فهرست مطالب

نشریه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی
سال نهم شماره 6 (پیاپی 40، بهمن و اسفند 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مروری نقلی
  • بهرخ مرزبان عباس آبادی، حمیدرضا غفاری* صفحات 406-413
    زمینه و اهداف
    پلاستینیشن روش منحصربه فردی جهت نگهداری نمونه های آناتومیکی در آموزش و تحقیقات علوم تشریحی می باشد. تاکنون پژوهش های متعددی در سراسر دنیا جهت پلاستینه کردن نمونه ها باکیفیت مطلوب صورت گرفته است و دانشمندان توانسته اند به نتایج ارزشمندی در این زمینه دست یابند. بااین وجود ، اهمیت تجاری نمونه های پلاستینه شده موجب شده تا اطلاعات دقیقی در مورد جزییات کار منتشر نشود. با توجه به مزایای به کارگیری نمونه های پلاستینه شده، در ایران نیز فعالیت های پژوهشی گوناگونی در این زمینه انجام شده است. ازاین رو هدف از مطالعه حاضر بررسی روش های بکار گرفته شده جهت پلاستینه کردن نمونه ها در ایران می باشد.
    روش بررسی
    در این مقاله مروری نقلی، به منظور دستیابی به مطالعات موجود در زمینه موضوع مورد بررسی، واژه های کلیدی پلاستینیشن، پلاستی نیشن و plastination در پایگاه های اطلاعاتی معتبر مورد جستجو قرار گرفت و از میان 13 مقاله به دست آمده، پژوهش های انجام شده در ایران تا سال 1395، دسته بندی شده و مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    در ایران پلاستیشن حجمی بر روی نمونه های ماهی، تنه انسان، استخوان های انسان، دام و... و پلاستینیشن مقطعی بروی نمونه های مغز صورت گرفته است. همچنین چندین پژوهش بر روی رنگ آمیزی عروق و یا رنگ آمیزی کل نمونه، تغییر در مواد و یا پروسه پلاستینیشن انجام شده است.
    نتیجه گیری
    نمونه های پلاستینه شده در ایران از کیفیت مطلوبی برخوردار بودند، همچنین به منظور کاهش هزینه ها پلیمرهای جدیدی طراحی شد و در برخی مطالعات تغییرات اندکی در پروسه پلاستینیشن صورت گرفته است.
    کلیدواژگان: پلاستینیشن، پلاستینیشن مقطعی، پلاستینیشن حجمی، سیلیکون، پلیمر
  • مقاله پژوهشی توصیفی
  • ابوالفضل فرید* صفحات 414-423
    زمینه و اهداف
    درراستای تلاش برای فهم میزان نقش عوامل انگیزشی درتقلب تحصیلی دانشجویان، پژوهش حاضر به منظور تعیین تاثیرعوامل انگیزشی جهت گیری هدفی شخصی، خود کارآمدی تحصیلی و فشار تحصیلی بر تقلب تحصیلی دانشجویان داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز صورت گرفت.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع توصیفی و روش همبستگی است. جامعه آماری کلیه دانشجویان داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز درسال 1395 بودند که از بین آنان 340 نفر، به صورت نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزارهای اندازه گیری عبارت بودند از مقیاس های جهت گیری های هدفی شخصی، خودکارآمدی تحصیلی، فشار تحصیلی و رفتار تقلب تحصیلیMigdly و همکاران. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار Spss v 16 به صورت آمار توصیفی و رگرسیون چندگانه به روش گام به گام مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان دادندکه جهت گیری هدفی تبحری و عملکردگرایی و نیزفشارکلاسی توانستند رفتار تقلب تحصیلی دانشجویان را به صورت معنی دار پیش بینی کنند. مقدارواریانس تبیین شده تقلب تحصیلی توسط این سه متغیر 0/16 (0/001>P) بود . رابطه رفتار تقلب تحصیلی با جهت گیری هدف تبحری، منفی معنی دار(0/227-) و با عملکردگرایی(0/226-) و فشار تحصیلی(0/195) مثبت معنی دار بود. بین خودکارآمدی تحصیلی و رفتار تقلب تحصیلی رابطه معنی داری مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    می توان گفت که اگر بخواهیم میزان رفتار تقلبی دانشجویان را با استفاده از راهبردهای انگیزشی کاهش دهیم، بایستی اقداماتی را انجام داد تا جهت گیری هدفی دانشجویان از عملکردگرایی و عملکرد گریزی به تبحرگرائی سوق داده شود؛ و نیز هرچقدر احساس فشار تحصیلی دانشجویان کاهش یابد، احتمال انجام رفتار تقلب تحصیلی آنان کاهش خواهد یافت.
    کلیدواژگان: تبحرگرائی، عملکرد گرائی، عملکرد گریزی، خودکارآمدی تحصیلی، فشار تحصیلی، تقلب تحصیلی
  • مقاله پژوهشی
  • سید مرتضی حسینی، غلامحسین علیشیری *، اسفندیار آزاد مرز آبادی صفحات 424-430
    زمینه و اهداف
    : در این مطالعه به مقایسه نظرات اساتید و دانشجویان در مورد فرم های ارزشیابی دروس عملی و کارورزی پرداخته شد.
    روش بررسی
    طی یک پیمایش مقطعی، به بررسی 91 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه و 95 نفر از دانشجویان پسر رشته پزشکی ترم سوم و بالاتر به روش نمونه گیری در دسترس پرداخته شد. اطلاعات توسط پرسشنامه محقق ساخته گردآوری شد. روایی محتوی با نظرخواهی از اساتید، و پایایی با روش آلفای کرانباخ 86/. بدست آمد. داده ها بوسیله SPSS Ver. 19 و با استفاده از شاخص های میانگین، انحراف معیار و آزمون t مستقل آنالیز گردید.
    یافته ها
    (49/5%)45 نفر از اساتید علوم پایه و (50/5%)46 نفر بالینی بودند. (13/2%)12 مربی، (54/8%)50 استادیار، (22%)20 دانشیار و (9/9%)9 استاد بودند. اساتید سهم شاخص در نمره ارزشیابی برای هریک از سوالات را نمره بالاتری 8/2±68/3 اظهار کرده اند، درحالی که دانشجویان سهم شاخص در نمره ارزشیابی برای هریک از سوالات را نمره کمتری 25/5±66/5 اظهار کرده اند، ولی این اختلاف معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    می توان نتیجه گرفت، که اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) با فرم های جاری دروس عملی و کارورزی ارزشیابی اساتید موافق هستند و این فرم ها می تواند در ارزیابی مورداستفاده قرار گیرد. همچنین مقایسه میانگین و انحراف معیار نمره لیکرت اساتید و دانشجویان درباره فرم سوالات ارزشیابی دروس عملی و کارورزی اختلاف معنی دار نداشت.
    کلیدواژگان: ارزشیابی از اساتید، فرم های ارزشیابی، اساتید، دانشجویان
  • حسین زنگنه*، نرگس ساعدی صفحات 431-438
    زمینه و اهداف
    ا هدف کلی پژوهش حاضر، بررسی تاثیر شبیه سازی آموزشی سه بعدی مبتنی بر رایانه بر یادگیری– یادداری مفاهیم تفکر و فضا در درس هندسه دانش آموزان سال سوم متوسطه شهر تهران است. با توجه به نقشی که عینی کردن مفاهیم انتزاعی آموزشی بر میزان یادگیری دارد، نیاز به پژوهش در این زمینه از اهمیت برخورداراست.
    روش بررسی
    نوع پژوهش کمی و به روش آزمایشی واقعی با طرح پیش آزمون – پس آزمون گروه گواه بود. جامعه آماری این پژوهش دانش آموزان سال سوم متوسطه در سال تحصیلی 1395-1394 بودند که با توجه به محدودیت زمانی، با روش نمونه گیری در دسترس، 36 نفر از این جامعه انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات و داده ها از این نمونه، از پیش آزمون– پس آزمون یادگیری و پس آزمون یادداری استفاده شده است. داده های به دست آمده با استفاده از Spss v 21 تحلیل کوواریانس بررسی شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که بهره گیری از شبیه سازی سه بعدی در یادگیری و یادداری دانش آموزان سال سوم به طور معنی داری ( 23/105F= ) نسبت به روش عادی موثرتر است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده می توان استفاده از نرم افزارهای شبیه سازی شده سه بعدی درس هندسه در کنار آموزش کتاب را پیشنهاد داد.
    کلیدواژگان: شبیه سازی آموزشی، یادگیری مبتنی بر شیوه ی سه بعدی، آموزش هندسه، مفاهیم فضایی
  • محمدرضا شهابی کاسب*، آرزو مهرانیان صفحات 439-446
    زمینه و اهداف
    با توجه به نقش خواب بر بهبود اجرای مهارت های حرکتی، پژوهشگران به دنبال راهکارهای موثر جهت اثربخشی بیش تر خواب شبانه هستند. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر آمادگی بدنی (گرم کردن اختصاصی و تسهیل عصبی عضلانی) بر تحکیم (مبتنی بر ارتقاء) حافظه حرکتی آشکار دانشجویان بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نظر هدف، جزء پژوهش های کاربردی محسوب می گردد. 32 دانشجوی پسر واجد شرایط در سال 1395، به طور تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. آزمودنی ها بر اساس نمرات پیش آزمون، در سه گروه کنترل، گرم کردن اختصاصی و تسهیل عصبی عضلانی قرار گرفتند. آزمودنی ها در روز اول پس از انجام تمرینات مربوط به گروه خود و 54 کوشش پرتاب دارت، بلافاصله در آزمون اکتساب (9 کوشش) شرکت کردند. سپس در صبح روز دوم پس از خواب شبانه، آزمون باز آزمایی (9کوشش) به عمل آمد. برای ارزیابی هماهنگی اندام از میانگین مجذور خطای بهنجار شده استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری Spss v 21 در سطح معناداری 0/05=α و آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه و t همبسته استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مولفه هماهنگی اندام، قبل و بعد از خواب شبانه فقط در گروه گرم کردن اختصاصی معنی دار بوده است. هم چنین نتایج حاکی از تفاوت معنادار آماری بین دو گروه کنترل و گرم کردن اختصاصی در مولفه هماهنگی اندام بعد از خواب شبانه بود.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که تمرینات گرم کردن اختصاصی قبل از اجرای پرتاب دارت بر تحکیم (مبتنی بر ارتقاء) مولفه هماهنگی اندام تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: آمادگی بدنی، حافظه حرکتی، هماهنگی اندام
  • سحر صفرزاده*، فاطمه سادات مرعشیان صفحات 447-457
    زمینه و اهداف
    احساس بهزیستی ذهنی و خودکارآمدی تحصیلی از مهم ترین مباحث قابل پژوهش در دانشگاه ها است و تشخیص متغیرهای پیش بینی کننده ی آن بسیار حائز اهمیت است. بر این اساس هدف از پژوهش حاضر تعیین رابطه کانونی جهت گیری هدف (تبحری، عملکردگرا و عملکردگریز) و فراشناخت با احساس بهزیستی ذهنی و خودکارآمدی تحصیلی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز بود.
    روش بررسی
    روش پژوهش همبستگی از نوع کانونی بوده و نمونه پژوهش شامل 400 نفر از دانشجویان (200 دختر و 200 پسر) که به صورت تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه جهت گیری اهدف پیشرفت میدگلی و همکاران (1998)، پرسشنامه حالت فراشناختی (ESM)، پرسشنامه احساس بهزیستی ذهنی (SWLS) و پرسشنامه خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان (CASE) استفاده شد. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی کانونی تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین جهت گیری تبحری، جهت گیری عملکردی-رویکردی، جهت گیری عملکردی-اجتنابی و فراشناخت با احساس بهزیستی ذهنی و خودکارآمدی تحصیلی رابطه معنادار وجود دارد و نیز قویترین رابطه بین فراشناخت از متغیرهای مجموعه اول (مستقل) و احساس بهزیستی ذهنی از متغیرهای مجموعه دوم (وابسته) می باشد (0/01 >p).
    نتیجه گیری
    : می توان نتیجه گرفت که برای تعالی احساس خودکارآمدی تحصیلی و در پی آن افزایش بهزیستی ذهنی دانشجویان، توجه به مسیر و جهت انتخاب شده در روند پیشرفت تحصیلی و فرایند های فراشناختی آنها مهم می باشد و می تواند بر کیفیت عملکرد تحصیلی آنها تاثیرگذار باشد.
    کلیدواژگان: احساس بهزیستی ذهنی، جهت گیری هدف، خودکارآمدی تحصیلی، دانشجویان، فراشناخت
  • مهدی معینی کیا، ابراهیم آریانی*، عادل زاهد بابلان، طیبه موسوی، سلیم کاظمی صفحات 458-470
    زمینه و اهداف
    پژوهش حاضر باهدف شناسایی عوامل موثر بر اجرای دوره های همگانی آموزش آزاد درون خطی (موک) در آموزش عالی انجام پذیرفت.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع آمیخته بود. در بخش کیفی جامعه ی آماری پژوهش، اساتید رشته تکنولوژی آموزشی و یادگیری الکترونیکی، دانشجویان دکتری رشته تکنولوژی آموزشی و فناوری و اطلاع رسانی در آموزش بودند که تعداد 18 نفر از میان آن ها به صورت هدفمند جهت انجام مصاحبه انتخاب شدند. داده های کیفی با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته گردآوری شد و با کدگذاری باز و محوری عوامل ساختاری تعیین گردیدند. روایی یافته ها با روش های تطبیق توسط اعضا و بررسی همکار تضمین شد. در بخش کمی با استفاده از پرسشنامه ی محقق ساخته و ماحصل کار کیفی (با پایایی 0/86 = α) وضعیت عوامل موثر بر اجرای دوره های موک ازنظر 192 کاربر این دوره ها تعیین شد و با استفاده از آزمون های کای اسکوئر و فریدمن تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد 73 گزاره مفهومی اولیه با 16 مقوله فرعی و 5 گزاره مقوله ای اصلی تاثیرگذار بر اجرای دوره های موک در قالب عوامل موثر بی واسطه (درونی) و باواسطه (بیرونی) شناسایی و روابط بین آن ها در قالب الگوی ساختاری ارائه شد. همچنین نتایج آزمون کای اسکوئر و فریدمن نشان داد که عامل رایانه ای و ابزارهای ارتباط و گفتگو، عامل طراحی واسط کاربری، اجرا، ارزیابی و سنجش، عامل محیطی، عامل اطلاع رسانی، پذیرش و مدیریت برنامه و عامل یادگیرنده محوری به ترتیب اولویت به عنوان عوامل موثر در اجرای دوره های موک شناسایی شده است.
    نتیجه گیری
    عوامل زیادی بر اجرای دوره های موک در آموزش عالی کشور موثر است و اجرای این دوره ها نیازمند راهکارهای تخصصی می باشد.
    کلیدواژگان: آموزش عالی، یادگیری الکترونیکی، موک
  • نامه به سردبیر
  • عصمت داودی منفرد*، فاطمه سجادی صفحات 471-474
    آموزش مبتنی بر شایستگی یک روش جدید آموزشی برای تربیت نسل متفاوتی از پزشکان است. در این رویکرد آموزشی دو مساله مد نظر قرار دارد، تعریف پیامد معتبر و طراحی ابزار سنجش جهت ارزیابی. اولین موضوع مهم تعیین شایستگی هاست. با وجود تشابه زیاد، کشورهای مختلف تلاش کرده اند بر حسب نیازهای جامعه خود و نظام ارائه خدمات سلامت، شایستگی های مناسب آموزش پزشکی را تعریف کنند. در ایران یک مطالعه در دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1391 چهارچوب شایستگی ها را طراحی کرد. آموزشی مبتنی بر شایستگی فراتوانایی های خاصی را نیز ضروری می سازد. فراتوانایی ها پزشک را قادر می سازند فراتر از یک درمانگر، قادر به ایفای نقش کلیدی خود در شرایط مختلف باشد. دومین مسئله مهم نحوه سنجش و ارزیابی آموزش مبتنی بر شایستگی است. طراحی ابزار سنجش برای فراتوانایی ها سخت و پیچیده است، با این حال دستیابی به هدف نهایی رویکرد آموزشی شایستگی محور در نظام آموزش پزشکی تنها با طراحی ابزار سنجش استاندارد برآورده خواهد شد.
    کلیدواژگان: آموزش پزشکی، شایستگی، پزشکی
|
  • Behrokh Marzban Abbasabadi, Hamidreza Ghaffari * Pages 406-413
    Background And Aims
    Plastination is a unique method for the preservation of anatomical specimens in training and researches of anatomical sciences. So far, numerous studies have been done for plastinating the specimens in a good-quality around the world and scientists have been ablate to achieve valuable results in this field. Unfortunately, the economical aspects of palstinated specimens led to publish the technique generally and not detailed. According to the benefits of using Plastination samples, various research activities have been conducted in Iran too. The aim of this study was to review and summarize these methods.
    Methods
    In this narrative review article, In order to achieve existing studies on the subject, key words and plastination were searched in authentic databases and through the obtained research which studied in Iran, were classified and evaluated.
    Results
    In Iran volume plastination on fish samples, human body, human and animal bones and the sectional plastination were done on brain specimens. And several researches have been done to stain the vessels or whole body or in material or different parts of plasination process.
    Conclusion
    The Plastinated specimens have good quality, and new polymer was developed in order to reduce costs and to increase the quality of samples some little changes were made in the processes of Plastination.
    Keywords: Plastination, Sectional plastination, Volume plastination, Silicone, Polymer
  • Abolfazl Farid * Pages 414-423
    Background And Aims
    the aim of this research was identify roles of motivational factors of personal goal orientations, academic self-efficacy and academic press on academic cheating behavior of pharmacy students
    Methods
    Research method was descriptive and correlational. Statistical population was all of pharmacy students in the medical university of Tabriz in academic year 2015-2016. Statistical sample was 340 student that selected with Stratified random sampling. Instruments were migdly and et al,s scales for personal goal orientations, academic self-efficacy,academic press and academic cheating behavior. the selected data were analyzed by descriptive statistics and step by step multiple regression.
    Results
    It was found that; mastery and performance goal orientations as well as academic press could predicted the academic cheating behavior meaningfully. Relation of academic cheating with mastery goal orientation was meaningfully negative, and with mastery goal orientation and academic press were meaningfully negative. Academic cheating was not correlated with academic self –efficacy.
    Conclusions
    If we are going to reduce academic cheating behaviors by motivational strategies among pharmacy students it must do things that their performance and performance avoidance orientations should be shifted to mastery goal orientations. And as much as the academic presses were low, equally the cheating behavior would be low.
    Keywords: mastery, performance, performance avoidance, academic self-efficacy, academic press, academic cheating
  • Seyedmorteza Hosseini, Gholamhossein Alishiri *, Esfandiar Azad Marzabadi Pages 424-430
    Background And Aims
    In this study we compare the views of students and professors about Practical Lessons and Internship.
    Methods
    This is a cross sectional survey in which we have investigated 91 of academic staffs and 95 of term three and higher medical male students by accessible and simple sampling methods. The data were collected by the investigator’s questionnaire. Content reliability by collecting the views of professors, and validity by Cronbach's alpha 0.86 were obtained. Data were analyzed by mean and standard deviation and independent T test.
    Results
    Professors consist of 45(49.5%) basic science and 46(50.5%) clinical science. Constrictor, assistant professor, associate professor and professor were 12(13.2%), 50(54.8%), 20(22%) and 9(9.9%) respectively. The professors have expressed higher score 68.3±8.2 at the index in evaluation score for each question while the student’s score is lower 66.5±25.5, but this difference is not significant.
    Conclusions
    We found that the students and professors in Baqietallah University of Medical Science agree with the current practical lessons and Internship forms so these forms can be used for evaluation. Also comparing the mean and standard deviation of Likert scale for professors and students about questionnaire form of Practical and Internships Lessons showed no significant difference.
    Keywords: Professors Evaluation, Evaluation Forms, Professors, Students
  • Hossein Zangeneh *, Narges Saedi Pages 431-438
    Background And Aims
    This study aimed to investigate the effect of three-dimensional computer-based simulation learning and thinking space-retention concepts in geometry lessons in third grade students in Tehran. Given the role of objection of educational abstract concepts on learning, the need for research in this field is important.
    Methods
    The research method was quasi-experimental with experiment and control group. The study population was in third grade students in 2015-2016 school year. The sampling method was available sampling and 36 students were selected. To collect information and data, the pretest and posttest learning and retention was used. The data obtained were analyzed using Spss software and analysis of covariance.
    Results
    The results showed that the use of three-dimensional simulation in learning and retention of third grade students (F = 23/105) are significantly more efficient than conventional methods.
    Conclusion
    Based on these findings, the use of software simulation geometry is proposed with reading the book. Accordingly, it is recommended that students with software simulated three-dimensional in the sense of touch to create deep and meaningful learning.
    Keywords: instructional simulations_learning based on 3 dimensional styles_geometry instruction_spatial concepts
  • Mohammad Reza Shahabi Kaseb *, Arezou Mehranian Pages 439-446
    Background And Aims
    Regarding the role of sleep on improving the performance of motor skills, researchers are looking for effective strategies for more effectiveness of night sleep. The aim of this study was to investigate the effect of physical fitness (specific warm-up and neuromuscular facilitation) on consolidation (based on promotion) of students’ explicit motor memory.
    Methods
    Considering the objective, this study is a practical study. Thirty-two eligible male students were selected randomly as the statistical sample in 2016. Based on the pre-test scores, the participants were assigned into three groups of control, specific­ warm-up, and PNF. In the first day, after performing their own group-specific practices and 54 trials of dart throwing, the participants attended the acquisition test (9 trials). Afterwards, in the morning of the second day after the night sleep, test retest (9 trials) was taken. The limb coordination was assessed using NORMSE. The data were analyzed using one way ANOVA and dependent t-test at a level of α=0/05.
    Results
    The results showed that limb coordination component was significant only in specific warm-up group, before and after night sleep. Furthermore, the results revealed that after night sleep, there is statistically significant difference between control and specific warm-up groups in limb coordination component.
    Conclusion
    The results of present research showed that the specific­ warm-up exercises before performing dart throw are effective on consolidation (based on promotion) of limb coordination component.
    Keywords: physical fitness, Motor Memory, Limb Coordination
  • Sahar Safarzadeh *, Fatemeh Sadat Marashian Pages 447-457
    Background And Aims
    Subjective Well-Being and Academic Self-Efficacy is one of the most important topics of research in universities. The aim of the present study was to investigate the relations of goal orientation (skill-oriented goal, performance-oriented goal, performance-avoidance goal) and metacognition with subjective well-being and academic self-efficacy among the students of Islamic Azad University of Ahvaz year 2015-2016.
    Methods
    The research was canonic correlation. The sample of research included 400 subjects (200 boy and 200 girls) who were selected based on cluster random sampling. For the measurement of the variable, Midgley’s goal orientation questionnaire, State metacognition invertory (ESM), satisfaction with life scale (SWLS) and Colleg academic self-efficacy scale (CASE) were used.
    Results
    Data analysis by canonical correlation revealed: there were significant relations between goal orientation (skill-oriented goal, performance-oriented goal, performance-avoidance goal) and metacognition with subjective well-being and academic self-efficacy all of students. The results also revealed that: there is strongest relation between metacognition from first set of variables (independent) and subjective well-being from second set of variables (dependent) (p
    Conclusion
    It can be concluded that for the development of sense self-efficacy and subjective well-being of students, it will be important for goal orientation and metacognition. These factors can be made to improve the academic performance of students.
    Keywords: Academic Self-Efficacy, Goal Orientation, Meta cognition, Students, Subjective Well-Being
  • Mahdi Moeinikia, Ebrahim Aryani *, Adel Zahed Bablan, Teyebeh Mousavi, Salim Kazemi Pages 458-470
    Background And Aims
    This study aimed to identify factors affecting on the implementation of Massive Open Online Courses (MOOC) in higher education was conducted.
    Methods
    This study was mixed. The population in the qualitative part were Professors of educational technology and e-learning, doctoral students of educational technology and information in education that 18 people among them purposefully were selected for interviews. Qualitative data were collected using semi-structured interviews and structural factors were determined with open and axial coding. The validity of the findings with comparative methods by members and peer review was guaranteed. In the quantitative section, the factors affecting on implementation of MOOC period were determined from the viewpoint of 192 user, by using the Self-made questionnaire and the outcome of the quality part (with reliability α=0/86), and were analyzed using Chi-square test and Friedman.
    Results
    The results showed that 73 initial conceptual proposition with 16 sub-categories and 5 main categories Proposition, influencing on the course of MOOC in the form of immediate factors (internal) and intermediate (external) identification and the relationship between them was presented in the form of structural pattern. The results of chi-square and Friedman tests demonstrated that Factor of computers and means of communication and dialogue, managing user interface design, implementation, evaluation and assessment, Surround Factors, notification, acceptance and program management Factors and central learning Factor In order of preference As factors affecting on the implementation MOOC curses Have been identified
    Conclusion
    Many agents are effective on the using of MOOC curses in the higher education in the country and Implementation of these courses requires the use of specialized solutions.
    Keywords: Higher Education, E, Learning, MOOC
  • Esmat Davoudi Monfared *, Fateme Sajjadi Pages 471-474
    Competency-based medical education is proposed as a new educational method for training different generation of physicians. It is considered two issues: defining credible outcomes and designing standard tools for evaluation. The first issue is to determine competencies. Despite many similarities, different countries have tried to define appropriate competencies based on the need of their community and health care system. In Iran, the study from Tehran University of Medical Sciences in 1391 defined the framework of competencies of medical education. Competency-based medical education necessitates meta-competencies learning in addition to the core competencies. Meta competencies enable physicians to work with multiple tasks in different conditions. The second important issue is how to evaluate competency-based training. The designing of valid assessment tool for meta-competencies is difficult and complex. However achievement of ultimate goal of competency-based education approach in medical education will be met only with the standard measurement tool designing.
    Keywords: Competency-based, Medical Education, Physician