فهرست مطالب

نشریه دانش شناسی
پیاپی 38 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • میترا باغ جنتی ، عبدالرسول خسروی، مرضیه باغ جنتی صفحات 1-13
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی اولویت های مطالعاتی و مزایای مطالعه منابع چاپی و الکترونیکی از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی استان بوشهر در سال تحصیلی 93-1392 است. روش پژوهش: این پژوهش توصیفی پیمایشی با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته داده ها گرداوری شده است. حجم نمونه 400 نفری از همه دانشجویان مقاطع دکتری حرفه ای، کارشناسی ارشد و کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در سال تحصیلی 93-1392 با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای نسبی تا سطح رشته گزینش شد. برای گرداوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که پایایی آن به وسیله روش برآورد ضریب آلفای کرونباخ 869/0 به دست آمد. داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس ویرایش 18 با استفاده ازآمار توصیفی و استنابطی و با آزمون کای اسکوایر تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، فهمیدن و درک ساده با میانگین 5/25 درصد به عنوان اولویت اول، دسترسی تمام وقت با میانگین 6/23 درصد به عنوان اولویت دوم، امنیت و اعتبار اطلاعات با میانگین 8/14 به عنوان اولویت سوم در انتخاب منابع چاپی برای مطالعه و دسترسی سریع به اطلاعات موردنیاز با میانگین 2/37 درصد به عنوان اولویت اول، به دست آوردن اطلاعات روزآمد با میانگین 7/21 درصد به عنوان اولویت دوم، صرفه جویی در وقت با میانگین 2/9 به عنوان اولویت سوم در انتخاب منابع الکترونیکی برای مطالعه انتخاب شدند.
    نتیجه گیری
    دانشجویان خواهان محیط اطلاعاتی ترکیبی (چاپی و الکترونیکی) هستند که در آن اطلاعات الکترونیکی جایگزین اطلاعات چاپی نشود، بلکه موقعیت های دسترسی بیشتر با کم رنگ شدن مشکلاتی مانند سرعت کم شبکه، مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری، بالا بردن مهارت های رایانه ای کاربران و از سوی دیگر غنی تر شدن آرشیو مجلات الکترونیکی، امکانات و قابلیت های جدید این مجلات و برگزاری دوره های آموزشی برای آنان، فراهم شود.
    کلیدواژگان: میزان مطالعه، مزایای مطالعه، منابع الکترونیکی، منابع چاپی، دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
  • زهرا پیری، امیررضا اصنافی، تقی پور ابراهیم، نجمه سالمی صفحات 15-23
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه هوش هیجانی و رضایت شغلی کتابداران کتابخانه های مرکزی دانشگاه های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شهر تهران انجام شد.
    روش پژوهش: روش پژوهش، توصیفی از نوع پیمایشی بوده است. جامعه آماری این پژوهش 300 نفر از کتابداران کتابخانه های مرکزی دانشگاه های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شهر تهران بودند که از این تعداد با استفاده از جدول نمونه گیری مورگان 170 نفر به روش تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده های پژوهش از پرسشنامه استاندارد هوش هیجانی سیبریاشرینک و پرسشنامه رضایت شغلی فیلد و روث استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده از آزمون های همبستگی پیرسون، t تک نمونه ای و مستقل و واریانس یکراهه استفاده گردید.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که رابطه معنی داری بین هوش هیجانی و رضایت شغلی کتابداران کتابخانه های مرکزی دانشگاه های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شهر تهران وجود دارد. در این پژوهش مشخص شد هوش هیجانی و رضایت شغلی کتابداران بالاتر از حد متوسط بوده است. اما تفاوت معنی داری در بین کتابداران در برخورداری از هوش هیجانی و رضایت شغلی بر حسب جنسیت، مدرک تحصیلی و سابقه خدمت یافت نشد.
    نتیجه گیری
    هوش هیجانی و رضایت شغلی شاخص های مهمی در جهت ارتقای سطح کیفی خدمات کتابداران در کتابخانه های دانشگاهی محسوب میشوند. بنابراین، اهمیت دارد که کتابخانه های مرکزی دانشگاه های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شهر تهران شرایط ایجاد رضایت شغلی را برای کتابداران خود بدون در نظر گرفتن جنسیت، مدرک تحصیلی و سابقه خدمت فراهم نمایند و از سوی دیگر، از کتابدارانی استفاده شود که از مهارتهای هوش هیجانی بهره مند باشند.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، رضایت شغلی، کتابخانه های دانشگاهی
  • اورانوس تاج الدینی، فهیمه باب الحوائجی، علی موسوی صفحات 25-36
    هدف
    امروزه ترجمان دانش فرایندی است که دانش را از بی مصرفی به عرصه عمل منتقل می نماید. این پژوهش با هدف بررسی وضعیت ترجمان دانش در میان صاحب نظران علوم انسانی کشور به انجام رسیده است.
    روش شناسی: این پژوهش از نوع پژوهش‏های پیمایشی- تحلیلی است. و جامعه پژوهش حاضر کلیه اعضاء هیات علمی گروه های علوم انسانی سراسر کشور از رشته های مختلف علوم انسانی می باشند که بر اساس فرمول کوکران 380 نفر از آن ها با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده آن پرسشنامه محقق ساخته بوده که بر اساس مدل ترجمان دانش انستیتو ملی تحقیقات نا توانی و باز توانی آمریکا طراحی گردیده و روایی آن به صورت صوری و محتوایی سنجیده شده است. جهت تعیین پایایی این پرسشنامه ضریب آلفای کرونباخ به دست آمده 89% تعیین شد. روش های آمار توصیفی (تعیین فراوانی، میانگین، انحراف استاندارد و…) و آزمون های تی تست، آنوا، کای دو، همبستگی پیرسون و رگرسیون؛ برای تجزیه و تحلیل آماری مورد استفاده قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج حاصله از این پژوهش نشان دادند که 8/61٪ از اعضاء هیات علمی علوم انسانی کشور وضعیت منبع پژوهش، 6/56٪ از ایشان وضعیت محتوای پژوهش، 3/66٪ از ایشان وضعیت زمینه پژوهش، 3/46٪ از ایشان وضعیت محیط ارتباطی و 9/58٪ از ایشان وضعیت کاربران در ترجمان دانش علوم انسانی را در حد متوسط ارزیابی کرده اند؛ همچنین 4/22٪ از آن ها وضعیت ترجمان دانش در علوم انسانی کشور را به طورکلی متوسط دانسته اند.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این پژوهش وضعیت ترجمان دانش در علوم انسانی ایران از دیدگاه اعضاء هیات علمی علوم انسانی کشور ضعیف است (4/73درصد). این موضوع نشان دهنده آن است که علوم انسانی اصولا با وجود نقش مهم و اساسی که در ایجاد تحول و بالندگی فکر، روان و رفتار افراد دارند، هنگام پیش آمدن مباحث کاربردی و عملی در مهجوریت و انزوا قرار می گیرند. انزوای علومی که دارای ماهیت انسان سازی هستند، آسیب های جبران ناپذیری را به بدنه درونی جامعه وارد می سازد. آسیب های روانی و اجتماعی که زمینه ساز بی سازمانی اجتماعی اند و به شکل مستمر و فزاینده ای ارزش های محوری جامعه را مورد چالش قرار می دهند.
    کلیدواژگان: ترجمان دانش، علوم انسانی، مدیریت دانش، کاربرد دانش
  • عباس دولانی، نجلا حریری صفحات 37-50
    هدف
    هدف اصلی از پژوهش حاضر تعیین متغیرهای موثر در امر پذیرش فناوری اطلاعات و ارتباطات و همچنین اندازه گیری اندازه اثر متغیرهای مورد بررسی در امر پذیرش فناوری در پایگاه های اطلاعاتی ISI و Scopus بود. روش پژوهش: پژوهش حاضر با روش فراتحلیل انجام شد. در این پژوهش کلیه پژوهش های انجام گرفته در حوزه پذیرش فناوری اطلاعات و ارتباطات، از دو پایگاه استنادی ISI, Scopus جمع آوری شدند. سپس داده های مناسب فراتحلیل شامل نویسندگان، میانگین ها، خطای استنادی، تعداد نمونه ها، حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، جواب نهایی آزمون های آماری و سطح معناداری، گردآوری، با نرم افزار STATA و Equal تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که جمعا 21 متغیر در مطالعات این حوزه مورد بررسی قرار گرفته اند. بعد از آزمون سوال اول مشخص شد تمامی 21 متغیر از لحاظ تاثیرگذاری بر پذیرش فناوری معنادار هستند. متغیرهای درک از مفید بودن، درک از سهولت، نگرش و تصمیم به استفاده در اغلب مطالعات مورد بررسی قرار گرفته اند و از نظر کاربران بیشترین تاثیر را در پذیرش فناوری دارند. همچنین در سطح زیرگروه ها، در زیرگروه عموم مردم متغیر لذت استفاده در رتبه بالاتری قرار گرفت. در زیرگروه دولت الکترونیک متغیرهای اعتماد و قابلیت دسترسی، در زیر گروه کارکنان سازمان ها مهارت و توانایی و تاثیر اجتماعی و در زیر گروه آموزش الکترونیک نیز متغیر لذت از تاثیر بالایی برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    متغیرهای زیادی هستند که در امر پذیرش فناوری اطلاعات و ارتباطات دخیل و اثرگذارند. در این بین متغیرهایی که در اغلب مدل های رایج که در این زمینه وجود دارند، بیشترین نقش را در امر پذیرش فناوری ایفا می کنند. برخی مدل های پذیرش فناوری اطلاعات و ارتباطات مانند مدل دیویس بیشترین کاربرد را در بین محققین داشته و اغلب مطالعات بر اساس چنین مدل هایی انجام می گیرد.
    کلیدواژگان: اندازه اثر، پایگاه های اطلاعاتی، پذیرش فناوری، فراتحلیل، فناوری اطلاعات
  • فریده رفیعی مقدم، اشرف سادات بزرگی، رضا غریبی صفحات 53-65
    هدف
    هدف پژوهش حاضر، شناسایی وضعیت منابع و خدمات کتابخانه های شهرتهران ازدیدگاه کاربران نابینا وکم بینا است. روش پژوهش: روش پژوهش پیمایشی – توصیفی است. از بین کتابخانه های شهر تهران، 4 کتابخانه، با توجه به جدول مورگان تعداد 201 نفر به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. جامعه پژوهش کاربران نابینا و کم بینای کتابخانه های شهر تهران است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته است که ضریب پایایی این پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ 82 /0 تایید شد. برای تجزیه و تحلیل یافته ها از هر دو آمار توصیفی و استنباطی استفاده شده است. داده ها با استفاده از آزمون های فریدمن و T تک متغیری، همچنین فراوانی و درصد، میانگین و انحراف معیار تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که میانگین حاصله از میزان رضایت کاربران از خدمات امانت و رزرو (14/7 = X-) در مقایسه با میانگین فرضی (6 = X-) در حدود 14/1 واحد بیشتر بوده است. همچنین کاربران از منابع موجود در کتابخانه ها و میزان امکانات و تجهیزات، میزان همکاری نیروی انسانی شاغل در کتابخانه ها و نیز از خدمات امانت و رزرو کتابخانه های شهر تهران بیش از حد متوسط رضایت دارند. کاربران میزان اطلاع رسانی کتابخانه ها را در حد متوسط و اما میزان رعایت اصول استاندارد سازی ساختمان کتابخانه ها را کمتر از حد متوسط دانسته اند. همچنین معتقدند مهم ترین عامل عدم دسترسی شان به اطلاعات کتابخانه، مسافت زیاد تا کتابخانه است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش، رضایت کاربران نابینا و کم بینا از کتابخانه ها به صورت معناداری بیش از حد متوسط بوده است. بر این اساس می توان نتیجه گرفت، وضعیت منابع و خدمات کتابخانه های شهر تهران از دیدگاه کاربران نابینا و کم بینا بیش از حد متوسط و در حد مطلوب می باشد.
    کلیدواژگان: نابینایان، کم بینایان، کتابخانه ها، خدمات، منابع، شهر تهران
  • فریبا جلیلی، علی اکبر فامیل روحانی صفحات 67-79

    روش پژوهش: روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی _تحلیلی، جامعه پژوهش 76 نفر کتابداران شاغل در کتابخانه های دانشگاهی شهر کرمانشاه است. ابزار مورد استفاده جهت جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه «بر اساس مدل بکوویتز و ویلیامز» که پایایی آن با محاسبه الفای کرونباخ (0/96) اندازه گیری شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده های حاصل از پژوهش، در سطح آمار توصیفی از شاخص های فراوانی، درصد میانگین و انحراف معیار در قالب جدول و در سطح آمار استنباطی از آزمون t تک نمونه ای استفاده شد.
    یافته ها
    با توجه به بررسی های انجام شده، یافته های حاصل از این پژوهش نشان داد که بالاترین میانگین مربوط به متغیر های یافتن دانش (10/3) و به کارگیری دانش (03/3) بوده است و سایر متغیرها میانگینی کمتر از اندازه متوسط جامعه به خود اختصاص داده اند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که امکان پیاده سازی مولفه های مدل بکویتز و ویلیامز در کتابخانه های دانشگاهی شهر کرمانشاه در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و نیاز به توجه بیشتر به خصوص در اشتراک و ایجاد دانش دارد. اجرای این برنامه ها موجبات خدمات رسانی بهتر و به تبع آن تسهیل یادگیری، آموزش و پژوهش خواهد شد.
    کلیدواژگان: پیاده سازی مدیریت دانش، دانشگاه رازی کرمانشاه، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کتابخانه های دانشگاهی، مدل بکویتز و ویلیامز
  • سعید غفاری، رضا خاکیان صفحات 81-92
    هدف
    پژوهش حاضر به بررسی و تحلیل آماری نسخه های خطی پزشکی کتابخانه آیت ا… مرعشی نجفی (ره) و عوامل تاثیرگذار در کاهش و افزایش فراهم آوری نسخه های خطی در آن کتابخانه پرداخته است. روش پژوهش: برای اجرای این پژوهش از روش پیمایشی تحلیلی استفاده شده است که جامعه آماری آن 701 عنوان نسخه خطی در موضوع پزشکی از بین 18409 عنوان نسخه می باشد و برای پاسخ به برخی از سوال ها، از روش میدانی و با استفاده از منابع کتابخانه ای، جمع آوری اطلاعات با تهیه چک لیست و استفاده از فهرست کتاب های خطی موجود در بانک کتابشناختی کتابخانه مرعشی و در برخی موارد رویت فیزیکی کتاب شکل گرفته است و همچنین در آمار توصیفی از فراوانی درصد و در آمار استنباطی از آزمون خی دو استفاده شده است.
    یافته ها
    با توجه به یافته های پژوهش از مجموع 701 منبع جامعه آماری، بیشترین منابع در قرن سیزدهم با 4/26درصد کتابت شده اند، منابع دارای عنوان 7/99 درصد، بیشترین منابع به زبان فارسی با فراوانی 1/48 درصد و 8/42 درصد به خط نسخ نگارش شده اند.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان می دهد که خط مشی کتابخانه درخصوص کتابشناسی نسخ خطی به صورت شفاهی بوده است و در دهه های گذشته روند فراهم آوری به شیوه خرید بوده و به علت بالا رفتن تورم خرید نسخه های خطی کاهش یافته است و از این رو باید در حفظ و نگهداری نسخه های موجود تلاش موثرتری انجام داد
    کلیدواژگان: نسخه خطی، پزشکی، کتابخانه، کتابخانه مرعشی نجفی، قم
  • جلوه مقیمی زاده، مژده سلاجقه، محمود مدبری صفحات 93-105
    هدف
    بررسی نسخه های خطی از لحاظ اطلاعات نسخه شناسی و کتابشناسی است. در نسخه شناسی، نوع خط، جلد، تاریخ و مکان کتابت، آرایه ها و تزئینات و در کتابشناسی، زبان، نوع نسخه، موضوع و پرنسخه ترین ها مورد مطالعه قرار گرفت. روش پژوهش: تعداد 639 نسخه خطی موجود در مرکز اسناد دانشگاه شهیدباهنر کرمان به روش توصیفی با رویکرد تحلیل محتوا بررسی شدند.
    یافته ها
    در جامعه مورد پژوهش 1012 رساله در 639 جلد نسخه خطی وجود دارد که از این تعداد 121 نسخه مجموعه خطی (93/18 درصد) است. زبان غالب نسخه ها، زبان عربی با 4/60% است. علوم دینی با 54 درصد، بالاترین سهم موضوعی را داراست. بیشتر نسخه ها (26%) مربوط به قرن سیزدهم و مکان کتابت 87 درصد نسخه ها متعلق به قلمرو ایران است. خط نسخ با 44 درصد بیشترین خط بکار رفته در نسخه ها روکش چرمی از نوع تیماج (43 درصد) بیشترین و جلد لاکی (15/0 درصد) کم ترین سهم را در تجلید نسخ جامعه مورد مطالعه داشته است.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان می دهد که کهن ترین نسخه موجود، مربوط به قرن نهم ه. ق است. خط نسخ بیش ترین نوع خط و تیماج بالاترین سهم را در تجلید نسخه ها داشته است. اصول فقه در شاخه علوم دینی بالاترین سهم موضوعی را داراست. پرنسخه ترین عنوان، فوائد الضیائیه اثر عبدالرحمن جامی است. همچنین در جامعه مورد پژوهش تعداد 22 نسخه نفیس وجود دارد.
    کلیدواژگان: نسخه شناسی، کتابشناسی، نسخه ی خطی، تحلیل آماری، دانشگاه شهید باهنر کرمان
|
  • Mitra Baghjannati, Abdolrasoul Khosravi, Marziyeh baghjannati Pages 1-13
    Objective
    The growing amount of information accessibility via the Web, has increased the time that people spend reading the electronic media and today the printed sources is only one of several carriers required to access the information. Hence, the present study examines the study priorities and benefits of print and electronic sources from the students’ perspective University of Medical Sciences and Health Services in Bushehr 2013-14 academic year and comparison of these variables based on gender, level of education, and the school.
    Methods
    The questionnaire in this descriptive survey was designed based on the results of the study and the theoretical background. 400 Students were selected by stratified proportional sampling from all departments of Bushehr University of Medical Sciences in 2013-14 academic years.
    Results
    The findings revealed that students of Bushehr University of Medical Sciences have study an average of more than 5 hours a day and more their time study was spent on the school resources. Most participants also tend to satisfy their information needs through a combination of print and electronic resources. So that allocated highest priority in the selection of print resources to simple to understand, easy to use, the possibility of reviewing and repeat information and more lasting memory. and electronic sources have the highest priority to quickly access the information you need, remote access to the information needed, to obtain updated information, search capabilities and the ability to link the pages.
    Conclusion
    So we can say students demanding hybrid information environment (print and electronic), Where Electronic information is not replace with printed information, but Provided more access points with the reduction of problems such as slow speed network, hardware and software problems, Raising the user's computer skills, On the other hand, Enrich the archiving of electronic journals, new features for this journals and training courses
    Keywords: Amount of Study, Study priorities, students, Bushehr University of Medical Sciences
  • zahra piri, amir reza asnafi, Taghi Pourebrahim, najmeh salemi Pages 15-23
    Purpose
    This study aims to survey on relationship between emotional intelligence and job satisfaction in universities central libraries librarians of the ministry of science research and technology in Tehran.
    Research
    Method
    It was an applied research using descriptive _ correlative method. The population of the study is 300 librarians from which, by using the sample table of Morgan 170 people were chosen by random and proportional method for study sample. For gathering study data, emotional intelligence of Cibriashearing were used and job satisfaction questionnaire of Fild and Roth were used too. For analysis of gathered data, Pearson correlation tests, one sample and independent T, one way variance and regression were used.
    Findings: The study findings showed that there is a meaningful relation between emotional intelligence and job satisfaction of librarians. The study findings showed that emotional intelligence and job satisfaction in librarians is above average. But there is no meaningful relation between emotional intelligence and job satisfaction with regard to sex, education and career history.
    Conclusions
    Emotional intelligence and job satisfaction are important indicators in order to improve the quality of services in academic libraries are librarians. Therefore, it is important that the central libraries of universities affiliated to the Ministry of Science, Research and Technology in Tehran, the creation of job satisfaction for their libraries, regardless of gender, level of education and work experience provide the other hand, the librarians use the emotional intelligence skills are benefited
    Keywords: emotional intelligence, Job satisfaction, Academic libraries
  • Oranus Tajedini, fahimeh Babalhavaeji, Ali Moosavi Pages 25-36
    Aim
    Knowledge Translation is the process by which knowledge is transferred from the useless to the practice field. This study aimed to assess the state of knowledge translation among scholars in the humanities are accomplished.
    Methods
    This study is a survey research - analytical tools used by the questionnaire were made based on knowledge translation model of disability and rehabilitation research, the U.S. National Institute designed and content and face validity as it has been measured. The present population is all the members of humanities departments across the country from different disciplines.
    Finding: The finding of this study showed that 8/61% of the members of the faculty of humanities research Origin Ks hvrvzyt, 6/56% of the content of their research, 3/66% of his field of study, 3/46% of his environment communication and 9/58% of their status in humanities knowledge translation has been assessed as moderate, and 4/73% of them have a poor general state of knowledge translation in humanities gained.
    Results
    According to the humanities faculty of humanities of the visible products is that products are not visible to the human sciences. The idea for those who produce and transmit knowledge in the human sciences have a major role reflects the importance of knowledge translation in humanities. Humanities principle, despite a major role in changing the mind, the psyche and behavior of individuals when the practical issues are isolated. The isolation of the human sciences that are, irreversible damage to the inner hull makes the community. Psychological and social damage caused social Bysazmany and to continuously challenge the core values of their society.
    Keywords: the results of research, knowledge translation, humanities, science applications
  • abas dolani, nadjla hariri Pages 37-50
    Objective
    The main goal of this study is to determine effective variables in technology acceptance, and account the variables effect sizes in the technology acceptance field in ISI and Scopus citation databases.
    Methodology
    The research method was meta- analysis. In the study all of researchs done in technology acceptance field in two citation databases (ISI and Scopus) were gathered. So appropriate data for meta-analysis like means, standard errors, samples, information technology acceptance fields and ultimate degree of the statistical test were gathered and analysed by STATA and Equal softwares.
    Findings: results showed, precived usefulness, precived ease of use, attitude and usage were in most studies and were very effective in technology acceptance by users’ overviews. Also in subgroups, public subgroup, enjoyment, in electronic government, trust, in staff subgroup, skill and social inffulence, and in electronic education subgroup, enjoyment were important factors.
    Conclusion
    so many effective variables are in technology acceptance field. The variables that were in current technology acceptance models had the most role in the subject. Some models in technology acceptance like Davis have the most usge among researchers
    Keywords: effect size, databases, technology acceptance, Meta-analysis, information technology
  • Faride rafiei Moghadam, Ashraf.alsadat Bozorgi, reza gharibi Pages 53-65
    Aim
    The aim of this present is the status of libraries resources and services in Tehran city from the perspective of blind and low vision users'.
    Method
    Survey - a description, and the community of blind and visually impaired library users Tehran via stratified random sampling method and the libraries in Tehran 4 library, According to Morgan 201 cases were selected by random sampling. Members of blind and visually impaired community libraries in Tehran. Data collection is questionnaire The reliability coefficient of the questionnaire using Cronbach's alpha 82 /. Approved, And to analyze the results of both descriptive and inferential statistics were used. Using Friedman test univariate and T, as well as frequency and percentage, mean and standard deviation were analyzed.
    Results
    Findings indicate that the average resulting from the user satisfaction with the receivership interventions and (X- = 7 / 14)compared with an average of hypothetical (X- = 6)about 1/ 14 unit. Users of library resources in terms of quantity and quality too moderate were satisfied .According to the results of informing libraries in Surface average and the facilities and equipment over more than the average. of research findings can be said that the cooperation of Manpower working in the library of the blind users and seeing little more than the average, but the observance of the principles of standardization building librarie less over the medium.
    Conclusions
    The results showed satisfaction, blind and seeing the services of integrity and the library of the city of Tehran are significantly more than the average of the resources available in libraries. as well as the most important factor for their lack of access to information, the distance to the library. the amount of information services libraries and facilities and equipment and cooperation manpower working in libraries with them more than average
    Keywords: blind, Low vision, libraries, services, resources
  • fariba jalili, ali akbar Famil Rouhani Pages 67-79
    Goal: The purpose of this research isevaluating the feasibility of implementation of knowledge management in the collegiate libraries of Kermanshah city on the basis of Bukowitz and William’s model.
    Methodology
    This research is a descriptive survey study and statistical population of research was a group of 76 librarians that were employed in the collegiate libraries of Kermanshah city and formed the whole population. The tool which used for data collecting was a questionnaire whose validity measure by Cronbach’s alpha as 0.96. In order to analyze data obtained from survey, indices of frequency, mean percentage, and standard deviation in the form of table were used as descriptive statistics, andone-sample t-test was used as inferential statistics.
    Results
    According to surveys that conducted and results of this research showed that the highest average obtained for variables of “acquiring knowledge” (3.10) and “adopting knowledge” (3.03), and other variables record averages obtained averages lower than the average of population.
    Conclusion
    Results of research showed that components of Bukowitz and William’smodelin the collegiate libraries of Kermanshah city are not in a desired situation and need planning and paying more attention, especially in the field of sharing and creating of knowledge. Implementing of these plans will leads in better service providing and consequently, facilitating of learning, education and research
    Keywords: Bukowitz, Williams’s model, implementation of knowledge management, Razi University of Kermanshah, Kermanshah University of Medical Science, collegiate librarie
  • saeed ghaffari, Reza Khakian Pages 81-92
    Objective
    This study examined the medical manuscripts in the library of Ayatollah Mar'ashi Najafi as well as the influential factors in increasing or decreasing the trend of collecting manuscripts in this library.
    Methodology
    This study uses an analytical method which the population (statistical samples) of 701 medical manuscripts are chosen out of 18409 volumes. To answer some questions, field method and using library resources, collecting data through preparing checklists, using the list of manuscripts in the Mar'ashi Najafi Library 's bibliographic database and sometimes referring to the books on the shelves have been employed. And also to provide descriptive statistics, frequency percentage was used and Chi-square test was used in statistical inference.
    Findings: Considering findings of the study, among 701 samples of statistical samples, most manuscripts have been written in the thirteenth century with 26/4 percent, 99/7 percent of the samples have title, most resources are in Farsi with a frequency of 48/1 percent and 42/8 percent of manuscripts have been written in Naskh handwriting style.
    Conclusion
    The results show that the Library policy in the bibliography of manuscripts has been oral and in the past decades, the process of providing manuscripts has been by buying but the purchase of manuscripts was reduced due to inflation; hence more effective efforts should be made to maintain the existing versions
    Keywords: Manuscript, medical, library, Ayatollah Mar'ashi Najafi Library, Qom
  • Jelveh Moghimizade, mojdeh salajegheh, Mahmood Modaberi Pages 93-105
    Purpose
    This research Studies the Manuscripts Available in terms of their codicological& bibliography. The codicological features: script, date and place of transcription, type of cover and ornamentation, also bibliography Information: language, types of manuscripts,subject and Similar Titles.
    Design/Methodology/Approach: The research is descriptive with Content analysis type, research population, the number of 639 manuscripts in the document center of Shahidbahonar University of Kerman
    Findings: There are 1012 treatise in 639 volumes of manuscripts that 121 collection (%18.93),The more manuscripts (%60.4) in Arabic. Religious Sciences with 54 percent, the highest share was allocated to the subject. A majority of the manuscripts(26%) are related to the 13thHijri.. The transcription place of most (%87) of these manuscripts is in Iran territory. The most commonly used type of script (%44) is Naskh. The most popular type of cover(%43)used for these manuscripts is Leather binding and the most infrequent type is laqured binding..
    Conclusion
    The oldest manuscript belongs to the 9thHijri century. The most commonly of script is Naskh&the most of cover used is Leather bindingThereligious jurisprudence is the highest share subject.. The highest Similar Titles is "Favaedolziaeie" alsothere are 22 valuable manuscript in the research population
    Keywords: Codicology, Bibliography, Manuscript, Content analysis, ShahidBahonar University of Kerman