فهرست مطالب

علوم پزشکی پارس - سال دهم شماره 1 (پیاپی 19، بهار 1391)

مجله علوم پزشکی پارس
سال دهم شماره 1 (پیاپی 19، بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/03/14
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدصادق صنیع جهرمی، سید محمد حسینی پناه، پوران حاجیان صفحه 1
    مقدمه
    اکسیداتیو یکی از عوامل اصلی آسیب سلولی، نارسایی عضو و مرگ در سپسیس است؛ از این رو داروی دفروکسامین- آنتی اکسیدان جمع کننده آهن و جمع کننده بالقوه رادیکال آزاد- به عنوان گزینه ای جذاب برای درمان دارویی در سندرم سپتیک مطرح است. در این مطالعه اثر دارو روی بقاء موش های سپتیک بررسی شد.
    روش کار
    در 20 سر موش صحرایی نر به روش بستن سکوم و پانکچر آن (CLP) پریتونیت القاء شد. سپس با انتخاب تصادفی به یک گروه ده تایی از آن ها دو دفعه دفروکسامین (دوز نهایی: 40mg/kg) زیر پوستی و به گروه ده تایی دیگر دارونما (نرمال سالین) داده شد. دو گروه ده تایی دیگر نیز به عنوان گروه کنترل سالم و گروه جراحی بدون پریتونی در نظر گرفته شدند. همه موش ها در شرایط یکسان از نظر سلامتی، محیط زندگی و تغذیه قرار داشتند. زمان فوت موش ها ثبت شد.
    یافته ها
    دفروکسامین باعث افزایش بارز زمان بقاء موش های مبتلا به پریتونیت القایی در مقایسه با گروه دارونما شد. این تفاوت از لحاظ آماری معنادار بود.
    نتیجه گیری
    درمان با دفروکسامین به طور بارزی بقاء را در موش های سپتیک افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: دفروکسامین، روش CLP، بقاء، موش
  • مسعود بحرینی، شرافت اکابریان، فریبا قدس بین، محمدرضا یزدانخواه فرد، مسعود محمدی باغملایی صفحه 7
    مقدمه
    افسردگی و کمبود اعتماد به نفس به عنوان مهم ترین اختلال های روان شناختی، در نوجوانان در حال گسترش هستند. با این حال، مطالعات اندکی وجود دارند که به کشف رابطه بین الگوی تعلق والدینی با افسردگی و کمبود اعتماد به نفس نوجوانان آن ها پرداخته باشد. هدف این پژوهش تعیین تاثیر الگوهای مختلف تعلق والدینی بر میزان افسردگی و اعتماد به نفس نوجوانان شهر بوشهر بود.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی - تحلیلی از نوع مقطعی، همه 482 نفر دانش آموز سال اول دبیرستان (246 دختر و 236 پسر) که از هشت دبیرستان شهر بوشهر، به صورت تصادفی خوشه ایساده انتخاب شده بودند، به مجموعه ای از سه پرسش نامه روا و پایای افسردگی بک، اعتماد به نفس کوپر اسمیت و الگوی تعلق والدینی به صورت خود ایفاء پاسخ دادند. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS ویرایش 5/11، آمار توصیفی و آزمون تی مستقل مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    الگوی مراقبت والدینی بیش از الگوی حمایت والدینی با افسردگی و کمبود اعتماد به نفس در نوجوانان دختر و پسر در ارتباط است. در این حال، ترکیب دو الگوی مراقبت اندک و کنترل شدید دارای رابطه معناداری با افسردگی و کمبود اعتماد به نفس در نوجوانان دختر بود (01/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج تایید کردند که در دختران، الگوی ترکیبی مراقبت اندک و کنترل شدید، خطر افسردگی و کمبود اعتماد به نفس را بیش تر می کند. بر اساس نتایج حاصل باید تاکید شود که رفتار مناسب والدین با فرزند نوجوان خود، رفتاری است که نوجوان از آن احساس آزادی، عشق و حمایت کند.
    کلیدواژگان: نوجوان، افسردگی، تعلق والدینی، اعتماد به نفس
  • ارزیابی و مقایسه فعالیت ضد باکتریایی کاتچین، نانو ذره اکسید روی و اتیلن دی آمین تترا استیک اسید بر سویه استاندارد سودوموناس آئروجینوزا
    مینا سعادت، شهلا رودبارمحمدی، محمدحسین یادگاری، مهدی اسکندری، رمضانعلی خاوری نژاد صفحه 13
    سودوموناس آئروجینوزا پاتوژنی فرصت طلب در عفونت های بیمارستانی به خصوص در مبتلایان به نقص ایمنی و بیمارانی که از کاتتر استفاده می کنند، می باشد. این باکتری در سطح زخم های ناشی از سوختگی شایع است. در این مطالعه با توجه با افزایش مقاومت دارویی، خواص ضد باکتریایی نانو ذره اکسید روی (اکسید روی)، اتیلن دی آمین تترا استیک و کاتچین با استفاده از روش استاندارد میکرودایلوشن (رقت سازی) ارزیابی شد.
    مواد و روش ها
    پس از تهیه نانو ذرات اکسید روی و بررسی آن با میکروسکوپ الکترونی، سودوموناس آئروجینوزا سویه 27853 روی محیط نوترینت آگار کشت داده شد و حداقل غلظت مهارکنندگی برای نانو ذره اکسید روی، کاتچین و اتیلن دی آمین تترا استیک به روش میکرودایلوشن مطابق با استاندارد تعیین شد. نتایج حداقل غلظت مهارکنندگی حاصل از این مواد با حداقل غلظت مهارکنندگی ایمی پنم مقایسه و ارزیابی شد.
    یافته ها
    بررسی شکل و قطر نانو ذره با میکروسکوپ الکترونی پویشی ((SEM و پراش اشعه X (Ray Diffraction (X- نشان داد که شکل ذرات کروی با قطر90-30 می باشد. حداقل غلظت مهارکنندگی عوامل اکسید روی، اتیلن دی آمین تترا استیک و کاتچین و ایمی پنم به ترتیب 0003/0، 92/24، 24/7 و 43/0 میکروگرم بر میلی لیتر بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه نشان داده شد که نانو ذره اکسید روی سنتز شده با روش شیمیایی دارای خاصیت ضد باکتریایی مطلوبی نسبت به سایر مواد مورد استفاده در این مطالعه است. با توجه به افزایش میزان مقاومت آنتی بیوتیکی در جامعه، استفاده از این نانو ذره و کاتچین در سطح تجهیزات پزشکی، پس از بررسی های بیش تر در ارتباط با اثرات احتمالی سمی بودن سلولی آن ها پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروجینوزا، نانو ذره اکسید روی، کاتچین، عوامل ضد باکتریایی
  • مرتضی پوراحمد، سید محمد کاظم تدین، سارا فدایی، هایده پروین صفحه 20
    مقدمه
    ایران با میزان شیوع نزدیک به 225 نفر در یک صد هزار نفر یکی از کشورهای آندمیک آلودگی به تب مالت است. مطالعه حاضر به بررسی خصوصیات دموگرافیک بیماران و تیتر آزمون رایت در زمان مراجعه آن ها به مراکز بهداشتی شهرستان جهرم به منظور بهره برداری از نتایج حاصل به عنوان پایه ای برای سایر تحقیقات می پردازد.
    روش اجرا: این مطالعه توصیفی - مقطعی روی پرونده 168 بیمار با تشخیص تب مالت که طی سال های 84 تا 87 در شهرستان جهرم تحت درمان بوده اند انجام شده است.
    نتایج
    متوسط سن بیماران مورد مطالعه 07/17 ± 51/28 سال و بیش ترین فراوانی مربوط به گروه های سنی 29-10 سال بوده است. 5/68 درصد بیماران (115 نفر) مرد و 5/31 درصد (53 نفر) زن بوده اند. شغل اکثر بیماران (1/60 درصد) چوپانی بوده است. 1/33 درصد بیمارانی که با تشخیص تب مالت درمان شده اند در زمان مراجعه دارای تیتر رایت 320/1 بوده اند.
    بحث و نتیجه گیری
    در شهرستان جهرم گروهی که بیش از همه در خطر بیماری تب مالت قرار دارند چوپانان هستند. همچنین شانس ابتلا به بیماری در مردان بیش از زنان است. بنابراین از آن جا که بیش ترین فراوانی بیماری در گروه سنی 29-10 مشاهده شده است، پزشکان باید نسبت به این گروه سنی حساسیت بیش تری نشان دهند. از سوی دیگر در هنگام انجام آزمون رایت لوله ای بهتر است سرم بیماران حداقل تا تیتر 320/1 رقیق شود.
    کلیدواژگان: تب مالت، خصوصیات دموگرافیک، آزمون رایت
  • محمد جواد حسین زاده عطار، حسین حاجیان فر، احمد باهنر، کاظم محمد، سیدعلی کشاورز، محمدحسن انتظاری، غلامرضا عسکری صفحه 26
    مقدمه
    ویسفاتین، آدیپوسیتوکینی است که از بافت چربی ترشح می شود و می تواند روی بروز دیابت موثر باشد. امگا 3 باعث کاهش چربی ها و پیشگیری از مقاومت به انسولین می شود. در این مطالعه تاثیر مصرف امگا 3 بر غلظت سرمی ویسفاتین بررسی شده است.
    روش کار
    تعداد 71 زن مبتلا به دیابت نوع 2 به دو گروه تحت درمان با کپسول امگا 3 و گروه کنترل تقسیم شدند. ابتدا از طریق پرسش-نامه، اطلاعات مربوط به سن، قد، وزن، دور کمر، دور باسن اخذ شد و سپس نمونه خون آن ها گرفته شد. در مرحله بعد به مدت هشت هفته روی آزمودنی ها مداخله انجام و بار دیگر اطلاعات آن ها اخذ و نمونه خونشان گرفته شد. در نمونه خون گرفته شده فاکتورهای ویسفاتین، پروفایل های چربی (TG، HDL، LDL، کلسترول)، قند وHbA1c با کیت مخصوص اندازه گیری شد. داده های به دست آمده به وسیله نرم افزارSPSS نسخه 18 با استفاده از روش های آماری مناسب تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سطح سرمی ویسفاتین قبل از مداخله در هر دو گروه تفاوت معنادار نداشت (14/0p=). بعد از مداخله، تفاوت میانگین در گروه درمان با کپسول امگا 3 معنادار بود (001/0P<)، در حالی که در گروه پلاسبو تفاوت مذکور معنادار نبود (05/0P<). همچنین میانگین اختلاف قبل و بعد سطح سرمی ویسفاتین در دو گروه تفاوت معنادار نشان داد (001/0P<).
    نتیجه گیری
    امگا 3 می تواند روی غلظت سرمی ویسفاتین اثر داشته و باعث افزایش آن و همچنین سبب بهبود اثر انسولین در افراد دیابتی شود. از این رو با توجه به نتایج به دست آمده از این مطالعه و مطالعات دیگر و همچنین تشابه عملکردی ویسفاتین با انسولین توصیه می شود که امگا 3 به رژیم غذایی افراد در معرض خطر و افراد دیابتی افزوده شود.
    کلیدواژگان: اسیدهای چرب امگا 3، ویسفاتین، دیابت نوع 2
  • سیاوش دست منش، رضا بیات، صدرالدین شجاع الدین صفحه 33
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر سه روش تمرین کششی ویبریشن، تسهیل عمقی عصبی عضلانی و روش ترکیبی بر انعطاف پذیری عضلات همسترینگ در دانشجویان مرد غیر ورزشکار انجام شد.
    روش کار
    در این پژوهش 30 نفر از دانشجویان مرد غیر ورزشکار انتخاب شده به صورت تصادفی هدف دار به سه گروه ده نفری به نام گروه کشش ویبریشن، گروه تسهیل عمقی عصبی عضلانی و گروه ترکیبی تقسیم شدند. میزان انعطاف پذیری عضلات همسترینگ آزمودنی ها در هر سه گروه با آزمون بالا آوردن غیر فعال زانو اندازه گیری شد. سپس هر سه گروه تمرینات خود را به مدت چهار هفته انجام دادند و پس از آن بار دیگر آزمون باز شدن فعال زانو از آن ها به عمل آمد.
    یافته ها
    نتایج آزمون های آماری نشان داد که انعطاف پذیری هر سه گروه بعد از برنامه تمرینی به صورت معناداری افزایش می یابد (001/0=p). بین گروه تمرینی ویبریشن و گروه تسهیل عمقی عصبی عضلانی تفاوت معناداری در انعطاف پذیری عضلات همسترینگ مشاهده نشد (05/0< p)، ولی انعطاف پذیری گروه ترکیبی به طور معناداری بیش تر از دو گروه دیگر بود (000/0=p).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق به ورزشکاران توصیه می شود که اگر چه با هر یک از روش های تسهیل عمقی عصبی عضلانی و ویبریشن می توانند به سطوح نسبتا مطلوبی از انعطاف پذیری دست یابند، لیکن ترکیبی از این دو روش می تواند انعطاف پذیری آنان را به بیش ترین مقدار بهبود و توسعه دهد. از این رو در ورزش هایی که نیاز به انعطاف پذیری بالایی دارند روش تمرین کششی ترکیبی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تمرینات ویبریشن، تسهیل عمقی عصبی عضلانی، انعطاف پذیری، عضلات همسترینگ
  • سیدمنصور کشفی، علی خانی جیحونی، مریم یزدانخواه صفحه 40
    مقدمه
    یکی از روش های غربالگری سرطان پستان، خودآزمایی آن است. این پژوهش به منظور بررسی تاثیر آموزش خودآزمایی پستان بر آگاهی، نگرش و عملکرد زنان انجام شد.
    روش کار
    در این پژوهش کار آزمایی بالینی، 100 نفر (50 نفر گروه مورد، 50 نفر گروه شاهد) از زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر نورآباد ممسنی در سال 1388 بررسی شدند. به گروه مورد سه جلسه آموزش داده شد. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه ای مشتمل بر چهار قسمت مشخصات فردی، سوالات آگاهی، نگرش و عملکرد بود. داده ها با کمک نرم افزار SPSS و با استفاده آزمون های آماری آنالیز واریانس، تی زوجی، فی و رگرسیون تحلیل شدند.
    یافته ها
    پژوهش نشان داد آموزش باعث بالا رفتن سطح آگاهی، نگرش و عملکرد زنان در رابطه با خودآزمایی پستان می شود. میانگین نمره آگاهی، نگرش و عملکرد در گروه مورد (001p=0/) نسبت به شاهد (به ترتیب 309p=0/، 233/0p= و 489p=0/) بعد از مداخله آموزشی به طور معناداری افزایش نشان داد.
    نتیجه گیری
    در راستای پیشگیری و درمان به موقع سرطان پستان در زنان باید کلاس های آموزشی به طور مداوم در مراکز بهداشتی درمانی برگزار شود.
    کلیدواژگان: خودآزمایی پستان، آگاهی، نگرش، عملکرد
  • فروغ ریاحی، فاطمه امینی صفحه 46
    زمینه و هدف
    مشکلات رفتاری کودک بازتابی از مشکلات روانی والدین به ویژه مادر می باشد و بیماری روانی یکی از والدین احتمال ابتلا کودک به بیماری های روانی را افزایش می دهد. با توجه به رابطه منفی بین بیماری والدین و کودک، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین مشکلات رفتاری کودکان و سلامت روان مادران انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه همبستگی روی تعداد 80 نفر از مادران دارای کودک با مشکلات رفتاری مراجعه کننده به درمانگاه اطفال بخش روان پزشکی بیمارستان گلستان شهر اهواز که به روش آسان و پی در پی بر اساس مراجعه انتخاب شده بودند انجام شد. ابزار تحقیق، پرسش نامه سلامت روان (R-SCL90) و پرسش نامه مشکلات رفتاری کودکان (child behavioral check list) بود. داده های حاصل با آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون با کمک نرم افزار SPSS تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که بین مشکلات رفتاری کل، علائم رفتاری برونی سازی و علائم رفتاری درونی سازی کودکان با همه خرده مقیاس های سلامت روان مادران رابطه مثبت معناداری وجود دارد. علائم رفتاری درونی سازی کودکان با حساسیت بین فردی رابطه معناداری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    با توجه به وجود همبستگی بالا بین مشکلات رفتاری کودکان و اختلال روانی مادران، لازم است در راستای کاهش آثار مشکلات روانی مادران بر کودکانشان تدابیری اندیشید.
    کلیدواژگان: رفتار، سلامت روان، کودک، مادر
  • محمود کریمی، مهدی جلالی، شمس الدین نیکنامی، فرخنده امین شکروی، صدیقه سادات طوافیان صفحه 53
    مقدمه
    علیرغم قابل پیشگیری بودن سرطان دهانه رحم، بروز آن حتی در بین زنانی که به برنامه های غربالگری و درمانی دسترسی دارند مشاهده می شود. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش از طریق الگوی اعتقاد بهداشتی بر انجام آزمایش پاپ اسمیر در زنان تحت پوشش مراکز شهری زرندیه انجام شده است.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه از نوع مداخله ای با شاهد می باشد که روی 120 نفر از زنان تحت پوشش مراکز شهری زرندیه انجام شده است. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه روا و پایای (82/0=α)، طراحی شده بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی بود. برنامه آموزشی بر اساس داده های گردآوری شده پیش آزمون طراحی و در سه جلسه برای گروه آزمون اجرا شد. داده ها دو ماه بعد از مداخله آموزشی با استفاده از همان پرسشنامه اولیه گردآوری و با استفاده از آزمون های تی زوجی، تی مستقل، مربع کای تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره همه سازه های مدل اعتقاد بهداشتی (خود کارآمدی، حساسیت، شدت، منافع و موانع درک شده) در گروه آزمون افزایش داشت. همچنین میزان انجام آزمایش پاپ اسمیر در گروه آزمون از 30 درصد (قبل از آموزش) به 9/53 درصد (بعد از آموزش) افزایش یافت (p<0.01).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش، برنامه های آموزش بهداشت برای ترغیب افراد به شرکت در برنامه های غربالگری سرطان دهانه رحم نیاز به استفاده از نظریه ها و مدل های تغییر رفتار دارند.
    کلیدواژگان: پاپ اسمیر، زنان، مدل، اعتقاد بهداشتی
|
  • Ms Sanie, Sm Hoseinipanah, P. Hajian Page 1
    Introduction
    Oxidative damage is one of the major factors that lead to cell damage, organ dysfunction and mortality in sepsis. Thus, an attractive candidate for pharmacologic treatment of the septic syndrome is deferoxamine (DFX), an antioxidant iron chelator used for the removal of iron and a potential free radical scavenger. In this study, the impact of DFX administration on the survival of septic animals was evaluated.
    Material And Methods
    Sepsis was induced in 20 rats, using the Cecal Ligation and Puncture method (CLP) and 10 rats randomly received subcutaneous DFX (total dose: 40mg/kg) twice and the other 10 rats received placebo (normal saline). All the rats had equal health status, environment and nutrition. The time of the death of the rats was recorded.
    Results
    Deferoxamine increased the survival period in rats and the difference was statistically significant.
    Conclusion
    Treatment with DFX significantly increases the survival of septic rats.
    Keywords: Deferoxamine, Cecal Ligation, Puncture, Survival, Rat
  • M. Bahreini, Sh Akaberian, F. Ghodsbin, Mr Yazdankhah Fard, M. Mohammadi Baghmollaei Page 7
    Introduction
    Depression and low self-esteem are the most important psychological disorders common among adolescents. But few studies have investigated the association between parental bonding patterns and depression and low self esteem in adolescents. The aim of this study was to detect the effects of parental bonding on depression and self esteem during adolescence in Bushehr in 2010.
    Material And Methods
    In this cross-sectional study, a total of 482 adolescents (246 females and 236 males) in the first grade at 8 high schools of Bushehr were selected according to cluster random sampling. A series of valid and reliable questionnaire by each subject including the Beck Depression Inventory, Cooper Smith Self esteem Inventory and Parental Bonding Inventory (PBI) were completed. Descriptive statistics and independent t-test were used for analysis of the data in SPSS, version 11.5.
    Results
    Parental care was more associated with depression and low self esteem in both male and female adolescents than parental protection. An interactive combination of low care and high protection (affectionless control) revealed a significant relationship with depression and low self esteem in female adolescents.
    Conclusion
    The results showed that a combination of low care and over-protection increases the risk of depression and low self esteem in female adolescents. Optimum parental behavior is characterized by the behavior through which adolescents get a feeling of freedom, love and protection.
    Keywords: Adolescence, Depression, Parental bonding, Self esteem
  • The evaluation of antibacterial activity of ZnO nanoparticles, Catechin,, and EDTA on standard strain of pseudomonas aeroginusa
    M. Sadat, Sh Roudbarmohamadi, Mh Yadegari, M. Eskandari, R. Khavarinejad Page 13
    Introduction and
    Objective
    Pseudomonas aeruginosa is a key opportunistic pathogen causing severe acute and chronic nosocomial infections in immunocompromised or catheterized patients. It is prevalent in burn wound infections and it is generally multi-drug resistant. This study evaluated antimicrobial activity of ZnO and catechin and EDTA on the most common pathogen bacteria Pseudomonas aeroginusa by standard microdilution test depend on NCCLS.
    Material And Method
    Zinc acetate dehydrate and Ethilen glycol (EG) were dissolved in 50 ml Distilled water with 10/1 ratio (Zn/EG). The solution were heated at 80 0C until little the gel of zinc acetate was obtained. Then gel was dried in the oven for 12h. Dried gel is calcinated at 300 0C for 24h Size and type of these Nanoparticles was characterized by scanning electron microscopy (SEM) and X-Ray-: Diffraction (XRD). pseudomonas aeroginusa strain (ATCC 27853) were cultured on nutrient agar medium (NA) for 24h at 370C. The microbial Suspension (1×106 cells/ml) was prepared. Minimum Inhibitory Concentration (MIC) test for ZnO and EDTA and Catechin were evaluated by microdilution test.
    Results
    Evaluation of Morphology and measurement of the size of the ZnO showed that nanoparticles were spherical with 30- 90 nm diameter. MIC of ZnO and EDTA and Catechin on pseudomonas aeroginusa was respectively 0.0003, 24.92 and 7.24 µg/ml.
    Conclusion
    In this study we synthesized the ZnO nanoparticles with chemical method and we found that it has antimicrobial activity in low concentration compared with Catechin and EDTA. We offered that catechin and ZnO nanoparticles are good candidate for eliminating some contamination including of Pseudomonas aeroginusa in medical industrial.
    Keywords: Pseudomonas aeroginusa, ZnO nanoparticles, catechin, antibacterial agent
  • M. Pourahmad, Mk Tadayon, S. Fadayi, H. Parvin Page 20
    Introduction
    Iran is one of the endemic countries of brucellosis. The prevalence of this disease in Iran is about 225 in 1000000. In this study the authors wanted to evaluate the demographic characteristics and wright test titers in patients who had treated with diagnosis of brucellosis. Methods and Materials: In this descriptive cross sectional study; the dossier of 168 patients with brucellosis between 2005 and 2008 has been evaluated.
    Results
    Mean of the age of the studied patients was 28.51 ± 17.07 years and the most of the patients were in 10-29 year group. 68.5% of the patients were male and 31.5% were female. Most of the patients (60.1%) were rancher; and wright titer was 1/320 in 33.1% of the cases.
    Discussion
    Ranchers and the individuals with 10 – 29 years old are the groups with the most risk for brucellosis. Men are more in risk than women. It is better to dilute the serum of the patients up to 1/320 in standard tube agglutination test.
    Keywords: Brucellosis, Demographic characteristics, wright test
  • Mj Hoseinzadeh Attar, H. Hajianfar, A. Bahonar, K. Mohammad, Sa Keshavarz, Mh Entezari, Ghr Askari Page 26
    Introduction
    Visfatin is an adipocytokine secreted from adipose tissue and can lead to the occurrence of diabetes. Omega-3 can decrease lipid profile and prevent insulin resistance. In the present study, the effect of Omega-3 on the serum visfatin concentration was compared with placebo.
    Material And Methods
    A total of 71 women with type II diabetes were randomly assigned to a group that administered Omega-3 capsules or control group. First, the study subjects filled in a questionnaire including age, height, weight, waist circumference, and hip circumference. In addition, blood samples were taken to do the blood tests. In the second step, the intervention was done for 8 weeks and then data on the aforementioned variables were collected. In the blood samples visfatin and lipid profiles (LDL: low density lipoprotein, HDL: high density lipoprotein, TG: triglyceride and cholesterol), glucose, and HbA1c were measured.
    Results
    There was no significant difference in serum visfatin level between groups before the intervention (p=0.14). However, after the intervention, the mean serum visfatin level in the Omega-3 group was significantly (P<0.001) higher. In addition, the mean differences before and after the serum visfatin level showed a significant difference in both groups (P<0.001).
    Conclusion
    The use of omega-3 can increase visfatin level and also improve the effect of insulin in patients with type 2 diabetes. According to the similar effects of insulin and visfatin, the use of Omega-3 by diabetic patients is recommended. Also, further studies are recommended to be conducted on his subject to confirm the results of this study.
    Keywords: Omega 3 Fatty Acids_Visfatin_Type 2 Diabetes Mellitus
  • S. Dastmanesh, R. Byat, S. Shojaealdin Page 33
    Introduction; The purpose of this study was to examine the effect of 3 Vibration, PNF(Proprioceptive Neuromuscular Facilitation) and Mixture stretching method on flexibility of hamstring muscles in non-athletics male students. Method; for this purpose 30 students were selected by goal oriented method and then were divided to 3 groups: vibration (N=10), PNF (N=10) and mixture (N=10). Firstly, the flexibility of hamstring muscles was measured by the “passive leg straight test”, then every 3 group were performed their trains for 4 weeks and After ending training passive leg straight test in 3 groups was attained.
    Results
    The results indicated that the flexibility in every 3 groups significantly increased after training protocol (p = 0.001). Although, in hamstring muscles flexibility was not found the significant difference between vibration and PNF groups(p > 0.05), its value in mixture group was significantly more than other groups(p = 0.000).
    Discussion
    Thus based on results of this study, although the athletics achieve relatively favorable levels by each of vibration or PNF methods, the combining these methods can be help to improvement and developing in flexibility up to most value. Hence, this stretch training method advice mostly in the sports such as gymnastic, wrestling and dancing that were needed to high flexibility.
    Keywords: vibration training, PNF, flexibility, hamstring muscles
  • Sm Kashfi, A. Khani Jeihooni, M. Yazdankhah Page 40
    Introduction
    One of the methods of breast cancer screening is its self-examination. This study reviews the effect of education about breast self-examination on women’s knowledge, attitude and practice.
    Material And Methods
    This clinical trial was conducted on 100 (50 cases, 50 controls) women who referred to health centers in NourAbadMamasani. The participants in the experimental group were trained during 3 sessions. The data gathering tool was a questionnaire consisting of four parts: personal details, and questions on knowledge, attitude and practice. The collected data were analyzed in SPSS software using T-test, ANOVA, Regression and Chi square.
    Results
    The results of the study showed that education increased the women's awareness, attitude and performance of breast self-examination. The mean scores of awareness, attitude and performance significantly increased after the educational intervention in the experimental group (p=/001) as compared to the control group (p=0.309, p=0.233, p=0.489).
    Conclusion
    There is a need that health care centers provide some educational courses on prevention and treatment of breast cancer for women in the appropriate time.
    Keywords: Self, examination of Breas, Knowledge, Attitude, Practice
  • F. Riyahi, F. Amini Page 46
    Introduction
    child behavior problems is reflecting psychological problems for parents, especially mothers, and mental illness of one parent likely increases to have mental illness in the children. Considering the negative interaction between parent and child diseases, this study aimed to assess the relationship between child behavior problems and maternal mental health was conducted.
    Methods
    This study was done on 80 mothers of solidarity with children with behavioral problems referred to the pediatric clinic psychiatric ward, Golestan Hospital, Ahwaz city and the easy way to go based on successive selection was performed. Research tool, contains a mental health questionnaire (SCL-90- R) and children's behavioral problems questionnaires (CBCL). For data analysis was used from Pearson correlation and regression analysis.
    Results
    The results show that among all children with behavioral problems has a significant positive relationship with all subscales of maternal mental health. There is a significant positive relationship between external behavioral problems of children with all subscales of maternal mental health. significant positive relationship was obtained between internal behavioral problems of children with all subscales of mental health of mothers except the individual sensitivity.
    Conclusion
    Considering the high correlation between child behavior problems and maternal mental disorder, it is necessary for reducing effects of psychological problems of mothers on children to ponder design.
    Keywords: behavior, mental health, child, mother
  • M. Karimy, M. Gallali, Sh Niknami, F. Aminshokravi, Ss Tavafian Page 53
    Introduction
    Despite the fact that cervical cancer is highly preventable, it still continues to occur, even among women who have access to cancer screening and treatment services. This study aimed to determine the effect of health education program based on Health Belief Model on the performance pap smear test.
    Material And Methods
    This random clinical trial was carried out on 120 women in Zarandieh. Data were collected using a valid and reliable questionnaire based on Health Belief Model which was completed by the participants. After the analysis of pre-test results, the educational program was designed and the experimental group participated in 3 educational sessions during one week. Two months after the intervention, a post-test was performed and analyzed using t-test، t-paired and x2.
    Results
    Our findings indicated that mean scores of HBM Model constructs (self-efficacy, susceptibility, severity, benefit and barriers perceived) were significantly increased in the experimental group compared to the controls after the intervention. Also, performance of pap smear test increased significantly among the experimental group as compared to the controls after the intervention (P<0. 01) (before intervention 30%, after intervention 53. 9% in the experimental group).
    Conclusion
    Health education programs are recommended to use the theories and models of changing of individual's behavior in organization levels for to Help Plan Effective Programs as the uptake of cervical cancer screening (Pap smear).
    Keywords: Pap smear, Health Belief Model, Model, Women