فهرست مطالب

بوم شناسی گیاهان زراعی - سال دهم شماره 4 (پیاپی 38، زمستان 1393)

نشریه بوم شناسی گیاهان زراعی
سال دهم شماره 4 (پیاپی 38، زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه توکلی، منصوره معینی صفحات 1-9
    اثر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی و رشد دو رقم آفتابگردان، رقم های یوروفلور و رکورد و علف هرز تاج خروس خودروی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح کاملا تصادفی در محیط آزمایشگاهی و نیز محیط آبکشت در دو آزمایش جداگانه انجام شد. در هر آزمایش کرت اصلی شامل نوع گیاه و کرت فرعی شامل سطوح شوری بود. در ظروف پتری سطوح شوری شامل صفر، 50، 100، 150 و 200 میلی مولار از کلرید سدیم بود. در هر ظرف پتری بذور آفتابگردان و تاج خروس خودروی به طور جداگانه قرار داده شده و 5 میلی لیتر محلول نمک افزوده شده و در دمای 30 درجه سلسیوس نگهداری شد. یک هفته بعد، جوانه زنی و شاخص های رشد اولیه اندازه گیری شد. با افزایش سطوح شوری، درصد جوانه زنی و پارامترهای رشد گیاهچه در دو رقم آفتابگردان و تاج خروس خودروی به طور معنی داری کاهش یافت. در مرحله جوانه زنی تحمل به شوری تاج خروس خودروی کمتر از آفتابگردان بود. در آزمایش دوم بذرها در ماسه کشت و پس از انتقال گیاه به محلول هوگلند، تیمارهای شوری شامل صفر، 25، 50، 100 و 150 میلی مولار از کلرید سدیم در محیط کشت اعمال گردید. شاخص های رشد و میزان کلروفیل پس از چهار هفته تعیین گردید. با افزایش سطوح شوری پارامترهای رشد و میزان کلروفیل برگ در ارقام آفتابگردان و تاج خروس خودروی به طور معنی داری کاهش یافت. هم چنین تحمل به شوری رقم یوروفلور کمتر از رقم رکورد و تاج خروس خودروی بود. در شرایط خاک های شور کشت رقم رکورد آفتابگردان پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: رقم رکورد، رقم یوروفلور، علف هرز، محلول هوگلند، محیط هیدروپونیک
  • امین عباسی مقدم، علی عبادی، حسین شهبازی صفحات 11-25
    به منظور تعیین اثر مقادیر مختلف پتاسیم و روی بر عملکرد و برخی صفات فیزیولوژیک نخود در شرایط دیم، آزمایشی در سال 1390 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل پتاسیم در چهار سطح 0، 30، 60 و 90 کیلوگرم در هکتار و روی در سه سطح 0، 3 و 6 در هزار بودند. صفات مورد بررسی شامل عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک، شاخص برداشت، تعداد دانه در بوته، تعداد غلاف در بوته، میزان کلروفیل a، b و کل، محتوی رطوبت نسبی برگ، پایداری غشای سلولی و پتانسیل اسمزی بودند. کاربرد پتاسیم و روی موجب افزایش عملکرد و اجزای عملکرد شد به طوری که بیشترین عملکرد دانه با کاربرد 60 کیلوگرم در هکتار پتاسیم و محلول پاشی 6 در هزار روی به دست آمد. همچنین حداکثر عملکرد بیولوژیک، شاخص برداشت، تعداد دانه در بوته، کلروفیل a، b و کلروفیل کل و رطوبت نسبی برگ، پایداری غشای سلولی و پایین ترین پتانسیل اسمزی به تیمار 90 کیلوگرم در هکتار پتاسیم و تیمار 6 در هزار روی اختصاص یافت. کاربرد روی و پتاسیم موجب بهبود شاخص های تحمل به تنش و کاهش آسیب های ناشی از تنش خشکی شده و عملکرد را افزایش داد.
    کلیدواژگان: پایداری غشای سلول، پتانسیل اسمزی، رنگدانه های فتوسنتزی، عناصر غذایی، کم آبی، محتوی رطوبت نسبی برگ
  • مهرداد عبدی صفحات 27-34
    به منظور بررسی اثر عناصر غذایی و زمان های مختلف محلول پاشی بر عملکرد، اجزای عملکرد، میزان پروتئین دانه و رطوبت نسبی برگ، آزمایشی در ایستگاه تحقیقاتی دیم خدابنده، زنجان به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی شامل سه نوع محلول غذایی کلرور پتاسیم، اوره، کلرور پتاسیم + اوره) در چهار زمان محلول پاشی، دولبه شدن سنبله، گرده افشانی، شیری شدن دانه و دولبه شدن سنبله + شیری شدن دانه در سه تکرار به اجرا در آمد. در این آزمایش محلول پاشی اوره به میزان 20 کیلوگرم ازت خالص در هر هکتار با غلظت 3/2% و محلول پاشی کلرورپتاسیم نیز به میزان 20 کیلوگرم در هکتار با غلظت 1% صورت گرفت. اختلاف بسیار معنی داری بین انواع محلول های غذایی و زمان محلول پاشی از لحاظ اثر بر صفات اندازه گیری شده وجود داشت. محلول پاشی با کلرور پتاسیم مخصوصا در مراحل اولیه رشد به دلیل نقش پتاسیم در تنظیم اسمزی و حفظ پتانسیل آب گیاه بیشترین اثر را در حفظ رطوبت برگ داشت و بالاترین میزان رطوبت نسبی برگ را نشان داد. محلول پاشی کلرورپتاسیم + اوره در مرحله دولبه شدن سنبله + شیری شدن دانه بیشترین اثر را روی عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک، وزن هزار دانه و تعداد دانه در خوشه و درصد پروتئین دانه داشت و در صفات یاد شده به ترتیب 40، 28، 3/9 و 49 و 9/17% نسبت به شاهد افزایش مشاهده شد. به طور کلی محلول پاشی کلرور پتاسیم + اوره در مراحل قبل از گرده افشانی باعث افزایش عملکرد دانه و تعداد دانه در خوشه شد و محلول پاشی بعد از گرده افشانی باعث افزایش معنی دار درصد پروتئین و وزن هزار دانه گردید. با توجه به تاثیر پتاسیم در بازو بسته شدن روزنه ها و تنظیم اسمزی می توان با مصرف کلرور پتاسیم در مراحل قبل گردافشانی مقاومت به کم آبی را در گندم افزایش داد. مصرف همزمان این دو ماده غذایی علاوه بر مقاوت به خشکی منجربه افزایش تعداد دانه در خوشه و نهایتا عملکرد دانه خواهد شد.
    کلیدواژگان: Triticum aestivum، تغذیه گیاهی، تنش آبی، دیم کاری، کوددهی
  • الهام فصیح فر، سیده زهرا حسینی سیسی صفحات 35-44
    به منظور ارزیابی اثر گیاهان پوششی سورگوم، شبدر ایرانی و شنبلیله بر جمعیت علف های هرز و عملکرد سیب زمینی، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در ایستگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز در سال زراعی 1391 انجام شد. آزمایش به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار، انجام گرفت. تیمارهای آزمایش شامل شاهد بدون وجین علف های هرز، شاهد وجین شده، گیاهان پوششی سورگوم، شبدر ایرانی و شنبلیله کشت شده همراه سیب زمینی بود. بعد از تیمار بدون وجین، کمترین وزن کل علف های هرز متعلق به تیمار سیب زمینی کشت شده با گیاه پوششی سورگوم و پس از آن شنبلیله بود. پیچک، تاج خروس و سلمه تره، به عنوان علف های هرز غالب مزرعه، کمترین جمعیت را در تیمار گیاه پوششی سورگوم دارا بودند. برای صفت عملکرد غده سیب زمینی تیمارهای اعمال شده، اختلاف معنی داری را با یکدیگر نشان نداده و تمام تیمارها باعث کاهش عملکرد غده ها شدند و بیشترین کاهش عملکرد مربوط به تیمار سورگوم بود. بر اساس نتایج به دست آمده، از این گیاهان پوششی می توان به منظور مدیریت غیرشیمیایی علف های هرز سیب زمینی بهره برد.
    کلیدواژگان: سورگوم، شبدرایرانی، شنبلیله، پیچک، سلمه تره
  • سمیه جنگ چی کاشانی، سید جمال فرج الله حسینی، سید مهدی میردامادی صفحات 45-56
    به کارگیری بی رویه ی نهاده های تولید، به منظور افزایش عملکرد، طی دهه های اخیر و در نتیجه تخریب محیط زیست، اهمیت توجه به پایداری نظام های تولید و استمرار آن، همراه با حفظ منابع طبیعی را دو چندان کرده است. هدف این تحقیق، طراحی الگوی نظام پایدار تولید کلزا در استان قزوین بود. جامعه آماری مورد مطالعه شامل تولید کنندگان محصول کلزا بود. بدین منظور از کل جامعه ی آماری که بالغ بر 987 نفر بود با استفاده از فرمول کوکران 242 نفر، به عنوان نمونه ی آماری انتخاب شدند. اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه و به روش نمونه گیری تصادفی گردآوری شد. در مرحله بعد اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار AMOS، SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج تحلیل همبستگی و معادلات ساختاری نشان داد که کاهش واسطه ها از طریق خرید محصول کلزا توسط شرکت های تعاونی، بیمه تولید محصول، تثبیت قیمت ها و حمایت های مالی دولت در جهت افزایش ارزش افزوده، وجود بینش و باور مثبت کلزاکاران و مشارکت بخش خصوصی، استفاده از تکنیک های مبارزه بیولوژیکی، کاهش هزینه های تولید وحمایت از تولید نهادها برای محصول با کیفیت کلزا، تهیه فیلم و برنامه های مستند در خصوص آموزش عملی در زمینه استفاده از نهاده های طبیعی، ایجاد یک سیستم کارآمد جهت اطلاع رسانی به کلزاکاران، نقش اساسی در پایداری تولید ایفا می کند.
    کلیدواژگان: توسعه کشاورزی، تولید پایدار، فنون مبارزه بیولوژیکی، نهاده، سیستم کارآمد تولید، ارزش افزوده
  • اکرم معینی راد، فرهود یگانه پور، همت الله پیردشتی صفحات 57-66
    این تحقیق به منظور تعیین اثر روش های مختلف خاکورزی بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم رقم N-80-19 به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار در سال های زراعی 1388 و 1389 در شهرستان علی آباد کتول در استان گلستان انجام شد. تیمارها شامل روش های شخم با گاوآهن برگردان دار همراه با دیسک، چیزل همراه با دیسک، روتیواتور همراه با دیسک و دو بار دیسک بود. نتایج نشان داد که عملکرد و اجزای عملکرد در گندم تحت تاثیر روش های مختلف خاکورزی قرار گرفتند. حداکثر عملکرد در سال اول در گاوآهن برگرداندار همراه با دیسک و روتیواتور همراه با دیسک و در سال زراعی دوم در گاو آهن برگردان دار، دو بار دیسک و روتیواتور همراه با دیسک مشاهده شد. از آن جا که خاکورزی مرسوم با گاوآهن برگردان دار در مقایسه با خاکورزی حفاظتی ضمن مصرف انرژی و زمان بیشتر، موجب فرسایش بیشتر ادوات شده و در نتیجه سبب افزایش هزینه می گردد و در بیشتر مناطق کشور فرصت اجرای عملیات زراعی محدود است توصیه می شود از روش های خاکورزی حفاظتی به جای روش های خاکورزی مرسوم استفاده گردد.
    کلیدواژگان: خاکورزی حفاظتی، خاکورزی مرسوم، دیسک زدن، روتیواتور، شخم
  • بابک هوشمندی صفحات 67-75
    به منظور تعیین صفات موثر بر عملکرد دانه در شرایط بدون تنش و تنش خشکی انتهای فصل، 15 ژنوتیپ گندم نان به صورت دو آزمایش جداگانه در ایستگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز طی سال زراعی 92-1391 بررسی شدند. در این تحقیق ارقام در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار مورد مقایسه قرار گرفتند. در این آزمایش همه صفات مورد بررسی معنی دار بودند و بین ژنوتیپ های مورد مطالعه از نظر صفات مورد ارزیابی در هر دو شرایط آزمایشی تنوع فراوانی وجود داشت. عملکرد دانه در شرایط بدون تنش و تنش به ترتیب 8/2 و 23/2 تن در هکتار بود و بیشترین تاثیرپذیری را از شرایط تنش خشکی داشت. ضرایب همبستگی بین عملکرد دانه با عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت در هر دو شرایط آزمایشی مثبت و معنی دار بود و همچنین عملکرد دانه در شرایط بدون تنش با تعداد سنبلچه در سنبله و در شرایط تنش با طول سنبله از همبستگی مثبت و معنی داری برخوردار بود. طبق نتایج رگرسیون گام به گام در شرایط بدون تنش، تعداد سنبلچه در سنبله به تنهایی بیش از 40% از تغییرات عملکرد دانه را تبیین نمود. به طور کلی، در شرایط بدون تنش تعداد سنبلچه در سنبله و در شرایط تنش، طول سنبله، ارتفاع بوته و زمان گرده افشانی به عنوان موثرترین صفات روی عملکرد دانه بوده و تغییرات عملکرد را توجیه می نمایند و همچنین ژنوتیپ شماره 14 در هر دو شرایط آزمایشی عملکرد بالاتری نسبت به سایر ژنوتیپ ها داشت.
    کلیدواژگان: تنش آبی، رگرسیون گام به گام، گندم معمولی، همبستگی، تجزیه علیت
  • اثر کاربرد جلبک قهوه ای و ورمیکمپوست بر برخی صفات گوجه فرنگی گیلاسی در سیستم هیدروپونیک
    سحر عراقیان، علی باقرزاده، رضا صدر آبادی صفحات 77-83
    به منظور تعیین اثر سطوح مختلف عصاره جلبک قهوه ای Ascophyllum nodosum و عصاره ورمی کمپوست بر عملکرد و اجزای عملکرد گوجه فرنگی گیلاسی، آزمایشی گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با سه تکرار در گلخانه ای در مشهد در سال 93-1392 به صورت آبکشت انجام شد. تیمارهای آزمایش جلبک قهوه ای و عصاره ورمی کمپوست در غلظت های 0، 2، 4 و 6 در هزار بود. ابتدا بذور گوجه فرنگی گیلاسی در غلظت های مذکور از هر تیمار خیسانده شده و در سینی کشت قرار گرفتند، نشای تولید شده گوجه فرنگی چهار یا پنج برگی به بستر کشت 1:1 پیت ماس و پرلیت منتقل شدند.. شاخص های رشدی شامل تعداد برگ و ارتفاع گیاه، قطر ساقه، وزن تر و خشک ساقه و صفات کیفی شامل ویتامین ث و اسیدیته میوه در انتهای آزمایش مورد ارزیابی قرار گرفتند. با کاربرد این دو کود بیولوژیک ویژگی های گیاه به طور محسوسسی بهبود یافت. افزایش غلظت در هر دو نوع کود بیولوژیک سبب بهبود ویژگی های کمی و کیفی در گوجه فرنگی گیلاسی گردید.. در مجموع کاربرد این دو نوع کود در غلظت 6 در هزار برای افزایش کیفیت و کمیت گوجه فرنگی گیلاسی را می توان توصیه نمود.
    کلیدواژگان: آب کشت، آسکوفیلوم نودوسوم، بیوآمینوپالیس، تولید اکولوژیک، کود بیولوژیک، کود مارمارین
|
  • Pages 1-9
    The effect of salinity levels on germination and growth of sunflower (Helianthus annuus L.) cvs. Euroflor and Record and redroot pigweed (Amaranthus retroflexus L.) was studied in two separate experiments under laboratory and hydroponic conditions. The experiments were in split plot based on completely randomized design. Main plot and subplots were devoted for plant type and salinity level، respectively. The salinity levels were 0، 50، 100، 150، and 200 mM of sodium chloride in laboratory condition. The seeds were placed in each Petri dish separately and 5 ml of salt solution was added and were incubated at 30 °C. The germination and primary growth parameters were evaluated in one week. Increasing salinity levels، caused reduction of germination percentage and seedling growth parameters of sunflower cultivars and redroot pigweed، significantly. The redroot pigweed was less tolerant to salinity than sunflower cultivars in germination stage. In hydroponic condition، the seeds were sown in sand and after plant transferring to Hoagland solution، salinity treatments including 25، 50، 100، and 150 mM of sodium chloride were added to the culture medium. After 4 weeks، the growth parameters and leaf chlorophyll content were recorded. The growth parameters and leaf chlorophyll content were decreased significantly، increasing of salinity levels. In addition to the sunflower cv. Euroflor was less tolerant to salinity than Record and redroot pigweed. The sunflower cv. Record is recommending being cultivated in saline soils.
    Keywords: Euroflor cultivar, hydroponic system, Hoagland solution, Record cultivar, Weed
  • Pages 11-25
    To evaluate the effects of potassium on yield، yield components and some physiological traits of chickpea in rain-fed conditions، an experiment was conducted as a factorial based on randomized complete block design with three replications in Research Farm of Islamic Azad University Ardabil Branch in 2011. Factors included four potassium levels as 0، 30، 60 and 90 kgha-1 and Zinc on three levels of 0، 0. 3 and 0. 6%. The traits such as yield، biological yield، harvest index، number of seeds per plant، number of pods per plant، a، b and total chlorophyll، leaf relative water content، stability of cell membrane and osmotic potential were measured. The highest biological yield، harvest index، number of seeds per plant، chlorophyll a، b and total chlorophyll and leaf relative water content، cell membrane stability and lowest osmotic potential belonged to the treatment of 90 kg ha-1 potassium and 0. 6% of zinc treatment. Based on the results، it seems that application of the potassium and zinc improves stress tolerance indices and reduce stress injuries and grain yield، consequently.
    Keywords: cell membrane stability, nutrient elements, osmotic potential, photosynthetic pigments, relative water content, water deficit stress
  • Pages 27-34
    In 2012 a factorial experiment was conducted in Khodabandeh Dryland Research Station to study the effects of foliar spraying of urea، potassium chloride and urea + potassium chloride on grain yield، grain protein and leaf relative water content of Sardari wheat under rainfed condition. Also، to determine the most effective application time of nutrients used at various growth stages including double ridge، milky and double stage + milky stage، factorial experiment had 15 treatments and arranged in a randomized block design with three replications. The amounts of urea and potassium chloride used as foliar spraying were equivalent to 20 kg/ha. The urea and potassium chloride were sprayed with concentrations of 5 and 1%، respectively. Growth preserved leaf moisture and resulted in highest leaf relative water content. Spraying potassium chloride + urea in double ridge and milky stages resulted in highest grain yield، biological yield، thousand kernel weight، number of kernel per head and grain protein content. These parameters showed 40، 9. 3، 49 and 7. 9% increasing comparing to the check، respectively. The overall results showed that spraying potassium chloride before anthesis stage increased grain yield and number of grain per head، while spraying after anthasis stage increased significantly protein content and thousand kernel weight.
    Keywords: cell membrane stability, nutrient elements, osmotic potential, photosynthetic pigments, relative water content, water deficit stress
  • Pages 35-44
    To evaluate the effect of cover crops including sorghum، Persian clover and fenugreek on potato yield and weed population، an experiment was conducted as complete randomized block design with four replication in Shiraz University، Research Station of Agriculture Faculty، in spring and summer of 2012. The treatments control with and without weed control measures، and mentioned cover crops cultivated with potato. After weedy control، the less weed dry matter possessing plots was observed in potato-clover compound planting. Sorghum-potato and fenugreek systems were in the last places. Fieldbind weed، redroot pigweed and lambsquarters as dominant weeds had the least population in the sorghum-potato treatment and afterwards in the clover and fenugreek. All treatments reduced potato tuber yield and there was no significant differences between them. On the whole cover crops can be used for weeds management of potato farms as a none chemical option.
    Keywords: sorghum, clover, fenugreek, fieldbindweed, redroot pigweed
  • Pages 45-56
    Uncontrolled use of production inputs to improve crop yield and environment damage has gained the attentions about importance of sustainable production systems in addition to natural resources protection and its duration in recent decades. The current study aimed to designing of sustainable system patterns of rapeseed production in Qazvin Province. To this purpose، 242 persons out of 987 rapeseed farmers were selected by Cochran formula in random. Information required was collected by questionnaire and random sampling. Collected data were analyzed using AMOS، SPSS software، statistically. Correlation analysis and structural equations showed that reducing of middlemen through rapeseed purchase by cooperative companies، insurance of agricultural products، prices fixation and financial support from the government to increase the added value، positive vision and belief of rapeseed producers، participation of the private sector، using of biological control techniques، reduction of product costs and support of production inputs for qualitative rapeseed production، movie documentary films direction on practical training in using of natural inputs، creating an efficient information system to rapeseed farmers play the main role in sustainability of producing.
    Keywords: Agricultural Development, sustainable production, biological control techniques, input, system efficient production, value added
  • Pages 57-66
    To study the effects of tillage methods on yield and its components of wheat cv. N-80-9، an experiment was conducted using randomized complete block design with four treatments including moldboard + disk، disk، chisel + disk and rotivator + disk with four replications in Aliabad- Katool in Golstan Province in two cropping seasons (2009-2010). Yield and yield components were affected by tillage methods، significantly. The highest yield was obtained in moldboard + disk and rotivator + disk in 2009 and moldboard + disk and two time disk and rotivator + disk in 2010. Whereas، common tillage (moldboard + disk) in comparison with preservative tillage methods not only consumed high energy and additional time، but also caused more erosion using mechanical tools and consequently led to more expense، the conservational methods are recommended instead of costume tillage methods.
    Keywords: customary tillage, disk, preservative tillage, rotivator, tillage
  • Pages 67-75
    To determine effective factors on grain yield under drought stress and non stress conditions at the end of the season، 15 bread wheat genotypes were examined as two separated experiments in Research Center of Faculty of Agriculture in Islamic Azad University، Tabriz Branch during 2012-2013. The cultivars were compared based on completely random block design with three replications. All studied traits were significant and there was frequent diversity among studied genotypes in the studied traits in both experimental conditions. The grain yield under non stress and stress conditions were 2. 8 and 2. 23 ha، respectively and drought stress had the most effect. The correlation coefficients among grain yield، biologic yield and harvest index were positive and significant in both experimental conditions and also grain yield under without stress showed a positive and significant correlation with number of spikelets per spike under stress conditions with spike length. According to stepwise regression under without stress conditions، number of spikelets per spike determined 40% of the grain yield changes. Also، in non stress conditions number of spikelets per spike and in stress condition spike length، plant height and pollination were most effective on grain yield and justified variation in grain yield and also genotype 14 showed higher yield relative to other genotypes in both experimental conditions.
    Keywords: correlation, common wheat, drought stress, morphophysiologic traits, stepwise regression
  • Effect of brown algae and vermicompost application on some cherry tomato traits in hydroponic system
    Pages 77-83
    To study the effect of brown algae Ascophyllum nodosum and vermicompost extracts on yield and yield components of cherry tomato، a pot experiment based on a completely randomized design in factorial with three replications was conducted in greenhouse condition in Mashhad during 2013-2014 as hydroponic system. Experimental treatments were brown algae and vermicompost extract in 0، 2، 4، 6 per thousand concentrations. Cherry tomato used seeds were soaked in mentioned concentration of each treatments immediately put in cultivation tray. To prepare container seeds field a mixed containing 50% peatmoss and 50% perlite was used. After the tomato seedlings became in the form of 4 to 5 leaves، they were transferred into peat moss and perlite hydroponic system. Growth factors include the number of leaves and plant height، stem diameter، wet and dry weight of stem and quality traits including fruit vitamin C and pH were evaluated at the end of the experiment. Both biofertilizers improved quantitative and qualitative characteristics of plant compared to control. All parameters were increased specially using higher level of biofertilizers. On the whole، using both of fertilizers in 6 per thousand level can be recommended for cherry tomato quality and quantity improvement
    Keywords: Ascophyllum nodosum, biofertilizer, bioaminopalis, ecological production, Marmarin fertilizer