فهرست مطالب

مدیریت دولتی - پیاپی 3 (پاییز و زمستان 1388)

فصلنامه مدیریت دولتی
پیاپی 3 (پاییز و زمستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/12/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سروش دباغ، ندا نفری صفحه 3
    حکمرانی خوب از جمله مباحث تازه ایست که در دو دهه اخیر توجه محافل علمی و بین المللی جهان را به خود معطوف نموده است. محققان حکمرانی خوب را با رویکردها(فرایندی، لیبرالیستی و سوسیالیستی)، ابعاد(سیاسی، اقتصادی و انسانی) و اهداف (توسعه اقتصادی، توسعه سیاسی و توسعه پایدار انسانی)گوناگون تعریف نموده اند. اما با توجه به پیچیدگی و میان رشته ای بودن مبحث حکمرانی این ضرورت وجود دارد که با نگاهی کلان به این مقوله پرداخته و به جای ارایه فهرست های گوناگون از ویژگی های حکمرانی خوب به طراحی الگوهایی مبادرت گردد که جنبه های گوناگون این پدیده چندبعدی را تبیین نماید. مطابق این رای، می بایست در ابتدا به تبیین مفهوم خوبی، در حکمرانی خوب پرداخت و معنای خوبی را به گونه ای تحلیل نمود که ضمن حفظ یک دیدگاه کلان در باب حکمرانی خوب، این قابلیت نیز به وجود آید که دولتمردان با توجه به شرایط و سیاق های گوناگون دست به انتخاب زنند. لذا پژوهش حاضر در نظر دارد با طرح این پرسش که «خوبی چیست؟ و ربط و نسبت آن با حکمرانی چگونه است؟»، ضمن مروری بر ادبیات و بیان دیدگاه های گوناگون در باب ویژگی های حکمرانی خوب، وصف خوبی را از دیدگاه اندیشمندان فلسفه اخلاق مورد تحلیل قرار داده و با بکار بستن دستگاه فلسفی شهودگرایی معتدل، چارچوبی را به منظور طراحی الگوهای حکمرانی خوب، پی می افکند.
    کلیدواژگان: حکمرانی خوب، شهودگرایی معتدل، خوبی، اوصاف، ویژگی ها
  • رضا رسولی، بهنام شهایی صفحه 19
    بهترین روش برای مقابله با فساد اداری، شناسایی علل پیدایش و تعبیه راه هایی برای مقابله با بروز آتی و گسترش آن است. این تحقیق قصد دارد تا با وارد شدن به عرصه مدارس (که کمتر در ادبیات موضوعی این مفهوم مشاهده می شود) علل بروز فساد در مدارس آموزش و پرورش را شناسایی کرده و متعاقبا راهکارهایی را برای مقابله با عوامل بروز و گسترش فساد ارایه اداری نماید. نتایج حاکی از آن است که شرایط اقتصادی کارکنان بیشترین و قوانین و مقررات کمترین تاثیر را در پیدایش و گسترش فساد اداری دارند. هم چنین، راهکارهای اداری و مدیریتی، راهکارهای فرهنگی و اجتماعی، راهکارهای سیاسی و راهکارهای اقتصادی، به ترتیب، بر کنترل و کاهش فساد اداری در مدراس آموزش و پرورش تاثیر دارند.
    کلیدواژگان: عوامل بروز و کنترل، فساد اداری، بخش آموزش و پرورش
  • علی رضاییان، حمیدرضا اسمعیلی گیوی، عباس ابراهیمی صفحه 35
    در دنیای سازمانی نوین، مهم ترین شاخص تاثیرگذار، مدیریت است که شکل مطلوب آن مدیریت همراه با رهبری است. یکی از نظریه های مربوط به رهبری، که دارای بیشترین میزان تاثیر است، رهبری کاریزماتیک می‎باشد که کمتر مورد توجه واقع شده است. به طور کلی رهبری کاریزماتیک یعنی برقراری رابطه‎ای که اثرپذیری و اثرگذاری در آن بدون اعمال زور یا پاداش‎های مالی صورت می‎گیرد. این مشکل تا حدی به فقدان یک چارچوب فکری منظم نسبت داده می شود. در این مقاله سعی شده است مؤلفه های این نوع رهبری در قالب ارایه یک الگوی کاربردی از چگونگی ظهور شخص در سازمان به عنوان یک رهبر کاریزماتیک، با توجه به فرآیند برنامه ریزی راهبردی مورد بررسی قرار گیرد. بدین منظور پرسش نامه ای طراحی شده است که به عنوان مقیاسی برای نشان دادن جایگاه شخص در فرآیند و میزان موفقیت وی در کسب مؤلفه های رهبری کاریزماتیک و پذیرش وی به عنوان رهبر کاریزماتیک از سوی کارکنان در شرکت صنعتی بهمن موتور مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: فرآیند برنامه ریزی راهبردی، رهبری، مدیر نوآفرین، هوشیاری محیطی، رهبری کاریزماتیک
  • داود سلمانی، محبوبه رادمند صفحه 51
    بررسی نقش سازمان و مدیریت در بروز رفتارهای کاری انحرافی که هنجارهای سازمانی را دست خوش نوسانات قرار داده و باعث تهدید سلامت سازمان و کارکنانش می گردد، موضوعی مهم به شمار می رود. مطالعات صورت گرفته، این رفتارها را در طبقه های مختلف دسته بندی کرده است، از جمله انحراف فردی و سازمانی، انحراف سازنده و مخرب و انحراف تولیدی، مالی، سیاسی و تهاجم شخصی. به علاوه، در تحقیقات بسیاری، عوامل مرتبط با این رفتارها مورد بررسی قرار گرفته است (که قبلا مقاله دیگری با توجه به رفتارهای انحرافی به وسیله محققین فوق به چاپ رسیده است)، مانند عوامل فردی، گروهی، رهبری، سازمانی و مدیریتی و... که در این تحقیق به مهم ترین عوامل سازمانی و مدیریتی به طور ویژه پرداخته شده است. در این راستا، یک جمعیت نمونه 40 نفری انتخاب گردیده و نظر آنها در مورد سه عامل فرهنگ، قوانین و ساختار پاداش و جبران خدمات مورد ارزیابی قرار گرفته که بر اساس آن، ضعف فرهنگی، بی عدالتی در قوانین و ساختار نامناسب پاداش و جبران خدمات به عنوان عوامل مهم در گرایش به سمت رفتارهای انحرافی اعلام شده است.
    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، رفتارهای کاری انحرافی، فرهنگ سازمانی، ساختار پاداش و جبران خدمات
  • بهزاد شهبازی، مظفرالدین واعظی، هادی ثنایی پور صفحه 69
    این پژوهش به منظور مطالعه رابطه کیفیت زندگی کاری و عملکرد مدیر گروه های آموزشی دانشگاه اصفهان در یک نمونه 60 نفری از مدیر گروه ها از بین جامعه آماری 99 نفری با اجرای پرسش نامه کیفیت زندگی کاری والتون و پرسش نامه محقق ساخته عملکرد شغلی انجام گرفته است. عملکرد شغلی مدیر گروه ها در این پژوهش توسط اساتید گروه ها مورد سنجش قرار گرفته است. روش تحقیق توصیفی- همبستگی بوده و برای تعیین مولفه برتر و موثرتر از بین مولفه های کیفیت زندگی کاری، تحلیل رگرسیون گام به گام صورت گرفته است. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که در این پژوهش، ضریب همبستگی بین کیفیت زندگی کاری و عملکرد شغلی 763/. که در سطح 01/. معنادار می باشد. همچنین همه مولفه های کیفیت زندگی کاری (پرداخت کافی، محیط ایمن، تامین فرصت رشد، قانون گرایی در کار، وابستگی اجتماعی، فضای کلی زندگی، یکپارچگی و انسجام اجتماعی و توسعه قابلیت های انسانی) با عملکرد رابطه مثبت و معنی داری داشته اند. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون نشان داد که از بین مولفه های کیفیت زندگی کاری متغیرهای توسعه قابلیت های انسانی، قانون گرایی در سازمان کار، فضای کلی زندگی و یکپارچگی و انسجام اجتماعی به عنوان متغیرهای پیش بین، معیار ورود به معادله نهایی رگرسیون برای توضیح تغییرات عملکرد مدیر گروه ها (متغیر ملاک)، را به دست آورده اند.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، عملکرد، مدیر گروه و دانشگاه
  • محمد صادق ضیایی، عباس نرگسیان، منیژه کیامنفرد صفحه 85
    در حکومت های دموکراتیک، اراده مردم مبنای اصلی قدرت سیاسی است و دولت مظهر اراده ملی است، و مشروعیت آن از خواست و اراده عمومی منبعث می شود. در حکومت های دموکراتیک قدرت سیاسی از طریق مشارکت فعال سیاسی اعمال می شود که براساس آن نهادهای سیاسی مختلف جامعه، به وسیله آرای عمومی شکل گرفته و تحت نظارت مردم، قدرت سیاسی را اعمال می کنند و تداوم مشروعیت این نهادها در اعمال قدرت سیاسی به میزان توانایی آنها در کسب «رضایت عمومی» بستگی دارد. در این مقاله به بررسی گفتمان امام خمینی(ره) با روش تحلیل گفتمان انتقادی پرداخته می شود. نتایج تحقیق حاکی از آن است که گفتمان امام خمینی(ره)، گفتمان تکثرگراست؛ گفتمانی که در صدد بازتولید قانون مداری و حقوق شهروندی است. در این گفتمان، گذشته برای عبرت و درس آموزی قابل نقد است. این گفتمان، که مخالف خشونت و خشونت گرایی است، معتقد به حقوق ترمیمی است.
    کلیدواژگان: زبان، تحلیل گفتمان، مشروعیت، قدرت، گفتمان
  • غلامرضا عسگری، فرشته باقی، عسگر نوربخش صفحه 105
    ارزیابی عملکردکارکنان تحت تاثیر بافت اجتماعی سازمان قرار دارد. بافت اجتماعی از دو متغیر دور و نزدیک ساخته می شود. متغیر دور متشکل از ساختار سازمانی، ارزش ها و فرهنگ است. متغیر نزدیک به دو دسته فرعی یعنی متغیرهای ساختاری و فرایندی تقسیم می شود. متغیرهای ساختاری شامل مستندسازی ارزیابی ها، اهداف سیستم ارزیابی، استانداردهای عملکردی و تعداد ارزیابی ها است. متغیرهای فرایندی نیز در برگیرنده تعهد سازمانی، انسجام و همبستگی، رابطه رئیس و مرئوس و رهبری است. تحقیق حاضر به بررسی رابطه عوامل فرایندی با سیستم ارزیابی عملکرد می پردازد. نتایج این تحقیق که حاصل جمع آوری اطلاعات از یک نمونه 98 نفری در شرکت محورسازان ایران خودرو است نشان می دهد در جامعه مورد بررسی درخصوص عوامل فرایندی در شرایط موجود و مطلوب تفاوت معناداری وجود دارد. علاوه بر این در سطح 99 درصد ارتباط میان رهبری و رابطه رئیس- مرئوس با سیستم ارزیابی عملکرد تایید می شود. لیکن رابطه معنی داری میان تعهد کارکنان و انسجام و همبستگی با سیستم ارزیابی عملکرد مشاهده نمی شود. بطور کلی رابطه معناداری میان مولفه های اجتماعی (فرایندی) سازمان شامل ارتباط رئیس- مرئوس و رهبری با سیستم ارزیابی عملکرد وجود دارد. این نتایج در مطالعات دیگر نیز تایید شده است.
    کلیدواژگان: تعهد کارکنان، رهبری، بافت اجتماعی، انسجام، ارزیابی عملکرد، رابطه رئیس، مرئوس
  • اسدالله کردناییج، سید محمد مقیمی، سوسن قناتی، حمیدرضا یزدانی صفحه 119
    یکی از موضوعات بسیار مهم و نوین در حوزه تحقیقات دانشگاهی مدیریت آموزشی، موضوع «دانشگاه کارآفرین» است. در دانشگاه کارآفرین، ساختار و فرهنگ سازمانی کارآفرینانه شرط لازم برای موفقیت سازمان تلقی می شوند و برای تحقق این موضوع، می بایست بین فرهنگ سازمانی کارآفرینانه و ساختار سازمانی، رابطه تنگاتنگی وجود داشته باشد. سازمان های بزرگی همچون دانشگاه تهران به عنوان اولین و موفق ترین دانشگاه کشور جهت پیاده سازی کارآفرینی سازمانی می بایست عوامل سازمانی مختلف موجود در دانشگاه از جمله ساختار و فرهنگ سازمانی خود که هریک ویژگی های خاص خود را دارند، بررسی کنند و انسجام و هماهنگی لازم بین آنها را فراهم آورند. در این تحقیق، کارآفرینی سازمانی به مثابه استراتژی مناسب برای گسترش رشد و توسعه دانشگاه تهران تلقی گردیده و با این هدف به بررسی رابطه بین عناصر ساختار و فرهنگ سازمانی کارآفرینانه در دانشگاه تهران پرداخته است. در این پژوهش، روش تحقیق از نوع توصیفی و از شاخه همبستگی می باشد و ابزار اصلی گردآوری اطلاعات، پرسش نامه بوده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که بین تمامی ابعاد ده گانه فرهنگ و ساختار سازمانی کارآفرینانه (به جز ریسک پذیری) رابطه معناداری وجود دارد، اما نتایج آزمون رگرسیون نشان داد، مولفه های حمایت مدیریت، سیستم پاداش و سیستم کنترل بیش از سایر مولفه ها بر روی ساختار سازمانی کارآفرینانه اثری معنادار داشته اند.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، فرهنگ کارآفرینانه، کارآفرینی سازمانی، ساختار سازمانی
  • سیدحامد وارث، عباس علی رستگار، سمیه زراعت کار، کبری رفعتی آلاشتی صفحه 135
    شماری از مطالعات اخیر نشان می دهد که ارایه پارادایم جدید برای کار کارکنان با رویکرد تلفیقی تر زندگی کاری و زندگی معنوی ضروری است. به همین سان مقاله حاضر به دنبال تبیین رابطه بین ارتباط فرافردی یعنی بعد معنوی کارکنان و رفتار شهروندی سازمانی است. ارتباط با خدا تحت عنوان ارتباط فرافردی، بعد معنوی معنویت است که در برگیرنده توازن، تعادل، حساسیت و پرورش چهار بعد زیستی، اجتماعی، روانی و معنوی در قالب چهار نوع ارتباط یعنی ارتباط برون فردی، ارتباط میان فردی، ارتباط درون فردی و ارتباط فرا فردی تعریف شده است. علاوه بر این، ارتباط فرافردی، با چهار نوع ارتباط با خدا یعنی، همه خدایی، همه در خدایی، کارگزاری خدا و تعاملی با خدا تعریف شده است. از این رو برای تبیین رابطه معناداری از روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی استفاده شد. نتایج به دست آمده حکایت از آن دارد که از چهار نوع ارتباط فرافردی به غیر از نوع ارتباط همه خدایی، بین نوع ارتباط همه در خدایی، ارتباط از نوع کارگزاری خدا و ارتباط از نوع تعاملی با خدا و رفتار شهروندی سازمانی رابطه معنادار وجود دارد. بنابراین بر اساس یافته های تحقیق، رابطه بین ارتباط فرافردی و رفتار شهروندی سازمانی ثابت شد.
    کلیدواژگان: ارتباط فرافردی، ارتباط از نوع کارگزاری خدا، رفتار شهروندی سازمانی، ارتباط از نوع تعاملی با خدا، همه خدایی، همه درخدایی
  • غلامحسین نیکوکار، علی سجادی پناه، حمزه رایج، مجید سجادی پناه صفحه 155
    کارآمدی نیروهای مسلح تابعی از کارآمدی نظام آموزشی آن است. توجه به نظام آموزشی و آگاهی از میزان اثربخشی و کارایی نتایج بدست آمده، یکی از مهم ترین وظایف فرماندهان عالی رتبه نظامی به شمار می رود. هدف این پژوهش دستیابی به الگوی ارزیابی عملکرد برای سنجش اثربخشی و کارایی نظام آموزش عالی دانشگاه های نظامی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است. برای دستیابی به این هدف، دو سوال طرح شده که محققین با استفاده از روش دلفی و با ابزار پرسش نامه، که برای جامعه آماری مورد مطالعه طراحی شده است در صدد پاسخگویی به سوالات تحقیق برآمده اند. نتایج تحقیق منجر به طراحی الگوی ارزیابی عملکرد با 95 شاخص عملکردی گردیده که با بکارگیری آن می توان کارایی و اثربخشی مراکز آموزش عالی نظامی را مورد سنجش و ارزیابی قرار داد. هم چنین این تحقیق نشان داد که شاخص های تدوین شده در راستای طراحی الگو، قادر به تبیین سنجش کارایی و اثربخشی مراکز آموزش عالی نظامی می باشند.
    کلیدواژگان: اثربخشی، شاخص های عملکردی، کارایی، ارزیابی عملکرد، مراکز آموزش عالی نظامی
  • فریدون وردی نژاد، مجتبی امیری، شهلا بهرامی صفحه 179
    تکنولوژی های نوین با پنج بعد سیستم وابسته به تکنیک، دانش، کنش، فرایند و شی واسط تعریف شده است که هر یک از این ابعاد با مولفه های عملیاتی خاص تاثیر ویژه ای بر فعالیت های خبری دارد و می تواند در کسب مزیت رقابتی موثر باشد. این تحقیق از روش های پژوهشی اسنادی، دلفای و توصیفی بهره جسته و ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه بوده که درجامعه آماری مدیران، سردبیران، روسای نمایندگی و خبرنگاران سازمان های خبری و در حجم نمونه آماری 90 نفر انجام شد و با استفاده از آزمون های فریدمن، علامت یک نمونه ای، آزمون مقایسه زوج ها و معادلات ساختاری به بررسی وضعیت 40 مولفه تشکیل دهنده ابعاد پنج گانه تکنولوژی های ارتباطی در عرصه خبر و تاثیر آنها بر مزیت رقابتی پرداخته است. نتایج نشان می دهد، وضعیت مولفه های ابعاد گوناگون تکنولوژی در ایرنا نامطلوب است. مزیت رقابتی در وضع موجود متکی بر تکنولوژی به عنوان سیستم وابسته به تکنیک و ابزار است. در حالیکه نتایج تحقیق نشان می دهد مزیت رقابتی مطلوب ایرنا مستلزم تکیه بر تکنولوژی به عنوان دانش وتکنولوژی به عنوان فرآیند است. بر اساس نتایج تحقیق، استراتژی رقابتی ایرنا نیازمند توانمندسازی در تمام ابعاد پنج گانه است که در پایان پیشنهاداتی برای آن ارایه شده است.
    کلیدواژگان: فن آوری های نوین، مزیت رقابتی، خبرگزاری ایرنا
  • بخش انگلیسی: خلاصه انگلیسی مقالات
    صفحه 3
|
  • Page 3
    Good governance is a fresh subjects regarded by authors and world scientific and international societies during two recent decades. Researches describe and define good governance through various approaches (process, liberalism, and socialism), dimensions (political, economic and social) and goals (economic development, political development and human sustainable development). But extensiveness, complexity and interdisciplinary identity of governance subject involves studying it through a macro and systematic view point. Instead of presenting various menus of characteristics of good governance, there fore, we should design models to describe different aspects of this "multi–face" phenomenon. Since governance is interdisciplinary subject and relates to whole living aspects of human instance, politic, economic, social science and so on, this paper aims to ask this question: "what is goodness and what is relate its with governance?", strives by using the studies of moral philosophy, explains above concept and relate its with governance. This paper along with passing the literature and description the various points of view about good governance characteristics, analysis goodness property from variety perspective and on the basis of moral philosopher points of view and using from the moderate intuitionism school, Provides a fundamental for designing models of good Governance.
  • Page 19
    One of the best ways to encountering administrative corruption is identifying the factors of its emersion, prevalence and control. This paper aims to determine and prioritize those mentioned factors in educational system. Research results showed that economic conditions of educational personnel have most important impact on tendency to commit corruption. Also, administrative and managerial mechanisms have critical role in controlling this unlucky phenomena in educational systems.
  • Page 35
    In new organizational world, managenemt is the most effective factor; and its proper form is in collaboration with leadership. One of the leadership's theories-which is the most effective-is charismatic leadership theory, though hasnt gain proper attention. Generally, charismatic leadership means creating a relationship which involves affecting and being affected without involvement of force or money. This problem is attributed to the systematic thinking framework. This article tries to survey components of charismatic leadership by presentation a practical model which says how charismatic leader emerge. This survey will be conducted from strategic planning pocess point of view. So, we developed a questionnaire to position persons in the process, to measure his or her success to aquire charismatic leadership components, and his/her acceptance as a charismatic leader among employees; which was tested in Bahman Motor Industrial Corporation.
  • Page 51
    Evaluating the role of organization and management in appearing deviant workplace behaviors which expose organizational norms to variation and cause a threat for the well-being of the organization and its members is an important subject. The relevant researches have categorized these behaviors to various kinds such as individual and organizational deviance, constructive and destructive deviance, and production, property and political deviance and personal aggression. In addition, in many researches, the relevant factors to these behaviors have been evaluated (An other article regarding deviant behaviors has previously been published by above mention researches). For example, individual factors, group factors, leadership, managerial and organizational factors, etc. and in this research, managerial and organizational factors have been focused. In this respect, a sample 40-person population has been chosen and their opinions about three organizational factors have been appraised. In this regard, cultural weakness, unfair rules and improper structure of compensation and reward have been stated as major factors in tendency toward deviant behaviors.
  • Page 69
    The aim of this research is to examine the relation between Quality of Work Life and performance of Department Chairpersons of Esfahan University & Esfahan Medical Science University. The main objective of the research study examined correlation between Quality of Work Life and performance. The research method is descriptive and correlation. The population of this study was all the Department Chairpersons of Esfahan University & Esfahan Medical Science University. Sampling method was chuster random data was collected with the help of 2 questionnaire: 1- questionnaire Quality of Work Life 2- questionnaire performance. Reliability of first questionnaire was 91 percent and second was 86 percent. For analysis of data spss software were used. And analysis of data was done with inferential measures such as pearson correlation, regression. Results showed that: There is positive relationship between quality of work life indicators and performance of Department Chairpersons of Esfahan University & Esfahan Medical Science University. Finding of this research showed that there is relation between indicators such as Adequate and fair compensation, Safe and Healthy working conditions, Opportunity for Continued Growth and Security, Constitutionalism in the Work Organization, The Social Relevance of Work Life, Total Life Space, Social Integration in the Work Organization with performance.
  • Page 85
    In democratic governments, major basis of political power is people intention, and government is manifestation of national intention, and it's legitimacy is caused of public intention and will. In democratic governments, is applied political power through active political participation, that base on various political institutions of society is setting by public opinion and under people supervision applying political power and consistency of legitimacy in applying political power depend on acquisition of public satisfaction. In this article is discused to investigation of Imam Khomeini discourse with use of method of Critical Discourse Analysis (CDA). The results of the research exhibit that Imam Khomeini discourse is pluralism, which that is Reproduce rule base and citizenship law.
  • Page 105
    Performance appraisal systems are affected by organizational social context. Social context consists of tow Factors, Distal Variables, and, Proximal Variables. Distal factors include but are not limited to organizational culture, organizational structure, and, values. Proximal variable categorize as both process factors and structural factors. In this paper the process factors were examined. The result demonstrates there is a significant difference between current and favored (expected) condition of process variables. Furthermore, the relation between appraisal system and supervisor & subordinate relationship accepted in confidence level of 99 percent. And also there is a significant relation between appraisal system and Leadership. However, no significant relation found between Performance appraisal systems and employees commitment, and group cohesion too. Generally, there is a meaningful relation between (process) social contexts of organization, including supervisor and subordinate relationship and leadership with Performance appraisal systems. These results are also in line with other studies.
  • Page 119
    One of the most important and novel research on training management is entrepreneurial university. In entrepreneurial university, entrepreneurial organizational structure and organizational culture are the prerequisites for success of the organization. Nevertheless, survey on the relationship between entrepreneurial organizational structure and entrepreneurial organizational culture has been conducted yet. Great organizations such as Tehran University as the original and the most successful university must revise their structural and cultural organization, with each own specifications, and for performing successful corporate entrepreneurship they must coordinate structural and cultural features together. In this aspect, the present study is a novel one in its category. In the present study, organizational entrepreneurship was supposed as a suitable strategy for development of Tehran University. This research has also been focused on the relationship between factors of organizational structure and entrepreneurial culture in Tehran university. The research method was descriptive and in the correlations type. A questionnaire was designed as a main tool to gain information. The results showed that there was a statistically significant relationship between all ten elements of organizational culture and organizational entrepreneurship structure, but the Regression test showed that in comparison to the others, manager support, rewards and control system had the greatest effect on organizational entrepreneurship structure.
  • Page 135
    A part of recent studies shows that the presence of new paradigm for the task of employees with a more incorporated approach of working and spiritual life is necessary. Hence, the current study is trying to explain the correlation between super personal relationship which means the spiritual aspect of employees and organizational citizenship behavior. The relationship with God, under the name of super personal relationship, is the spiritual aspect of spirituality which includes; balance, equilibrium, sensitivity and fostering four living, social, mental and spiritual aspects in the framework of four kinds of relationship of exo personal, intra personal, inter personal and super personal relationship has been defined. In addition, super personal relationship has been defined by a kind of relationship with God which consists of pantheism, panetheism, God agency and transactional relationship with God. Hence, in order to explain a meaningful relationship in this study, the kind of descriptive from the sort of coherence was used. According to the results of this study, it was understood that from four kinds of super personal relationship, except pantheism relationship, there is a meaningful relationship between the panetheism, God agency, transactional relationship with God and organizational citizenship behavior. Therefore, based on the findings of the research The correlation between the relationship with God and organizational citizenship behavior was proven.
  • Page 155
    Effectiveness of military is function of training system effectiveness. Notice to training system and knowledge about effectiveness and efficiency is one of the important functions of top military leaders. Goal of this study is achieving a performance appraisal model for measuring effectiveness and efficiency of military university training system. For achieving this goal, we design two main questions and use Delphi method and questionnaire. Results redound to designing a performance appraisal model with 95 performance indices. Also results show that designed indices in accordance to designing model, able to measure effectiveness and efficiency of military training center.
  • Page 179
    Because of the multi-dimensional nature of technology and new phenomenon of communication technologies that based on technique, knowledge, action, tools and process which can affect news industrial the purpose of this paper is to investigate the relation ship between five dimensions of technology and competitive advantage of IRNA. The research is based on a survey of 40 indicators through the Questionnaires and use of Friedman test, one-sample sign test, couple comparison test and structural equation approach to validate the conceptual mode land testing hypostasis. The results demonstrate that the status of constituents of technology’s dimensions is not satisfactory. Results show that competitive advantage in the current situation relies on the technology as a system which depends on technique and equipment (Tools). Whereas, the research results indicate that the desirable competitive advantage should depend on technology as knowledge and technology as process. The research shows IRNA need to reforming in It strategy and developing function of five demotion of There technology. In the end paper recommended some suggestions for IRNA to satisfaction multi-dimensional nature of technology.