فهرست مطالب

Research Development in Nursing and Midwifery - Volume:12 Issue: 3, 2016

Journal of Research Development in Nursing and Midwifery
Volume:12 Issue: 3, 2016

  • ویژه نامه بهداشت روان
  • تاریخ انتشار: 1395/02/04
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مسعود فلاحی خشکناب، مهدی فرزادمهر*، محمدعلی حسینی، حمیدرضا خانکه، زهرا نورآبادی صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    اضطراب، شایع ترین پاسخ روان شناختی اعضای خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه جراحی قلب است. مشاوره پرستاری، یکی از رویکردهای مورداستفاده در کنترل اضطراب می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مشاوره پرستاری بر اضطراب اعضای خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه جراحی قلب انجام گرفته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی ، 54 عضو خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه جراحی قلب بیمارستان امیرالمومنین کردکوی استان گلستان به روش نمونه گیری در دسترس و با تخصیص تصادفی به دو گروه مداخله و گروه کنترل قرار می گرفتند. در گروه مداخله مشاوره پرستاری طراحی شده طی جلساتی از زمان پذیرش تا زمان ترخیص با عضو خانواده بیمار انجام گرفت؛ در گروه کنترل بدون مداخله خاصی، اطلاعات طبق روتین بیمارستان ارائه گردید. داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه اضطراب حالت اشپیل برگر جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از روش های آماری کای اسکوئر و آزمون های تی(زوجی ومستقل) مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که دو گروه ازنظر مشخصات فردی همسان بودند. در نتایج آزمون تی گروه های مستقل تفاوت معنی داری بین میانگین نمرات اضطراب گروه مداخله وکنترل مشاهده نشد، ولی بین میانگین نمرات اضطراب گروه مداخله و کنترل بعد از مداخله تفاوت معنی دار آماری وجود داشت؛ بدین معنی که مداخله پژوهش )مشاور پرستاری) موثربوده و منجر به کاهش اضطراب در اعضای خانواده این بیماران گردیده است (001/0> P). نتایج آزمون تی زوجی نشان داد بین میانگین های اضطراب قبل و بعد تفاوت معنی دار آماری وجود دارد(01/0 P <)، ولی در گروه کنترل بین نمرات میانگین های اضطراب قبل و بعد تفاوت معنی دار آماری مشاهده نشده است (01/0
    نتیجه گیری
    مشاوره پرستاری می تواند اضطراب اعضای خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه جراحی قلب را به طور معنی داری کاهش دهد.
    کلیدواژگان: مشاوره پرستاری، اضطراب، خانواده، بخش مراقبت ویژه جراحی قلب
  • قاسمعلی خشنود، نسرم شایان، ناهید بابایی امیری، جمال عاشوری* صفحات 9-18
    زمینه و هدف
    امروزه نقش مذهب، شادکامی، منبع کنترل و راهبردهای مقابله ای در پیشگیری و درمان مشکلات بهداشت عمومی و سلامت معنوی مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به اهمیت رشته پرستاری، این پژوهش با هدف تعیین ارتباط جهت گیری مذهبی، شادکامی، منبع کنترل و راهبردهای مقابله ای با سلامت معنوی دانشجویان پرستاری انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی–تحلیلی از نوع همبستگی بود. جامعه این پژوهش کلیه دانشجویان رشته پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد پیشوا در سال تحصیلی 93-1392 بودند. در کل از میان 228 دانشجوی پرستاری، 140 دانشجوی واجد شرایط به روش تصادفی- طبقه ای وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه های جهت گیری مذهبی آلپورت و راس (1967)، شادکامی آرگایل و لو (1990)، منبع کنترل راتر (1975)، راهبردهای مقابله ای لازاروس و فولکمن (1993) و سلامت معنوی پالوتزین و الیسون (1982)بود. داده ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد جهت گیری مذهبی درونی (48/0r=)، شادکامی (34/0r=)، منبع کنترل درونی (19/0r=) و راهبرد مسئله مدار (17/0r=) با سلامت معنوی رابطه مثبت و معنی دار و منبع کنترل بیرونی (21/-0r=) با سلامت معنوی رابطه معنی دار و معکوس داشتند. جهت گیری مذهبی درونی، منبع کنترل بیرونی و شادکامی در یک مدل پیش بین توانستند 37 درصد از واریانس سلامت معنوی را پیش بینی کنند که در این پیش بینی سهم متغیر جهت گیری مذهبی درونی 23 درصد بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به توانایی جهت گیری مذهبی درونی، منبع کنترل بیرونی و شادکامی در پیش بینی سلامت معنوی برنامه ریزان، درمانگران و مشاوران روانی اجتماعی باید به نشانه های متغیرهای مذکور توجه کرده و بر اساس آن ها برنامه هایی را برای بهبود سلامت معنوی دانشجویان پرستاری طراحی کنند.
    کلیدواژگان: جهت گیری مذهبی، شادکامی، منبع کنترل، راهبردهای مقابله ای، سلامت معنوی
  • نوشین شمس آبادی*، افسانه خواجوند، رمضان حسن زاده صفحات 19-29
    زمینه و هدف
    دوره ی بارداری اغلب به عنوان یک تجربه ی استرس زا مطرح می شود. این استرس ممکن است افزایش یابد و مجموعه ای از پاسخ های شناختی و رفتاری به نام اضطراب را برانگیزد. با مدیریت استرس دوره ی بارداری، می توان اضطراب این دوره را کاهش داد و از بروز شمار بالایی از عوارض طبی و زایمانی جلوگیری کرد. این پژوهش با هدف تعیین اثر بخشی آموزش مدیریت استرس به شیوه ی شناختی - رفتاری بر اضطراب زنان باردار انجام شد.
    روش بررسی
    روش پژوهش نیمه تجربی و طرح پژوهش از نوع طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود . از بین کلیه بانوان بارداری که در نیمه ی دوم سال 1391 به مراکز بهداشت و درمان شهرستان گرگان مراجعه کرده بودند و جامعه ی آماری پژوه را تشکیل می دادند،تعداد24نفرازآنان که واجد شرایط ورود به مطالعه بودند، با روش نمونه گیری در دسترس گزینش شدند و به طور تصادفی به دو گروه 12 نفره با عنوان گروه آزمایش و گروه کنترل تقسیم شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه اضطراب حالت- صفت اسپیلبرگر بود که پس از اجرای پیش آزمون، مداخله آموزشی بر روی گروه آزمایش اجرا گردید. پس از اتمام برنامه آموزشی نیز از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد. تجزیه و تحلیل آماری از طریق کوواریانس صورت گرفت.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد که زنان باردار سطح مشخصی از اضطراب (حالت و صفت) را تجربه می کنند. آموزش مدیریت استرس به شیوه ی شناختی – رفتاری به شکل معنی داری باعث کاهش اضطراب (حالت و صفت) زنان باردار می شود.
    نتیجه گیری
    آموزش مدیریت استرس به شیوه ی شناختی - رفتاری بر کاهش اضطراب (حالت و صفت) زنان باردار اثر دارد.
    کلیدواژگان: اضطراب، مدیریت استرس، آموزش، زنان باردار
  • جلیله طوسی، سید اسماعیل ترابی، مرتضی بادله *، محمد تقی بادله، سید عابدین حسینی، حسن ارمی صفحات 30-39
    زمینه و هدف
    نگرش نسبت به مواد، نقش موثری در گرایش افراد به مصرف و ترک مواد دارد، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین نقش پیش بین عوامل جمعیت شناختی و شخصیتی در نگرش نسبت به اثرات، خطرات و سوء مصرف مواد در دانشجویان دانشگاه آزاد دامغان انجام گرفت.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک تحقیق توصیفی-تحلیلی بود. نمونه آماری پژوهش شامل200 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان در سال تحصیلی 92-91 بودند که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به نگرش سنج مواد مخدر ساخته شده توسط دلاور و همکاران (1383) و پرسشنامه پنج عامل شخصیت پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل داده ها با کمک روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد هشت مولفه وظیفه شناسی ، آزادی نسبت به تجارب جدید، روان رنجورخویی، جنسیت ، درآمد خانواده ، توافق ، سواد والدین و سن به طور معنی داری می توانند 41 درصد از واریانس نگرش نسبت به اثرات مواد را پیش بینی کنند. همچنین سه مولفه توافق، وظیفه شناسی ، روان رنجورخویی می توانند 35 درصد از واریانس نگرش نسبت به خطرات مواد را پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    بنابراین می توان نتیجه گرفت که ویژگی های شخصیتی افراد، وضعیت تاهل و درآمد نقش تعیین کننده ای در پیش- بینی نگرش افراد به سمت مواد دارند.
    کلیدواژگان: نگرش به مواد، متغیرهای جمعیت شناختی، سوء مصرف مواد
  • معصومه جعفرپور قهنویه، محسن معروفی*، میترا ملایی نژاد صفحات 40-47
    زمینه و هدف
    یکی از عوامل تاثیرگذار بر عملکرد جنسی زوجین، تصورات و احساسات آنان نسبت به ارتباط جنسی و شناخت جنبه- های جنسی خویشتن و در یک تعریف کلی ، خودپنداره جنسی است. این مطالعه به منظور بررسی ارتباط خودپنداره جنسی و عملکرد جنسی گروهی از زنان ایرانی انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه توصیفی- همبستگی حاضر بر روی 374 زن متاهل که توسط جدول مورگان به شکل نمونه گیری تصادفی- خوشه ایانتخاب گردیدند، انجام شد. جامعه پژوهش حاضر شامل: زنان متاهل مراجعه کننده به مراکز بهداشت و درمان شهر مبارکه در سال 1392 بود. ابزارهای مورد استفاده شامل: پرسشنامه های چند وجهی خود پنداره جنسی و شاخص عملکرد جنسی بود. داده های بدست آمده با آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین نمره خودپنداره جنسی مثبت 03/35±32/106، میانگین نمره خودپنداره جنسی منفی16/5±64/36 و میانگین نمره عملکرد جنسی 68/2±30/22 بود. هم چنین نتایج حاکی از آن بود که بین خودپنداره جنسی مثبت زنان متاهل با عملکرد جنسی (001/0>p و 23/0=r ) و بین خودپنداره منفی جنسی با عملکرد جنسی (001/0>p و 38/0-=r ) رابطه معنی دار وجود دارد. همچنین متغیر خودپنداره جنسی مثبت به شکل مستقیم و متغیر خودپنداره منفی به شکل معکوس پیش بین معنی دار عملکرد جنسی زنان متاهل بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که زنان با خودپنداره جنسی مثبت، عملکرد جنسی بهتری را نشان دادند. این یافته ها نشان دهنده تایید این نظریه است که خودپنداره جنسی زنان می تواند به عنوان یک متغیر معنی دار، عملکرد جنسی آنان را پیش بینی کند.
    کلیدواژگان: خودپنداره جنسی، عملکرد جنسی، زنان متاهل
  • محسن فتحی، اکرم ثناگو، لیلا جویباری*، مرضیه یازرلو، حمید شریف نیا صفحات 48-55
    زمینه و هدف
    بیمارانی که تشخیص های مخاطره آمیزی برای آنان مطرح است، ناگزیر به رویارویی با مرگ خویش هستند. یکی از عوارض شایع روانی، اضطراب و بویژه اضطراب مرگ است. هدف از این مطالعه، تعیین میزان اضطراب مرگ در بیماران همودیالیزی بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی به صورت سرشماری روی 150 بیمار مراجعه کننده به بخش همودیالیز مرکز آموزشی- درمانی پنج آذر گرگان در سال 1392 انجام شد. اطلاعات جمعیت شناختی و بالینی بیماران با استفاده از فرم ثبت اطلاعات و اضطراب مرگ از پرسشنامه مرگ تمپلر استفاده شد. جمع امتیازات پرسشنامه از دامنه 0 تا 15 است. نمره 0-6 به معنی اضطراب مرگ کم، نمره 9-7 بیانگر اضطراب مرگ متوسط و نمره 15-10 نشان دهنده اضطراب مرگ بالاست. برای تحلیل داده ها از آزمون های آماری تی تست مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون (05/0>P) استفاده شد.
    یافته ها
    7/24 درصد از بیماران اضطراب مرگ کم، 10 درصد اضطراب مرگ متوسط و 3/65 درصد اضطراب مرگ بالا داشتند. میانگین نمره اضطراب مرگ در مردان 82/4±21/8 و در زنان 81/3±95/11 بود. ارتباط سطح اضطراب مرگ با متغیرهای جنسیت (001/0P<)، وضیعت اشتغال (001/0P<) و سن (002/0P =) معنی دار بوده است.
    نتیجه گیری
    اضطراب مرگ در بیش از نیمی از بیماران همودیالیزی که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند، بالا بوده است.
    کلیدواژگان: اضطراب مرگ، همودیالیز، بیمار، اضطراب
  • ابوذر مهبودی، مهناز مدانلو *، علیرضا شریعتی، ناصر بهنام پور، غلامرضا بردستانی، حمید بصیری، سپیده مهبودی صفحات 56-63
    زمینه و هدف
    بیماران همودیالیزی، با مشکلات روان شناختی و تنش زا ی متعددی همچون اختلال خواب و اضطراب مواجه هستندکه تهدیدی علیه سلامتی آن ها بوده و از نظر بالینی قابل توجه است. لذا این پژوهش با هدف تعیین رابطه کیفیت خواب و اضطراب در بیماران همودیالیزی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی-تحلیلی بر روی 74 بیمار تحت درمان با همودیالیز بیمارستان 17 شهریور برازجان در سال 1393 انجام شد. بیماران واجد شرایط با روش سرشماری وارد مطالعه شدند و داده ها از طریق پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبرگ و اضطراب حالت اسپیل برگر جمع آوری و با استفاده از آزمون های t، آنالیز واریانس و ضریب همبستگی تحلیل شد.
    یافته ها
    اکثر بیماران (2/89 درصد) اضطراب متوسط داشتند و کیفیت خواب 3/63 درصد آنان پایین بود. میانگین اضطراب و کیفیت خواب بیماران به ترتیب 5/6±49 و 4/2±7/11 بود. ضریب همبستگی بین اضطراب وکیفیت خواب بیماران 515/0 بود (001/0=p). با طبقه بندی بر روی متغیرهای مداخله گر، بین اضطراب و کیفیت خواب همبستگی قابل توجه ای مشاهده شد، به طوری که با افزایش اضطراب، ابعاد کیفیت خواب ذهنی، تاخیر در به خواب رفتن و طول مدت خواب، اختلالات خواب تحت تاثیر قرارگرفته و سطح کیفیت خواب بیماران کاهش می یافت، اما بین اضطراب وکیفیت خواب با استفاده از داروهای خواب آور و اختلال عملکرد روزانه همبستگی معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به همبستگی بین اضطراب و کیفیت خواب بیماران، هر عاملی که منجر به بهبود یکی از این حالات شود، می تواند عارضه دیگر را تحت تاثیر قرار دهد.
    کلیدواژگان: اضطراب، کیفیت خواب، همودیالیز
  • محبوبه قربانی، اکرم ثناگو *، لیلا جویباری، ناصر بهنام پور صفحات 64-70
    زمینه و هدف
    امروزه استعمال دخانیات به عنوان یک معضل بهداشتی در دنیا مطرح است . مصرف قلیان در بسیاری از مناطق بخصوص در خاورمیانه و آفریقا رواج بسیار دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین علل گرایش نوجوانان و جوانان شهرستان کردکوی به قلیان در سال 1392 انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی با رویکرد مقطعی بود. 266 نفر از نوجوانان و جوانان شهرستان کردکوی به صورت نمونه گیری چند مرحله ای نتخاب شدند، به طوری که تعدادی از قهوه خانه های سطح شهرستان را به صورت تصادفی خوشه ایانتخاب نموده و سپس پرسشنامه ها بین افراد حاضر در قهوه خانه ها بصورت آسان توزیع شد. سپس اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از شاخص های مرکزی و درصد داده ها گزارش شدند .
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که 5/51 درصد افراد مورد مطالعه هر روز قلیان می کشیدند. مهم ترین دلایل مصرف قلیان از دیدگاه جوانان مورد مطالعه، به ترتیب شامل: پر کردن اوقات فراغت (4/56 درصد)، بیکاری (7/41درصد)، علاقه داشتن به مصرف قلیان (8/33درصد)، حفظ روابط همبستگی با دوستان (5/33درصد)، رفع خستگی (5/33درصد) و در دسترس بودن قلیان (3/32درصد) بوده است.
    نتیجه گیری
    برنامه ریزی و تدوین فعالیت های مناسب جهت پر کردن اوقات فراغت جوانان، یادگیری مهارت نه گفتن در برابر تقاضای دوستان برای کشیدن قلیان، آموزش های لازم برای کاهش اضطراب و خستگی می تواند به کاهش گرایش جوانان به قلیان بینجامد.
    کلیدواژگان: قلیان، نوجوانان، جوانان، اعتیاد
  • زهرا نیک منش*، شهناز کیخا صفحات 71-78
    زمینه و هدف
    حرفه پرستاری به دلیل نیاز به مهارت و تمرکز بالا در انجام کار، استرس شغلی زیادی به همراه دارد. این امر منجر به پیامدهای جسمی و روانی جدی می شود. هدف پژوهش، تعیین نقش هوش معنوی و خود کارآمدی در تاب آوری در پرستاران می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی بود. 180 پرستار (149نفر زن و 31 نفر مرد) از بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهرستان زاهدان در سال 1392 به روش نمونه گیری طبقه ای- تصادفی انتخاب شدند. متغیرها با استفاده از پرسشنامه های تاب آوری کانر و دیویدسون، هوش معنوی کینگ، خود کارآمدی شرر و مادوکس سنجیده شدند. داده های جمع آوری شده به کمک روش های آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد خود کارآمدی (001/0>p ،59/0 r=) و هوش معنوی پرستاران(001/0>p ،50/0 r=) با تاب آوری ارتباط مستقیم و معنی دار دارند. نتایج رگرسیون نشان داد که در گام اول خود کارآمدی (35/0) و در گام بعدی خود
    کار آمدی و هوش معنوی روی هم (46/0) پیش بینی کننده مثبت تاب آوری می باشد.
    نتیجه گیری
    با فراهم شدن شرایط پرورش باور خود کارآمدی و هوش معنوی می توان به ارتقای تاب آوری و در نتیجه کاهش استرس شغلی پرستاری کمک کرد.
    کلیدواژگان: پرستار، تاب آوری، خودکارآمدی، هوش معنوی
|
  • Dr Masoud Fallahi Khoshknab, Mahdi Farzadmehr *, Dr Mohammd Ali Hosseini, Dr Hamid Reza Khankeh, Zahra Noorabadi Pages 1-8
    Background And Objective
    Anxiety is the most common psychological reaction of the families of the patients in cardiac surgery intensive care unit (CSICU). Since nursing consultation is an approach to controlling anxiety, we aimed to determine its effect on anxiety of the patient's families in CSICU.
    Material and
    Methods
    This clinical trial was conducted on fifty-four family members, of the patients in CSICU of a hospital in Kurdkoy, Iran, allocated into intervention and control groups. For intervention group, nursing consultation program was carried out from admission to discharge while for control group just routine was performed. The data was collected via a demographic checklist and state- anxiety Spielberger inventory, and analyzed by chi-square, independent and paired t-tests.
    Results
    The results showed that the two groups had similar demographic characteristics. Using independent t-test, their anxiety levels were not significantly different before intervention while they were after intervention. This means that nursing counseling was effective in reducing family's anxiety level (P0.01).
    Conclusion
    Nursing consultation can be helpful in mitigating in family's anxiety in cardiac Surgery intensive care unit.
    Keywords: Nursing Consultation, Anxiety, Family, Cardiac Surgical Intensive Care Unit
  • Ghasemali Khoshnood, Dr Nasram Shayan, Dr Nahid Babaie Amiry, Dr Jamal Ashoori* Pages 9-18
    Background And Objective
    Today, the role of religiosity, happiness, locus of control and coping strategies has been considered in prevention and treatment of general health and spiritual well-being problems. Concerning the importance of nursing, this research aimed to investigate the relationship between religious orientation, happiness, locus of control and coping strategies and spiritual well-being among nursing students.
    Material and
    Methods
    This correlational study was conducted on 140 selected via stratified random sampling among 228 nursing students of Islamic Azad University of Pishva in 2013-14 academic year. The questionnaires were Allport & Ross religiosity (1967), Argyle & Lu happiness (1990), Rotter locus of control (1975), Lazarus & Folkaman coping strategies (1993) and Paloutzin & Ellison spiritual well-being (1982). The data was analyzed by stepwise regression using SPSS-19 software.
    Results
    The findings showed that the internal religiosity orientation (r=0.48), happiness (r=0.34), internal locus of control (r=0.19) and problem solving strategies (r=0.17) had a positive significant correlation with spiritual well-being and external locus of control (r=-0.21) had a negative significant relationship with spiritual well-being. The Internal religiosity orientation, external locus of control and happiness could predict 37 percent of variance of spiritual well-being in that the share of internal religiosity orientation variable was 23 percent.
    Conclusion
    Given the importance of internal religiosity orientations, external locus of control and happiness in predicting spiritual well-being, we recommend that programmers, therapists and psychosocial counselors consider them in their programs to promote spiritual well-being of nursing students.
    Keywords: Religious Orientation, Happiness, Locus of Control, Coping Strategies, Spiritual Well, being
  • Nushin Shamsabadi*, Dr Afsane Khajevand, Dr Ramezan Hasanzadeh Pages 19-29
    Background And Objective
    Pregnancy is often introduced as a stressful experience that may be increased, and leads to some cognitive and behavioral responses called stress. By managing stress in pregnancy period, we can reduce anxiety and prevent from much of obstetric and physical complications. This study aimed to determine the effect of cognitive-behavioral based stress management on anxiety reduction of pregnant women.
    Material and
    Methods
    This pretest-posttest quasi-experimental study was conducted on pregnant women referring to health centers in Gorgan city in 2012. Twenty-four patients with eligible criteria were divided randomly into two equal groups of experimental and control. Pre-test was performed by State- trait anxiety inventory and the intervention was administered to experimental group. After that, posttest was taken for both groups. Statistical analysis was performed by covariance.
    Results
    Analysis of the data shows that pregnant women experience Anxiety. Stress management training in cognitive-behavioral style significantly decrease state- trait anxiety of pregnant women.
    Conclusion
    Stress management training in cognitive-behavioral style has an effect on state- trait anxiety reduction of pregnant women.
    Keywords: Anxiety, Stress Management, Training, Women, Pregnant
  • Jalile Toosi, S.Esmaeil Torabi, Morteza Badeleh *, Mohammadtaghi Badeleh, S.Abedin Hosseini, Hassan Erami Pages 30-39
    Background And Objective
    Attitude toward the use of drug has an effective role in tendency to the use and withdrawal of the drug. This study aimed to determine the predictive role of demographic factors and personality attitudes towards the impacts, risks and Substance Abuse in the students of Azad University, Damghan Branch.
    Material and
    Methods
    This descriptive-analytic study was conducted on 200 students via convenience sampling. The data was collected by Delavar Addiction Questionnaire and NEO personality inventory , and analyzed by Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis.
    Results
    Accordance with regression analysis, eight factors of conscientiousness, openness to experiences, neuroticism, Agreeableness, gender, household income, parental education, and age can significantly predict 41% of the variance related to the attitude toward the effects of drug. Furthermore, agreeableness, conscientiousness, neuroticism can predict 35% of the variance referring to the attitudes about the dangers of drug.
    Conclusion
    It can be concluded that personality characteristics, marital status and income can play a decisive role in people's attitudes towards drugs.
    Keywords: Attitude to Addiction, Demographic Variables, Substance Abuse
  • Maasumeh Jaafarpour, Dr Mohsen Maroufi*, Dr Mitra Molaeinezhad Pages 40-47
    Background And Objective
    Sexual self-concept (SSC) is considered as an important factor in human sexual performance. This study aimed at assessing the relationship between SSC and sexual performance in a group of Iranian married women.
    Material and
    Methods
    This correlational study was conducted on 374 married women selected via cluster random sampling in health centers of Mobarakeh, 2013. The data was collected by Multidimensional Sexual Self-concept Questionnaire (MSSCQ) and female sexual function index (FSFI), and analyzed by pearson correlation and multiple regressions.
    Results
    In accordance with the mean scores of positive SSC (106.32±35.03), negative SSC (36.64±5.16) and sexual performance (22.30±2.68), there was a significant correlation between positive SSC and sexual performance(r= 0.23, p
    Conclusion
    Given the results, the women with higher positive SCC may have better sexual function. It seems that SCC score can be a significant predictor of women's sexual functioning.
    Keywords: Sexual Self, Concept, Sexual Performance, Married Women
  • Mohsen Fathi, Dr Akram Sanagoo, Dr Leila Jouybari *, Marzieh Yazarloo, Dr Hamid Sharif Nia Pages 48-55
    Background And Objective
    Patients with life threatening diseases have to deal with the death issue. One of the common psychological problem is anxiety esp. death anxiety . This study aimed to determine the level of death anxiety in hemodialysis patients.
    Material and
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on all 150 patients admitted to Panj-azar teaching hospital for hemodialysis, 2013. The data was collected by demographic checklist and Templer Death Anxiety questionnaire scoring 0 to 15 (0-6 for low, 7-9 for moderate and 10-15 for high anxiety). We analyzed the data by independent t-test, ANOVA and Pearson correlation coefficient (P
    Results
    Twenty-four point seven percent of the patients had low , 10% average and 65.3% of them had high death anxiety. Average scores of death anxiety in men and in women were 8.21±4.82 and 11.95±3.81, respectively. The relationship of death anxiety with sex (P
    Keywords: Death Anxiety, Hemodialysis, Patient, Iran, Anxiety
  • Abouzar Mehboudi, Dr Mahnaz Modanloo*, Alireza Shariati, Dr Naser Behnampour, Dr Gholamreza Bardestani, Dr Hamid Basiri, Sepide Mehboudi Pages 56-63
    Background And Objective
    Patients under hemodialysis are faced with many stressors and psychological problems such as sleep disorder and anxiety. These problems could be a threat to their health and be significant clinically. Thus, we aimed to determine the relationship between anxiety and sleep quality in hemodialysis patients.
    Material and
    Methods
    This descriptive-analytic study was conducted on 74 hemodialysis patients in Hefdahe Shahrivar hospital of Borazjan city, 2014. The data was collected by Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI) and State-Trait Anxiety Inventory (STAI), and analyzed by t-test, ANOVA and correlation Coefficient using SPSS.
    Results
    Most of the patients (89.2%) had the average anxiety and 63.3% of them had low sleeping quality. The average of patients’ anxiety and sleeping quality were 49±6.5 and 11.7±2/4, respectively. The correlation coefficient between anxiety and sleeping quality was 0.515 (p=0.001), pointing out an acceptable correlation. Along with the increase of anxiety, the dimension of the subjective sleep quality, delay in falling asleep, the sleep disturbances were affected and ended up low sleeping quality. There was no significant correlation between the anxiety and sleeping quality and daily dysfunction.
    Conclusion
    Given the acceptable correlation between anxiety and sleep quality, there is a direct relation between anxiety and sleep quality of the patients.
    Keywords: Anxiety, Sleep Quality, Hemodialysis
  • Mahbobeh Ghorbani, Dr Akram Sanagoo*, Dr Leila Jouybari, Dr Naser Behnampour Pages 64-70
    Background And Objective
    Nowadays, smoking is a widespread health problem in the world. Hookah smoking is common in many countries, especially in the Middle East and Africa. This study aimed to investigate the causes of hookah smoking in adolescents in Kurdkoy, 2013.
    Material and
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 266 teenagers selected via multi stage sampling. The questionnaires were distributed among the people who were present at the Coffeehouses and the results were reported by descriptive statistics.
    Results
    The results showed that 51.5% of the participants said they use Hookah every day. The reasons were pastime (56.4), unemployment (41.7), Pleasant feeling (33.8), being with friends (33.5), fatigue reduction (33.5) and the availability of hookah (32.3).
    Conclusion
    To minimize the tendency to Hookah smoking, we recommend planning some activities for leisure time, "learning to say no" and training how to reduce anxiety and fatigue.
    Keywords: Hookah, Adolehcent, Youth, Addiction
  • Dr Zahra Nikmanesh*, Shahnaz Kiekha Pages 71-78
    Background And Objective
    Given that nurses need numerous skills and high concentration in their job, they endure a lot of stress leading to serious physical and psychological consequences. We aimed to investigate the effect spiritual intelligence and self-efficacy on nurses’ resilience.
    Material and
    Methods
    This correlation study was conducted on 180 nurses (149 females and 31 males) selected via stratified random sampling in Zahedan University of Medical Sciences’ Hospitals, 2013. The questionnaires were resiliency of Connor and Davidson, spiritual intelligence of King, and self-efficacy of Sherer and Maddux. The data was analyzed by Pearson Correlation and Step-wise Regression.
    Results
    Nurses self-efficacy (r=0.59, p≤0.001) and nurses spiritual intelligence (r=0.50, p≤0.001) had a positive significant correlation with resiliency. Regression showed that in first step self-efficacy (0.35) and in next step self-efficacy and spiritual intelligence (0.46) were the positive predictors for resiliency.
    Conclusion
    It seemes that by developing self-efficacy and spiritual intelligence, we can increase the resilincy and consequently minimize the level of nurse's job stress.
    Keywords: Nurses, Resilience, Self, Efficacy, Spiritual Intelligence