فهرست مطالب

مدیریت دولتی - پیاپی 25 (بهار 1395)

فصلنامه مدیریت دولتی
پیاپی 25 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/18
  • تعداد عناوین: 12
|
  • غلام رضا طالقانی، علی غفاری*، محمد حقیقی صفحات 1-14
    امروزه سازمان ها با استفاده از ابزارهای مدیریت منابع انسانی هم می توانند کارکنان را راضی نگه دارند و هم درجهت بهبود عملکرد سازمان، گامی مهم و موثر بردارند. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ابزارهای مدیریت منابع انسانی و ابعاد آن بر عملکرد سازمانی است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و توصیفی است و به روش پیمایش با ابزار پرسشنامه انجام شده است. روایی پرسشنامه از سوی خبرگان منابع انسانی دانشگاه تهران تایید و پایایی آن نیز به وسیله ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد که برای متغیرهای مستقل و وابسته، بیشتر از 7/0 به دست آمد. جامعه آماری پژوهش، کارکنان دانشگاه تهران شامل کارمندان و مدیران متخصص منابع انسانی هستند که 4000 نفرند. نمونه آماری با حجم 384 نفر با فرمول کوکران به دست آمد که با توجه به احتمال ریزش پرسشنامه، تعداد بیشتری به روش تصادفی طبقه ای بین کارمندان و مدیران دانشگاه تهران توزیع شد و درمجموع، 400 پرسشنامه سالم برای تجزیه و تحلیل اطلاعات به کار گرفته شدند. روش تجزیه و تحلیل اطلاعات، مدل سازی معادلات ساختاری با استفاده از تکنیک تحلیل مسیر و با استفاده از نرم افزار لیزرل 88/8 است. نتایج نشان می دهد ابزارهای مدیریت منابع انسانی، بر عملکرد سازمانی در دانشگاه تهران تاثیر مثبت و معنادار دارند.
    کلیدواژگان: ابزارهای مدیریت منابع انسانی، آموزش و توسعه منابع انسانی، جذب منابع انسانی، حفظ و نگهداشت منابع انسانی، روابط مدیریت و کارکنان، عملکرد سازمانی
  • وحید بیگی*، آرین قلی پور صفحات 15-32
    اغلب پژوهش های انجام شده در زمینه توسعه منابع انسانی با به کارگیری طرح توسعه فردی، بر صنایع آموزش و سلامت متمرکز بوده است. هدف این پژوهش، تبیین فرایند توسعه منابع انسانی در سازمان های پروژه محور با بهره گیری از طرح توسعه فردی، برای درک بهتر و شناسایی عوامل اثرگذار بر آن است. بدین منظور، با استفاده از روش نظریه پردازی داده بنیاد، داده های حاصل از مصاحبه های باز و عمیق با 12 نفر از کارکنان بخش منابع انسانی شرکت نصب نیرو، گردآوری و تجزیه و تحلیل شدند. انتخاب این افراد، براساس نمونه گیری نظری صورت گرفت. نتایج نشان می دهد عوامل فردی، تیمی و سازمانی متفاوتی نظیر توسعه جویی، مسابقه برای پیشرفت، دریافت بازخورد عملکردی و اجبار به توسعه موجب می شود افراد و سازمان ها برای توسعه شایستگی های فردی تلاش کنند. طرح توسعه فردی، ابزاری کارآمد در هماهنگ کردن این تلاش هاست که پیامدهایی مطلوب، نظیر ارتقای قابلیت استخدام و بهبود عملکرد فردی و سازمانی یا نامطلوب مانند بروز تعارض های عدالت خواهانه به دنبال دارد.
    کلیدواژگان: توسعه شایستگی ها، توسعه منابع انسانی، طرح توسعه فردی، نظریه پردازی داده بنیاد
  • محمدرضا پورعابدی* صفحات 33-54
    پژوهش حاضر با هدف دستیابی به نظریه ای در حوزه چیره دستی سازمانی به منظور درک بهتر این پدیده در سازمان های علمی و فناورانه اجرا شده است. روش تحقیق به صورت کیفی و مبتنی بر نظریه پردازی داده بنیاد است. برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه های نیمه ساختاریافته استفاده شد و تجزیه وتحلیل اطلاعات به روش اشتراس و کوربین و مدل پارادایمی انجام گرفت. نمونه گیری به روش نمونه گیری نظری بود و با بهره مندی از تکنیک های هدفمند (قضاوتی) و گلوله برفی (زنجیره ای) انجام شد که بر مبنای آن 16 مصاحبه با مدیران، اعضای هیئت علمی و خبرگان جهاد دانشگاهی که در هر دو حوزه پژوهش و بهره برداری تجربه و تخصص داشتند، صورت گرفت. نتایج تحلیل داده های به دست آمده از مصاحبه ها طی فرایند کدگذاری باز، محوری و انتخابی، به ایجاد نظریه داده بنیاد در حوزه چیره دستی برای سازمان های علمی و فناورانه منجر شد که بر مبنای آن معماری فرآیند هایی چیره دستی مبتنی بر بهره گیری از هوشمندی متعهدانه در کنار مهندسی پژوهش و بهره برداری فناورانه، به عنوان مفاهیم اساسی دستیابی به چیره دستی معرفی شدند.
    کلیدواژگان: چیره دستی، سازمان های علمی و فناورانه، نظریه پردازی داده بنیاد
  • عباس نرگسیان*، الهام اوستان صفحات 55-74
    با توجه به اینکه زبان بوروکراسی را نوعی سوءاستفاده دولتمردان از زبان عنوان می کنند و در ذات خود نوعی گفتار دوپهلو به حساب می آید، نمی توان جنبه مثبت یا مطلوبی را برای آن عنوان کرد و برای یک پدیده تقریبا منفی الگویی مطلوب را ارائه داد؛ بنابراین، بهتر است به جای استفاده از الگوی مطلوب زبان بوروکراسی، از عنوان زبان فرابوروکراتیک استفاده شود. الگوی مطلوب زبان دولت باید از خوی و منش زبان بوروکراتیک فاصله بگیرد، به سمت زبان فرابوروکراتیک سوق یابد و نگاه ارزشی بر آن حاکم شود؛ زبانی که صادق، ملت ساز، مشارکت جو، پاسخگو، تکریم کننده شهروندان، متوجه منافع عمومی، عدالت محور، شفاف و اخلاق محور است؛ بنابراین، هدف این پژوهش، ارائه مدلی برای سنجش زبان مطلوب دولت و بررسی آن در حوزه بهداشت و درمان دولت یازدهم در شهر تهران است. روش پژوهش، توصیفی- پیمایشی است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته است که اعتبار سازه آن، به روش تحلیل عاملی تاییدی آزمون شد. همچنین برای سنجش وضعیت زبان مطلوب دولت، از آزمون تی تک نمونه ای استفاده شد. نتایج نشان می دهد مدل اندازه گیری تحقیق، دارای برازش مناسبی است و زبان مطلوب دولت در حوزه بهداشت و درمان در وضعیت مناسبی قرار دارد.
    کلیدواژگان: بوروکراسی، زبان بوروکراتیک، زبان دولت، زبان فرابوروکراتیک
  • رضا سید جوادین، مهدی هاشمی، امید محمودیان* صفحات 75-92
    بی توجهی شرکت های نفت و گاز به مسئولیت اجتماعی در برخورد با ذی نفعان بیرونی، مشکلاتی را برای سازمان ایجاد می کند و بر سود و موفقیت سازمان تاثیر می گذارد؛ بنابراین، با توجه به مزایای مسئولیت اجتماعی برای شرکت های نفت و گاز، هدف این پژوهش، تبیین مسئولیت اجتماعی در شرکت های نفت و گاز است. برای انجام دادن این پژوهش با بررسی جامع پژوهش و همچنین با استفاده از نظر متخصصان، هشت دسته عوامل تبیین مسئولیت اجتماعی در شرکت های نفت و گاز شناسایی شدند. سپس با استفاده از تکنیک مدل سازی ساختاری تفسیری و با استفاده از ابزار پرسشنامه، عوامل در پنج گروه سطح بندی شدند. درادامه، پس از مشخص شدن سطوح هریک از عوامل و همچنین با درنظرگرفتن ماتریس دردسترس پذیری نهایی، مدل نهایی ساختار تفسیری ترسیم می شود. براساس نتایج، عواملی مانند اخلاق و ارزش ها، پاسخگویی، نوع دوستی و فرهنگ سازمانی، در ارتباط با موضوع مسئولیت اجتماعی در شرکت های نفت و گاز، اثرپذیری کمتری دارند.
    کلیدواژگان: شرکت های نفت و گاز، مدل سازی ساختاری تفسیری، مسئولیت اجتماعی
  • خدایار ابیلی، کبری خباره، ابراهیم مزاری*، بیژن گرایلی صفحات 93-112
    پژوهش حاضر با هدف تبیین نقش خودرهبری و خودمدیریتی بر سرمایه های انسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شده است. روش پژوهش، توصیفی- همبستگی و روش تحلیل از نوع مدل یابی معادلات ساختاری است. حجم نمونه با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران و روش نمونه گیری تصادفی ساده، 306 نفر انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها، از پرسشنامه خودرهبری و خودمدیریتی ابیلی و مزاری (1393) با پایایی 94/0 و پرسشنامه سرمایه های انسانی نادری (1390) با پایایی 95/0 استفاده شد. نتایج نشان داد خودرهبری، خودمدیریتی و سرمایه های انسانی کارکنان، بالاتر از حد متوسط اند و خودرهبری (49/0r=) و خودمدیریتی (48/0r=) با سرمایه های انسانی کارکنان رابطه مثبت و معنادار (p<0/01) دارند. براساس نتایج رگرسیون گام به گام، از میان مولفه های خودمدیریتی، خودهدفگذاری، خودمشاهده گری و خودارزیابی، 38 درصد و از بین مولفه های خودرهبری، تمرکز بر پاداش طبیعی و راهبردهای رفتارمحور 39 درصد از سرمایه های انسانی را پیش بینی می کنند. مدل یابی معادلات ساختاری نیز نشان داد خودمدیریتی با ضریب مسیر 75/0 و خودرهبری با ضریب مسیر 68/0، بر سرمایه های انسانی تاثیر گذارند.
    کلیدواژگان: خودرهبری، خودمدیریتی، سازمان های خدماتی دولتی، سرمایه های انسانی
  • سید کمال واعظی، رضا رهبر* صفحات 113-136
    این پژوهش رابطه بین ادراک از پاسخ گویی و مشارکت شهروندی را با در نظر گرفتن متغیر احساس بی قدرتی میان دانشجویان دانشگاه تهران بررسی می کند. سوال اصلی این است که دانشجویان تا چه حد متاثر از میزان ادراک خود از ساختار پاسخ گویی هستند و بر این اساس رفتارهای مشارکتی خود را تعریف می کنند؟ علت اصلی اجرای این پژوهش توجه به این نکته است که احساس پاسخ گویی نامناسب از سوی تصمیم گیران می تواند حس ناتوانی برای تاثیرگذاری بر فرایندها را در دانشجویان ایجاد کند و سبب بی انگیزگی آنها در همکاری و مشارکت های سازمانی شود. در این راستا تجزیه وتحلیل داده ها به کمک روش های همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی و مدل معادلات ساختاری در نرم افزارهای مختص به هریک صورت گرفته است. نتایج نشان می دهد ادراک از پاسخ گویی با تاثیر بر متغیر احساس بی قدرتی بر مشارکت دانشجویان تاثیرگذار است. همچنین ادراک مجرد دانشجویان از ابعاد پاسخ گویی اخلاقی، قانونی، دموکراتیک و سیاسی، قابلیت پیش بینی میزان احساس بی قدرتی و به تبع آن میزان مشارکت آنها را به همراه خواهد داشت.
    کلیدواژگان: احساس بی قدرتی، پاسخ گویی، مدل معادلات ساختاری، مشارکت شهروندی
  • امیرحسین امیرخانی، رقیه صفی خانی* صفحات 137-152
    امروزه مدیریت و توسعه دانش، از اهداف سازمان های بزرگ به شمار می رود. این سازمان ها می دانند که استفاده پیوسته از دانش، آنها را در مدیریت بهتر منابع انسانی یاری می رساند و بدین ترتیب، می توانند به گونه ای اثربخش تر به کاهش و تعدیل آثار مخربی بپردازند که منابع انسانی با آن مواجه اند. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر توسعه دانش بر کاهش تعارض شغلی و تعدیل بیگانگی شغلی است که در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش، اعضای هیئت علمی و غیرهیئت علمی این وزارت است که شامل 312 نفرند. برای تعیین حجم نمونه، از فرمول کوکران استفاده شد و با پخش تعداد بیشتری پرسشنامه، درمجموع، 200 پرسشنامه تحلیل شد. نتایج نشان داد توسعه دانش، سبب کاهش بیگانگی شغلی و تعارض سازمانی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می شود.
    کلیدواژگان: بیگانگی شغلی، تعارض سازمانی، توسعه دانش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
  • حسن درویش*، فاطمه عظیمی زاچکانی صفحات 153-166
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر شفافیت سازمانی بر کاهش فساد اداری با میانجی گری اعتماد سازمانی است که در بیمارستان پانزده خرداد ورامین انجام شده است. روش پژوهش، توصیفی و روش گردآوری اطلاعات، پیمایشی است و برای گردآوری اطلاعات، از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. روایی پرسشنامه مورد تایید و پایایی آن با توجه به آلفای کرونباخ برای تمامی مولفه ها بیشتر از 7/0 است. جامعه آماری این پژوهش، شامل پزشکان و پرستاران واحد ستادی بیمارستان پانزده خرداد ورامین است که حدود 280 نفرند. برای تعیین حجم نمونه، از فرمول کوکران استفاده شد و با پخش تعداد بیشتری پرسشنامه، درمجموع، 184 پرسشنامه تحلیل شد. روش تحلیل اطلاعات، بهره گیری از تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری و استفاده از نرم افزار لیزرل است. نتایج نشان داد شفافیت بر اعتماد و فساد اداری تاثیرگذار است، اما اعتماد بر کاهش فساد اداری در بیمارستان پانزده خرداد ورامین تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: اعتماد سازمانی، بیمارستان پانزده خرداد ورامین، شفافیت سازمانی، فساد اداری
  • سعید صادقیان قراقیه*، صابر شکری، زهره شاکری، گل آرا پورمجرب صفحات 167-180
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر اقدامات مدیریت منابع انسانی بر رضایت شغلی در میان کارکنان دانشگاه تهران است. این پژوهش توصیفی است و به روش پیمایش، با ابزار پرسشنامه انجام شده است. همچنین از حیث هدف کاربردی است؛ زیرا نتایج آن در بهبود اقدامات برای رفاه منابع انسانی در دانشگاه تهران کاربرد دارد؛ جامعه آماری تحقیق، شامل تمامی کارکنان دانشگاه تهران (کارمندان و مدیران) است که درمجموع، 4000 نفرند. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب و با فرمول کوکران، نمونه ای به حجم 384 نفر به دست آمد، اما با توجه به تجربه محققان، تعداد بیشتری پرسشنامه پخش شد و درنهایت، 400 نفر به عنوان نمونه این تحقیق درنظر گرفته شدند. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری، نرم افزار لیزرل 54/8 و تکنیک تحلیل مسیر انجام شد. نتیجه تجزیه و تحلیل اطلاعات استنباطی بیانگر تاثیر مثبت و معنادار به کارگیری اقدامات مدیریت منابع انسانی بر بهبود رضایت شغلی در دانشگاه تهران است.
    کلیدواژگان: اقدامات مدیریت منابع انسانی، رضایت شغلی، دانشگاه تهران
  • علی اصغری صارم *، حسن دانایی فرد، علی اصغر فانی، آرین قلی پور صفحات 181-218
    هدف این مقاله آن است که با معرفی اثربخشی بالقوه داستان سرایی برای توسعه منابع انسانی، به تقویت دامنه انتخاب مسئولان توسعه منابع انسانی در برآورده کردن اهداف آن بپردازد. در این مقاله، با رویکرد مرور ادبیات تم محور کرسول (2008) اطلاعات موجود در ادبیات پژوهشی، تحلیل و ترکیب و شواهدی از اثربخشی داستان سرایی برای توسعه منابع انسانی ارائه می شود. در پژوهش حاضر، 111 مقاله مرتبط، از پایگاه های معتبر علمی براساس معیار مشخصی انتخاب و بررسی شد. مطابق یافته ها، پژوهشگران در حوزه های علمی مختلف (16 حوزه) که اشتراک های ویژه ای با توسعه منابع انسانی دارند، به اثربخشی داستان سرایی در فعالیت های مختلف (30 فعالیت)- که به اهداف و فعالیت های توسعه منابع انسانی مربوط می شود- توجه کرده اند. این درحالی است که بعضی از مطالعات، به آثار منفی داستان سرایی در سازمان، مانند استفاده از آن برای دستکاری عقاید اشاره کرده اند. درنتیجه، مسئولان توسعه منابع انسانی باید مهارت داستان سرایی را فراگیرند و این ابزار را به مجموعه رویکردها و ابزارهای خود بیفزایند.
    کلیدواژگان: توسعه منابع انسانی، داستان سرایی سازمانی، مرور ادبیات پژوهشی، نظریه روایت
  • غلامرضا طالقانی، جمال عبدالملکی*، علی غفاری صفحات 219-232
    مقاله حاضر به بررسی عوامل فردی موثر بر قصد ترک شغل می پردازد. جامعه پژوهش شامل کلیه کارکنان اداره آموزش و پرورش استان کردستان است که از این جامعه 148 نفر برای نمونه آماری به صورت تصادفی انتخاب شدند. روش پژوهش مدل یابی معادلات ساختاری است. برای تعیین پایایی ابزار پژوهش از آلفای کرونباخ استفاده شد که این مقدار برای تمام پرسشنامه ها بیشتر از 75/0 به دست آمد و نشان داد ابزارهای پژوهش پایایی مناسبی دارند. داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی به کمک نرم افزارهای LISREL وSPSS تحلیل شدند. نتایج نشان داد: 1. متغیرهای رقابت پذیری، خوداثربخشی و تلاش بر عملکرد کارکنان، در سطح 01/0 درصد معنادار هستند؛ 2. متغیرهای خود اثربخشی و تلاش بر رضایت شغلی کارکنان در سطح 01/0 دارای اثر معنادار هستند؛ 3. متغیرهای عملکرد و رضایت شغلی بر قصد ترک شغل در سطح 01/0 درصد معنادار هستند و 4. مدل ساختاری بین متغیرها برازش مناسبی (94/0 = GFI؛ 031/0 = RMSEA؛ 92/0 = AGFI) دارد.
    کلیدواژگان: رقابت پذیری، خود اثربخشی، رضایت شغلی، عملکرد شغلی، قصد ترک شغل
|
  • Gholamreza Taleghani, Ali Ghafari*, Mohammad Haghighi Pages 1-14
    The Validity of Survey was approved by human resources experts in University of Tehran and reliability has been calculated using Cronbach's alpha coefficient in Which the Coefficient of each Dependent and Independent variable Calculated more than 0.7. The Statistical Population of this Research included as Employees of University of Tehran Including staff and Expert Managers, this population is total of 4000, 384 Sample Selected By Cochrane Formula, Finally 400 questionnaires were distributed among Employee and Managers and for Decreasing The rate of Falling Out, more questionnaires Distributed, Finally 400 Survey was used to analyze the data. For Information analysis, structural equation modeling technique used applying path analysis using LISREL 8.88; the results of the analysis showed that the hypothesis of human resource management Practices has significant and positive impact on organizational performance in University of Teran
    Keywords: Human Resource Management Practices, organizational performance, human resource Acquision, preserve, maintain of the human resources, training, human resource development
  • Vahid Beygi*, Arian Gholipour Pages 15-32
    Most researches in the felid of human resource development by means of personal development plan has focused on education and health industries. The aim of this research is to explain human resource development process in order to gain a better understanding and identifying factors affecting this process in project- based organizations. To this end, by adopting grounded theory methodology, Data was gathered through open and in depth interviews from 12 person of HR department of Nasbniroo company based on the notion of theoretical sampling and then was rigorously analyzed. Findings show’s that varying individual, group and organizational factors such as development seeking, competition for progress, receiving performance feedback and compulsory development cause individuals and organizations to embark on developing personal competencies. Furthermore, personal development plan is an effective tool for coordinating developmental efforts and can result in desirable outcomes such as enhanced employability and improved individual and organizational performance, as well as undesirable outcomes such as justice-seeking conflicts.
    Keywords: Human Resource Development, competencies development, personal development plan, Grounded theory
  • Mohammadreza Pourabedi* Pages 33-54
    This study aims to achieve a theory in the field of organizational ambidexterity and has been done to better understand this phenomenon in scientific and technological organizations. The research Method is based on qualitative Study and relying on Grounded Theory, in Data collection unstructured and semi-structured research interviews was used and for Data Analysis paradigm model Clarified by Strauss and Corbin was applied. By Using Theoretical Sampling and using sampling techniques targeted (Purposive) Sampling and application of Snowball (chain) and Purposive Sampling was carried out on the basis of 16 interviews with administrators, faculty and Academic Experts of ACECR Which were Experienced in the field of Exploitation and Exploration and are Expert in both Fields. Analysis of Interview Data in The Process of Open Coding, Axial Coding and Selective Coding emerged in a theory in the field of ambidexterity in which architecture of Ambidexterity based on Committed Intelligence, Engineering Exploration and Technology-Based Exploration were Selected as Main Concepts Orienting to Ambidextrous
    Keywords: Ambidexterity, Scientific, technological organizations, ICECR
  • Abbas Nargesian*, Elham Avestan Pages 55-74
    Since language finds bureaucracy a kind of abuse by the public servants of the language and bureaucracy is considered by nature as a controversial speech, no desirable aspects could be found for it and no suitable model could be presented for a relatively negative phenomenon. That is why it is better to use the term 'post - bureaucratic language' instead of the phrase 'suitable model of the language of government '. Thus it would be more appropriate to use the term “post bureaucratic language” instead of a new bureaucracy language pattern.
    Hence the objective of this study is to present a model to assess the suitable language of government and to study it within the health and treatment sector of the 11th administration in Tehran. The method of research is of descriptive - quantitative. The used instrument to collect data was the researcher's questionnaire whose validity was tested by using confirmatory factor analysis method. Also in order to assess whether the language of government is suitable, a sample Ti - tech test was used. The results of the study showed that the testing model of the research had a suitable fitting and the desirable language of government in health and treatment sector is at a suitable condition.
    Keywords: Bureaucracy, bureaucratic language, language of government, post bureaucratic language
  • Reza Seyyed Javadin, Mahdi Hashemi, Omid Mahmoudian* Pages 75-92
    Many of the behaviors and actions of managers and employees, by moral values. Due to lack of work ethic and responsibility in the management of organizations, societies like Iran could create problems for large organizations..Social responsibility is examined in this paper, using eight experts explain the factors of social responsibility in the oil and gas companies were identified. Then, using interpretive structural modeling techniques of the five levels, was SthBndy.
    Keywords: Organizational culture, culture, social responsibility
  • Khodayar Ebili, Kobra Khabaze, Ebrahim Mazari*, Bijhan Graile Pages 93-112
    This study aimed to explain the role of self-leadership and self-management on human capital of Ministry of C.L and S.W. The research method was descriptive and correlational and data analysis metod was SEM that Using Cochran's sampling formula that Sample size was determined 306 personnel by simple random sampling. Self-leadership and self-management of Abili and Mazari (2014) with reliability (α =0/94) and human capital questionnaire of Naderi (2011) with reliability (α=0/95) were used. Results showed that that self-leadership, self-management and human capital of Personnel higher than the average and self- self-leadership (r=0/49) self-management(r=0/48) had a significant positive correlation with human capital of Personnel (p
    Keywords: Human capital, Service public organizations, Self, leadership, Self, management
  • Seyyed Kamal Vaezi, Reza Rahbar* Pages 113-136
    This study examines the mediating role of sense of powerlessness on the relationship between the perception of accountability and citizenship participation among the students of university of Tehran. Lack of proper accountability can lead to a sense of powerlessness for students to influencing the processes and cause them no incentive to provide cooperation. Accordingly, accountability variable has been analyzed in general and in the six dimensions, include ethical, legal, democratic, financial, performance and political. In this regard, the analysis of data using Pearson correlation, linear regression and structural equation modeling was done by SPSS and Lisrel software. The results show that the student’s perception of accountability affects their participation by affecting the sense of powerlessness variable. In addition, students perception of accountability of moral, legal, political and democratic, can predict their sense of powerlessness and consequently to predict the level of their participation.
    Keywords: Accountability, Citizen Participation, Sense of powerlessness, Structural Equation Model
  • Amirhossein Amirkhani, Roghayeh Safikhani* Pages 137-152
    Today, the management and development of enterprises, is knowledge of the aims; They know that using their knowledge continuity in the management of human resources better and more effective aid and assistance And thus may be more effective to reduce and mitigate the destructive effects of the human resources to deal with the buckle. This study was the development impact of the reduction of conflicts and alienation adjustment career at the Ministry of Science and Technology carried out. The population of the research faculty and non-faculty, which are about 312 people; Cochran formula is used to determine the sample size which, combined with a greater number of questionnaires distributed a total of 200 questionnaires were analyzed; The results show that knowledge to reduce alienation and career development of organizational conflict in the ministry of science and technology.
    Keywords: Development, Job alienation, Ministry of Science Research, Technology, Organizational Conflict
  • Hasan Darvish*, Fatemeh Azimi Zachekani Pages 153-166
    Conservation organizations are looking for new tools and one of the tools that can help organizations to meet goals, organizational transparency. Trust is the foundation of empowerment and the leadership role in the formation and increase organizational effectiveness is undeniable. Without confidence there is no chance of achieving its strategic objectives. However, corruption is an issue that has been in all ages gripped agencies and organizations and many scientists and thinkers thought political core had formed. The affects the confidence to reduce corruption in the hospital 15 KHordad Varamin aim of study was to investigate the effect of reducing corruption organization Transparency brokered trust an organization that has been done in the hospital 15 May Varamin population of the research doctors and nurses of the hospital staff khordad Varamin which are about 280 people; to determine the sample size of the sample which is used to broadcast a larger number of questionnaires A total of 184 questionnaires were analyzed in total. The results show that the trust does not affect transparency. And corruption
    Keywords: Organizational transparency, Corruption, Corporate trust
  • Saeed Sadeghian Gharaghie*, Saber Shokri, Zohre Shakeri, Golara Pourmojarab Pages 167-180
    Today, the human resources are the assets of any organization and their unique role in the development of the organization, whether indoor or outdoor environment and competition is evident. On the other hand, if an organization fails to satisfy its human resources, in this case it would be doomed to stay away from progress and development. In this context, organizations using HRM tools can keep employees satisfied and improve the performance of the organization, and play this important step. This Research is done in two parts.Reliability and validity of each sectionis reviewed by the relevant techniques, reliability and convergent validity Reviewed by experts andcertified by the validity of qualitative research and quantitative reliability by Cronbach's alpha and composite structures has been approved by more than 0.7. Results showed human resource management Practices has a Positive and Significant Impact on organizational performance and Job satisfaction and additionally, Job Satisfaction has a significant and positive impact on organizational performance
    Keywords: Human Resource Management Practices, Job satisfaction, University of Tehran
  • Ali Asghari Sarem*, Hasan Danaee Fard, Ali Asghar Fani, Aryan Gholipour Pages 181-218
    Abstract. The purpose of this paper is to show the relevance of storytelling for HRD. This paper, according to Creswell’s thematic literature review (Creswell, 2008), provides a literature based rationale for adopting organizational storytelling as a powerful and effective HRD tool in which stories can help HRD practitioners to achieve HRD purposes. In this paper, journal articles, written on storytelling, in English, were reviewed. The gathered information from literature demonstrates several positive applications of storytelling, e.g. as a tool for learning, training, motivation and behavioral changes that are relevant to HRD and its purposes. However, a part of the literature, considers negative and dark side of storytelling, e.g. concealing or distorting the truth, and manipulating people actions and intentions. The paper argues that storytelling should be a part of HRD’s toolkit and sugestes storytelling skill is a sterategic skill that HRD practitioners should not neglecte it.
    Keywords: Human Resource Development, Literature Review, Narrative Theory, Organizational Storytelling
  • Gholamreza Taleghani, Jamal Abdolmaleki*, Ali Ghafari Pages 219-232
    In this article we are going to investigate effect of factors effect turnover intention. Population is all of employees of education administration of Kurdistan Province and sample includes 140 people of this population which were selected randomly. Competitiveness questionnaire of Brown et al.(1198), self efficacy of Jones (1986), effort of Brown and Leigh(1996), performance of Babin and Boles(1998), job satisfaction of Hartline and Ferrell(1996), turnover intention of Hartline and Allen(2000) were used to aggregate data. We took advantage factor analysis for validity of instruments. LISREL and SPSS were used to data analysis. Results show that competitiveness, self efficacy and effort have meaningful effect on performance; self efficacy and effort have meaningful effect on job satisfaction; performance and job satisfaction have meaningful effect on turnover intention and finally structural model between variables was desirable (GFI: 0.94, AGFI: 0.92 and RMSEA: 0.031).
    Keywords: Competitiveness, Self Efficacy, performance, Job satisfaction, Turnover intention