فهرست مطالب

فصلنامه مهندسی حمل و نقل
سال پنجم شماره 3 (پیاپی 19، بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا خاوندی، وحید آین صفحات 303-316
    تحقیقات نشان می دهند که افزودن مقداری رس به قیر، عملکرد قیر را در مقابل ترک خوردگی، جاری شدن، مقاومت در برابرآب و ضربه بهبود می بخشد اما پخش ذرات رس به طور یکنواخت داخل قیر مذاب کار آسانی نیست و راه حل ساده تر و جدیدتر برای اختلاط قیر و ذرات رس، تولید امولسیون های قیری رسی است. از سوی دیگر امولسیون سازهای شیمیایی، وارداتی و بسیار گرانقیمت اند و رسیدن به توانایی ساخت امولسیونهای رسی در کشور، با وجود منابع معدنی داخلی، با صرفه تر و مفیدتر خواهد بود. تولید این امولسیونها عمدتا با استفاده از بنتونیت امکان پذیر است. در این تحقیق برای ساخت امولسیون، از بنتونیت تولید داخل استفاده شد. امولسیون های رسی، با موفقیت تولید شده و آزمایشهای کاربردی نظیر تعیین کندروانی، بار الکتریکی سطحی، قابلیت اندود مصالح و مقاومت در برابر آب و... بر روی امولسیون های تولیدی انجام شد. همچنین مخلوط آسفالت سرد با امولسیون های تولیدی تهیه و باآزمایش کشش غیر مستقیم مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش درصد بنتونیت، خواص امولسیون و قیر باقی مانده از شکست امولسیون، بهبود و مقاومت کششی افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: امولسیون قیری، امولسیون ساز، بنتونیت، امولسیون قیری رسی
  • جواد صابریان، محمدرضا ملک، مجید همراه صفحات 317-328
    سیستم های اطلاعات مکانی در زمینه مدیریت حمل ونقل قابلیت های فراوانی را در اختیار کاربران خود قرار می دهند. در این زمینه قابلیت های تجزیه و تحلیل شبکه در سیستم های اطلاعات مکانی از جمله محاسبه کوتاه ترین مسیر می تواند بسیار مفید واقع شود. برای انجام آنالیزهای شبکه از تئوری گراف استفاده می شود. دیدگاه رایج برای مدل سازی شبکه های حمل ونقل توسط گراف ها به این صورت است که ایستگاه ها به عنوان گره و مسیرهای بین ایستگاه ها به عنوان یال مدل می شوند. در این مقالهدر روشی جدید به مدل سازی شبکه های حمل ونقل از منظر دوگان گراف پرداخته شده است. دوگان های گراف برای ساده سازی و یا حل مسایل گراف اولیه ارائه شده اند. طبق تعریف یکی از انواع دوگان گراف که در این مقاله به آن اشاره شده است هر خط در سیستم حمل ونقل توسط یک گره و ارتباطات بین خطوط توسط یال های گراف مدل سازی می شوند. نمونه عملی پیاده شده در این زمینه، شبکه حمل و نقل متشکل از 5 خط اتوبوس را تنها با 5 گره و 5 یال مدلسازی کرد که می تواند بخصوص در ارزیابی سیستم حمل و نقل مفید واقع شود.
    در ادامه با استفاده از تبدیل موجک به ارزیابی مناسب بودن تعداد ناوگان اختصاص یافته به سیستم های حمل ونقل در هر ساعت از شبانه روز پرداخته می شود. تبدیل موجک یکی از تبدیلات ریاضی است که اطلاعات بسیار مفیدی از یک سری اطلاعاتی استخراج می کند. تا کنون از تبدیل موجک در بسیاری پدیده های متناوب استفاده شده است. اما در زمینه حرکت ناوگان حمل و نقل که پدیده ای متناوب است استفاده نشده است. برای نمونه در این مقاله ارزیابی تخصیص اتوبوس ها به ناوگان حمل ونقل اتوبوس شهری با استفاده از تبدیل موجک بررسی شده است. نمونه عملی پیاده شده، رابطه مستقیم تعداد اتوبوس مورد نیاز با ترافیک مسیر را بخوبی نشان داد به نحوی که در ساعات پیک ترافیک مسیر، تعداد ناوگانی که باید به خط اختصاص یابد بیشتر خواهد بود.
    کلیدواژگان: دوگان گراف، ماتریس مجاورت، تبدیل موجک، سیستم حمل ونقل، فرکانس زمانی
  • محمد علی صندیدزاده، علی اصغر سرآباد انی، سیامک فرشاد صفحات 329-346
    محاسبات اتصال کوتاه و حالت گذرای شبکه های الکتریکی از مهم ترین اجزای مراحل طراحی یک شبکه است. هادی های یک شبکه علاوه بر تحمل جریان نامی شبکه و تامین افت ولتاژ در محدوده قابل قبول، باید از نظرالکتریکی و مکانیکی تحمل جریانهای اتصال کوتاه را داشته باشند. علاوه بر این، باید محدوده تغییرات جریان اتصال کوتاه مشخص باشد تا ضمن انتخاب تجهیزات (سوئیچگیزها و...) با قدرت قطع و تحمل جریان اتصال کوتاه، سیستم حفاطتی را سریع و بموقع قطع کند. در این راستا باید حداکثر جریان اتصال کوتاه شبکه محاسبه شود. در این مقاله، روش تبدیل لاپلاس به منظور محاسبه حالت گذرای جریان اتصال کوتاه در شبکه یک پارچه راه آهن برقی AC با روش تغذیه اتوترانسفورماتور (شامل پست کشش، خطوط بالاسری و اتوترانسفورماتور) به همراه شبکه سه فاز بالادستی (شامل شبکه سه فاز و خطوط انتقال) بکار گرفته شده است. تمامی اجزای سیستم راه آهن برقی AC در حوزه لاپلاس مدل سازی شده و حالت گذرای جریان اتصال کوتاه توسط برنامه نویسی در محیط نرم افزار MATLAB/m-file محاسبه شده است. علاوه بر روش تبدیل لاپلاس، روش های حل عددی نیز قادر به محاسبه حالت گذرای جریان اتصال کوتاه هستند. در این مقاله به منظور تایید نتایج محاسبه حالت گذرای اتصال کوتاه توسط روش تبدیل لاپلاس، نتایج به دست آمده با نتایج شبیه سازی در نرم افزار PSCAD (در این نرم افزار از روش حل عددی استفاده می شود) مقایسه شده است. این مقایسه نشان دهنده دقت مناسب روش مدل سازی و حل در حوزه لاپلاس، به منظور محاسبه حالت گذرای جریان اتصال کوتاه است.
    کلیدواژگان: راه آهن برقی AC، روش تغذیه اتوترانسفورماتوری، جریان اتصال کوتاه، حالت گذرا
  • منصور فخری، مریم دولتعلی زاده، علیرضا غنی زاد صفحات 347-366
    ضریب بار هم ارز، یکی از ضرایب مهم در طراحی روسازی است که تاثیر بار ترافیکی موجود در راه ها را بر روی خرابی روسازی نشان می دهد. این ضریب در آیین نامه روسازی آسفالتی راه های ایران (نشریه 234) به صورت تجربی قابل تعیین است و در انتخاب این ضریب، صرفا به نوع محور (ساده، دوگانه و سه گانه) توجه شده است و به تک و یا زوج بودن چرخ ها در محور، اهمیت داده نشده است. در این مطالعه، ضرایب بار هم ارز برای بارهای محوری سنگین ذکر شده در آیین نامه روسازی آسفالتی راه های ایران، از دو رویکرد کرنش و انرژی تلف شده و بر اساس معیار خستگی تعیین شد و با ضرایب بار هم ارز آیین نامه اشتو و انستیتو آسفالت مقایسه شد. نرم افزار3D-Move جهت تحلیل مقاطع روسازی (نازک، متوسط و ضخیم) و در سه سرعت عبوری 10، 50 و 100 کیلومتر بر ساعت در پایین لایه آسفالتی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که ضرایب بار هم ارز برای محورهای منفرد با چرخ زوج، مستقل از عدد ضخامت روسازی، سرعت وسیله نقلیه و روش بکار رفته در محاسبه این ضریب است. همچنین مشاهده شد که ضرایب بار هم ارز محورهای منفرد در روش خرابی حداکثر برای دو روش کرنش و انرژی تلف شده مقادیر تقریبا یکسانی را دارد. در این تحقیقاین نتیجه به دست آمد که ضریب بار هم ارز محور منفرد با چرخ زوج، کمتر از ضریب بار هم ارز محور منفرد با چرخ تک با وزن مشابه است که این مستلزم توجه بیشتر به این موضوع در آیین نامه روسازی آسفالتی راه های ایران است. همچنین ضرایب بار هم ارز اشتو و انستیتو آسفالت در مورد محورهای منفرد با چرخ تک، کمتر از مقادیر تعیین شده در این مطالعه است.
    کلیدواژگان: ضریب بار هم ارز، تحلیل ویسکوالاستیک، عمر خستگی، کرنش حداکثر، انرژی تلف شده
  • بهمن قربانی واقعی، بهمن قربانی واقعی صفحات 367-380
    امروزه روش های مدلسازی با استفاده از شبکه های پتری به دلیل قابلیت گرافیکی آن در شبکه های گسترده و پیچیده، بخصوص با گسترش علوم رایانه ی و افزایش سرعت پردازنده ها، کاربرد فراوانی پیدا کرده است. شبکه های راه آهن نیز با گسترش خطوط ریلی، افزایش ظرفیت و افزایش سرعت قطارها پیچیده تر شده و تقاضا برای کنترل این شبکه ها از نظر ایمنی و عدم وقفه رو به افزایش است. در این مقاله یک شبکه خط بسته ریلی که قطارهای عادی و سریع السیر می توانند در آن در حال حرکت باشند، با استفاده از مفاهیم مکان ها، گذرها و کمان ها در شبکه پتری مدل شده است. با استفاده از آنالیز شبکه مدل شده توسط رایانه، تمامی فضای حالت شبکه ریلی ترسیم شده وقوانین منطقی حرکت چنان طراحی شده است که در تمامی حالت های ممکن، ایمنی و عدم وقفه شبکه ریلی تضمین شود. پس از تحلیل توسط نرم افزار حالت های وقفه در شبکه شناسایی و شرایطی که منجر به وقفه می شود تعیین می گردد. در نهایت با تحلیل شبکه ریلی بسته بر اساس تعداد مختلف قطارهای عادی و سریع السیر با ملاحظات عملی نشان داده می شود که سیستم بدون وقفه بوده و همواره ایمن باشد.
    کلیدواژگان: مدلسازی مبتنی بر شبکه های پتری، سیستم حمل و نقل ریلی، تحلیل ایمنی
  • امیر کاووسی، پیمان برقبانی صفحات 381-392
    مواد نانو در سال های اخیر برای بهبود خواص رئولوژیکی قیر و افزایش مشخصات مکانیکی مخلوط های آسفالتی مورد استفاده قرار گرفته اند. بالا بودن هزینه های تولید نانو مواد، از جمله موانعی است که استفاده از این گونه مواد را محدود به کارهای آزمایشگاهی و تحقیقاتی کرده و مانع کاربرد گسترده آنها در پروژه ها شده است. در این تحقیق سعی شده با استفاده از روش های فنی مناسب که انجام آنها از نظر اقتصادی نیز توجیه پذیر باشد، آهک هیدراته به نانوآهک هیدراته تبدیل شود. سپس اثر آن بر حساسیت رطوبتی مخلوط های آسفالتی حاوی نانورس و آهک هیدراته مقایسه شود. با استفاده از آسیاب گلوله ای سیاره ای1 در مدت زمان و سرعت چرخش معین و با استفاده از عامل کنترل کننده فرآیند، میانگین اندازه ذرات آهک هیدراته از 760 نانومتر به 281 نانومتر رسید. میانگین اندازه ذرات نانوآهک هیدراته با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی و همچنین نمودارهای دستگاه تشخیص داده شد. نتایج آزمایش کشش غیرمستقیم مخلوط آسفالتی در دو حالت خشک و اشباع نشان داد که نسبت مقاومت کششی مخلوط اصلاح شده با پنج درصد نانوآهک هیدراته (از وزن قیر)، 52 درصد نسبت به نمونه شاهد و نوزده درصد نسبت به نمونه اصلاح شده با بیست درصد آهک هیدراته (از وزن قیر) افزایش داشته است. به علاوه افزودن دو درصد نانورس(Closite 30B) باعث افزایش 49درصدی نسبت مقاومت کششی شده است.
    کلیدواژگان: مخلوط آسفالتی، نانوآهک هیدراته، نانورس، حساسیت رطوبتی
  • حانیه نورالهی، ناصر برکپور صفحات 393-412
    کیفیت محیط، مقوله ای است که در دهه های اخیر در کانون توجه محققان شهری قرار گرفته است. عوامل فراوانی بر کیفیت محیط شهری تاثیرگذار است که یکی از مهم ترین آنها، حمل و نقل شهری است. حمل و نقل شهری از آنجا که بر میزان تردد شهروندان و همچنین مکان یابی کاربری ها و تعریف فضاها موثر است، می تواند بر کیفیت محیط شهری تاثیرات مثبت یا منفی داشته باشد. نوعی از حمل و نقل شهری که در این پژوهش مد نظر قرار دارد، حمل و نقل ریلی درون شهری و به طور خاص قطار سبک شهری1 است. با توجه به مزایای حمل و نقل ریلی درون شهری همچون سرعت، نظم، دوری از ترافیک، امنیت و بیشتر بودن تعداد استفاده کنندگان از این سیستم در مقایسه با سایر سیستم های حمل و نقل عمومی، تاثیراتی که این سیستم می تواند بر محیط شهری پیرامون خود و همچنین کل شهر داشته باشد، آشکارتر است. در این پژوهش تاثیرات احداث سیستم ریلی درون شهری در خط یک قطارشهری مشهد و سه ایستگاه طالقانی، پروین اعتصامی و نمایشگاه بررسی و ارزیابی شده است. در جمع آوری اطلاعات از تکنیک های مصاحبه، پرسشنامه، برداشت میدانی و بررسی اسناد و در تحلیل آنها از نرم افزار SPSS و مدل تحلیل سلسله مراتبی2 استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد آثاری همچون افزایش آلودگی صوتی به واسطه خطوط روزمینی (زیست محیطی)، ایجاد تصور رفاه و سعادت در ذهن شهروندان و افزایش نشاط و بازده (اجتماعی)، تقویت استخوان بندی شهر (کالبدی – عملکردی) در مناطق مورد بررسی دیده شده است. اما، بر خلاف برخی از تحقیقات مشابه، آثاری همچون کاهش مالکیت خودروی شخصی (زیست محیطی)، تاثیر منفی بر انسجام و هویت محله ای به دلیل حضور افراد بیگانه در محله (اجتماعی)، افزایش قیمت زمین و به تبع آن تغییر در نوع کاربری زمین (کالبدی – عملکردی)، مشاهده نشده است.
    کلیدواژگان: محیط شهری، کیفیت محیط، حمل و نقل عمومی، حمل و نقل ریلی درون شهری، قطار سبک شهری، مشهد
  • حامد کریم نیا، حسین میرزایی نصیرآباد، شکرالله زارع صفحات 413-425
    امروزه در شهرهای بزرگ، مترو ها و تونل های شهری یکی از کلیدی ترین و مهم ترین زیرساخت های شبکه حمل و نقل شهری به شمار می آیند. با توجه به اینکه، پروژه های جدید تونل باید در زیر مناطق پر جمعیت شهری ساخته شوند، ساخت و اجرای این سیستم های زیرزمینی ممکن است عوارضی را برای تاسیسات و آسیب به سازه های سطحی و زیر سطحی در پی داشته باشد. در این مقاله به دلیل اهمیت موضوع عبور از باقت فرسوده شهری و تا حد امکان تقلیل خسارات وارده، محدوده مابین ایستگاه های شماره 11 و 12 خط یک قطار شهری تبریز که دارای بافت فرسوده و سنتی بوده و شامل ساختمان ها و سازه هایی با قدمت زیاد و عدم استحکام کافی است، مورد مطالعه و تحقیق قرار گرفته است. با توجه به وجود ساختمان های میراث فرهنگی در یک مقطع از مسیر، بررسی نشست ها در این مقطع با استفاده از روش تجربی پک، روش تحلیلی لاگاناتان و پولوس و روش عددی المان محدود (نرم افزار PlAXIS3D Tunnel) صورت گرفته است. در انتها نیز نتایج حاصل از هر سه روش با یکدیگر مقایسه شده است. نتایج نشان می دهد که مقادیر نشست سطح زمین حاصل از مدل عددی به دلیل در نظر گرفتن بار سازه های سطحی بیشتر از مقدار نشست به دست آمده از روش های تجربی و تحلیلی است و همچنین با توجه به اینکه نتایج نشست سطح زمین حاصل از مدل عددی بیشتر از مقدار مجاز نشست در مناطق شهری و مسکونی است، نیاز است که در این مقطع از محدوده مورد مطالعه فرایندهای کنترلی نشست به منظور عبور ایمن دستگاه حفاری صورت بگیرد.
    کلیدواژگان: نشست سطح زمین، روش تجربی پک، روش تحلیلی لاگاناتان و پولوس، نرم افزار PlAXIS3D Tunnel، تونلسازی
|
  • Pages 303-316
    Research show that adding clay to bitumen، improves bitumen performance. But uniformly distribution of clay particles in the molten bitumen is not an easy work. A simple solution for the incorporation of bitumen and clay particles is making clay-stabilized emulsions. On the other hand، chemical emulsifiers، is very expensive and the ability to make clay-stabilized emulsions in the country، with using domestic mineral resources، will be more and more useful and economical. Primary investigations showed that clay-stabilized emulsions production is mainly possible with using bentonite. In this study، domestic production bentonite was used for making emulsions. Clay-stabilized emulsions successfully produced and Functional tests such as Viscosity، Particle charge، Coating ability and Water resistance were performed on emulsions. Also cold mix asphalt samples was prepared with emulsions and was evaluated with indirect tensile test. The results showed that increasing the percentage of bentonite، improved residue and emulsion properties and increased tensile strength.
    Keywords: Bitumen emulsion, emulsifier, bentonite, clay, stabilized emulsion
  • Pages 317-328
    Geographic Information Systems have many capabilities for transportation systems management. The network capabilities of GIS such as shortest path computations are very useful for transportation management. Graph theory is the base of network analysis in GIS. The current method for conversion of a transportation network to a graph is modeling the stations as nodes and the paths between stations as edges. In this paper we have proposed a new method for translation of a transportation network to a graph by dual graph concepts. Dual graphs are presented for simplifying and solving of the original graph problems. In dual aspect the transportation lines are modeled by nodes and their relations are modeled by edges. The implemented case study showed that a bus transportation network with 5 bus lines could be translated to a graph with 5 nodes and 5 edges that could be very useful in many cases، specially in evaluation of transportation system. In continuous، we have explained the wavelet transform and its applications in evaluating and planning of transportation systems. Wavelet is a mathematical transform that could extract much useful information from a signal. For instance in an innovative task، we used the wavelet transform for extracting the moment precise number of needed vehicles in every transportation lines. The implemented case study illustrates the direct relation between number of required vehicles and the rate of traffic in a bus line.
    Keywords: Dual graph, adjacency matrix, wavelet transform, transportation system, temporal frequency
  • Pages 329-346
    Some of the most important aspects of network design include calculation of short circuits and temporary states of electrical networks. The conductors used in a network not only should handle nominal current of the network and supply voltage drops within acceptable limits، but should also have proper electrical and mechanical characteristics for enduring sparks and short circuit currents. Besides، the range of short-circuit current changes should be determined so that proper equipment (such as switchgears and …) which can endure short-circuit currents are selected for protecting the system and breaking current of a short circuit in time. In this regard، the highest amount of short-circuit current should be calculated. Therefore، in this dissertation، at first an AC railway system fed via auto transformers are introduced and then some techniques for calculating temporary short circuit conditions (including a numerical and a Laplace calculation method) are presented. Since a solution via Laplace is considered in this dissertation، all components of the AC electric railway system (including substations، overhead power lines، autotransformers) and the overhead network (including the 3 phase network and transmission lines) are modeled in form of Laplace. For this integrated system (AC electric railway system with its overhead power lines) a complete Matlab application، which can calculate temporary short circuit states، is developed. Some of outputs of the system comprise current and voltage of short-circuit in various parts of the network. In this dissertation، a sample research network is selected and temporary short circuit states and short circuit currents in various parts of the network are calculated.
    Keywords: AC Electrified Railway, Autotransformer Power Supply, Short Circuit Current, Transient State
  • Pages 347-366
    Equivalency load factor is one of the most important factors in design of pavement، that shows the influence of traffic on pavement distress. This factor can be defined experimentally according to Asphalt Pavement Regulationd of Iran Roads (Publication 234) and the only concern in choice of the factor is the type of the axle (single، tandem and tridem) no matter whether wheels are single or dual. In this study equivalency load factor of heavy axle load mentioned in Asphalt Pavement Regulation of Iran Roads was determined based on two approaches: Strain and dissipated energy and according to the fatigue criterion and then compared to the equivalency load factors in AASHTO and Asphalt Institute regulation. 3D-Move program was used to analyze pavement sections (thin، medium، and thick) and in three vehicle speeds 10، 50 and 100 km/h at the bottom of the asphalt layer. The results showed that equivalency load factor of single axles with single wheels is independent of pavement thickness number، vehicle speed and applied method in calculation of this factor. Also، it was observed that equivalency load factor of single axle in the maximum distress method has the same quantities for both strain and dissipated energy method. In this research، equivalency load factor of single axle with dual wheels obtains less than one for single axle with single wheel with similar weight that it needs to pay attention to this matter in Asphalt Pavement Regulation of Iran Roads. Also، equivalency load factor of AASHTO and Asphalt Institute are less than the calculation values obtained in this study.
    Keywords: Equivalency load factor, viscoelastic analysis, fatigue life, maximum strain, dissipated energy
  • Pages 367-380
    Nowadays، modeling methods by using petrinets in broad and complex networks، especially by developing computer science and the increasing the computers speed، has got a wide range of use. The graphic capability of petrinets has caused that these networks be utilized broadly in industry. In this study a closed rail-road network in which Normal and Express trains، by using petrinets can move has been considered as a model. By dint of analyzing the computerized model network، the total reachable space state that exists in rail-road network، has been drawn and the network will be analyzed from the point of view of Safety and Free dead-lock. By means of Supervisory control designed based on petrinets، not only it removes the dead-lock situation revised network، with the allowed number of Normal and Express trains، but also its safety would be guaranteed.
    Keywords: Modeling based on Petrinets, rail, road transportation networks, safety
  • Pages 381-392
    Nanomaterials have been used in the recent years in some projects، in order to enhance rheological properties of bitumen and mechanical properties of asphalt mixes. The Application of nanomaterials is limited mainly to laboratory studies due to the high price of these materials. In this paper، nano hydrated lime were produced by economic procedure (milling by satellite mill) at specified speed and time using Process Control Agent (PCA). The average particle size of hydrated lime reached from 760 nanometer to 281 nanometer as it was determined using SEM (Scanning Electron Microscopy) photos and Dynamic Light Scattering (DLS) graphs. The role of nano hydrated lime on mixes was compared with those containing nanoclay and hydrated lime. As for the optimum amount of the materials the addition of 5% nano hydrated lime (by weight of bitumen) and 2% nanoclay to bitumen resulted in 52% and 49% increase in Tensile Strength Ratio (TSR) respectively.
    Keywords: Asphalt mix, nano, hydrated lime, nanoclay, moisture susceptibility
  • Pages 393-412
    Urban environment quality is the issue taken into consideration in urban planning. Many issues may affect environmental quality، one of them is transportation. In this research، inner city rail transit and specifically Light Rail Transit (LRT) has been considered. Three dimensions define quality of urban environment; environmental، social، and physical-functional. Rail transportation can influence these dimensions in a positive or negative way. The present study intends to investigate the effects of startup line 1 of Mashhad LRT on urban environment quality in general and specifically in Taleghani، Parvin Etesami and Namayeshgah stations. Questionnaire، interview and observation are used in this study to gather the information. The results of the study reveal that the effects like increasing noise pollution due to surface rail (environmental)، making welfare and bliss view in citizens’ image (social)، and reinforcement physical structure of the city (physical-functional) are significant in the case study. However، the effects like reducing the rate of car ownership (environmental)، negative effects on local identity due to presence of strange people in neighborhood (social)، and raising the price of the land، consequently changing in land use (physical-functional) are not proved.
    Keywords: Urban environment, environment quality, public transportation, inner city rail transit, Light Rail Transit (LRT), Mashhad
  • Pages 413-425
    Nowadays، subways and urban tunnels are one of the most important infrastructures of public transportation network in big cities. Since the new tunnel projects should be constructed in under ground in populated urban areas، construction and implementation of this underground systems may cause damages to utilities، surface and subsurface structures. In this article، because of the importance of the issue of crossing the old urban areas and the need to reduce damages as much as possible، the distance between Stations N. 11 and 12 of Line 1 of Tabriz Subway that contains of old and traditional structure with old buildings of low strength has been studied. Due to existence of Cultural Heritage buildings in this distance، the study of settlements was performed using three different methods including Peck’s empirical method، Laganatan & Pollus’ analytical method and finite element method of numerical methods (using PlAXIS3D Tunnel software). Finally، the results of aforementioned methods were compared. The results show that the settlement values ​​obtained from the numerical model are more than the settlement values obtained from Peck’s empirical method and Laganatan & Pollus’ analytical method. Also، since the settlement values obtained from the numerical model are more than the allowable settlement values in urban and residential areas، it is needed to perform the necessary controlling strategies in this distance in order to make the excavating system able to cross this distance safely.
    Keywords: Ground settlement, Peck's empirical method, Laganatan, Pollu's analytical method, PlAXIS3D Tunnel software, tunneling