فهرست مطالب

مدیریت دولتی - پیاپی 18 (تابستان 1393)

فصلنامه مدیریت دولتی
پیاپی 18 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/19
  • تعداد عناوین: 10
|
  • آریو اسدی، مرجان فیاضی، طهمورث حسنقلی پور یاسوری صفحات 209-226
    این پژوهش با هدف ارائه راهکارهایی در راستای افزایش تعادل بین کار و زندگی کارکنان یک شرکت تولیدی در زمینه قطعات خودرو انجام شده است. بدین منظور با مرور ادبیات، دو گروه اصلی از عوامل تاثیرگذار بر تعادل بین کار و زندگی، شامل عوامل فردی (مانند جنسیت و سن) و عوامل سازمانی شناسایی شد که در این پژوهش به بررسی گروه دوم پرداخته شده است. عوامل سازمانی که در این پژوهش بررسی شده اند، عبارتند از: حجم کار، انعطاف پذیری سازمان، حمایت سازمانی و حمایت سرپرست. در اجرای پژوهش 411 نفر از 840 نفر کارمند شرکت حضور یافتند که با استفاده از پرسشنامه هایی در مورد شناسایی رابطه عوامل سازمانی مد نظر پژوهش با تعادل بین کار و زندگی و همچنین میزان تاثیرگذاری هریک اقدام شد. تحلیل نتایج با استفاده از روش های رگرسیون چندگانه و همبستگی پیرسون در محیط نرم افزار SPSS نشان داد که بین تعادل کار و زندگی و همه عوامل سازمانی مورد بررسی رابطه معناداری وجود دارد. انعطاف پذیری سازمانی روی تعادل کار و زندگی بیشترین تاثیر مثبت را داشته و حجم کار بیشترین تاثیر منفی را بر آن داشته است.
    کلیدواژگان: انعطاف پذیری سازمانی، تعادل کار و زندگی، حجم کار، حمایت سازمانی، حمایت سرپرست
  • امید علی خوارزمی، امین ندایی صفحات 227-248
    هدف این پژوهش تعیین عوامل موثر بر اعتماد و بررسی تاثیر اعتماد در ارتقای نوآوری در شهرها مبتنی بر مطالعه پارک علمی و فناوری پردیس است. روش تحقیق این پژوهش آمیخته تبیینی است که مطالعات کمی و کیفی را دربر می گیرد و بر مبنای تفکر سیستمی انجام می شود. جامعه آماری این پژوهش شامل 105 نفر از کارشناسان پارک علمی و فناوری پردیس است و در این میان 68 نفر به عنوان نمونه، از طریق نمونه گیری تصادفی، انتخاب شدند. اطلاعات به دست آمده از مطالعات کمی (پرسشنامه با آلفای کرونباخ 825%) از طریق آنالیز توصیفی و استنباطی و همچنین اطلاعات به دست آمده از مطالعه کیفی (مصاحبه با 8 نفر از کارشناسان پارک) از طریق کدبندی و آنالیز موضوعی تحلیل و مدل نهایی مطابق نتایج تحلیل ها ترسیم شد. نتایج به دست آمده از تحقیق نشان می دهد که عوامل مختلفی، مانند نهادهای قضایی کارآمد، شفافیت اطلاعات در جامعه، جلوگیری از رانت اطلاعاتی، و قوانین حمایتی، بر اعتماد تاثیر بسیار زیادی دارند و همچنین این عوامل، با تقویت اعتماد، در ارتقای برخی از شاخص های نوآوری در شهرها موثرند.
    کلیدواژگان: اعتماد، پارک علمی و فناوری پردیس، تفکر سیستمی، تهران، نوآوری
  • اسماعیل دلخوش، محمد تابان، محمدحسن مبارکی، کمال نصرالهی صفحات 249-264
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر سازمان نوآور، در مراکز دانشگاهیاستان ایلام انجام شده است. روش پژوهش آمیخته است که در جامعه آماری بخش کیفی آنخبرگان شرکت کردند و بخش کمی آن را کلیه کارکنان، استادان و مدیران ارشد و میانی درمراکز دانشگاهی (پیام نور، علوم پزشکی، آزاد و دانشگاه ایلام) تشکیل داده اند. تعداد نمون هآماری در بخش کیفی و کمی ب هترتیب 20 و 174 نفر بودند. تجزیه و تحلیل یافته های بخشکیفی به کمک ضریب هماهنگی کندال انجام گرفت و در بخش کمی از تحلیل عاملی تاییدی وآزمون رتب های فریدمن استفاده شد. یافته ها نشان داد که از مولفه های نه گانه شناسایی شده،هفت مولفه سازمانی (تحقیق و توسعه درونی، تحقیق و توسعه بیرونی، عوامل انگیزاننده، عواملساختاری، تفکر راهبردی، شایستگی های محوری منابع انسانی، توانمند سازی سازمانی) و دومولفه بومی، ایرانی اسلامی (جهت گیری معنوی و تبادل دانش) در ایجاد سازمان نوآورآموزش عالی استان ایلام نقش دارند.
    کلیدواژگان: چش مانداز ایران 1404، سازمان نوآور، مراکز دانشگاهی استان ایلام، نوآوری
  • نغمه عبادی، علی پیران نژاد * صفحات 265-288

    حکمرانی سازوکارها و فرایندهایی را دربرمی گیرد که از طریق آنها شهروندان می توانند منافع خود را به بحث گذاشته، تفاوت ها را کم رنگ ساخته، احقاق حقوقشان را تضمین کنند. تحقق این معنا در عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات، نیازمند دروازه هایی با نام وب سایت ها است. این وب سایت ها باید با رعایت حریم شخصی، اطلاعات و خدمات را به گونه ای کاربرپسند در اختیار شهروندان قرار داده و امکان مشارکت فعال آنان در عرصه حکمرانی را فراهم کنند. در این میان، وب سایت های شهرداری ها دروازه ای هستند که می توانند بیشترین اطلاعات را در مورد شهرها در اختیار شهروندان قرار دهند. بنابراین پژوهش حاضر به بررسی 30 پورتال موجود در شهرداری های کشور پرداخته است. بدین منظور با بهره گیری از پرسشنامه سازمان ملل و اندکی تعدیل، بازبینه ای برای ارزیابی پورتال های مذکور طراحی شده است. نتایج حاصل از میانگین امتیازات حاکی از آن است که با وجود نقش مهم شهرداری ها در حکمرانی شهری، اغلب پورتال ها در سطوح اولیه بلوغ مدل های خدمات رسانی الکترونیکی بوده و نیازمند توجه ویژه برای ارتقا به سطوح بالاتر، هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی هستند.

    کلیدواژگان: پورتال، حکمرانی الکترونیکی، شهرداری، فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • محمد عباس زاده، علی بوداقی صفحات 289-308
    یکی از موضوعات بسیار اساسی در سازمان ها مقوله انطباق پذیری است. پژوهش حاضر با سنجش میزان انطباق پذیری در بین کارمندان، قصد دارد ارتباط آن را با رهبری اخلاقی آزمون کند. روش پژوهش پیمایشی و ابزار اندازه گیری پرسشنامه بسته پاسخ است. جامعه آماری این پژوهش را کارمندان دانشگاه تبریز به تعداد 716 نفر در سال 1391 تشکیل می دهد که از این تعداد 239 نفر بر اساس فرمول کوکران و به شیوه نمونه گیری طبقه ای تصادفی به نسبت سطوح طبقات انتخاب شده اند. بر اساس نتایج تحلیل رگرسیونی، به ترتیب اثرهای ابعاد وضوح نقش، جهت گیری مردمی، هدایت اخلاقی و سازه رهبری اخلاقی بر متغیر وابسته (ظرفیت انطباق پذیری سازمانی) معنادار بوده و متغیرهای یاد شده توانسته اند، 63 درصد تغییرات متغیر وابسته را تبیین کنند.
    کلیدواژگان: تسهیم قدرت، رهبری اخلاقی، ظرفیت انطباق پذیری سازمانی
  • احمدرضا قاسمی، ساناز قربانی صفحات 309-332
    گلدسته ها از جمله مصنوعات فرهنگ ایرانی اسلامی تلقی می شوند. از این رو، بازسازی و مرمت گلدسته های مساجد در زیباسازی شهر ها و گسترش معماری اسلامی، می تواند پیامدهای چشمگیری را به دنبال داشته باشد. پژوهش حاضر به بررسی تاثیرات اجتماعی محیطی بازسازی و مرمت گلدسته های مساجد منطقه 9 شهرداری تهران پرداخته است. این مطالعه در قالب الگوی ده مرحله ای ارزیابی تاثیرات اجتماعی (اتا) تعریف شده و از ابزار های پژوهش کیفی (مشاهده و مصاحبه های عمیق) و کمی (پیمایش) برای پاسخگویی به سوال های پژوهش بهره برده است. یافته ها نشان می دهند که بازسازی و ترمیم گلدسته های مساجد، می تواند پیامدهای اجتماعی و فرهنگی محیطی، مانند زیباسازی شهر تهران، گسترش معماری اسلامی ایرانی، جذب مردم به خصوص جوانان به مسجد، افزایش رضایت شهروندی و... را به دنبال داشته باشد؛ در حالیکه پیامد های منفی آن می تواند در قالب غفلت از اولویت های مساجد و محلات دیگر پژوهش ظاهر شود. همچنین حوزه مدیریت شهری را به عرصه رقابت های سیاسی میان سازمان های ذی نفع بدل سازد.
    کلیدواژگان: ارزیابی تاثیرات اجتماعی (اتا)، گلدسته، معماری اسلامی
  • مرتضی قدرتی پور، نرگس حسن مرادی صفحات 333-354
    بررسی میزان تاثیر عوامل سازمان و مدیریت در بروز رفتار کاری انحرافی، موضوعی مهم به شمار می رود؛ چراکه با تبیین وضعیت موجود، به مدیران عالی کمک می کند به منظور پیشگیری از بروز یا کاهش چنین رفتار ها یی، برنامه ریزی و تصمیم گیری نمایند. این پژوهش به بررسی میزان تاثیر عوامل سازمان و مدیریت (قوانین غیر منصفانه، فرهنگ سازمانی، ساختار جبران خدمات و پاداش ها، نگرش منفی و بدبینانه، بی اعتمادی کارکنان و ابهام در عملکرد شغل) در بروز رفتار کاری انحرافی (انحراف کاری، انحراف سیاسی، انحراف مالی، تهاجم شخصی) پرداخته است. پژوهش حاضر از جنبه هدف کاربردی و توسعه ای شمرده می شود و از دید ماهیت، توصیفی پیمایشی است. یافته های پژوهش که حاصل جمع آوری اطلاعات از یک نمونه 170نفری از کلیه کارکنان و مدیران سازمان بازنشستگی کشوری در تهران است، نشان می دهد بی اعتمادی کارکنان، نگرش های منفی و بدبینانه، ابهام در عملکرد شغل، ساختار جبران خدمات/ پاداش، قوانین غیر منصفانه، فرهنگ سازمانی، به ترتیب بیشترین تاثیر را در بروز رفتار کاری انحرافی دارد. پیشنهاد اصلی این پژوهش، اولویت دادن مدیران عالی به برنامه ریزی برای اعتمادسازی میان کارکنان است، ضمن آنکه باید شناسایی سایر عوامل موثر در بروز رفتار کاری انحرافی در دستور کار قرار گیرد.
    کلیدواژگان: رفتار کاری انحرافی، سازمان بازنشستگی، عوامل سازمان و مدیریت
  • آرین قلی پور، مظاهر یوسفی امیری، حسین ایمانی، امیرحسین عبدالله زاده صفحات 355-374
    یکی از مولفه های تاثیرگذار بر خودپنداری افراد، پدیده خودکوچک پنداری افراد موفق است که می تواند پیامدهای متعددی را برای سازمان ها و افراد آن درپی داشته باشد. از این رو، بررسی و شناسایی پیامدهای پدیده خودکوچک پنداری افراد موفق از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است، لذا در این پژوهش به بررسی تاثیر پدیده خودکوچک پنداری افراد موفق بر تضاد کار خانواده با نقش میانجی کمال گرایی پرداخته شده است. بدین منظور، تعداد 250 پرسشنامه بین دانشجویان شاغل کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه تهران که جامعه پژوهش بودند، توزیع شد و از این تعداد 176 پرسشنامه کامل به محققان ارجاع داده شد. یافته های پژوهش با استفاده از مدل تحلیل مسیر نشان می دهد که پدیده خودکوچک پنداری افراد موفق به صورت مستقیم بر کمال گرایی منفی اثر دارد و به طور غیر مستقیم با ضریب استاندارد 340/0 بر تضاد کار خانواده تاثیرگذار است. همچنین رابطه ای میان این پدیده با کمال گرایی مثبت وجود ندارد. گفتنی است که کمال گرایی منفی با ضریب استاندارد 517/0 بیشترین تاثیر را در مقایسه با دو متغیر دیگر (پدیده خودکوچک پنداری افراد موفق و کمال گرایی مثبت) بر تضاد کار خانواده افراد نمونه پژوهش دارد.
    کلیدواژگان: پدیده خودکوچک پنداری افراد موفق، تضاد کار، خانواده، کمال گرایی
  • سید حبیب الله میرغفوری، میثم شفیعی رودپشتی، فاطمه ملک شاهی * صفحات 375-400

    جهانی سازی و فرآیندهای تکنولوژیکی پرسرعت، از طریق فناوری اطلاعات، سازمان های خدماتی در بخش های خصوصی و عمومی را برای رقابت در خدمات رسانی جدید، تحت فشار مضاعف قرار داده است. در اقتصادهای توسعه یافته، بخش خدمات مسئول بیشترین رشد اشتغال و ارزش افزوده است. درنتیجه، مطالعات گسترده تر در زمینه توسعه خدمات جدید و عوامل موفقیت آن، مهم تر از پیش جلوه می کند. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل بحرانی موفقیت و ارائه مدلی برای توسعه خدمات جدید انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش از دو گروه مدیران و کارشناسان شهرداری و شهروندان ساکن در منطقه 1 تهران تشکیل شده است. برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه شناسایی عوامل و ارزیابی عملکرد استفاده شد. به منظور بررسی سوال های پژوهش، روش مدل یابی معادلات ساختاری و فنون تصمیم گیری تاپسیس و ویکور به کار رفته است. برای کسب نتایج واضح و کاربردی، CSFهای تاییدشده در مدل، در ماتریس اهمیت عملکرد جای گرفتند و به چهار دسته تقسیم شدند. در این جانمایی مهم ترین عوامل در ربع دوم ماتریس قرار گرفت؛ به این معنا که شهرداری برای توسعه موفقیت آمیز خدماتش، باید عملکرد خود را در این موارد بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: توسعه خدمات جدید، خدمات شهری، خدمت، عوامل بحرانی موفقیت
  • غلام حسین نیکوکار، ناصر عسگری، مهرداد غلامی، احسان رحیمی صفحات 401-418
    در عصر دانایی محوری، مزیت رقابتی سازمان ها بر پایه دارایی های نامشهود استوار است. آنچه امروزه سازمان ها را رقابت پذیر می کند، مدیریت اثربخش دانش و دیگر دارایی های ناملموس، مانند سرمایه های فکری آنهاست. بر این اساس، پژوهش حاضر به بررسی نقش سرمایه های فکری در ارتقای اثربخشی سیستم مدیریت دانش در سازمان پرداخته است. بدین منظور، تاثیر سه جنبه اصلی سرمایه فکری (سرمایه های انسانی، ساختاری و مشتری) بر چهار مرحله اصلی فرآیند مدیریت دانش (خلق، ذخیره سازی، کاربرد و تسهیم دانش) بررسی می شود. جامعه آماری پژوهش مدیران و کارکنان استانداری یکی از استان های جنوبی کشور بوده و از روش نمونه گیری تصادفی استفاده شده است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه و روش تحقیق توصیفی- پیمایشی بوده است. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی و معادلات ساختاری تحلیل شدند و نتایج آن بیانگر تاثیر معنی دار و مهم همه مولفه های سرمایه های فکری بر ارتقای اثربخشی مدیریت دانش است. در پایان با توجه به یافته های پژوهش، پیشنهادهایی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: سرمایه های فکری، سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، سرمایه مشتری، مدیریت دانش
|
  • Aryoo Asadi, Marjan Fayyazi, Tahmores Hasangholipour Yasory Pages 209-226
    This study has been conducted to find solutions for increasing work–life balance of employees of an automotive parts manufacturer. For this reason by reviewing the literature we found two main groups of parameters affecting WLB، including individual parameters (e. g. sex، age) and organizational parameters. We focused on the second group in this study. We considered four parameters including workload، organizational flexibility، organizational support، and supervisor support as organizational parameters. About 411 employees out of 840 participated in the study and we measured the amount of their work-life balance. By using SPSS software and multiple regression and Pearson correlation techniques we found out that there is a meaningful relationship between WLB and all four organizational parameters. While there is a strong positive relationship between WLB and organizational flexibility، this relationship is negative between WLB and workload.
    Keywords: Organizational Flexibility, Organizational Support, Supervisor Support, Work–Life Balance, Workload
  • Omid Ali Kharazmi, Amin Nedai Pages 227-248
    This research aims at defining effective causes of trust and surveying trust effect on innovation enhancement in Iran and Tehran district، through a case study of Pardis Science and Technology Park. This research concentrates on systems thinking approach. Research sample was based on 105 people located in the mentioned area with 64 sample. Data was analyzed with SPSS and Lisrel software in order to extract key important factors which have an impact on trust and also investigate impact of trust on degree of innovativeness in cities. In the next stage، qualitative method was employed and interviews were conducted with 8 people in this field. Data were analyzed based on theme analysis method and the final system was designed with Vensim Modeling Technique. Results indicate that many factors influence on trust formation in cities which consequently have an effect on innovation indexes.
    Keywords: Trust, Innovation, Systems Thinking, Tehran, Pardis Technology Park
  • Esmail Delkhosh, Mohammad Taban, Mohammad Hasan Mobaraki, Kamal Nasrollahi Pages 249-264
    This study is conducted in universities located in Ilam province to identify the factors affecting creative organization. The research method is mixed، in that، statistic sample in qualitative section consists of experts and in quantitative section consists of employees، professors، and top and middle managers in universities (Payam-e-noor University، Medical Sciences University، Azad University and the University of Ilam). The population of the statistic sample in qualitative section is 20 and in quantitative section are 174. To analyze the data، Kendall''s Coefficient of Concordance، Confirmatory factor analysis، conforming analyzes and placement test of Freedman are used. The results of the study show that among 9 identifying factors، 7 are organizational (internal research and development، External research and development، motivational factors، structural factors، strategic thinking، main competencies of human resources، organizational empowerment) and 2 are native، Iranian-Islamic components (intellectual directing and knowledge exchange).
    Keywords: Creative Organization, Innovation, Universities of Ilam, Vision of Iran (1404)
  • Naghmeh Ebadi, Ali Piranejad Pages 265-288

    Governing includes administrative and political processes and mechanisms which provide the conditions for citizens and social groups to discuss their interests reduce the differences and ensure their rights. In the age of information and communication technologies، in order to achieve this aim، public institutions are constrained to have digital portals. These portals must comply with some standards which are provided by national/ international organizations. These standards include being user-friendly، respecting privacy، and providing the citizens with the ability of participation in the governance. Here، municipalities’ portals are regarded as gates that can provide the citizens with the most information about cities. In this paper، we studied 30 portals of Iranian municipalities in order to explore the strengths and weaknesses of the portals. For this aim، the United Nations check list was used. The results of mean scores show that the portals are in low maturity level and need more attention. At the end some recommendations are provided in order to improve the quality and quantity of the portals.

    Keywords: E, Governance, Information, Communication Technologies, Municipality, Portal
  • Mohammad Abbaszaded, Ali Boudaghi Pages 289-308
    One of the fundamental issues in organizations is the adaptive capacity. Therefore، the present study aims at assessing the adaptive capacity of employees to test its relationship with ethical leadership. The method of research was survey and the measuring tool was a closed questionnaire. The population consisted of 716 employees of Tabriz University in 2012 from which 239 employees were selected through Cochran formula and stratified random sampling method in relation to the levels of their classes. According to the results of regression analysis، the influence of role clarity، orientation of people، ethical conduction and ethical leadership construct was respectively significant on the dependent variable (the organizational adaptive capacity) and these variables could explain 63% of variations in the dependent variable.
    Keywords: Ethical Leadership, Organizational Adaptive Capacity, Shared Power
  • Ahmad Reza Ghasemi, Sanaz Ghorbani Pages 309-332
    Minarets of mosques (called ‘Goldasteh’ in Persian) are one of the artifacts of Iranian Islamic culture. Thus repairing and reconstructing the minarets of mosques could have considerable outcomes for expanding Islamic architecture and urban beautification. This research tries to investigate “the social-environmental impact of repairing and reconstructing minarets of mosques located in the 9th regions of municipality of Tehran”. The research is organized based on the ten-step social impact assessment model and it uses both qualitative (deep interviews and observation) and quantitative (survey) methods to answer research questions. The results of the research reveal that repairing and reconstructing minarets of mosques can have social، cultural and environmental impacts such as urban beautification، developing Iranian Islamic architecture، attracting citizens (adults) to mosques، citizens’ satisfaction and etc. On the other hand، the negative impact can be ignoring neighbors’ rights and mosques’ priorities. In addition، it may cause urban management to become an arena of political competitions among interest groups.
    Keywords: Islamic Architecture, Minarets of Mosques (Goldasteh), Social Impact Assessment (SIA)
  • Morteza Ghodratipoor, Narges Hassanmoradee Pages 333-354
    Evaluating the impact of organizational factors and management of deviant workplace behavior is an important issue. It helps to explain the situation to senior managers in order to plan and make decision to prevent or mitigate such a behavior. This study evaluates the impact of organizational factors and management (unfair laws، organizational culture، compensation/ remuneration structure، negative and cynical attitude، and ambiguity of job performance) on deviant workplace behavior (work deviation، political deviation، financial deviation، and personal aggression). The surrent study is an applied developmental research in terms of purpose and a descriptive survey in terms of nature. The findings of the study which are the results of data collected from a sample of 170 employees and directors of Civil Servant Pension Fund in Tehran، show that employees distrust، negative and cynical attitudes، ambiguity of job performance، compensation/ remuneration structure، unfair laws، and organizational culture have the greatest impact on deviant workplace behavior respectively. We recommend that senior managers plan for building trust among employees and identifying other factors affecting deviant workplace behavior.
    Keywords: Civil Servent Pension Fund, Deviant workplace Behavior, Management, Organizational Factors
  • Aryan Gholipour, Mazaher Yousefi Amiri, Hossein Imani, Amirhossein Abdollahzade Pages 355-374
    Self-perception is a determinant factor in everyone’s personal and organizational success. One of the effective components that affect people’s self-perception is the Impostor Phenomenon which has multiple consequences on organizations and their staff. Hence investigating and identifying the consequences of Impostor Phenomenon is highly important. Accordingly in this research، the impact of impostor phenomenon on work and life conflict with mediating role of perfectionism has been investigated. In order to collect data، the employed students of Tehran University were chosen as the population and 250 questionnaires were distributed among them 176 of which were completed and returned to the researchers. The study results using the path analysis method show that The Impostor Phenomenon affects “negative perfectionism” directly and “family and work conflict” indirectly (􀈙= 0. 340). The results also show that there is no relationship between Impostor Phenomenon and “positive perfectionism”. It’s noted that “negative perfectionism” has the greatest effect (􀈙= 0. 517) on students’ “family and work conflict”.
    Keywords: Family, work Conflict, Impostor Phenomenon, Perfectionism
  • Seyed Habib Allah Mirghafoori, Maysam Shafiee Roodposhti, Fatemeh Malekshahi Pages 375-400

    Globalization and high pace of technological processes، achieved by information technology، increase the pressure on private and public organizations to compete for providing new services. The service sector accounts for the largest employment growth and value-added in developed economies. Therefore، extensive studies on developing new services and their success factors have become more important. In this regard، the present study is carried out with the purpose of investigating critical success factors and presenting a model for new service development. The population of this study consists of two groups; the first group includes managers and experts of municipality for identifying CSFs and the second group includes citizens of region 1 of Tehran in order to evaluate the performance of municipality in NSD. For collecting data، two questionnaires of identifying CSFs and evaluating the performance are used. Structural equations model and Topsis and Vikor decision making techniques are employed to examine the questions. For presenting obvious and practical results، CSFs that are confirmed in the model are included in importanceperformance matrix and are divided into 4 sections the most important of which are those located in the second quarter. Therefore، municipality must improve its performance in these items to successfully develop its services.

    Keywords: Critical Success Factors, Municipal Services, New Service Development, Service
  • Gholamhossein Nikoukar, Naser Asgari, Mehrdad Gholami, Ehsan Rahimi Pages 401-418
    Successful implementation of knowledge management for organizations requires a systematic and comprehensive perspective about various organizational factors. Appropriateness of these factors and their integration and coordination is a vital perquisite for implementing knowledge management effectively. The primary purpose of the research is investigating the effect of three fundamental aspects of intellectual capital– human capital، structural capital and relational capital– on four stages of knowledge management practices (knowledge creation، storage، application and sharing). The data collection instrument is questionnaire and the research method is descriptive and corelational. The population studied in the research consists of managers and senior experts of the government state of one of the south states of Iran. A sample of 120 subjects was selected by simple random sampling. Data obtained is analyzed using correlation coefficient method and structural equations modeling. According to the research findings there are significant relationships between these intellectual assets and knowledge management practices. These findings support the necessity of preparing the perquisites of effective implementation of knowledge management. Accordingly، an organization characterized by more developed intellectual capitals can benefit from knowledge management initiatives.
    Keywords: Human Capital, Intellectual Capital, Knowledge Management, Relational Capital, Structural Capital