فهرست مطالب

Scientific Journal of Rescue Relief - Volume:3 Issue: 1, 2012

Scientific Journal of Rescue Relief
Volume:3 Issue: 1, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/01/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • شاهین محمدی یگانه، سید حسام سیدین، علی ماهر، محسن اسدی لاری صفحه 1
    مقدمه
    در هنگام وقوع زلزله، یکی از وظایف بسیار مهم مراکز درمانی ارائه خدمات اضطراری به مجروحان است. بنابراین این مراکز باید همواره آمادگی رویارویی با چنین موقعیتی را داشته باشند. یکی از اجزای مراکز درمانی که لازم است مورد توجه قرار گیرد اجزای غیرسازه ای است. دراین مطالعه، میزان عملکرد کمی و کیفی تجهیزات و آسیب پذیری غیرسازه ای هفت بیمارستان عمومی در سطح شهر تهران هنگام وقوع زلزله مورد ارزیابی قرار گرفته است.
    روش ها
    این پژوهش، مطالعه ای مقطعی و توصیفی است. جامعه آماری شامل تمامی بیمارستان های عمومی شهر تهران با مدیریت های مختلف دولتی، خصوصی، نظامی و تامین اجتماعی است. نمونه پژوهش هفت بیمارستان عمومی است که به روش نمونه گیری آسان (در دسترس) انتخاب شده اند. این بیمارستان ها در یازده بخش مورد ارزیابی قرار گرفتند. ابزار پژوهش چک لیست استاندارد WHO/PAHO بود.
    یافته ها
    پایین ترین سطح عملکردی، درسیستم خروج اضطراری، سیستم های ارتباطی و مبلمان وتجهیزات مشاهده شد. در سیستم های گرمایش، سرمایش، تهویه بخش های ویژه، تشخیص و مهار آتش اکثر بیمارستان ها از سطح عملکردی مطلوب برخوردار بودند. اگرچه در ارزیابی کلی 56% از بیمارستان های مورد مطالعه ازسطح عملکردی مطلوبی درعوامل غیرسازه ای برخوردار بودند؛ در تمامی بیمارستان ها بخش های حساس، حیاتی و اثرگذار در عملکرد بیمارستان از سطح ایمنی متوسط و بعضا کم برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    در مجموع، در ارزیابی غیرسازه ای، بیمارستان های مورد مطالعه آمادگی مطلوبی را در زمان بحران نشان نمی دهد. در ایمن سازی غیرسازه ای بیمارستان ها دستورالعمل های استانداردی وجود دارد که در آمادگی بیمارستان ها باید مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آسیب پذیری غیرسازه ای، ارزیابی سطح ایمنی، بیمارستان های عمومی
  • حمیدرضا جلیلیان، مرتضی مرادی، لیلا اظهری صفحه 10
    مقدمه

    امروزه اعتقاد بر این است که فرهنگ مشتری مداری و تکریم ارباب رجوع باید سر لوحه تمامی فعالیت ها قرار گیرد. هدف اصلی این مقاله بررسی میزان رضایت مندی و عوامل موثر بر آن در بین مددجویان و مراجعین بخش فیزیوتراپی جمعیت هلال احمر شهرستان همدان است.

    روش ها

    این تحقیق از نظر هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها از نوع تحقیقات پیمایشی و از نظر روش تحلیل داده ها از نوع همبستگی محسوب می شود. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود. جامعه آماری پژوهش 210 نفر از مددجویان و مراجعین بخش فیزیوتراپی در یک دوره در سال 1389 بودند که تعداد نمونه 66 نفر تعیین گردید.

    یافته ها

    میزان رضایت مندی پاسخگویان به طور کلی بر حسب جنسیت، سن و تحصیلات همگی بالاتر از حدمتوسط (بالاتر از عدد 3 با ملاک 5) بوده و همچنین مشارکت در فرایند درمان، کارایی وسیله توانبخشی، مقررات و انضباط برخورد با مددجویان، رفتار و برخورد مناسب با مددجویان، پشتکار و جدیت در ارائه خدمات و خودجوشی مرکز در ارائه خدمات همگی با رضایت مندی مددجویان ارتباط معنی دار داشتند.

    نتیجه گیری

    لازم است مسئولین و مدیران مربوطه تلاش کنند تا با مشارکت مددجو در فرایند درمان خود، ارتقای کیفیت وسایل توانبخشی، حضور و ارائه خدمات به موقع، برقراری رابطه عاطفی و مناسب با بیماران و... زمینه بهبود رضایتنمدی مددجویان را فراهم کنند.

    کلیدواژگان: رضایت مندی، مددجو، هلال احمر
  • صفرعلی اسماعیلی وردنجانی، اکرم کیوانی هفشجانی، لیلا ربیعی، رضا مسعودی، محمد علی چراغی صفحه 19
    مقدمه
    معمولا اولین برخورد با بیماران بحرانی به وسیله اورژانس پیش بیمارستانی صورت می گیرد و شرایط متغیر و نامطمئن بیماران مستلزم آن است که پرستاران اورژانس پیش بیمارستانی تصمیم گیرندگان با کفایتی باشند تا بتوانند به نیازهای مددجویان خود پاسخ دهند. هدف از این مطالعه بررسی عوامل موثر بر نحوه تصمیم گیری پرستاران اورژانس پیش بیمارستانی در شرایط اورژانسی و در حین انجام ماموریت است.
    روش ها
    در این مطالعه کیفی 18 پرستار اورژانس پیش بیمارستانی از پایگاه های اورژانس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد شرکت داشتند. داده ها با استفاده از مصاحبه های عمیق نیمه ساختاری جمع آوری و برای تجزیه و تحلیل آنها از تحلیل محتوا استفاده شد. متن مصاحبه ها کلمه به کلمه پیاده شد و هم زمان با جمع آوری اطلاعات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    با تجزیه و تحلیل داده ها پنج درون مایه اصلی به عنوان عوامل موثر در تصمیم گیری پرستاران اورژانس پیش بیمارستانی پدیدار شد: 1) عوامل مرتبط با بیمار 2) عوامل مرتبط با پرستار3) عوامل محیطی 4) عوامل مرتبط با همکاران 5) عوامل مرتبط با نوع حادثه و ماموریت.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه درک عمیقی از عوامل موثر بر تصمیم گیری پرستاران اورژانس پیش بیمارستانی فراهم می کند. درک عمیق چگونگی تصمیم گیری پرستاران اورژانس پیش بیمارستانی در شرایط اورژانسی و در حین انجام ماموریت و عوامل مرتبط با آن، علاوه بر تسهیل تصمیم گیری های کارآمدتر، بر روی پیامدهای حاصل از مراقبت نیز می تواند موثر باشد.
    کلیدواژگان: اورژانس پیش بیمارستانی، تحلیل محتوی، تصمیم گیری، پژوهش کیفی
  • محمدنژاد اسمعیل، امیر سالاری، محمدعلی چراغی صفحه 33
    مقدمه
    احیای قلبی- ریوی شامل سلسله اقدامات منظم و هدفمندی است که برای بازگرداندن اعمال حیاتی اعضای مهم بدن یعنی قلب، ریه و مغز انجام می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان تاثیر اجرای کارگاه آموزشی بر سطح دانش احیای قلبی- ریوی و مغزی پرستاران بر اساس دستورالعمل سال 2010 انجمن قلب آمریکا در سال 1389 انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه، مطالعه ای نیمه تجربی به صورت مداخله ای برای سنجش دانش بلافاصله بعد از آموزش و دانش با تاخیر دو ماهه روی 130 نفر از پرستاران دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. ابزار گردآوری داده های تحقیق پرسشنامه حاوی 20 سوال بود که بر اساس متون و راهنمای 2010 انجمن قلب آمریکا طراحی شد. شیوه آموزش به دو صورت سخنرانی و عملی طی دو روز و هر روز به مدت 8 ساعت در دو قسمت محتوای پایه و پیشرفته انجام شد و اطلاعات با نرم افزار SPSS و با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    اختلاف معنی دار میزان آگاهی پایه و پیشرفته در مورد احیای قلبی - ریوی با توجه به میانگین نمرات قبل از آموزش (6/ 8)، بلافاصله بعد از آموزش (9/14) و با تاخیر دو ماهه (2/13) بیانگر تاثیر مثبت آموزش بود. در برخی موضوعات شامل استفاده به موقع از الکتروشوک در ریتم های قابل شوک دادن و اولین اقدام در برخورد با فرد دچار ایست قلبی تنفسی، آموزش کمترین تاثیر را داشت.
    نتیجه گیری
    آموزش اصولی می تواند منجر به افزایش آگاهی پرستاران در زمینه احیای قلبی- ریوی پایه و پیشرفته شود. بر این اساس برگزاری کارگاه ها و دوره های آموزشی منظم به صورت تئوری و عملی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: کارگاه آموزشی، احیای قلبی، ریوی و مغزی، پرستاران
  • معصومه رشیدی، هادی غریب، عبدالله سیف، محمدحسین رامشت صفحه 40
    مقدمه
    تمرکز و تراکم جمعیت و افزایش بارگذاری های اقتصادی بر بستر استان تهران منجر به پذیرش نقش ها و عملکردهای متعدد شده است. یکی از مهم ترین موضوعاتی که تهران با آن دست به گریبان است موضوع حوادث طبیعی از جمله زلزله است.
    هدف این پژوهش، شناسایی مناطق آسیب پذیر، تهیه نقشه آسیب پذیری نقاط مختلف استان بر حسب درجات آسیب پذیری است.
    روش ها
    در این تحقیق، ارتباط بین شاخص های اقتصادی- اجتماعی با عوامل موثر در آسیب پذیری استان تهران در برابر زلزله مورد تحلیل قرار گرفت. در این بررسی از قابلیت ها و تکنیک های تحلیلی نرم افزار GIS در لایه های مختلف استفاده شد.
    یافته ها
    بررسی ها نشان داد که استان تهران دارای پتانسیل بالایی برای زلزله است و با توجه به قانون بازگشت پذیری و تکرار بلایای طبیعی، امکان رخداد زلزله برای استان تهران بسیار زیاد و قابل پیش بینی است و گروه های آسیب پذیر و نقاط بحرانی از لحاظ کالبدی درست منطبق بر نقاط اشغال شده به وسیله اقشار پایین جامعه است.
    نتیجه گیری
    اقدامات صحیح درخصوص توانمند سازی در برابر زلزله کمک شایانی در رابطه با تعدیل خسارت های حاصل از زلزله در استان تهران می کند. با توجه به ویژگی های کالبدی- فضایی و استراتژیک بودن استان تهران، باید به توانمند سازی مدیریت بحران در برابر بلایای طبیعی توجه ویژه کرد.
    کلیدواژگان: مدیریت بحران، زلزله، استان تهران، خسارت
  • غلامرضا خیرآبادی، جعفر بوالهری صفحه 48
    مقدمه
    آسیب ها و جراحت ها 12 درصد از بار کلی بیماری ها را تشکیل می دهد و به عنوان سومین دلیل شایع مرگ و دلیل اصلی مرگ در سنین 40-1 سال تلقی می گردد. این آسیب ها عمدتا در تصادفات جاده ای رخ می دهد و مطابق با داده های سازمان بهداشت جهانی، مرگ های جاده ای حدود 25 درصد کل مرگ های ناشی از جراحت هاست. این مطالعه با هدف بررسی مروری بر رویکردهای جاری در دنیا برای کاهش مرگ و میر و بار بیماری حاصل از حوادث رانندگی انجام شده است.
    روش ها
    در این مقاله مروری، مطالعات مرتبط بین سال های 2009-1990 از طریق بانک داده های Medline وCochrane Library و برخی از مقالات فارسی با کلمات کلیدی آسیب جاده ای، تصادف جاده ای، رفتار رانندگی، عوامل موثر، فاکتورهای انسانی موثر بر تصادفات، سایکولوژی تصادف، رویکردهای مداخله ای و بار بیماری جستجو شدند.
    یافته ها
    مداخلات مورد نیاز را در نگاه کلی می توان در چهار گروه زیر خلاصه کرد:1- اعمال قوانین و تاکید بر اجرا و حمایت از قوانین؛ 2- متناسب و هماهنگ کردن راننده، وسیله نقلیه و مجریان؛ 3- تقویت زیر ساخت ها، سیستم های اطلاعاتی و مدیریتی؛ 4- ارتباطات، آموزش و مشارکت عمومی.
    نتیجه گیری
    تلاش برای سازمان دهی رویکردهای چند بعدی به عوامل موثر در تصادفات، با در نظر گرفتن شرایط فرهنگی، اجتماعی و روانی هر منطقه امری بدیهی به نظر می رسد. مداخله موثر بر پایه درک مفهومی از تمامی عوامل دخیل در رانندگی شکل می گیرد؛ نگاه همه جانبه لازمه تاثیر بر مقولات پیچیده است. لذا قالب تئوریک مشخص و تفصیلی باید مهیا شود تا بتوان بر اساس آن مداخلات را طراحی کرد. دستورالعمل های موجود برای نیروهای درگیر و نقش آفرین درکنترل تصادفات ترافیکی نیازمند همکاری و تشریک مساعی همگانی است.
    کلیدواژگان: جاده، راننده، رانندگی، تصادف، حوادث
  • کتایون جهانگیری، ژیلا صدیقی صفحه 60
    مقدمه
    زنان از جمله گروه های آسیب پذیر در برابر بحران ها و بلایا به شمار می آیند. هدف از انجام این پژوهش شناسایی و تحلیل علل موجد این آسیب پذیری و ارائه راهکارهایی برای پیشگیری یا به حداقل رساندن آسیب های وارده به سلامت زنان بوده است.
    روش ها
    این مطالعه در دو بخش مروری و کیفی(بحث گروهی متمرکز) انجام شده است. بدین منظور از حضور صاحب نظران و دست اندرکاران علمی اجرایی مدیریت بحران کشور در نشست های کمیسیون نقش بانوان در مدیریت بحران در اولین همایش سراسری مدیران بحران بهره گرفته شد.
    یافته ها
    حضور کمرنگ زنان، به خصوص در سازمان های دولتی مسئول، عدم وجود ارزیابی مدون در خصوص نیازهای زنان، وجود خلاء های قانونی، عدم تخصیص اعتبار به امور مربوط به بانوان در مدیریت بحران، عدم حضور یا حضور کمرنگ مدیران و کارشناسان زن در حیطه مدیریت بحران، اعزام امدادگران مرد به مناطق آسیب دیده و عدم حضور بانوان در تیم های اعزامی و نبود مراکز تخصصی آموزشی برای بانوان امدادگر از یافته های این پژوهش به شمار می آیند.
    نتیجه گیری
    تقویت آموزش همگانی با تاکید بر آموزش بانوان، فعال کردن شبکه های ارتباطی بانوان، تقویت مهارت های عملی بانوان برای مواجهه با بلایا، ایجاد و تقویت سازمان های غیردولتی بانوان با هدف پیشگیری و مقابله با بحران ها، تقویت حضور بانوان در رده های مدیریتی سازمان های مسئول در مقابله با بلایا، تدوین قوانین حمایتی از بانوان، انجام پژوهش های مرتبط و ارائه نتایج آن به مسئولین برای بهره برداری در برنامه های مقابله با بحران، اختصاص سهمیه به بانوان برای استخدام در سازمان های مرتبط، تعریف حداقل یک جایگاه به عنوان مسئول امور بانوان در رده های ستادی و تیم های اعزامی به مراکز دستخوش بحران و تربیت نیروی انسانی آموزش دیده در حیطه های مرتبط به امور بانوان به ویژه بهداشت باروری در مدیریت بحران از جمله راهبردهایی است که اتخاذ آن، کاهش این آسیب پذیری را در پی خواهد داشت.
    کلیدواژگان: سلامت زنان، تحلیل آسیب پذیری، بلایا، مطالعه کیفی
  • حمیدرضا حاتم آبادی، شهرام علمداری، علی وفایی، حمید کریمان، علی ارحمی دولت آبادی، افشین امینی، علی شهرامی صفحه 67
    مقدمه
    کشور ایران از نظر بلاخیز بودن چهارمین کشور در آسیا و دهمین کشور در جهان به شمار می رود و همواره در معرض بلایای طبیعی، انسان ساخت و تروریستی قراردارد. هدف از این مطالعه تدوین برنامه مدیریت بحران برای بیمارستان شهدای تجریش بود.
    روش ها
    در این مطالعه، ابتدا برنامه های مدیریت بحران امریکا و اروپا به صورت بومی اصلاح و تدوین شد و پس از تهیه نقشه هوایی و تعیین موقعیت استقرار واحدها و مسئولان درگیر در آن، در دو حالتی که بیمارستان سالم یا تخریب شده است، به ارائه آموزش های لازم پرداخته و با انجام مانور عملکردی به بررسی درس های گرفته شده از آن می پردازیم.
    یافته ها
    برنامه ریزی به گونه ای باید باشد که با توجه به آموزش چارت سازمانی از پیش طراحی شده بلافاصله پس از حادثه، کمیته بحران بیمارستان مشتمل بر واحد های مختلف تشکیل و برای هر واحد یک مسئول همراه با سه جانشین در نظر گرفته شود. به دنبال دستور صادره از رئیس ستاد بحران دانشگاه به رئیس بیمارستان و سپس اعلام به مسئولان واحدها، فرایند عملیات باید آغاز شود و مسئولان واحدها نیروهای خود را فراخوان نمایند و به انجام وظایف از پیش تعیین شده بپردازند و پس از انجام وظایف محوله و به دنبال رسیدن دستور از مقامات بالاتر عملیات را خاتمه دهند.
    نتیجه گیری
    باید براساس امکانات و تجهیزات موجود در کشور برنامه های مدیریت بیمارستانی بحران تدوین گردد و پس از آموزش های لازم به مسئولان درگیر، در یک گروه داخل بیمارستانی به صورت مانور عملکردی اجرا و با بررسی درس های گرفته شده از آن به نقد و بررسی نقاط قوت وضعف آن پرداخته شود
    کلیدواژگان: مدیریت بحران، برنامه ریزی، بحران بیمارستانی، اورژانس
  • علیرضا فلاحی، لیلا مهدوی، علیرضا کریمی، صمد طلایی شمس صفحه 80
    مقدمه
    آمادگی کامل بیمارستان و پرسنل و آگاهی پرسنل با خطرات، سوانح و مدیریت بحران کمک موثری در مدیریت بحران در هنگام زلزله می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی یک بیمارستان نظامی تهران از لحاظ آسیب پذیری در برابر زلزله است.
    روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی و میدانی است که پرسشنامه ای با 18 سوال باز و تشریحی میان 30 نفر از کارکنان بیمارستان توزیع شد که پاسخ دهندگان نظرات خود را اعلام نمودند. در مرحله بعد، ضمن مطالعه پاسخنامه های جمع آوری شده و ارزیابی مفهومی سئوالات پرسشنامه ها و میزان درک پاسخ دهندگان که 30 نفر از پرسنل بیمارستان بودند و به طور تصادفی برگزیده شده بودند، بررسی و سپس تحلیل آماری شد. اجزای غیر سازه ای با چک لیست بررسی شدند.
    یافته ها
    83 درصد از پاسخ دهندگان بیان کرده اند که سیستم هشدار در مواقع بحران در بیمارستان وجود ندارد، ولی لازم است. 50 درصد کارکنان اعلام کرده اند که سیستم های حفاظتی در بیمارستان دارد. 75 درصد از پاسخ دهندگان، آموزش نحوه مقابله سریع، نحوه مقاوم سازی اجزای غیرسازه ای و نحوه همکاری با گروه های امداد در مقابله با بحران را موثر و بیشتر کارکنان اتاق مقاوم بیرون از ساختمان و محوطه ای در بیمارستان مانند پارکینگ بیمارستان را برای اسکان موقت مناسب دانسته اند. وجود ستاد حوادث غیرمترقبه و چارت سازمانی مشخص در خصوص مدیریت بحران از نقاط قوت داخلی و رعایت نشدن برخی استانداردهای سازه ای و غیرسازه ای از مهم ترین نقاط ضعف داخلی بود.
    نتیجه گیری
    علی رغم وجود کمیته حوادث غیر مترقبه و داشتن چارت سازمانی مدیریت بحران و نقاط قوت داخلی بسیار دیگر، در مجموعه بیمارستان نقاط ضعفی نیز به چشم می خورد. همچنین با وجود فرصت های بیرونی مناسب در اطراف مجموعه بیمارستان، تهدید های بیرونی بسیاری نیز در مواقع بحرانی ممکن است بر مشکلات بیمارستان بیافزاید.
    کلیدواژگان: زلزله، آمادگی بیمارستانی، مدیریت بحران، اجزای غیر سازه ای
  • یاسمین استوار ایزدخواه صفحه 87
|
  • Mohammadi Yeganeh Sh, Asadi Lari M., Seyedin H., Maher A Page 1
    Background
    One of the important tasks of medical centers is to provide emergency services to the injured during an earthquake. Therefore, these medical centers always should be prepared to deal with such circumstances. Non-structural elements are the important components of medical centers that should be considered. In this study, qualitative and quantitative performance of equipment and non- structural vulnerability of seven public hospitals in Tehran city have been evaluated during an earthquake.
    Methods
    In this cross-sectional research, all public hospitals in Tehran city were studied including governmental or public, private, military and also social security. Using WHO / PAHO Standard Checklist, seven public hospitals were selected and evaluated by convenience sampling method in eleven sections.
    Findings
    According to the results, the lowest functional level was observed in emergency exit systems, communication systems, furniture and equipment. The studied hospitals were at a satisfactory level in heating and cooling systems, ventilation systems of care units, fire detection and extinguisher. Although 56% of the mentioned hospitals were at a satisfactory level in overall assessment of performance in non-structural features, the critical, vital and effective sections of the hospitals were functioning at an average and some in even low levels of safety.
    Conclusion
    Totally, the hospitals lacked a proper preparation in disaster in non-structural evaluation; furthermore, there was a standard instruction in non-structural immunization that hospitals should consider in preparation.
  • Jalilian H., Moradi M., Azhari L Page 10
    Background

    Nowadays, it is believed that customer-oriented culture should be considered as a main program in organizations. Thus, this paper aims to study the satisfaction and its effective factors among clients and beneficiaries at physiotherapy section of Red Crescent society of Hamedan Township.

    Methods

    In this applied survey research, data was collected by the researcher-made questionnaire. About 210 clients and beneficiaries of physiotherapy section were chosen in 2010; then 66 persons were selected and studied based on Cochran formula.

    Findings

    The results show that complete satisfaction of respondents was above average in terms of gender, education and age (over 3 with criterion of 5); however, there was a meaningful relationship between client's satisfaction with participation in care process, the efficiency of rehabilitation equipment, regulations and discipline in dealing with clients, persistence, seriousness and enthusiasm in offering services to the clients and also the center self directed in providing services.

    Conclusion

    According to the results, the mangers should attempt to improve beneficiaries and clients satisfaction with their participation in some activities including healing process, improvement of rehabilitation equipment quality, providing timely services, observing regulations and discipline in dealing with clients, having the emotional relationship with patients.

  • Esmaeili Vardanjani S., Cheraghi M., Masoudi R., Rabiee L., Keivani Hafshjani Page 19
    Background
    The patient's first encounter is usually with the prehospital emergency. In order to meet the clients and beneficiarie's needs, it is necessary the prehospital emergency nurses be a competent decision maker based on the patient's unstable conditions.This study aims to examine the factors influencing on the manner of prehospital emergency nurse's decision making in emergencies and during the mission.
    Methods
    In this qualitative study, 18 nurses of prehospital emergency bases of Shahrekord University of medical sciences were studied. Data was collected by using semi-structured and in-depth interviews, and also it was used content analysis to analyze the qualitative data. The interviews were transcribed verbatim and analyzed concurrently with the data collection.
    Findings
    By analyzing the data, five main themes were known as the influencing factors in prehospital emergency nurse's decision making which are as follows: 1) patient-related factors; 2) nurse-related factors; 3) environmental factors; 4) colleagues related factors; 5) the factors related with the type of event and mission.
    Conclusions
    The findings provide a deep understanding of the effective factors in prehospital emergency nurse's decision making. Deep understanding of the manner of prehospital emergency nurse's decision making can facilitate more effective decisions in emergencies, during the mission as well as its related factors and also influence on the output of nursing and medical cares.
  • Cheraghi Ma, Mohammad Nejad E., Salari Page 33
    Background
    Cardio-Pulmonary Cerebral Resuscitation (CPCR) is a systematic and purposeful series of action has been using by nurses for restoring the vital function of central body organs such as heart, lung and brain. Apply of teaching is a numerous recommended method for improving nurses knowledge and skill related to PCPR in majority of published papers. Therefore, the aim of this study was to assessment of CPCR educational workshops effect on nurses knowledge based on American Heart Association (AHA) guideline that has been done in 2010.
    Methods
    Using a quasi-experimental study, the knowledge level of 130 nurses of Tehran university medical sciences was assessed in three steps including before, after, and 2 months later of holding the teaching workshop. Using a 20-item questionnaire on basic, advanced cardiac life support and CPCR according to AHA 2010 guideline, data were gathered. The method of teaching workshop was two integrated sections including lecturing and practical demonstration on basic and advanced CPCR concept during two days (16 hr). Using SPSS, the data were analyzed by applying descriptive and analytical statistical tests.
    Findings
    The discrepancy of average knowledge scores related to basic and advanced before teaching workshop (8.6), after (14.9), and 2 month later to the workshop (13.2) indicated the effect of teaching workshop. Comparing the means of the pre- test, post- test and test after 2 months was statistically significant. Nevertheless, in some parts such as on time applying of defibrillation and do the first step in patient with cardio respiratory arrest had the minimal effect from teaching workshop.
    Conclusion
    Since the results indicated that the teaching workshop on basic and advanced CPCR can improve nursing related knowledge; therefore, holding the similar means as theoretical and practical courses in a regular base is recommended.
  • Rashidi M., Rameshat M., Gharib H Page 40
    Introduction
    Population density and economic loading led to various and multiple functions in Tehran. The most important concern of Tehran province is natural disasters including earthquake. This study aims to identify risk areas and to prepare the vulnerability maps by different degrees of vulnerability.
    Methods
    In this descriptive study, the relationship between socio-economic indicators was analyzed with the effective factors causing vulnerability in Tehran province by using GIS in different layers.
    Conclusion
    In order to offset the losses of earthquake the actions for empowerment should take into consideration in natural disasters in Tehran. Disaster management should be empowered regarding the physical- space characteristics and also strategic nature of Tehran province.
  • Kheirabadi Gh, Bolhari J Page 48
    Background
    Damages and injuries, which are about 12% of all kinds of diseases, are the third important reason of fatality in the age of 1 to 40 that mostly results from traffic accidents. According to World Health Organization data, 25 percent of total mortality belongs to death in roads. This study aims to study and to review all current approaches in order to reduce mortality of road accidents.
    Methods
    In this review article, all relevant studies were searched and studied by using Medline and Cochrane library databank in1990-2009 and also some Persian papers with key words such as road injuries, road accident, driving behavior, effective human factors related to road accidents, psychology of accidents, and interventional approaches.
    Findings
    The necessary interventions summarized in the four categories: 1) the emphasis on rules implementation and support; 2) providing coordination between drivers, vehicles and executives; 3) strengthening the infrastructure, information and management systems; 4) communication, public participation and education
    Conclusion
    Attempt to organize multi-dimensional approaches depends on effective factors in accidents regarding the cultural, social and psychological states in the region. Effective intervention arises from a conceptual understanding of all factors involved in driving. Complex issues should be taken into consideration comprehensively. So, a detailed theoretical framework should be provided in order to design the necessary interventions. For this reason, the available instructions for the involved actors in controlling traffic accidents require public cooperation and collaboration.
  • Jahangiri K., Sadighi J Page 60
    Background And Objective
    Women are one of the most vulnerable groups in disasters. The aim of this study was to identify the influential factors of the vulnerability of women and proposed strategies for risk reduction the vulnerability of women's health in disasters.
    Materials And Methods
    This study conducted in 2007 and consisted of two methodologies. The first was a narrative review and the second was a qualitative study (focus group discussion) to determine the views and opinions of decision makers with respect to influential factors and strategies for improving approaches of women's vulnerability in disasters.
    Results
    The main findings of this study were lack of presence of women especially in the responsible government agencies, lack of needs assessment regarding women in disaster situation, lack of legal support of women, lack of credit allocation to women in disaster management, absence or lack of female directors and experts in domain of disaster management, dispatch often men relief workers to affected areas without women's in the team, lack of specialized training centers for women's relief workers.
    Conclusion
    The main strategies that could reduce the vulnerability of women in disasters are strengthening public education, enable women through communication networks, reinforce practical skills for women facing disaster, creating and reinforcing women's NGOs for the purpose of forming its humanitarian activities in crisis prevention, legislation to support of women, to conduct appropriate researches and presenting the results to relevant authorities to take advantage of the plan to deal with disaster (e.g. to determine the needs of women survivors of the disaster), allocation of quotas to women for employment in the relevant organizations, defined some positions responsible for women in the category headquarter and dispatched teams to undergo disaster regions, and train dispatched teams to improved their skills in all areas related to women's health especially in reproductive health in disaster and crisis situations.
  • Ali Vafaee, Alamdari Sh, Kariman H., Arhami Dolatabadi A., Amini A., Shahrami A Page 67
    Background
    Iran is the fourth disaster prone country in Asia and tenth in the world. It constantly exposed to natural and manmade disasters and terrorist attacks. The paper is going to develop a crisis management plan for Shohada hospital.
    Methods
    In this study, firstly crisis management programs in America and Europe are amended and compiled. Then, by providing aerial maps and positioning of unit's establishment, the involved officials will provide necessary training and functional exercises in order to examine the lessons learned when the hospital is intact or has been destroyed
    Findings
    Regarding the pre-designed organization chart training immediately after disaster, the program should be planned and hospital crisis committee comprising various units of the hospital should be established and a responsible associated with three successors considered for each unit. The operation should be started following the issuance of Chief of Staff to the hospital president and to the authorities of the units. Then, the authorities should recall their personnel, accomplish the predetermined tasks and also should end the operation by top officials command.
    Conclusion
    The results indicated that the hospital crisis management programs should be compiled based on available facilities and equipment regarding the natural disasters around the world, failure of managers responsible for controlling crises such as Taiwan earthquake, and lack of adequate facilities to deal with nuclear and chemistry crises in America. At the end, the strength and weak points should be examined by providing the necessity training and performing as maneuver for the involved authorities in the hospital.
  • Fallahi A., Mahdavi L., Karimi A., Talaee S Page 80
    Introduction
    The hospital personnel and staff preparedness and their knowledge about hazards, disasters and also disaster management are effective in disaster management during an earthquake. The present study aims to study the vulnerability of a military hospital against earthquake in Tehran.
    Methods
    In this descriptive field study, questionnaire (with 18 open questions) was distributed among 30 staff of hospital. Then, the answers were studied and analyzed definitely. Non-structural components were evaluated with the checklist.
    Findings
    About 83% of respondents have declared that there is no warning system in hospital in time of disaster. About 50% of staff have announced that the hospital has a protective system. 70% of respondents have believed some items are necessary such as: learning how to deal quickly; how to retrofit non-structural components; and how to cooperate with relief workers dealing with disaster. Most of respondents thought that there should be a resistant room or parking outside the hospital as a temporary housing. Unexpected disasters headquarter and disaster management organizational chart are considered as strength points and lack of some structural and nonstructural standards are as the weak points in the mentioned hospital.
    Conclusion
    There are some other weak and strength points in hospital despite having committee of unexpected disasters and disaster management organizational chart. Although, there are some opportunities outside the hospital, many external threats may increase the hospital problems in time of disasters.