial security”, “self-esteem” and “happiness” are the most important values among consumers of color products, respectively. In addition, “cost-effectiveness”, “unrepeated use of hair colors”, “less damage to skin and hair”, and “high shelf-life, softness and shining characteristics” were among the most important benefits to the consumers.
    Keywords: Attribute, benefit, Cosmetic products, Laddering technique, Means-end chain, Value
  • Mohammad Aqbooyee Ardakan *, Tahereh Naddafi, Aryan Gholipour Pages 461-486
    In recent years many researchers have focused on cognitive aspects and mental structures of the managers to identify the strategies. They claim that in order to become familiar with how strategies are formulated and developed, they should evaluate the mind of the strategists and somehow decode the black box. Therefore, the present study aimed to understand the managers’ strategic thinking process and to investigate the similarities in their thinking processes. Semi-structured interviews were conducted based on Zaltman metaphor elicitation technique (ZMET) interviews process. Interviews were conducted with 18 managers from two dairy industry companies. The data were analyzed based on Emerging approach of grounded theory. The results of this study demonstrated that the managers of a company are using a shared mental model during strategic thinking. This similarity in their thinking process can be considered to be due to their communications and collaborative work experience. In addition, comparing the common mental model in the two companies, no significant similarity was found in their thinking process. But, there are some similarities between the mental structures of the managers of the two companies.
    Keywords: Cognitive map, Consensus map, Mental model, Strategic thinking
  • Hamed Vares, Ali Heidari, Mehran Akbari * Pages 487-507
    Business model innovation is especially significant when the environment is prone to changes and complexities. Sensemaking functionality is to eliminate this ambiguity and help the organization achieve the accurate understanding of the environment in order to adjust the business model devised by the top management. This paper aims at studying the relationship between sensemaking capability and business model innovation. Environmental dynamism factors and top management team (TMT) characteristics are included as moderate variables. The survey was conducted among 287 organizations in IT and ICT industry, through a questionnaire. The data were analyzed using partial least squares structural equation modeling (PLS-SEM) method, which revealed there is a significant relationship between sensemaking and business model innovation. Business environmental dynamism and TMT’s education (among TMT characteristics) were identified as the mediators of such a relationship.
    Keywords: Business environment dynamism, Business Model Innovation, Strategic sensemaking, Strategy topology, Top management team