فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 43، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • داود خورشیدی، مجتبی ایزدی * صفحات 1-9
    مقدمه

    آلکالین فسفاتاز و استئوکلسین از شاخص های واگردش استخوان هستند به گونه ای که افزایش سطوح آنها با افزایش فرآیند تشکیل استخوان همراهند. از طرفی، استعمال مداوم سیگار با تغییر در شاخص های واگردش همراه است. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر 3 ماه تمرین هوازی بر آلکالین فسفاتاز و استئوکلسین به عنوان شاخص واگردش استخوان در مردان سیگاری انجام گرفت.

    روش کار

    32 مرد سیگاری غیرفعال کم تحرک (2 ± 42 سال) در قالب نمونه گیری در دسترس جهت شرکت در مطالعه فرا خوانده شدند و به شیوه تصادفی به دو گروه تجربی (16=n) و کنترل (16=n) تقسیم شدند. گروه تجربی یک دوره تمرینات هوازی 3 ماهه (3 جلسه در هفته در دامنه 60 تا 80 درصد ضربان قلب بیشینه) را اجرا نمودند و گروه کنترل تمرین نداشتند. شاخص های آنتروپومتریکی، سطوح سرمی استئوکلسین و آلکالین فسفاتاز ناشتا در دو شرایط قبل و پس از برنامه تمرینی در هر دو گروه اندازه گیری شد. از آزمون آماری آنکوا برای ارزیابی سطح معنی داری تغییرات استفاده شد. تغییرات کمتر از 5 درصد معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    کاهش معنی داری در شاخص های آنتروپومتریکی توسط تمرینات هوازی در گروه تجربی مشاهده شد (05/0>p). تمرین هوازی به افزایش معنی دار استئوکلسین سرم (011/0=p) و آلکالین فسفاتاز (019/0=p) در گروه تجربی منجر شد اما این متغیرها در گروه کنتل تغییر نکردند (05/0<p).

    نتیجه گیری

    تمرینات هوازی طولانی مدت در حضور تداوم مصرف سیگار به بهبود تشکیل استخوان در مردان سیگاری منجر می شود.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، واگردش استخوان، سیگار، پوکی استخوان
  • حسن ضابطیان، محمدحسن دم شناس، محمد رحمانیان، احسان رحمانیان، حمیدرضا دولتخواه، نوید کلانی * صفحات 10-15
    مقدمه

    بسیاری از عمل های جراحی نیازمند استفاده از لوله گذاری درون تراشه جهت بیهوشی بیمار هستند. انتوباسیون و اکستوباسیون، معمولا عوارضی برای بیمار بر جا می گذارند. کاهش این عوارض موجب افزایش بازده عمل و همچنین رضایت بیمار از عمل می گردد. برای کاهش این عوارض از ضد درد ها استفاده می شود. بنا براین مطالعه حاضر با هدف بررسی دو داروی لیدوکائین و پتدین در کاهش عوارض پس از اکستوباسیون در بیماران مراجعه کننده به اتاق عمل بیمارستان پیمانیه جهرم صورت گرفت.

    روش کار

    این مطالعه ، یک مطالعه کار آزمایی بالینی می باشد. تعداد 210 بیمار به صورت تصادفی در 3 گروه پتدین، لیدوکائین و کنترل قرار گرفتند. پس از پایان عمل و پیش از خروج لوله، به گروه اول 20 میلی گرم پتدین و گروه دوم 2 سی سی لیدوکائین و گروه کنترل هیچ دارویی دریافت نکردند. عوارض پس از اکستوباسیون نظیر گلودرد، سرفه، تهوع و استفراغ، زور زدن، لارینگو اسپاسم، هایپوکسی گذرا و گرفتگی صدا مقایسه شدند. اطلاعات با استفاده از نرم افزار آماری spss نسخه 11. 5 و در دو سطح آمار توصیفی (میانگین و درصد) و استنباطی (کای اسکوئر) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    عوارض زور زدن، لارینگواسپاسم، هایپوکسی گذرا، سرفه، گلودرد در گروه پتدین کمتر از گروه لیدوکائین بود. عوارض تهوع و استفراغ و گرفتگی صدا در گروه لیدوکائین کمتر از گروه پتدین بود ولی بین سه گروه پتدین، لیدوکائین و کنترل از لحاظ عوارض پس از اکستوباسیون تفاوت آماری معنی دار وجود ندارد (05/0<P-value).

    نتیجه گیری

    با این که پتدین بیش از لیدوکائین در کاهش عوارض پس از اکستوباسیون نقش دارد ولی همچنان بسیاری از عوارض را کاهش نمی دهد.

    کلیدواژگان: پتدین، لیدوکایین، اکستوباسیون، بیهوشی عمومی
  • مریم سادات میری، امین الله بهاء الدینی، مریم کوشکی جهرمی*، فرهاد دریانوش، فیروزه غلامپور صفحات 16-23
    زمینه و هدف

    آنزیم های CYP17A1 و CYP19A1 پروتئین های کلیدی در ساخت و تنظیم هورمون های استروئیدی مانند کورتیزول، تستوسترون و استروژن هستند. اما هنوز تاثیر فعالیت ورزشی بر این دو پروتئین مهم در بافت تخمدان بررسی نشده است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر تمرین شنا بر بیان ژن های CYP17A1 و CYP19A1 در بافت تخمدان رت های ویستار سالم می باشد.

    روش بررسی

    20 سر موش صحرایی سالم ماده 2 ماهه از نژاد ویستار با میانگین وزن 20±180 گرم انتخاب ‏شدند و به روش تصادفی به 2 گروه، تمرین (10 سر) و کنترل (10 سر) تقسیم ‏شدند؛ گروه تمرینی 5 روز در هفته به‏ مدت 6 هفته به تمرین شنا پرداختند. برای تجزیه ‏و تحلیل داده ها از آزمون آماری U من-ویتنی استفاده‏ شد.

    یافته ها

    افزایش معناداری در بیان ژن پروتئین های CYP17A1 و CYP19A1 در گروه تمرین نسبت به کنترل مشاهده شد (050/0 = P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نقش پروتئین های CYP17A1 و CYP19A1 در ساخت هورمون های استروئیدی، شش هفته تمرین ورزشی شنا احتمالا می تواند یک مداخله مهم و غیردارویی برای درمان اختلالات تخمک گذاری و ناباروی باشد باشد.

    کلیدواژگان: CYP17A1، CYP19A1، تمرین شنا، بافت تخمدان
  • مهندس زهرا زارعی، دامون رزمجویی*، جواد کریمی صفحات 24-34
    مقدمه

    نانوذرات نقره در علم پزشکی کاربردهای بسیاری دارد که اثرات وابسته به انداره ذره‏ای دارند. سنتز نانوذرات نقره به دلیل کاربردهای فراوان در شناسایی عوامل بیماری‏زا، درمان سرطان و دارورسانی هدفمند، بسیار ارزشمند است. هدف از این پژوهش تولید نانوذرات نقره با استفاده از عصاره گیاه Ferulago angulata و بررسی فعالیت ضدمیکروبی نانوذرات می باشد.

    روش کار

    بدین منظور عصاره بدست آمده از گیاه چویل به مدت 24، 48، 72 و 96 ساعت در معرض محلول نیترات نقره 1/. مولار با غلظت های مختلف (2/5, 5, 7/5, 10, 15 و15میلی مول) قرار گرفت. بعد از تغییر رنگ به سمت قهوه‏ای، با استفاده از آنالیزهای UV-visible ، DLS، SEM، TEM، XRD و FTIR وجود نانو ذرات نقره اثبات شد.

    یافته ها

    طیف سنجی UV-visible نشان داد که نانوذرات نقره دارای پیک جذب در 450 نانومتر بودند. با توجه به نتایج آنالیزهای صورت گرفته قطر متوسط نانوذرات 19 نانومتر با حدود اندازه ذرات 3 تا 62 نانومتر و به شکل کروی بودند. در نهایت فعالیت ضدمیکروبی نانوذرات نقره علیه باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، اشریشیا کلی و سودوموناس آئروژینوزا بررسی و اثبات شد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل کارکرد خوب این گیاه را جهت سنتز نانوذرات به وضوح نشان می دهد، بنابراین می‏تواند در درمان بسیاری از بیماری‏های منتقل شده توسط باکتری در زمینه پزشکی مفید واقع شود.

    کلیدواژگان: بیوسنتز، نانوذرات نقره، ضد باکتریایی، چویل
  • فروغ صاکی ، غلامحسین عمرانی صفحات 35-40
    مقدمه
    اختلالات پروفایل چربی در نوجوانان به عنوان زمینه ساز بیماری های آترواسکلروتیک و قلبی در آینده بسیار پر اهمیت است. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین شیوع اختلالات پروفایل چربی خون و عوامل مرتبط با آن در نوجوانان شهرستان کوار انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه به شیوه مقطعی -تحلیلی رو ی500 نوجوان سالم به روش تصادفی سیستماتیک از مدارس شهرستان کوار در سال 1392 انجام شد. شاخص های بدنی و سطح پروفایل چربی آن ها با روش های استاندارد اندازه گیری شد و با نرم افزار SPSS آنالیز گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد 35% از نوجوانان کوار دچار یکی از اختلالات چربی خون هستند به این صورت که اختلال HDL پایین در 7/34% ، کلسترول تام بالا در 7% ، تری گلیسرید بالا در 6/13% و non HDL chol بالا در 6/10 % از کل نوجوانان دیده شد. از این میان شیوع کلسترول بالا و non HDL بالا در دخترها بیشتر از پسرها بود. بر اساس نتایج رگرسیون مهمترین شاخص های وابسته وزن ، قد و دور کمر بودند.
    نتیجه گیری
    اختلالات پروفایل چربی در 35% نوجوانان شهرستان کوار وجود دارد و اختلالات کلسترول در دخترها شایع تر بود. که این امر مستلزم غربالگری چربی خون در سنین پایین، تشخیص به موقع و رفع عوامل خطر زمینه ای مانند چاقی و عدم فعالیت فیزیکی است.
    کلیدواژگان: اختلالات پروفایل چربی، نوجوانان، کلسترول
  • آرین خانی ، افسانه رنجبر صفحات 41-48
    مقدمه
    در طب سنتی گزارشاتی از ریزوم زردچوبه در درمان التهاب ، درد ،اختلالات کبدی و اثرات آنتی اکسیدانی وجود دارد. بدین منظور در طی این تحقیق اثرات ضددردی عصاره متانولی ریزوم زردچوبه بررسی گردید و با اثرات ضددردی سالسیلات سدیم مقایسه شد.
    روش ها
    عصاره متانولی ریزوم زردچوبه به روش پرکولاسیون تهیه شد. عصاره ریزوم زردچوبه با دوز 300،200،100 میلی و سالسیلات سدیم با دوز 300 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت داخل صفاقی تزریق شد.
    برای ارزیابی درد مزمن از آزمون فرمالین و برای ارزیابی درد حاد از آزمون (tail flick test) استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد که تمام دوزهای مصرفی عصاره به طور معنی داری باعث کاهش درد درآزمون ((tail flick test ومرحله دوم آزمون فرمالین می شود. . ( P<0/05).
    بحث: عصاره متانولی زردچوبه دارای اثر مهاری بر روی درد حاد ومزمن است.
    کلیدواژگان: درد، عصاره متانولی زردچوبه، سالسیلات سدیم
  • زینب خانجانی، تورج هاشمی، مجید محمود علیلو، پریا فاروقی * صفحات 49-58

    هدف پژوهش حاضربررسی اثربخشی روش درمانی AEBT بر کاهش اضطراب و اجتناب تجربی اختلالات موکنی ، کندن پوست آمیخته و ناخن جویدن در با پیگیری سه ماهه بود. این پژوهش در چهارچوب طرح تک موردی با استفاده از طرح خطوط چندگانه پلکانی طی 10 جلسه همراه با پیگیری سه ماهه بر روی شش بیمار (برای هر اختلال دو نفر) صورت گرفت ، نمونه ها با روش هدفمند انتخاب شدند. داده ها از طریق مقیاس های موکنی بیمارستان ماساچوست،مقیاس کندن پوست کتن ، اضطراب بک، پذیرش وعمل و مقیاس ناخن جویدن جمع آوری شد. . نتایج این پژوهش نشان داد که AEBT می تواند اضطراب را در بیماران مبتلا به اختلال موکنی ، کندن پوست آمیخته و ناخن جویدن کاهش دهد همچنین اجتناب تجربی در بیماران مبتلا به موکنی و کندن پوست کاهش یافت و نتایج در دوره پیگیری نیز حفظ شد ولی در خصوص اجتناب تجربی ناخن جویدن این کاهش معنی دار نبوده است و نیاز به مطالعات بیشتری در این خصوص است.

    کلیدواژگان: AEBT، موکنی، کندن پوست، ناخن جویدن، اضطراب، اجتناب تجربی
  • رضا عبدالله زاده، حکمت الله خوب فکر، محمد سربیشگی مقدم *، مجید شایسته، محمدرضا جمع آور، عفت دستگردی صفحات 59-66

    لیشمانیوز بیماری انگلی ناشی از گونه هایی از جنس لیشمانیا می باشد که به اشکال پوستی (سالک) و احشایی (کالا آزار) مشاهده می گردند. انتقال بیماری از طریق گزش پشه خاکی آلوده انجام می گیرد. این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژی لیشمانیوز جلدی،و عوامل موثر بر آن طی سال های 1391تا1395در استان خراسان جنوبی انجام گرفته است.

    روش کار

    این بررسی یک مطالعه توصیفی- مقطعی می باشد، نمونه های این مطالعه بیمارانی هستند، که در سالهای 1391 تا 1395 با تشخیص بیماری سالک تحت پیگیری و درمان قرار گرفته بودند. داده ها پس از جمع آوری وارد نرم افزار SPSS نسخه 21 شد و با استفاده ازآزمون های آمار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین سنی بیماران مورد بررسی 26/89±17/75 بود در خصوص تعداد ضایعات به طور متوسط هر بیمارتقریبا دو زخم داشته که اندازه این زخم ها بطور میانگین 2/12±1/59 بوده است. تقریبا 62درصد افراد (263نفر) را مردان تشکیل داده و بیشترین موارد مربوط به سال 1394وکمترین موارد مربوط به سال 1393بوده ضمنا فقط 3 مورد از بیماران افاغنه والباقی بیماران ایرانی بودند. در خصوص محل سکونت بیماران تقریبا از توزیع یکسانی برخوردار بودند.
    بحث و

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان دادکه روند کاهشی در تعداد بیماران طی این چند سال دراستان خراسان جنوبی مشاهده نشده است. با توجه به میزان نسبتا بالای بروز سالک در این استان وروند رو به ازدیاد آن لزوم آموزش و اقدامات پیش گیری کننده بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: لیشمانیوز جلدی، اپیدمیولوژی، خراسان جنوبی
|
  • Davod Khorshidi Dr, Mojtaba Eizadi Dr Pages 1-9

     

    Introduction

    Alkaline phosphatase and osteocalcin are bone remodeling markers. So that, increased their level is associated with bone formation. On the other hand, continued cigarette smoke is associated with the change in bone remodeling indexes. The present study aimed to assess the effect of 3 months aerobic training on alkaline phosphatase (ALP) and osteocalcin as bone remodeling markers in smoker males.

    Materials and Method

    Thirty two sedentary age-matched (42 ± 2 years of old) males’ cigarette smokers were recruited in this study by accessible sampling and were randomly divided into experimental (n = 16) and control (n = 16) groups. The experimental group performed 12 weeks of aerobic exercise (3 days per week / 60-80 % of maximum heart rate) and control subjects did not exercise training. Pre and post training of anthropometrical markers, fating serum osteocalcin and ALP were measured in 2 groups. The ANKOVA test was used to evaluate the statistical significance of the changes. The change less than 0.05 were considered significant.

    Results

    Significant decreases were observed in anthropometrical markers by aerobic training in exercise group (p < 0.05). Aerobic training induced significant increase in serum osteocalcin (p = 0.011) and ALP (p = 0.019) in experimental group, but these variables did not change in control group (p > 0.05)

    Conclusion

    long term aerobic training in presence continued cigarette smoking can be improved bone formation in smoker males.

    Keywords: Aerobic training, Bone remodeling, Cigarette, Osteoporosis
  • Hasan Zabetian, Mohammad hasan Damshenas, Mohammad Rahmanian, Hamid reza Diwlatkhah, Navid Kalani Pages 10-15
    Introduction

    Many surgical operations require tracheal intubation for anesthetizing the patients. Intubation and extubation are usually associated with complications in patients. Reducing these complications increases surgical efficiency and also patient satisfaction with surgery. Analgesics are used to reduce these complications. Therefore, the present research was conducted to compare the effects of Lidocaine and pethidine on reducing post-extubation complications in patients referred to operating theatres in Peymaniyeh Hospital in Jahrom.

    Methodology

    This clinical trial was carried out on 210 patients who were randomly put into the pethidine, Lidocaine, and control groups. After the surgical procedures and before removing the endotracheal tube, the first group received 20 mg of pethidine, the second group 2ml of Lidocaine, and the third group did not receive any drug. Post-extubation complications such as sore throat, coughing, nausea and vomiting, straining, laryngospasm, transient hypoxemia, and strained voice were compared. The information was analyzed using SPSS 11.5 and descriptive statistical tests (mean and percentage) and inferential statistical tests (chi-square, t-test, ANOVA, etc.)

    Results

    Patients who received pethidine suffered less straining (p=0.032) and sore throat (p=0.046), but there were no significant differences between the two experimental groups in laryngospasm, transient hypoxemia, nausea and vomiting, coughing, and strained voice. The Lidocaine and the control groups did not differ significantly in post-extubation complications (p>0.05). Furthermore, a larger number of the patients in the pethidine group developed sore throat compared to the Lidocaine group (p=0.049).

    Conclusions

    Although pethidine was more effective in reducing pain than Lidocaine, yet it did not decrease many of the complications. Therefore, the best method is to concurrently use low doses of both pethidine and Lidocaine.

    Keywords: pethidine, Lidocaine, extubation general anesthesia
  • Maryamosadat Miri Mrs, Aminollah Bahaoddini, Maryam Koushkie jahromi, Farhad Daryanosh, firouzeh Gholampour Pages 16-23
    Background and aims

    CYP17A1 and CYP19A2 enzymes are key proteins in constructing and regulating steroid hormones such as cortisol, testosterone and estrogen. But the effect of exercise on these two proteins in ovary tissue has not been investigated yet. The purpose of present study was investigating the effect of swimming training on CYP17A1 and CYP19A1 gene expression in ovary tissue of healthy Wistar rats.

    Method

    20 two months healthy Wistar rats, mean weight of 180±20 gr were selected and divided to two groups of exercise (n=10) and control (n=10) randomly. Exercise group performed swimming five days in a week for 6 weeks. Statistical test of Mann-Whitney was used for data analysis.

    Results

    CYP17A1 and CYP19 gene expression increased significantly in exercise compared to control group (P=0.05).

    Conclusion

    regarding the role of CYP17 and CYP19 in steroid hormone synthesis, probably six weeks of swimming can be an important non pharmacological intervention for treatment of ovulation and infertility problems

    Keywords: CYP17A1, CYP19A1, swimming training, ovary tissue
  • Zahra Zarei MSc, Damoun Razmjoue Dr, Javad Karimi Dr Pages 24-34

     

    Introduction

    Silver nanoparticles have a wide range of aplications in medical sciences which their efects depend on their size. Synthesis of Silver nanoparticles is very valuable due to its numerous applications in detection of pathogens, cancer therapy and targeted drug delivery. The purpose of this research is to production of silver nanoparticles by using the aerial parts extract of Ferulago angulata extract and Check Antimicrobial activity of nanoparticles. Material and

    Method

    To achieve this purpose, the obtained extract from Ferulago angulata Plant, was exposed to the silver nitrate solution of 0.1 molar with different concentrations for duration of 24,48, 72 and 96 hours. After changing the color to brown, by using UV-visible, DLS, SEM, TEM, XRD and FTIR analyses the existence of Nano silver particle was proved.

    Results

    The UV-visible spectroscopy showed that silver nanoparticles had an absorption peak at 450 nm. By considering the results of conducted analyses, the mean diameter of particles was 19 nm and the size of particles about 3 to 62 nm and were spherical shape. Finally, the antimicrobial activity of silver nanoparticles against the Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Escherichia coli and Pseudomonas aeruginosa was investigated and proved.

    Conclusion

    The obtained results show the good functioning of this plant for the synthesis of nanoparticles clearly. So, It can be useful in the treatment of many diseases transmitted by the bacteria in the medical field

    Keywords: Biosynthesis, Silver nanoparticles, Antibacterial, Ferulago angulata
  • Forough Saki Dr , Gholamhossein Omrani Prof Pages 35-40
    Background
    lipid profile disorders are important in children because they plays an important role in future cardiovascular atherosclerotic disorders. Lack of sufficient data in this regard in Fars province was the reason of performing this study.
    Methods
    500 healthy children were gathered from Kavar schools with systematic randomized method sampling. Body measurements and lipid profile were checked with standard methods. Data were analyzed by SPSS software.
    Results
    We find that 35% of children have at least one abnormal lipid profile tests. 34.7% had low HDL, 7% had high total cholesterol, 13.6% had high triglyceride and 10.6% had high non HDL cholesterol. Among these abnormalities, high total and high non HDL cholesterol were more prevalent in girls. The most associated factors were body weight, height and waist circumference.
    Conclusion
    35% of children have at least one abnormal lipid profile tests and cholesterol disorders were more prevalent in girls. We suggest early screening, early diagnosis and treatment of these abnormalities in children which need prevention of risk factors such as obesity and inactivity.
    Keywords: lipid profile disorders, children, cholesterol
  • Arian Khani , Afsaneh Ranjbar Pages 41-48
    Background
    There are several reports on the therapeutic effects of curcuma longa in traditional medicine such as anti inflammatory, antinocieptive , antioxidant ,anti carcinogenic and hepatoprotective effects. Therefore, In this study we investigated the the analgesic effect of this Plant in experimental models of acute and chronic Pain as compare to Sodium Salicylate.
    Methods
    Curcuma Longa extract were prepared using percolation method. Different dose of root extract (100/200/300 mg/ kg i. p ) and sodium salicylate (300 mg/kg i. P) were given. The analgesic activity was assessed in experimental models of acute pain (tail flick) and chronic pain (used formalin test).
    Findings: All dose of extract and sodium salicylate had analgesic effect than control group in tail flick test& second of phase formalin test (P<0.05).
    Conclusion
    It seems that Curcuma Longa induces its inhibitory effect on acute and chronic Pain
    Keywords: Curcuma Longa extract- pain- sodium salicylate
  • Zinab Khanjani, Toraj Hashemi, Majid Mahmodailou, Pariya Faroghi Pages 49-58

    purpose of this study was to evaluate the effectiveness of AEBT therapy on reducing anxiety and experiencing avoidance of Mixed Trichotillomania، Skin picking disorder and Nail biting with three month follow up This study was a single-subject experimental design with multiple step-line based and follow-up on six patients (two patients for each disorder) with 10 sessions over the course of three month follow up، Samples were selected using purposeful method. Data was gathering through Massachusetts Hospital – Hair pulling Scale، Keuthen Skin Picking Scale، Beck Anxiety Inventory، Acceptance and Action Questionnaire and Malone- Massler Nail biting scale. The results of this study showed that Acceptance Enhanced Behavioral Therapy can reduce anxiety in patients with trichotillomania، skin picking and Nail biting، as well as experimental avoidance in patients with trichotillomania and skin picking decreased and the results were maintained during the follow-up period، but reduction of experimental avoidance in Nail biting was not significant and requires further studies on this subject

    Keywords: AEBT, Trichotillomania, Skin Picking, Nail biting, anxiety, Experimental avoidance
  • Reza Abdollahzadeh, Hekmatollah Khoubfekr, Mohammad Sarbishgi moghadam, Majid Shayesteh Pages 59-66

    Introduction Leishmaniasis is a parasitic disease caused by a number of Leishmania species which is manifested in two forms: cutaneous (cutaneous or CL) and visceral (Kala-azar). The disease is transmitted by the bite of the infected sand flies. The present study aimed at analyzing the epidemiology of cutaneous leishmaniasis and the factors affecting it over the time period from 2012-2016 in South Khorasan Province.
    Methods This cross-sectional study was conducted through a descriptive methodology. The subjects included patients diagnosed with CL and treated between 2012-2016. The collected data were statistically analyzed using SPSS v. 21.
    Results The average age of the patients was 75.17 ± 89.26. Each patient had approximately 2 lesions on average, with a mean size of 59.1 ± 12.2 [mm]. About 62% of the subjects (263 people) were male. The most frequent cases were observed in 2015 and the least ones occurred during 2014, respectively. Only 3 cases were Afghan citizens while the remaining were Iranians. Patients’ residences were almost evenly distributed.
    Discussion and Conclusions The results showed that there has been no decrease in the number of patients over the last few years in South Khorasan. Considering the relatively high incidence of CL in the province and its rising trend, more attention should be paid to educational programs and preventive measures.

    Keywords: Cutaneous Leishmaniasis, Epidemiology, South Khorasan