فهرست مطالب

فصلنامه روان شناسی بالینی
پیاپی 4 (زمستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/07/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آزاده چوبفروش زاده، مهرداد کلانتری، حسین مولوی صفحه 1
    مقدمه
    ناباروری یک رویداد منفی بسیار مهم زندگی است که تاثیرات مخربی روی بهزیستی ذهنی زنان و مردان نابارور می گذارد. هدف این پژوهش بررسی تاثیر مدیریت استرس به شیوه ی شناختی رفتاری بر میزان بهزیستی ذهنی زنان نابارور مراجعه کننده به کلینیک های زنان و نازایی شهر یزد بود.
    روش
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی با پیش آزمون و پس آزمون در دو گروه کنترل و پیگیری است. جامعه آماری آن زنان ناباروری بودند که در تابستان 1388به کلینیک های زنان و نازایی شهر یزد مراجعه کرده بودند. 24 زن نابارور با بهره گیری از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (12 نفر) و گروه کنترل (12 نفر) قرار گرفتند. گروه درمان به مدت 10 جلسه ی هفتگی تحت مداخله ی مدیریت استرس به شیوه ی شناختی رفتاری قرار گرفتند. گرد آوری داده ها به کمک پرسشنامه سلامت ذهن و پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناختی انجام شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که میانگین نمرات بهزیستی ذهنی در گروه آزمایش افزایش معنی داری هم در مرحله پس آزمون و هم در مرحله پیگیری داشته است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاکی از اثربخشی درمان مدیریت استرس به شیوه ی شناختی رفتاری در بهبود بهزیستی ذهنی زنان نابارور می باشد. با توجه به کاهش بهزیستی ذهنی در زنان نابارور و مؤثر بودن مداخله روانی باید توجه جدی به درمان های روان شناختی در این گروه بیماران شود.
    کلیدواژگان: مدیریت استرس به شیوه ی شناختی رفتاری، بهزیستی ذهنی، ناباروری
  • نجمه وکیلی، حمیدطاهرنشاط دوست، کریم عسگری، فاطمه رضایی، محمدرضا نجفی صفحه 11
    مقدمه
    مطالعات متعددی حاکی از شیوع اختلالات روانپزشکی در بین مبتلایان به انواع دردهای مزمن و از جمله در بین مبتلایان به کمردرد مزمن است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر درمان شناختی- رفتاری مدیریت درد بر افسردگی بیماران زن مبتلا به کمردرد مزمن است.
    روش
    این پژوهش مطالعه ای تجربی با پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل است که از مراکز درمانی شهر یزد انتخاب شده اند. نمونه شامل 24 بیمار، با تشخیص کمردرد مزمن بود که به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از زیرمقیاس افسردگی پرسشنامه SCl-90-R استفاده شد که در پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری توسط افراد هر دو گروه تکمیل گردید. درمان شناختی- رفتاری مدیریت در طی هشت جلسه بر روی گروه آزمایش انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که میانگین نمرات افسردگی در گروه آزمایش به طور معناداری نسبت به گروه کنترل کاهش یافته است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که درمان شناختی رفتاری مدیریت درد در کاهش افسردگی بیماران مبتلا به کمردرد مزمن مؤثر است.
    کلیدواژگان: کمردرد مزمن، درمان شناختی، رفتاری مدیریت درد، افسردگی
  • آسیه عطایی نخعی، بهرامعلی قنبری هاشم آبادی، مرتضی مدرس غروی صفحه 21
    مقدمه
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر گروه درمانی مبتنی بر هوشیاری فراگیر با آموزش مهارتهای مطالعه در کاهش اضطراب امتحان و اضطراب صفت در دانشجویان اجرا گردید.
    روش
    20 نفر دانشجوی مبتلا به اضطراب امتحان در یک پژوهش آزمایشی به روش نمونه گیری در دسترس از میان جامعه پژوهش (دانشجویان مبتلا به اضطراب امتحان که به کلینیک روان شناسی بالینی دانشگاه فردوسی مشهد مراجعه کرده بودند) انتخاب شدند و به طور تصادفی در گروه آزمایشی و گروه کنترل گماشته شدند (10 نفر برای هر گروه). پرسشنامه اضطراب امتحان و سیاهه حالت اضطراب صفت اشپیل برگر به عنوان پیش آزمون در مورد دو گروه اجرا شد. پس از اجرای 5 جلسه درمان (5 هفته و هرهفته 1 جلسه 2 ساعتی) در هر گروه، به منظور سنجش میزان متغیرهای وابسته (اضطراب امتحان و اضطراب صفت) پرسشنامه اضطراب امتحان و سیاهه حالت اضطراب صفت اشپیل برگر مجددا به عنوان پس آزمون اجرا گردید.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که گروه درمانی مبتنی بر هوشیاری فراگیر در گروه آزمایشی در مقایسه با گروه درمانی مبتنی بر آموزش مهارت های مطالعه در گروه کنترل باعث کاهش معنادار اضطراب امتحان و اضطراب صفت در دانشجویان شده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده، گروه درمانی مبتنی بر هوشیاری فراگیر تاثیر معناداری در کاهش اضطراب امتحان و اضطراب صفت دانشجویان دارد.
    کلیدواژگان: گروه درمانی مبتنی بر هوشیاری فراگیر، آموزش مهارتهای مطالعه، اضطراب امتحان، اضطراب صفت
  • احمد علی پور، محمود بهرامخانی صفحه 31
    مقدمه
    این پژوهش به منظور مقایسه میزان فعالیت نظام های مغزی/ رفتاری در سه گروه افراد مبتلا به پرفشاری خون با و بدون مصرف دارو و افراد بهنجار انجام شده است.
    روش
    از بیماران و ملاقات کنندگان از بیماران در بیمارستان بوعلی سینای قزوین 163 نفر که شامل 56 نفر گروه پرفشارخون (29 زن و 27 مرد) که سابقه مصرف داروی فشار خون داشتند، 51 نفر پرفشار بدون سابقه مصرف دارو (28زن و 23 مرد) و 56 نفر گروه بهنجار (26 زن و 30 مرد) با استفاده از نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. پس از اندازه گیری فشارخون هر فرد، پرسشنامه شخصیتی نظام های مغزی/ رفتاری تکمیل شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس یک راهه نشان داد که بین گروه های مورد مطالعه در نظام های بازداری رفتاری و ستیز/ گریز و مؤلفه های اجتناب فعل پذیر، رفتار روی آورد، اجتناب فعال و ستیز تفاوت معناداری وجود دارد. در نظام فعال ساز رفتاری و مؤلفه های خاموشی و گریز تفاوت معنادار نبود. پیگیری نتایج با آزمون توکی نشان داد که بین دو گرو پرفشار در هیچ یک از نظام ها و مؤلفه ها تفاوت معناداری وجود ندارد. گروه پرفشار با مصرف دارو در مؤلفه های اجتناب فعل پذیر، ستیز، نظام بازداری رفتاری و نظام ستیز/ گریز نسبت به گروه بهنجار نمره بیشتری داشتند و در مؤلفه اجتناب فعال حالت عکس بین این دو گروه وجود داشت. همچنین گروه پرفشار بدون مصرف دارو در مؤلفه های رفتار روی آورد، ستیز و نظام ستیز- گریز نسبت به گروه بهنجار نمره بیشتری داشتند اما در مؤلفه اجتناب فعال حالت عکس بین این دو گروه وجود داشت.
    نتیجه گیری
    افراد مبتلا به فشارخون در نظام بازداری و ستیز/ گریز فعالیت بیشتر و در سیستم فعال ساز رفتاری فعالیت کمتری دارند. بر این اساس با توجه نظریه گری افراد مبتلا به فشارخون بالا از نظر شخصیتی گرایش بیشتری به عواطف منفی دارند.
    کلیدواژگان: نظام های مغزی، رفتاری، فشار خون بالا، شخصیت
  • پاسحق رحیمیان بوگر، محمدعلی بشارت، محمدرضا مهاجری تهرانی، سیاوش طالع پسند صفحه 43
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر بررسی تفاوت خودمدیریتی دیابت بر حسب جنسیت، وضعیت تاهل، سطح تحصیلات، وضعیت اشتغال، میزان درآمد، وضعیت بیمه، شبکه زندگی بیمار، مدت دیابت، نوع درمان، شدت بیماری، مصرف سیگار و سن بود.
    روش
    در این پژوهش طرح زمینه یابی مقطعی به کار رفت و روش اجرا فردی بود. تعداد 500 نفر (245 مرد و 255 زن) بیمار سرپائی مبتلا به دیابت نوع II در درمانگاه های بیمارستان شریعتی تهران به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. 259 نفر از آنان درمان داروئی و 241 نفر انسولین دریافت می کردند. داده ها با استفاده از مقیاس خود مراقبتی دیابت و پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی جمع آوری و به کمک آزمونt، تحلیل واریانس و متعاقب آن آزمون تعقیبی شفه تحلیل شدند.
    یافته ها
    خود مدیریتی برحسب جنسیت، رفتار سیگار کشیدن، نوع درمان، وضعیت تاهل، وضعیت تحصیلات، وضعیت اشتغال، وضعیت بیمه، وضعیت شبکه زندگی، وضعیت درآمد و نیز بر حسب شدت بیماری به طور معناداری متفاوت بود. در مقایسه های زوجی چندگانه نیز اغلب تفاوت ها معنادار بود.
    نتیجه گیری
    رفتارهای خودمدیریتی دیابت بر حسب عوامل اجتماعی، عوامل جمعیت شناختی و ویژگی بیماری متفاوت است. این نتیجه برای متخصصان بالینی و درمانگاه های دیابت اهمیت کاربردی دارد. مبتنی بر این پژوهش و انجام پژوهش نیازسنجی ضروری است برنامه های تقویت رفتارهای خودمراقبتی و نیز برنامه های بهبود زیر ساخت های رفتار خودمدیریتی (بهبود وضع بیمه، اشتغال، درآمد،...) نه تنها به منظور کاهش آسیب های همراه دیابت، بلکه مهم تر به منظور ارتقاء سلامت کلی جامعه در اولویت قرار بگیرند.
    کلیدواژگان: خودمدیریتی دیابت، عوامل اجتماعی، عوامل جمعیت شناختی، خصوصیات بیماری
  • علی محمدزاده، محمود نجفی صفحه 59
    مقدمه
    اختلال فزون کنشی/نارسایی توجه با اضطراب و افسردگی در نمونه های بزرگسال و گروه های بالینی رابطه نشان داده است. به نظر می رسد تا این تاریخ رابطه مؤلفه های عاطفی اضطراب و افسردگی با اختلال فزون کنشی/نارسایی توجه در کودکان دبستانی بسیار اندک مورد بررسی قرار گرفته است. پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه دو اختلال ذکر شده در کودکان دبستانی انجام گرفت.
    روش
    بدین منظور نمونه ای به حجم 1009 نفر (490 دختر و 519 پسر) به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای از نواحی چهارگانه مدارس ابتدایی شیراز، انتخاب و مورد آزمون قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل رگرسیون چند متغیره نشان داد که اضطراب - افسردگی در تبیین تغییرات انواع سه گانه فزون کنشی/نارسایی توجه یعنی نارسایی توجه، فزون کنشی - تکانشگری و ترکیبی سهم قابل ملاحظه ای دارد. این یافته ها همسو با تحقیقات قبلی تفسیر گردید و نشان داد ساز وکار های مشترکی بین مؤلفه های عاطفی و فزون کنشی/نارسایی توجه وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نارسایی توجه نقش اساسی در اشتراکات دو متغیر دارد و در این راستا شاید بتوان نوعی آمادگی ژنتیکی عمومی برای شکل گیری اختلالات نارسایی توجه و اضطراب - افسردگی را متصور شد.
    کلیدواژگان: اختلال فزون کنشی، نارسایی توجه، اضطراب، افسردگی، کودکان دبستانی
  • غلامرضا دهشیری، محمود گلزاری، احمد برجعلی، فرامرز سهرابی صفحه 67
    یکی از پرکاربردترین ابزارهای اندازه گیری نگرانی، پرسشنامه نگرانی ایالت پنسیلوانیا (PSWQ) است. پژوهش حاضر با هدف بررسی خصوصیات روانسنجی نسخه فارسی پرسشنامه نگرانی ایالت پنسیلوانیا در بین دانشجویان انجام شد.
    روش
    نمونه پژوهش شامل 424 دانشجو (248 دختر و 176 پسر) بود که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش پرسشنامه نگرانی ایالت پنسیلوانیا، خرده مقیاس اضطراب صفت پرسشنامه اضطراب صفت حالت و پرسشنامه افسردگی بک بود.
    یافته ها
    نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که مدل دو عاملی پرسشنامه (عامل نگرانی عمومی و فقدان نگرانی) نسبت به مدل تک عاملی دارای برازش بهتری است. ضرایب همسانی درونی و بازآزمایی (با فاصله زمانی 1 ماه) پرسشنامه درحد بالایی بود. همچنین همبستگی معنی دار نمرات پرسشنامه با نمرات اضطراب صفت و افسردگی بیانگر روایی پرسشنامه بود. از دیگر یافته های پژوهش این بود که نمرات نگرانی دختران به طور معنی داری بیشتر از نمرات پسران بود.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش بیانگر این است که نسخه فارسی پرسشنامه نگرانی ایالت پنسیلوانیا در اندازه گیری نگرانی دانشجویان، از خصوصیات روانسنجی قابل قبولی برخوردار است.
    کلیدواژگان: نگرانی، پرسشنامه نگرانی ایالت پنسیلوانیا، ساختار عاملی، اعتبار، روایی
  • رحمان معرفت صفحه 77
    ایجاد نمایه های متنوع، امکان دسترسی سریع به محتوای مجلات را فراهم می کند. تولید نمایه های علمی و تخصصی برای مقالات منتشر شده در نشریات تخصصی و حرفه ای همواره از یک سو مورد توجه مخاطبان و از سوی دیگر مورد توجه مدیران نشریات بوده است. حضور نمایه نامه های معتبر بین المللی همچون ISI و ISC به نظر می رسد بر اهمیت روزافزون و توجه ویژه به تولید نمایه های تخصصی و متنوع برای مقالات منتشر شده در نشریات افزوده است. نمایه های مرتبط با چهار شماره اول (1 تا4) مقاله های منتشر شده در مجله روان شناسی بالینی دانشگاه سمنان، به گونه ای تهیه شده است تا راهنمای مخاطبان مجله در دسترسی سریع به محتوای مجله شود. چهار شماره مزبور، در بردارنده تعداد 29 مقاله می باشد. تلاش شده است تا از طریق کلیدواژه ها و عباراتی که نماینگر محتوای مقالات باشند، نمایه ای تهیه شود تا خوانندگان مجله را به گونه ای سریع، صحیح و آسان به محتوای مجله رهنمون گردیم. این نمایه، مشتمل بر سه بخش مجزا می باشد: «نمایه عناوین، نمایه موضوعی و پدیدآورندگان» عناوین تمام مقالات منتشر شده در شماره های یک تا چهار مجله، در بخش نمایه عناوین قابل مشاهده است. نظم حاکم بر این قسمت بر اساس ترتیب انتشار مجلدهاست. در مقابل هر عنوان مقاله، شماره ی صفحه اختصاص یافته به مقاله در مجله، آورده شده است. در بخش نمایه موضوعی، کلیدواژه های مطرح و مهم هر مقاله استخراج شده است. در مقابل هر کلیدواژه نیز عددی مشاهده می شود. این عدد در واقع، بر شماره ی ترتیب مندرج در بخش نمایه ی عناوین مقالات اشاره دارد که از یک شروع می شود و تا بیست و نه (شمار تمام مقالات منتشر شده در مجلدهای یک تا چهار مجله) ادامه می یابد. به عنوان مثال، کلیدواژه ی «ساختار عاملی تاییدی 1» در بخش نمایه ی موضوعی به این معناست که باید در بخش نمایه ی عناوین، مقاله ی شماره ی 1 را ببینیم تا عنوان و مشخصات انتشار مقاله ایی که کلیدواژه مزبور در داخل آن مقاله یافت شده است را بیابیم که در این جا مقاله مورد نظر 1). بررسی ساختار عاملی تاییدی، اعتبار و روایی مقیاس خودگزارشی مشکلات رفتاری نوجوانان ایشنباخ (YSR): دوقلوهای همسان و ناهمسان، مجتبی حبیبی عسگرآباد، محمد علی بشارت، زهرا فدایی، محمود نجفی) می باشد. مقاله مذبور در مجله روان شناسی بالینی سال اول، شماره ی اول، بهار 1388 منتشر شده است. در بخش نمایه پدیدآورگان نیز عدد موجود در مقابل هر نام، اشاره بر ترتیب مقالات در نمایه عناوین دارد و راهنمای دسترسی به اطلاعات کتابشناختی آثار منتشر شده از نویسندگان و پدیدآورندگان مقالات در شماره های یک تا چهار مجله روان شناسی بالینی دانشگاه سمنان را فراهم می کند. این نمایه به صورت الفبایی تنظیم شده است. نمونه یک مدخل در بخش نمایه پدیدآورندگان به شرح زیر است. (عابدین، علیرضا 2، 12) که اشاره به دو مقاله منتشر شده از نویسنده مذبور با مشخصات کتابشناختی زیر دارد: سال اول، شماره 1، بهار 1388 2. تعیین نشانه های ترسیم خود در نقاشی سه گروه از کودکان دارای مشکلات درونی سازی شده، برونی سازی شده و بهنجار، مونا مرادی مطلق، علیرضا عابدین، محمود حیدری: 34-19 سال اول، شماره2، تابستان 1388 12. بررسی مقایسه ای اختلال های عاطفی - رفتاری و عملکرد تحصیلی کودکان 7 تا 11 ساله محروم از پدر و عادی، الناز پوراحمدی، محسن جلالی، علیرضا عابدین، رسول روشن چسلی: 59-51
    کلیدواژگان: مجله روان شناسی بالینی دانشگاه سمنان، نمایه مجله روان شناسی بالینی
|
  • Page 1
    Introduction
    Infertility is a major negative life event which has deleterious effects on subjective well-being in infertile women and men. The purpose of this study was to examine the effectiveness of cognitive behavioral stress management (CBSM) on subjective well-being in infertile women referring to Infertility and Gynecology Clinics in Yazd city.
    Method
    The current study was a semi experimental study with pre-test and post-test in two experimental and control groups. Research population was the infertile women referring to Infertility and Gynecology Clinics in Yazd city during summer of 1388. 24 infertile women selected by using of available sampling method and randomly assigned in two experimental (12 persons) and control groups (12 persons). The treatment group received CBSM intervention for 10 weekly sessions. Data were gathered by using subjective well-being and demographic characteristics questionnaires.
    Results
    The results showed average scores of subjective well-being in experimental group were significantly increased in both post-test and follow-up.
    Conclusion
    Results indicated the effectiveness of CBSM treatment on improving the subjective well-being in infertile women. By knowing the decreasing of subjective well-being in infertile women and effectiveness of mental intervention, it should be seriously noted for psychological treatment in this group of patients.
  • Page 11
    Introduction
    Prevalence of psychological disorders in patients with Chronic Pains such as Chronic Low Back Pain was conformed in various researches. The purpose of this study was to consider the effectiveness of Cognitive-Behavioral Pain Management Therapy on the depression of female patients with chronic low back pain.
    Method
    This research was an experimental study including pre-test, post-test, follow-up and control group which has been carried out in clinical centers of Yazd. The sample consists of 24 Low Back Pain patients diagnosed by specialist. The questionnaire was consisted of the depression subscale of SCl-90-R which was completed by subjects before and after intervention. Cognitive-Behavioral Pain Management Therapy was carried out on the experimental group in 8 sessions over a period of two months.
    Results
    The results of this research showed that the means of depression in experimental group has reduced significantly in comparison with the control group.
    Conclusion
    According to the results findings, Cognitive-Behavioral Pain Management Therapy is effective in decreasing depression in patients with chronic low back pain
  • Page 21
    Introduction
    The present study aims at studying the effect of the Mindfulness-based Group Therapy in comparison to Study Skills Training on the reduction of Test Anxiety and Trait Anxiety.
    Method
    20 students suffering from test-anxiety participated voluntarily and were assigned randomly into an experimental group (Mindfulness) and a control group (SST), (10 participants in each group). The Test Anxiety Inventory (TAI) and The State-Trait Anxiety Inventory (STAI) were performed as pre-tests for both groups. After 5-sessions treatment (5 weeks, each session being 2 hours) for each group, in order to measure the dependent variables (test-anxiety and trait-anxiety inventories), (TAI) and (STAI) were repeated as post-tests for both groups.
    Results
    The results of analysis of covariance indicate that mindfulness-based group therapy in comparison to study-skills training has more effect on reduction of test anxiety and trait-anxiety in students.
    Conclusion
    According to the results, group therapy based on mindfulness has a significant effect for reducing of test anxiety and trait- anxiety of students.
  • Page 31
    Introduction
    This study aimed to compare the activity systems of brain/behavioral in hypertensive patients with and without medication and normal individuals.
    Method
    No. of 163 patients and visitors were selected by convenience sampling method in Boo Ali Sina General Hospital in Qazvin. They were 56 persons (29 women and 27 men) in hypertensive group with medication use and 51 persons (28 women and 23 men) in other hypertensive group without medication use and 56 persons (26 women and 30 men) in normal individual group. After measuring the blood pressure of each person, personality questionnaire for activity systems of brain/behavioral were completed by subjects.
    Results
    ANOVA analysis showed significant differences between studied groups in Behavioral Inhibition System (BIS) and affray/escape and avoidance components of the verb be, bring the behavior, active avoidance and contention. In Behavioral Activation System (BAS) and off/escape components, the differences were not significant. Following up the results by TUKEY exam showed that there are no significant differences in both hypertensive groups for none of the systems and components. The Behavioral Inhibition System (BIS) in hypertensive group with the medication use was significantly more than the normal individual group. Behavioral Activation System (BAS) was no significant difference between groups. Healthy score in active avoidance component were significantly higher than other two groups. The score of hypertensive group with medication use in passive avoidance and fight-flight system (FFS) and the score of hypertensive group without medication use in behavioral approach and fight system were significantly more than healthy group.
    Conclusion
    People with high blood pressure in BIS and FFS system were more active and less active in BAS system. Accordingly, people with high blood pressure have greater tendency to have negative emotions. Keywords: Brain/Behavioral systems, hypertension, personality
  • Page 43
    Introduction
    This study aimed to investigated diabetes self management differences based on sex, marriage status, educational level, job status, incomes, insurances, life network, diabetes duration, treatment type, disease severity, smoking and age.
    Method
    No. of 500 outpatients with type II diabetes (245 men and 255 women) were selected by convenience sampling method in Tehran Shariati Hospital Clinics. 259 patients received drug treatment and 241 patients received insulin. Data collected by diabetes self-management scale and demographical questionnaire then analyzed by t test, ANOVA and Scheffe post hoc test.
    Results
    Self Management was significantly different based on sex, smoking behaviors, treatment type, marriage status, educational level, job status, insurance, life network, incomes and disease severity. Also most of the differences were significant in Scheffe post hoc test.
    Conclusion
    Diabetes Self Management behaviors are different on basis of social, demographical and disease factors. This result has clinical implications for clinicians and diabetic clinics. Based on this research and perform need assessment, priority action on programs of Self Management behaviors enrichment and improvement programs of Self Management behavior underlines (improvement of insurance, employment, income…) necessitate not only for diabetes associated harms reductions but also for society health promotion.
  • Page 59
    Introduction
    A significant relation found between attention deficit disorder/hyperactivity with anxiety and depression in adult samples and clinical samples. It seems that, emotional components of anxiety and depression with attention deficit disorder/hyperactivity in primary school-age children have been studied a little. The present study investigated the relationship of two mentioned disorders in primary school-age children.
    Method
    A group of 1009 primary school-age children (490 girls and 519 boys from schools of Shiraz) were selected for this research.
    Results
    Using the multivariate regression analysis model indicated that anxiety-depression significantly predict ADHD symptoms (Attention Deficit, Hyperactivity & Combined type). Results were discussed in light of previous research and showing that there is similar mechanism between affective and Attention Deficit Hyperactivity components. Attention Deficit has more contribution in this relation.
    Conclusion
    According to results, biological predisposition may have contribution in developing of Attention Deficit Hyperactivity Disorders and anxiety-depression.
  • Gh.R. Dehshiri, M. Golzari, A. Borjali, F. Sohrabi Page 67
    Introduction
    Pennsylvania State Worry Questionnaire (PSWQ) is one of the most widely used measures for worry. The present study examined the psychometrics particularity of Farsi version of PSWQ for college students.
    Method
    No. of 424 students (248 girls and 176 boys) were selected by Convenience Sample method. No. of 424 students (248 girls and 176 boys) were selected by Convenience Sampling method. Measuring instruments were Pennsylvania State Worry Questionnaire, subscales anxiety state, trait anxiety and Beck Depression Inventory.
    Results
    Confirmatory factor analysis of the PSWQ revealed that a two-factor model (engagement of worry and absence of worry) is superior to a one-factor model in terms of fitness. The PSWQ demonstrated high internal consistency and Test Retest reliability (in a one- month time interval). In addition the significant correlation between PSWQ scores and the two variables of trait anxiety scores and depression scores indicated PSWQ's validity. In addition female scores were significantly higher than men.
    Conclusion
    Results of this study showed Farsi version of PSWQ has good psychometrics particularity in measuring student's worry.