فهرست مطالب

شناخت اجتماعی - پیاپی 9 (بهار و تابستان 1395)

نشریه شناخت اجتماعی
پیاپی 9 (بهار و تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محسن افتاده حال، یزدان موحدی* صفحات 7-17
    مقدمه
    رسیدن به عملکرد بهینه توجه از مهم ترین اهداف دانشجویان است. این پژوهش با هدف اثربخشی آموزش نوروفیدبک بر ارتقای توجه پیوسته انجام شد.
    روش
    این پژوهش، به صورت نیمه تجربی بوده و در آن از پیش آزمون پس آزمون با گروه پلاسیبو استفاده شد. روش نمونه گیری به صورت در دسترس است. نمونه شامل 30 دانشجوی ورزشکار شهر تبریز بود. 15 نفر برای گروه آزمایش و 15 نفر برای گروه پلاسیبو به صورت جایگزینی تصادفی انتخاب شدند. آموزش نوروفیدبک طی 20 جلسه، هر هفته سه جلسه اجرا شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد که بین میانگین نمره های پیش آزمون و پس آزمون گروه آزمایش و پلاسیبو تفاوت معنی داری وجود داشت، به نحوی که آموزش نوروفیدبک باعث بهبود توجه مستمر در افراد شده است. به نحوی که بین دو گروه در نتیجه کل [73/19F=، 001/0< P]، زمان آزمایش [14/11F=، 003/0 P<]، تعداد خطا [32/28F=، 001/0 P<] تفاوت معنی دار مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیرات مثبت این روش بر توجه دانشجویان، این مطالعه نشان داد که نوروفیدبک می تواند به عنوان یک روش موثر برای دستیابی به عملکرد بهینه مورداستفاده قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: نوروفیدبک، توجه مستمر، شناخت، ورزشکاران
  • حسین محققی*، محمدرضا ذوقی پایدار، ابوالقاسم یعقوبی، مسیب یارمحمدی واصل، سروه محمدزاده صفحات 18-32
    مقدمه
    دیدگاه گیری اجتماعی یکی از مهارت های ضروری برای برقراری روابط اجتماعی است که ریشه در توانایی های شناختی دارد. مقیاسی که منحصرا این مهارت را بسنجد وجود ندارد و ابزارهای موجود تنها به عنوان خرده مقیاس، دیدگاه گیری اجتماعی را اندازه گیری کرده اند. لذا هدف پژوهش حاضر معرفی مفهوم دیدگاه گیری اجتماعی و تدوین مقیاسی برای سنجش آن بود.
    روش
    در این پژوهش 750 نفر از دانشجویان دانشگاه های استان کردستان شرکت داشتند و مقیاس دیدگاه گیری اجتماعی را برای هنجاریابی و مقیاس های شادکامی آکسفورد و اضطراب بک را برای تعیین روایی تشخیصی تکمیل نمودند. داده های به دست آمده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد میان دیدگاه گیری اجتماعی و شادکامی همبستگی مثبت و معنادار وجود دارد و میان دیدگاه گیری اجتماعی با اضطراب، همبستگی منفی معناداری وجود دارد که حاکی از روایی تشخیصی این مقیاس است. همچنین پایایی مقیاس دیدگاه گیری اجتماعی با استفاده از آلفای کرونباخ 78/0 به دست آمد. با استفاده از روش تحلیل عامل برای مقیاس دیدگاه گیری اجتماعی 4 عامل: پیش بینی شناختی دیگران، ادراک دیدگاه دیگران، خود را جای فرد دیگر گذاشتن، احترام به تفاوت ها استخراج شد.
    نتیجه گیری
    برآورد مقدماتی نشان داد که مقیاس دیدگاه گیری اجتماعی، ابزاری پایا و معتبر برای ارزیابی مهارت دیدگاه گیری اجتماعی است.
    کلیدواژگان: اعتباریابی، مقیاس، دیدگاه گیری اجتماعی
  • فهیمه قائدی*، الهام شبانکاره، مجید مقدم برزگر صفحات 33-49
    مقدمه
    پژوش حاضر با هدف پیش بینی تفکر ارجاعی بر اساس تمایز یافتگی خود با واسطه درماندگی آموخته شده در دانشجویان انجام شد.
    روش
    335 نفر (164 پسر و 176 دختر) از دانشجویان دانشگاه آزاد لار به روش خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و پرسشنامه های تمایزیافتگی دریک (2011)، پرسشنامه درماندگی آموخته شده کوینلس و نلسون (1988) و پرسشنامه تفکر ارجاعی ارینگ (2010) پاسخ دادند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه به شیوه هم زمان مبتنی بر روش بارون و کنی (1986) نشان دادند که واکنش سازی عاطفی، هم آمیختگی با دیگران و گسلش عاطفی پیش بینی کننده مثبت تفکر ارجاعی و موقعیت من پیش بینی کننده منفی تفکر ارجاعی است. همچنین هم آمیختگی با دیگران و گسلش عاطفی، پیش بینی کننده مثبت درماندگی آموخته شده و موقعیت من پیش بینی کننده منفی درماندگی آموخته شده بودند. در نهایت درماندگی آموخته شده، در رابطه بین تمایز یافتگی و تفکر ارجاعی نقش واسطه ای را ایفا کرد.
    نتیجه گیری
    به این ترتیب که واکنش هیجانی و موقعیت من به واسطه درماندگی آموخته شده به ترتیب پیش بینی کننده مثبت و منفی تفکر ارجاعی بودند.
    کلیدواژگان: تمایزیافتگی، تفکرارجاعی، درماندگی آموخته شده
  • مونا گلستانی فرد، منصوره نیکوگفتار*، حسن شمس اسفندآباد صفحات 50-65
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر مقایسه کارکردهای اجرایی و حافظه دانش آموزان دو زبانه و یک زبانه بود.
    روش
    برای این منظور 120 دانش آموز دختر و پسر 7 12 ساله (60 دانش آموز یک زبانه فارسی زبان و 60 دانش آموزان دو زبانه ارمنی فارسی زبان) از پایه های دوم تا ششم دبستان های منطقه 8 آموزش و پرورش شهر تهران با روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. از آزمون آندره ری و ویسکانسین برای سنجش کارکردهای اجرایی (برنامه ریزی و سازماندهی، انعطاف پذیری) وماتریس 3×3 و 5×5 کورنولدی برای سنجش حافظه فعال و حافظه منفعل آزمودنی ها استفاده شد. داده ها به روش تحلیل واریانس دو راهه و با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که کارکردهای اجرایی سازماندهی و برنامه ریزی و انعطاف پذیری دانش آموزان یک زبانه و دوزبانه متفاوت است اما در حافظه فعال و منفعل بین این دو گروه تفاوت معناداری دیده نشد. علاوه بر این، تفاوت های جنسیتی چندانی بین دو گروه مشاهده نشد، به جز اینکه در دانش آموزان یک زبانه کارکرد اجرایی انعطاف پذیری دختران بهتر از پسران به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده و برتری دانش آموزان دو زبانه در کارکردهای اجرایی نسبت به دانش آموزان یک زبانه می توان نسبت به برنامه ریزی زودهنگام آموزش زبان دوم در مدارس پیش دبستانی اقدام کرد.
    کلیدواژگان: کارکرد اجرایی انعطاف پذیری، کارکرد اجرایی برنامه ریزی و سازماندهی، حافظه فعال، حافظه منفعل، دوزبانگی، یک زبانگی، جنسیت
  • مهرناز صفاری نیا*، علی محمد مزیدی، مجید صفاری نیا صفحات 66-80
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر مقایسه شایعه پراکنی اینترنتی و خودشیفتگی در بین کاربران فیسبوک با کاربران اینترنت و افراد غیر کاربر اینترنت در بین ساکنین شهر تهران است.
    روش
    از میان کاربران اینترنت شهر تهران نمونه ای 500 نفری به صورت تصادفی خوشه ایاز مناطق 22 گانه شهر تهران انتخاب شد. این گروه نمونه شامل 183 نفر کاربر اینترنت و 163 نفر کاربر فیس بوک و 110 نفر از افرادی که هیچ گونه اطلاعاتی از اینترنت ندارند و مطلقا از اینترنت استفاده نمی کنند، در سطح جامعه است. 44 پرسشنامه به دلیل ناقص بودن از پژوهش حاضر حذف گردید که در مجموع حجم نمونه این تحقیق 456 نفر است. این پژوهش از پرسشنامه شخصیت خودشیفته (راسکین و تری، 1988)، پرسشنامه شایعه پراکنی اینترنتی (جانگ هیون کیم و ووباک، 2010) و پرسشنامه فیسبوک (راس و همکارن، 2009) به عنوان ابزارهای گردآوری اطلاعات استفاده شده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های همبستگی پیرسون برای بررسی رابطه متغیرها و از آزمون تحلیل واریانس برای مقایسه گروه ها و مولفه های پرسشنامه ها استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان دادند که بین خودشیفتگی و استفاده از فیس بوک رابطه مثبت معنی داری وجود دارد و خودشیفتگی می تواند 28/0 استفاده از فیس بوک را پیش بینی کند. در حالی که بین مدت زمان استفاده از اینترنت و شایعه پراکنی رابطه معنی داری وجود ندارد. از دیگر نتایج پژوهش حاضر می توان بیان کرد که مولفه خودشیفتگی در بین کاربران فیس بوک، اینترنتی و گروه بدون اینترنت تفاوت معنی داری وجود دارد. همچنین در مورد مولفه های خودشیفتگی نیز نتایج به دست آمده نشان داد بین مولفه های اقتدار، خودنمایی، برتری جویی، محق بودن و خودبینی بین سه گروه مورد پژوهش تفاوت معنی دار وجود دارد درحالی که دو مولفه بهره کشی و خودبسندگی از لحاظ آماری تفاوت معنی داری بین گروه های مورد پژوهش ندارد. همچنین این پژوهش نشان داد میان شایعه پراکنی و مولفه های آن بین گروه کاربران فیس بوک و کاربران اینترنتی تفاوت معنی داری نیست.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر با کاهش مدت زمان استفاده از فیس بوک می توان به ارتقاء بهزیستی جامعه کمک کرد. همچنین بررسی و تمهیدات لازم آموزشی در خصوص اصلاح و تغییر سبک زندگی و ویژگی شخصیتی خودشیفتگی که در بهبود روابط بین فردی و اجتماعی موثر است، پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: شایعه پراکنی، خودشیفتگی، کاربران فیسبوک، کاربران اینترنت، افراد غیر کاربر اینترنت
  • مرسده نوروزی*، فیروزه سپهریان آذر صفحات 81-97
    مقدمه
    هدف از مطالعه حاضر مقایسه نظریه ذهن، مفهوم خدا، مفهوم میهن در بین کودکان برخوردار از سبک های فرزندپروری متفاوت در کودکان مهدکودک و پیش دبستانی بود.
    روش
    طرح این پژوهش از نوع پس رویدادی است. جامعه آماری شامل کودکان مهدکودک و پیش دبستانی شهر تهران است. از این جامعه 51 کودک 5/3-6 ساله به عنوان نمونه مورد مطالعه به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. کودکان بر اساس شیوه فرزندپروری در سه گروه مستبدانه، مقتدرانه و سهل گیرانه - قرار گرفتند. از هرکدام از شرکت کننده ها آزمون نظریه ذهن از طریق آزمون بازی و آزمون تصور از خدا از طریق نقاشی و توصیف از خدا و مفهوم شناختی میهن از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته مفهوم میهن سنجیده شدند.
    یافته ها
    یافته های به دست آمده از اجرای آزمون ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی از جمله آزمون کروسکال والیس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تعداد کودکان دست یافته به نظریه ذهن در خانواده های با سبک فرزندپروری مقتدرانه بیشتر از همتایان خود در سایر خانواده ها است. در مقایسه سه گروه مشخص شد که تصور مهربانانه از خدا در گروه فرزندپروری مستبدانه از دو گروه دیگر پایین تر است.
    نتیجه گیری
    در نهایت، ارتباطی بین مفهوم میهن و شیوه های فرزندپروری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    بنابراین، می توان گفت سبک فرزندی مقتدرانه در شکل گیری نظریه ذهن و تصور مهربانانه از خدا تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: شیوه فرزندپروری، نظریه ذهن، تصور از خدا، مفهوم شناختی میهن
  • حمید کاظمی *، مژده وزیری، احمد عابدی صفحات 98-110
    مقدمه
    هدف این پژوهش، بررسی میزان اثربخشی آموزش حل مسئله بر اضطراب امتحان و اضطراب اجتماعی دانش آموزان پسر دبستانی بود.
    روش
    جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه دانش آموزان پسر دبیرستانی شهر نجف آباد در سال تحصیلی 1393-1392 بود که از میان آن ها تعداد 30 نفر به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای، انتخاب و به تصادف در دو گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر) گمارش شدند. هردو گروه در مراحل پیش آزمون و پس آزمون، به پرسشنامه اضطراب امتحان ابوالقاسمی و همکاران (1375) و پرسشنامه اضطراب اجتماعی جرابک (1996) پاسخ دادند. برای گروه آزمایش، هشت جلسه گروهی آموزش حل مسئله به صورت یک بار در هفته اجرا شد، اما گروه کنترل، مداخله ای دریافت نکردند. برای تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس چندمتغیره استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تمام متغیرهای وابسته در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل، کاهش معناداری داشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این پژوهش، آموزش حل مسئله می تواند به عنوان یک مداخله موثر در جهت کاهش اضطراب امتحان و اضطراب اجتماعی در دانش آموزان دبستانی در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: حل مسئله، اضطراب امتحان، اضطراب اجتماعی
  • الهام موسویان*، سیده فرشته نجاتی صفحات 111-127
    مقدمه
    در راستای نقش کلیدی بازشناسی هیجان چهره در تسهیل تعاملات اجتماعی و نتایج متناقض پژوهش های محدودی که در گذشته بازشناسی هیجان در چهره را در جمعیت سالم با علائم اختلال روانی ارزیابی کرده اند، هدف از پژوهش حاضر بررسی بازشناسی هیجان چهره در افراد با علائم اختلال روانی به صورتی که در مقیاس SCL-90-R فهرست شده، است.
    روش
    حجم نمونه در این پژوهش 60 نفر است که شامل 31 فرد سالم با علائم اختلال روانی و 29 فرد سالم بدون علائم اختلال روانی به عنوان گروه مقایسه است. فهرست بازبینی شده 90 نشانه ای (SCL-90-R) را برای تعیین کیفیت سطح نشانگان روانی، استفاده شد و همچنین بازشناسی هیجان در چهره به وسیله 42 تصویر از تصاویر هیجان چهره ای اکمن و فرایزن (1976) که 6 حالت هیجانی مختلف (غم، شادی، ترس، خشم، تنفر، تعجب) و همچنین حالت خنثی را بررسی می کرد، مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاضر حاکی از آن است که افراد سالم با علائم افسردگی در بازشناسی حالت خنثی، تنفر و شادی عملکرد ضعیف تری داشتند، در حالی که افراد با علائم اضطراب عملکرد بهتری در بازشناسی هیجان ترس داشتند.
    نتیجه گیری
    این یافته ها نشان می دهند که علائم بالینی متفاوتی که ناشی از عملکردهای شناختی و نوروبیولوژیکی زمینه ای متفاوت است، به شیوه ای متفاوت بر بازشناسی هیجان در چهره تاثیر می گذارند.
    کلیدواژگان: بازشناسی هیجان در چهره، علائم اختلال روانی، SCL، 90، R
  • مهدیه رحمانیان* صفحات 128-147
    مقدمه
    بر اساس تحقیقات اخیر، سوگیری در پردازش اطلاعات و ارتباط آن با سایر فاکتورها مثل وسوسه و خصوصیات شخصیتی نقش مهمی را در سبب شناسی و نگهداری اختلالات وابستگی به مواد بازی می کنند. هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش تعدیل کنندگی خصوصیات شخصیت بر رابطه بین سوگیری های شناختی و وسوسه است.
    روش
    به این منظور 100 نفر از افراد مذکر وابسته به مواد افیونی با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده های پژوهش با اجرای آزمایه های پروب دات، حافظه بازشناسی، تکمیل کلمات ناتمام، پرسشنامه عقاید وسوسه انگیز و مقیاس پنج عاملی شخصیت نئو جمع آوری گردید. داده های پژوهش با تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که برخی از خصوصیات شخصیتی می توانند نقش تعدیل کنندگی را در رابطه بین وسوسه و سوگیری توجه و حافظه ضمنی بازی کنند، اما این ویژگی ها اثری در رابطه بین وسوسه و سوگیری حافظه آشکار نداشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاکی از آن بود که پردازش های شناختی خودکارمثل توجه و حافظه ضمنی، پردازش های پایین به بالا هستند و تحت تاثیر خصوصیات شخصیت فرد قرار می گیرند، در حالی که پردازش های شناختی آگاهانه مثل حافظه آشکار، پردازش بالا به پایین هستند و تحت تاثیر ادراک فرد قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: سوگیری حافظه، سوگیری توجه، خصوصیات شخصیت، وسوسه، اختلال وابستگی به مواد افیونی
  • حسین زارع، فاطمه امینی* صفحات 149-165
    مقدمه
    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی اثر بخشش بر سلامت عمومی از طریق رضایت از زندگی در دانشجویان بود.
    روش
    در این مطالعه علی همبستگی، جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه دانشجویان دانشگاه پیام نور مرکز لامرد و دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد می باشند که در نیم سال دوم سال تحصیلی 9392 مشغول به تحصیل بودند. 166 نفر از دانشجویان (67 نفر دختر و 99 نفر پسر) با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای استفاده شده در این پژوهش مقیاس گرایش به بخشش هارتلند (HFS)، پرسشنامه رضایت از زندگی (SWLS) و مقیاس سلامت عمومی (GHQ-28) بودند. ارزیابی الگوهای پیشنهادی با استفاده از الگویابی معادلات ساختاری (SEM) بر اساس نرم افزار AMOS-16 انجام گرفت.
    یافته ها
    تحلیل های الگویابی معادلات ساختاری نشان دادند که الگوی پیشنهادی برازنده داده ها است، بر اساس نتایج مدل پیشنهادی، بخشش هم به صورت مستقیم و هم غیرمستقیم از طریق رضایت از زندگی با سلامت عمومی رابطه دارد.
    نتیجه گیری
    بر مبنای این نتایج می توان گفت که افراد با بخشیدن خطاهای خود و دیگری، احساس رضایت و شادمانی را برای خود به ارمغان می آورند و مشکلات و ناراحتی های جسمانی و روانی خود را تقلیل می دهند.
    کلیدواژگان: بخشش، رضایت از زندگی، سلامت عمومی، تحلیل مسیر
|
  • Yazdan Movahedi * Pages 7-17
    Introduction
    Achieving the optimal performance of improved attention is among the most important goals of students. This study was conducted to investigate the effectiveness of neurofeedback training on the improvement of Continuous Attention.
    Method
    The method was quasi- experimental and had pre-post tests as well as control and experimental groups. The sample consisted of 30 student athletes in Tabriz. The 15 participants of the experimental and control groups were selected randomly. The experimental group took Neurofeedback training for 20 sessions, 3 sessions per week.
    Results
    Data were analyzed using analysis of covariance. The results showed that the difference in mean score of the experimantal and control groups was significant (P
    Conclusion
    Due to the positive effects of this method on participant's attention, it can be concluded that the training can be an effective way to achieve optimal performance.
    Keywords: Neurofeedback, Continuous attention, Cognition, Athletes
  • Hoseiin Mohaghegh*, Mohammad Reza Zoghi Paidar, Abolghasem Yaghoobi, Mosaieb Yarmohammadi Vasel, Serwa Mohammadzadeh Pages 18-32
    Introduction
    Social perspective-taking is one of the essential skills for social relationships and is rooted in cognitive abilities. There is no scale to measure this skill exclusively and the available tools only measure social perspective-taking as a sub-scale. One of the major barriers to basic research in psychology fields is lack of standardized tests; therefore, the main aim of this study was introducing the social perspective taking and the codification and validation of its scale.
    Method
    To accomplish the aims, 750 undergraduate students of Kurdistan province filled out the researcher made questionnaire of Social Perspective Taking. They also filled out The Oxford Happiness Scale and Beck Anxiety scale for assessing the discriminate validity. Data were analyzed by Pearson Correlation coefficient, Cronbach alpha and factor analysis.
    Results
    The results showed that there is significant positive relationship between happiness and social perspective taking and significant negative relationship between anxiety and social perspective taking. These results indicated the concurrent validity of the scale. Also, reliability of the social perspective taking scale measured by Cronbach alpha was 0/78. Factor analysis of social perspective taking extracted 4 factors including: cognitive prediction of others, understanding others perspective, put him/herself on others place, and respecting differences.
    Conclusion
    Preliminary estimates showed that the Social Perspective Taking Scale is a reliable and valid tool for assessing social perspective-taking skills.
    Keywords: Validation, Scale, Social Perspective Taking
  • Fahimeh Ghaedi *, Elham Shabankareh, Majid Moghadam Barzegar Pages 33-49
    Introduction
    The present study aimed to predict the mediating role of learned helplessness in the relationship between Differentiation of Self and Repetitive Negative Thinking.
    Method
    To do this, 335 (164 males, 176 females) students were selected from Azad University of Lar using multistage cluster sampling method. The participants completed the Differentiation of Self Questionnaire (Drake, 2011), the Learned Helplessness Questionnaire (Quinless & Nelson, 1988), and the Repetitive Negative Thinking Questionnaire (Ehring, 2010).
    Results
    The results of simultaneous multiple regression analysis based on Baron and Kenny (1989) steps indicated that Emotional Reactivity, Fusion with others, and Emotional Cut Off positively predicted Repetitive Negative Thinking and I-Position negatively predicted Repetitive Negative Thinking. In addition, Fusion with others and Emotional Cut Off predicted Learned Helplessness positively and I -Position predicted Learned Helplessness negatively. The Learned Helplessness mediated the relations between the Differentiation of Self and Repetitive Negative Thinking.
    Conclusion
    In conclusion, Emotional Reactivity predicted Repetitive Negative Thinking positively and I-Position by mediating Learned Helplessness predicted it negatively.
    Keywords: Differentiation of Self, Repetitive Negative Thinking, Learned Helplessness
  • Mona Golestani Fard, Mansoore Nikoogoftar *, Hasan Shams Esfandabad Pages 50-65
    Introduction
    The aim of this study was to compare the executive functions (flexibility, planning, and organizing) and memory (active and passive) of monolingual and bilingual students.
    Method
    For this purpose,120 students, including 60 male and female students who were Persian-speaking monolinguals and aged between 7 to 12 years (30 girls, 30 boys) and 60 Armenian-Persian bilingual students (30 girls, 30 boys) from the second to the sixth grade in district 8 of Tehran were selected by convenience sampling. Andre-ray test was used to measure executive function (planning and organization), and Wisconsin test was used to measure executive function tests (flexibility). Furthermore, 3 × 3 Matrix of Cornoldy was used to measure working memory and Matrix 5 × 5 Cornoldy was used to assess passive memory. Data were analyzed by two-way ANOVA using SPSS software.
    Results
    The results showed that the executive functions of organizing and planning of monolingual students are different from bilingual students. However, there was not a significant difference between the two groups in the passive and working memory. In addition, significant differences were not observed between the genders, except that in monolingual students the executive function of flexibility of girls was better than boys.
    Conclusion
    Based on the results and the advantages of bilingual students in executive functions over monolingual students, early second language education in preschools could be recommended.
    Keywords: Executive function, Flexibility, Planning, organization of executive function, Working memory, Passive memory, Bilingual, Monolingual, Gender
  • Mehrnaz Saffarinia *, Ali Mohammad Mazidi, Majid Saffarinia Pages 66-80
    Introduction
    The purpose of this research was comparing spreading rumors on the Internet and Narcissism among Face Book, Internet, and non-Internet users of citizens of Tehran.
    Method
    A sample of 500 Internet users was selected on cluster random basis from among the 22 districts of Tehran. This sample consisted of 183 Internet users, 163 Face Book users, and 100 non-Internet users with no information of the Internet. The study benefited from Narcissism questionnaire (Raskin & Tri 1988), Internet rumor questionnaire (John Hiven Kim & Viag 2010) Face Book questionnaire (Ras et al. 2009) as tools to collect data. Out of the 500 questionnaires, 44 were eliminated due to being incomplete resulting in a total 456 questionnaires. To analyse the data, Pearson correlation and Variance were used.
    Results
    The findings showed a significant positive relationship between Narcissism and using Face Book and Narcissism can predict 28% of using Face Book. However, there was no meaningful relationship between the time of using the Internet and spreding roumor on the Internet. In addition, in relation to the variable of Narcissism, the results showed significant difference between Determinism, Show off, Superiority, Beneficiary, and Egotism among the 3 groups; however, there was no significant difference between Exploitation and Autarky. In addition, this study showed that there is no significant difference between spreading rumors and its components among users of Face Book and Internet users.
    Conclusion
    According to the results, reducing the time of using Face Book leads to improving welfare of the society. It is recommended to offer required educational facilities for amending lifestyle especially personality traits of Narcissism for improving individual and social relations.
    Keywords: Spreading Rumor, Narcissism, Users of Face Book, Internet Users, Non Internet Users
  • Mersede Nooruzi *, Firuze Sepehriyanazar Pages 81-97
    Introduction
    The aim of this study was to compare the Theory of Mind, the Concept of God, and the Concept of homeland among nursery and preschool children with different parenting styles.
    Method
    This research was a post-event descriptive study. The statistical population included kindergarten and pre-school children in Tehran. The 51 children, who were between 3.5 to 6 years old, were selected by convenience sampling. Then they were classified into three groups based on their parenting styles: authoritarian, authoritative and permissive. Theory of mind was measured by games for all the participants; God's image was measured through drawings and descriptions of God, and the cognitive concept of homeland through semi-structured interviews. Data were analyzed using descriptive and inferential statistical tests such as Kruskal-Wallis test.
    Results
    The results showed that the number of children who achieved the theory of mind in families with authoritative parenting style was more than their counterparts in other families. The results also indicated that the kind image of God in children with authoritarian parenting is lower than the other two groups. Finally, there was no significant relationship between the concept of homeland and methods of parenting.
    Conclusion
    Based on the results, we can say that authoritative parenting style influences the formation of the theory of mind and the kind image of God.
    Keywords: Parenting style, Theory of mind, Image of God, Cognitive concept of homeland
  • Hamid Kazemi *, Mojdeh Waziri, Ahmad Abedi Pages 98-110
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of problem solving training on test and social anxiety in elementary school male students.
    Methods
    The statistical population of this study were all the elementary school male students of Najaf Abad city in academic year 2013-2014. Out of the population, 30 students were selected through cluster random sampling and were assigned randomly in one experimental (n=15) and one control (n=15) group. Both groups completed a Test Anxiety Questionnaire (Abolghasemi et al. 1375) and Jerabek's (1996) Social Anxiety Questionnaire in pre-test and post-test stages. Eight weekly sessions of problem solving training was administrated to the experimental group for once a week, but the control group received no intervention. Multivariate analysis of covariance was used to analyze the data.
    Findings: The results showed that both of the dependent variables in the experimental group were reduced significantly compared with control group.
    Conclusion
    Based on the results of this study, problem solving training can be considered as an efficient intervention to reduce test and social anxiety in primary school students.
    Keywords: Problem, solving, Test anxiety, Social anxiety
  • Elham Mosavyan *, Seyedeh Fereshteh Nejati Pages 111-127
    Introduction
    Considering the importance of facial emotion recognition in social interactions and the conflicting results of the previous studies that have evaluated the emotion recognition in healthy individuals with psychiatric symptom distress, the present study aimed to investigate the relationship between facial emotion recognition and psychiatric symptom distress as indexed by the SCL-90-R scale.
    Method
    The sample size was 60 that consisted of 31 subjects with clinical symptoms and 29 healthy individuals as the control group. The Symptom Checklist-90-Revised (SCL-90-R) Form was chosen to determine the level of psychiatric symptom distress, and the facial emotion recognition was examined by 42 images of facial emotion picture (Ekman & frieze,1976) that measured 6 different emotional states (sadness, happiness, fear, anger, disgust, surprise, and the neutral state).
    Findings: The results of data analysis indicated that the participants with depression symptoms had difficulty in recognizing disgust, happiness and neutral state; however, the participants with anxiety symptoms had better performance in recognizing fear.
    Conclusion
    The findings indicated that different symptoms, which are due to different underlying neurobiological and cognitive functions, influence emotion recognition in different ways.
    Keywords: Facial affect recognition, Psychological distress, SCL, 90, R
  • Mahdieh Rahmaniyan* Pages 128-147
    Introduction
    According to recent researches, biases in information processing and its relation with other factors such as craving and personality traits play a vital role in the etiology and maintenance of drug dependence disorders. The aim of the present study was to investigate the moderator role of personality characteristics on relationship between cognitive biases and craving in opium dependent individuals.
    Method
    To do so, 100 male opiate dependent individuals were selected by convenience sampling. The primary data collection was conducted using Prob Dot task, Memory Recognition task, Word-stem Completion test, Craving Beliefs Questionnaire and Neo big five Personality Scale. The data were analyzed using hierarchical regression analysis.
    Findings: The results indicated that personality variables moderated the relationship between craving with attentional bias and implicit memory bias, but these factors did not have any effect on the relationship between craving and explicit memory bias.
    Conclusion
    The results showed that automatic cognitive processes such as attention and implicit memory are bottom-up processes and tend to be affected by personality traits, whereas consciousness cognitive processes such as explicit memory is top-down processing and is influenced by individuals’ conception.
    Keywords: Memory bias, Attentional bias, Personality traits, Craving, Opiate dependence disorder
  • Hossin Zare, Fatemeh Amini * Pages 149-165
    Introduction
    The purpose of the present study was to investigate the effect of forgiveness on general health through life satisfaction in students.
    Method
    The study was based on the causal correlation method, and the statistical population consisted of all the students of Payam Nour and Azad University of Lamerd in the second semester of the academic year 2013-2014. The sample of the study consisted of 166 (99 male and 67 female) students which were selected by multistage random sampling. Data collection tools were Heartland Forgiveness Scale (HFS), Satisfaction with Life Scale (SWLS) and General Health Questionnaire (GHQ). Structural equation modeling (SEM) through AMOS-16 and SPSS-16 software packages was used for data analysis.
    Results
    Analysis of structural equation modeling indicated that the default model of effect of forgiveness on general health through life satisfaction fit the data. Further analysis revealed that forgiveness had indirect and direct significant relationship with general health through life satisfaction.
    Conclusion
    Based on the results, it can be said that people bring themselves feelings of satisfaction and happiness and reduce their physical and mental problems and discomforts by forgiving their own mistakes and those of others.
    Keywords: Forgiveness, Life satisfaction, General health, Path analysis