فهرست مطالب

نشریه مطالعات شبه قاره
سال هفتم شماره 25 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/27
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نیما ادهم* صفحات 7-24
    در جهان اساطیری دو تمدن کهنسال ایران و هند که به دلیل مشابهت های قومی، فرهنگی و اساطیری شان خویشاوند قلمداد شده اند، موجودات خیر و شری وجود دارند که برخی از آن ها، از قابلیت پیکرگردانی یا دگرریختی برخوردارند. پدیده ی ترکیبی فیل سر هندی با نام گانش که در زمره خدایان حیوانی محبوب هندو جای می گیرد، یکی از این نمونه هاست. از آن جا که چنین موجودی در برخی از متون ایرانی از جمله شاهنامه و نگاره های مرتبط با آن، در قالب دیو به تصویر کشیده شده است.این پژوهش می کوشد تا با بررسی این پدیده در اساطیر، ادبیات و هنر این سرزمین ها، به واکاوی دلایل چنین امری بپردازد. از نتایج این پژوهش که به شیوه توصیفی-تحلیلی، تطبیق میان رشته ای و با استفاده از منابع کتابخانه ای به انجام رسیده است، برمی آید که این موجود ترکیبی در سرزمین مادری آن، از کنام دیوها به قلمروی خدایان درمی آید و به مرور زمان با افزایش محبوبیت خود در آسیا، در آیین مانویت نیز نفوذ می کند.در عین حال، همتای پلید این پدیده نیز که از اهمیت کمتری برخوردار است، به حیات خود در هنر و ادبیات هند،ادامه می دهد.این موجود پیکرگردانی شده در ایران پس از غلبه تفکر زرتشتی و به دلیل دشمن شمردن خدایان پیشین این سرزمین و بلاد دیگر از سوی زرتشت، تنها وجه دیوگونه خود را به نمایش می گذارد؛ و با نفوذ در باور اسلامی و ادبیات عامیانه ایرانی نیز در قالب جن )و در وجه منفی آن(، به تصویر کشیده می شود.
    کلیدواژگان: اسطوره، پیکرگردانی یا دگرریختی، نگارگری، موجودات ترکیبی، دیو، ایران، هند
  • عفت سادات افضل طوسی *، ندا هوشمندمفرد صفحات 23-42
    عبدالصمد، از نقاشان فعال دربار صفوی، در جوانی به دعوت حاکم زمان به هند رهسپار شد تا پایه گذار مکتبی از نقاشی باشد که با اصول نقاشی ایرانی آغاز شد.در این پژوهش سعی شده است به معرفی نگاره های نگارگر در فاصله زمانی 1535م./921ه. تا حدود 1600م./986ه.پرداخته شود.در این زمان عبدالصمد در نگارخانه سلطنتی سه پادشاه با سه نوع اعتقاد مشغول به کار است: شاه طهماسب شیعه؛ همایون شاه سنی مذهب و اکبرشاه با اعتقاد به آیین اکبری. بنابراین به بررسی تفاوت های نگاره های این هنرمند در دوره زمانی مذکور پرداخته می شود.با توجه به اهمیت شخصیت هنری عبدالصمد و نفوذ بی بدیل وی در هنر هند، لازم است پژوهش هایی در باب شناساندن این نگارگر گرانمایه به جامعه هنری انجام شود.روش تحقیق با توجه به نیاز به بررسی نگاره های باقی مانده، مقایسه ایی و تحلیلی انتخاب شده و با استفاده از منابع کتابخانه ای و مشاهده به انجام رسیده است.تفاوت های بارزی در نگاره های انتخابی از دوره های کاری نگارگر مشاهده می شود که نتیجه اعمال سلیقه پادشاه در کار هنری نگارگر است زیرا اصول به کار رفته، با شیوه آغاز کار هنرمند همخوانی نداشته و آن را تنها می توان ناشی از فضای جدید فکری حاکم بر محل کار هنرمند دانست.
    کلیدواژگان: نگارگری، مکتب صفوی، گورکانیان، عبدالصمد
  • محمد خشکاب*، سید محمد علوی مقدم صفحات 25-44
    یکی از تذکره های گمنامی که در شبه قاره در سال 1260ه . به رشته تحریر درآمد،معدن الجواهراثر محمد مهدی واصف مدراسی است.این تذکره از پنج جهت حائز اهمیت است.یکی این که این کتاب در حکم مجموعه ای از فنون ادبی مانندعروض و قافیه و صنایع ادبی است.دوم از جهت شاعران هم عصر نویسنده که در کمتر تذکره ای می توان شرح حال آنها را یافت و همچنین تاثیری که بر دیگر تذکره های بعد از خود گذاشته است.سوم از جهت نقد ادبی و اطلاعات سبک شناسانه و اعتراضاتی که بر دیگر شاعران نموده است.چهارم تالیف تذکره «گلزاراعظم» و رساله ذوالفقار علی» که در جواب اعتراضات معدن الجواهر نوشته شده است.وپنجم تالیف رساله«حسن خطاب و رد جواب» توسط واصف در رد اعتراضات رساله ذوالفقار علی وتالیف تذکره حدیقه المرام به زبان عربی در جواب تذکره گلزار اعظم. هدف نویسندگان برخی از تذکره ها در واقع رقابت و جواب گویی در مقابل دیگر تذکره هاست؛ مانند تذکره مردم دیده در جواب مجمع النفایس و یا صبح وطن در جواب گلدسته کرناتک.تذکره گلزاراعظم نیز برای جواب گویی به معدن الجواهر نوشته شده است.اهمیت تحقیق حاضر در اینست که نشان می دهد در سال هایی(نیمه دوم قرن سیزدهم) که زبان فارسی در هند در حال انحطاط بود در کرناتک(هند جنوبی) هنوز مجالس مشاعره و حتی بازار نقد شعر برپا بوده است.
    کلیدواژگان: معدن الجواهر، محمد مهدی واصف مدراسی، گلزار اعظم، نقد شعر، کرناتک
  • قربان علمی*، مرضیه باغستانی، معصومه فتحی صفحات 45-68
    ایجاد تعادل میان اسلام و تصوف و انطباق اعمال تصوف با ظاهر شریعت یکی از دغدغه های مهم عرفا و اولیاء شبه قاره ی هند بوده است. سیداحمد خان سرهندی معروف به مجدد الف ثانی، با ارائه برداشت و تفسیری جدید از تصوف، سعی در برقراری آشتی میان شریعت و طریقت دارد. این مقاله آراء عرفانی او را با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی و با مراجعه به آثار وی بررسی کرده است. او در آثار خود، به ویژه در سراسر مکتوبات، نشان می دهد که طریقت و شریعت مکمل یکدیگرند و اختلاقی میان آن دو نیست. او علمای راستین را کسانی می داند که هم به ظاهر شریعت می پردازند و هم به منتهای مقامات تصوف رسیده اند. سرهندی، با ارائه تعریفی جدید از شریعت حقیقی و دامنه اش، آن را چیزی می داند که علمای راسخین بدان دست یافته اند، شریعتی که تعارضیجبا طریقت نداشته و دربردارنده آن نیز است. او با بر شمردن مراحل سیر وسلوک، هدف از آن را از بین بردن موانع بر سر راه رسیدن به خدا و نیل به فناء فی الله و بقاء ب الله می داند.
    کلیدواژگان: احمد سرهندی، تصوف، شبه قاره، سیر وسلوک عرفانی
  • مریم فروغی نیا* صفحات 69-92
    هم جواری ایران و هند منجر به ایجاد نوعی رابطه بینافرهنگی گردیده که قدمت آن به پیش از اسلام باز می گردد. شباهت بیش از حد نقش محراب بر منسوجات دو کشور که ریشه در باورهای مشترک اعتقادی داشته، در مواردی تشخیص خاستگاه اولیه نقوش محرابی را مشکل می نماید. از این رو ضروری است رابطه تاثیر و تاثری منسوجات محرابی دو کشور، مورد مطالعه قرار گیرد. بر اساس فرض اولیه نقش محرابی از ایران به هند انتقال یافته و متاثر از فرهنگ هند، تغییر یافته است. پرسش های اساسی این پژوهش عبارتند از: رابطه تاثیر و تاثری نقش محراب در منسوجات هند و ایران چگونه است؟ وجوه اشتراک و افتراق این نقوش چیست؟ در این پژوهش توصیفی و تحلیلی مبتنی بر اطلاعات کتابخانه ای و اسنادی، ابتدا منسوجات محرابی شاخص، استخراج و دسته بندی شده و خاستگاه آن ها مورد بررسی قرار گرفته است. سپس ضمن مشخص کردن وجوه اشتراک و افتراق، به تحلیل این نقوش پرداخته شده است. یافته ها ی این پژوهش حاکی از آنست که نقش محراب بیشتر در دوره صفوی به هند انتقال یافته و اگرچه اغلب عناصر ایرانی این طرح ها در منسوجات هندی در سه قرن گذشته حفظ شده، اما به مرور در ترکیب با فرهنگ هند در دوره معاصر، تغییراتی مختصر یافته است.
    کلیدواژگان: نقش محراب، منسوجات، ایران و هند
  • حمید کاویانی پویا* صفحات 93-108
    وضعیت اقتصادی جوامع در دوره های مختلف یکی از مقوله های مهمی است که پیش از این در سده های گذشته تا حد زیادی از دید مورخان که عمده وجه نظر آنها تاریخ سیاسی و تحولات نظامی حکومت ها بوده، مغفول مانده است. در دوره معاصر حیات اقتصادی به عنوان یکی از شاخه ها یا زیر مجموعه های تاریخ اجتماعی مورد توجه پژوهشگران حوزه تاریخ و علوم اجتماعی قرار گرفته است. جامعه شیعیان دکن در قرن 10 و 11 هجری نیز از این قاعده مستثنی نبوده و منابع تاریخی چندان توجهی به حیات اقتصادی این گروه نداشته اند اما از لابه لای منابع تاریخی و دیگر آثار و اخبار به جای مانده از این دوره می توان اطلاعاتی در این رابطه به دست آورد و حیات اقتصادی شیعیان دکن در این دوره را ترسیم کرد. بررسی وضعیت اقتصادی شیعیان در این دوره مسئله مورد توجه در این تحقیق است. امور اداری، نظامی، تجاری و وقف برخی از مهم ترین فعالیت های اقتصادی شیعیان در این دوره است که در این پژوهش بر آنیم تا با بررسی کتابخانه ای بر اساس روش توصیفی و تحلیلی، با بیان برخی از مهم ترین فعالیت های اقتصادی شیعیان دکن، نقش و جایگاه این گروه در حیات اقتصادی دکن در دوره مورد نظر را بیان نماییم.
    کلیدواژگان: شیعیان دکن، وضعیت اقتصادی، هند، تاریخ اسلام، تاریخ اجتماعی
  • رضا مهر آفرین *، ملیکا حیدری صفحات 109-120
    چگونگی تداوم کیش باستانی زرتشتی تا کنون، با وجود موانع و مشکلات بیشماری که در دوره های مختلف پیش روی پیروان این کیش بوده، به خصوص پس از فروپاشی حکومت ساسانیان قابل تامل است و بررسی روابط زرتشتیان پس از ورود اسلام به ایران، می تواند در این مورد راهگشا باشد. این پژوهش می کوشد تا ضمن بررسی روابط فرهنگی و مذهبی بین پارسیان هند و زرتشتیان ایران، چگونگی روابط بین آنها را تبیین و به فواید این ارتباطات برای پیروان این کیش در هند و ایران و نیز پیامدهای آن اشاره نماید. مطالعات نشان می دهد که پارسیان هند با زرتشتیان ایران بطور پیوسته در ارتباط بوده اند. البته گاهی بنا بر اوضاع متشنج داخلی یا سیاسی حاکم بر فضای دو کشور، این دو جامعه ی دینی از حال یکدیگر بی خبر می ماندند؛ اما به محض آرامش اجتماعی و سیاسی، مراودات آنان در زمینه های مختلف آغاز می گردید. روابط فرهنگی و مذهبی این دو جامعه که در ابتدا برای کمک به پارسیان هند شکل گرفت؛ در دوره های متاخر برای کمک به زرتشتیان ایران ادامه یافت و این روند موجب گردید تا این دین کهن وش کماکان هویت و اصول مسلم خود را حفظ نماید. روش پژوهش حاضر، از نوع تحقیقات تاریخی است که بر اساس آن مدارک و اطلاعات مکتوب از منابع معتبر گردآوری و آن گاه با استدلال قیاسی و تحلیل های منطقی به نتایج علمی و معتبر دست می یابد.
    کلیدواژگان: پارسیان هند، زرتشتیان ایران، روابط مذهبی، انجمن های زرتشتیان
  • کریم نجفی برزگر* صفحات 121-132
    سلسله چشتیه، سلسله ای معروف از صوفیان مسلمان شبه قاره ، منسوب به چشت استکهخواجه معین الدین سجزی چشتی آن را در اجمیر بنیان نهاد و آن شهر پایگاه چشتیه شد. مشایخ این سلسله علاوه بر ترویج دین اسلام در شبه قاره و تجدید روابط فرهنگی بین دو کشور، نقش مهمی نیز در گسترش زبان فارسی در شبه قاره داشتند. از این رو آثار متعددی درباره این سلسله نگاشته شده است. یکی از این آثار ارزشمند کتاب «مونس الارواح» تالیف جهان آراء بیگم دختر شاهجهان و از شاهزادگان با فضل گورکانیان هند است که آن را در سال 1049ق نگارش کرده است. وی نزد اساتید برجسته عصر خود تلمذ نموده، به امور دینی، ادبی، عرفا و مشایخ صوفیه علاقه داشته و اغلب اوقات خویش را صرف مطالعه در شرح حال آنان کرده است.
    کتاب یاد شده و معرفی آن از این نظر اهمیت دارد که نویسنده در آن به شرح احوال مشایخ سلسله چشتیه پرداخته که از تاثیر گذار ترین سلسله های صوفیه در جهت ترویج اسلام در هند بوده است. از این رو، این مقاله ابتدا به شرح حال وی، سپس معرفی کتاب و بررسی محتویات آن به روش تحلیل محتوا پرداخته است.
    کلیدواژگان: هند، چشتیه، خواجه معین الدین چشتی، شاه جهان
  • طیبه واعظی*، حمیرا مشیرزاده صفحات 133-156
    هند و آمریکا از آغاز تاکنون روابط پرفراز و نشیبی را طی کرده اند با این حال این روابط پس از پایان جنگ سرد و به ویژه در دوره جورج بوش روبه گرمی گذاشت و تا سرحد روابط راهبردی ارتقاء یافت. پرسش مطرح در این مقاله اینست که «تحول ساختار نظام بین الملل پس از جنگ سرد چه تاثیری بر گسترش روابط هند و آمریکا گذاشته است؟» فرضیه مورد بررسی برای پاسخ به این پرسش عبارتست از:«ساختار نظام بین الملل نقش تعیین کننده ای در گسترش روابط دو کشور نداشته است»..هدف این مقاله بررسی نقش عوامل کلان نظام بین الملل در روابط دوجانبه هند و آمریکا است و تحقیق حاضر با روش کیفی و با استفاده از منابع کتابخانه ای و با رویکردی تحلیلی-تاریخی صورت پذیرفته است.براساس یافته های تحقیق ساختار نظام بین الملل تاثیر تعیین کننده ای بر روابط دوجانبه هند و آمریکا نداشته است و تنها به عنوان یک عامل فرعی بر روابط دوجانبه دو کشور اثرگذار بوده است.
    کلیدواژگان: هند، آمریکا، ساختار نظام بین الملل، کشمیر، برنامه هسته ای
  • احمدرضا یلمه ها، زیبا فلاحی* صفحات 157-177
    کامروپ و کاملتا یا دستور همت منظو مه ای عاشقانه –عامیانه متعلق به شبه قاره ی هند است؛ در عشق شاهزاده کامروپ پسر راج پت ، پادشاه اودی پور؛ به کاملتا شا هدخت سر اندیب؛ که تا کنون دست نخورده باقی مانده است. این اثر نثر آمیخته به نظم است و سراینده ی اصل منظوم آن میر محمد مراد لایق جونپوری ست که هرج بلهته متخلص به فائزنظر آن را گردآوری نموده و رای سیوک رامدو رای هیکداخ ابن رای صین رای در 1231ق آنرا کتابت نموده است. نگارندگان با مراجعه به نسخه ی اصل تا لیف فایزنظ، ضمن گزارش داستان، به بررسی عناصرو اشیاء فرا طبیعی قصه می پردازند. اهمیت تحقیق؛ بررسی کارکرد عناصر فرا طبیعی در کنش آرمانگرایانهء قهرمانان و حضور ناممکن در شی ء ممکن، چون اشیا ء و موجودات است. روش تحقیق، تجزیه و تحلیل کتابخانه ای، و هدف از آن معرفی یکی از داستان های غنایی شبه قاره و نفوذ به مرز های مشترک آیین و زبان و اعتقادات ایرانی و هندی است. از بر جستگی های این روایت ، وجود نشا نه های فانتزی چون سحر و جادو و سفر به دنیای فانتزی دیوان و پریان است و برتری آن استفاده از فضای «باغ» به عنوان مکان مشترک دنیای واقعی و خیالی؛ در حشر و نشر موجودات و تلاقی عناصر متضاد در این مکان بهشتی است.
    کلیدواژگان: قصه ی کامروپ و کاملتا، عناصر فانتزی، شبه قاره، نسخه خطی
|
  • Nima Adham* Pages 7-24
    In the mythological world of ancient civilizations of Iran and India, which are considered as relatives due to ethnic, cultural and mythical similarities; there are creatures with distinguishing characteristics. Some of them have the ability to metamorphose or transform.The Indian composite phenomenon called Ganesh which is among the popular Hindu animal gods is one of the examples. This creature is often displayed as one of the demons of some Iranian manuscripts like Shahnameh, thus, the present research aims at investigating the reasons and evidences of such phenomenon in Indian and Iranian myths, literature and paintings. The results of this study, using descriptive-analytic methodand library resources, reveals that this compound phenomenon was elevated in his birthplace, India, from demon’s land into the realm of the gods, turned intoone of the favorite Asian gods and influenced the Manichaeism religion. Meanwhile, the evil, less important counterpart of this phenomenon also continues to exist in the art and literature of India But this transformed creature in Persia at the time of Zoroastrianism solely was displayed as the demon. The main reason is the former gods at that time were considered enemies in Zoroastrian religion and entering Islamic beliefs and Iranian folks,Ganesh was portrayed only byits negative dimension, as a genie.
    Keywords: myth, metamorphosis, painting, compound animals
  • E. Afzaltousi*, N. Hooshmandfar Pages 23-42
    Abd-Al-Samad, one of the active painters of the Safavid court, was invited in his youth to India by the ruler of the time to establish a school of painting which was started with the principles of Iranian painting. In this study it has been attempted to introduce his paintings in the time interval of 1535 to 1600. In this period, Abd-Al-Samad was busy, working in the royal painting workshop of three kings with three different types of beliefs: the Shiite Shah Tahmasp I, the Sunni Shah Humayun and Akbar Shah who believed in Akbari doctrine. Hence, the differences of this artist’s paintings are investigated in the above mentioned period.
    Regarding the importance of Abd-Al-Samad’s artistic personality and his unparalleled influence on Indian art, this research aims at making this valuable painter known to the artist society. Given the need for examining the remaining paintings, the research method was selected to be comparative-analytic and library resources as well as observations have aided the research being carried out. Plain differences in the paintings selected from the working periods of the painter may be observed which are the results of the king imposing his own taste on the painter’s work of art, because the used techniques are not similar to what he started and it can be implied that the artist continued his work in a new mental environment of his work place.
    Keywords: painting, Safavi School, Goorkanis, Abd, Al, Samad
  • Mohammad Khoshkab*, Seyyed Mohammad Alavi Moghaddam Pages 25-44
    One of the unknown biographies which have been written in 1839 by Mohammad Mahdi VasefMedrasiin Indian Subcontinent is Madan-Al- Javaher. This biography is considerable from five views:
    The first one is that this book is a collection of literal points such as eloquence, prosody and figures of speech.Second is for other poets contemporary to Medrasiwhom their biographies are rare and also the effect that this book had on future biographies.Third point is the literal criticism, stylistic information and the objections which are provided against other poets. Fourth is "Golzar-e-Aazam" biography and "Zolfaghar-e-Ali" Treatise which have been written as a reply to the objectionsof Maadan-Al-Javaher. And fifth is writing "Hosne khetab and Radde Javab"Treatise by Vasef in rejecting the objections of "Zolfaghar-e-Ali" and writing "Hadighat-Al-Maram" biography in Arabic as a reply to "Golzar-e-Aazam".The aim of some writers in biographies is in factcompete with and replyto other biographies. Such as "MardomDideh" biography in reply to "Majma-Al-Nafayes", "Sobh-e-Vatan" inreply to "Goldaste-ye-Karnataka" and "Golzar-e-Aazam" biography in reply to "Madan-Al-Javaher". In aparticular period (second half of 13th century) in which Persian language was declining, poet contests and even criticism were still prevail in Karnataka(south of India).
    Keywords: Madan, Al, Javaher, Mohammad Mahdi Vasef Medrasi, Golzar, e, Aazam, poetcriticism, Karnataka
  • Ghorban Elmi*, Marziyeh Baghestani, Masoomeh Fathi Pages 45-68
    Creating a balance between Islam and Sufism was one of the major concerns of mystics and saints in Indian subcontinent. Presenting a new interpretation of Sufism, Ahmad Sirhindicreated a harmony between Shariaand Tariqa.In this article it has been attempted to study his mystical views, referring to his works, usingthe descriptive–analyticmethod. He considered himself as a "link" for the reconciliation of Shariaand Tariqa. He demonstrated that Shariaand Tariqa are complementary and there is no conflict between them. In his opinion, true scholars are those who know the outward of Sharia and have achieved the highestlevelof Sufism. Sirhindi considers the true Sharia and its scope as something that sublime scholars have achieved, presenting a new definition of that, the Sharia which not only has no confliction with Tariqa, but also covers it. Mentioning the states of Gnosticism and Sufism, he believes that the purpose of Sufism is to removethe obstacles in the way of God and that is necessary to know God and achieving the Annihilation in God and survival in Him.
    Keywords: Ahmad Sir hindi, Indian Subcontinent, [Sufism, [Gnostic explorationDemon. Maryam Foroughinia
  • Maryam Forooghi* Pages 69-92
    Since Pre Islam era the adjacency of Iran and India has landed to Cross-Cultural relationship between these two countries. Because of the similarity of the sanctuary designs in textiles of these two countries, it is difficult to identify the origin of such designs which have roots in shared religious beliefs. Therefore it is necessary to study the relationship between the textiles of these two countries. According to the first hypothesis, the sanctuary designs were transferred from Iran to India and changed under the influence of Indian culture. So the main questions are as follows: What is the influence of sanctuary designs on two countrie's textiles? What are the similarities and differences between these designs? In this study the method is descriptive-analytic and library resources have been used.First, the important textiles are classified and the origin is studied. Second, the similarities and differences of sanctuary designs are identifiedand analyzed. The resultsdemonstrate that the sanctuary designs were transferred from Iran to India in Safaviera.
    Moreover, it has been concluded that although most of the Iranian sanctuary designs were preserved in Indian textile, they have gradually changed under the influence of Indian culture in contemporary period
    Keywords: Sanctuary design, textiles, Iran, India
  • Hamid Kaviyani* Pages 93-108
    Iranians and Indians have paid a special attention to each otherin different topics since the separation of Aryan nations. Iranians, in Particular, found India as a safe place and their second homeland, facing with the problems and unpleasant conditions and migrated to India. Indians have had good views toward Iranians as well, and tried to follow them in different ways because at that time Iranian dynasties had a glorious and interesting life style. However the aim of this paper is to consider the academic and cultural interactions between these two Aryan territories during Sassanid era. These two countries have been rich in some fields such as medicine, astronomy, mathematics and literature and have had great effects on each other in these fields. Thus, it has been attempted to discuss the academic and cultural interactions between Iran and India in this research paper, and find the answer of this question that; were these relations bilateral and interactional
    Keywords: Sassanids, Guptas, Iran, India, science, culture, literature, medicine
  • Reza Mehrafari*, Malika Haidari Pages 109-120
    The survival of Zoroaster so far, despite the numerous problems and obstacles which its followers have encountered with in different periods of time, particularly afterthe collapse of Sassanid dynasty,is significant and considering the relations of Zoroastrians after Islam's entrance to Iran can be a guide to this matter.
    In the presentstudyit has been attempted to considerreligious and cultural relations between Persians of India and Iranian Zoroastrians, along with its manner and to mention the advantages of these relations for the followers of that religion in India and Iran and also its consequences.Studies demonstrate that between Persians of India and Iranian Zoroastrianshad been in persistent relationships. Although in some periods these two religious communities could have been unaware of each other due to inlandor political anarchy,they would begin their relationships in various fields as soon as the political and social peace would have appeared. The religious and cultural relationships between the two nations, which were established to help the Persians of India,continued to help IranianZoroastriansin recent centuries and it caused this ancient religion to keep its identity and rules.This research has been conducted using descriptive-analytic method and written historical resources.
    Keywords: Indian Persians, Iranian Zoroastrians, Religious, Relationships, Zoroastrian communities
  • Karim Nagafi Barzegar* Pages 121-132
    The Chishti dynasty is a famous one from the Sufis of Indian subcontinent which is related to Chisht, founded by Khawaja Moein-Al-Din Sajzi Chishti in Ajmer, India. This is why the city of Ajmer is considered as headquarter of Chishti dynasty. In Addition to spreading Islam the sublimes of this dynasty succeeded in playing an important role in revitalization of cultural relations between Iran and India and expansion of Farsi language in the subcontinent. Thus, several books have been written about this dynasty. Mounes-Al-Arvah written by Jahanara Beigom, daughter of Shah Jahan, a very educated princess of Gurkanids is one of the most important examples of these books which explain the life of the sheiks of Chishti in 1639 A.D. This article opens by explanation about the life of the author of the book and then introduces the valuable aspects of this work.
    Keywords: India, Chishti, Khawaja Moein, Al, Din Chishti, Shah Jahan
  • T. Vaezi*, H. Moshirzade Pages 133-156
    India and the United State of America's relationshiphas had ups and downs from the beginning, however after the Cold war and specially in the presidency of George Bush, their relationship improvedand boomed to strategic relations.The article’s question is that "What kind of effectsafter the Cold war did the evolution of international system's structure have on the relationship between India and US?"the hypothesis to answer this question is that "international system's structure has not had a significant effect on improvement of india-US relations". The goal of this study is to consider the role of macro factors of international system in bilateral relations. This research has been conducted using qualitative method, library resources and thehistoric– analytic approach. The Findings demonstrate that International system's structure has not had a major role on bilateral relations and functioned only as a secondary factor.
    Keywords: India, US, International system's Structure, Kashmir, Nuclear Program
  • Ar Yalmeha, Z. Falahi* Pages 157-177
    Kamrop and Kamelta or the Effort Order is a romance-folklore collection belongs to the Indian subcontinent, which is about the love of Prince Kamrop, son of the king Uday Poor, for the Princess of Sarandib, Kamelta, who is still a virgin. This work is a combined prose and poetry which has been compiled by Haraj Bolhate, known as Fayez Nazar, written by Ray Suk Ram Doray Hikdakh ibn Ray Sin Ray in 1231 AH and originally composed by Mir Muhammad Murad Layegh Jaunpuri. The writers will study the supernatural elements and objects of the story in addition to report that, referring to the original version by Fayez Nazar. The importance of the present study is to consider the function of supernatural elements in heroe's idealistic action and the impossible presence in possible objects such as creatures and objects. The research method is inductive analysis and the aim is to introduce one of the lyrical stories of the Indian subcontinent and penetrate to the Iranian and Indian common borders of religion, language and beliefs. Among the salient points of this narrative are the signs of magic and fantasy trip to the world of demons and fairies. Its advantage is using garden as a common place of real and imaginary worlds for communication of creatures and confluence of contradictory elements in this heavenly place.
    Keywords: Kamrop, Kamelta story, fantasy elements, subcontinent, manuscript