فهرست مطالب

بوم شناسی گیاهان زراعی - سال یکم شماره 4 (پیاپی 2، زمستان 1384)

نشریه بوم شناسی گیاهان زراعی
سال یکم شماره 4 (پیاپی 2، زمستان 1384)

  • تاریخ انتشار: 1384/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد رحیم اوجی صفحه 1
    به منظور شناسایی و نحوه تشکیل و رده بندی خاک، مطالعاتی بر روی زمین های دانشگاه آزاد فسا صورت گرفت. این اراضی شامل دو بخش شامل یک بخش به وسعت 12 هکتار در 5 کیلومتری غرب فسا و بخش دیگر به وسعت 220 هکتار در 15 کیلومتری غرب این شهرستان بود. رژیم رطوبتی این اراضی زریک و رژیم حرارتی آن ترمیک می باشد. جهت بررسی این خاک ها نقشه های توپوگرافی مورد بررسی قرار گرفته و پروفیل هایی در این اراضی حفر گردید و پس از بررسی خصوصیات ظاهری خاک، نمونه برداری انجام و آزمایش های فیزیکی و شیمیایی مورد نظر بر روی نمونه ها صورت گرفت. بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و مورفولوژیکی خاک های مورد مطالعه نشان می دهد که این خاک ها Lomy-skeletal، mixed، thermic، typic calcixerpts می باشند. نظر به اینکه خاک های مذکور مشخصات هیچ یک از راسته های دیگر را نداشته و نیز با توجه به نظریه مهاجرت کربنات ها و تشکیل افق کلسیک در رژیم رطوبتی زریک، این خاک ها در راسته اینسپتی سول قرار گرفت. در این خاک ها تاثیر عمده مواد مادری در تشکیل خاک به خوبی مشاهده گردید. همچنین وجود بافت نسبتا سبک و سنگ و سنگریزه بسیار زیاد، باعث زیاد بودن سرعت نفوذپذیری و آب شویی کربنات ها از افق های بالایی و رسوب آنها در افق های پایینی خاک شده است. در افق کلسیک این خاک ها، آهک به شکل های گوشواره، سخت دانه و پاکت های پودری دیده می شود.
    کلیدواژگان: رده بندی خاک، تشکیل و تکامل خاک، اینسپتی سول ها، افق کلسیک
  • مهرداد یارنیا، حسین حیدری شریف آباد، فرخ رحیم زاده خویی صفحه 9
    یونجه مهمترین گیاه علوفه ای است که به دلیل سازگاری بالا با شرایط نامساعد محیطی، تنوع ژنتیکی و عملکرد کمی و کیفی قابل توجه در تمام مناطق جهان بصورت آبی و دیم کشت می شود. شوری منابع آب و خاک از مهمترین عوامل مؤثر بر کاهش تولید و سطح زیر کشت آن محسوب می شود که انتخاب ژنوتیپ های متحمل همراه با اعمال روش های مدیریتی صحیح، امکان تولید بیشتر و گسترش کشت این گیاه را در شرایط شور فراهم می آورد. بارزترین اثر شوری بر گیاهان، کاهش رشد و تولید می باشد. اضافه کردن کلسیم به محیط به دلیل خنثی کردن اثرات اسمزی مرتبط با تنش شوری، اثرات مخرب نمک را احتمالا از طریق تخفیف اثرات سمی یون های سدیم کاهش می دهد. بنابراین چهار رقم گلستان (20313)، فائو (2566)، سیستان و بلوچستان و همدانی محلی اهر به منظور تعیین نقش کلسیم در رشد و عملکرد یونجه در شرایط شور مورد بررسی قرار گرفتند. آزمایش در گلخانه تحت شرایط هیدروپونیک و با 5 سطح شوری در سه تکرار بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کاملا تصادفی اجرا شد. ارقام مورد بررسی ابتدا تحت تیمارهای شوری رشد نموده و پس از برداشت چین، گلدان های حاوی بوته ها با آب مقطر شستشوی کامل شده و سپس تیمارهای شوری و کربنات کلسیم در آنها اعمال گردیدند. نیاز غذایی با استفاده از محلول هوگلند تامین و کلیه تیمارها در محلول ها اعمال گردید. با آغاز گلدهی، برداشت بوته ها در هر چین انجام و سپس میزان وزن خشک اندام های هوایی، ریشه، ساقه، برگ و بیوماس، ارتفاع بوته ها، طول ریشه اصلی، تعداد میانگره ساقه اصلی و تعداد پنجه در هر بوته اندازه گیری شد. غیر از ارتفاع بوته تمام صفات مورد بررسی در ارقام اختلاف معنی داری در اثر شوری و کربنات کلسیم نشان دادند که بیشترین همبستگی مثبت و معنی دار با عملکرد مربوط به وزن خشک ساقه بود. مصرف کربنات کلسیم میزان افت صفات مورد بررسی را مخصوصا در ارقام مقاوم کاهش داد و ارقام گلستان (20313) و فائو (2566) بیشترین عملکرد را در این شرایط کسب نمودند.
    کلیدواژگان: یونجه، تحمل به شوری، کربنات کلسیم، محلول غذایی
  • علی رسولی صفحه 23
    محاسبه کارایی فنی یکی از روش هایی است که می تواند به محققین کمک کند تا فاصله تولیدکنندگان از بهترین تولید ممکن را اندازه گیری و علل این فاصله را شناسایی و بررسی نمایند. در محاسبه کارایی فنی فقط نهاده های فیزیکی مؤثر بر تولید مورد مطالعه قرار می گیرند و ارزش ریالی نهاده ها در نظر گرفته نمی شوند. بهترین گام، تعیین و محاسبه تابع تولید است که با این کار نهاده های مؤثر شناسایی و ضریب تاثیر آن ها در تولید نیز مشخص شده و با استفاده از تابع تولید مرزی کارایی فنی محاسبه می شود. در تحقیق حاضر معدل کارایی فنی بهره برداران 63% محاسبه گردید که نشاندهنده وضعیت «معمولی» در تولید است. علت این اختلاف ابتدا به نحوه تربیت مو که اکثرا خزنده و جوی و پشته می باشد بر می گردد. از لحاظ تغذیه، استفاده از چال کود به همراه کود حیوانی در میزان تولید انگور بسیار مؤثر است که بهره برداران به علت نداشتن اطلاعات مناسب از تغذیه مو و رعایت نکردن اصول و موارد ذکر شده، باعث پایین آمدن کارایی فنی می گردند.
    کلیدواژگان: Vitis vinifera، تابع تولید، کارایی فنی، تاکستان، قزوین
  • ناصر نظری صفحه 31
    تکوین، تکامل، طبقه بندی، خصوصیات مورفولوژیکی و فیزیکوشیمیایی خاک های دشت رجئین در استان آذربایجان شرقی تحت تاثیر توپوگرافی های مختلف، به عنوان یک عامل خاکساز و در شرایط آب و هوایی نیمه خشک بر روی مواد مادری آهکی مورد بررسی قرار گرفت. این دشت به مساحت 42000 هکتار در فاصله 35 کیلومتری جنوب شرقی میانه از توابع استان آذربایجان شرقی قرار دارد. خاک های منطقه دارای رژیم رطوبتی زریک و رژیم حرارتی مزیک می باشند. ارتفاع متوسط دشت 1290 متر از سطح دریا بوده و میانگین بارندگی و دمای سالیانه آن به ترتیب 4/305 میلی متر و 9/12 درجه سانتیگراد می باشد. سه واحد فیزیوگرافی شامل جلگه های مرتفع، دشت های آبرفتی دامنه ای و دشت های آبرفتی رودخانه ای در منطقه تشخیص داده شد. طبق نتایج آزمایشگاهی و مشاهدات صحرایی به نظر می رسد عمده ترین عامل های خاکسازی که سبب ایجاد اختلاف در خصوصیات خاک های منطقه شده، توپوگرافی و زمان است. وجود تنوع توپوگرافی از جلگه های مرتفع بالایی تا زمین های کنار رودخانه ها و نیز میزان هرزآب سطحی و مقدار آب نفوذ یافته به درون خاک و انتقال عمودی املاح و مواد در درون نیمرخ خاک توسعه و تکوین خاک ها را تحت تاثیر قرار داده است. خاک های انتی سول در دشت های آبرفتی رودخانه ای و دشت های آبرفتی دامنه ای جنوبی مشاهده می شوند. این خاک ها بدون تکامل پروفیلی بوده و توزیع آهک ثانویه در پروفیل خاک دیده نمی شود و فقط دارای یک افق سطحی اکریک می باشند. خاک های اینسپتی سول در این منطقه خاک هایی هستند که در ابتدای تکامل بوده و افق های B، کلسیک و کمبیک در آنها دیده می شود.
    کلیدواژگان: رده بندی، توپوگرافی، زمان، مواد مادری آهکی، انتی سول، اینسپتی سول، پروفیل
  • رسول مرزبان، غلامرضا صالحی جوزدانی صفحه 47
    اولین قدم به عنوان پایه و اساس تحقیق روی باکتریBacillus thuringiensis، جداسازی جدایه های بومی و نگهداری آن ها به عنوان بانک ژن این باکتری است. برای این کار در سال های 1380-1378 تعداد 2234 نمونه خاک زراعی از کلیه استان های ایران جمع آوری شد. با استفاده از روش انور حسین و همکاران با اندکی تغییر تعداد 445،28 جدایه باکتری تشکیل دهنده اسپور و در نهایت 128 جدایه باکتری B. thuringiensis جداسازی شد. بیشترین تعداد جدایه های این باکتری نسبت به تعداد نمونه جمع آوری شده از خاک مزارع پنبه، چغندرقند، برنج و دانه های روغنی (آفتابگردان و کلزا) بدست آمد و کمترین تعداد از مزارع صیفی و سبزی حاصل گردید. در بین استان های مختلف، به ترتیب استان های گیلان و اردبیل دارای بیشترین تعداد جدایه بودند. نتایج زیست سنجی این جدایه ها روی لارو کرم قوزه پنبه و سوسک کلرادوی سیب زمینی نشان داد که 58% جدایه ها بیماریزا هستند.
    کلیدواژگان: جداسازی، خاک زراعی، Bacillus thuringiensis، ایران
  • ابراهیم فتایی، حسین شهبازی، جابر پناهنده، مهدی مهدی پور، داود رضایی صفحه 55
    به منظور بررسی امکان استفاده از ریزغده در تولید سیب زمینی، 9 خانواده از ریزغده ها شامل دورگه های دزیره پاییزه، کایزر پاییزه، آنولا پاییزه، کایزر آئولا، آئولا دزیره و دراگا دزیره و آزادگرده افشان های دزیره، آئولا و کایزر با پنج رقم کلونی آئولا، کایزر، دزیره، دراگا و آستریکس در قالب طرح آزمایشی حجیم شده با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی مورد مقایسه قرار گرفتند. یادداشت برداری ها شامل عملکرد تک بوته، ارتفاع بوته، تعداد ساقه در بوته و تعداد غده در بوته بود. نتایج نشان داد که از نشر عملکرد تک بوته، ارتفاع بوته، تعداد ساقه و تعداد غده در بوته اختلاف معنی داری در بین تیمارها وجود دارد. رقم دزیره با 557 گرم در بوته و پس از آن دورگه های دزیره پاییزه و کایزر پاییزه با 549 و 445 گرم در بوته بالاترین عملکرد تک بوته را داشتند. کمترین عملکرد مربوط به دورگه های دزیره آئولا و پاییزه آئولا بود. دورگه دزیره پاییزه از بیشترین و رقم دراگا و آزادگرده افشانهای کایزر از حداقل ارتفاع بوته برخوردار بودند. آستریکس و دزیره با متوسط 5/4 و 4/4 عدد بیشترین تعداد ساقه را دارا بودند. از نظر تعداد غده، دورگه های دزیره پاییزه با میانگین 20 غده در بوته و رقم دراگا با 6/4 غده در بوته به ترتیب بیشترین و کمترین تعداد غده در بوته را داشتند. ضرایب همبستگی صفات، رابطه معنی داری را بین عملکرد تک بوته با ارتفاع گیاه و تعداد ساقه در سطح احتمال 5% نشان داد. ارتفاع بوته همچنین همبستگی مثبت و معنی داری با تعداد غده در بوته و تعداد ساقه داشت.
    کلیدواژگان: بذر حقیقی، ریزغده دورگه، غده بذری، سیب زمینی
  • علی فرامرزی، سلیمان جمشیدی، کوروش صیامی صفحه 65
    به منظور بررسی اثر منابع و مقادیر کودهای نیتروژنه بر عملکرد دانه و اجزای آن در ذرت رقم سینگل کراس 704، آزمایشی در سال زراعی 1382 در اراضی مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه انجام شد. در این مطالعه دو سطح کود نیتروژنه شامل نیترات آمونیوم و اوره با سه سطح میزان کود شامل 100،160 و 220 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار بصورت یک طرح فاکتوریل و در قالب آزمایش بلوک های کاملا تصادفی با 4 تکرار انجام گردید و در هر تکرار یک کرت نیز به عنوان شاهد بدون دریافت کود نیتروژنه در نظر گرفته شد. کاشت در تاریخ 23 اردیبهشت ماه و به صورت جوی و پشته با دست و بر روی ردیف هایی به فواصل 75 سانتی متر و تراکم 67 هزار بوته در هکتار انجام شد. کودهای نیتروژنه در سه زمان شامل کاربرد همزمان با کاشت، مرحله چهار برگی و مرحله 8 برگی به صورت سرک در اختیار گیاه قرار گرفت. برای تعیین عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک در زمان رسیدگی فیزیولوژیکی، بوته ها از 5 متر مربع سه ردیف میانی و برای اندازه گیری اجزای عملکرد، 15 بوته به طور تصادفی از هر کرت انتخاب و تعداد بلال در بوته، تعداد بلال در ردیف و تعداد دانه در ردیف شمارش و وزن هزار دانه مشخص گردید. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که کود نیترات آمونیوم عملکردی بالاتر از کود اوره دارد و میزان 160 و 220 کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص، عملکرد مساوی و بیشتر از تیمار شاهد و 100 کیلوگرم در هکتار تولید می کند. عملکرد بالای تیمار نیترات آمونیوم به کارایی ذرت در جذب بالای آن و عملکرد پایین تر کود اوره به اتلاف نیتروژن در اثر تصعید و شستشو نسبت داده شد.
    کلیدواژگان: نیتروژن، ذرت سینگل کراس 704، عملکرد، Zea mays
  • مهدی عزیزی، علی فرامرزی، مهرداد عبدی، جلیل اجلی صفحه 75
    این آزمایش در سال 1382 جهت تعیین بهترین تاریخ کاشت و رقم مناسب بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی انجام شد. تاریخ های کاشت در سه سطح شامل 5 اردیبهشت،20 اردیبهشت و 5 خرداد به عنوان فاکتور اول و ارقام سویا در چهار سطح شامل کلارک، ویلیامز، زان، هارکور، به عنوان فاکتور دوم را تشکیل می دادند. صفات مورد اندازه گیری شامل، عملکرد، وزن هزاردانه، ارتفاع بوته، تعداد دانه در غلاف، تعداد غلاف در بوته، شاخص برداشت و اندازه گیری میزان روغن و پروتئین می باشد. تجزیه آماری صفات اندازه گیری شده نشان داد که تاریخ کاشت اثر معنی داری بر ارتفاع بوته، تعداد غلاف در بوته، عملکرد دانه، بیوماس کل، شاخص برداشت و درصد روغن دانه در سطح 5% آزمون دانکن داشت. با تاخیر در کاشت اغلب صفات اندازه گیری کاهش یافتند. اما وزن هزار دانه، تعداد دانه در غلاف و درصد پروتئین دانه تحت تاثیر تاریخ کاشت قرار نگرفتند. کلیه صفات اندازه گیری شده غیر از درصد پروتئین دانه در رقم زان در هر سه تاریخ کاشت بیش از سایر ارقام به دست آمد. کمترین تعداد غلاف در بوته و همچنین کمترین شاخص برداشت در هر سه تاریخ کاشت مربوط به رقم ویلیامز بود. همه صفات مورد آزمون به غیر از تعداد دانه در غلاف تحت تاثیر رقم قرار گرفته و معنی دار بودند. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد دانه مربوط به تیمار تاریخ کاشت 5 اردیبهشت در رقم زان یعنی 3649 کیلوگرم در هکتار می باشد و کمترین میزان عملکرد دانه مربوط به تیمار تاریخ کاشت 5 خرداد رقم هارکور، 1742 کیلوگرم در هکتار بود. در این آزمایش ضریب همبستگی بین صفت عملکرد دانه و صفات بیوماس کل، شاخص برداشت، درصد روغن وزن هزار دانه و تعداد غلاف در بوته در سطح یک درصد همبستگی مثبت و با درصد پروتئین همبستگی منفی مشاهده شد.
    کلیدواژگان: Glysine max، سویا، تاریخ کاشت، رقم، عملکرد دانه، اجزای عملکرد
|
  • Owji, M. R Page 1
    In order to identification, classification and soil formation in Islamic Azad University of Fasa branche’s lands were studied. These lands including two parts, one of them with 2 hectares extent located in 5 km of the west of Fasa and other one with 220 hectares extent located in 5 km of the west of Fasa in Fars province. Soil moisture and thermal regime is xeric and thermic respectively. For investigations of these lands, topographic maps were used and many profiles were dogged and after soil morphology surveys, soil sampling and physical and chemical experiments were done. Investigation of physico-chemical and morphological properties of these soil showed they were Lomy-skeletal, mixed, thermic, Typic Calcixereots soils. These soil don’t have properties of other orders and have a calcic horizon in xeric moisture regime, therefore these soils are inceptisol. In these soils strongly effect of parent material in soil formation is observed. Light texture and a lot of gravels and cobbles in these soils are caused to increase permeability rate and carbonates leaching from upper horizons and accumulation in soil lower horizons. In calic horizon, lime is observed as pendant concretion and powdery pockets.
  • M. Yarnia, H. Heydari, F. Rahimzadeh Khoiy Page 9
    Alfalfa is the most important forage crop. High adaptivity to unfavorable environment conditions; high genetic diversity and high yield quality and quantity make alfalfa the most planted crop in world humid and dryland fileds. One of the most important factors which decrease yield and cultivation is soil and water salinity. Selection for tolerant genotypes with correct culture managment lead to increase yield and cultivation in country’s saline conditions. Adding Ca+ to soil solution by its antagonistic effects on Na+ leads to decrease toxic effect of Na+. Therefore 4 cultivars Golestan (0), Sistan and Bluchestan, F.A.O (566) and Ahar Hamedani of alfalfa arranged in an experiment to study of CaCO effect of growth and yield in saline conditions. Experiment was conducted in RCBD based factoriel in 5 salinity levels in replicates at hydroponic culture. The cultivars grown in saline condition till cutting and then pots leached with distilled water then salinity and CaCO levels were used in Hougland nutrient solution. Data was collected after cutting shoot, root, stem and leaf dry weight, biomass, plant height, main root length, main stem internod number and tiller number per plant measured. All of characters showed significant differencies at salinity and Ca+ interaction except plant height. Yield had the most significant correlate with stem dry weight in salinity (R=0.96). Using CaCO decrease the salinity effect on measured characterys, especially in resistant cultivars. Golestan (0) and F.A.O (566) Cultivars had the most yield in Ca+ + saline conditions.
  • Rasouli, A Page 23
    Technical efficiency evaluation is one of the methods can help researchers to measure producer distance from the best possible product and recognize and study the reasons of the distance. In technical efficiency evaluation we just study effective physical inputs on production and don’t consider Rial’s value of inputs. The best step is determining and evaluation of product function, which in effective inputs can be recognized, and their effects can be clear on production and then we can evaluate technical efficiency using frontier function production. In this research, the average of technical efficiency was %6 that indicates normal position in production. The reason of this difference first is how to grape training which grows mostly in creeping manner, and planting system is usually in furrow. Application of localized placing and animal fertilizer is very effective on grape production. Technical efficiency is low, because of lacking exact information of producers about grape nutrition and not to following mentioned rules and principles.
  • Nazari, N Page 31
    Genesis, classification and morphological and physico-chemical characteristics of Rajain’s plain soils affected by topography, as a soil forming factor, under semiarid condition of East Azarbayejan province in northwest of Iran with calcareous parent materials were studied. This plain with 4000 ha. is located in 5 th km southeast of Miyaneh in East Azarbayejan province. The soils of the studied area have “Xeric” moisture regime and “Mesic” temperature regime. The average plain elevation is 90 m above sea level. The mean annual precipitation and temperature are 05.4 mm and. 9ºC, respectively. Three physiographic units including plateaus, piedmont alluvial plains and river alluvial plains were identified. According to results of field observation and laboratory analysis, it seems that topography and time are the main factors affecting soil formation at the studied area. They caused differences among the soil characteristics in this area. Topographical variation from upper plateaus to lands of riversides and also rate of runoff, amount of water penetration into soil and vertical translocation of salts and materials within the soil profile have affected soil development and genesis. Entisols are observed in river alluvial plains and southern piedmont alluvial plains without distribution of secondary calcium carbonate and any development of profile and only with ochric epipedon. Inceptisols showed B horizon, calcic horizon and cambic horizon which are characteristic of an early stage of soil development.
  • Marzbanr., Salehi Jogzdani, G. R Page 47
    Isolation and collection of native B. thuringiensis isolates is the base of research on B. thuringiensis. During a -year study (999-00) 4 soil samples were collected from 8 provinces of Iran. Bacteria were isolated according modified method of Anwar Hossain et al. Most isolates were isolated from cotton, oil seed, sugar beat and rice field soil. Gilan and Ardabil provinces had been most isolates respectively. A total of 8 crystal- forming isolates were successfully obtained from 8,445 bacterial spore-forming colonies examined. Toxicity tests on Helicoverpa armigera (Lep: Noctoeidea) and Leptinotarsa decemlineata (Col.: Cherisomeliidea) revealed that over %58 of all isolates were toxic.
  • Fataeie., H. Shahbazi, J. Panahande, M. Mehdipours. D. Rezaei Page 55
    In order to evaluate the possibility of the use of hybrid mini tubers in potato production, nine TPS families including Desiree×Payezeh, Caesar×Payezeh, Caesar×Aula, Aula×Desiree and Draga ×esiree Hybrids and Desiree, Aula and Daiezer open pollinated populations with five Clonally varieties: including Aula, Caesar, Desiree, Draga, Astrix were compared in an augomented design based on completely randomized blocks. Agronomic traits such as plant yield, plant height, number of stem in plant and number of tubers in plant were noted. The results showed that there are significant differences among treatments for plant height, number of stems and number of tubers and yield. Desiree variety with 557gr per plant yield and then Desiree×Payezeh and Caesar×Payezeh hybrids with 549 and 445gr per plant yield respectively had the higher yield. The least yield was of Aula×Desiree and Payezeh×Aula hybrids. The Desiree×Payezeh hybrid had the highest and the Draga variety and open pollinated Caesar had the lowest height respectively. Astrix and Desiree varieties with average stem number of 4.5 and 4.4 had the highest number of stems. Concerning the number of tubers, Desiree×Payezeh Hybrid with average 0 tubers and Draga with average 4.6 tubers had the highest and lowest number of tubers respectively. The study of correlation coefficient between traits showed a significant relationship between yield plant with the numbers of stem and height of the plant, and also the plant height showed a significant relationship at 5% probability level with the number of tubers and stems.
  • Faramarzia., S. Jamshidi, K. Siami Page 65
    In order to evaluation of N-Fertilizer sources and amounts effect on yield and its components in single cross 704 corn, an experiment was conducted in research field of Islamic Azad University-Miyaneh branch. In this study, two levels of N-Fertilizer including Amonium Nitrate and Urea with amounts including 00, 60 and 0 Kg of pure Nitrogen per hactar as a factorial design in compeletly randomized blockes with four replications was run. One of plots in each treatment was considered as control without N-Fertilizer receiving. Plants was planted as farrow system on the rows with 75 cm intervals and 67.000 plants/ha density in th of Ordibehesht. N-Fertilizers were applied in three times including simultaneously with planting, four and eight leave stages as top dressing. The plants were selected from 5 m of three middle rows for determining of seed yield and biological yield in physiological ripping stage and 5 plants randomizly were selected from each plots for yield component and head numbers in a plant in row and seed number in row were counted and 000 seeds weight was evaluated. It is revealed that Amonium Nitrate application has higher yield than Urea application and 60 and 0 Kg/ha of pure Nitrogen has the same or more then yield of control and 00 Kg/ha treatment. The reason of high yield in Amonium Nitrate treatment has contributed with corn efficiency in Nitrogen Uptake. Low yield in Urea treatment is related to Nitrogen wasting by sublimitation and washing.
  • Azizim., A. Faramarzi, M. Abdi, J. Ajalli Page 75
    In order to investigation of the effect of planting date and varity on yield and some agronomic characters in soybean (Glycine max) a field study was conducted as factorial experiment as a randomized complete block design with three replications in Islamic Azad university – Miyaneh Branch. There were planting dates in three levels: 4 April, 9 May and 5 May, as factor A and cultivars in four levels: Clark, Williams, Zan, Harcor as factor B. The Results showed that planting date has a significant effect on plant height, number of pod per plant and grain yield, biological yield, Harvest index and Kerned oil content. With delaying on planting date after 4 April, height plant number of pod, plant grain yield, biological yield, harvest index, and oil context where decreased but no significant difference on thousand grain yield, number of seed in pod and protein percent effect of planting date was not significant cultivar Zan had a higher grain yield, biological yield, number of pod plant thousand grain yield and oil percent in all three planting dates but it had a lowest protein percent in comparison with other cultivars. Also the results showed that the best planting date and cultivar, is 4 Apr., and Zan C.V. with 649 kg/ha grain yield. There were positive and significant correlation coefficients between grain yield and biological yield, harvest index, oil percent, Kernel protein context, thousand grain yield and number of pods per plant at % sprobability level.