فهرست مطالب

Scientific Journal of Rescue Relief - Volume:7 Issue: 3, 2016

Scientific Journal of Rescue Relief
Volume:7 Issue: 3, 2016

  • بهای روی جلد: 50,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1395/04/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • حمید شاهبندرزاده *، پروین گشمردی، رحیم قاسمیه صفحه 1
    مقدمه
    با افزایش جمعیت شهری و به تناسب آن افزایش ترافیک معابر، یکی از مهم ترین مسائل پیدا کردن راه حلی برای کم کردن زمان امدادرسانی درون شهری هست. ازآنجاکه زمان در پاسخگویی به بحران بسیار مهم است، مسیریابی تیم های ارزیابی به عنوان یک مسئله مطرح شده است. بررسی ادبیات موضوعی نشان می دهد، تعداد پژوهش های اندکی در داخل کشور به مبحث مدل سازی ریاضی در مدیریت بحران پرداخته اند.
    روش
    هدف این تحقیق، یافتن کوتاه ترین مسیر ممکن بین تمام نقاط اصلی یک منطقه آسیب دیده برای تیم ارزیابی خسارات می باشد، به طوری که تیم ارزیابی همه نقاط اصلی یک منطقه را فقط یک بار بازدید کند و درنهایت به نقطه مبدا بازگردد. با استفاده از مدل های تحقیق در عملیات برای مسیریابی تیم های ارزیابی خسارات مناطق زلزله زده، در این پژوهش منطقه بهمنی بوشهر به عنوان نمونه انتخاب شد که در این ناحیه، میدان ها، چهارراه ها، سه راه ها و همچنین نقاط پرجمعیت، به عنوان نقاط اصلی (جمعا نوزده گره) انتخاب شد. یک گره به عنوان ایستگاه، در خارج از ناحیه و بقیه گره ها به عنوان نقاط حادثه دیده در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    مدل ریاضی با استفاده از نرم افزار لینگو با 18 گره و 28 مسیر موجود بین این گره ها کدنویسی و کوتاه-ترین مسیر دستیابی به همه گره ها مشخص شد.
    نتیجه گیری
    نتیجه این تحقیق راهنمایی بسیار موثری برای مدیریت بحران استان به شمار می آید که با مشخص شدن کوتاه ترین مسیر، امدادرسانی سریع تر و تلفات جانی کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: مدیریت بحران، مسئله مسیریابی تیم ارزیابی خسارات، مدل ریاضی، نرم افزار لینگو
  • مینا نظری کمال*، مرتضی مرادی پور، شیدا صرافزاده، حمیدرضا اسکاش، محبوبه روح الهی، عبدالرضا ارغایی صفحه 12
    مقدمه
    طرح محب سازمان بهزیستی از 1386 بر تشکیل گروه های محلی مدیریت بحران در محله/روستا تمرکز یافت. به دلیل برخی کاستی های طرح اولیه محب، این طرح طی سال های 1390 تا 1392، به وسیله موسسه تخصصی کارامدیران بحران ایرانیان بازمهندسی گردید تا ساختار و ارتباط تیم های محلی محب با بهزیستی شهرستان و استان در شرایط اضطرار بهبود یابد. هدف تحقیق حاضر ارزیابی اثربخشی بازمهندسی طرح محب در قالب سازماندهی، توجیه و برگزاری مانور برای کارکنان اداره بهزیستی بود.
    روش
    این مطالعه از نوع طرحهای مورد شاهدی است که گروه های مداخله/کنترل را با هم مقایسه می نماید. در این مطالعه که طی 1393 تا 1394 اجرا شد،دانش و نگرش کارکنان بهزیستی و آمادگی ادارات بهزیستی در چهار استان که طرح بازمهندسی محب در آن اجرا شده بود با چهار استان که طرح در آنها اجرا نشده بود مقایسه گردید.
    یافته ها
    دانش کارمندان گروه مداخله به طور معنی دار بیشتر از گروه کنترل بود (001/0>p-value). اختلاف مشاهده شده میان نمره نگرش کارمندان در گروه مداخله و کنترل از نظر آماری معنی دار نبود (110/0p-value=). اختلاف میزان آمادگی اداره بهزیستی استان در گروه مداخله با کنترل، معنی دار نبود اما آمادگی ادارات بهزیستی شهرستان های مداخله به طور معنی دار بیشتر از آمادگی ادارات شهرستان های کنترل بود. (029/0p-value=)
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که اقدامات توانمندسازی انجام گرفته شامل سازماندهی اضطراری، جلسات توجیهی/آموزشی و مانور طرح بازمهندسی شده محب، به جز حوزه نگرش، در بخش آمادگی سازمانی و ارتقای دانش تاثیر معناداری داشته است.
    کلیدواژگان: بازمهندسی طرح محب، دانش، نگرش، آمادگی سازمانی
  • رقیه حیدری*، سیدعلی حسینی، قاسم موسوی، نقی صفری صفحه 27
    مقدمه
    تامین تمهیدات لازم به منظور مواجهه با بحران های محیطی و سوانح طبیعی از مسایل اساسی در کاهش تلفات انسانی و خسارات اقتصادی در مدیریت بحران محسوب می شود. هدف این مقاله شناسایی چالش های مدیریت راهبردی در مقابله با بحران های طبیعی در شهر های بزرگ است. در این خصوص، توجه به مسئله آمادگی و آشنایی و آگاهی از نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید پیش روی مدیریت بحران در سازمان های شهر رشت ضرورتی ویژه دارد. سوالات اصلی مقاله درباره شناسایی عوامل قوت، ضعف، فرصت و تهدید سازمان ها و ارائه راهبردهای مناسبی برای آمادگی این سازمان ها در مواجهه با بلایای طبیعی است.
    روش
    در این مطالعه، روش تحقیق توصیفی- تحلیلی، شیوه اجرای آن پیمایشی و نوع تحقیق کاربردی است. در بخش تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل SWOT استفاده شده است. بدین منظور، فهرستی از نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت ها و تهدیدهای سازمان ها در زمینه آمادگی در مواجهه با بلایای طبیعی شناسایی و با طراحی پرسشنامه از کارشناسان و متخصصان نظرخواهی شد و با توجه به عوامل چهارگانه SWOT استراتژی های SO-ST-WO-WT ارائه شد. از 60 نفر افراد مایل به همکاری و صاحب نظر در شهر رشت، 52 نفر اعم از کارکنان مدیریت بحران و حوادث استان، هلال احمر، شهرداری، بانک، راه و شهرسازی و آموزش و پرورش بر اساس جدول مورگان انتخاب شدند.
    یافته ها
    با ترکیب عوامل چهارگانه در تولید استراتژی های WO، WT،SO،ST آنها بدین شکل رتبه بندی شدند: استراتژی های WO با میانگین 374/3 در رتبه اول، استراتژی های SO با میانگین 351/3 در رتبه دوم، استراتژی هایWT با میانگین 308/3 در رتبه سوم و استراتژی های STبا میانگین 285/3 در رتبه چهارم قرار دارند. یافته های تحقیق نشان داد که کشیدگی نمودار به طرف فرصت ها و به راهبردهای بازنگری نزدیک است.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، مسئولان باید برای کسب آمادگی سازمان ها در هنگام وقوع حوادث تلاش کنند و با کاستن از ضعف ها حداکثر استفاده را از فرصت های موجود ببرند.
    کلیدواژگان: مدیریت بحران، آمادگی، تحلیل SWOT، شهر رشت
  • نوید سراوانی*، ابراهیم حدادی صفحه 44
    مقدمه
    محیط پیرامونی بشر همواره مستعد وقوع انواع بحران ها و تهدیدات است و ضرورت اتخاذ تصمیم صحیح در این شرایط که مستلزم به کارگیری دانش می باشد امری انکارناپذیر است. با توجه به اینکه امروزه پدافند غیرعامل نقش مهمی در کاهش آسیب پذیری ایفا کرده است هدف این پژوهش بررسی تاثیرمولفه های مدیریت دانش بر پدافند غیرعامل در سازمان جمعیت هلال احمر استان سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از سازمان های تاثیرگذار در این حوزه است.
    روش
    این پژوهش با داشتن یک رویکرد علی، از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت گردآوری اطلاعات از نوع توصیفی است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه است که روایی و پایایی آن به ترتیب با نظرخواهی از متخصصان امر و محاسبه آلفای کرونباخ (8/0) تایید شد. 310 نفر از جامعه 1600 نفری امدادگران به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. از آزمون آماری کولموگروف- اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSS19 وAMOS استفاده شد.
    یافته ها
    با توجه به مطلوب بودن سطوح معناداری و تایید فرضیه های پژوهش مشخص شد که مدیریت دانش بر پدافند غیرعامل در سازمان جمعیت هلال احمر استان سیستان و بلوچستان تاثیر معناداری دارد و مقدار ضریب این تاثیر برابر با 843/0 است و مولفه های مدیریت دانش نیز به ترتیب با ضرایب خلق دانش (749/0)، جذب دانش (809/0)، سازماندهی دانش (808/0)، ذخیره دانش (804/0)، انتشار دانش (918/0) و به کارگیری دانش (717/0) بر پدافند غیرعامل تاثیر معناداری دارند. به بیان دیگر در ازای هر واحد افزایش یا کاهش در مدیریت دانش و مولفه های آن، پدافند غیرعامل به اندازه ضرایب فوق تاثیر می پذیرد.
    نتیجه گیری
    در پایان مشخص شد که مدیریت دانش و مولفه های آن بر پدافند غیرعامل تاثیر معناداری دارند به گونه ای که تقویت هر کدام از عوامل فوق باعث اجرای بهتر پدافند غیرعامل می شود، از این رو، مدیران سازمان ها باید همواره سعی کنند مدیریت دانش را (که امروزه جزئی جدایی ناپذیر از وظایف مدیریتی آنها در تمام سطوح است) همواره مد نظر قرار دهند و محیط و ابزار را به گونه ای پای کار آورند که تمام مولفه های مدیریت دانش در سازمان اجرایی شود. از طرفی امروزه توجه به پدافند غیرعامل درتمام دنیا رشد چشمگیری داشته است و با گذشت زمان نیاز بیشتری به این علم احساس می شود، لذا وجود یک رویکرد دانشی باعث اجرای بهتر پدافند غیرعامل می شود.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، مدیریت بحران، پدافند غیرعامل، پدافند عامل
  • نسرین شریفی*، محمدجاسم شاهسونی، حمیدرضا وارثی صفحه 56
    مقدمه
    امروزه افزایش جمعیت شهرها موجب افزایش نیاز به خدمات شهری شده است و در این میان نکته حائز اهمیت، توزیع بهینه مراکز ارائه دهنده خدمات است. ایستگاه های آتش نشانی از جمله عناصر و کاربری های خدماتی اورژانسی شهرهاست که نقش مهم و حیاتی در حفاظت از جان و مال مردم در برابر حوادث مختلف به ویژه آتش سوزی ها دارند. یکی از دل مشغولی های برنامه ریزان شهری در فضاهای شهری، طراحی و مکان یابی فضاهای خدماتی مناسب و مطلوب است. هدف اصلی تاسیس ایستگاه های آتش نشانی تامین بخشی از امنیت شهر در راستای برنامه های از قبل تعریف شده آنهاست. لازمه رسیدن به این هدف، اعمال دید سیستماتیک و یکپارچه به عناصر شهری به صورت میکرو و جهت دهی ساختار شهر به صورت ماکرو می باشد.
    روش
    دیدگاه اصلی در این مقاله، توصیفی- تحلیلی و نوع آن کاربردی است. اطلاعات مورد نیاز آن از طریق مشاهدات میدانی، منابع کتابخانه ای، سالنامه های آماری، مطالعه طرح های جامع و تفصیلی شهر نجف آباد، نقشه 1:5000 وضع موجود و تفصیلی این شهر به دست آمد، سپس با استفاده از نرم افزار GIS و نوار ابزار الحاقی AHP به این نرم افزار و پس از طی مراحل ورود اطلاعات، مدیریت داده ها، تجزیه و تحلیل و پردازش داده ها، مکان های مناسب برای ایجاد ایستگاه های آتش نشانی جدید مشخص و اولویت بندی گردید. در این پژوهش از توانایی های تحلیلی سیستم اطلاعات جغرافیایی و مدل های مکان یابی گنجانده شده در این نرم افزار و وزن دهی و عملیات بافرینگ و غیره استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های حاصل نشان می دهد که با توجه به شعاع عملکردی، 1500 تا 2000 متر برای هریک از ایستگاه های موجود، قسمت هایی از شهر، خارج از محدوده عملکرد بوده است. بر همین اساس، مناطق 5، 2 و6 به ترتیب بالاترین میزان اولویت را داشتند، ازاین رو، 3 ایستگاه جدید برای احداث در مناطق مذکور پیشنهاد داده شده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج باید گفت که شعاع عملکرد ایستگاه های آتش نشانی موجود، پاسخگوی نیاز جمعیت شهر نبود، لذا مکان یابی ایستگاه های جدید با درنظرگرفتن پارامترهای مختلف ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ایستگاه های آتش نشانی، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی(AHP)، همپوشانی شاخص ها (IO)، مکان یابی، نجف آباد
  • سمیرا سادات پورحسینی*، محمود نکویی مقدم، علی اردلان، مجید اشرف گنجویی صفحه 72
    مقدمه
    تعیین اولویت های پژوهشی نقش مهمی در جلوگیری از اتلاف منابع دارد، همچنین باعث می شود اجرای پژوهش ها بر اساس نیازهای واقعی باشد. در این مطالعه برآنیم تا با تعیین اولویت های تحقیقاتی نظام مدیریت بلایا در استان کرمان در اثربخش تر نمودن مدیریت بلایا در این استان قدم برداریم.
    روش
    پژوهش حاضر یک پژوهش کیفی و کاربردی است و جامعه مورد پژوهش نیز سازمان های مسئول در مدیریت بحران بوده اند. داده ها به دو صورت میدانی و مطالعه اسناد گردآوری شده و برای تحلیل آنها از روش تحلیل محتوا و آمار توصیفی استفاده شده است.
    یافته ها
    مهم ترین اولویت های پژوهشی به دست آمده شامل نقش آموزش در کاهش خسارات ناشی از بلایا، تهیه نقشه راه های مناطق مختلف استان، تشکیل بانک اطلاعاتی شهری، روش های بهینه هماهنگی بین سازمانی و درون سازمانی، بررسی میزان رعایت استانداردهای ساختمان سازی در استان، بررسی خطرپذیری شهرستان ها و روستاها در برابر سوانح، ارائه راهکارهای حل معضل کم آبی بودند.
    نتیجه گیری
    لازم است فرایند اولویت گذاری به صورت دوره ای به عنوان مثال به صورت سالانه انجام گیرد تا اجرای پژوهش ها بر اساس نیازهای واقعی باشد. همچنین اولویت های تعیین شده، پس از داوری و پایش دقیق به مرحله اجرا درآورده شوند.
    کلیدواژگان: اولویت گذاری پژوهشی، مدیریت بحران، حوادث و بلایا
  • سمانه سلطانی*، فریده دوکانه ای صفحه 84
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی آموزش مدیریت استرس به شیوه شناختی- رفتاری بر فرسودگی شغلی و رضایت زناشویی کارکنان هلال احمر بود.
    روش
    پژوهش از نوع نیمه آزمایشی است که در آن از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش را کارکنان هلال احمر شهر تهران تشکیل می دهند. افراد نمونه در وهله اول به صورت نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب و پس از تکمیل پرسشنامه های رضایت زناشویی و فرسودگی شغلی برای ورود به تحقیق با استفاده از نمونه گیری تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل (15 نفر برای هر گروه) برگزیده شدند. گروه آزمایش در 10 جلسه گروهی آموزش مدیریت استرس به شیوه شناختی- رفتاری شرکت کردند، درحالیکه گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. در نهایت، داده های جمع آوری شده با استفاده از تحلیل کواریانس تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهد که بین میانگین نمرات پس آزمون گروه آزمایش و کنترل تفاوت معناداری وجود دارد و آموزش مدیریت استرس به شیوه شناختی- رفتاری به طور معناداری موجب کاهش فرسودگی شغلی و افزایش رضایت زناشویی کارکنان شده است. (01/0>P)
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، انجام مداخلات بر اساس آموزش مدیریت استرس به شیوه شناختی- رفتاری می تواند در بهبود وضعیت شغلی و زناشویی کارکنان هلال احمر مفید باشد.
    کلیدواژگان: آموزش مدیریت استرس به شیوه شناختی، رفتاری، فرسودگی شغلی، رضایت زناشویی، کارکنان هلال احمر
  • مقاله آموزشی
  • نواب شمس پور، اشرف سادات موسوی، امیرالدین روحنواز، سعید حیدری کلده صفحه 96
|
  • Hamid Shahbandarzadeh, Rahim Ghasemiyeh, Parvin Gashmardi Page 1
    Background
    With the urban population growth, and accordingly the increase in road traffic, one of the most important factors is to find a suitable solution to decrease the intra-city response time; thus, it is highly important to send a team to the affected areas in order to evaluate the loss and estimate the demand. Since time is critical in responding to crisis, routing of assessment teams was considered as a problem. The literature review shows that a very few studies have addressed the mathematical modeling in crisis management. However, this research aimed to find shortest possible route for Damage Assessment Team in order to assess damages in the affected area. So that the assessment team visited all the main points of the region only once and finally return to starting point.
    Method
    In this study, Bahmani region in Bushehr city was studied and selected by using operations research models for routing earthquake damage assessment teams and the main points of this region were identified as the nodes of the model (19 nodes in total).
    Findings
    By using Lingo software, the mathematical model was coded with18-nodes and 28-existing paths between these nodes and the shortest path to all these nodes were identified.
    Conclusion
    According to the results, this research may develop an effective guide for crisis management of the province; as a result fast relief provides and fatalities will be reduced by identifying the shortest route.
    Keywords: crisis management, damage assessment team routing problem, mathematical model, Lingo software
  • Mina Nazari Kamal*, Hamid Reza Eskash, Sheida Sarrafzadeh, Morteza Moradipour, Abdolreza Arghaei, Mahboubeh Rouhollahi Page 12
    Background
    MOHEB project of State Welfare Organization was focused to form local disaster management teams (in the neighborhood or village) in 2007. In order to improve the structure and communication between MOHEB local teams and welfare organization in city and province in emergencies, the project reengineered by specialized Institute of Karamodyran Iranian crisis due to some deficiencies during 2011 to 2013. This study aimed to evaluate the effectiveness of organization, justification and holding maneuver of MOHEB project reengineering in welfare organizational staffs.
    Method
    In this quasi-experimental and case-control study, knowledge and attitude of welfare organization staffs and also preparedness of welfare organization of a group of four provinces which were subject to MOHEB reengineering was compared with a control group in 2014-2015
    Findings
    According to the findings, staff knowledge in intervention group was significantly higher than the control group (p-value<0.001). The observed difference of attitude was not statistically significant between two groups (p-value=0.110). The organizational preparedness of province welfare organization did not differ significantly between two groups; however, the preparedness of city welfare organization offices was significantly higher in intervention group. (P-value=0.029)
    Conclusion
    The results showed that measures of empowerment taken including emergency organization, briefings & training sessions and reengineered MOHEB project maneuver except attitude had a significant effect on welfare organizational preparedness and staff knowledge.
    Keywords: MOHEB project reengineering, knowledge, attitude, organizational preparedness
  • Roghayeh Heidari*, Seyyed Ali Hosseini, Ghasem Mousavi, Naqi Safari Page 27
    Background
    The fundamental problem for casualty reduction and economic losses in crisis management is to supply arrangements in order to deal with environmental crises and natural. This article aimed to identify the strategic management challenges dealing with natural disasters in large cities. In this regard, pay attention to the readiness and know about the strengths, weaknesses, opportunities and threats facing the crisis management in organizations had a great importance in Rasht. The main questions were about to identify the factors strengths, weaknesses, opportunities and threats of organizations and to provide the appropriate strategies for these organizations to be prepared dealing with natural disasters.
    Method
    In this descriptive and applied study, the SWOT analysis were used to assess and identify strengths, weaknesses, opportunities and threats points dealing with natural disaster preparedness in organizations; also the questionnaire was designed based on the experts’ opinions; and SO-ST-WO-WT strategies were presented according to four factors SWOT. Of the 60 persons willing to cooperate and the experts’ view, about 52 were selected in Rasht including staff in disaster and crisis management in province, Red Crescent society, municipalities, bank, oil administration, education based on Morgan table.
    Findings: By combining four factors of planning strategies (WO, WT, SO, ST), they ranked as follows: WO strategies in the first place with an average of 3/374; SO strategies with an average of 3/351 in second place; in the third, WT strategies with an average score of 3/308 and finally, ST strategies with an average score of 3/285 in the fourth place. The results showed that the stretch of the graph is towards the opportunities close to the strategic review.
    Conclusion
    According to the findings, the officials should work to prepare organizations in disasters and take advantage of opportunities by reducing the weaknesses.
    Keywords: crisis management, preparation, analysis, SWOT, Rasht
  • Navid Saravani*, Ebrahim Haddadi Page 44
    Background
    The human being always prone environment of the threat and the need to make the right decision is in these circumstances that require the application of knowledge is irrefutable. Given that today's passive defense has played an important role in reducing the vulnerability of KM initiatives aim of this study examined the effects of passive defense in Sistan and Baluchistan Red Crescent society organizations as one of the most influential organizations in this field.
    Method
    In this causal approach and applied research, data gathered using questionnaire. The validity and reliability was confirmed due to the experts’ opinions and Cronbach's alpha coefficient (0/8). However, about 310 out of 1600 relief workers were selected by using random sampling and it is used Kolmogorov-Smirnov (K-S) test, Pearson correlation, Structural Equation Modeling, SPSS-19 and AMOS.
    Findings
    According to the desirability of significant levels and confirmation of research hypothesis, knowledge management has a significant impact on passive defense in Red Crescent society of Sistan & Baluchistan (0/843). The components of KM coefficient are as follows: knowledge creation (0/749), absorbing knowledge (0/809), organizing knowledge (0/808), storage knowledge (0/804), diffusion of knowledge (0/918) and knowledge application (0/717) have a significant impact on passive defense. However, with the increase or decrease in knowledge management and its components, passive defense is affected by the mentioned factors.
    Conclusion
    The results showed that knowledge management and its components have a significant impact on passive defense so that strengthening each of the mentioned factors can improve implementation of passive defense. Therefore, managers should always try to consider KM (which is now an integral part of their duties at all levels); and provide opportunities for all KM initiatives to execute in the organization. Since, passive defense has grown dramatically all over the world; there is a greater need for KM with the passing of time; however, a scientific approach improves the passive defense.
    Keywords: knowledge management, crisis management, defense, passive defense platforms
  • Hamid Reza Varesi, Nasrin Sharifi*, Mohammad Jasem Shahsavani Page 56
    Background
    Nowadays, the growth of urban populations increases the need for services in large cities. Thus, optimal distribution of center service providers is essential. Fire stations are one of the most important components and land uses of urban emergency services which have a critical role to save lives and to protect the property of people against various accidents and disasters particularly fires. To this end, urban planners are very concerned about where to locate and design appropriate service areas to meet the needs of people. However, the main objective of fire stations establishment is to enhance security and to improve systematically the micro-level structure of the city in order to arrange the macro-level structure in line with predefined programs.
    Method
    In this analytical and applied research, the required information was obtained through field observations, source library, statistical yearbooks, status quo map and comprehensive plans and detailed study on Najafabad city using the localization standards and criteria of these services. After entering and processing the information, the appropriate locations were identified and prioritized in order to build new fire stations by using GIS and AHP. Also, it was used GIS analysis capabilities, and location models included in this software, weighting and buffering operation and etc.
    Findings
    The results showed that given the performance radius of 1500 and 2000 meters for the existing fire stations, some parts of the city were not within the standard service areas. Accordingly, districts of 5, 2 and 6 had the highest priority respectively. Thus, three new fire station constructions has been proposed
    Conclusion
    According to the results the performance radius of the current fire stations did not meet the needs of the population; therefore, it seems necessary to locate new stations considering various parameters.
    Keywords: Fire stations, Analytical Hierarchy Process (AHP), Index Overlay model (IO), Location, Najafabad city
  • Samira Sadat Poorhoseini*, Ali Ardalan, Majid Ashrafganjooie, Mahmood Nekoei Moghadam Page 72
    Background
    Research priorities are important in preventing of waste resources and making the researches based on the real needs.This study aimed to determine the research priorities of disasters management in order to manage disasters more effectively in Kerman.
    Method
    In this applied and descriptive study, all organizations responsible for crisis management were studied by using quantitative and qualitative methods on different stages. Data were collected through field research and documentary study. Content analysis and descriptive statistics were used (average and total points) for data analysis.
    Findings
    The main priorities of this research includes the role of education in reducing damage from disasters; preparing the roadmap of province (main, secondary, rural, dirt roads); establishing a city database; applying the optimum methods of coordination in inter-agency and intra-agency and activation mechanisms, evaluation of building standards in the province (with particular emphasis on housing in flood-prone areas); disaster risk assessment in city and villages and providing solutions to solve water shortage.
    Conclusion
    The priorities process should be carried out periodically based on actual needs; also the specified priorities implemented after a review and careful monitoring in phases.
    Keywords: research priorities, crisis management, events, disasters
  • Samaneh Soltani*, Farideh Dokaneheei Page 84
    Background
    This study examined the effectiveness of stress management training by cognitive-behavioral method on burnout and marital satisfaction in Red Crescent staff.
    Method
    In this semi-experimental study, the pretest-posttest was used in control group. All staff of Red Crescent society of Tehran was studied and selected by multistage random sampling. Persons were assigned in both experimental and control groups (15 for each group) after completing both questionnaires of burnout and marital satisfaction. The experimental group participated in 10 group sessions of stress management training by cognitive-behavioral method, while the control group received no intervention. The collected data were analyzed by using analysis of covariance.
    Findings
    The results show that there is a significant difference between the average grade of experimental and control groups post-test and cognitive-behavioral stress management training significantly reduces burnout and has increased marital satisfaction (P˂0/01).
    Conclusion
    According to the results, interventions based on stress management training by cognitive-behavioral method can improve employment and marital status Red Crescent staff.
    Keywords: stress management training by cognitive, behavioral method, burnout, marital satisfaction, Red Crescent staff