فهرست مطالب

Scientific Journal of Rescue Relief - Volume:1 Issue: 4, 2010

Scientific Journal of Rescue Relief
Volume:1 Issue: 4, 2010

  • 82 صفحه، بهای روی جلد: 20,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1389/05/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقالات پژوهشی
  • فریبا کیانی، حسین سماواتیان، سیامک پورعبدیان صفحه 1
    مقدمه
    با توجه به اهمیت آموزش های ایمنی و لزوم توجه و برنامه ریزی دقیق در این مورد به منظور کاهش و پیشگیری از حوادث، این پژوهش با هدف بررسی آموزش واکنش های اضطراری بر هوشیاری ایمنی کارکنان انجام شده است.
    روش ها
    جامعه آماری این پژوهش کلیه کارکنان شرکت ذوب آهن اصفهان در سال 1388 می باشد. نمونه موردنظر شامل 50 نفر از کارکنان شرکت ذوب آهن اصفهان بودند که به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شده بودند و در دو گروه (آزمایش و کنترل) قرار گرفتند. هر دو گروه در پیش آزمون و پس آزمون بعد از یک ماه مورد ارزیابی قرار گرفتند. ابزار اندازه گیری زیر مقیاس هوشیاری مانتینیو بود. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS و با استفاده از تست آماری کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بررسی نمرات کل آزمون، نشان داد که در مجموع با مقایسه ی رابطه ی معنادار نمرات پیش آزمون با نمرات پس آزمون، آموزش های ایمنی و واکنش اضطراری باعث تغییر هوشیاری ایمنی کارکنان شده است(p<0.05).
    نتیجه گیری
    آموزش واکنش های اضطراری بر افزایش هوشیاری ایمنی کارکنان تاثیر به سزایی دارد.
    کلیدواژگان: آموزش واکنش های اضطراری، هوشیاری ایمنی، کارکنان
  • مدیریت بحران در ارتباط با خطر گسلش و زمین لرزه / (مطالعه موردی منطقه دشت سیلاخور)
    هیوا علمی زاده، علی اصغر هدایی صفحه 5
    مقدمه

    زلزله به عنوان پدیده ای طبیعی، پیوسته در طول تاریخ باعث خرابی ها و از بین رفتن جان انسان های زیادی شده است. برنامه ریزی مناسب جهت پیشگیری یا کاهش آثار مخرب این پدیده از اهمیت ویژه ای برخوردار است و شناسایی و پیش بینی نحوه عمل و نوع تاثیرگذاری آن به مدیران کمک می کند تا به نوشتن سناریوهای دقیق تری از روند بحران و نیز کنترل آن اقدام نمایند و در نتیجه سرعت عملکرد خود را در مهار بحران در حد زیادی بالا ببرند.

    روش ها

    روش بررسی بر پایه مطالعه دیرینه لرزه شناسی منطقه و داده های ژئوتکنیکی و لرزه زمین ساخت و عملیات میدانی انجام گرفته است. در ادامه لایه های اطلاعاتی با استفاده از GIS تهیه و به بررسی ویژگی های ژئوتکنیکی منطقه اقدام شده است و در نهایت نتایج حاصله در ارتباط با تحلیل خطرپذیری منطقه، تجزیه و تحلیل شده اند.

    یافته ها

    وقوع زمین لرزه های اخیر در نزدیکی گسل دورود که با وقوع پدیده های ژئوتکنیکی متعددی از جمله اثرات ساختگاهی، روانگرایی و زمین لغزش همراه بوده است، فعال شدن مجدد این گسل را نشان می دهد. این حرکات و ریزش های دامنه ای بعضا موجب مسدود شدن جاده های ارتباطی نیز گردیده است.

    نتیجه گیری

    بر پایه داده ها و تحلیل آنها، رویداد پدیده های گسلش و زمین لرزه در گستره دشت سیلاخور دور از انتظار نیست. همچنین زلزله های بزرگ سال های اخیر، نقش حیاتی مولفه های مدیریت بحران زلزله را در کنترل خطرپذیری و کاهش آسیب های ناشی از زلزله تایید می کند؛ به همین دلیل انجام اقدامات جدی و اصولی در راستای پیشگیری و کاهش خطرپذیری ناشی از زلزله در منطقه مذکور باید در دستور کار قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: مدیریت بحران، زمین لرزه، گسلش، نواحی ناپایدار ژئوتکنیکی، دشت سیلاخور
  • غلامحسین زمانی، کیومرث زرافشانی، خدیجه مرادی صفحه 14
    مقدمه
    شناخت شرایط روانی و چگونگی بازتاب فکری و واکنش کشاورزان هنگام مواجهه با خشکسالی می تواند مبنایی برای ارائه راهکارهای مؤثر به منظور اتخاذ تصمیم هایی مفیدتر در راستای کاهش زیان های ناشی از خشکسالی بر تولیدات کشاورزی و درآمد کشاورزان باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین راهبردهای مقابله روانی کشاورزان با پدیده خشکسالی در استان فارس انجام شد.
    روش ها
    نمونه آماری مورد مطالعه 360 کشاورز از سه منطقه با شدت های خشکسالی متوسط، زیاد و خیلی زیاد بود که با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب گردید و در مجموع 6 شهرستان این استان را پوشش داد. در این مطالعه برای ارزیابی، ترکیبی از دو روش نظری و میدانی به کار گرفته شده است.
    یافته ها
    براساس نتایج اولویت راهبردهای هشتگانه مقابله روانی به ترتیب عبارتند از راهبرد «ارزیابی مثبت»، «خودکنترلی»، «جلب حمایت های اجتماعی»، «فاصله گرفتن»، «حل مسئله»، «مسؤلیت پذیری»، «برخوردمستقیم» و «انکار » (به ترتیب با میانگین های 30/3، 67/2، 53/2، 06/2، 83/1، 59/1، 51/1، 99/).
    نتیجه گیری
    دستاوردهای این پژوهش نشان داد که به هنگام وقوع خشکسالی، از دید کشاورزان منابعی که دچار تهدید یا آسیب می شوند به ترتیب عبارتند از: منابع فیزیکی، پیرامونی، شخصی و انرژی زا. همچنین کشاورزان مناطق با شدت خشکسالی خیلی زیاد بیش از سایرین احساس می کنند که در اثر خشکسالی منابع آن ها در خطر بوده و یا این منابع را از دست داده اند و کشاورزان مناطق با شدت خشکسالی متوسط کمتر از سایرین این احساس را داشتند.
    کلیدواژگان: خشکسالی، راهبردهای مقابله روانی، نگرش تهدیدزا، نگرش آسیب زا، نگرش چالش زا، استان فارس
  • ارزشیابی دوره / (بررسی تاثیر ویژگی های جمعیتی شرکت کنندگان بر
    غلامرضا پورحیدری، لیلا ذکریایی، حسین سپاسی مقدم، مهدی نجفی صفحه 24
    مقدمه
    آموزش جز جدایی ناپذیر آمادگی در مقابل بحران وارزشیابی آموزش جز جدایی ناپذیر فرایند آموزش در جهت ارتقای کیفی و کمی آن است. لذا هدف از این مطالعه کاربردی، ارزشیابی دوره «مدیریت بحران» ویژه مدیران و اعضای ستاد حوادث غیرمترقبه شهرستانهای استان تهران می باشد.
    روش ها
    در این مطالعه پیمایشی،93 نفر از شرکت کنندگان به طور تصادفی وارد مطالعه شدند. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه جمع آوری گردید که شامل سه بخش «نگرش نسبت به مدیریت بحران»؛ «نظر سنجی در خصوص اجرای دوره» و نهایتا «جمع آوری پیشنهادات برای اصلاح دوره» بود که از طریق اعتباریابی محتوا تهیه گردید.
    یافته ها
    . اغلب مدیران شرکت کننده در دوره، نگرش مثبتی به علم مدیریت بحران داشتند و آن را علمی کاربردی می دانستند، ولی بیش از 50 درصد آنان نسبت به قابل اجرا بودن آن درکشور خوشبین نبودند. حدود 80% شرکت کنندگان در دوره، علاقه مند به شرکت در دوره های تکمیلی و بعدی بودند و دوره را برای آمادگی به منظور انجام وظایف خود در شرایط بحران مفید می دانستند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که مدیران شرکت کننده در دوره نظر مثبتی درباره برگزاری دوره آموزشی مدیریت بحران داشتند و اکثر آنان مایل به شرکت در دوره های بعدی به صورت برنامه ریزی شده و در فواصل منظم و به شیوه تئوری و کارگاهی بودند و معتقد بودند که شرکت در این کارگاه ها بر بهبود تصمیم گیری آنها در بحرانها تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: ارزشیابی کارگاه، کارگاه مدیریت بحران، آموزش از طریق کارگاه، مدیران بحران
  • قاسم موسوی، اصغر مکارم، حمیدرضا خانکه، مسعود کریملو صفحه 36
    مقدمه
    مطالعات نشان می دهد، در هنگام بروز حوادث و پس از آن، اکثر مراکز ارائه خدمات سلامتی، صدمات زیادی متقبل شده اند که در صورت آمادگی می توانند، موثر واقع شوند. در این پژوهش، میزان آمادگی مراکز توانبخشی استان زنجان در برابر حوادث غیرمترقبه در سال 1388 مورد بررسی قرار می گیرد.
    روش ها
    در مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر16 مرکز توانبخشی استان زنجان، به صورت تمام شماری، با استفاده از یک چک لیست محقق ساخته از نظر آمادگی در برابر حوادث، بررسی شدند. این چک لیست شامل اطلاعات دموگرافیک، ساختار مدیریت بحران، برنامه ریزی، آموزش و هماهنگی در مراکز درمانی بود. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار «SPSS» تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    هیچ یک از مراکز توانبخشی استان زنجان در مورد ساختار مدیریت بحران، اقدامی انجام نداده بودند. مراکز توانبخشی استان زنجان در رابطه با برنامه ریزی و آمادگی در برابر حوادث و سوانح غیر مترقبه در وضعیت ضعیفی قرار داشتند. در بخش هماهنگی درون و برون سازمانی، دو مرکز توانبخشی در وضعیت خوب و سه مرکز در وضعیت متوسط بودند، در حالیکه 11 مرکز دیگر در این قسمت ضعیف بودند.
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل از پژوهش نشان داد که میزان آمادگی در برابر حوادث و سوانح غیر مترقبه در مراکز توانبخشی استان زنجان، پایین می باشد که این امر توجه جدی به وجود قوانین الزام آور معطوف به مدیریت بحران در آیین نامه های تاسیس مراکز و آشنایی مدیران این مراکز را از برنامه های آماده سازی و مدیریت بحران را طلب می کند.
    کلیدواژگان: حوادث غیرمترقبه، مدیریت بحران، آمادگی، مراکز توانبخشی
  • حسن کاظمی، مجتبی موسوی، یدالله فروتن زاده صفحه 43
    مقدمه
    از آنجا که کارکنان جمعیت هلال احمر ایران از نخستین افراد حاضر در صحنه حوادث می باشند، لذا هدف از مطالعه حاضر، بررسی میزان آگاهی و عملکرد کارکنان جمعیت هلال احمر استان تهران نسبت به کمک های اولیه (به عنوان یکی از اولین اقدامات نجات و امداد) می باشد.
    روش ها
    این پژوهش مقطعی، در سال 1388در بین 80 نفر از کارمندان شعبه های جمعیت هلال احمر استان تهران انجام شد که نمونه گیری به طور تصادفی در بین شعبه های جمعیت هلال احمر استان تهران انجام گردید. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای مشتمل بر سه بخش سنجش اطلاعات دموگرافیک، میزان آگاهی و عملکرد بود.
    یافته ها
    55 درصد افراد از آگاهی خوب وخیلی خوب و 43 درصد افراد از عملکرد خوب و خیلی خوب نسبت به کمک های اولیه برخوردارند. روابط بین متغیرها نشان می دهد رابطه معنی داری بین میزان حضور در عملیات های امدادی با نمره علمی وجود دارد (568/0r=، P=0.021).
    نتیجه گیری
    در حدود نیمی از کارکنان جمعیت هلال احمر استان تهران از آگاهی و عملکرد نسبتا خوبی نسبت به کمک های اولیه برخوردارند، با این وجود به منظور افزایش توان پاسخگویی در هنگام سوانح لزوم بازنگری در شیوه های آموزش کمک های اولیه به کارکنان جمعیت امری ضروری است.
    کلیدواژگان: آگاهی، عملکرد، کمک های اولیه، جمعیت هلال احمر
  • محمد کلانتری میبدی، شهرام علمداری، پریسا محمدی، حمید کریمان صفحه 48
    مقدمه
    باتوجه به ضروررت کاهش زمان انتقال ودرمان بیماران، مسئله انتقال بیماران به وسیله هواپیما یا هلی کوپتر می تواند نقش مهمی درکاهش مرگ و میر بیماران ایفا می نماید هدف از این مقاله بررسی دموگرافیک بیماران منتقل شده توسط هلیکوپتر امداد به بیمارستان امام خمینی (ره) تهران، با هدف ضرروت مناسب برای تریاژ مصدومان و استفاده مناسبتر از امکانات می باشد.
    روش ها
    دراین مطالعه پرونده های بیماران منتقل شده توسط اورژانس هوایی به بیمارستان امام خمینی (ره) از شروع پایه گذاری اورژانس هوایی (خرداد 1379) تا پایان اسفند 1380 مورد بررسی از لحاظ اپیدمیولوژی تروما و چگونگی خدمات دهی اورژانس قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 158 بیمارمورد مطالعه 92% بیماران بر اثر تصادف آسیب دیده بودند. شایع ترین محلهای آسیب اندام ها و سپس سر وگردن بود و شدیدترین آسیب دربیماران مولتیپل ترومای دچار آسیب به سر وگردن و توراکس دیده شد. میانگین فاصله زمانی بین ورود بیمار به اورژانس واولین ویزیت پزشک 23 دقیقه بود و اکثر بیماران در سرویس جراحی عمومی وسپس در سرویس ارتوپدی مورد درمان قرار گرفته بودند.
    نتیجه گیری
    استفاده از معیار مناسب جهت غربالگری بیماران امداد هوایی ضروری به نظر می رسد. همچنین تعداد بالای بیماران نیازمند خدمات سرویس اورتوپدی و جراحی عمومی نشانهء لزوم تجهیز بیشتر نیرو و امکانات امداد هوایی در این زمینه است.
    کلیدواژگان: امدادهوایی، تروما، تریاژ، سرویس ارتوپدی، آسیب سر و گردن
  • امیرحسین میرحقی، ابراهیم ابراهیمی، حامد سارانی صفحه 53
    مقدمه
    در تاریخ 26 دی ماه 1386، در پی بارش شدید باران از شب سه شنبه 25 دی ماه رفته رفته سیل بندها با آبهایی که از بالا دست می آید از بین می رود، تا اینکه در چند ساعت بعد مقاومت بندها به کلی از بین می رود (7) و در ظهر 26 دی ماه آب وارد شهر می شود. این پژوهش با هدف تجزیه و تحلیل مدیریت بحران در سیلاب بمپور در دی ماه 1386 انجام شد.
    روش ها
    تجزیه و تحلیل از طریق ارزیابی سه فاز آمادگی، پاسخ و بهبودی از طریق بررسی گزارش های موجود در ستاد مدیریت بحران در خصوص سیل بمپور در سال 1386 و اخبار محلی انجام شد.
    یافته ها
    با توجه به هشدار هواشناسی نسبت به بارش شدید جلسه ستاد حوادث غیرمترقبه استان و شهرستان ایرانشهر تشکیل شده بود و نیروهای ستاد به حالت آماده باش در نقاط آسیب پذیر شهر ایرانشهر مستقر شدند. توجه به شهر ایرانشهر که در خطر سیل ناشی از شکستن سد آبادان بوده است سبب می شود که بمپور از کانون توجهات خارج شود. از مردم در چند ساعت قبل از سیل خواسته شده بود که به جای امنی بروند. در پی بارش شدید باران، در ظهر 26 دی ماه 1386، آب وارد شهر بمپور می شود. در فاز پاسخگویی، بیش از 100 امدادگر در امدادرسانی حضور داشتند. همچنین 500 نفر از روستاییان سیل زده به مناطق امن ایرانشهر منتقل شدند و به 1322 خانوار آسیب دیده به تدریج بر اساس وخامت حال آنها امدادرسانی شد و 1788 تخته چادر، 1367 تخته موکت و 8612 تخته پتو و والور در بین آسیب دیدگان توزیع شد.در فاز بازسازی، مقداری از مردم در مدارس اسکان داده شدند و برای سایر مردم چادر تامین شد. 30 توالت صحرایی ساخته شد.
    نتیجه گیری
    سیلاب بمپور اگر چه با خسارات مالی فراوان همراه بود، اما تلفات انسانی نداشت. همچنین این پژوهش نشان داد توجه بیشتر به مسائل بهداشتی پس از حادثه و اهمیت دادن به مبحث حمایت های روانی به آسیب دیدگان از مسائلی است که در امر امداد رسانی باید توجه بیشتری به آن گردد.
    کلیدواژگان: سیلاب، مدیریت بحران، سیل بمپور
  • یادداشت فنی
  • مهراب شریفی سده صفحه 61
    در مقاله پیشین، تعاریف، چارچوب ها و اصول ارزیابی مورد بررسی و کنکاش قرار گرفت و به تقسیم بندی انواع ارزیابی پرداخته و حیطه های آن را توصیف و تبیین نمودیم.در نوشتار قبلی آوردیم که ارزیابی از نظر زمان انجام آن به دو دسته تقسیم می شود:- ارزیابی سریع اولیه- ارزیابی با توصیف جزئیات یا ارزیابی مشروحارزیابی سریع اولیه از آن جهت که مجموعه ای از مهم ترین و حیاتی ترین داده ها و اطلاعات در خصوص سانحه را فراهم می آورد، حایز اهمیت ویژه است. زیرا این اطلاعات مهم و ارزشمند، درست در زمانی که مدیران در فقر شدید اطلاعاتی قرار دارند، تامین و در اختیار آنان قرار گرفته و آنان را از سردرگمی و بی تصمیمی رهایی می بخشد. اکنون ضرورت دارد یکی از مهم ترین و فوری ترین انواع ارزیابی را مورد بحث و بررسی قرار داده و مبحث را به شکل عینی تری ارائه نماییم.
|
  • Kiani F., Samavatian H., Pour Abdian Page 1
    BackgroundThis paper aims to study the emergency reactions training in employee's safety consciousness regarding the importance of safety trainings and careful planning in order to prevent and minimize disasters.MethodsThe research methodology involved the study of 50 employees of Esfahan Steel Company by stratified random sampling in 2009. Control and experimental groups were selected and evaluated in pretest and posttest after one month. The data was surveyed by using of SPSS, covariance and safety survey of Munteanu.FindingsBased on the test score, emergency reactions training boosted the employee's safety consciousness compared with the meaningful relation of pretest and posttest scores. (p<0/05)ConclusionThe results show that emergency reactions training improve the employee's safety consciousness.
  • Elmizadeh H., Hodaei A Page 5

    BackgroundEarthquake as a natural phenomenon always has caused death, destruction and serious damage throughout history. With effective operation and appropriate planning to predict and prevent earthquake side effects, crisis mangers can present precise scenarios in order to control the process and also enhance their performance in disasters for betterment of handling.MethodsThis research is done based on the longstanding regional seismology, geotechnical data, seism tectonics and field operations. Information layers and geotechnical characteristic of the region were provided and evaluated by GIS. In the end, the results of risk analysis were analyzed.FindingsDoroud fault was activated based on the recent earthquakes occurrence in its vicinity, which was accompanied by geotechnical phenomena such as liquefaction and landslides. Sometimes the movements and debris block the roads.ConclusionThe data and their analysis show that there will be faulting and earthquake in plain of silakhor. In recent years, large earthquakes confirm the critical role of crisis management components in the earthquake control and risk reduction. So, serious measures and principles should be taken in order to prevent and minimize risk of earthquake in the region.

  • Zamani Gh, Zar Afshani K Page 14
    BackgroundUnderstanding the farmer's reactions and their psychological and intellectual reflections in drought could provide a basis for effective strategies and decisions making in order to minimize losses in agricultural productions and income. The present paper aims to determine the psychological coping strategies of farmers against drought in Fars province.MethodsBy using of multistage cluster sampling and theoretical and field methods, about 360 farmers of 6 townships were surveyed in 3 different regions considering the severity of drought such as average, high and very high. FindingsAccording to the results, the eight priorities of psychological coping strategies are respectively as follows: 'positive evaluation', 'self management', 'drawing social supports', 'staying away from others', 'problem solving', 'responsibility', 'direct contact' and 'denial'. (3.30, 2.67, 2.53, 2.06, 1.83, 1.59, 1.59, 0.99)ConclusionThe research achievements show that some resources, including physical, peripheral, personal and energizing are at risk during drought regarding the farmer's viewpoint. Farmers in sever drought regions feel that their resources are at high risk than others while farmers in other regions feel low risk.
  • Poorheidari Gh, Zakaria, Sepasi Moghadam H., Najafi M Page 24
    BackgroundEducation is the inseparable component of preparation in crisis and on the other hand, education evaluation is the inseparable component of education process for improving quantitatively and qualitatively. Therefore, the aim of this study is to evaluate the course of "crisis management" for both managers and staff members of unexpected disaster center.MethodsAbout 93 participants were selected randomly in this study. The data was collected by using of a questionnaire in three parts as "attitude towards crisis management", view assessment on the course implementation" and finally "collecting suggestions for the course review".FindingsSome participated managers had a positive view about crisis management. They considered it as a scientific-applied knowledge; however over half of them felt that it was not applicable in the country. About 80% of participants were interested in taking part in the supplementary courses and found it useful for their duties in crisis.ConclusionThe results have confirmed that participated managers had a positive viewpoint about the course. Also, they had this tendency to involve in the next planned courses regularly in both theoretical and workshop style. According to their beliefs, these workshops can improve the manager's decision making in crisis.
  • Mousavi Gh, Makarem A., Khankeh H Page 36
    Background According to the studies, most health services centers were damaged during or after disasters in Zanjan. In order to mobilize and resist in disasters, these centers should have an adequate preparation. The aim of this research is to study preparation level of Zanjan province rehabilitation centers in unexpected disasters in 2009.MethodsThe methodology of this research wants to study preparation level of 16 rehabilitation centers of Zanjan province in disasters. By using of a checklist and SPSS, all items were surveyed and analyzed. This checklist including demographic information, crisis management structure, Training and cooperation in the health centers.FindingsNone of Zanjan rehabilitation centers do anything about crisis management structure. Based on results, rehabilitation centers in Zanjan are not in a strong position in planning and preparedness in unexpected disasters. In coordination within and outside the organization, two rehabilitation centers are in a good position and three are normal, while 11 other centers are in a weak status.ConclusionThe results show that the mentioned centers require being prepared at the time of crisis and unexpected disasters. Therefore, it is necessary to establish some strict rules about crisis management and also preparation programs in the guidelines.
  • Kazemi H., Mousavi M., Forutan Zadeh Y Page 43
    BackgroundIranian Red Crescent Society staff are one of the first responders in disasters, therefore; this paper aims to study the level of awareness and performance of Red Crescent society staff of Tehran towards first aid (as one of the first rescue and relief actions).MethodsThe methodology of research involved creation of a questionnaire and a collection of demographic, awareness and performance of extracted data. In this cross sectional research, 80 employees of Red Crescent society of Tehran were surveyed by random sampling in 2009. FindingsAbout 55 percent of responders have (a good and very good) awareness and knowledge about first aid; also 43 percent have (a good and very good) performance about first aid. Based on the variables, there is a meaningful relation between the presence in relief operations and their scores. (p=0.021, r=0.568)ConclusionAccording to the results, about half of Red Crescent society staff had an appropriate level of awareness and performance. However, in order to review the first aid training, it is essential to improve the staff response ability in disasters.ConclusionAccording to the results, about half of Red Crescent society staff had an appropriate level of awareness and performance. However, in order to review the first aid training, it is essential to improve the staff response ability in disasters.
  • Kalantari Meibodi M., Alamdari Sh, Mohammadi P., Kariman H. Page 48
    Background Using of airplane or helicopter could play an important role in decreasing patient's mortality regarding the importance of reducing time of transmission and treatment. This paper aims to study the transferred patient's demography to Imam Khomeini hospital of Tehran by relief helicopter in order to make good use of facilities for injured triage.MethodsIn this research patients files transferred to the Imam Khomeini hospital by air rescue& relief, were studied in terms of trauma epidemiology and how emergency services were done since the established air emergency on June 2000 to the end of March. FindingsAbout 92% of 158 patients were hurt in the accident. According to the results, the most common injured organs were the extremities, head and neck. And the worst damage was seen in multiple trauma patients who suffered from the injury to head, neck and thorax. Also, it takes about 23 minutes between the arrival of a patient to the emergency and her/his first visit. Most patients were treated with general surgery and orthopedic services. ConclusionIt is necessary to use appropriate criteria for patients screening in air rescue & relief. The large number of patients are in urgent need of orthopedic and general surgery services, so it is essential that the air rescue& relief should be equipped with facilities.
  • Mirhaghi A., Ibrahimi I., Sarani H Page 53
    BackgroundFollowing the 24-hours heavy rainfall in January 2008, the whole dams were destroyed gradually in Bampoor, the city of Sistan & Baluchistan, and it went under water. This study aims to analyze the crisis management in Bampoor flood in January 2008.MethodsBy studying the available reports and local news of the crisis management center, disaster was analyzed and assessed through three phases: Preparation, Response and Recovery in 2008.FindingsDue to meteorological warning of heavy rainfall, the emergency meeting of unexpected disaster center in province and Iranshahr Township has been held and the forces settled in the vulnerable points of city. Because of Iranshahr flood, all ignored Bampoor town. So, following the heavy rainfall, people were asked to move to the secure places. According to the results, over 100 relief workers were in response phase; 500 villagers were transferred to the safe places; 1322 vulnerable households were given aid gradually; and also 1788 tents, 1367 carpets, 8612 blankets were distributed among affected ones. Also in Recovery phase, some people were accommodated in the schools or tents and 30 field lavatories were made. ConclusionAlthough Bampoor flood had financial loss, there were no casualties. Based on this research, it is important to care about health and psychological support to the affected people in relief operations after disasters.
  • Sharifi Sadeh M Page 61
    In previous article of Disaster Assessment 1, all definitions, frameworks, principles, and types of assessment were surveyed based on the time of implementation and were described their related areas. Also it mentioned that assessment is divided into two parts such as:•Initial Rapid Assessment•Detailed AssessmentInitial Rapid Assessment is essential in disasters because it provides the most important data and needed information. This information is important because some reasons: first it is so valid and can be useful for managers; then it helps managers to make best decisions especially when they are suffering from the lack of needed information in the time of emergency.Thus, it's necessary to discuss one of the most important types of assessment in an objective form.