فهرست مطالب

روان شناسی بالینی - سال دهم شماره 3 (پیاپی 39، پاییز 1397)

فصلنامه روان شناسی بالینی
سال دهم شماره 3 (پیاپی 39، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/11/24
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مجتبی دهقان ، مهناز شاهقلیان ، علی رسولی صفحات 1-12
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه سیستم های مغزی- رفتاری، اضطراب وجودی و عواطف مثبت و منفی در نمونه های غیربالینی افراد دارای صفات خودشیفته و مرزی با افراد عادی انجام شد.
    روش
    با استفاده از یک طرح علی-مقایسه ای از میان 200 نفر از افراد در دامنه ی سنی 18 تا 30 سال شهر تهران بر اساس نمره خودشیفتگی و مرزی، 90 شرکت کننده (30 نفر مرزی، 30 نفر خودشیفته و 30 نفر عادی) انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مقیاس تجربه مثبت و منفی، مقیاس مهارت های ارتباطی، مقیاس شخصیت خودشیفته، مقیاس سیستم های بازداری/ فعال ساز رفتاری، و مقیاس اضطراب وجودی گردآوری و با روش تجزیه و تحلیل واریانس چندمتغیری تحلیل شدند.
    یافته ها
    طبق نتایج، عاطفه مثبت در گروه عادی به صورت معناداری بیشتر از گروه مرزی بود اما بین گروه مرزی و خودشیفته تفاوتی دیده نشد. از نظر عاطفه منفی و اضطراب وجودی بین گروه های عادی و خودشیفته تفاوتی دیده نشد. اما میانگین عاطفه منفی و اضطراب وجودی گروه مرزی از هر دو گروه عادی و خودشیفته به صورت معناداری بالاتر بود. از نظر سطح حساسیت سیستم بازداری و سیستم فعال ساز تفاوتی بین هیچ یک از گروه ها دیده نشد.
    نتیجه گیری
    در مجموع، بالاتر بودن عاطفه منفی و اضطراب وجودی را می توان از جمله موارد تمایز افراد مرزی از افراد خودشیفته و عادی در نظر گرفت، و این یافته ممکن است دارای دلالت های درمانی و آموزشی مهمی برای متخصصان بالینی باشد.
    کلیدواژگان: سیستم مغزی-رفتاری، اضطراب وجودی، عواطف مثبت و منفی، خودشیفته، مرزی
  • دلارام جمعیان ، فریده حسین ثابت ، عبدالله معتمدی صفحات 13-22
    مقدمه
    بیماری مولتیپل اسکلروزیس بیماری مزمن و خودایمنی است که با نشانگان فراوان و عوارض جسمی و روانی متعدد، میزان رضایت مبتلایان را نسبت به زندگیشان کاهش می دهد. هدف از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی درمان راه حل مدار گروهی کوتاه مدت بر خودکارآمدی و کیفیت زندگی بیماران زن مبتلا به ام. اس شهر تهران بود.
    روش
    طرح پژوهش حاضر نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل با دوره ی پیگیری دو ماهه بود. جامعه پژوهش کلیه بیماران زن مبتلا به ام. اس بودند که در سال 1394 به انجمن ام. اس شهر تهران مراجعه کردند. ابتدا به صورت در دسترس 64 نفر از بیماران زن پرسشنامه های خودکارآمدی و کیفیت زندگی مربوط به بیماری ام. اس را تکمیل کردند. از میان کسانی که نمره خودکارآمدی کمتری را کسب کرده بودند، 22 نفر به صورت تصادفی انتخاب و در دو گروه (11نفر گروه آزمایش و 11 نفر گروه کنترل) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس چندمتغیره نشان داد که گروه درمانی راه حل مدار کوتاه مدت بر افزایش خودکارآمدی و کیفیت زندگی بیماران اثرگذار است. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها در پیگیری دو ماهه نیز، تنها نشان از کارآمدی این درمان در متغیر خودکارآمدی داشت.
    نتیجه گیری
    از درمان راه حل مدار کوتاه مدت به علت تاکید بر نقش خودگویی ها و انتقال تجارب موفقیت آمیز گذشته به زمان حال، می توان برای افزایش خودکارآمدی و بهبودی کیفیت زندگی زنان مبتلا به بیماری ام. اس استفاده کرد.
    کلیدواژگان: درمان راه حل مدار کوتاه مدت، خودکارآمدی، کیفیت زندگی، مالتیپل اسکلروزیس
  • رضا کاظمی ، فیروزه غضنفری ، سیمین غلامرضایی صفحات 23-33
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی تحریک دوطرفه مکرر مغناطیسی فراجمجمه ای (rTMS) بر بی لذتی و نشانه های افسردگی بیماران مبتلا به افسردگی اساسی بود.
    روش
    این مطالعه کار آزمایی بالینی از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. از میان بیماران مبتلا به افسردگی اساسی مراجعه کننده به مرکز علوم اعصاب آتیه از دی 1395 تا شهریور 1396، 58 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. سپس به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش به مدت 10 جلسه rTMS را بر روی قشر پشتی جانبی پیش پیشانی چپ (DLPFC) با فرکانس 10 هرتز و بر روی قشر DLPFC راست با فرکانس 1 هرتز دریافت کردند. گروه کنترل نیز rTMS ساختگی را دریافت کردند. بیماران از طریق مقیاس خوش کامی اسنیت همیلتون، مقیاس درجه بندی افسردگی همیلتون در قبل و در بعد از درمان ارزیابی شدند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس چندمتغیره نشان داد که تحریک دوطرفه rTMS به گونه معنادار باعث کاهش نمرات میانگین بی لذتی و نشانه های افسردگی در افراد نمونه می شود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که rTMS می تواند به عنوان یک رویکرد موثر برای درمان بی لذتی و نشانگان افسردگی در بیماران مبتلا به افسردگی اساسی در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: بی لذتی، تحریک مغناطیسی فراجمجمه ای، rTMS، اختلال افسردگی اساسی
  • هانیه همایی نژاد ، احمد کربلایی محمد میگونی ، صادق تقی لو صفحات 35-47
    مقدمه
    قرار گرفتن در معرض وقایع آسیب زا، قبل و یا در دوران بلوغ پیامدهای منفی بر رشد شخصیت دارد و عامل خطر مهمی برای ابتلا به اختلال شخصیت مرزی محسوب می شود. هدف پژوهش حاضر تعیین نقش واسطه ای راهبردهای مثبت و منفی تنظیم شناختی هیجان در رابطه بین آسیب کودکی و نشانه های شخصیت مرزی بود.
    روش
    روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمام ساکنان منطقه هفت شهر کرج در تابستان سال 1396 بود. 300 نفر با گزینش تصادفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه آسیب کودکی (CTQ) ؛ پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان (CERQ) و سیاهه نشانه های مرزی (BSL) بود. داده های پژوهش با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری تحلیل شدند.
    یافته ها
    شاخص های برازندگی از برازش قابل قبول داده ها با مدل حمایت کردند. یک ضریب مسیر کل بین آسیب کودکی و شخصیت مرزی (544/0=β، 01/0>P) مشاهده شد. یک ضریب مسیر مستقیم نیز بین راهبردهای منفی تنظیم شناختی هیجانی و شخصیت مرزی (513/0=β، 01/0>P) بدست آمد. یک ضریب مسیر غیرمستقیم هم بین آسیب کودکی و شخصیت مرزی (234/0=β، 01/0>P) آشکار شد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد آسیب های دوران کودکی مانع از گسترش توانایی های سالم تنظیم شناختی هیجانی می شود. عاطفه منفی در افراد دچار اختلال شخصیت مرزی، آغاز گر چرخه راهبردهای منفی تنظیم هیجان از جمله نشخوار فکری است و منجر به شدید تر شدن تفکر خودسرزنش گرانه و دگرسرزنش گرانه می شود که در نهایت نشانه های اختلال شخصیت مرزی را منجر می شوند.

    کلیدواژگان: آسیب کودکی، تنظیم شناختی، مرزی، هیجان
  • میلاد عابدی قلیچ قشلاقی ، علی اکبر سلیمانی ، حمید یعقوبی صفحات 49-61
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر، مدل یابی ساختاری اختلالات اضطرابی و افسردگی در کودکان و نوجوانان بود.
    روش
    پژوهش حاضر طرحی از نوع تحلیل عاملی تاییدی و مدل سازی معادلات ساختاری است. به این منظور 280 نفر از دانش آموزان دختر 6-13 ساله شهر ارومیه انتخاب شدند و مقیاس تجدید نظر شده ی اضطراب و افسردگی کودکان و همچنین آزمون الگوی سه بخشی اضطراب را تکمیل کردند.
    یافته ها
    با مقایسه ی روایی مدل های اندازگیری اختلالات اضطرابی از طریق تحلیل عاملی تاییدی، مدل شش عاملی اختلالات اضطرابی مورد تایید قرار گرفت. در گام دوم به منظور بررسی روایی سازه مدل شش عاملی، ارتباط نظری آن در قالب روابط منتج از الگوی ساختاری سه سطحی براون (1998) و مقایسه آن با مدل های دو سطحی از طریق مدل یابی معادله ساختاری (SEM) انجام گرفت، که در آن یافته های به دست آمده از روایی افتراقی الگوی شش عاملی اختلال های اضطرابی و افسردگی راهنمای تشخیصی آماری اختلالات روانپزشکی، ویراست پنجم و مدل سه بخشی اضطراب و افسردگی حمایت می کند. از میان چند الگوی ساختاری، بهترین برازش ساختاری به دست آمد که در آن عوامل مرتبه ی بالا شامل ابعاد عاطفی (عاطفه ی منفی و عاطفه ی مثبت) به شیوه ی قابل انتظار روی عوامل اختلال اضطرابی و افسردگی، اثر معنی دار می گذارند.
    نتیجه گیری
    الگوی سلسله مراتبی تلفیقی براون و کورپیتا با در نظر گرفتن محدودیت های پژوهش حاضر مورد تایید قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، تحلیل عاملی تاییدی، مدل یابی معادله ی ساختاری
  • فاطمه اخوان عبیری ، محمدرضا شعیری ، محمد غلامی فشارکی صفحات 63-75
    مقدمه
    با توجه به نقش دلبستگی ناایمن در تحول و تداوم پریشانی روان شناختی و تاثیر تنظیم هیجان بر مشکلات و اختلالات روان شناختی، هدف پژوهش حاضر، وارسی سهم تنظیم شناختی هیجان در تبیین رابطه بین سبک دلبستگی و پریشانی روان شناختی بود.
    روش
    نمونه مورد مطالعه، دربرگیرنده 300 نفر از دانشجویان کارشناسی و دکتری حرفه ای مشغول به تحصیل در دانشگاه شاهد بود. ابزارهای مورداستفاده در این پژوهش شامل مقیاس اضطراب، افسردگی و استرس (DASS-21) ، پرسشنامه تجارب مربوط به روابط نزدیک (ECR-R) و فرم کوتاه پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان (CERQ-S) بود. داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار های SPSS-23 و AMOS-18 مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین اضطراب دلبستگی با مولفه های اضطراب، افسردگی و استرس و نیز تنظیم غیرانطباقی هیجان رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. یافته های برآمده از معادلات ساختاری و آزمون سوبل بیان گر تایید نقش واسطه ای متغیر تنظیم غیرانطباقی هیجان در رابطه بین اضطراب دلبستگی و مولفه های پریشانی روانشناختی بود.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضر، نقش واسطه ای متغیر تنظیم غیرانطباقی هیجان را در رابطه بین اضطراب دلبستگی و مولفه های پریشانی روانشناختی نمایان ساخت. بدین سان می توان در گستره روابط بین فردی، تربیتی، خانوادگی و درمانی به متغیرهای یادشده توجه نمود.

    کلیدواژگان: دلبستگی، پریشانی روانشناختی، تنظیم شناختی هیجان، مدل سازی معادلات ساختاری
  • سیده اکرم مرتضوی ، غلامرضا نیک راهان ، مجید صدوقی صفحات 77-89
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی و مقایسه تاثیر بازی درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد و ترکیب آن با آموزش مادران بر اضطراب، عزت نفس و خودکارآمدی کودکان دبستانی انجام شد.
    روش
    پژوهش از یک طرح آزمایشی با چارچوب پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل همراه با دوره پیگیری بهره می برد. از بین کودکان مضطرب کلاس چهارم و پنجم شهر فارسان، نمونه ای 45 نفره به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل 15 نفره تقسیم شدند. گروه آزمایشی اول 8 جلسه مداخله بازی درمانی مبتنی بر اکت و گروه دوم بازی درمانی مبتنی بر اکت همراه با آموزش مادران را دریافت کردند. گروه کنترل هیچ مداخله ای جز جلسات همدلانه دریافت نکردند. آزمودنی ها در مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری به پرسشنامه مقیاس اضطراب اسپنس، خودکارآمدی کودکان و نوجوانان موریس و پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت پاسخ دادند. داده ها با روش مانووا با اندازه های مکرر تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بازی درمانی مبتنی بر اکت بطور معنادار موجب افزایش عزت نفس و خودکارآمدی کودکان دبستانی می شود، اما بر اضطراب آنان تاثیری نداشته است. دخرمان ترکیبی بطور معناداری به کاهش اضطراب و افزایش عزت نفس و خودکارآمدی کودکان انجامیده است.
    نتیجه گیری
    اگرچه هر دو نوع درمان آثار مثبتی بر متغیرهای مورد مطالعه داشته اند اما درمان ترکیبی روش مداخله موثرتری بود.
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، بازی درمانی، اضطراب، عزت نفس، خودکارآمدی، کودکان، آموزش مادران
  • حسین داوودی ، اکرم کلهر ، الهام علی بابایی نوغان سفلی صفحات 91-100
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش والددرمانگری بر مشکلات رفتاری (اضطراب/ افسردگی، پرخاشگری، عملکرد اجتماعی) دانش آموزان دختر با اختلال نافرمانی مقابله ای بود.
    روش
    روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با پیش آزمون، پس آزمون و گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر مدارس ابتدایی و متوسطه شهر الیگودرز بود. بر اساس روش نمونه گیری هدفمند تعداد 43 دانش آموز مشکوک به نافرمانی مقابله ای انتخاب و سپس از طریق مقیاس درجه بندی نافرمانی مقابله ای کودکان (ODDRS) تعداد 30 نفر از آنان بعنوان نمونه انتخاب گردیدند و به روش جایگزینی تصادفی مادرانشان در دو گروه (15n=) آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش بسته آموزشی والد درمانگری ایبرگ (1997) را در طی 10 جلسه دریافت کردند. درحالیکه گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. سه زیر مقیاس (اضطراب/ افسردگی، پرخاشگری و مشکلات اجتماعی) از 8 زیرمقیاس پرسشنامه مشکلات رفتاری آخنباخ در مراحل پیش آزمون و پس آزمون اجرا گردید و داده های جمع آوری شده با استفاده از روش آماری تحلیل کوواریانس چند متغیری تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد که آموزش والددرمانگری بطور معنادار سبب کاهش میانگین نمرات اضطراب/ افسردگی دانش آموزان دچار نافرمانی مقابله ای گروه آزمایش نسبت به کنترل می شود، اما بر روی میانگین نمرات رفتار پرخاشگرانه و مشکلات اجتماعی آنان تاثیر معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    می توان نتیجه گرفت که آموزش والددرمانگری موجب بهبود حالات افسردگی و اضطراب دانش آموزان دچار نافرمانی مقابله ای می شو دو در مدیریت اضطراب و افسردگی دانش آموزان دختر مبتلا به اختلال نافرمانی مقابله ای کار برد.
    کلیدواژگان: والددرمانگری، مشکلات رفتاری، اختلال نافرمانی مقابله ای
  • مهدی رضایی ، جواد صالحی ، سمیه احمدی صفحات 101-112
    مقدمه
    هدف این مطالعه، بررسی نقش واسطه ای طرحواره های هیجانی (انطباقی-غیرانطباقی) در رابطه بین غفلت و نشانه های افسردگی بود.
    روش
    در یک پژوهش توصیفی-مقطعی، 439 دانشجوی زن (92 نفر دارای افسردگی اساسی فعلی، 347 نفر دارای سابقه افسردگی اساسی در 12 ماه گذشته) از 6 واحد دانشگاهی پیام نور استان تهران به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. در مطالعه ی حاضر، مصاحبه ی ساختاریافته برای اختلالات محور یک و دو (SCID) ، مقیاس طرحواره های هیجانی لیهی (LESS) ، پرسشنامه ترومای کودکی (CTQ) و پرسشنامه افسردگی بک-دو (BDI-II) مورد استفاده قرار گرفت. داده ها بوسیله ی روش های آماری تحلیل مسیر، بوت استراپ و آزمون سوبل تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته های این مطالعه نشان داد که ترومای غفلت به طور معناداری نشانه های افسردگی را پیش بینی می کند. همچنین، طرحواره های هیجانی انطباقی و طرحواره های هیجانی غیرانطباقی به صورت معناداری بین ترومای غفلت و نشانه های افسردگی واسطه گری می کنند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه داده ها از نقش مستقیم ترومای غفلت و نقش واسطه ای طرحواره های هیجانی را در نشانه های افسردگی حمایت می کند. پیشنهاد می شود که در درمان افسردگی علاوه بر تاریخچه ی ترومای غفلت، طرحواره های هیجانی نیز مورد توجه متخصصان بالینی قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: غفلت، طرحواره های هیجانی انطباقی، طرحواره های هیجانی غیرانطباقی، افسردگی
|
  • Dehghan *M._Shahgholian M._Rasooli . A Pages 1-12
    Introduction
    The present study was conducted to compare the brain-behavioral systems, existential anxiety and positive and negative affects among non-clinical samples of individuals with narcissistic and borderline personalitiy traits with normal people.
    Method
    Using an expo-facto design among 200 individuals in 18 to 30 years age range in Tehran, 90 participants (30 borderline, 30 narcissistic and 30 normal people) were selected based on their narcissism and borderline scores. The data were collected by Positive and Negative Experience Scale, Communication Skills Scale, Narcissistic Personality Inventory, Behavioral Inhibition/ Activation Systems Scale, and Existential Anxiety Scale  and analyzed by a MANOVA statistical analysis.
    Results
    Positive affect in the normal group was significantly higher than the borderline group,whereas  no difference observed between borderline and narcissistic groups. No significant differences were evident for the negative affect and existential anxiety between normal and narcissistic groups as well. However the mean of negative affect and existential anxiety of the borderline group was significantly higher in the both normal and narcissistic groups. No significant level of inhibition and activation system were obtained between study groups as well.
    Conclusion
    In general, a higher negative affect and existential anxiety could diffenciate borderlines from narcisisistics and normal individuals. This may have important therapeutic and educational implications for clinicians.
    Keywords: Brain-behavioral system, existential anxiety, affect, narcissistic, borderline
  • Gameian D._Hosseinsabet *F._Motamedi A Pages 13-22
    Introduction
    Multiple sclerosis is considered as a chronic, autoimmune disease that its divers physical and psychological symptoms and drawbacks may decrease the patients’ life satisfaction. The aim of current study was to determine the efficacy of a group Brief Solution-focused Therapy (BSFT) on patients' quality of life and self-efficacy of MS women.
    Method
    The present research apllied a semi- experimental design with pre-post-test with 2 months follow-up period. Population of the study include all female MS patients referred to MS Association of Tehran. Firstly, 64 available patients completed Quality of Life and Self-Efficacy Questionnaires. Then, 22 patients with minimum self-efficacy scores were selected and randomly allocated to control and experimental groups.
    Results
    The results of a Multivariate Analysis of Covariance indicated that the BFS group therapy increased patients ' quality of life and self-efficacy mean sores in post-test stage. In the 2 months follow up period the efficacy means was still stable .
    Conclusion
    The Brief Solution-focused Therapy, could increase the MS patients' quality of lifves and self-efficacy due to emphasis on the role of private-speech and the transfer of successful past experiences to the present.
    Keywords: Brief Solution focused therapy, Self-efficacy, Quality of life, Multiple sclerosis
  • Kazemi R., Ghazanfari *F., Gholamrezaei S Pages 23-33
    Introduction
    The aim of this study was to investigate the effectiveness of a bilateral repetitive transcranial magnetic stimulation (rTMS) on anhedonia among patients with MDD.
    Method
    In a randomized controlled trial study with pre-post test design and control group among referred MDD patients to Atieh Clinical Neuroscience Center, a total sample of 58 patients were selected and were randomized into two experimental and control groups. The experimental group patients were received 10 sessions of a 10-Hz rTMS on the left dorsolateral prefrontal cortex (DLPFC) and a 1-Hz rTMS on the right DLPFC. Control group received a sham rTMS. The Snaith-Hamilton Pleasure Scale (SHAPS) and the Hamilton Depression Rating Scale (HDRS)) were used to evaluation participants both before and after treatment.
    Results
    Results of a Multivariate Analysis of Covariance showed that a bilateral rTMS significantly decreased the mean scores for anhedonia and depression symptoms in the experimental group than control.
    Conclusion
    This study indicated that rTMS could be considered as an effective approach in the treatment of anhedonia and depression symptoms of the MDD patients.  
    Keywords: anhedonia, transcranial magnetic stimulation, major depressive disorder
  • Homaeenejad H., Karbalaeemohammadmeigouni *A., Taghiloo, S Pages 35-47
    Introduction
    Exposure to traumatic events prior to and/or during the puberty has negative consequences to personality development and is considered as an important risk factor for borderline personality disorder. The aim of this study was to determine the mediating role of positive and negative cognitive emotion regulation strategies in the relationship between childhood trauma and borderline personality symptoms.
    Method
    Applying a descriptive correlational method among the residents of Karaj 7th region in the summer 2017 a total sample of n=300 person were chosen on a randomly basis. The study tools included the Childhood Trauma Questionnaire (CTQ), Cognitive Emotion Regulation questionnaire (CERQ), and Borderline Symptom List (BSL). Data were analyzed using a Structural Equation Modeling (SEM).
    Results
    The obtained fitness indices supported an acceptable fitness to the model. A total path coefficient were observed for the childhood trauma and borderline personality symptoms (β=0.544, P<0.01). A direct path coefficient also revealed for the negative cognitive emotional regulation strategies and borderline personality symptoms as well (β=0.513, P<0.01). An indirect path coefficient was also evident for the childhood trauma and borderline personality symptoms (β=0.234, P<0.01).
    Conclusion
    It seems that childhood trauma prevent the development of healthy cognitive-emotional regulation capabilities. Negative affect in the borderline patients triggers the negative emotional strategies such as  rumination, which create severe self-blame and other-blame thinking that eventually leads to borderline symptoms.  
    Keywords: borderline, childhood trauma, cognitive regulation, emotion
  • Abedighelichgheshlaghi M., Soleymani *A.A., Yaghubi H. Pages 49-61
    Introduction
    The aim of present study was structural modeling of the anxiety disorders and depression in children and adolescents.
    Method
    The method used in this study was Confirmatory Factor Analysis (CFA) and structural equation modeling. To this end, 280 of the students were chosen from Urumiya who answered Revised Children Anxiety Disorders Scale (RCADS) and also completed tripartite model of anxiety test (3FQ).
    Results
    Comparing the validity of anxiety disorder measurement models through confirmatory factor analysis, a six factors model for anxiety disorders was approved as a first step. In the second step, inorder to verify the constructive validity of the six factors model, the theoretical relationship in the form of the resulting three-level structural model of Brown (1998) compared with two-level models through Structural Equation Modeling(SEM), in which the obtained findig from the discriminant validity factor analysis confirmed the six factors model of anxiety and depression in DSM-5, as well as, the tripartite model of anxiety and depression. Among several structural models, the best fit structure was obtained in which the higher-order factors including affect dimensions (negative and positive affect) as expected significantly affected the anxiety disorders and depression.
    Conclusion
    Brown Chorpita discriminating hierarchical model taking into account the limitations of the present study is approved.
    Keywords: Anxiety, Depression, Confirmatory Factor Analysis, Structural Equation Modeling
  • Akhavan, Abiri F., Shairi *M.R., Gholami, Fesharaki M. Pages 63-75
    Introduction
    Given the role of insecure attachment in psychological distress and the effects of emotion regulation on psychological disorders, the aim of current research was to investigate the contribution of cognitive emotion regulation in explaining the relationship between attachment style and psychological distress.
    Method
    The study sample included 300 B.A and M.D students of Shahed University. Instruments for the study were Depression, Anxiety and Stress Scale (DASS-21), Experiences in Close Relationships Questionnaire (ECR-R) and the short form of Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ-S). The extracted data analyzed by SPSS-23 and AMOS-18 softwares.
    Results
    The findings were shown significant positive relationships between attachment anxiety and the components of psychological distress, anxiety, depression and stress, and maladaptive emotion regulation. Both Structural Equation Modeling (SEM) and Sobel’s test confirmed the mediating role of maladaptive emotion regulation in the relationship between attachment anxiety and the components of psychological distress.
    Conclusion
    The findings confirmed the mediating role of maladaptive emotion regulation in the relationship between attachment anxiety and the components of psychological distress. Hence the foregoing variables could be attended in the interpersonal relationships, educational, familial and therapeutic domain.
    Keywords: attachment, psychological distress, cognitive emotion regulation, structural equation modeling (SEM)
  • Mortazavi S.A., Nikrahan *GH.R., Sadoughi M. Pages 77-89
    Introduction
    The present study aimed to compare effects of the Acceptance and Commitment Play Therapy combined with training mothers on anxiety, self-esteem, and self-efficacy of elementary-school students.
    Method
    The study administered an experimental design with a pretest-posttest, follow-up framwork. A total sample of 45 students in 4th and 5th grade at Farsan city were randomly selected and divided to two experimental groups and one control group (n=15). The first experimental group received 8 sessions of the ACT play therapy, while the second group received the combined ACT play therapy and maternal training. No intervention made on the control group  except empathic conversation sessions. Subjects were completed the Spence Anxiety Questionnaire, the Morris Children and Adolescents Self-efficacy Questionnaire, and the Cooper Smith Self-Esteem Questionnaire in pre-test, post-test, and follow-up phases. The final dataset were analyzed by a repeated-measure MANOVA analysis.
    Results
    Results indicated that the ACT play therapy significantly increased the children’s self-esteem and self-efficacy, whereas no significant effect found for their anxiety. The combined treatment in contrast significantly reduced anxiety and  increased self-esteem and self-efficacy in children.
    Conclusion
    It could be concluded that although both treatments conveyed positive effects, the combined treatment was more effective than the isolated ACT play therapy.
    Keywords: Acceptance, Commitment Play Therapy, Anxiety, Self-esteem, Self-efficacy, Children, Training Mothers
  • Davudi H., kalhor*A., Alibabaei, Noqane, Sofla E. Pages 91-100
    Introduction
    The purpose of this study was to determine the effectiveness of the Parenting Therapy on the behavioral problems (anxiety/depression, aggression, and social functioning) in girls with oppositional defiant disorder.
    Method
    A semi-experimental design with pre and post-test and a control group was applied. The study population was all female school  students of the Aligudarz city. By a purposeful sampling method 43  school students with likely  oppsitional defiant disorder  were selected and 30 with higher scores in the Achenbach’s  Oppsitional Defiant Disorder Rating Scale )ODDRS) were selected and their mothers classified into two (n=15) groups randomly (experimental and control groups). The experimental group received 10 sessions of  Eyberg (1997) Parenting Training  Package during 10 sessions, while no intervention made on the control group. Three subscales of (anxiety/depression, aggression, and social functioning) from 8 Akhenbakh  subscales were performed in the pre-test and post-test stages and the collected data were analyzed applying a Multivariate Analysis of Covariance.
    Results
    The study results showed that parenting training could significantly reduce the average scores of the student’s anxiety/depression average scores in the experimental group than control. No significant effects were found for aggression and social functions.
    Conclusion
    It could be concluded that the Parenting Therapy improves the anxiety/depression symptoms in these children and is recommended in management of anxiety/depression in the  oppositional defiant disorder girl students.
    Keywords: Parenting therapy, behavioral problems, oppositional defiant disorder
  • Rezaee *M., Salehi J., Ahmady S. Pages 101-112
    Introduction
    The aim of this study was to investigate the mediating role of emotional schemas (adaptive-maladaptive) between childhood trauma and depression symptoms.
    Method
    In a descriptive-cross-sectional research 439 female college students (whit current MDD=92, whit history of MDD in last 12 month=374) from six different branches of Payam-e-Noor University in Tehran were selected via convenience sampling method. The Structured Clinical Interview for DSM-IV Axis I & II (SCID), Leahy Emotional Schemas Scale (LESS) and the Beck Depression Inventory-II (BDI-II) were used in present study. The data were analyzed by path analysis, bootstrap and Sobel test.
    Results
    Results indicated that neglect trauma could significantly predict depression symptoms. The adaptive emotional schemas and adaptive emotional schemas mediated the relationship between neglect trauma and depressive symptoms as well.
    Conclusion
    Our data supports the directive role of neglect trauma, as well as, mediating role of the emotional schemas on depression symptoms. More emphasize on the emotional schemas and history of neglect trauma is recommended to clinicians in the treatment of depression.  
    Keywords: neglect, maladaptive emotional schemas, adaptive emotional schemas, depression