فهرست مطالب

پلاسما و نشانگرهای زیستی - سال نهم شماره 1 (پیاپی 33، زمستان 1394)

نشریه پلاسما و نشانگرهای زیستی
سال نهم شماره 1 (پیاپی 33، زمستان 1394)

  • بهای روی جلد: 80,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1394/12/19
  • تعداد عناوین: 9
|
  • داوود مقدم نیا*، مختارمختاری، سعید خاتم ساز صفحه 1
    مقدمه و هدف
    تیواستامید باعث ایجاد کارسینومای هپاتوسلولار و سوءعملکرد لیپیدی می گردد. ترکیبات فنلی گیاهان از جمله فلاونوئیدها در درمان تعداد زیادی از بیماری ها نقش مهمی دارند. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر عصاره آبی ریشه شیرین بیان بر علیه سوء عملکرد لیپیدی و تغییرات بافتی کبد القاء شده توسط تیواستامید در موش صحرایی نر می باشد.
    روش کار
    35 سر موش صحرایی نر به 5 گروه7تایی: کنترل، شاهد( mg/kg150 تیواستامید )، تجربی (تیمار شده با دوزهای مختلف عصاره آبی ریشه شیرین بیان و سپس مصرف mg/kg150 تیواستامید) تقسیم شدند. بعد از 3ماه تیمار از حیوانات خونگیری به عمل آمد و برای اندازه گیری سطوح سرمی کلسترول توتال، کلسترول LDL، کلسترول HDL، تری گلیسیرید و گلوکز به روش آنزیماتیک تست شدند. نمونه بافتی کبد بعد از رنگ آمیزی هماتوکسیلن- ائوزین ازنظر آسیب شناسی موردمطالعه قرارگرفت.
    یافته ها
    پیش درمانی با mg/kg300 و 100 عصاره آبی ریشه شیرین بیان؛ سطح سرمی کلسترول توتال در مقایسه با گروه شاهد(دریافت کننده تیواستامید) کاهش معنی داری داشت. پیش درمانی با عصاره آبی ریشه شیرین بیان در تمام دوزها سطوح FBS سرم را در مقایسه با گروه دریافت کننده تیواستامید افزایش داد ولی معنی دار نبود. سطوح سرمی کلسترول LDL، HDL و تری گلیسیرید گروه دریافت کننده تیواستامید در مقایسه با پیش درمانی با عصاره آبی ریشه شیرین بیان در تمام دوزها اختلاف معنی داری نشان نداد(05/0≥p ).. تمام گروه های تجربی باعث بهبود تغییرات بافتی کبدی القاشده با تیواستامیدگردیدند که این اثرات وابسته به دوز بود
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه اثر حفاظتی عصاره آبی ریشه شیرین بیان را بر سوء عملکرد لیپیدی وتغییرات بافتی کبد القاء شده توسط تیواستامید در موش صحرایی نر نشان داد.
    کلیدواژگان: ریشه شیرین بیان، تیواستامید، سوء عملکرد لیپیدی، گلوکز، موش صحرایی نر
  • محمدرضا قمی* صفحه 9
    زمینه و هدف
    فلزات سنگین به دلیل برخورداری از خاصیت تجمع پذیری در بافت های مختلف و عدم تجزیه پذیری، به تدریج در بافت های چربی بدن انسان ذخیره شده و از این راه موجب بروز بیماری های حاد و مزمن می شوند. در این مطالعه، رابطه بین وزن بدن ماهی و فلزات سنگین سرب و جیوه در عضله ماهی قزل آلای رنگین کمان((Oncorhynchus mykiss پرورشی در یکی از کارگاه های رودخانه دوهزار تنکابن سنجیده و مقایسه فلزات سنگین سرب و جیوه با استانداردهای بین المللیWHO هدف دیگر تحقیق بوده است.
    روش کار
    تعداد 20 قطعه قزل آلای رنگین کمان پرورشی رودخانه دوهزار تنکابن(محدوده وزنی 30 تا 410 گرم) از یکی از کارگاه های پرورشی به صورت تصادفی نمونه گیری شد. نمونه های سرب و جیوه در یک مطالعه همبستگی پیرسون توسط دستگاه جذب اتمی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    میانگین میزان سرب و جیوه در ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی به ترتیب برابر 107/0 و 022/0 میکروگرم بر گرم عضله بوده است. میزان همبستگی بین وزن ماهی و میزان سرب و جیوه عضله به ترتیب برابر 243/0 r= و 204/0 -r= و میزان سطح معنی دار آزمون تحلیل واریانس رگرسیون آنان نیز به ترتیب برابر 301/0 P= و 388/0 P= شده است.
    نتیجه گیری
    وزن بدن ماهی تاثیری در میزان فلزات سنگین سرب و جیوه در عضله آن ندارد(05/0 > P). هم چنین میزان سرب و جیوه اندازه گیری شده در عضله ماهی قزل آلای رنگین کمان در تحقیق حاضر از حد قابل قبول استاندارد WHO کمتر می باشد و دلالت بر سالم بودن این ماهی در این رودخانه برای مصارف انسانی دارد.
    کلیدواژگان: ماهی قزل آلای رنگین کمان، سرب، جیوه، رودخانه دوهزار تنکابن
  • حمیده روحانی نژاد، جلیل فلاح مهرآبادی*، معصومه بزاز صفحه 17
    مقدمه و هدف
    توکسین کزاز یکی از سمی ترین موادی است که بر روی سیستم اعصاب مرکزی تاثیر دارد و باعث انقباض شدید عضلات می شود. بنابراین، تشخیص سریع و درمان نورو توکسین های تتانوس ضروری به نظر می رسد. امروزه آنتی بادی ها در حوزه های تشخیص و درمان جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده اند. در این میان، آنتی بادی های منوکلونال کاملا انسانی به دلیل عدم برانگیختن پاسخ ایمنی در بدن و کارایی بالا در درمان بیماری ها مورد توجه قرار گرفته شده است. بلوغ تمایلی آنتی بادی ها کاربرد آن ها را در پزشکی و پروژه های تحقیقاتی تسهیل نموده است. در این مطالعه، هدف ما غربال گری آنتی بادی کزاز با استفاده از روش نمایش فاژی و یافتن کاربرد قطعات آنتی بادی جدا شده از کتابخانه ایمن در ابزار تشخیصی و درمانی می باشد.
    روش کار
    در تحقیق پیش رو، به وسیله ی روش نمایش فاژی غنی سازی و غربال گری آنتی بادی منوکلونال نوترکیب انسانی از یک فرد واکسینه با توکسوئید کزاز انجام گرفته شد. کتابخانه با وکتور بیانیpSEX81 ساخته و برای غربال گری در این کتابخانه، غنی سازی با استفاده از روش نمایش فاژی انجام شد.
    یافته ها
    فاژ کمکیM13K07 با تیتر pfu/ml 1013آماده و توکسین تتانوس در میکروپلیت پوشش داده شد. روند غنی سازی با استفاده از ذرات فاژ انجام و دقت فرآیند غنی سازی توسط فاژ ELISA تایید گردید. تنها کلون با جذب نوری بالا از چرخه غنی سازی جدا شد. برای جداسازی آنتی بادی های کزاز، ابتدا استخراج وکتور از کتابخانه انجام شد. پس از آن، پنج مرحله غنی سازی صورت گرفت. قوی-ترین غنی سازی در چرخه چهارم رخ داد و وجود آنتی بادی کزاز را تایید نمود. در مجموع 50 تک کلنی به صورت تصادفی از این چرخه انتخاب و 20 کلون با اتصال قوی انتخاب و توالی یابی شدند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، هدف ما غربال گری آنتی بادی کزاز با استفاده از روش نمایش فاژی و یافتن کاربرد قطعات آنتی بادی جدا شده از کتابخانه ایمن در ابزار تشخیصی و درمانی می باشد.
    کلیدواژگان: کزاز، غنی سازی، نمایش فاژی
  • علیرضا عاشوری*، میرحامدسیدحسنی، اسماعیل حسین نیا صفحه 27
    مقدمه و هدف
    در این مطالعه تاثیر سطوح مختلف ویتامین ریبوفلاوین بر شاخص های رشد، هماتولوژی و ایمنی بچه ماهی شیپ مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    تعداد120 عدد بچه ماهی شیپ با وزن ابتدایی(28/1±6/30 گرم) با 4 جیره غذایی(پروتئین: 49 درصد، چربی: 14 درصد و انرژی:1/21 مگاژول در هر کیلوگرم) با الحاق ریبوفلاوین در سطوح 0، 15 ،20 و 25 میلی گرم/ کیلوگرم( RB0، RB15، RB20 و (RB25 به مدت 8 هفته تا حد سیری مورد تغذیه قرارگرفتند. بیومتری در فواصل 15 روز انجام گرفت. در پایان دوره تغذیه از ماهیان نمونه خون گرفته و جهت سنجش شاخص های ایمنی به آزمایشگاه ارسال شد.
    یافته ها
    الحاق ریبوفلاوین به جیره موجب افزایش معنی دار وزن نهایی در مقایسه با تیمار شاهد گردید(05/0≥p). درصد افزایش وزن و ضریب رشد ویژه در ماهیان تغذیه شده با جیره 20 میلی گرم ریبوفلاوین در کیلوگرم(RB20) به طور معنی داری بیش ازماهیان تیمار شاهد و ماهیان این گروه آزمایشی بیشترین نسبت بازده پروتئین و کمترین ضریب تبدیل غذا را دارا بودند(05/0≥p). هم چنین نتایج بیان گر این نکته می باشند که ریبوفلاوین اضافه شده به جیره بر سیستم ایمنی ماهیان تاثیرگذاراست، به نحوی که تعداد گلبول سفید و فعالیت کامپلایمنتCH50 در ماهیان تغذیه شده از جیره الحاقی ریبوفلاوین به میزان20 میلی گرم در کیلوگرم(RB20) به طور معنی داری بر ماهیان تیمارشاهد برتری دارد(05/0≥p).
    نتیجه گیری
    نتایج این آزمایش نشان می دهد که افزودن ریبوفلاوین به جیره فرموله شده تاسماهی شیپ اثرات سودمندی بر شاخص های رشد و سیستم ایمنی این گونه دارد.
    کلیدواژگان: تاسماهی شیپ، ریبوفلاوین، شاخص های رشد، ضریب تبدیل غذا، سیستم ایمنی
  • شیما شایسته پور، سعیده ظفر بالانژاد*، خدیجه نژاد شاهرخ آبادی صفحه 39
    زمینه و هدف
    آنژیوژنز یا تشکیل رگ های خونی جدید، پدیده ای پیچیده ای است که برای تکوین جنین و سایر وقایع فیزیولوژیکی مورد نیاز می باشد. بسیاری از شرایط پاتولوژیک نظیر رشد تومورها و پیشرفت بیماری با رگ زایی ارتباط دارد. در پژوهش حاضر اثر عصاره آبی برگ گیاه زرشک خوراکی(Berberis vulgaris) بر آنژیوژنز در پرده کوریوآلانتوئیک جنین جوجه مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    تعداد 50 عدد تخم مرغ نطفه دار نژاد Ross به طور تصادفی در 5 گروه مساوی شامل، گروه شاهد، شاهد آزمایشگاهی و گروه های تجربی تیمار با محلول عصاره تام آبی برگ زرشک توزیع شدند. در روز دوم انکوباسیون روی تخم مرغ ها پنجره باز و روز هشتم گروه شاهد آزمایشگاهی با 10 میکرولیتر PBS و گروه های تجربی با 10 میکرولیتر عصاره به ترتیب با غلظت های 100، 200 و 500 میلی گرم بر میلی لیتر تیمار گردیدند. روز دوازدهم از پرده کوریوآلانتوئیک تمام نمونه ها در ناحیه تیمار به کمک فتواسترئومیکروسکوپ عکس برداری شد، تعداد و طول انشعابات عروقی با کمک نرم افزار Image J اندازه گیری و داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS، آزمون آماری t و آزمون مکمل ANOVA تحلیل شدند(05/0 P<).
    یافته ها
    مقایسه میانگین تعداد عروق در گروه های تجربی با گروه شاهد، در گروه های تجربی 2 و 3 کاهش معنی داری نشان داد. مقایسه میانگین طول عروق در گروه های تجربی با گروه شاهد، در همه گروه ها کاهش معنی داری نشان داد.
    نتیجه گیری
    بر طبق مطالعات انجام شده در این پژوهش استفاده از برگ گیاه زرشک می تواند با کاهش تعداد و طول انشعابات عروقی، رگ زایی را در پرده کوریوآلانتوئیک جنین جوجه مهار کند.
    کلیدواژگان: آنژیوژنز، زرشک(Berberis vulgaris)، پرده کوریوآلانتوئیک جنین جوجه
  • آرزو زنگنه*، شهلا روزبهانی، رامش منجمی صفحه 49
    زمینه و هدف
    نظربه کاربرد وسیع گیاهان دارویی نظیرگل گاوزبان و گسترش بی رویه استفاده ازآن ها و وجود ترکیبات شیمیایی متعدد به خصوص ترکیبات آروماتیک به منظور مشخص نمودن میزان تاثیرگذاری این گیاه بر فرآیند تولیدمثل و پارامترهای مربوطه تصمیم به انجام این تحقیق گرفته شد. لذا هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر عصاره آبی گل گاوزبان بر روی غلظت هورمون های استروژن و پروژسترون وپارامترهای جفتی می باشد.
    روش کار
    دراین مطالعه 30 سرموش صحرایی ماده نژاد ویستار پس از جفت گیری و مشاهده پلاک واژنی به طور تصادفی به 5 گروه تقسیم شده 1 گروه به عنوان شاهد و 4 گروه به عنوان تیمار در نظرگرفته شد و پس از روز 7 بارداری به مدت 5 روز هر روز عصاره ی آبی گل گاوزبان با غلظت های 100، 200، 300 و 400 میلی گرم برکیلوگرم به موش های گروه تیمار به صورت داخل صفاقی تزریق و گروه شاهد سرم فیزیولوژی به صورت داخل صفاقی دریافت نمود. در روز 16 حاملگی عمل سزارین انجام و خون گیری از قلب حیوانات برای سنجش غلظت هورمون های استروژن و پروژسترون انجام شد. پارامترهای جفتی آن مورد بررسی و نتایج حاصله با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که تزریق عصاره گل گاوزبان بر متغیر غلظت هورمون پروژسترون اثرگذار بوده زیرا ضریب همبستگی کوچک تر از 05/0 می باشد ولی بر متغیر غلظت هورمون استروژن اثر گذار نبوده، هم چنین تزریق عصاره بر متغیر وزن جفت، اندازه جفت و تعداد جفت اثر گذار بوده زیرا ضریب همبستگی کوچک تر از 05/0می باشد.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های این پژوهش عصاره آبی گل گاوزبان بر پارامترهای تولیدمثلی اعم ازفاکتورهای تولیدمثلی و اندام های تغذیه کننده جنین تاثیرگذاراست.
    کلیدواژگان: گل گاوزبان، استروژن، پروژسترون، وزن جفت، اندازه جفت، تعدادجفت
  • افشین قلجایی فرد، حسین خارا*، علیرضا شناور ماسوله صفحه 61
    زمینه و هدف
    استفاده از پروبیوتیک ها در آبزی پروری باعث کاهش سطح ترکیبات ضد میکروبی(به ویژه آنتی بیوتیک ها)، بهبود ضریب تبدیل غذایی، تقویت سیستم ایمنی، بهبود فلور باکتریایی و فاکتورهای خونی می شود. این تحقیق اثرات باکتری( Lactobacillus plantarum (KC426951 جداسازی شده از روده قزل آلای رنگین کمان استان گیلان بر برخی شاخص های خونی و ایمنی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان مورد بررسی قرار می دهد.
    روش کار
    برای این منظور تعداد 540 عدد بچه ماهی با میانگین وزن 24/2±56/3 گرم(30عدد در هر تکرار) تهیه شد. این مطالعه در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار و 3 تکرار به مدت 60 روز به صورت invivo بررسی گردید. جیره های آزمایشی شامل: 106(تیمار1)، 107(تیمار2)، 108(تیمار3)، 109 (تیمار4) و1010 (تیمار5)CFU گرم بر لیتر لاکتو باسیلوس پلانتاروم و تیمار شاهد(تیمار6) بدون مکمل سازی با پروبیوتیک بود. در انتهای دوره آزمایش شاخص های خونی و ایمنی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    بالاترین سطوح شاخص های خونی شامل گلبول های سفید خون در تیمار 4، گلبول قرمز خون، غلظت هموگلوبین خون، درصد هماتوکریت، درصد منوسیت، درصد ائوزینوفیل، متوسط غلظت هموگلوبین سلولی در تیمار5، متوسط حجم گلبول قرمز، متوسط هموگلوبین گلبول قرمز و درصد ائوزینوفیل در تیمار 1 و درصد نوترفیل در گروه شاهد، مشاهده گردید. هم چنین اختلاف معنی دار آماری بین تیمارهای مورد بررسی، در متوسط غلظت هموگلوبین سلولی، متوسط هموگلوبین گلبول قرمز، درصد منوسیت و درصد ائوزینوفیل مشاهده نگردید(05/0P).
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق نشان داد که محدوده ی به کارگیری باکتری Lactobacillus plantarum را می توان دوز109– 1010 CFU/باکتری بر گرم غذا به عنوان تحریک کننده سیستم ایمنی معرفی نمود.
    کلیدواژگان: قزل آلای رنگین کمان، باکتری اسید لاکتیک، Lactobacillus plantarum، شاخص های خونی، شاخص های ایمنی
  • زهرا دیلمی خیابانی*، شهرزاد نصیری سمنانی صفحه 69
    مقدمه و هدف
    باسیلوس سرئوس از مهم ترین باکتری های عامل مسمومیت غذایی در انسان می باشد. انتروتوکسین های سه جزیی این باکتری شامل کمپلکس های HBL و NHE می باشد که از ژن های این کمپلکس می توان جهت شناسایی سویه های بیماری زا استفاده نمود. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع ژن های انتروتوکسیژنیک در باسیلوس سرئوس های جدا شده از مواد غذایی مختلف و اثر آن بر روی سلول های Vero می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه، 220 نمونه غذایی شامل 80 فرآورده گوشتی آماده، تعداد 20 نمونه لبنیات شامل شیر پاستوریزه و محلی و پنیر، خامه و بستنی و20 نمونه برنج و100 نمونه سالاد های سرو شده در رستوران های شهر تبریز و زنجان در بین سال های 1393-1391 جمع آوری شده و از نظر آلوده بودن به باکتری باسیلوس سرئوس هم از نظر بیوشیمیایی و هم مولکولی بررسی گردید. سپس سویه های حاوی کمپلکس NHE، HBL و یا هردو کمپلکس با پرایمرهای اختصاصی و روش PCR تفکیک شدند. باسیلوس سرئوس هایی که هر دو کمپلکس را دارا بودند، جهت بررسی میزان سایتو توکسیسیتی سلول های Vero استفاده شد.
    یافته ها
    از نمونه های غذایی مورد مطالعه، 100 نمونه آلوده به باسیلوس سرئوس بودند که از این تعداد 40 جدایه حاویNHE ، 23 نمونه حاوی HBL و 17 نمونه هر دو کمپلکس را نشان دادند. انکوباسیون سلول های Vero با باسیلوس سرئوس های حاوی HBL و NHE نشان داد که این باکتری ها اثر سایتو توکسیک بر روی آن ها داشته و باعث تغییر شکل و از بین رفتن 80 درصد سلول ها شدند.
    نتیجه گیری
    استفاده از تکنیک و روش سریع PCR برای تشخیص حضور باسیلوس سرئوس
    انتروتوکسیژنیک در غذا از اهمیت زیادی برخودار است تا از سلامتی غذای مصرفی اطمینان حاصل شود. افزایش اطلاعات درباره بیماری زایی و شیوع ژن های عامل مسمومیت می تواند باعث کاهش مسمومیت های غذایی گردد.
    کلیدواژگان: باسیلوس سرئوس، NHE، HBL، PCR، سلول های Vero
  • ستاره ریاحی، رضا نجات بخش*، ساناز مهمازی صفحه 79
    مقدمه و هدف
    چاقی ناشی از افزایش عمومی یا موضعی چربی در بدن بوده و مصرف غذای پرچرب، از فاکتورهای خطر ایجاد آن محسوب می گردد. مکمل های گیاهی در مقایسه با بسیاری از داروهای سنتز شده شیمیایی به دلیل موثر بودن در کاهش وزن، درمان چاقی و داشتن حداقل عوارض جانبی کاربرد گسترده ای پیدا نموده اند. در این تحقیق اثر عصاره آبی زیره سبز بر میزان وزن و پارامتر های خونی مرتبط با سندرم متابولیک در موش های تحت تغذیه با رژیم غذایی پرچرب بررسی گردید.
    روش کار
    32 سر موش رت نر نژاد ویستار 3 ماهه که به طور تصادفی به 4 گروه 8تایی کنترل(دریافت کننده رژیم غذایی معمولی و بدون دریافت عصاره)، گروه چاق(دریافت کننده رژیم غذایی پر چرب و بدون دریافت عصاره) و گروه های تجربی دریافت کننده عصاره آبی زیره سبز با دوز های 50 و 100 میلی گرم بر کیلو گرم. به همراه غذای پرچرب تقسیم و روزانه از راه دهانی به مدت 20 هفته تیمار شدند. بعد از اتمام 20 هفته کلیه موش ها کالبد شکافی شده و از قلب حیوان خونگیری انجام گردید. قلب، کبد، کلیه ها و چربی دور کلیه ها ، طحال، پانکراس، چربی امنتال جدا شده، وزن شدند. آزمایشات بیوشیمیایی در سطح سرم شامل اندازه گیری گلوکز، تری گلیسیرید، کلسترول، LDL، HDL و لپتین انجام گرفت.
    یافته ها
    در تیمار عصاره زیره سبز در هر دو گروه کاهش معنی داری در شاخص توده بدنی، میزان چربی امنتال، سطح تری-گلیسیرید و لپتین نسبت به گروه چاق مشاهده شد و در تیمار با دوز 100 میلی گرم بر کیلو گرم عصاره زیره کاهش معنی دار وزن کبد نسبت به گروه های دیگر را موجب گردید(05/0 > P).
    نتیجه گیری
    عصاره آبی زیره سبز می تواند به عنوان یک طعم دهنده یا افزودنی با دوز پایین در رژیم غذایی روزانه میزان متابولیسم چربی را کنترل و موجب کاهش وزن شود.
    کلیدواژگان: چاقی، رژیم غذایی چرب، عصاره آبی زیره سبز
|
  • D. Moghadamnia*, M. Mokhtari, S. Khatam Saz Page 1
    Inroduction &
    Objective
    Thioacetamide cause hepatocellular carcinoma and lipid dysfunction.The plant phenolic compounds such as flavonoids have a important role in the treatment of many disease. The present study was done to evaluate effects of aqueous extract of Glycyrrhiza glabra root against lipid dysfunction and hepatic tissue changes induced by thioacetamide in male rats.
    Materials And Methods
    35 male rats were divided into five groups of seven:Control group.Animals of this group underwent no stress such as injection ,oral gavage and etc.Sham group.Animals of this group received150 mg/kg of thioacetamide intrapertionealy in a single dose for 3 months.Experimental group 1,2,3. Animals of this groups received 100,200,300 mg/kg of aqueous extract of glycyrrhiza glabra root orally per day for 3 months and then 150 mg/kg of thioacetamide intrapertionealy in a single dose. All animals bled after 3 months .The provided blood samples were tested for total cholesterol, LDL and HDL cholesterol,triglyceride and glucose serum levels by enzymatic methods. The pathological examination of hepatic tissue samples were done after hematoxylin - eosin staining.
    Results
    Pretreatmen with 100,300 mg/kg of aqueous extract of Glycyrrhiza glabra root significan decreased the serum levels of total choesterol comparing with thioacetamide group.Pretreatmen with the aqueous extract of Glycyrrhiza glabra root at all doses increased the serum levels of glucose comparing with thioacetamide group but there was no significant difference. Pretreatmen with the aqueous extract of Glycyrrhiza glabra root at all doses showed no significant difference in serum levels of LDL,HDLcholesterol and triglyceride comparing with thioacetamide group. In all experimental groups the hepatic tissue changes induced by thioacetamide improved which were dose dependent.(p≤.05)
    Conclusion
    Therefore, the result show that the protective effects of aqueous extract of Glycyrrhiza glabra root against Lipid dysfunction and hepatic tissue induced by thioacetamide in male rats.The protective effects of this extract can be due to the presence of flavonoids,chalcones,phytosterols compounds.
    Keywords: Glycyrrhiza glabra, Thioacetamide, Lipid Dysfunction, Glucose, Male Rat
  • M. R.Ghomi* Page 9
    Inroduction &
    Objective
    Heavy metals accumulate in various tissues and by lack of degradation, could be gradually stored in the fatty tissues of the human body and can cause acute and chronic diseases. In this study, the relationship between body weight of fish and heavy metals such as lead and mercury in muscle of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) cultured in the farms of the Dohezar river was measured and compared with international standards WHO.
    Materials And Methods
    Twenty cultured rainbow trout reared in a fish farm of Dohezar River (weight range 30 to 410 g) were randomly sampled. Determination of lead and mercury was measured by atomic absorption in a correlation study.
    Results
    Average lead and mercury concentrations in farmed rainbow trout were equal to 0.107 and 0.022 micrograms per gram of muscle, respectively. The correlation coefficient between fish weight and lead level (r= 0.243, P= 0.301) and mercury level were (r= -0.204, P= 0.388).
    Conclusion
    The fish body weight had no effect on the lead and mercury level in the muscle (P > 0.05). Also the lead and mercury levels measured in the muscle of rainbow trout in the present study are lower than the acceptable WHO standards which indicate fish are safe for human consumption in this river.
    Keywords: Rainbow trout, Lead, Mercury, Dohezar River
  • H. Rouhani Nejad, J. Fallah Mehrabadi*, M. Bazaz Page 17
    Inroduction &
    Objective
    Tetanus toxin is one of the most toxic substrate acting on the central nerve system causing severe muscle contraction. Rapid diagnosis and treatment of tetanus neurotoxins are crucial. Antibodies are important tools in research, diagnosis and treatment of diseases. Fully human mAbs because of minimum immunogenic reaction and high performance are important for treatment. Antibodies affinity maturation has facilitated their application in medicine and research projects.
    Methods
    The principle of this study was to screening in immune antibody library for isolation high specificity antibody against tetanus toxin. Library was to construct with pSEX81 expression vector, and then pSEX81 was extracted from library. For screening in this library, biopanning was performed by phage display method.
    Results
    Helper phage M13K07 was prepared at the titer of 1013pfu/ml. The tetanus toxin was coated in microtiter plate and biopanning process was done using phage particles. The exactness of enrichment process was confirmed by phage ELISA. Single clones were isolated from biopanning cycle with highest optical density. To isolate the tetanus specific antibodies, first vector extraction was done from library. After that, five rounds of biopanning were done. The strongest enrichment occurred at the third cycle of panning and confirmed the existence of high affinity tetanus antibodies. A total 50 single colonies randomly selected from third cycle of biopanning and 20 clones with strong binding were selected and sequenced.
    Conclusion
    In this study, our aim was the screening of tetanus antibodies by phage display selection method. The antibody fragments isolated from immune libraries applications finds in the diagnostic and treatment tools.
    Keywords: Tetanus, Biopanning, Phage Display
  • A. Ashouri*, M. H.S. Hassani, E. Hosseinnia Page 27
    Inroduction &
    Objective
    In this study, effects of different riboflavin level were investigated on growth rate and Immune parameters of Acipenser nudiventris were investigated.
    Material and
    Methods
    A total of 120 juvenile Acipenser nudiventris with initial weight (30.6±1.28 SD) were fed to saturation by 4 diet contained (protein: 49%, lipid: 14% and energy 21.1 Mj/kg) that were supplemented by riboflavin (0, 15, 20 and 25 mg/ kg) so called RB0, RB15, RB20 and RB25 in 8 weeks. Biometey were carried out in of 15 days interval. In the end of experiment, blood samples were collected from fish and transported to laboratory for some immune system parameters analysis.
    Results
    Riboflavin supplemented in diet caused a significant increase in final weight compared with control (P
    Conclusion
    The result of this study indicated that supplementation of riboflavin in diet have benefit effect on Acipenser nudiventris juvenile growth and immune parameters.
    Keywords: Acipenser nudiventris, Riboflavin, Growth Parameters, Feed Efficiency Ratio, Immune System
  • Sh. Shayestehpour., S. Zafarbalanejad*, Kh. Nejad Shahrokh Abadi Page 39
    Inroduction &
    Objective
    Angiogenesis, the formation of new blood vessels, is a complex activity which is needed for embryogenesis and other physiological processes. However, in many pathological conditions such as solid tumor progression, the disease appears to be associated with persistent up-regulated angiogenesis. In this research, the effect of Berberis vulgaris leaf aqueous extract on angiogenesis in chick chorioallantoic membrane was examined.
    Material and
    Methods
    50 Ross fertilized eggs were randomly divided in 5 groups as following: control, sham-exposed and experimental groups; treated with Berberis vulgaris leaf aqueous extract at different concentration. On day 2 a window was opened on eggs and on the day 8 a gelatin sponge was placed on chorioallantoic membrane (CAM) which was soaked with 10 microliters of PBS in sham-exposed group and in experimental groups with 10 microliters of the extract at concentrations of 100, 200 and 500 mg/ml were treated. On day 12 CAM in all cases were photographed. The number and length of vessels were measured by using Image J software, the data were analyzed by t and ANOVA (p
    Results
    The comparison of average number in experimental groups with control group showed a significant decrease in experimental groups 2 and 3. The comparison of average length in experimental groups with control group showed a significant decrease in all cases.
    Conclusion
    According to the results of this study Berberis vulgaris leaf aqueous extract can have an inhibitory effect on angiogenesis in CAM which was seen as a decrease of vessels number and length in treated area.
    Keywords: Angiogenesis, Berberis vulgaris, Chorioallantoic Membrane (CAM)
  • A. Zangeneh*, Sh. Roozbahani, R. Monajemi Page 49
    Inroduction &
    Objective
    The extensive use of medicinal herbs such as anchusa italica theory and indiscriminate use of them and chemical compounds Especially to determine the effectiveness of the various aromatics plant reproductive process and the relevant parameters in this study were taken decision. The aim of this study is to evaluate the effect of aqueous extract of Anchusa italica on estrogen and progesterone concentrations and placental parameters in female mice
    Material and
    Methods
    In this study, after mating and observation of vaginal plug, 30 Wistar female mice were randomly divided into five groups including one group receiving physiological saline intraperitoneally, and four treatment groups receiving aqueous extract of Anchusa italica at concentrations of 100, 200, 300, and 400 mg/kg for five days after the 7th day of pregnancy. Cesarean operation was performed on 16th day of pregnancy. The blood was taken from mice’s heart to measure the concentrations of the estrogen and progesterone hormones alsoFetal-placental parameters Was evaluatedand the results were analyzed using SPSS software.
    Results
    The results show that Anchusa italica extract was effective on progesterone concentration, since the correlation coefficient is less than 0.05. while was not effective on estrogen concentration since the correlation coefficient is higher than 0.05. Also Injecting extract affected on placental weight, Placental size and The number of placental Has been effective because the correlation coefficient less than 0.05.
    Conclusion
    According to the study of aqueous extract of borage on reproductive parameters such factors and reproductive organs also affect the fetus feeder.
    Keywords: Anchusa italica, Estrogen, Progesterone, Placental Weight, Placental Size, The Number Of Placental
  • A.Ghaljaei Fard, H.Khara*, A.Shenavar Masouleh Page 61
    Inroduction &
    Objective
    The use of probiotics in aquaculture reduces the level of antimicrobial compounds (especially antibiotics), improve feed efficiency, strengthens the immune system, improve blood and the bacterial flora. The effects of the bacteria Lactobacillus plantarum (KC426951) isolated from the gut of rainbow trout Guilan province on some blood safety indicators examined the rainbow trout.
    Material and
    Methods
    A total of 540 fry with an average weight 3/56±2/24 g (30 per treatment) were prepared. This study in a completely randomized design with 6 treatments and 3 replications for 60 days was investigated invivo.The treatment diets were: 106 (treatment 1), 107 (treatment 2), 108 (treatment 3), 109(treatment4) and 1010 (treatment5) CFU g-1 of lactobacillus plantarum and control treatment (treatment 6) without supplementation with probiotics was.
    Results
    At the end of the experimental period,hematological and immune parameters were measured. Results showed that the highest levels of hematological indices contains WBC count in treatment 4, RBC count, Hb concentration blood , percent hematocrit , percent monocytes, percent eosinophils , MCHC in treatment 5, the MCV, MCH and percent eosinophils,in treatments 1 and percent neutrophilin controls, respectively. Also significant differences between treatments were examined, MCHC, MCH, percentage of monocytes and eosinophils were not observed(p>0.05). The highest levels of Immune factors , including Total serum immunoglobulins, IgM and Lysozym owned treatment 4 and lowest values are those belonging to the control group (p
    Keywords: Oncorhynchus mykiss, Lactic Acid Bacteria, Lactobacillus plantarum, Hematological Indices, Immune Indices
  • Z. Deilami Khiabani*, Sh. Nasiri Semnani Page 69
    Inroduction &
    Objective
    Bacillus cereus is an important enterotoxigenic food borne pathogen. It contains NHE and HBL complex enterotoxins. The genes of these complex can be used for characterization of enterotoxin production in B. cereus. The objective of this study is to detect enterotoxigenic B. cereus and assessing the incidence of it in foods.
    Material and
    Methods
    220 food samples including; 80 meat products, 20 dairy, 20 rice and 100 salad samples, have been collected in the years 2012-2014. Using biochemical and molecular tests, the B. cereus positive food samples has been detected. B.cereus isolates checked for NHE and HBL complex by specific primers. B. cereus isolates which contain both NHE and HBL have been used for cytotoxic assay on Vero cells.
    Results
    Among 100 B.cereus isolates, 40 contain NHE, 23 contain HBL and 17 isolates contain both complexes. The recent isolates have been used for cytotoxic assay on Vero cells.
    Conclusion
    PCR is a prompt, reliable method for detection of enterotoxigenic bacteria. Enhancing awareness about virulence and prevalence of genes involved in food poisoning would be effective in prevention of food poisoning.
    Keywords: Bacilluc cereus, NHE, HBL, PCR, Vero cells
  • S. Reyahi, R. Nejatbakhsh*, S. Mahmazi Page 79
    Inroduction &
    Objective
    Obesity resulting from general or local fat accumulation in body. High fat diet is one of the risk factors of Obesity. Many herbal supplements compared to synthetic chemical agents can be effective in the treatment of obesity or weight reduction with minimum side effects. The anti-obesity effect of cumin that are Iranian native aromatic and medicinal plants, on the weight loss and stabilize blood parameters associated with metabolic syndrome were measured weekly in Male Wistar rats.
    Materials And Methods
    32 male Wistar rats, (3 months) who were randomly divided into 4 groups that each group contains of 8 rats, the controls were recipient of a normal diet without treatment, obese subjects receiving the high fat diet without extracts and 2 experimental groups received different dose of Cumin aqueous extract (50,100 mgKg -1 ) with High fat diet. Mice were treated with extracts daily by oral gavages after weighed weekly for 20 weeks. After completion of 20 weeks, Heart, liver, kidneys, spleen, pancreas, Omental fat and fats around kidneys isolated and weighed after autopsy. Biochemical tests included measurements of serum levels of glucose, triglycerides, cholesterol, LDL, HDL, and leptin were performed.
    Results
    Cumin aqueous extract resulted in a significant reduction in body mass index, lipid levels, and decreased levels of triglycerides and leptin and Omrntal fat in contrast to obese group (p
    Conclusion
    Cumin in a dosage of 50,100 mgKg-1 can be reduce Omntal fat effectively But according to the reduction of liver weight at doses of 100 mgKg-1 it may had side effects on high dose. The herbals have to use in effective and safe dose.
    Keywords: Obesity, high fat diet, Cumin aqueous extract