فهرست مطالب

بوم شناسی گیاهان زراعی - سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 41، پاییز 1394)

نشریه بوم شناسی گیاهان زراعی
سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 41، پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پژوهشی
  • جلیل اجلی، علی فرامرزی، روزبه مردان صفحات 1-10
    به منظور مطالعه ی واکنش رقم های لوبیا سفید تحت شرایط تنش خشکی، آزمایشی در قالب طرح کرت های خرد شده بر پایه ی بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه اجرا گردید. شرایط تنش خشکی شامل دو دور آبیاری شامل دور آبیاری 5 روز و دور آبیاری 10 روز به عنوان کرت های اصلی و پنج رقم لوبیا سفید شامل مرمر، یاس، صدف، دانشکده و 11805 به عنوان کرت های فرعی انتخاب گردیدند. شرایط آبیاری محدود موجب کاهش معنی دار در اکثر صفات مورد بررسی گردید و عملکرد تمامی رقم های مورد بررسی کاهش معنی داری یافت. بین ارقام مورد مطالعه، رقم های صدف، دانشکده و 11805 دارای بیشترین عملکرد بودند و به عنوان رقم های مقاوم به تنش شناخته شدند. شاخص های حساسیت به تنش، میانگین هندسی بهره وری و شاخص تحمل تنش در شرایط آبیاری بهینه و محدود همبستگی مثبت و معنی داری با عملکرد داشتند، بنابراین رقم هایی که میزان بالای شاخص های میانگین هندسی بهره وری و شاخص تحمل تنش و مقدار کمتر شاخص حساسیت به تنش را دارا بودند به عنوان رقم های متحمل به آبیاری محدود شناخته شدند.
    کلیدواژگان: تحمل به خشکی، تنش آبی، رقم دانشکده، رقم صدف، رقم مرمر، رقم یاس
  • علیرضا ترنگ، سعید بخشی پور صفحات 11-21
    به منظور تبادل ژرم پلاسم و مواد ژنتیکی و ارزیابی آنها در سطح بین المللی، هر ساله موسسه بین المللی تحقیقات برنج اقدام به توزیع لاین های هیبرید امیدبخش برنج در کشورهای برنج خیز می نماید. این آزمایش در موسسه تحقیقات برنج کشور در قالب طرح آگمنت در دو منطقه رشت و آمل انجام شد. طی مراحل رشد صفات ارتفاع بوته، تعداد پنجه، تعداد روز تا 50% گلدهی، وزن صد دانه، وزن خوشه، قدرت رشد نشاء و عملکرد دانه بر اساس دستورالعمل موسسه بین المللی تحقیقات برنج اندازه گیری شد. در منطقه آمل لاین های هیبرید IR80126H و IR80127H به علت دارا بودن فنوتیپ ظاهری مناسب، وزن خوشه بالا، درصد دانه سالم و عملکرد بالا انتخاب شدند و تعداد چهار لاین بازگرداننده IR63864-147-1-3-24R،IR69724-126-3-3-2-3R، IR71604-4-1-4-2-3-2-3- 2R و IR72102-3-135-1-1-2R با خصوصیات مطلوب در خزانهR لاین های پروژه قرار گرفتند. لاین های هیبرید IR80117H، IR80127H و IR76708H از نظر صفات عملکرد و زودرسی نسبت به سایر ارقام مورد بررسی ارجحیت داشتند و لاین های بازگرداننده به شماره های IR60199-B-B2-1R، IR71604-4-1-4-2-3-2-3-2 وIR72102-3-135-1-1-2R نیز انتخاب و برای استفاده در پروژه برنج هیبرید به خزانه R لاین ها منتقل شدند.
    کلیدواژگان: تنوع ژنتیکی، ژرم پلاسم، دورگ گیری، طرح آگمنت، لاین هیبرید
  • حسین عبیدی، بهنام حبیبی خانیانی، حمید شریفی صفحات 23-29
    به منظور تعیین اثر مقادیر مختلف پتاسیم و منگنز بر خصوصیات و عملکرد کمی و کیفی چغندرقند در منطقه شمال خوزستان، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده نواری با سه تکرار به صورت کشت پاییزه سال زراعی 93-1392 در منطقه هفت تپه شهرستان شوش دانیال اجرا گردید. در اجرای این تحقیق از ژنوتیپ منوژرم مقاوم و پرمحصول اسپارتاک استفاده شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل کود پتاسیم در چهار سطح 0، 1، 2، 3 کیلوگرم در هکتار و منگنز در سه سطح0، 1، 2 کیلوگرم در هکتار بودند. مصرف کود پتاسیم به صورت محلول پاشی اثر معنی داری بر عملکرد ریشه و شکر سفید داشت. بالاترین عملکرد ریشه و شکر در تیمار 3 کیلوگرم در هکتار کود پتاسیم با عملکرد ریشه 6/80 تن در هکتار و عملکرد شکر سفید 63/13 تن در هکتار حاصل گردید. کاربرد منگنز اثر معنی داری بر عملکرد ریشه و سایر صفات مورد بررسی نداشت. همچنین، کاربرد سطوح مختلف کودهای پتاسیم و منگنز تاثیر چندانی بر خصوصیات کیفی چغندرقند از قبیل نیتروژن مضره، سدیم و پتاسیم موجود در ریشه، ضریب استحصال قند، درصد قند ملاس، درصد قند خام و درصد قند سفید نداشت. در مجموع، مصرف پتاسیم و منگنز در طول دوره رشد رویشی بوته های چغندرقند قابل توصیه می باشد.
    کلیدواژگان: تغذیه گیاهی، ریزمغذی، شکر سفید، عناصر پرمصرف، عناصر کم مصرف، قند خام
  • علیرضا گنجعلی، مجید آجرلو، عباس خاک سفیدی صفحات 31-38
    بذر اغلب گونه های دارویی به جهت سازگاری اکولوژیکی با شرایط محیطی دارای انواع خواب می باشند. بنابراین، شناخت عوامل اکوفیزیولوژیکی موثر بر خواب و ایجاد شرایط بهینه برای جوانه زنی بذر گیاهان دارویی جهت تولید و پرورش آن ها امری ضروری است. جهت ارزیابی اثر تیمارهای مختلف بر جوانه زنی بذر قدومه، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل خیساندن بذور در نیترات پتاسیم 2/0 و 1/0% به مدت 48 ساعت، آب معمولی به مدت 24 ساعت، محلول کربونیل دیامید (اوره) به مدت 48 ساعت و آب مقطر (شاهد) بودند. بیشترین درصد (88%) و سرعت (92/0 بذر در روز) جوانه زنی در اثر اعمال تیمار آب معمولی به مدت 24 ساعت قابل دسترسی است. خیساندن بذور در آب سبب کاهش تشکیل موسیلاژ در اطراف بذر قدومه و افزایش چشمگیر درصد و سرعت جوانه زنی گردید. در مجموع، خواب بذر در گونه قدومه از نوع فیزیولوژیکی می باشد که علت آن به خاطر وجود مواد بازدارنده روی پوسته یا داخل کیسه جنین است. بنابراین مناسب ترین و کارآمدترین تیمار برای شکست خواب فیزیولوژیک بذر گیاه قدومه، خیساندن بذور در آب معمولی به مدت 24 ساعت می باشد.
    کلیدواژگان: تر ترکیبات بازدارنده، خواب درون زاد، دوره خفتگی، شبه هورمون، محرک شیمیایی
  • حمیدرضا مبصر صفحات 39-45
    به منظور تعیین اثر تاریخ کاشت و تنش خشکی بر صفات کمی و کیفی رقم آذرگل آفتابگردان، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان زهک سیستان به اجرا درآمد. عامل اصلی شامل تاریخ کاشت در سه سطح 25 اسفند، 5 و 16 فروردین و عامل فرعی شامل قطع آبیاری در مراحل رشد زایشی در چهار سطح شاهد (آبیاری معمولی)، قطع آبیاری در مرحله غنچه دهی، قطع آبیاری در مرحله 50% گلدهی، قطع آبیاری در مرحله پر شدن دانه بود. اثر متقابل تاریخ کاشت و قطع آبیاری بر هیچ یک از صفات اندازه گیری شده معنی دار نبود. اثر قطع آبیاری در مراحل مختلف رشد زایشی بر عملکرد دانه، درصد روغن، تعداد دانه در طبق، وزن هزار دانه، از نظر آماری در سطح احتمال 1% معنی دار بود. کمترین مقدار اندازه گیری شده از قطر طبق، تعداد دانه در طبق و وزن هزار دانه از تاریخ کاشت سوم به دست آمد. قطع آبیاری تاثیر منفی بر عملکرد دانه و درصد روغن داشت. توصیه می شود با توجه به شرایط اقلیمی منطقه، بهترین تاریخ کاشت برای حصول بیشترین عملکرد دانه به ترتیب 25 اسفند و 5 فروردین است.
    کلیدواژگان: دیرکاشت، رقم آذرگل، زودکاشت، قطع آبیاری، کم آبی
  • بهرام میرشکاری، رضا صیامی صفحات 47-55
    به منظور تعیین تاثیر تیمارهای فیزیکی بر رشد و میزان مواد موثره بارهنگ سرنیزه ای سه آزمایش آزمایشگاهی، گلخانه ای و مزرعه ای در سال زراعی 1393 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در سه تکرار اجرا شد. تیمارها شامل امواج فراصوت، لیزر، میدان مغناطیسی، اشعه های گاما و بتا همگی در مدت زمان های 5، 10 و 15 دقیقه روی بذور خیس شده به همراه شاهد بودند. بذرهای تحت تیمار با امواج مغناطیسی به مدت های 5 و 10 دقیقه، بعد از 11 روز سبز شدند. در حالی که وقوع این امر در تیمارهای اولتراسونیک و لیزر بعد از 2/13 روز اتفاق افتاد. روش های پیش تیمار در مقایسه با شاهد، به کاهش معنی دار زمان برای 50% سبز کردن و میانگین زمان برای سبز کردن بذر منتج شد. میانگین درصد نهایی سبز کردن به دنبال تیمارهای میدان مغناطیسی و امواج فراصوت 7/73% بود، در حالی که مقدار این شاخص در تیمار با اشعه های بتا و گاما فقط 7/58% شد. با افزایش مدت زمان قرار گرفتن بذر در معرض میدان مغناطیسی شاخص بنیه گیاهچه کاهش معنی داری داشت. عملکرد دانه بذور در معرض میدان های مغناطیسی نسبت به شاهد و امواج اولتراسونیک و لیزر حدود 5/8 گرم در متر مربع افزایش معنی دار داشت. شاخص تورم دانه از حداقل 77/0 میلی لیتر در میانگین اشعه های بتا و گاما تا حداکثر 47/1 میلی لیتر در میانگین میدان های مغناطیسی تغییر کرد. نقش درصد نهایی سبز کردن و شاخص بنیه گیاهچه در بیان عملکرد دانه به ترتیب 8/1 و 7/1 برابر نقش زمان تا 50% سبز کردن بود. در مجموع، در بارهنگ سرنیزه ای با قرار دادن بذور در معرض امواج مغناطیسی گیاهچه هایی با بنیه قوی و محصولی با عملکرد دانه و ماده موثره بالا می توان تولید کرد.
    کلیدواژگان: اشعه بتا، اشعه گاما، امواج فراصوت، اولتراسونیک، لیزر، میدان مغناطیسی
  • نازنین میری، رویا رضاییان دلوی، رضا صدر آبادی حقیقی صفحات 57-68
    باکتری های جنس زانتوموناس از عوامل بیماریزای محصولات زراعی بوده که باعث فساد پس از برداشت می شوند. خسارت اقتصادی محصولات کشاورزی در نتیجه گسترش سریع باکتری تحت شرایط مطلوب، عدم جوانه زنی بذر آلوده، مرگ گیاهچه و انسداد آوندی در گیاه بالغ رخ می دهد. این پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل با چهار غلظت اسانس زیره سبز (0، 0/2، 0/4 و 0/8%)، سه سطح اسیدیته (5، 6 و 7)، دو سطح تلقیح باکتری (103 و 105 سلول باکتری در میلی لیتر) و دو دما (26 و 28 درجه سلسیوس) در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. رشد یا عدم رشد باکتری براساس کدورت قابل مشاهده طی 30 روز قرائت و ثبت گردید. حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی اسانس بترتیب معادل 1 و 2٪ تعیین گردید. مطابق نتایج آنالیز اسانس پی- کومینالدئید ماده اصلی تشکیل دهنده اسانس با 30/5٪ بود. عصاره زیره سبز دارای اثر ضد میکروبی بود. همچنین اسیدیته محیط کشت از عوامل موثر بر رشد باکتری بود. با افزایش اسیدیته، فاصله زمانی تلقیح تا رسیدن به رشد باکتری کاهش و سرعت رشد باکتری افزایش و در نتیجه دوره بازدارندگی رشد باکتری کاهش یافت. اثرات متقابل بین تیمارهای غلظت اسانس زیره سبز، اسیدیته محیط کشت، دما و دز تلقیح باکتری معنی دار بود. در مجموع، از عصاره زیره سبز به عنوان ترکیبی موثر علیه باکتری زانتوموناس کمپستریس می توان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: Cuminum cyminum، حداقل غلظت بازدارندگی، حداقل غلظت کشندگی، فعالیت ضد باکتریایی، زمان رسیدن به رشد
  • حسن نورافکن، مهتاب پویان فر، زهرا محمودی راد صفحات 69-76
    پنیرک جزو گیاهان دارویی ارزشمندی است که از گل ها و برگ های آن در بسیاری از کتاب های مرجع داروشناسی به عنوان گیاه دارویی یاد شده است. تحقیق حاضر به منظور بررسی اثر سطوح مختلف ورمی کمپوست بر خصوصیات مورفولوژیک و اجزای عملکرد پنیرک در قالب طرح کاملا تصادفی، به صورت گلدانی انجام گرفت. تیمارها شامل پنج سطح ورمی کمپوست (صفر، 5، 10، 15و 20 گرم در کیلوگرم خاک) در سه تکرار انجام گرفت. در بیشتر صفات مورد ارزیابی شامل قطر یقه، وزن تر و خشک دم برگ، عرض گستردگی ریشه، تعداد برگ، قطر تاج پوشش، طول دم برگ، وزن خشک بوته، وزن تر و خشک ریشه، طول و عرض برگ، ورمی کمپوست 15 گرم در کیلوگرم خاک بیشترین اثر افزایشی را نشان داد ولی تیمار ورمی کمپوست 20 گرم در کیلوگرم خاک بر وزن تر برگ اثر بهتری داشت. در وزن تر بوته نیز، تیمارهای 15 و 20 گرم در کیلوگرم خاک ورمی کمپوست در بالاترین سطح آماری قرار گرفتند احتمالا اثر مثبت ورمی کمپوست به سبب داشتن ویژگی های ساختاری و دارا بودن مواد مغذی باشد که توانسته است خصوصیات فیزیکوشیمیایی خاک را بهبود بخشیده و تاثیر مطلوبی بر رشد و نمو گیاه پنیرک داشته باشد و استفاده از کودهای زیستی به تنهایی و یا در ترکیب با کود شیمیایی می تواند در کشت و پرورش گیاهان دارویی که توصیه کمتری برای مصرف مواد شیمیایی می شود، تاثیر مثبتی داشته باشد.
    کلیدواژگان: بستر کاشت، کشت ارگانیک، کود آلی، شاخص رشد، مواد مغذی
|
  • Pages 1-10
    This study was conducted in a split plot based on a completely randomized block design with three replications in Research Farm of Islamic Azad University to investigate the reaction of white bean cultivars under drought stress condition. Drought stress condition consisted of two irrigation intervals including 5 and 10 days as the main plots and five cultivars of white beans including Marmar, Yas, Sadaf, Daneshkadeh and 11805 were placed in subplots. Limited irrigation condition caused significant reduction in most of the studied traits and the yield of all studied cultivars decreased significantly. Among the studied cultivars, Sadaf, Daneshkadeh, and 11805 had the highest yield and were identified as the cultivars susceptible to stress. There was a positive and significant correlation between the indices of stress susceptibility, geometric mean productivity and stress tolerance index under optimum and limited irrigation and their yield. Therefore, cultivars with high geometric mean productivity and stress tolerance index and low stress susceptibility index were identified as cultivars tolerant to limited irrigation.
    Keywords: Daneshkadeh cultivar, drough tolerance, Marmar cultivar, Sadaf cultivar, water stress, Yas cultivar
  • Pages 11-21
    To exchange the genetic materials and germplasm and their evaluation in international level, International Rice Research Institute is releasing hybrid rice promising a few cultivar and lines every year in some countries. This experiment was sent at Rice Research Institute of Iran and laid out in augmented design in two locations (Rasht and Amol). During growth stages some traits such as plant height, tiller number, days to 50% flowering, 100 grain weight, panicle weight, yield and vigor of seedlings were recorded based on standard evaluation system of rice. In Amol, two hybrids (IR80126H and IR80126H) and four restorer lines comprising IR63864-147-1-3-24R, IR69724-126-3-3-2-3R, IR71604-4-1-4-2-3-2-3-2R, IR72102-3-135-1-1-2R were selected because of their suitable phenotypes, high panicle weight and yield and the restorer lines were added to restorer nursery. In Guilan, hybrids such as IR80117H, IR80127H and IR76708H in cause of yield and early maturity were selected and three restorer lines such as IR60199-B-B-2-1R, IR71604-4-1-4-2-3-2-3-2R and IR72102-3-135-1-1-2R were added to parental nursery. Also all of raw data were recorded in the field book and were sent to International Rice Research Institute.
    Keywords: augmented design, genetic diversity, germplasm, hybridization, promising lines
  • Pages 23-29
    In order to investigate the effect of different amounts of potassium and manganese on qualitative and quantitative yield and other traits of sugar beet in the northern of Khuzestan, a split block experiment was conducted based on complete randomly block with 12 treatments in three replication in fall cropping season October 2013-2014 in farmland of Haft Tapeh area of Susa city. A resistant mono germ genotype with high yielding named Spartak was used in this study. Examined factors included employing potassium fertilizer treatment in four levels of 0, 1, 2 and 3 kg/ha and manganese fertilizer in 0, 1, 2 kg/ha rates. Spraying with potassium fertilizer had a significant effect on root and white sugar yield. The highest root and sugar yield in treatment were achieved with 3 kg/ha of potassium fertilizer with 80.6 ton/ha root yield and 13.63 ton/ha white sugar yield. Using manganese fertilizer hadn’t significant effect on root yield and other studied traits. Also, using different rates of potassium and manganese fertilizers did not have much influence on qualitative characteristics of sugar beet such as nitrogen, sodium and potassium amounts in root, sugar extraction coefficient, molasses percentage, raw sugar and white sugar percentage. On the whole, using potassium and manganese during the vegetative growth stage of sugar beet is recommendable.
    Keywords: plant nutrition, micronutrients, macronutrients, white sugar yield, raw sugar percentage
  • Pages 31-38
    The seed of some medicinal plants has different kinds of dormancy which is due to ecological compatibility with a variety of environmental conditions. Therefore, identification of the effective ecophysiological factors affecting dormancy and creation of optimal conditions is essential for seed germination of medicinal plants for their cultivation and production. An experiment based on a completely randomized design with five treatments and four replications was conducted to evaluate the effect of different treatments on Alyssum homalocarpum seed germination. The treatments consisted of soaking seeds in potassium nitrate 0.2 and 0.1% for 48 hours, tap water for 24 hours, carbonyl diamide solution (urea) for 48 hours and distilled water (as control). The highest germination percentage (88%) and speed (0.92 seeds per day) of germination resulted from tap water treatment was available for 24 hours. Soaking seeds in water causes the reduction of mucilage formation around A. homalocarpum seed and significant increase of the germination percentage and speed. On the whole, seed dormancy in A. homalocarpum species is of physiological type which is due to the presence of inhibitor factors on the skin or in the embryo sac. Therefore, the most appropriate and effective treatment for breaking physiological seed dormancy in A. homalocarpum species was soaking the seeds in tap water for 24 hours.
  • Pages 39-45
    Effects of sowing date and water deficit were studied at different reproductive growth stages on some qualitative and quantitative characteristics of sunflower cv. Azargol in Sistan, Iran. The experiment was carried out using a split plot experiment based on a completely randomized block design with three replications at the Research Station of Zahak in 2010. There were three levels of sowing times (2010/03/15, 2010/03/24, 2010/04/04) as main-plots, and irrigation levels (normal irrigation, water withhold at budding stage, 50% in flowering and grain filling stages) as sub-plots. The interaction between planting date and water withhold on all traits were not significant. The effect of water withholding different growth stages on grain yield, oil content, grain number, grain weight, were statistically significant at the 1% probability level. No significant difference was observed among treatments in water withhold and oil yield. The effect of planting date on head diameter, grain number and grain weight was significant at 5% level so that the lowest value measurement of head diameter, grain number and grain weight was the third planting date. Withholding irrigation had a negative impact on grain yield and oil percentage. According to the result of the research, 15 and 24 March would be recommended as proper planting date in this region.
    Keywords: Azargol cultivar, irrigation cutting off, early cropping, late planting, water deficit
  • Pages 47-55
    In order to evaluation of effect of physical treatments on growth and effective ingredients of ribwort plantain (Plantago lanceolata) laboratory, green house and field experiments were performed in Islamic Azad University, Tabriz Branch, Iran during 2014 in three replications. Treatments were ultrasonic wave, laser, magnetic field, gamma and beta irradiations for 5, 10 and 15 minutes on wetted seeds included control. Seeds under magnetic field for 5 and 10 min. germinated after 11 days, while seeds under ultrasonication and laser treatments germinated after 13.2 days. Treatments studied lead to significant decrease in time to taken to 50% of emergence of seedling and mean emergence time compared to the control. Final emergence percentage in seeds under magnetic field and ultrasonic wave were 73.7%, but only 58.7% from seeds treated under gamma and beta irradiations. With increasing of exposure time of magnetic field seedling vigor index reduced significant. Seed yield in those seeds under magnetic field increased 8.5 g m-2 compared to mean of control, ultrasonic wave and laser. Seed turgidity index ranged from 0.77 mL in gamma and beta irradiations up to 1.47 mL in magnetic field treatments. Regression analysis revealed that the role of final emergence percentage and seedling vigor index in seed yield explanation were 1.8 and 1.7 times greater than time to taken to 50% of emergence of seedling, respectively. In ribwort plantain with treatment of seeds under magnetic field farmers could improve seedling vigor and increase yield and effective ingredients.
    Keywords: beta ray, gamma ray, ultra sonic waves, laser, magnetic field
  • Pages 57-68
    The Xanthomonas genus is one of the most important groups of plant pathogenic bacteria that cause post-harvest spoilage. Substantial crop losses may result from the rapid spread of the bacteria under favorable conditions, lack of seed germination, seedling death and vascular obstruction of plant. The aim of this study was to investigate the combined effects of different concentrations of Cuminum cyminum essential oil (EO; including 0, 0.2, 0.4 and 0.8%), three levels of acidity (5, 6 and 7), two inoculums’ level (103 and 105 CFU/ml) and two incubation temperatures (26 and 28˚C) on the growth of X. campestris in the nutrient broth medium in a completely randomized design with three replications. Growth was monitored by visible turbidity during a 30-day period. The minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration of EO against X. campestris was 1 and 2% respectively. According to the results, P-cuminaldehyde was the main component, with a content of 30.5%. The statistical analysis of data showed that the maximum time to detection of bacteria (19 days) in the concentrations of 0.8% EO, pH of 5, the inoculum level of 103 CFU/ml and incubation temperature of 26˚C and the minimum time to detection (16 hours) in the inoculums level of 105 CFU/ml, pH of 7, 28 ˚C and no EO was observed. In addition to the concentration of Cuminum cyminum EO as an antimicrobial agent, acidity of medium is also considered the factors influencing the growth of X. campestris. By decreasing the pH, the time-to-detection of bacteria was increased. In conclusion, using a combination of different factors can inhibit the growth of bacteria, significantly.
    Keywords: Cuminum cyminum, minimum inhibitory concentration, minimum bactericidal concentration, antibacterial effect, time, to, detection
  • Pages 69-76
    Mallow (Malva silvestris L.) is a valuable medicinal plant which its flower and leaf are mentioned in many pharmacopoeias as drugs with therapeutic properties. The study was conducted based on a completely randomized design with three replications to evaluate the effect vermicompost different rates on morphological characteristics and yield components of mallow in pot conditions in 2014. Treatments were five rates of vermicompost (0, 5, 10, 15 and 20 g/kg). In most of traits such as crown diameter, petiole fresh and dry weight, the root spread width, leaf number, canopy diameter, petiole length, plant dry weight, root fresh and dry weight, leaf width and length vermicompost 15 g/kg showed the greatest increment. However, application of vermicompost in 20 g/kg had better effect on leaf fresh weight. In plant fresh weight, vermicompost 15 and 20 g/kg had better effect. Vermicompost positive effect might be due to the structural characteristics and the presence of nutrients which could improve soil physicochemical properties and a positive effect on mallow growth. Using of sole bio-fertilizers or in combination with chemical fertilizers could have positive effect in medicinal plants cultivation.
    Keywords: growth index, growth medium, nutrients, organic culture, organic fertilizers