فهرست مطالب

راهبردهای آموزش در علوم پزشکی - سال دهم شماره 1 (پیاپی 41، فروردین و اردیبهشت 1396)

نشریه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی
سال دهم شماره 1 (پیاپی 41، فروردین و اردیبهشت 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقالات پژوهشی
  • صلاح الدین ابراهیمی، مجتبی حاج خزیمه، محمدرضا کرمی* صفحات 1-8
    زمینه و اهداف
    هدف پژوهش حاضر بررسی امکان سنجی آموزش مهارت های جنسی در مقطع دبیرستان شهر تهران بود.
    روش بررسی
    جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه اساتید دانشگاه فرهنگیان تهران و معلمان بهداشت و مدیران مدارس دبیرستان های شهر تهران در سال تحصیلی 1394-1393 بود که با استفاده از نمونه گیری خوشه ای537 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند . ابزار پژوهش یک پرسش نامه محقق ساخته بود که با 28 گویه در قالب 7 مولفه آمادگی دانشی، فرهنگی، نگرشی، محتوایی، مالی، منابع انسانی و مهارتی، امکان سنجی آموزش جنسی را می سنجد. روایی آن توسط صاحب نظران مورد تایید قرار گرفت و ضریب الفای کرونباخ 86% محاسبه گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که وضعیت آمادگی دانشی و آمادگی محتوایی در سطح بالاتر از میانگین می باشد و در وضعیت مطلوبی قرار دارند و امکان آموزش بهداشت جنسی در این مقوله ها در وضعیت مساعدی می باشند. با بررسی میانگین این متغیرها و مراجعه به آماره های توصیفی مشخص می شود که آمادگی مالی و فرهنگی در وضعیت مطلوب و مساعدی نیستند و در سطح پایین تری از میانگین جامعه آماری قرار دارند. همچنین نتایج نشان می دهد آمادگی منابع انسانی، آمادگی نگرشی و آمادگی مهارتی در سطح اطمینان95 / 0معنی دار نمی باشند. یعنی آمادگی منابع انسانی، نگرشی و مهارتی به میانگین جامعه آماری نزدیک است و این آمادگی ها در حد متوسط قرار دارند.
    نتیجه گیری
    مبحث آموزش سلامت جنسی برای همه اقشار جامعه: شامل معلمان، دانش آموزان، والدین، پژوهشگران، مشاوران، برنامه ریزان آموزشی و درسی، سیاست گذاران، پزشکان و اساتید دانشگاه یک فرآیند طولانی و مادام العمرمی باشد که همیشه باید موردتوجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: امکان سنجی، بهداشت جنسی، آموزش جنسی، مقطع متوسطه
  • حانیه غلام نژاد*، فاطمه غفرانی کلیشمی، هومان منوچهری، میمنت حسینی صفحات 9-14
    زمینه و اهداف
    ارزشیابی بالینی دانشجویان به شکل مشاهده مستقیم در موقعیت های عملی و واقعی، باعث اطمینان از توانمندی آنان در رویارویی و پیش بینی اتفاقات بالینی در شرایط خاص بیمار خواهد شد. این پژوهش باهدف تعیین و مقایسه اثربخشی آزمون داپس با روش های سنتی بر میزان یادگیری مهارت های بالینی دانشجویان در بخش مراقبت های ویژه انجام شد.
    روش بررسی
    این کار آزمایی بالینی تصادفی شده در سال 1395 در بخش مراقبت های ویژه یکی از بیمارستان های آموزشی تهران بر روی 51 دانشجوی پرستاری که واحد کارآموزی ویژه داشتند، انجام شد. دانشجویان به طور تصادفی به دو گروه آزمون(26نفر) و شاهد(25نفر) تقسیم شدند. ارزشیابی در گروه شاهد با روش سنتی و گروه مداخله به روش DOPS و با استفاده از چک لیست پژوهشگر ساخته که روایی و پایایی آن تاییدشده بود، صورت گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار16 Spss و آمار توصیفی و آزمون های کولموگراف اسمیرنوف ،کای اسکوئر و تی مستقل با توجه به نوع متغیر تجزیه و تحلیل شدند
    یافته ها
    اختلاف معنی داری بین نمرات نهایی بین دو گروه در زمینه مهارت های مورد بررسی به دست آمد ( (P=./001، P=./004 نتایج مطالعه نمرات نهایی با توجه به وضعیت تاهل و جنس نشان دهنده اختلاف معنی داری نبود. اما ضریب همبستگی پیرسون رابطه مثبت و معنی داری p<0.017، r=./32) ( بین نمرات نهایی حاصل از ارزشیابی مربوط به مهارت ها با نمرات معدل ترم قبل دانشجویان نشان داد.
    نتیجه گیری
    ازآنجایی که استفاده از روش DOPS باعث ارتقای یادگیری دانشجویان می شود، پیشنهاد می شود این روش جایگزین روش های سنتی ارزشیابی شود یا حداقل به عنوان یک روش مکمل در ارزیابی دانشجویان استفاده گردد.
    کلیدواژگان: آزمون مشاهده مستقیم مهارت های بالینی، یادگیری، مهارت های عملی، دانشجویان پرستاری، ارزشیابی بالینی
  • احمد احمدی*، محمدرضا علیان نژاد صفحات 15-22
    زمینه و اهداف
    استفاده از فناوری های الکترونیکی در فرآیند یاددهی-یادگیری جزء جدای ناپذیر تعلیم و تربیت امروزی شده است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر به کارگیری کارپوشه الکترونیکی بر یادگیری دانشجویان رشته فوریت های پزشکی در درس داروشناسی بود.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه دانشجویان فوریت های پزشکی دانشکده پیراپزشکی شهر کرمانشاه در سال تحصیلی 1395-1394 تشکیل می دادند. نمونه پژوهش، با استفاده از نمونه گیری در دسترس شامل 30 نفر انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش گماشته شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش شامل پیش آزمون و پس آزمون یادگیری از درس داروشناسی با روایی و پایایی مقبول بود. داده ها با استفاده از آزمون آماری t مستقل و با کمک نرم افزار Spss نسخه 18 تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهد که بین نمره های پس آزمون در دو گروه آزمایش و کنترل تفاوت معناداری وجود دارد. به عبارت دیگر، نتایج حاصل از پژوهش نشان دهنده تاثیر بسیار معنادار استفاده از کارپوشه الکترونیکی بر میزان یادگیری دانشجویان در درس داروشناسی بود.
    نتیجه گیری
    نتایج، نشان دهنده موفقیت استفاده از کارپوشه الکترونیکی برای یادگیری درس داروشناسی در مقابل روش تدریس سنتی و شاهد علمی منتج از پژوهش برای توصیه به کاربرد این الگو برای تدریس در دانشگاه های علوم پزشکی است.
    کلیدواژگان: کارپوشه الکترونیکی، یادگیری، دانشجویان فوریت های پزشکی درس داروشناسی
  • مینو اسدزندی * صفحات 23-35
    اهداف
    از اهداف مهم تعلیم و تربیت، کمک به ارتقای سلامت معنوی، پرورش استعدادهای فطری دانشجویان و تربیت معنوی ایشان، جهت کمال انسانی است. این تحقیق باهدف معرفی شاخصه های معنوی اساتید در آموزش الگو محوری از منظر اسلام انجام شد.
    روش ها
    در پژوهش کیفی، با مرور نظام مند متمرکز بر سوال «چیستی شاخصه های معنوی انسان کامل» سقالات منتشر شده در سال های 1990 تا 2016 میلادی با کلیدواژه های انسان کامل، نیازهای معنوی، سلامت معنوی، در پایگاه های اطلاعاتی علمی و دینی، بررسی و تفاسیر شیعی، روایات معتبر مرتبط با ویژگی های صاحبان قلب سلیم، با روش تحلیل محتوای واکر اوانت، تحلیل گشت. شاخصه های معنوی اساتید الگو تبیین شد
    یافته ها
    اساتید الگو (صاحبان قلب سلیم) که برخوردار از سلامت معنوی هستند، با تهذیب نفس و سیر در مراتب ایمان ، طی خود مراقبتی روزانه ، ضمن تبعیت از سبک زندگی معنوی پیامبران به عنوان انسان های کامل، و با تفقه در دین موفق به پرورش استعدادهای فطری خود شده و به فضائل اخلاقی (حکمت و خردورزی، آزرم و حیا، شجاعت، عدالت ورزی، سخاوت و مهرورزی و بالاخره کرامت نفس و مقام محمود) دست می یابند. ایشان به عنوان جزئی مهم برنامه درسی پنهان در آموزش خود مراقبتی معنوی ایفای نقش می کنند .
    نتیجه گیری
    تمام اساتید باید به عنوان الگوهای رفتاری (منتور و مرشد) با توجه به معنا خواهی و نیازهای معنوی دانشجویان، بتوانند با آموزش الگو محوری و مبتنی بر یادگیری اجتماعی، دانشجویان خود را برای رسیدن به شکوفایی استعدادهای فطری یاری کنند.
    کلیدواژگان: اموزش الگو محور، نیازهای معنوی، انسان کامل
  • نسیم محمدی *، مژگان دفتری اکباتان صفحات 36-41
    زمینه و اهداف
    پژوهش حاضر باهدف تعیین اثربخشی آموزش خودکارآمدی بر انگیزه پیشرفت دانشجویان علوم پزشکی انجام گرفت.
    روش بررسی
    روش پژوهش به شیوه نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل اجرا شد. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه ی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گیلان تشکیل می دادند که از میان آن ها به روش نمونه گیری تصادفی 30 نفر از دانشجویان در سال تحصیلی 1395 به طور تصادفی در گروه آزمایش (15نفر) و گروه کنترل (15نفر) جایگزین شدند. به گروه آزمایشی، 8 جلسه برنامه خودکارآمدی داده شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه انگیزه پیشرفت استفاده شد. داده ها از طریق آزمون آماری کوواریانس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که فرضیه پژوهش مبنی بر اثربخشی آموزش خودکارآمدی بر انگیزه پیشرفت دانشجویان مورد تائید قرار گرفته است و دانشجویان گروه آزمایش نسبت به دانشجویان گروه کنترل در پس آزمون به طور معناداری، انگیزه پیشرفت بیشتری داشتند.
    نتیجه گیری
    بنابراین، می توان نتیجه گرفت که آموزش خودکارآمدی در افزایش انگیزه پیشرفت دانشجویان اثربخش است.
    کلیدواژگان: آموزش خودکارآمدی، انگیزه پیشرفت، دانشجویان
  • علی قنبری*، مهران فرج اللهی، زهره اسماعیلی، محمدرضا سرمدی صفحات 51-63
    زمینه و اهداف
    هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی کیفیت یادگیری بر مبنای نظریه ارتباط گرایی زیمنس در دانشگاه های مجری آموزش از دور بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر ازنظر هدف،کاربردی و ازنظر روش توصیفی و از نوع پیمایشی بوده است.جامعه آماری شامل کلیه اعضای هیئت علمی در دانشگاه های مجری آموزش از دور کشور به تعداد 3380 نفردر سال تحصیلی1395-1394 بود. روش نمونه گیری در مرحله کیفی به صورت نمونه گیری هدفمند شامل 10 نفر از خبرگان آموزش از دور و در مرحله کمی شامل نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی بوده است.تعداد نمونه 380نفر می باشد. در این پژوهش برای گردآوری داده ها درروش غیرتعاملی از شیوه تحلیلی- اسنادی و درروش پیمایشی از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. اعتبار پرسشنامه با استفاده از تحلیل عامل تاییدی بررسی شد. برازش الگو با کاربرد نرم افزار AMOS و برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار8.80 Lisrel vاستفاده گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که فرضیه‏ی پژوهش مبنی بر اثربخشی آموزش خودکارآمدی بر انگیزه پیشرفت دانشجویان مورد تائید قرار گرفته است و دانشجویان گروه آزمایش نسبت به دانشجویان گروه کنترل در پس آزمون به طور معناداری، انگیزه پیشرفت بیشتری داشتند.
    نتیجه گیری
    بنابراین، می توان نتیجه گرفت که آموزش خودکارآمدی در افزایش انگیزه پیشرفت دانشجویان اثربخش است.
    کلیدواژگان: کیفیت یادگیری، ارتباط گرایی، آموزش از دور
  • جعفر بهادری خسروشاهی*، رامین حبیبی کلیبر، ابوالفضل فرید صفحات 64-73
    زمینه و اهداف
    برنامه آموزش مروج سلامت در مدارس به منظور پیشگیری از سوءمصرف مواد، افزایش مهارت های تحصیلی، بروز رفتارهای پرخطر و کاهش اختلالات روانی در حال اجرا است. بنابراین هدف از انجام پژوهش حاضر، اثربخشی برنامه آموزش مروج سلامت بر استرس تحصیلی، مهارت های زندگی و رفتارهای پرخطر در دانش آموزان بود.
    روش بررسی
    این پژوهش به شیوه نیمه آزمایشی است که از طرح پیش آزمون- پس آزمون و گروه کنترل استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش دانش آموزان دختر دوره متوسطه شهرستان تبریز در سال تحصیلی 1396-1395 بودند، که از این جامعه تعداد 60 دانش آموز به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شده و در دو گروه آزمایش (30نفر) و کنترل (30نفر) جایگزین شدند. برای جمع آوری ها داده ها از پرسشنامه های استرس تحصیلی، مهارت های زندگی و رفتارهای پرخطر استفاده شد. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس در نرم افزار Spss تجزیه وتحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد برنامه آموزش مروج سلامت بر استرس تحصیلی، مهارت های زندگی و رفتارهای پرخطر تاثیر دارد (0/05>P). درواقع برنامه آموزش مروج سلامت باعث افزایش مهارت های زندگی و کاهش استرس تحصیلی و رفتارهای پرخطر در دانش آموزان می شود.
    نتیجه گیری
    با آموزش برنامه های سلامتی در مدارس در حیطه های روانی می توان رفتارهای پرخطر و منفی ازجمله سوء مصرف مواد، مصرف دخانیات، خشونت، استرس و اضطراب را کاهش داده و میزان رفتارهای مثبت ازجمله مهارت های زندگی را در دانش آموزان بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: رفتارهای پرخطر، مهارت های زندگی، استرس تحصیلی، برنامه آموزش مروج سلامت
  • مقاله کوتاه
  • سوگند قاسم زاده*، بهارک بیاتی، رقیه نوری پور لیاولی صفحات 74-79
    زمینه و اهداف
    دیابت نوع یک بیماری خانواده نام گرفته است، چراکه ابتلای فرزند به دیابت سیستم خانواده را با فشارها و تنش های فراوانی مواجه می کند. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر آموزش مقابله با تنیدگی بر نشانه های بالینی مادران دارای نوجوان مبتلابه دیابت نوع یک بوده است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی با پیش آزمون- پس آزمون و گروه کنترل بود. جامعه پژوهش را تمامی مادران دارای فرزند مبتلابه دیابت مراجعه کننده به انجمن دیابت تهران تشکیل می دادند. از بین مراجعه کنندگان 40 مادر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایش در 8 جلسه آموزشی مهارت های مقابله با تنیدگی مبتنی بر رویکرد شناختی رفتاری شرکت کردند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه افسردگی، اضطراب و استرس(DASS) استفاده شده است. داده ها با آزمون تحلیل کوواریانس و با استفاده از نرم افزار Spss 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها و بحث: نتایج نشان داد که بین نمرات پس آزمون گروه آزمایشی با پس آزمون گروه کنترل در نمره کل افسردگی، اضطراب و استرس قبل و بعد از مداخله آموزشی تفاوت معنادار وجود دارد(001/0 کلیدواژگان: دیابت نوع یک، مهارت های مقابله ای، استرس، اضطراب، افسردگی
|
  • Salahodin Ebrahimi, Mojtaba Hajkhozeymh, Mohammadreza Karami * Pages 1-8
    Background And Aims
    The aim of this study is to examine the feasibility of sexual training in high schools of Tehran.
    Methods
    Statistical Society included all professors of Tehran farhangian university, health educators and school administrators in Tehran high schools in the academic year 2014-2015, 537 samples were selected by using cluster sampling. The research instrument was a questionnaire with 28 items in the form of the 7 components of fitness knowledge, culture, attitude, content, financial, human resources and skills, which measures feasibility of sexual training. Its validity was confirmed by experts and Cronbach's alpha coefficient was calculated as 0/86.
    Results
    The results show that the state of preparedness and readiness of content knowledge is higher than average and in a good condition and the possibility of sexual health education in this category is in a favorable situation. By examining the average of these variables, and refer to descriptive statistics, it is defined that the financial and cultural preparation are not in conducive condition and stayed on lower level than the average population. The results also show that human resources preparation, attitude preparation and skills preparation are not significant at a confidence level of 95/0. This means that the preparation of human resources, attitude and skills, are close to the average population, and the preparations are moderate.
    Conclusion
    Sexual health education topic is a long process for all segments of society: teachers, students, parents, researchers, consultants, educational planners and curriculum, policy makers, practitioners and university professors that should always be considered.
    Keywords: Feasibility, Sexual health, Sex Education, High School
  • Hanieh Gholamnejad *, Fatemeh Ghofrani Kelishami, Houman Manoochehri, Meimanat Hoseini Pages 9-14
    Background And Aims
    Clinical evaluation of students by the direct observation of procedural skills (DOPS) in the practical and real situations ensures their capabilities in facing and predicting the clinical situations in case of particular patient’s conditions. The present research is conducted to determine and compare the efficacy of DOPS with traditional methods in clinical skill learning of students working in intensive care unit (ICU).
    Methods
    This trial work was performed in 2016 in ICU of one training hospitals of Tehran on 15 nursing students who were in the middle of their internship course. The students were randomly divided into two control (25 members) and test (26 members) groups. The evaluation in the control group was conducted based on the traditional approach and for the test group (intervention group) was implemented with DOPS method, based on a reliability and validity confirmed checklist prepared by the author. The obtained data were analyzed using descriptive statistics, cosmograph-Smirnov, chi-square (χ2), and independent t statistics in SPSS16 software.
    Results
    A significant difference was obtained between the final score of these test and control groups in terms of the studied parameters (Arterial Blood Gas, p=0.001, and central venous pressure, p = 0.004). The final scores were not statistically significant in terms of marital status and gender of the participants. However, the Pearson’s correlation coefficient indicated a positive meaningful (p
    Conclusion
    Since using DOPS leads to an improved learning of students, it is recommended replacing the traditional evaluation methods with this method or, at least, implement this new approach as a supplementary method for student evaluation.
    Keywords: Direct Observational Practical Skills, learning, clinical skill, nursing students, clinical Audits
  • Ahmad Ahmadi *, Mohammad Reza Alian Negad Pages 15-22
    Background And Aims
    Use of electronic technologies in the teaching-learning process is an integral part of education today. The aim of this study was to investigate the effects of using e- portfolio on learning of emergency medical students in pharmacology courses.
    Methods
    This study is quasi-experimental with pretest-posttest design and control group. Study population consisted of all paramedical college students in Kermanshah in the 2015-2016 school year. The sample consisted of 30 students were selected by convenience sampling method and randomly assigned to two experimental and control groups. The instrument used in this study which consisted of learning pretest and posttest of pharmacology course, was acceptable with validity and reliability. Data were analyzed by using independent t test and Spss software version 18.
    Results
    The experimental results indicate that there is a significant difference between post-test scores in experimental and control groups. In other words, the results of this study showed the use of e-portfolio is a significant impact on student's learning in the pharmacology course.
    Conclusion
    This result indicates the effectiveness of electronic portfolio using in pharmacology learning, in contrast to traditional teaching methods and is the scientific testifier to recommend for using this model to teach at the University of Medical Sciences.
    Keywords: Electronic portfolio, Learning, Emergency medical pharmacology course students
  • Minoo Asadzandi * Pages 23-35
    Aims: The most important goal of education, is helping students promote spiritual health, and bring up innate talents and spiritual training for their human perfection. This study aimed to introduce, professors, spiritual characteristics for role- modeling education from the perspective of Islam.
    Methods
    In the qualitative study, a systematic review, focused on the question "What is spiritual indicators of perfect human” articles published in the years 1990 to 2016 with the keyword: human, spiritual needs, spiritual health, in databases: PubMed, science direct, google scholar, SID, Cochrane were investigated. Commentaries of Shiite, reliable hadiths related to the characteristics of the owners of sound heart, were analyzed by Walker Avant content analysis method. Spiritual indicators of role- model professors were determined.
    Results
    Role-model professors (The owners of sound heart) have spiritual health, they failed to nurture their innate talents, with self-purification, Journey to the much faith, Daily Self -care, adherence to spiritual lifestyle prophets as perfect humans, recognition in religion, to achieve moral virtues: Wisdom, Chastity, Courage, , justice, Generosity Kindness, Dignity of soul, Mahmoud position. They play an important role, as a part of hidden curriculum, in pastoral self- care training to their students.
    Conclusion
    Due to the students search for meaning and their spiritual needs, professor should help them to achieve natural talents and spiritual health, by being as memes (Mentor, Guide, and role model).They should educate them based on social learning method.
    Keywords: Role- modeling education, Spiritual health, Perfect human
  • Nasim Mohammadi *, Mojgan Daftari Ekbatan Pages 36-41
    Background And Aims
    The purpose of this study was to investigate The Effectiveness of Self-efficacy on Achievement Motivation of Students.
    Methods
    The research method was semi-experimental with pretest-posttest design with control group. The statistical population of study included all students in Guilan University of Medical Sciences in 2015 academic year, that among them 30 students were selected by using random sampling method and assigned to experimental group (15 individuals) and control group (15 individuals). The experimental group had received 8 sessions of Self-efficacy program. Achievement Motivation questionnaire used to data gathering. Data were analyzed by multivariable co-variance test.
    Results
    Findings indicated that the research hypothesis of effect of Self-efficacy on Achievement Motivation of Students had been proven and students of experimental group in comparison with control group, in posttest had a significantly increases test anxiety and academic burnout.
    Conclusion
    So, we can conclude that Cognitive Self-efficacy Program has a significant effect on Achievement Motivation of Students.
    Keywords: Self-efficacy, Achievement Motivation, Students
  • Ali Ghanbari *, Mehran Farajallahi, Zohre Esmaeily, Mohammad Reza Sarmadi Pages 51-63
    Background And Aims
    The aim of this study was to designing a learning quality model based on Siemens Connectionism theory in universities executing distance Education.
    Methods
    This was an applied research in terms of purpose and descriptive in terms of method and was survey type. The study population consist of all faculty members of distance education universities around the country that counts to 3380 members. The sampling method in the qualitative phase was purposive sampling method (convenient), consist of 10experts in the field of distance Education and in quantitative phase, include stratified random sampling. The number of samples is 380. To gather data, researchers used analytical documents method for non-interactive and self-made questionnaire was used in survey method. Validity was assessed by using confirmatory factor analysis. For data analysis Lisrel v 8.8 and for model fitting AMOS software were used.
    Results
    There is a significant difference between the theoretical and empirical Average indicators of the effectiveness of Siemens Connectionism Theory indicators on the quality of learning in distance education. Difference between the theoretical and empirical Average was More than middle. The highest ranking belongs to the indicators of Ecosystem Learning and other indicators in order of importance and influence are learning network, interact, learn the elements of pressure and formation of learning nodes.
    Conclusion
    To keep pace with global developments in the field of distance Education, there is a need to apply the Siemens Connectionism theory. And if this is done well, it can change into very useful elements in universities.
    Keywords: Quality learning, Connectionism theory, distance Education
  • Jafar Bahadorikhosroshahi *, Ramin Habibikaleybar, Abolfazleh Farid Pages 64-73
    Background And Aims
    Promoting health education programs in schools to prevent drug abuse, increase academic skills, behaviors and decrease risk of mental disorders is running. The aim of the present study was the effect of education on health-promoting school with academic stress, life skills and risky behaviors among students.
    Methods
    Quasi experimental research design and pretest-posttest control group design. The study population Tabriz city high school female students in the academic year 2015-2016 sample of 60 students who were selected by multi-stage cluster sampling in two groups (n = 30) and control (n = 30) were replaced. To collect the data, academic stress, life skills and risky behaviors was used. Data obtained using analysis of covariance was analyzed using SPSS software.
    Results
    The results showed that health education program that promotes to effective with academic stress, life skills and risk behaviors. In fact, training health promoters to increase life skills and reduce stress and risk behaviors in student's education.
    Conclusion
    Therefore, health education programs in schools can reduce risk behaviors and negative and positive behaviors such as improving life skills in students.
    Keywords: Risk behaviors, life skills, academic stress, promoting health education program
  • Sogand Ghasemzadeh *, Bahark Bayati, Roghieh Nooripoor Liavoli Pages 74-79
    Background And Aims
    Diabetes has been called family disease because infected children with diabetes will face family system with enormous pressures and stress. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of coping skills on depression, anxiety and stress in mothers of adolescents with type I diabetes.
    Methods
    This semi- experimental pretest- posttest design was conducted on mothers of diabetic adolescents referred to Tehran Diabetes Association. 40 mothers were selected using random sampling method and were randomly assigned in experimental and control groups. Independent variables included 8 session coping skills training which based on cognitive behavioral approach. The tool used in this research was depression, anxiety and stress scale (DASS). The data was analyzed by analysis of covariance using software Spss 20.
    Results&
    Conclusion
    The results showed that there’s a significant differences at post test scores between experimental and control groups in total score of depression, anxiety and stress. (P
    Keywords: Type I diabetes_coping skills_anxiety_depression_stress