فهرست مطالب

نشریه مدیریت صنعتی
سال ششم شماره 14 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/11/19
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مجید اسماعیلیان، هاجر بکران صفحات 433-452
    زمان بندی تعمیرات پیشگیرانه به معنای انجام فعالیت ها و وظایف پیشگیرانه به منظور کاهش یا حذف توقف تولید و حداکثرکردن قابلیت اطمینان تجهیزات است. مدل های ریاضی ارائه شده برای زمان بندی تعمیرات پیشگیرانه، با محدودیت هایی چون، تعیین ترکیب انجام کارها توسط کارگران قبل از مدل سازی، تک منبعی بودن و نداشتن کارایی محاسباتی مواجه اند، به همین دلیل برخی از پژوهشگران از الگوریتم های هوش مصنوعی برای حل مسائل زمان بندی تعمیرات پیشگیرانه استفاده کرده اند. هدف این پژوهش زمان بندی تعمیرات پیشگیرانه با استفاده از برنامه ریزی محدودیتی است. برنامه ریزی محدودیتی تلفیقی از برنامه ریزی ریاضی و هوش مصنوعی است. مدل سازی در برنامه ریزی ریاضی، طراحی انسانی هوشمند است، ولی در برنامه ریزی محدودیتی الگوریتم ها هوشمندند. در این پژوهش دو مدل برنامه ریزی محدودیتی جدید برای زمان بندی تعمیرات پیشگیرانه پیشنهاد شده است که ضمن بی نیازبودن به تعیین ترکیب انجام کارها توسط کارگران، در حالت چندمنبعی به کار برده می شود. جواب های به دست آمده از مثال های عددی با مدل های ریاضی مقایسه شدند و روایی مدل برنامه ریزی محدودیتی به اثبات رسید. نتایج بیانگر توانایی برنامه ریزی محدودیتی در مدل سازی و حل مسائل زمان بندی تعمیرات پیشگیرانه است.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی ریاضی، برنامه ریزی محدودیتی، زمان بندی تعمیرات پیشگیرانه (PM)، مسائل ارضای محدودیت
  • سعید اهدایی، محمدرضا مهرگان صفحات 453-470
    یکی از کاربردی ترین روش های سنجش کارایی، استفاده از مدل های تحلیل پوششی داده هاست. تحلیل پوششی داده ها برای چند واحد تصمیم گیری همگن (واحدهایی با ورودی های یکسان و خروجی های یکسان) کارایی نسبی را اندازه می گیرد و واحدهای کارا و ناکارا را شناسایی می کند. از آنجاکه کارایی محاسبه شده برای واحد های تصمیم گیری، در روش تحلیل پوششی داده ها به صورت نسبی است، طبیعی است که هر واحد با تلاش و بهبود عملکرد خود سعی می کند تا در رقابت با دیگران جایگاه کارای خود را از دست ندهد و حتی آن را ارتقا بخشد. فاصله ای که هر واحد تصمیم گیری از نظر کارایی با سایر واحدها دارد، حاشیه امنیتی را برای کارایی آن واحد ایجاد می کند. این مفهوم را نخستین بار نویسنده مقاله با عنوان «حاشیه امنیت کارایی» معرفی کرده است. در این نوشتار ضمن تبیین مفهوم حاشیه امنیت کارایی و اهمیت آن، الگوریتمی برای سنجش این پارامتر در گروه های آموزشی دانشگاه علم و فرهنگ ارائه می شود.
    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، تحلیل حساسیت، حاشیه امنیت کارایی، کارایی، گروه های آموزشی دانشگاه
  • جعفر رزمی، سیدعبدالله حیدریه، علی شهابی صفحات 471-490
    سازمان های امروزی برای دستیابی به موفقیت و بقا به فناوری های نوین و استفاده از آن نیاز دارند. تلاش های مدیریت فناوری زمانی به نتیجه می رسد که مشتریان فناوری جدید را بپذیرند و به طور مستمر از آن استفاده کنند. علاوه براین، پذیرش فناوری های نوین در لحظه اتفاق نمی افتد، فرایندی است که طی زمان شکل می گیرد و با استفاده مستمر، پذیرش موفق صورت می گیرد. در این مقاله ضمن مرور مطالعات انجام گرفته در زمینه مدل پذیرش فناوری ارائه شده دیویس از زمان معرفی تا کنون، تلاش شده است با در نظر گرفتن متغیرهای مدل پذیرش فناوری اولیه و افزودن متغیرهای عادت، توانایی استفاده و تبلیغات که کمتر به آن توجه شده است، مدلی از پذیرش فناوری با توجه به وضعیت اجتماعی و فرهنگی ایران معرفی شود. پس از شناسایی متغیرها، برای بررسی روابط میان آنها پرسشنامه ای طراحی شد و با پاسخ خبرگان بخش فناوری اطلاعات بانک رفاه به پرسشنامه، داده های جمع آوری شده به کمک روش دیماتل فازی تجزیه وتحلیل شد. نتایج پژوهش نشان می دهد استفاده مستمر از فناوری (بانکداری الکترونیکی)، عادت به فناوری را افزایش می دهد و هرچه عادت افزایش یابد، استفاده از فناوری بیشتر می شود؛ در واقع یک چرخه تقویتی قوی به وجود خواهد آمد.
    کلیدواژگان: بانکداری الکترونیک، تبلیغات، دیماتل فازی، عادت به سیستم، مدل پذیرش فناوری
  • محمد رحیم رمضانیان، محسن اکبری، محمد اسماعیل زاده صفحات 491-510
    با توجه به تغییرات گسترده در بازارهای جهانی و داخلی، حفظ مزیت های رقابتی برای شرکت های تولیدی بسیار دشوار شده است. یکی از عوامل اساسی که تاثیر زیادی بر حفظ مزیت های رقابتی این بنگاه ها دارد، داشتن تصویری شفاف از اولویت های رقابتی شرکت است. هدف از این پژوهش بررسی و شناخت اولویت های رقابتی با توجه به شرایط جدید رقابتی و همچنین بررسی تاثیر این اولویت ها بر مزیت های رقابتی منبع محور است. این مقاله پس از معرفی رویکردهای مختلف تدوین راهبرد، به معرفی رویکرد منبع محور، یعنی رویکرد مد نظر مقاله می پردازد. به منظور آزمون فرضیه ها، نظرهای 142 نفر از مدیران شرکت های صنعتی شهرک صنعتی رشت، در قالب پرسشنامه جمع آوری شد. به کمک روش های تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، تجزیه وتحلیل ها انجام گرفت. درنهایت هشت عامل کیفیت، هزینه، تحویل، انعطاف پذیری، حفاظت از محیط زیست، نوآوری، دانش فنی و تمرکز بر مشتری، اولویت های رقابتی تاثیرگذار بر مزیت های رقابتی شناخته شدند. در این میان مولفه های تمرکز بر مشتری و هزینه، به ترتیب بیشترین و کمترین تاثیر را در کسب مزیت های رقابتی داشتند.
    کلیدواژگان: اولویت های رقابتی، رویکرد منبع محور، مزیت های رقابتی
  • مصطفی زندیه، احسان احمدی صفحات 511-534
    پژوهش پیش رو، رویکردی را به منظور ایجاد زمان بندی مقاوم و پایدار برای محیط کار کارگاهی منعطف، زمانی که شکست تصادفی ماشین وجود دارد، پیشنهاد می کند. به منظور بررسی وضعیت شکست ماشین از شبیه سازی استفاده شد که برای دستیابی به زمان بندی مقاوم و پایدار به کمک الگوریتم های فراابتکاری پکپارچه شده است. الگوریتم پیشنهادی دو مرحله را دربرمی گیرد. در مرحله اول، از آنجاکه زمان تکمیل برنامه اولین هدف هر برنامه زمان بندی است، این شاخص بهبود می یابد و سپس در مرحله دوم سه شاخص زمان تکمیل برنامه، مقاومت و پایداری به صورت خطی ترکیب شده و تابع هدف را تشکیل خواهد داد. در مدل پیشنهادی، برنامه ریز می تواند میزان اهمیت هریک از شاخص ها را در تابع ترکیب خطی مشخص کند و مسیر بهبود الگوریتم را در جهت شاخص های مد نظر تغییر دهد. نتایج محاسباتی نشان می دهد که دستیابی به زمان بندی مقاوم و پایدار بدون افت در شاخص زمان تکمیل برنامه امکان پذیر است. در نهایت از آزمون فرضیه آماری به منظور مقایسه عملکرد دو الگوریتم فراابتکاری استفاده شده است.
    کلیدواژگان: الگوریتم تکامل تفاضلی، الگوریتم ژنتیک، زمان بندی مقاوم و پایدار، شکست ماشین، کار کارگاهی منعطف
  • عبدالحمید صفایی قادیکلایی، زهرا غلامرضاتبار دیوکلایی صفحات 535-554
    در مقاله حاضر به منظور دستیابی به هدف پژوهش، یعنی تبیین چارچوبی برای ارزیابی پایداری زنجیره تامین مواد غذایی با مرور ادبیات موضوع، چارچوب ارزیابی پایداری سازمان خواربار و کشاورزی به منزله مدل اولیه پژوهش معرفی شد. بومی سازی و تایید معیارهای پژوهش با به کارگیری روش دلفی ساعتی انجام پذیرفت و درجه اهمیت ابعاد و معیارهای چارچوب با استفاده از روش ANP فازی، محاسبه شد. بدین منظور از دیدگاه 12 تن از کارشناسان و خبرگان، شامل پنج خبره دانشگاهی فعال در حوزه توسعه پایدار و هفت خبره از شرکت های تولیدی فراورده های گوشتی کاله آمل، زربال و تولید و بسته بندی طیور فیله، استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی کارکنان و گازهای گلخانه ای با وزن های 0787/0 و 0632/0 مهم ترین معیارهای دستیابی به زنجیره تامین پایدارند. همچنین از میان زیرمعیارهای ابعاد حکمرانی و اقتصادی، به ترتیب زیرمعیارهای تولید گواهی شده و ایمنی مواد غذایی از دیدگاه خبرگان، بالاترین درجه اهمیت را کسب کردند. از این چارچوب می توان برای ارزیابی بخش های مختلف زنجیره تامین مواد غذایی و سنجش میزان پایداری آنها استفاده کرد.
    کلیدواژگان: ارزیابی پایداری، زنجیره تامین مواد غذایی، فرایند تحلیل شبکه ای فازی
  • محمدرضا علیرضایی، محمدرضا رفیعی ثانی صفحات 555-572
    تعیین مبادله های تولیدی که نشان دهنده تغییرات شدنی و مشابه در تمام واحدهای تصمیم گیرنده اند، همواره مسئله ای مهم و چالش انگیز در مباحث تحلیل پوششی داده ها (DEA) بوده است. موضوع این مقاله، انتخاب این مبادلات بر اساس ارزیابی خروجی از واحدهای تصمیم گیرنده است؛ به طوری که کارایی های حاصل از واحدها در مدل DEA با این ارزیابی خروجی بیشترین همبستگی را داشته باشد. درواقع این مقاله، نظرهای کارشناسانه را که با عنوان مبادله به مدل اضافه می شود، غربال می کند و فقط آنهایی را برمی گزیند که از دید ارزیابی خروجی، کارایی های مناسبی به دست می دهند. در این راستا، مدلی با نام مدل مبادله ای توسعه یافته از DEA موسوم به مدل GTDEA ارائه می شود که خروجی این مدل، ترکیبی بهینه از مجموعه مبادلات موجود است و بیشترین همبستگی را بین دو ارزیابی تکنیکی و خارجی نتیجه می دهد. در پایان، مدل پیشنهادی برای تقریب شاخص توسعه انسانی 47 کشور برتر جهان (از لحاظ این شاخص) به کار گرفته می شود تا نتایج حاصل از این مدل در نمونه واقعی نشان داده شود.
    کلیدواژگان: انتخاب مبادلات، تحلیل پوششی داده ها، مدل GTDEA
  • غلامرضا کردستانی، مژده قاسمی صفحات 573-590
    چارچوب ارزیابی متوازن ابزاری برای ارزیابی راهبردی به شمار می رود. بازبینی مبانی نظری مرتبط، بازگوی این حقیقت است که با وجود پیشرفت های چشمگیر ابعاد مفهومی و نظری این چارچوب، اجرای آن به ویژه برمبنای روش های کمی با دشواری هایی مواجه است. هدف این مقاله ارائه رویکردی کیفی و کمی برای پیاده سازی چارچوب ارزیابی متوازن براساس مطالعه موردی یکی از شرکت های تولیدی است. در این نوشتار چگونگی یکپارچه سازی نمودار علت ومعلولی، مدل سازی ساختاری تفسیری و فرایند تحلیل شبکه ای برای تعیین اهداف راهبردی و معیارهای ارزیابی عملکرد و تعیین وزن آنها در چارچوب ارزیابی متوازن شرح داده می شود. یافته های پژوهش نشان می دهد اهداف مالی بیشترین درجه وابستگی را دارند و اهداف رشد و یادگیری از بیشترین نیروی محرک برخوردارند. همچنین در سازمان بررسی شده، بالاترین اولویت از میان شاخص های کارت ارزیابی متوازن به مشتری اختصاص یافت. اهداف افزایش کاربری دارایی ها از لحاظ مالی، تولید محصول با قیمت رقابتی از نظر مشتری، شناخت و برآورده ساختن نیازهای هر گروه از مشتریان از لحاظ فرایندهای درون سازمانی و مشارکت فعال در جامعه از نظر رشد و یادگیری، بالاترین وزن را به خود اختصاص داده اند.
    کلیدواژگان: چارچوب ارزیابی متوازن، فرایند تحلیل شبکه ای، مدل سازی ساختاری تفسیری، نمودار علت ومعلولی
  • علی محمدی، علی نقی مصلح شیرازی، محمدباقر احمدی، پیام شجاعی صفحات 591-614
    با توجه به توسعه گازرسانی در اغلب استان های کشور طی سال های اخیر و گسترش پروژه های خطوط انتقال گاز به موازات آن، لزوم توجه به زنجیره تامین چنین پروژه هایی و ریسک های مربوط به آن بیش از گذشته نمود یافته است. از آنجا که زنجیره تامین پروژه ها بر اساس مقررات دولتی ساختار خاصی دارد، هدف این مقاله ارائه مدلی برای کاهش ریسک های زنجیره تامین پروژه ها در شرکت های گاز استانی است. برای این منظور از روش پژوهش آمیخته استفاده شده است؛ به این صورت که ابتدا با استفاده از فراترکیب و روایی محتوایی، راهبرد های کاهنده ریسک شناسایی و گروه بندی می شوند و به کمک مدل سازی تفسیری ساختاری، ارتباطات متقابل و میزان تاثیرگذاری هریک از راهبرد ها بر یکدیگر به دست می آید. یافته های این پژوهش نشان می دهد که مدیران باید به آن دسته از راهبرد هایی که قدرت تحریک کنندگی بیشتری دارند در مقایسه با راهبرد هایی که درجه وابستگی زیادی دارند، توجه بیشتری داشته باشند. در نتیجه با تمرکز بر متغیرهای کلیدی مهم تر، می توان به صورت موثرتر ریسک های زنجیره تامین را کاهش داد.
    کلیدواژگان: راهبرد های کاهنده ریسک، روایی محتوایی، ریسک زنجیره تامین پروژه، فراترکیب، مدل سازی تفسیری ساختاری
  • محمد مدرس یزدی، حسین صفری، بهنام اژدری صفحات 615-634
    مدیران زنجیره تامین، فعالیت های بسیاری را برای دستیابی به اثربخشی مدیریت زنجیره تامین انجام می دهند و برای این کار ابزارهای بسیاری را با نام توانمندساز به کار می گیرند. با وجود این، پیشینه موضوع روابط علی میان توانمندسازهای زنجیره تامین، فعالیت های مدیریت زنجیره تامین و عملکرد آن، کم مایه است. از این رو مطالعه حاضر به نگاشت ادراکی روابط علی میان فعالیت های مدیریت زنجیره تامین، توانمندسازهای زنجیره تامین و عملکرد زنجیره تامین بر اساس دانش خبرگان می پردازد. برای این کار، نخست روش طبقه بندی کیو اجرا شد تا فهرست معتبری از فعالیت های مدیریت زنجیره تامین و توانمندسازهای زنجیره تامین در ایران فراهم آید. سپس از روش نگاشت ادراکی با رویکرد فازی جدیدی بهره برده شد. گفتنی است طی کل فرایند نیازی به عملیات قطعی سازی داده های فازی وجود نداشت. این رویکرد به نگاشتی ادراکی از روابط علی فازی انجامید. مدل علی نهایی به دست آمده، آثار علی توانمندسازهای زنجیره تامین بر فعالیت های مدیریت زنجیره تامین و آثار علی فعالیت های مدیریت زنجیره تامین بر شاخص های عملکرد زنجیره تامین را نشان داد و شدت این آثار را مشخص کرد.
    کلیدواژگان: توانمندساز زنجیره تامین، عملکرد زنجیره تامین، فعالیت مدیریت زنجیره تامین، نگاشت ادراکی فازی
|
  • Majid Esmaelian, Hajar Bakran Pages 433-452
    Preventive maintenance scheduling is to perform a series of tasks that prevents or minimizes production breakdowns and improves the reliability. Mathematical models have been developed to solve the preventive maintenance scheduling problem. There are several limitations in the prior work in this area of research. Craft combinations are assumed to be given. The craft combination problem concerns the computation of all combinations of assigning multi skilled workers to accomplishing a particular task. Some research provides heuristic and artificial intelligence approach for integrated solution for the preventive maintenance scheduling problem with multi skilled workforce constraints. The purpose of this study is scheduling the preventive maintenance with constraint programming. Constraint programming is used in varied range of techniques such as artificial intelligence and operations research. Two novel preventive maintenance scheduling model bases on constraint programming are formulated to automatically produce the optimal solution and craft combination in multiple resource problems. Preventive maintenance scheduling problem with multiple and single resource solved with mathematical programming and constraint programming. The solution of these two approaches compared in numerical examples.
    Keywords: constraint programming, constraint satisfaction problem, mathematical programming, preventive maintenance scheduling
  • Saeid Ehdaie, Mohammad Reza Mehregan Pages 453-470
    One of the most applicable methods to measure efficiency is using Data Envelopment Analysis (DEA) models. DEA measures efficiency for some homogenous units (units with the same inputs and outputs) and determines efficient and non-efficient units. Since the evaluated efficiency for each unit is a relative value، it is clear that each unit tries to improve its performance and preserve (or even improve) its ranking in comparison with others. The distance between efficiency values of the units makes a security margin for them. This concept is first introduced by the authors and named Efficiency Security Margin (ESM). In this paper، in addition to illustrating the concept and the motivation for it، an algorithm is proposed to measure the ESM of departments in University of Science and Culture (USC).
    Keywords: Data Envelopment Analysis, Efficiency, sensitivity analysis, Efficiency Security Margin, University Departments
  • Jafar Razmi, Seyed Abdollah Heydaeriyeh, Ali Shahabi Pages 471-490
    Development of new technologies is one of the key success factors in most today’s organizations. But this point must also be considered that the acceptance of new technologies does not happen at the moment; it is a process that takes shape over time، and if the usage is repeated، it can be concluded that acceptance has been successful. Besides the systematical review of the researches conducted on technology acceptance model since it’s development by Davis so far in this paper، there has been an effort regarding basic TAM model variables and adding more neglected variables including habit، the ability to use and advertisements، a technology acceptance model has been presented considering social and cultural situation in Iran. A questionnaire was designed to test the assumptions، and after being completed by the staff of information Technology action Refah bank، it was analyzed using fuzzy dematel. Research result shows the fact that continuous use of a technology (like electronic banking) leads to an increase in habit of use that itself results in an increase of usage، indeed there will be a strong reinforcing loop. On the other hand، habit of using previous system (traditional banking) is of the main obstacles to users willing to use new technologies in Iran.
    Keywords: advertisement, electronic banking, Fuzzy Dematel, habit, ability to use, Technology acceptance model
  • Mohammad Rahim Ramezanian, Mohsen Akbari, Mohammad Esmailzadeh Pages 491-510
    With the rapid changes in international environments، it''s very hard to sustain the corporate competitive advantage. Knowing the competitive priorities leads the managers to a better understanding of corporate strategies in the future. The globalization pressure and the rapid changes in local markets have affected the firms'' competitive advantages. Having a clear understanding of competitive priorities can help manufacturing firms sustain their competitive advantage. Basing the Resource Based View (RBV)، as the foundations of competitive advantages، this paper collects data through questionnaire filled in by 142 managers of manufacturing firms in Rasht industrial complex. Applying EFA and CFA، 8 factors are distinguished as the strategic priorities which effect competitive advantages of these firms including quality، cost، delivery، flexibility، environmental preservation، innovation، technical knowledge and customer focus. Customer centricity had the highest and cost had the lowest effect on achieving competitive advantage among them.
    Keywords: competitive advantage, resource based view, strategic priorities
  • Mostafa Zandieh, Ehsan Ahmadi Pages 511-534
    Current research addresses finding robust and stable schedule for the flexible job shop problem under machine breakdown. We have used simulation to investigate the effect of machine breakdown. Two-stage of metaheuristic algorithm is developed to generate robust and stable schedule and is integrated with simulation algorithm. Because makespan is primitive objective of every scheduling problem، in the first stage of integrated algorithm، makespan is improved and in the second stage linear combination of stability، robustness and makespan is proposed. In our proposed model we provide condition that scheduler can decide which objective is important than the others، then scheduling scheme can be generated based on this decision. In the second stage، we have investigated four type of coefficient in combination cost function، and our experiment shows that it is possible to achieve high stability and robustness measures without sacrificing much from the makespan level. Genetic and differential evolution algorithms are used in proposed model then a statistical hypothesis test is conducted to compare the performance of them.
    Keywords: Differential evolution algorithm, Flexible job shop problem, Genetic algorithm, Machine breakdown, Makespan, Robust, Stable
  • Abdolhamid Safaei Ghadikolaei, Zahra Gholamrezatabar Divkolaei Pages 535-554
    In order to achieve the research objectives، the determinants of framework for assessing the sustainability of food supply chains، literature reviewed and then sustainability assessment framework of Food and Agriculture Organization (FAO) introduced as a research basic model. Localization and verification of research criteria by using the Delphi technique and calculation the importance degree of the criteria by applying fuzzy ANP were done. To do so، the opinions of 12 experts، including 5 academic experts in the field of sustainable development and 7 experts from Meat Production Companies of Kalleh Amol، Zarbal and Production and packaging of Toyur Filleh was used. Research findings showed that Physical، psychological، social employees and greenhouse gas emissions by weight of (0. 0787) and (0. 0632) are the most important criteria in order to achieve the sustainable supply chain. Also، Among the Sub-criteria of governance and economic dimensions، respectively، certified production and food safety from the perspective of experts have earned the highest degree of importance. This framework can be used to evaluate the different parts of the food supply chain and assess their sustainability.
    Keywords: Sustainability Assessment, Food Supply Chain, Fuzzy Analytic Network Process
  • Mohammd Reza Alirezaee, Mohammad Reza Rafiee Sani Pages 555-572
    Determination of Trade-Off، which they are feasible and similar variations on all of Decision Making Units (DMU)، is important issue in Data Envelopment Analysis (DEA). In this paper، we select these Trade-Offs based on an external evaluation of DMUs such that the correlation between external evaluation and technical evaluation resulted from DEA model is maximized. In fact، we sift the Trade-Offs and select only those of them that result higher correlation between external and technical evaluation of DMUs. We intruduce a generlized DEA models that it select combination of Trade-Offs for the purpose of maximizing between the two assessments. Finally، we show the result of this model in case study that it returns Human Development Index.
    Keywords: Data Envelopment Analysis, GTDEA Model, Trade, Off Selection
  • Gholamreza Kordestani, Mozhde Ghasemi Pages 573-590
    Balanced Scorecard is a strategic Evaluation Tool. Reviewing of the relevant literature indicate that regardless of significant improvement of conceptual and theoretical dimension of this framework، its implementation faces with some difficulties، specially based on quantitative approach. The purpose of this paper is to propose an integrated qualitative and quantitative approach for development of balanced scorecard (BSC) based on a manufacturing firm case study. This paper illustrates how to integrate the cause and effect diagram، Interpretive Structural Modeling (ISM) and Analytic Network Process (ANP) for determining strategic objectives and performance measures and their weights in balanced scorecard. Research results show that financial objectives have the most deriving power and learning and growth objectives are the most dependent objectives. Moreover، the customer perspective is the most preferred one، and higher weights are assigned to these
    Objectives
    increase asset utilization in financial perspective، production with competitive price in customer perspective، identification the customer groups needs and satisfied them in internal business process and active participation in the society in learning and growth perspective.
    Keywords: Analytic Network Process, Balanced Scorecard Framework, Cause, Effect diagram, Interpretive Structural Modeling
  • Ali Mohammadi, Ali Naghi Mosleh Shirazi, Mohammad Bagher Ahmadi, Payam Shojaei Pages 591-614
    According to gas development in most provinces in recent years and the expansion of gas transfer pipeline in parallel، paying attention to project supply chains and related risks is necessary more than past. Due to specific structure of project supply chain based on government regulations، this article is aimed at presenting a model to mitigate risks on projects supply chain in State gas companies. In order to do that، we have used a mixed methodology approach in this research. According to Meta-synthesis and content validity، risk mitigation strategies are identified and classified. Moreover، by using Interpretive Structural Modeling (ISM)، mutual relationships and the degree of influences of each strategy on each other are recognized. Results show that managers must attend to those strategies that have high driving power and low dependency than low driving power and high dependency. As a result، by concentrate on key variable، supply chain risks can be mitigated effectively.
    Keywords: Content Validity, Interpretive Structural Modeling (ISM), Meta, synthesis, Project Supply Chain Risks (PSCR), Risk mitigation strategies
  • Mohammad Modarres Yazdi, Hossein Safari, Behnam Ajdari Pages 615-634
    Nowadays we know effective supply chain management a key to business success. Therefore، supply chain managers use many practices for SCM effectiveness and many tools as their enablers. Nevertheless، literature about causal relations between SC enablers and SCM practices and performance is scarce. This study reports a cognitive mapping of causal relationships between SCM practices، SC enablers and SC performance based on expert''s knowledge. To do so، first Q-sort procedure operated to find a verified list of SCM practices and SC enablers in Iran. Then fuzzy cognitive mapping methodology performed with a new fuzzy approach without need of defuzzification throughout the process. This approach resulted in a cognitive map of fuzzy causal relationship. Final causal model depicts causal impacts of SC enablers on SCM practices and SCM practices on SC performance indicators and their severity.
    Keywords: Fuzzy Cognitive Map, supply chain enabler, Supply chain management practice, supply chain performance