فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 25، پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سوسن اسدی بالسین شریف آبادی، سیما نصری *، غلامرضا امین، سایه بیداران صفحات 1-10
    مقدمه

    کاربرد گیاهان دارویی به جای داروهای سنتتیک در سال های اخیر به دلیل عوارض جانبی کم تر و ترکیبات موثر متنوع تر گیاهان افزایش یافته است. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر ضد دردی و ضد التهابی گیاه پونه سای سبلانی می باشد.
    روش تحقیق: در این پژوهش از 224 سر موش سوری نر استفاده شد. از آزمایش گزیلن برای بررسی اثرات ضد التهابی و آزمایش فرمالین و آزمایش غوطه وری در آب داغ برای تعیین اثرات ضد دردی گیاه استفاده شد.

    یافته ها

    عصاره گیاه پونه سای سبلانی موجب کاهش معنادار درد در مرحله حاد و مزمن در آزمایش فرمالین شد که بیش ترین اثر ضد دردی را دوز 2800 میلی گرم بر کیلوگرم داشت. نتایج آزمایش التهاب نشان داد که اثر ضد التهابی دوز 2800 میلی گرم بر کیلوگرم بیش از دگزامتازون می باشد. در ضمن در آزمایش غوطه وری در آب داغ دوز 1400 میلی گرم بر کیلوگرم در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنادار درد دیده شد.

    نتیجه گیری

    یافته ها حاکی از این بود که عصاره تام گیاه سبب کاهش درد می شود و همچنین التهاب را بیش از دگزامتازون می کاهد. به نظر می رسد این اثرات به دلیل داشتن موادی از جمله نپتالاکتون و 1 و 8- سینئول می باشد که در عصاره تام گیاه وجود دارند. برای پی بردن به سازوکارهای ضد دردی این عصاره نیاز به تحقیقات بیش تری می باشد.

    کلیدواژگان: ضد درد، ضد التهاب، پونه سای سبلانی، موش کوچک نر
  • لیلا حاجی وندی، سیمین منتظری، مینا ایروانی، محمدحسین حقیقی زاده صفحات 11-16
    مقدمه
    یکی از مشکلات مامایی القاء زایمان در مواردی است که ختم حاملگی ضروری است. از این رو، روش هایی که سبب آمادگی سرویکس و القاء زایمان می شوند، همیشه مدنظر بوده اند. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر تزریق داخل عضلانی آمپول دگزامتازون روی آمادگی سرویکس و القاء زایمانی می باشد.
    روش کار
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی یک سو کور بود که روی 100 نفر از زنان نخست زا 42-40 هفته واجد شرایط مراجعه کننده به بیمارستان امیرالمومنین اهواز در سال 1388 انجام شد. در گروه مورد هشت میلی گرم دگزامتازون 12 ساعت قبل از شروع اینداکشن تجویز شد. در گروه شاهد دو سی سی نرمال سالین در زمانی مشابه با گروه مورد داده شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری کای مربع و آزمون تی تحلیل شدند. سطح معناداری 05/.p < با فاصله اطمینان 95 در صد در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بیماران در دو گروه از نظر سن مادر، مشخصات جمعیتی، نمره بیشاب اولیه، آپگار دقیقه اول و پنجم و دفع مکونیوم اختلاف معناداری نداشتند. میانگین فاصله زمانی القاء تا شروع فاز فعال در گروه مورد برابر با 68/0±1/3 ساعت و در گروه شاهد 3/1±2/4 ساعت بود و اختلاف معناداری بین دو گروه مشاهده شد (001/0P=).
    بحث و نتیجه گیری
    دگزامتازون داخل عضلانی از طریق بهبود (افزایش) نمره بیشاب سبب آمادگی سرویکس و در نتیجه کاهش فاصله زمانی القاء تا شروع دردهای زایمانی و فاز فعال می شود.
    کلیدواژگان: القاء زایمان، آمادگی سرویکس، دگزامتازون
  • احمد نیک پی، مهران قلعه نوی، علی صفری واریانی، زهرا قلی، معصومه سادات موسوی صفحات 17-24
    مقدمه
    با وجود افزایش آگاهی جهانی از اثرات پایدار کاربرد ارگونومی روی کاهش اختلالات اسکلتی- عضلانی و افزایش بهره وری در محیط کار، در کشور های در حال توسعه ملاحظات ارگونومی جدی گرفته نمی شود. مطالعه حاضر با هدف تحلیل و بررسی دقیق تر اختلالات اسکلتی- عضلانی در یکی از شرکت های تولیدی شهرک صنعتی البرز قزوین با استفاده از روش های ارزیابی ارگونومی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، 35 ایستگاه کاری مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه نقشه بدن بود که از طریق مصاحبه با افراد تکمیل شد. داده ها به کمک نرم افزار SPSS-17 تحلیل شدند. سپس با توجه به نتایج بدست آمده، تصویر برداری از ایستگاه های کاری و مشاهده مستقیم، پوسچرهای کاری تعیین و به وسیله نرم افزار Win owas، Nexgen مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل 71 پرسش نامه نشان داد وضعیت بدنی افراد در حین کار 40 درصد ایستاده و 29 درصد تکراری است. فراوانی درد در اندام های مورد بررسی به ترتیب در وسط کمر، ساق پای راست و ساق پای چپ بیش ترین بودند. ارتباط بین متغیر شغل با اختلالات اسکلتی- عضلانی بررسی شد و فقط درد در شانه راست با نوع شغل ارتباط معناداری داشت. همچنین ارتباط سن با درد در بالای کمر، انگشتان دست چپ و ساق پای چپ رابطه معناداری داشت (p<0.05). رابطه معناداری میان سایر متغیرهای جمعیت شناختی و اختلالات اسکلتی عضلانی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بررسی ایستگاه های کاری بیانگر آن است که مشاغل فیلترسازی، جوش کاری شاسی موتور و قالب سازی در ایجاد اختلالات اسکلتی و عضلانی دارای ریسک فاکتورهای بیش تری نسبت به سایر مشاغل می باشند.
    کلیدواژگان: اختلال اسکلتی، عضلانی، نقشه بدن، اوواس، رولا
  • مرضیه زمانی، اعظم نامدار، سید تقی حیدری، عطیه جعفرزاده صفحات 25-31
    مقدمه
    ارزیابی شاخص های تن سنجی به عنوان یکی از قوی ترین ابزار بررسی روند رشد و وضعیت تغذیه ای کودکان به طور وسیع برای ارزیابی رشد کودکان در جوامع مختلف استفاده می شود. این پژوهش به منظور بررسی شیوع کم وزنی، کوتاه قدی، لاغری و چاقی در کودکان بدو ورود به دبستان های شهرستان جهرم انجام گرفت.
    روش کار
    این پژوهش به صورت مقطعی در سال 1390، روی کلیه کودکان بدو ورود به دبستان (984 کودک) مراجعه کننده به پایگاه سنجش سلامت کودکان انجام گرفت. نمونه گیری در این مطالعه از نوع سرشماری بود. بر اساس شاخص های صدک و Z-score و بنا به تعریف سازمان بهداشت جهانی، وضعیت کم وزنی، کوتاه قدی، لاغری، اضافه وزن و چاقی در کودکان مشخص شد.
    یافته ها
    در این بررسی از 984 کودک (5/51 درصد پسر) بدو ورود به دبستان، بر اساس صدک و Z-score های استاندارد سازمان بهداشت جهانی، به ترتیب 8/1 و 2/1 درصد کودکان دچار کمبود وزن برای سن (کم وزنی)، 8/3 و 5/1 درصد دچار کمبود قد برای سن (کوتاه قدی)، 4/2 و 2/1 درصد دچار لاغری، 3/13 و 5/6 درصد دچار اضافه وزن و 9/10 و 7/9 درصد دچار چاقی بودند.
    نتیجه گیری
    اگرچه در مقایسه با نتایج مطالعات گذشته شیوع سوء تغذیه از نوع لاغری، کم وزنی و کوتاه قدی کم تر از سایر مطالعات انجام شده کشوری می باشد، ولی شیوع بالای اضافه وزن در کودکان باید جدی گرفته شود و همزمان به دو سر طیف سوء تغذیه توجه شود.
  • سعید سبحانیان، داوود رجبیان، فرهاد صادقی فرد صفحات 33-37
    مقدمه
    ورزش پرورش اندام یکی از ورزش های پر طرفدار در بین جوانان می باشد. برای افزایش توان و رشد عضلانی و بهبود وضعیت ظاهری از داروهای آنابولیک توسط بدن سازان استفاده می شود، در حالی که عوارض سوء مصرف این داروها بیش از فواید آن است. هدف از انجام این پژوهش تعیین فراوانی مصرف داروهای آنابولیک در ورزشکاران پرورش اندام شهرستان جهرم بود.
    روش کار
    مطالعه حاضر به صورت توصیفی - مقطعی روی 299 نفر از ورزشکاران رشته بدن سازی در شهرستان جهرم در سال 1391 به روش نمونه گیری تصادفی- خوشه ایانجام شد. جمع آوری داده ها از طریق پرسش نامه و با همکاری مسئولین باشگاه های ورزشی و مصاحبه حضوری انجام شد. میزان فراوانی مصرف داروهای آنابولیک و توزیع فراوانی آن ها با توجه به متغیرهایی از جمله نوع داروی مصرفی، گرایش ورزشی و فرد تجویز کننده دارو به نمونه های مورد پژوهش بررسی شد.
    یافته ها
    این مطالعه نشان داد که از بین 299 نفر نمونه مورد مطالعه 154 نفر (5/51%) از داروهای آنابولیک در انواع مختلف استفاده می کردند. تعداد 30 نفر (10%) داروی تستسترون، 23 نفر (7/7%) سوماتروپین، 21 نفر (7%) متادیانابول و 24 نفر (8%) بیش از سه دارو مصرف می کردند.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع 5/51 درصدی استفاده از داروهای آنابولیک در مطالعه حاضر و عوارض هولناک این داروها، ضرورت نظارت دقیق تر و همچنین آگاه سازی بیش تر ورزشکاران این رشته کاملا محسوس می باشد.
    کلیدواژگان: ورزش، پرورش اندام، داروهای آنابولیک، جهرم
  • مریم سادات میری، اصغر نیک سرشت، حجت الله کریمی جشنی، حسین کارگر جهرمی، سعید سبحانیان صفحات 39-47
    زمینه و هدف
    افزایش وزن و تجمع توده چربی از عوامل ایجاد سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) است. پژوهشگران ورزش‎های سبک را به عنوان درمان کلینیکی برای بهبود بسیاری از بیماری ها معرفی می کنند. از این رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر شدت تمرین بر تغییرات هورمون‎های موش های صحرایی مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک انجام شد.
    روش بررسی
    40 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار با وزن 20±180 گرم که دارای 2 الی 3 دوره متوالی سیکل استروس بودند، به دو گروه سالم (10n=) و پلی کیستیک (30n=) تقسیم شدند. سپس گروه پلی کیستیک به وسیله تزریق استرادیول والرات بعد از گذشت 60 روز بیمار شدند و به تعداد مساوی در سه گروه شاهد، گروه ورزش با شدت کم (25 متر در دقیقه) و گروه ورزش با شدت متوسط (28 متر در دقیقه) قرار داده شدند. تمرینات شش جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 60 دقیقه برای مدت هشت هفته انجام گرفت. نمونه سرم تهیه و فاکتور‎های خونی LH، FSH، تستوسترون آزاد و استروژن به روش الیزا اندازه گیری شدند.
    یافته ها: غلظت هورمون FSH در گروه ورزش با شدت کم افزایش معناداری نسبت به گروه کنترل سالم و شاهد نشان داد. غلظت هورمون تستوسترون آزاد در گروه ورزش با شدت متوسط افزایش معناداری نسبت به گروه شاهد از خود نشان داد (05/0>p). در غلظت استروژن تغییر معناداری نسبت به گروه کنترل سالم و شاهد مشاهده نشد (05/0)
    کلیدواژگان: شدت تمرین، تخمدان پلی کیستیک، رت، هورمون های جنسی
  • محمد رادمهر، سما حقیقی، حامد بصیر غفوری، سعید عباسی، داود فارسی، حسن امیری، ناهید کیانمهر، مانی مفیدی صفحه 49
    مقدمه
    مطالعات مختلفی در زمینه پیش بینی سرنوشت نهایی بیماران با ترومای متعدد انجام و عوامل مختلفی در این زمینه شناسایی شده اند. در این مطالعه اثر درجه حرارت اولیه بیماران ترومایی بستری در بخش مراقبت های ویژه بر سرانجام آن ها و ارتباط آن با سایر عوامل بالینی و آزمایشگاهی بررسی شده است.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه کوهورت می باشد. در دوره زمانی فروردین 1388 لغایت فروردین 1389 بیماران ترومایی 16 تا 75 ساله بستری شده در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان رسول اکرم (ص) وارد مطالعه شدند. دمای آگزیلاری روز اول و دوم بستری، درجه کمای گلاسکو، فشار خون سیستولی، قند خون و تعداد گلبول های سفید خون بیماران در زمان ورود ثبت و ارتباط آن ها با یکدیگر و سرانجام بیماران بررسی شد.
    یافته ها
    در طول یک سال 93 بیمار وارد مطالعه شدند. دمای زیر بغلی روز اول و دوم بیماران با مرگ و میر و درجه کمای گلاسکو ارتباط آماری معناداری داشت. همچنین درجه حرارت روز اول با فشار خون سیستولی در زمان پذیرش ارتباط داشت. به بیان دیگر، دمای پایین تر نشانه مرگ و میر بیش تر، درجه کمای گلاسکو کم تر و فشار خون سیستولی پایین تری در این بیماران بود.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه حاکی از آن است که درجه حرارت اولیه بیماران ترومایی بستری در بخش مراقبت های ویژه می تواند فاکتوری قابل اعتماد برای پیش بینی سرنوشت نهایی این بیماران باشد، به طوری که بیماران تب دار در مقایسه با بیماران با درجه حرارت پایین تر سرانجام بهتری را پیش رو خواهند داشت.
    کلیدواژگان: تروما، تب، بخش مراقبت های ویژه
  • حمید اراضی، رستگار حسینی، مهدی رحیم زاده صفحات 57-63
    مقدمه
    فعالیت بدنی مزایای بسیاری از جمله افزایش آمادگی قلبی – تنفسی، پیش گیری از بیماری های مختلف و بهبود کیفیت زندگی در پی دارد. اما در مقابل، مصرف دخانیات یکی از مهم ترین عوامل خطرزای بسیاری از بیماری های غیر واگیر به ویژه بیماری قلبی – عروقی و سرطان می باشد و ممکن است متاثر از میزان فعالیت بدنی افراد باشد. بر این اساس، هدف این پژوهش مقایسه میزان استعمال سیگار و قلیان بین دانشجویان دختر و پسر تربیت بدنی و غیرتربیت بدنی دانشگاه گیلان بود.
    روش کار
    جامعه آماری این تحقیق کلیه دانشجویان پسر و دختر دانشگاه گیلان بودند. ابزار اندازه گیری، پرسش نامه استاندارد شیوع شناسی مصرف مواد با آلفای کرونباخ 81/0 بود. بر اساس جدول اودینسکی، 144 پرسش نامه بین دانشجویان تربیت بدنی و 386 پرسش نامه بین دانشجویان غیرتربیت بدنی توزیع و جمع آوری شد. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی ضریب همبستگی پیرسون و کای مربع در سطح معناداری 05/0>P استفاده شد.
    یافته ها
    استعمال سیگار و قلیان در این مطالعه به ترتیب در دانشجویان تربیت بدنی پسر 1/27%، دختر 8/11% و در دانشجویان غیر تربیت بدنی پسر 1/30% و دختر 2/14% بود. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که بین رشته تحصیلی و سابقه ورزشی با میزان استعمال سیگار و قلیان رابطه معناداری وجود ندارد؛ همچنین، استعمال سیگار و قلیان در پسران به طور معناداری بیشتر از دختران بود (001/0 >P). مهم ترین علت گرایش به مصرف سیگار در پسران ارتباط صمیمانه با دوستان سیگاری و در دختران تفریح و سرگرمی بود.
    نتیجه گیری
    استعمال سیگار و قلیان در این مطالعه نسبت به مطالعات نقاط دیگر کشور بالاتر بود. بنابراین، اتخاذ تدابیر و برنامه های آموزشی و همچنین مداخلات جامعه نگر مناسب در سطح دانشگاه به منظور پیشگیری از استعمال سیگار و قلیان ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: استعمال دخانیات، دانشجویان، عوامل خطرزا
|
  • S. Asadi Balsin Sharif Abadi, S. Nasri, Gh Amin, S. Bidaran Pages 1-10
    Background And Aim

    The application of herbal plants instead of synthetic drugs is increasing in recent years because of their lower side-effects and high varieties of efficient components. The study of antinociceptive and anti-inflammatory effects of hydroalcoholic extract of Nepeta menthoides seems to be necessary due to the existence of its components.

    Materials And Methods

    This study has been done on 224 NMRI male mice of 20-25 g in weight.. We used Xylene-induced ear edema and Formalin Test for demonstrating its anti-inflammatory and antinociceptive effects.

    Results

    The hydroalcholic extract hasn’t toxic effect. This study shows that Nepeta menthoides aerial parts has anti-inflammatory effect at all doses، particularly at dose of 2800 mg/kg and decreased nociception meaningfully in chronic phase. Dose of 2800 mg/kg had the most antinociceptive effect in chronic phase. Meanwhile، in immersion test، nociception decreased at dose of 1400 mg/kg significantly.

    Conclusion

    The hydroalcoholic extract of Nepeta menthoides has antinociceptive and anti-inflammatory effects. This effects may be from its Nepetalactone and 1،8 cineole components.

    Keywords: Anti, inflammation, anti, nociception, male mice, Nepeta menthoides
  • L. Hajivandi, S. Montazeri, M. Iravani, Mh Haghighizade Pages 11-16
    Introduction
    One of the problems is that in cases of cervical Midwifery induced termination of pregnancy is necessary. Thus the methods of cervical ripening and labor induction، they have always been sought. The aim of this study is to determine the effect of intramuscular dexamethasone on cervical ripening and induction of labor.
    Material And Methods
    This study was a single-blind، randomized clinical trial on 100 patients eligible nulliparous women 42 to 40 weeks in 2009 was admitted to the hospital in Ahvaz Amir. The group randomized to 8 mg dexamethasone was administered 12 h before induction. The controls were given 2 cc of normal saline at the same intervals. Data were analyzed by chi - square and t tests and p less than 0. 05 was considered significant.
    Results
    The two groups in terms of age، demographic characteristics، initial Bishop score، first and fifth minute Apgar score and meconium difference was not statistically valuable. The mean interval between the onset of the active phase induction group with 3/1 ± 0. 68 hours and in group 4/2 ±1/3 hours using the t test for significant differences between groups were observed (P=0. 001).
    Conclusion
    By intramuscular dexamethasone improved Bishop score، reducing the time to onset of labor induction phase is activated.
    Keywords: induction of labor, cervical ripening, dexamethasone
  • Ahmad Nikpey, Mehran Ghalenoei, Ali Safary Variani, Zahra Gholi, Masoume Mosavi Pages 17-24
    Introduction
    Despite the global awareness of sustainable use of ergonomics in reducing musculoskeletal disorders and increase productivity at work، Ergonomic considerations in developing countries is not taken seriously. This study analyzed musculoskeletal disorders and ergonomic assessment of manufacturing companies was carried out in Qazvin، Alborz Industrial City.
    Materials And Methods
    This Cross sectional descriptive study examined 35 workstations. Data collection consisted of interviews with individuals who completed the Body Map questionnaire and were analyzed by SPSS 17 software. Then the results of imaging workstations and direct observation، and by determining what software Win owas، Nexgen was analyzed.
    Results
    71 questionnaires completed and analyzed were the results showed Body condition of individuals works standing 40 percent and 29 percent are repetitive. On the basis of studies conducted in the organs under consideration، respectively، in the middle back pain، right leg and left leg are most common. The relationship between variables was evaluated with musculoskeletal disorders and pain in the right shoulder just was significantly associated with the job. The relationship between age and pain in the upper back، between the fingers of the left hand and left leg are significantly. (P <0. 05). Significant relationship between demographic variables and other musculoskeletal disorders not found.
    Conclusion
    It is the job of workstations represent filters، engine، chassis welding and molding have more risk factors for musculoskeletal disorders than other jobs.
    Keywords: musculoskeletal disorders, body map questionnaires, Owas, Rula
  • M. Zamani, A. Namdar, St Haydari, A. Jafarzadeh Pages 25-31
    Introduction
    Anthropometrical surveys are used extensively to evaluate the growth of children as a strong tool for evaluation of the growth and nutritional status of children in various populations. This study was conducted on preschool children in Jahrom to evaluate the prevalence of underweight، stunting، wasting and obesity among them.
    Material And Method
    In this cross-sectional study، 984 children referring to heath assessment center were evaluated. Sampling in this study was based on census and all the children studied. At baseline، the percentile and Z-Score of who wasting، stunting، underweight، overweight and obese school children were determined.
    Results
    984 infants (51. 5boys) were enrolled in the study. Analysis of data through standard percentile and Z-Score showed wasting in 1. 8%، 1. 2%، Stunting 3. 8%، 1. 5%، underweight 2. 4%، 1. 2%، overweight 13. 3%، 6. 5% and obesity 10. 9%، 9. 7% of children.
    Conclusion
    Comparison of the results of this study with other studies performed in Iran revealed that prevalence of underweight، wasting and stunting is not height. However، the high prevalence of overweight and obesity should be taken into account by authorities. Serious overview of children’s nutritional program and recommending the appropriate pattern of nutrition for this group seem to be necessary
  • S. Sobhanian, D. Rajabian, F. Sadeghi Pages 33-37
    Introduction
    Bodybuilding exercise is one of the most popular sports among the youth. Body builders use anabolic agents to increase their muscle growth and improve their appearance but the adverse effects of these drugs are greater than their advantages. Therefore، there was an attempt in this study to evaluate the prevalence of anabolic drugs in body builders in Jahrom city to find out appropriate strategies to control the indiscriminate use of these drugs
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 299 cases of gym athletes in Jahrom city in 2012. Random cluster sampling - was done. Data were collected through questionnaires and interviews were performed using club officials. Prevalence and distribution of anabolic drugs as well as other variables such as the type of drug، prescription trends and individual sports in the samples under the study were examined.
    Results
    The results of the study showed that among 299 samples studied 154 (51. 5%) individuals used different types of anabolic drugs. 30 (10%) of them used testosterone، 23 (7. 7%) used Somatropin، 21 (7%) used Metadianabol، and 24 (8%) of the athletes were using more than three drugs.
    Conclusion
    Due to the outbreaks، 51. 5 percent seen in the present study، and the terrible effects of anabolic drugs، there is a need to monitor the athletes more; moreover، increasing their knowledge about the risks of using such drugs is recommended
  • Maryam Sadat Miri, Nikseresht Asghar, Hojat Karimi, Kargarjahromi Hossein, Said Sobhaniyan Pages 39-47
    Introduction
    Weight gain andfataccumoulationare one of risk factors which led topolycystic ovarysyndrome. The aim of thisstudy was to examinethe effect ofexercise intensityonsexual hormonechanges inratswithpolycysticovary syndrome.
    Methods
    40 femaleWistarratswere selected (180±20mg) every2to 3consecutiveestrouscyclesduring12 to14 days. Thefirsttwogroupsweredivided into control (n = 30)andpolycystic(n = 30)that became patient byestradiolvalerateinjectionafter60 days. Thepolycysticgroupswere dividedinto threegroups of observer(n = 30), experiment group1 (low-intensity exercise (n = 30)) andexperiment group2 (moderate intensity exercise (n = 30)). Exercises were performed6 sessions of60 minutesper weekfor8 weeks.The mice were anesthetized by injection of 5 ml of blood directly from the heart and the blood factor measured by Elisa, ANOVAandLSDsamples were usedfor normal distributionsandKruskal-Wallis testfor analysis ofdata thatwere notnormally distributed.
    Results
    Concentrations of FS.Hin experiment group1increasedsignificantlycompared to thecontrol groupand the observer group. Also free testosterone was significantly higher compared to observer group. FSH concentration ingroup2 was higher ascompared to thecontrol and observer groups, and changestoLH,estrogenandandrostenedion were notsignificantcompared tothecontrol group despite theirincreased. Rightand leftovarianweightingroup1 had ahigherfinalweightandtotal weights of laboratory animals in research were notsignificant.
    Conclusion
    According to weight changes and sexual hormones (FSH and Androstenedion)exercise training especially with low intensity may improvesymptomsof polycystic ovary syndrome.
    Keywords: Exercise intensity, pcos, sexhormon, rats
  • H. Arazi, R. Hosseini, M. Rahimzadeh Pages 57-63
    Introduction
    Physical activity has many advantages such as cardio-respiratory health promotion، prevention of some diseases and improvement of quality of life. In contrast، smoking tobacco products is one of the most important risk factors of non-infectious diseases، especially cardiovascular and cancers and may be influenced by physical activity of people. Therefore، the aim of this study was to compare cigarette and water pipe smoking between physical education and non-physical education students.
    Materials And Methods
    The target population of this study was all male and female students of Guilan University. The instrument used was the PDUQ questionnaire (Alpha value of 0. 81(. According to Odineski table، the questionnaire was randomly distributed among 144 students of P. E and 386 students of non-P. E. The collected data was analyzed using Chi-square test، and Pearson correlation coefficient (P<0. 05).
    Results
    The results of data analyses indicated that there was no significant relationship between the course and championship history with cigarette and water pipe smoking. Also، cigarette and water pipe smoking was observed more in males than females and the difference was statistically significant (P<0. 001). The most important reason of tendency toward and prevalence of cigarette and water pipe smoking in males was their intimate relationship with smoking friends، and in female it was mostly done for recreation and fun.
    Conclusion
    In this study، the prevalence of smoking was 27. 1 % in P. E males (11. 8 % in females، (30. 1 % in non-P. E males، (and 14. 2%) in females، respectively، indicating that it is high as compared to other areas of the country. Holding educational programs and social interventions at university level seem necessary in order to prevent cigarette and water pipe smoking.
    Keywords: Tobacco Smoking, Students, Risk Factors