فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 33، پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زینب محمودی، فائزه جهان پور*، افشین استوار، پرویز عضدی صفحات 1-6
    مقدمه و هدف
    سنجش حرارت بدن کاربرد وسیعی در طب بالینی دارد . تعیین دقت و صحت درجه حرارت بدن به عنوان یکی از نشانه های حیاتی بدن کلید شروع تشخیص و درمان می باشد. روش های گوناگونی برای اندازه گیری درجه حرارت بدن وجود دارد.ترمومتر ایده ال باید علاوه بر غیر تهاجمی بودن دقت و سرعت در استفاده باشد. با توجه به اینکه تردیدهایی در خصوص صحت درجه حرارت زیر بغلی دیجیتالی وجود دارد . لذا این مطالعه با هدف تعیین دقت و صحت اندازه گیری درجه حرارت ترمومتر زیر بغلی در مقایسه با نازوفارنگس انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بصورت توصیفی- تحلیلی ، برروی 200 بیمار بستری در بیمارستان آموزشی درمانی شهر بوشهر در سال 1393 به روش نمونه گیری در دسترس انجام گرفت. پس از کسب رضایت نامه کتبی اندازه گیری درجه حرارت به روش نازوفارنگس و اگزیلاری راست و چپ انجام و به همراه مشخصات مورد نیاز در چک لیست ثبت گردید. داده ها توسط نرم افزار 21spssو آزمونهای آماری کوواریانس(ancova) ، آزمون کای دو ،منحنی راک و آزمون تی زوجی تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد 167 نفر ( 50/83 %) از نمونه ها مرد و 33 نفر(50/16 %) زن بودند. میانگین سنی شرکت کنندگان 72/17± 34/37 سال بود. میانگین درجه حرارت نازوفارنگس 83/0 ±04/37 و زیر بغلی 83/0 ±79/36 بود . در این مطالعه بهترین مرز تب در روش زیر بغلی 6/37 درجه سانتی گراد با حساسیت 8/88% و ویژگی 5/94% بدست آمد. تفاوت آماری معنی داری بین درجه حرارت زیر بغلی راست وچپ مشاهده نشد (06/0=p). همبستگی بالایی بین دمای نازوفارنگس و زیر بغلی راست (90/0=r) وزیر بغلی چپ (85/0=r)مشاهده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    استفاده از درجه حرارت زیر بغلی دیجیتال از دقت مناسبی برای اندازه گیری درجه حرارت برخوردار است.
    کلیدواژگان: ترمومتر اگزیلاری، ترمومتر نازوفارنگس، درجه حرارت بدن
  • مسلم طاهری، محمدحسن لطفی، محمد طباطبایی، مرتضی محمدزاده، مرتضی دولتیان صفحات 7-13
    مقدمه
    بیماری قلبی عروقی علت عمده ی ناتوانی ومرگ زودهنگام در کل جهان و عامل موثری در افزایش هزینه هی خدمات سلامت هستند.لذا پیشگری از این بیماری از این بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است؛سهم منتسب جمعیتی به عنوان یکی از شاخص های مهم در بهداشت عمومی است که ارتباط تنگاتنگی با اپیدمیولوژی دارد و به اندازه گیری اثرات و سهم عوامل خطر بر سلامت عمومی و ارزیابی پیامد بالقوه مداخلات پیشگیرانه بر سلامت جامعه کمک میکند،این شاخص به عنوان اندازه ی تلفیقی از قدرت ارتباط عامل خطر و فراوانی مواجهه،امکان برآوردارتباط عامل خطر و بیماری رادر سطح جامعه فراهم میکند.
    مواد و روش ها
    این مقاله یک مطالعه مروری است که در آن از مقالات منتشر شده به زبان فارسی و انگلیسی که در پایگاه های معتبر از قبیل Medline ،Google Scholar ،Pubmed ،Springer ،SID Science Direct ، نمایه شده است استفاده شد، همچنین برای این بررسی، کلید واژه های مرتبط با استفاده از کلید واژه های موجود در MESHشناسایی وانتخاب شد و در فاصله زمانی 10ساله از سال 2005تا 2015 در پایگاه های بیان شده جست و جو شد.
    یافته ها
    بیماری قلبی عروقی یک بیماری چند علتی است که در مقالات مختلف به بررسی چند عامل خطر مهم برای آن پرداخته می شود. پس از بررسی نتایج مقالات مختلف مشخص شد که عواملی مانند سن بالای 65سال(35-20درصد)،پرفشاری خون(60-10درصد)، مصرف دخانیات(40-10درصد)، کلسترول تام بالا(45-5درصد)، چاقی و اضافه وزن (50-3درصد)و دیابت(15-3درصد) بیشترین سهم را در بروز بیماری قلبی-عروقی دارند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه در بروز بیماری های غیرواگیر و مزمن چندین عامل نقش دارند لذا تعیین سهم هر عامل در ایجاد بیماری برای اولویت بندی و مداخله پیشگیرانه امری ضروری به نظر می رسد . هرچند شاخص سهم منتسب جمعیتی مبنایی تئوری دارد ولی یک شاخص کاملا کاربردی برای اولویت بندی مداخلات پیشگیرانه و درمانی است؛ در پیشگیری از بیماری قلبی - عروقی لازم است اقدامات جدی تری در خصوص غربالگری، پیشگیری ، تشخیص و درمان عوامل خطر قابل تعدیل مانند فشارخون بالا، مصرف دخانیات، فاکتور های مربوط به چربی خون، چاقی، اضافه وزن و دیابت انجام گیرد. به طوری که با کنترل این عوامل می توان بروز بیماری قلبی - عروقی را تا حد بسیار زیادی کاهش داد.
    کلیدواژگان: سهم منتسب جمعیتی، پیشگیری، عوامل خطر، بیماری قلبی، عروقی
  • محمد صادق هرمی صنیع، نوید کلانی، حسین حکیم اللهی، محمدرضا سیستانی صفحات 15-19
    مقدمه
    شیوع برادیکاردی شدید و تهدید کننده حیات بدنبال بی حسی نخاعی حدود 5/2 درصد است و در اکثر مواقع همراه با سطح بی حسی بالا (high spinal block ) می باشد. سطح بی حسی بالاتر از T4 به عنوان ریسک فاکتور جهت رخدادن برادیکاردی شدید و حتی ایست قلبی می باشد.
    معرفی بیمار: بیمار آقایی 81 ساله بدلیل فتق ناحیه اینگواینال و هیدروسل جهت عمل جراحی به بیمارستان پیمانیه جهرم مراجعه کرده بود. در مشاوره بیهوشی قبل از عمل نوار قلب بیمار ریتم سینوسی داشت وعلایمی از ایسکمی، هیپرتروفی و بلوک قلبی نداشت. 13 دقیقه پس از انجام اسپینال همه علایم حیاتی بیمار در حد قابل قبول و نرمال بود و هنوز برش جراحی انجام نشده بود که به صورت ناگهانی و بدون اینکه آثاری از علائم سطح بی حسی بالا (high spinal block ) مشاهده گردد ضربان قلب بیمار به حدود bpm45 کاهش یافت و لحظاتی بعد تا حدود bpm22 هم کاهش یافت ولی خوشبختانه با تزریق آتروپین و افدرین ضربان قلب نرمال گردید.
    نتیجه گیری
    وقوع برادیکاردی شدید و تهدید کننده حیات الزاما همراه با سطح بالای بیحسی نمی باشد بلکه حتی در حضور سطح نرمال بیحسی هم قابل پیش بینی است و این مساله اهمیت مانیتورینگ دقیق و لحظه به لحظه بیمار را گوشزد می نماید.
    کلیدواژگان: بی حسی نخاعی، برادی کاردی، فتق ناحیه اینگواینال و هیدروسل
  • معصومه حبیبیان، خدیجه بختیار صفحات 21-29
    مقدمه
    شاخص های التهابی پروتئین واکنشی C و فیبرینوژن ارتباط قوی با بیماری قلبی عروقی دارند و نوع ورزش ممکن است بر پاسخ این شاخص ها اثر گذار باشد. لذا در تحقیق حاضر اثر دو شیوه تمرینی حاد تداومی و تناوبی پرشدت بر پاسخ فیبرینوژن و پروتئین واکنشی C با حساسیت بالا در زنان غیرفعال مقایسه شد.
    روش کار
    20 زن جوان غیرفعال بطور تصادفی به گروه های تمرین تداومی و تناوبی پرشدت تقسیم شدند. گروه تداومی روی نوارگردن به مدت 40 دقیقه با شدت 60 تا 65% حداکثر اکسیژن مصرفی و گروه تناوبی 36 دقیقه با ست های متناوبی از 1 دقیقه با شدت 90 تا 95% و 3 دقیقه با شدت 50 %حداکثر اکسیژن مصرفی دویدند. نمونه های خونی قبل، بلافاصله و یک ساعت پس از تمرین گرفته شد. از آزمون های تحلیل واریانس با اندازه گیری تکراری، تعقیبیLSD و t مستقل برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    نتایج
    سطوح هر دو متغیر فیبرینوژن و پروتئین واکنشی C با حساسیت بالا بلافاصله پس از هر دو نوع تمرین حاد افزایش معنی داری یافت(05/0>p) و متعاقب یک ساعت ریکاوری غیرفعال تا سطوح نزدیک به پایه کاهش یافت(05/0>p). اما سطوح فیبرینوژن در گروه تداومی پس از یک ساعت ریکاوری در سطوحی بالاتر از پایه باقی ماند(007/0=p).
    نتیجه گیری
    پاسخ پروتئین واکنشی C با حساسیت بالا و فیبرینوژن متعاقب یک جلسه تمرین تداومی با شدت متوسط و تناوبی پر شدت مشابه بود، اما تمرینات حاد تداومی ممکن است منجر به القای افزایش ملایم سطوح فیبرینوژن زمان ریکاوری در مقایسه با تمرینات تناوبی شوند. واژگان کلیدی: پروتئین واکنشی C ، فیبرینوژن، تمرین تناوبی.
    کلیدواژگان: پروتئین واکنشی C، تمرین تناوبی، فیبرینوژن
  • علی قربانی رنجبری *، محمدحسین مرحمتی زاده، نازنین قربانی جهرمی، زهرا قربانی جهرمی، زمزم رضازاده صفحات 31-36
    مقدمه
    علی رغم پیشرفت های قابل توجهی که در کاهش میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی رخ داده است، هنوز هم این بیماری ها نخستین علت مرگ ومیر در بسیاری از کشور ها محسوب می شوند و هیپرلپیدمی یکی از عوامل بسیار مهم در بروز این بیماری ها می باشد. لذا هدف از مطالعه حاضر تاثیرپودرآرتمیا ارومیانا برافزایش رشد باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در شیر پروبیوتیک وتاثیر آنها بر الگوی لیپیدی سرم در رت های تغذیه شده با غذای پر چرب می باشد.
    روش کار
    جهت تعیین تاثیر دوزهای مختلف آرتمیا ارومیانا ( 0% ، 1% ، 2 % ، 3%) بر رشد باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در شیر 33/0 گرم از باکتری لیوفیلیزه ی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به طور جداگانه به یک لیتر شیر کم چرب استریلیزه افزوده گردید. اسیدیته، pH و رشد میکروب ها در دوران گرمخانه گذاری و ماندگاری مورد بررسی قرار گرفت و در روز 10 پس از تولید محصولات مورد ارزیابی حسی قرار گرفتند. در ادامه 60 سر رت نر نژاد ویستار را به 6 گروه 10 تایی تقسیم و در عرض یک هفته به غذای پرچرب و آب حاوی 25 درصد شیر عادت داده شدند. سپس به مدت 60روز مورد تیمار با دوز های مختلف شیر پروبیوتیک حاوی آرتمیا اورمیانا قرار گرفتند. ازتمام گروه های مورد آزمایش در پایان روز 60 به منظور اندازه گیری میزان کلسترول، تری گلیسرید، LDL-C و میزان HDL-C خونگیری به عمل آمد.
    یافته ها
    با بررسی نتایج مشخص شد که افزایش غلظت آرتمیا ارومیانا اثر مثبت بر روی رشد باکتری پروبیوتیک لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس در شیر پروبیوتیکی داشت. همچنین گروه دریافت کننده 3 درصد پودر آرتمیا ارومیانا کمترین میزان کلسترول، تری گلیسرید، LDL-C و بیشترین میزان HDL-C را داشت(p≤ 0/05).
    نتیجه گیری
    در مجموع میتوان گفت آرتمیا ارومیانا موجب رشد باکتری ها پروبیوتیک لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس در شیر می گردد همچنین مصرف روزانه و طولانی مدت دوز های مختلف شیر آرتمیا ارومیانا و لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس از طریق کاهش کلسترول، تری گلیسرید، LDL-C و افزایش HDL-C الگوی لیپیدی سرم را بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: آرتمیا ارومیانا، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، الگوی لیپیدی، پروبیوتیک
  • فرزانه تفویضی، زهرا طهماسبی فرد صفحات 37-45
    مقدمه
    عوامل متعددی در بروز ناباروری مردان موثر می باشد که ازآن جمله می توان به عفونت های تناسلی اشاره نمود. عفونت های تناسلی می توانند در اثر آلودگی های میکروبی، قارچی و ویروسی به وجود آیند. اخیرا تحقیقات مختلفی، در رابطه با عفونت پاپیلوماویروس و تاثیر آن بر پارامترهای عملکردی اسپرم از جمله حرکت، مورفولوژی، تعداد اسپرم ها و کاهش قدرت باروری مردان صورت گرفته است ولی ارتباط بین عفونت پاپیلوما ویروس و ناباروری در مردان هنوز مبهم باقی مانده است.
    روش کار
    در این تحقیق، 50 نمونه منی افراد بارور (به عنوان کنترل) و 50 نمونه منی افراد نابارور از مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی قم جمع آوری شد. آنالیز اسپرم، بر طبق روش های استاندارد سازمان بهداشت جهانی (WHO) مورد بررسی قرارگرفت و سپس جهت تعیین حضور پاپیلوما ویروس از روش مولکولی واکنش زنجیره ای پلی مراز و تکثیر ناحیه L1 ویروس استفاده شد.
    یافته ها
    بررسی اسپرموگرام 50 نمونه نابارور نشان داد که به ترتیب 36٪، 68٪، 72٪ از نظر تعداد، حرکت، مورفولوژی دچار مشکل بودند و 52٪ از 50 نمونه نابارور در هر 3 پارامتر اشکال داشتند. در هیچ یک از نمونه های بارور و نابارور، DNA پاپیلوما ویروس انسانی تشخیص داده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    بنابر نتایج این تحقیق، ارتباطی بین ناباروری در مردان و پاپیلوما ویروس مشاهده نشد. عواملی نظیر ختنه شدن مردان، فقدان رفتارهای همجنس گرایانه و عدم تعدد شرکای جنسی از جمله فاکتورهای موثر در کاهش شیوع ویروس در جمعیت مردان مورد مطالعه به شمار می روند.
    کلیدواژگان: ناباروری مردان، پاپیلوما ویروس، ژن L1
  • الهام رحمانیان کوشککی، مینا تجلی، مهناز طاهریان فرد صفحات 45-50
    مقدمه
    بیماری MS یک بیماری سیستم اعصاب مرکزی می باشد که امروزه در درمان بیماری MS، توجه محققین به طب سنتی جلب گردیده است. بنابراین هدف از انجام پژوهش حاضر ارزیابی اثر حفاظتی عصاره الکلی ژل آلوئه ورا بر تغییرات هورمون های استروژن و پروژسترون در مدل MS تجربی موش صحرایی ماده می باشد.
    روش کار
    30 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار به طور تصادفی به 6 گروه مساوی تقسیم شدند. به اولین گروه (گروه کنترل) هیچ داریی داده نشد. گروه دوم (شاهد) 14 میکرولیتر سالین در ناحیه بطن های جانبی تزریق شد. گروه تجربی 1، 14 میکرولیتر اتیدیوم بروماید در ناحیه بطن های جانبی و نرمال سالین به صورت گاواژ. گروه تجربی 2، 14 میکرولیتر اتیدیوم بروماید در ناحیه بطن های جانبی و دوز (mg/kg 50) آلوئه ورا، گروه تجربی 3، 14 میکرولیتر اتیدیوم بروماید در ناحیه بطن های جانبی و دوز (mg/kg 100) آلوئه ورا، گروه تجربی 4، 14 میکرولیتر اتیدیوم بروماید در ناحیه بطن های جانبی و دوز (mg/kg 200) آلوئه ورا داده شد. در پایان از حیوانات با اتر بیهوش و از قلب آنان جهت اندازه گیری غلظت سرمی هورمون های استروژن و پروژسترون خونگیری به عمل آمد.
    نتایج
    نتایج نشان می دهد که غلظت هورمون استروژن در گروه تجربی 4 دارای افزایش معناداری نسبت به گروه تجربی 1 می باشد. غلظت هورمون پروژسترون در گروه های تجربی دارای تغییر معنادار نمی باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که عصاره آلوئه ورا به واسطه داشتن ترکیبات موثره مانند فیتواستروژن ها، باعث افزایش هورمون های استروژن و پروژسترون در موش های MS ای می شود.
    کلیدواژگان: آلوئه ورا، استروژن، پروژسترون، MS
  • مرضیه سادات حسینی شهر خفری، وحید حمایت خواه جهرمی، الهه سامانی جهرمی صفحات 51-63
    مقدمه و هدف
    این مطالعه به منظور بررسی نقش محافظتی عصاره چای سبز بر عملکرد بافت تخمدان روی موش های صحرایی تیمار شده با حشره کش مالاتیون انجام گرفت.
    روش کار
    در این پژوهش، از 72 سر موش صحرایی بالغ ویستار، 3-2 ماهه(باوزن تقریبی15±200گرم)استفاده گردیده است. حیوانات به 9گروه 8 تایی تقسیم شدند. کنترل دارویی دریافت نکرد. شاهد 2/0 سی سی سرم فیزیولوژی و تجربی1، 2و3 به ترتیب مقادیرmg/Kg B.W.400 و 200،100 عصاره آبی چای و تجربی4 mg/Kg B.W40 مالاتیون و تجربی5،6و7 به ترتیب مقادیر mg/Kg B.W. 400 و 200،100 عصاره چای و mg/Kg B.W.40 مالاتیون دریافت کردند. پس از گذشت 15 روز از قلب موش ها خونگیری شد و از سرم تهیه شده، غلظت هورمون های جنسی اندازه گیری شد. تخمدانها جهت بررسی تعداد فولیکول های تخمدانی جدا گردید.
    نتایج
    غلظت هورمون های پروژسترون، استروژن، FSH و LH در گروه تجربی4 کاهش معنی داری در مقایسه با کنترل و سایر گروه ها نشان دادند. تعداد فولیکول های بدوی و گراف در گروه تجربی 4 کاهش و در گروه تجربی 2 و 3 افزایش معنی دار نسبت به کنترل داشته است. فولیکول های آترزی در گروه تجربی4 افزایش معنی داری نسبت به سایر گروه ها داشت. تعداد فولیکول های اولیه، ثانویه و جسم زرد در گروه تجربی4 کاهش معنی داری در مقایسه با کنترل داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    مالاتیون دارای اثرات سوء بر میزان ترشح هورمونهای جنسی موش های ماده صحرایی و فرآیند اووژنز داشته و عصاره چای سبز باعث کاهش اثرات منفی مالاتیون میشود.
    کلیدواژگان: مالاتیون، چای سبز، اووژنز، هورمون های جنسی، موش صحرایی
|
  • Mahmoudi Z., Azodi P., Ostvar A., Jahanpour F Pages 1-6
    Background
    Measurement of body heat is widely used in clinical medicine. Determine the accuracy of the temperature as one of the key vital signs, is started diagnosis and treatment. There are various ways to measure body temperature A thermometer in addition to non-invasive being required to have a high accuracy as well. Given that there are doubts about the authenticity of the digital axillary temperature. The aim of this study was to determine the accuracy of temperature measurement axillary thermometers in compared with Nasopharyngeal termometers.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was done on 200 patients admitted to the Hospital in the city of Bushehr in 1393. Sampling was available. After obtaining informed consent, measurements done by both sides axillary temperature and Nasopharyngeal with the required characteristics were recorded in the chek Lists. Data were analyzed with 21spss software and use statistical tests of covariance , chi-square test, ROC curve and paired t-test.
    Results
    The results showed that 167 (83.50%) of the subjects were men and 33 (16.50%) were female. The mean age of participants 37.34 ± 17.72 years. Average temperatures Nasopharynx 37.04± 0.83 and axillary 36.79 ± 0.83 respectively. The best cut point in axillary temperature 37.6 ° C with a sensitivity of 88.8% and specificity of 94.5% respectively. No significant difference was found between the two side axillary temperature (p= 0.06). High correlation was observed between the temperature and axillary right Nasopharynx (r =0.90) and left axillary (r =0/85).
    Conclusion
    The use of digital axillary temperature for temperature measurement is accurate.
    Keywords: axillary thermometer, Thermometers Nasopharyngeal, body temperature
  • Moslem Taheri, Mahmood Lotfi, Mohammad Tabatabaei, Morteza Mohammadzadeh, Morteza Dolatian Pages 7-13
    Introduction
    As cardiovascular diseases are the major cause of disability and early death around the world and they increase the cost of health care, the prevention of these kinds of disease, is very important Since Population Attributable Fraction (PAF) is one of the most important indicators in public health, it is closely related to epidemiology and measures the effects and the contribution of risk factors in public health and also helps to assess the potential impact on public health and preventive interventions. This index as a combination of the associated risk factors and frequency of exposure, provide estimation of the relationship between risk factors and disease in the community.
    Method and Materials: This survey is a review study which is done by searching in scientific resources such as Medline, Google Scholar, PubMed, Springer, SID and Science Direct. In this study, related keywords were identified and chosen from existing keywords in MESH and it was limited by published year that is from 2005 to 2015.
    Result
    Cardiovascular disease is a disease with multiple causes which is studied in the articles for several important factors. After reviewing the results of the literature, it is found that factors such as age over 65 years (20-35%), hypertension (10-60%), smoking (10-40%), high cholesterol (5-45%), overweight (3-50%) and diabetes (3-15%) has the most effects in the incidence of cardiovascular disease.
    Conclusion
    Given that the incidence of chronic and non-communicable diseases is multifactorial, it seems necessary to determine contribution of each factor in causing the disease, for prioritizing and preventive interventions. Although PAF is based on theory, it is a fully functional index for prioritizing preventive and therapeutic interventions. For the prevention of cardiovascular disease stronger actions on screening, prevention, diagnosis and treatment of modifiable risk factors such as hypertension, smoking, factors associated with hyperlipidemia, obesity, overweight and diabetes are needed. So that by controlling these factors, the risk of cardiovascular diseases can greatly be reduced.
    Keywords: Population Attributable Fraction (PAF), Prevention, Risk factor, Cardiovascular Diseases
  • severe bradycardia following spinal anesthesia / Case report: severe radycardia following spinal anesthesia
    Kalani N., Hakimollahi H., Sanie *, Sistani M Pages 15-19
    Introduction
    prevalence of Severe and life-threatening bradycardia following spinal anesthesia is about 2.5 percent and in most cases is associated with a high level of anesthesia (high spinal block). Numbness levels higher that T4 are considered to be a risk factor for occurrence of severe bradycardia and even cardiac arrest.
    History of the patient: A 81-year-old male patient referred to the Peymanieh hospital in Jahrom to have a surgery due to Ayngvaynal hernia and hydrocele. In the anesthesia consultation before surgery, the patient's heart had a sinus rhythm without ECG signs of ischemia, hypertrophy and heart block. 13 minutes after performing spinal, all vital signs were normal and acceptable and incision has not done yet that And without evidence of symptoms of high spinal block observed¡ the patient's heart rate suddenly dropped to about bpm45. Moments later it was reduced to about bpm22 but Fortunately with injection of atropine and ephedrine heartbeat was normal.
    Conclusion
    The incidence of severe and life-threatening bradycardia is not necessarily associated with high spinal block even in the presence of normal spinal block is predictable and This fact highlights the importance of careful and real-time patient monitoring. Keywords: spinal anesthesia, bradycardia, inguinal hernia and hydrocele.
    Keywords: spinal anesthesia, bradycardia, Ayngvaynal hernia, hydrocele
  • Dr Masoumeh Habibian, Khadijeh Bakhtiar Pages 21-29
    Introduction
    Inflammatory markers such as fibrinogen and C-reactive protein are strongly associated with cardiovascular disease and exercise mode may influence these biomarker responses. In this study was compared the effects of two acute exercise method of continues and high- intensity interval on fibrinogen and high sensitive C-Reactive Protein (hs-CRP) responses in sedentary women.
    Materials and Methods
    Twenty sedentary young women randomly assigned to continuous exercise (CE) and high-intensity interval exercise (HIE) groups (n=10). CE group performed moderate-intensity continuous exercise at intensity 60 to 65% of Vo2max for 40 minute on treadmill. HIE group completed 36 minute treadmill running with alternating 60 s at 90-95% Vo2max and 240 s at 50% Vo2max. Venous blood samples were collected before, immediately after and 60 min after exercise. An analysis of variance for repeated measures, LSD and independent t test were used to data analysis.
    Results
    Both of Fibrinogen and hs-CRP levels significantly increased immediately after both acute exercise (P
    Conclusion
    Fibrinogen and hs-CRP respones were similar among two acute exercise method of continues and high-intensity interval, but the continoue aerobic exercise may induce slightly increase the fibrinogen levels at recovery in compare with high-intensity interval.
    Keywords: C, reactive protein, interval training, fibrinogen
  • Ghorbani Ranjbary A.*, Marhematizadeh M.H., Ghorbani Ranjbary N., Ghorbani Ranjbary Z., Rezazadeh Z Pages 31-36
    Introduction
    Despite significant progress in reducing death rates have occurred from cardiovascular disease, these diseases are still considered as the leading cause of death in many countries and hyperlipidemia is one of the crucial factors in the occurrence of these diseases. Therefore, the aim of this study was to study the Artemia urmiana effect on Lactobacillus acidophilus bacteria in probiotic milk and their effects on serum lipid profiles in rats that fed on high fat diet.
    Materials And Methods
    To determine effects of different dose of Artemia urmiana, (0 %, 1%,2%,3%) on growth of probiotic bacteria Lactobacillus acidophilus At a first stage(milk) and at the second stage (yogurt) were produced 0.33 g of lyophilized bacteria Lactobacillus acidophilus separately was added to a one liter sterilized low fat milk. Acidity, pH and microbial growth and survival were examined during incubation. The day after the produce, products were examined by sensory evaluation. 60 male Wistar rats were then divided into 6 groups of 10, and within a week of food and water containing 25% fat milk were used. After 60 days of treatment with different doses of probiotic milk contains Artemia urmiana were. All the groups tested at the end of day 60 to measure cholesterol, triglycerides, LDL-C and HDL-C were taken.
    Results
    The study results indicated that the concentration has a positive effect on the growth of Artemia urmiana probiotic cultures Lactobacillus acidophilus milk probiotic found. Also groups receiving 3 percent of Artemia urmiana powder had the lowest cholesterol and the highest blood tg levels (p ≤ 0/05).
    Conclusion
    Overall we can say that the Artemia urmiana cause the growth of probiotic Lactobacillus acidophilus bacteria in milk. And daily usage of the different doses of Artemia urmiana and lactobacillus acidophilus bacteria in milk improve the serum lipid pattern through reduction of cholesterol, triglycerides, LDL-C and increasing HDL-C levels.
    Keywords: Artemia urmiana, Lactobacillus acidophilus, Lipid profile, Probiotic
  • Dr Farzaneh Tafvizi, Dr Zahra Tahmasebi Fard Pages 37-45
    Introduction
    Numerous factors contribute to male infertility including genital infections that may appear following microbial, fungal, and viral infections. Different studies have been recently conducted in the world on papillomavirus infection and its effect on functional parameters of sperm including motility, morphology, sperm count, and reduced male fertility. However, the correlation between papillomavirus infection and male infertility is still ambiguous.
    Materials And Methods
    In this study, 50 semen samples of fertile men (as the control group) and 50 semen samples of infertile men were collected from Infertility Center of Qom Jihad Daneshgahi, Qom, Iran. The semen samples were analyzed according to World Health Organization’s standard methods and papillomavirus was detected using PCR and virus L1 region replication.
    Results
    The analyzed spermogram of 50 infertile samples showed that 36%, 68%, and 72% of the samples had problems, respectively in terms of count, motility, and morphology, and 52% of the infertile samples had problems in all three parameters. The DNA of human papillomavirus was not detected in any fertile and infertile samples.
    Conclusion
    Based on the results of this study, there was no correlation between papillomavirus infection and male infertility. It seems that, factors such as male circumcision, lack of homosexual behavior, and lack of multiple sexual partners were effective in reducing the prevalence of HPV in the studied male population.
    Keywords: Male infertility, papillomavirus, L1 gene
  • Elham Rahmanian Koshkaki, Mina Tajali, Mahnaz Taherianfard Pages 45-50
    Background
    Multiple Sclerosis (MS) is a disease of central nervous system which, attention of researchers has attracted to traditional and complementary medicine and they try to use all available capacity to solve the problems. So the purpose of this article is investigating on protective effect of Aloe Vera alcoholic extract gel on changes of estrogen and progesterone hormones in experimental MS models of female rats.
    Patients and
    Methods
    a total number of 30 female Wistar rats were randomly divided into 6 equal groups. The first group (control group) did not receive any drugs. The second group (blank group) received 14 micro liters Saline into lateral ventricles areas. The experimental group 1 received 14 micro liters of ethidium bromide into lateral ventricles and received normal Saline the experimental group 2 received 14 micro liters of ethidium bromide into lateral ventricles and received 50 mg/Kg dose of Aloe Vera the experimental group 3 received 14 micro liters of ethidium bromide into lateral ventricles and received 100 mg/Kg dose of Aloe Vera, the experimental group 4 received 14 micro liters of ethidium bromide into lateral ventricles and received 200 mg/Kg dose of Aloe Vera. At the end, the animals anesthetized with ether and blood samples were taken from their hearts in order to measure the concentration of estrogen and progesterone hormones in their blood serum.
    Results
    Results show that Estrogen concentration in the experimental 4 has significant increase compared to the experimental group 1. progesterone concentration in all experimental groups has not significantly changed (p
    Conclusion
    the results show that Aloe Vera extract causes increase of estrogen and progesterone hormones in rats with MS, due to its effective ingredients such as phytoestrogens.
    Keywords: Aloe Vera, Estrogen, Progesterone, MS
  • Marzieh Alsadat Hoseini Shahr Khafri, Vahid Hemayatkhah Jahromi, Elaheh Samani Jahromi Pages 51-63
    Background
    This study was conducted to investigate the protective effect of green tea extract on ovary tissue performance in rats treated by Malathion insecticide.
    Methods
    In this research, 72 Wistar mature rats with ages of 2 to 3 months (approximate weight of 200±15 g) were experimented. Animals were divided into 9-octet groups of animals. Control group did not receive any medication. Control group was given 0.2cc physiological serum and experimental 1, 2 and 3 received 100, 200 and 400 mg/KG B.W. green tea extract respectively, the experimental 4 was given 40 mg/KG B.W. Malathion and the experimental 5,6 and 7 each received 100, 200 and 400 mg/KG B.W. tea extract respectively and 40 mg/KG B.W. Malathion. After 15 days, the rats’ hearts were blooded, and the sex hormones concentration was measured by the prepared serum. Ovaries were then separated to count the ovarian follicles.
    Results
    Concentration of Estrogen, Progesterone, FSH and LH were significantly decreased in experimental group 4,compared to control and other groups. The primary and Graf follicles in experimental group 4 decreased and in experimental groups 2 and 3 significantly increased in comparison to control group. Atresia folliclesa had a significant increase in experimental group 4,compared to other groups. Primary and secondary follicles’ and corpus luteum in experimental group 4 significantly decreased compared to control group.
    Conclusions
    Malathion had an adverse effect on secretion of sex hormones in female rats, as well as the process of oogenesis, and green tea extract decreased those negative effects.
    Keywords: Malathion, green tea, oogenesis, sex hormones, rat