فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 28، تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/03/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حجت الله کریمی جشنی*، نجمه رجبی صفحه 1
    زمینه و هدف
    سیکلوفسفامید داروی ضد سرطان است که در شیمی درمانی استفاده می شود..هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره خارخاسک بر هورمون های جنسی در موش های صحرایی نر پس از تیمار با سیکلوفسفامید بود.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه تجربی 56 موش صحرایی نر با وزن 200-220 گرم و سن10- 12هفته بطورتصادفی به گروه های کنترل، شاهد و تجربی تقسیم شدند. . گروه تجربی 1 روزانه سیکلوفسفامید 5 میلی گرم به صورت درون صفاقی وگروه های تجربی 2و3 روزانه عصاره خارخاسک 20 و40 میلی گرم به صورت خوراکی و گروه های تجربی 4 و 5 سیکلوفسفامید و عصاره خارخاسک دریافت کردند..پس از هشت هفته هورمون های جنسی اندازه گیری شدند. داده ها با آزمون واریانس یک طرفه (ANOVA) آنالیز گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که غلظت سرمی هورمون های FSH، LH و تستوسترون در گروهی که سیکلوفسفامید در یافت کرده بودند در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی داری داشت.. اما غلظت این هورمون ها در گروه های تجربی 2 و 3که عصاره خارخاسک در یافت کرده بودند در مقایسه با گروه کنترل افزایش داشت. همچنین غلظت سرمی این هورمون ها در گروه های تجربی4 و 5 که سیکلوفسفامید و عصاره خارخاسک در یافت کرده بودند در مقایسه با گروه سیکلوفسفامید افزایش داشت.
    نتیجه گیری
    عصاره خارخاسک با عث کاهش عوارض داروی سیکلوفسفامید بر روی سلول های تولید کننده هورمون های جنسی شده است. احتمالا این اثر به علت خاصیت آنتی اکسیدانی خارخاسک می باشد.
    کلیدواژگان: سیکلوفسفامید، خارخاسک، هورمون، موش صحرایی
  • زینب مختاری، احمد علی پور، سمیرا حسن زاده پشنگ*، محمود اکسیری فرد صفحه 9
    مقدمه
    از آنجا که هوش هیجانی با مولفه های سلامت روان و سلامت جسمانی رابطه دارد بنابر این هدف اصلی پژوهش حاضر، مطالعه تاثیرات آموزش مولفه های هوش هیجانی برمیزان فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و نبض بیماران قلبی - عروقی است.
    روش کار
    این مطالعه یک تحقیق نیمه آزمایشی برروی30 نفر از زنان مبتلا به بیماری قلبی از نوع عروق کرونر بستری در بیمارستان مدرس تهران می باشد. این بیماران به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و گروه کنترل تقسیم شدند و بعد از اینکه میزان فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و نبض آنان اندازه گیری شد، مولفه های هوش هیجانی برای گروه آزمایش به مدت 7 جلسه، 90 دقیقه ای آموزش داده شد. سپس مجدا میزان فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و نبض هر دو گروه آزمایش و کنترل اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون کوواریانس تک متغیره (آنکوا) تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که در سطح معناداری (05/0 p) آموزش مولفه های هوش هیجانی، میزان فشار خون سیستولیک و دیاستولیک زنان مبتلا به بیماری قلبی از نوع عروق کرونر را کاهش می دهد (0.003 p و 0.006(p ولی بر میزان ضربان قلب این بیماران تاثیر معناداری نداشته است. (0.978(p.
    بحث و نتیجه گیری
    آموزش مولفه های هوش هیجانی در کاهش میزان فشار خون سیستولیک و دیاستولیک زنان مبتلا به بیماری قلبی از نوع عروق کرونر، نقش به سزایی دارد. بنابر این نتایج پژوهش می تواند در برنامه ریزی مداخلات پیشگیری و درمانی مانند گسترش برنامه های آموزشی جهت بیماران قلبی عروقی استفاده شود.
    کلیدواژگان: آموزش هوش هیجانی، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک، نبض، بیماری قلبی عروقی
  • سکینه دادی پور، مینو رجایی، عبدالحسین مدنی، ارسلان احمدی کانی گلزار، بتول کریمی، راضیه اقبالی، علی صفری مرادآبادی* صفحه 17
  • سارا فدایی*، مرتضی پوراحمد، مهدی اصغری، محمود کهن، عبدالعلی سپید کار صفحه 25
    مقدمه
    در بیماران مبتلا به تنگی نفس اسپری های استنشاقی فرمی از داروهای قابل استفاده است ولی طریقه مصرف این داروها از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف از این تحقیق بررسی استفاده درست یا نادرست از این اسپری ها می باشد و ارزیابی آن در رابطه با فاکتورهای دموگرافیک که از مهمترین آنها سن، جنس و سطح تحصیلات بیماران می توان نام برد.
    روش کار
    این مطالعه مشاهده ای تحلیلی دو سو کور، در طول سالهای 1388 تا 1390 انجام شد. روش نمونه گیری آسان از بیماران مراجعه کننده به کلینیکهای درمانی بیمارستان پیمانیه و هنری جهرم و بیماران بستری در بخش داخلی بیمارستان پیمانیه جهرم انجام شد. این مطالعه به روش دو سو کور انجام گرفت بطوریکه پس از انتخاب و رضایت بیمارابتدا توسط محقق اول اطلاعات دموگرافیک گرفته می شد و سپس بیمار به اتاق بعدی مراجعه می کرد و از وی خواسته می شد که اسپری را استفاده کند و محقق دوم د رخصوص اینکه فرد ایا دارو را بطور موثر استفاده می کند یا خیر نظر خود را ثبت می نمود. در پایان اطلاعات جمع آوری و دسته بندی انجام شد.
    نتایج
    در این مطالعه 468 نفر شرکت کردند. از این تعداد 6/43% افراد اسپری را بطور صحیح استفاده می کردند. از 204 نفر بیماری که اسپری را به طرز صحیح استفاده می کردند 1/95% افراد آموزش دیده بودند. طرز مصرف اشتباه در مردان و افراد با سن بالا بیشتر دیده شد. و صحیح یا اشتباه مصرف کردن ربطی به میزان تحصیلات بیماران نداشت.
    نتیجه گیری
    پزشکان و دست اندرکاران درمان بیماران باید زمان کافی برای آموزش نحوه استفاده صحیح از دارو را اختصاص دهند تا دارو به درستی استفاده شود.
    کلیدواژگان: تنگی نفس، اسپری استنشاقی، روش استفاده
  • ابوطالب ارشدی*، ابراهیم طالبی، یعقوب طاهری صفحه 31
    مقدمه
    نقش گیاهان در کاهش چربی های خون و در نتیجه کاهش احتمال بروز بیماری های قلبی- عروقی شناخته شده است. مهمترین هدف پژوهش حاضر مطالعه تاثیر عصاره دانه های جو و یولاف بر فاکتور های خونی و آترواسکلروز در موش های بالغ می باشد.
    روش کار
    در این تحقیق از 50 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار با وزن تقریبی 20± 300 گرم از خانه حیوانات شهرستان جهرم خریداری گردید. سپس به 5 گروه 10 تایی، شامل گروه کنترل (بدون دریافت هیچ مادهای)، گروه شاهد (1% وزن غذای مصرفی کلسترول)، تجربی 1 (روزانه 1% وزن غذای مصرفی کلسترول و همچنین عصاره جو با دوزmg/kg. BW 125)،تجربی 2 (روزانه 1% وزن غذای مصرفی کلسترول و همچنین عصاره یولاف با دوزmg/kg. BW125)،تجربی 3 (روزانه 1% وزن غذای مصرفی کلسترول و همچنین عصاره جو به همراه عصاره یولاف هر کدام با دوزmg/kg. BW5/62) دریافت کردند. سپس در پایان آزمایش از حیوانات خونگیری به عمل امد و فاکتورهای HDL، کلسترل تام، تریگلیسرید مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    غلظت HDL در تمامی گروه های تجربی کاهش معناداری را نسبت به گروه کنترل از خود نشان داد. میزان کلسترول در گروه تجربی که عصاره جو و یولاف را همزمان دریافت کردهاند دارای کاهش معناداری نسبت به گروه کنترل میباشد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بالا در پژوهش حاضر می توان چنین بیان کرد که عصاره جو و یولاف به طور همزمان باعث کاهش چربی خون و فاکتورهای خونی کلسترول میگردد بنابراین استفاده همزمان از عصاره توصیه می گردد. همچنین عصاره جو دارای اثرات مفیدتری نسبت به عصاره یولاف در کاهش فاکتورهای چربی خون میباشد.
    کلیدواژگان: جو، یولاف، HDL، کلسترول، تری گلیسرید، موش صحرایی
  • مجتبی کاشفی*، رسول حمایت طلب، داوود حومنیان صفحه 39
    اهداف

    هدف از انجام مطالعه ی حاضر، تعیین تاثیر دو شیوه ی تمرین هوازی بر زمان واکنش ساده و انتخابی سالمندان مرد غیرفعال بود.

    مواد و روش ها

    تعداد 37 نفر از سالمندان بالای 60 سال که از لحاظ بدنی سالم بودند، پس از گرفتن پیش آزمون ها، به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند: 1)گروه تمرین هوازی پیاده روی یا دویدن نرم(12نفر)، 2) گروه تمرین هوازی دوچرخه سواری(13نفر) و 3)گروه کنترل(12نفر). سپس گروه های1 و2 که گروه های تجربی تحقیق بودند به مدت 8 هفته، هر هفته 3جلسه(یک روز استراحت در بین هر دو جلسه ی تمرینی) و هر جلسه به مدت 45دقیقه در دو تمرین هوازی پیاده روی یا دویدن و نیز تمرین هوازی دوچرخه سواری با شدت 60درصد ضربان قلب بیشینه شرکت کردند. گروه3(کنترل) در طول اجرای طرح، به فعالیت های روزمره ی خود می پرداخت و تمرین ورزشی خاصی را انجام نمی داد. پس از پایان دوره ی تمرینی، همه ی افراد در جلسه ی پس آزمون شرکت کردند. برای سنجش زمان واکنش ساده و انتخابی از دستگاه الکتریکی سنجش زمان واکنش استفاده شد. جهت بررسی اثر تمرین بر متغیرهای وابسته تحقیق و نیز بررسی تفاوت های بین گروهی از آزمون تحلیل کوواریانس یک طرفه (ANCOVA) استفاده شد(05/0P≤).

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که اعمال برنامه های تمرینی در هر دو گروه تجربی تحقیق در مقایسه با گروه کنترل باعث بهبود معنادار در زمان واکنش ساده و انتخابی آزمودنی ها شد. همچنین نتایج نشان داد که بین دو روش تمرینی تحقیق در اثرگذاری بز زمان واکنش ساده و انتخابی اختلاف معنی داری وجود ندارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق پیشنهاد می شود که مربیان، سازمان ها و نهادهایی که با سالمندان سروکار دارند از تمرین های دوچرخه سواری و پیاده روی و سایر تمرینان هوازی جهت کاهش خطر افتادن این افراد استفاده کنند.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، زمان واکنش ساده، زمان واکنش انتخابی، سالمند
  • فرنگیس قاسمی* صفحه 47
    مقدمه
    دیابت از طریق ایجاد استرس اکسیداتیو باعث اختلال اندام ها می شود. نظر به اهمیت کبد در متابولیسم مواد، اثر آنتی اکسیدانی ویتامین E و سلنیوم بر عملکرد کبد در موش صحرایی مقاوم به انسولین، بررسی گردید.
    روش کار
    35 سر موش صحرایی با وزن تقریبی g20±180 در 5 گروه دسته بندی شدند. همه گروه ها جز گروه کنترل با نوشیدن روزانه cc140 فروکتوز 10% به انسولین مقاوم شدند. گروه کنترل بدون تیمار، شاهد cc20/0 سرم فیزیولوژی و سه گروه تیمار شامل گروه S، cc20/0 محلول mg/kg/b.wt 5/0 سلنیوم بصورت تزریق درون صفاقی، گروه E همین دوز ویتامینE به طریق گاواژ و گروه E+S هر دو ماده را همزمان دریافت نمودند. از موش ها خونگیری نموده و سرم آن تجزیه بیوشیمیایی شد. سپس بافت کبد را جدا نموده پس از تثبیت در فرمالین 3% و پاساژ بافتی، مقاطع 5 میکرونی تهیه و با میکروسکوپ نوری مطالعه گردید. داده های حاصل با نرم افزار SPSS و با آزمون ANOVA و توکی تحلیل شدند (01/0 p<).
    یافته ها
    فعالیت آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز، آلکالین فسفاتاز و غلظت قند در شاهد نسبت به کنترل افزایش و در تیمارها بخصوص (E+S) نسبت به شاهد کاهش معنی دار نشان داد. مطالعه بافتی تغییراتی چون هیدروپیک شدن سیتوپلاسم سلولها تا نکروز سلولی در گروه شاهد نشان داد که در گروه های تیمار بخصوص (E+S) مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    ویتامینE و سلنیوم تغییرات ناشی از اثر دیابت نوع دو را تا حدودی جبران نموده است و این دو ماده در مصرف همزمان با اثر هم افزایی عملکرد بهتری دارند.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، ویتامین E، سلنیوم، آنزیم کبدی، دیابت
  • لیلا مظفری، سهراب نجفی پور*، محمدحسن مشکی باف، علی مروج صفحه 57
    زمینه
    ویروس اپشتین بار (EBV)، هرپس ویروسی تومورزا است و به خانواده DNA ویروس ها تعلق دارد که لنفوسیت های B را در اکثریت انسانها عفونی کرده و پایدار باقی می ماند و همچنین با بخشی از موارد لنفوم هوجکین در ارتباط می باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی حضور ویروس اپشتین بار در لنفوم هوجکین کودکان ایرانی با روش هیبریدیزاسیون ناحیه ای می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، تعداد 16 نمونه بافتی لنفوم هوجکین بصورت بلوک های پارافینه فیکس شده در فرمالین از بخش های بایگانی بیمارستان های کشور جمع آوری شد. این نمونه ها از بیوپسی بافت های سرطانی بدست آمده بود، حضور رونوشت های RNA ی کد شده توسط ویروس اپشتین بار با روش هیبریدیزاسیون ناحیه ای EBER(EBER-ISH) مورد بررسی گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 16، آزمون دقیق فیشر آنالیز شدند.
    نتایج
    حضور ویروس اپشتین بار (EBV) در 16 نمونه پارافینه فیکس شده در فرمالین از بیماری هوجکین بوسیله هیبریدیزاسیون ناحیه ای EBERs بررسی شد. 12 نمونه مذکر (75%) و 4 نمونه مونث (25%) بودند. محدوده سنی بیماران 12-4 سال (با میانگین سنی 8 سال) بود. در 12 نمونه (75%) ویروس اپشتین بار حضور داشت. موارد مثبت شامل 9 نمونه مذکر (75%) و 3 نمونه مونث (75%) بود. آزمون دقیق فیشر هیچ گونه تفاوت آماری معنی داری بین دو جنس نشان نداد (000/1 p-value:). ویروس اپشتین بار در زیر تایپ های مختلف لنفوم هوجکین حضور داشت. 80% (4 از 5) از زیر تایپ های Mixed cellularity، 67% (6 از 9) sclerosis Nodular و 100% (2 از 2) Lymphocyte predominanceمثبت شدند. تفاوت معنی داری بین زیر تایپ ها وجود نداشت (826/0: p-value). حضور ویروس اپشتین بار در گروه های سنی 7-4 سال و 12-8 سال به ترتیب 5/71% (5 از 7) و 8/77% (7 از 9) بود. تفاوت معنی داری بین گروه های سنی وجود نداشت (000/1 p-value:).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش ارتباط قویی بین ویروس اپشتین بار و لنفوم هوجکین در کودکان ایرانی نشان می دهد. ارتباط لنفوم هوجکین و ویروس اپشتین بار در کودکان ایرانی الگوی مشابهی با دیگر کشور های در حال توسعه را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: ویروس اپشتین بار، لنفوم هوجکین، هیبریدیزاسیون ناحیه ای، EBERs
|
  • Hojatollah Karimi Jashni *, Najme Rajabi Page 1
    Introduction
    Cyclophosphamide, anti-cancer drugs which are used in chemotherapy. Purpose of this study was to investigate the effects of Tribulus terrestris extract on sex hormones in male rats after treatment with cyclophosphamide.
    Material And Method
    In this experimental study 56 adult male rats weighing 200-220 g and aged 10-12 week were randomly divided into: control, sham and experimental groups. Experimental group 1 received 5 mg cyclophosphamide intraperitoneally and Experimental groups 2 and 3 received 20 and 40 mg Tribulus terrestris extract orally. Experimental groups 4 and 5 received cyclophosphamide and Tribulus terrestris extract. After 8 weeks Sex hormones concentrations were measured. ANOVA test was used for data analysis.
    Results
    The results showed that serum concentrations of FSH, LH and testosterone in the cyclophosphamide group compared with the control group were decreased significantly. but the concentration of these hormones in experimental groups 2 and 3 were received Tribulus terrestris extract compared with the control group were increased. Also the serum concentrations of these hormones in groups 4 and 5 were received cyclophosphamide and Tribulus terrestris extract compared with cyclophosphamide group were increased.
    Conclusion
    Tribulus terrestris extract causes a reduction of cyclophosphamide effects on cells are producing sex hormone. This effect is probably due to the antioxidant property of Tribulus Terrestris.
    Keywords: cyclophosphamide, Tribulus terrestris, hormone, rat
  • Ms Zeynab Mokhtari, Doctor Ahmad Alipor Samira Hasanzadeh Pashang *, Mr Mahmood Exiri Fard Page 9
    Introduction
    Since the, emotional intelligence is related with components mental and physical healths so the main aim of present research is studying the effects of emotional intelligence training on systolic and diastolic blood pres and pulse rate among patients with cardiovascular disease.
    Method
    This study is a quasi-experimental research that designed for 30 womens to heart disease from Coronary artery type that bed ridden in Tehran Modares hospital.The womens were randomly divided into two groups; experimental and control group. After the measurement of systolic blood pres, diastolic blood pres and pulse rate Participants, emotional intelligence was taught to experimental group over seven ninety- minute sessions. Then both experimental and control group Measurements were again. data are analyzed using Co-variance test(Ancova).
    Results
    The findings of research showed that: emotional intelligence training in significance level(p0.05) reduces the rate systolic and diastolic blood pres among womens to heart disease from Coronary artery type (p 0.006, p 0.003) but in this patients in significance level(p0.05) pulse rate didn,t reduce (p 0.978).
    Conclusion
    This emotional intelligence training has an important role in reducing systolic and diastolic blood pres rate among womens to heart disease from Coronary artery type. so results of this research can be used in programming interventional prevention and remedial, like deployment of educational programs for patients with cardiovascular disease.
    Keywords: emotional intelligence training, systolic, diastolic blood pres, pulse rate, patients with cardiovascular disease
  • Mrs Sara Fadaei *, Dr Morteza Pourahmad, Mr Mehdi Asghari, Mr Mahmoud Kohan, Dr Abdolali Sepidkar Page 25
    Introduction
    In patients with dyspnea inhalers are important drugs which are used in them. The aim of this study was evaluation the method of use of inhalers in patients considering the demographic factors such as age, sex and educational levels.
    Methods
    This study is a Double blind observational study, Which is conducted during 2009 – 2011. The patients were selected on simple sampling manner from the patients who attended to the clinics (peymanieh and Motahari) and patients who had been admitted in internal medicine ward in peymanieh hospital in Jahrom (Iran). After obtaining informed consent at the first step a demographic questionnaire filled by one of the researchers. After that in second step the second researcher observed the manner of inhaler use by the patient; and he recorded the right or wrong manner of the spray using manner. All the information analyzed by SPSS soft ware.
    Results
    In this study 468 patients were studied. 43.6% of the patients were using inhalers in correct manner. Form these 204 patients (who used sprays in correct manner) 95.1% have had education about the use of inhaler. Men and the patients with older ages were more in the groups with incorrect manner. It seems that educational level has not any role in the manner of inhaler use.
    Conclusion
    Physicians and other persons with therapeutic duties should dedicate more time for training the patients in using the inhalers.
    Keywords: Dyspnea, inhaler, correct usage
  • Abotaleb Arshadi *, Ebrahim Talebi, Yaaghob Taheri Page 31
    Introduction
    The role of plants in reducing blood fats and thus reduction the risk of heart-coronary disease is known. The main aim of this study is effect of oats and barley extract on blood factors and atherosclerosis in adult rats.
    Methods
    In this study, 50 female Wistar rats weighing approximately 300±20 gram were purchased from Animal House of Jahrom. Then, they are divided into 5 groups with 10 rats including control group (without any receiving any sustenance), instance group (1% weight of food is cholesterol), Experimental 1 group (daily 1% weight of food is cholesterol and also barley extract with BW dosage, 125mg/kg), Experimental 2 group (daily 1% weight of food is cholesterol and also oat extract with BW dosage, 125mg/kg), Experimental 3 group (daily 1% weight of food is cholesterol and also barley extract and oat extract each with BW dosage, 62.5mg/kg). Then, at the end of the experiment, the animals were bled and HDL, total cholesterol, triglycerides were studied.
    Results
    The results show that HDL concentration in all experimental groups had significant decrease compared to the control group. Cholesterol levels in the experimental group received the extract of barley and oats simultaneously, had significant reduction compared to the control group (P<0.05).
    Conclusion
    According to above results of this study, it can be stated that barley and oat extract simultaneously cause reduction of blood fats and cholesterol, so simultaneous use of these extracts is recommended. Also, barley extract has more useful effect than oat extract in reduction of blood fats.
    Keywords: barley, oat, HDL, cholesterol, triglycerides, rat
  • Mojtaba Kashefi *, Rasoul Hemayat Talab, Davoud Houmanian Page 39
    Objectives

    The aim of present study, was the comparison of effect of two methods of aerobic training on simple and choice reaction time in inactive elderly mens. Methods & Materials: 37 people with aged over 60 who were physically healthy, after pretest randomly divided into three groups: 1) walking or running Aerobic exercise groups(n = 12), 2) training bike rides group(n=13) and 3)control group (n=12). Then groups 1 and 2, participated in experimental study that was 8 weeks, 3 sessions per week (one day of rest in between each two-session training) and each session 45 minutes in walking or jogging aerobic training and bike aerobic training with 60 percent of maximum heart rate intensity. Group 3 (control) during the project, to be paid their daily activities and did not perform certain exercise training. After the training period, all subjects participated in the posttest session. simple and choice reaction time was measured from the electrical device. to examine the effect of exercise on the dependent variables and differences between groups, one-way covariance analysis (ANCOVA) was used.

    Results

    findings showed that both exercise training programs in experimental groups in research, compared with control group significantly improved simple and choice reaction time of subjects. Also The results showed that there is no significant difference between two experimental groups of research in progress simple and choice reaction time test.

    Conclusions

    According to the The results, suggest that educators, organizations and institutions that deal with the elderly, use The bike and walking exercise to reduce risk of fall in them.

    Keywords: aerobic exercise, simple reaction time, choice reaction time, elderly
  • Farangis Ghassemi * Page 47
    Background
    Diabetes disorder in organ's function via oxidative stress. In this research, the protective effect of vitamin E and selenium "as antioxidant" on liver function were investigeted in diabetic rats.
    Materials And Methods
    35 adult male rats (Wistar) weighing 180 ± 20g divided randomly into control, sham and 3 experimental groups (E, S and E+S). All of groups except control were fed 140 cc fructose 10% as a daily for 9 weeks. Control group without treatment, sham were injected 0.20 cc of physiologic serum and and group (S) were injected 0.20 cc of selenium solution (0.5 mg/kg/b.wt) intraperitoneally. group (E) were gavaged 0.20 cc of vitamin E solution (0.5 mg/kg/b.wt) and Group (E + S) gavaged vitamin E and were injected selenium (0.5mg/kg/b.wt) for 9 weeks. Blood sampling of all groups and were separated for biochemical analyzes. Then liver was disected and fixed in 3% formalin. hbafty Automatic Tissue processor with 5 micrometer and were examined by light microscope. The sections with 5 micron thickness were prepared by microtome after passage in Tissue processor automatically. They were studied on light microscope. Using statistical software, SPSS 17, data were analyzed by ANOVA and groups were compared by Touki test at a significance level (P <0.01) were compared. Fingings: The mean levels of Aspartataminotransfrase, Alkalinphosphat and blood glucose concentrations in sham group were increased compared to control and in treatments groups, especially (E + S) decreased significantly(p<0.01). Histological study showed the changes as hydropic cytoplasm, lymphocytic invasion around the portal triad and necrosis in the sham group but none observed in the treatment groups, especially group(E+S).
    Conclusion
    These results show that vitamin E and selenium play a crucial protective role against diabetes type II and using them simultaneously, due to synergic effect, better result obtaine. Vitamin E and selenium compensate partially the changes caused by diabete II and the combined use of them have better operation via synergistic effect.
    Keywords: Antioxidant_Vitamin E Selenium_Liver enzyme_Diabet
  • Leila Mozafari, Dr Sohrab Najafipour *, Dr Mohammad, Hassan Meshkibaf, Ali Moravej Page 57
    Background and Objectives
    Epstein-Barr virus (EBV) is a tumorigenic herpes virus and belong to DNA viruses that infects and persists in B lymphocytes in the majority of humans and also is associated with a portion of cases of Hodgkin lymphoma (HL). The aim of the present study was to investigate the presence of Epstein-Barr virus in Hodgkin's lymphoma through EBERs in situ hybridization (EBERs-ISH) in children Iranian.
    Materials and Methods
    In this study, 16 Hodgkin's lymphoma tissue samples formalin-fixed paraffin embedded blocks collected from the archive of departments country hospitals. Samples were obtained from the tissue cancer biopsies, The presence of RNA transcripts encoded by Epstein-Barr virus were analyzed with EBERs in situ hybridization (EBERs-ISH). Data analyzed by SPSS16 statistical software, Fisher's exact test.
    Results
    The presence of Epstein-Barr virus (EBV) in 16 formalin-fixed, paraffin-embedded samples of Hodgkin's disease (HD) was investigated by EBERs in situ hybridization. 12 samples were from male (75%) and 4 samples were from female (25%). Age range of Patients was 4 -12 years (with a median of 8 years). In 12 specimens (75%) Epstein-Barr virus was present. The positive cases included 9 male samples (75%) and 3 female samples (75%). Fisher's exact test showed statistically no significant difference between sex (p-value: 1.000). Epstein-Barr virus was present in different subtypes of Hodgkin's lymphoma. 80% (4 of 5) of Mixed Cellularity (MC), 67% (6 of 9) of Nodular Sclerosis (NS) and 100% (2 of 2) of Lymphocyte Predominance (LP) subtypes were positive. There is not significant different between subtypes (p-value: 0.826). The presence of Epstein-Barr virus in the age groups of 4-7 and 8-12 years were 71.5% (5 of 7) and 77.8% (7 of 9), respectively. There is not significant different between age groups (p-value: 1.000).
    Conclusion
    Study results show strong association between Epstein-Barr virus and Hodgkin lymphoma in Iranian children. Epstein-Barr virus and Hodgkin lymphoma association in Iranian children show similar pattern with other developing countries.
    Keywords: Epstein, Barr Virus, Hodgkin's lymphoma, in situ hybridization, EBERs