فهرست مطالب

روان شناسی بالینی - سال پنجم شماره 3 (پیاپی 19، پاییز 1392)

فصلنامه روان شناسی بالینی
سال پنجم شماره 3 (پیاپی 19، پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/03
  • تعداد عناوین: 10
|
  • آزیتا یوسفی*، اسحق رحیمیان بوگر، علی محمد رضایی صفحه 1
    مقدمه
    اختلال وسواسی- اجباری دارای سیری مزمن است که با تداوم و افزایش علائم، ابعاد مختلف سلامت روان را کاهش می دهد. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی درمان شناختی- تحلیلی بر سلامت روان بیماران مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری اجرا شد.
    روش
    در یک طرح پژوهش شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون همراه با پیگیری با استفاده از دو گروه آزمایش و کنترل، از میان بیماران مراجعه کننده به مرکز درمان و توانبخشی روان سبز، 20 بیمار مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل گماشته شدند. در ابتدا، همه شرکت کنندگان پرسشنامه جمعیت شناختی را تکمیل و توسط مصاحبه بالینی ساختاریافته مورد مصاحبه قرار گرفتند. سپس، در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری توسط پرسشنامه سلامت روان مورد ارزیابی قرار گرفتند. گروه آزمایش طی 16 جلسه هفتگی تحت درمان شناختی- تحلیلی قرار گرفتند. داده ها به کمک تحلیل واریانس آمیخته تحلیل گردید.
    یافته ها
    بعد از اجرای درمان شناختی- تحلیلی، بین گروه آزمایش و کنترل در بهبود سلامت روان و زیر مقیاس های آن در مراحل پس آزمون و پیگیری تفاوت آماری معناداری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    درمان شناختی- تحلیلی به شیوه گروهی راهبرد موثری برای بهبود سلامت روان مبتلایان به اختلال وسواسی- اجباری است. این یافته ها دارای دستاوردهای کاربردی برای مسیرهای پژوهش در آینده و نیز کار بالینی در این اختلال است.
    کلیدواژگان: اختلال وسواسی، اجباری، سلامت روان، درمان شناختی، تحلیلی
  • حسین شاره*، عبدالطیف علیمرادی صفحه 11
    مقدمه
    سیستم های مغزی- رفتاری تاثیر زیادی بر شخصیت و رفتار انسان دارند. سیستم بازداری رفتاری با رفتارهای اجتناب و کناره گیری مرتبط است؛ در حالی که سیستم فعال ساز رفتاری با رفتار روی آورد در ارتباط می باشد. بیش فعالی و کم کنشی هر یک از این سیستم ها می تواند دامنه وسیعی از اختلالات را تبیین کند. پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه بین فعالیت سیستم های مغزی- رفتاری، باورهای فراشناختی و راهبردهای کنترل فکر فراشناختی در بیماران مبتلا به وسواسی- اجباری انجام گرفت.
    روش
    در این پژوهش که از نوع مطالعات همبستگی بود، 80 بیمار مرد مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری با روش نمونه گیری در دسترس از بین مراجعه کنندگان به مراکز روان پزشکی 22 بهمن و ابن سینای شهر مشهد در شش ماهه اول سال 1391 انتخاب شدند. آزمودنی ها پرسشنامه های وسواسی- اجباری مادزلی، شخصیت گری ویلسون، باورهای فراشناخت- 30 سوالی و راهبردهای کنترل فکر را تکمیل نمودند. داده های پژوهش از طریق روش همبستگی و رگرسیون چندگانه گام به گام تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    باور نیاز به کنترل افکار و راهبرد تنبیه خود، بیشترین همبستگی را با سیستم بازداری رفتاری داشتند. خودآگاهی شناختی، باورهای مثبت درباره ی نگرانی و باورهای مربوط به کنترل ناپذیری و خطر؛ راهبردهای تنبیه خود و نگرانی؛ و سیستم بازداری رفتاری قوی ترین پیش بینی کننده های علائم وسواس بودند.
    نتیجه گیری
    بین باورهای فراشناختی، راهبردهای کنترل فکر و سیستم های مغزی- رفتاری در بیماران مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری ارتباط معناداری وجود دارد. آشنایی با سطوح فراشناختی و انتخاب راهبردهای کنترل فکر مناسب در بیماران مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری، می تواند چارچوب ارتباط این اختلال را با سیستم های مغزی- رفتاری مشخص تر سازد.
    کلیدواژگان: اختلال وسواسی، اجباری، فراشناخت، سیستم بازداری رفتاری، سیستم فعال ساز رفتاری، راهبردهای کنترل فکر
  • محمد نریمانی*، مرضیه امینی، عباس ابوالقاسمی، عادل زاهد بابلان صفحه 23
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر مقایسه ذهن آگاهی و حساسیت اضطرابی در میان دانشجویان دچار احتکار وسواسی و بدشکلی بدن بود.
    روش
    این پژوهش، توصیفی و از نوع علی- مقایسه ای است. جامعه ی آماری این پژوهش را کلیه ی دانشجویان پیام نور دانشگاه های استان تهران که در سال تحصیلی 92- 91 مشغول به تحصیل بودند، تشکیل می دهد. نمونه پژوهش شامل 30 نفر از دانشجویانی بود که در پرسشنامه احتکار وسواسی نمره بالا گرفته بودند و همچنین 30 نفر از دانشجویانی بود که در مقیاس اختلال بد شکلی بدنی نمره بالا گرفته بودند برای جمع آوری داده ها از مقیاس ذهن آگاهی، مقیاس حساسیت اضطرابی، مقیاس رفتارهای ذخیره ای، پرسشنامه چند بعدی خود بدنی و مصاحبه بالینی ساختار یافته استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس چندمتغیری نشان داد که بین دانشجویان دو گروه در ذهن آگاهی و حساسیت اضطرابی تفاوت معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    در مجموع دانشجویان گروه دارای علائم اختلال بدشکلی بدنی از ذهن آگاهی پایین تر و حساسیت اضطرابی بالاتری نسبت به دانشجویان گروه احتکار وسواسی برخوردارند. این نتایج نشان می دهد که مشکل در سازماندهی اطلاعات، ترس از ارزیابی منفی و انزوا ازجمله عوامل خطر پذیر برای ابتلای این افراد به اختلالات روانی و بدشکلی بدنی است.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، حساسیت اضطرابی، احتکار وسواسی، اختلال بدشکلی بدن، دانشجویان
  • جواد کریمی*، منصور سودانی، مهناز مهرابی زاده هنرمند، عبدالکاظم نیسی صفحه 35
    مقدمه
    خانواده درمانگران و مشاوران ازدواج هر ساله با زوجین متعددی روبرو هستند که مشکل آنها خیانت است. در این پژوهش به بررسی مقایسه دو روش زوج درمانی برای بهبود روابط زوجین پس از افشای خیانت پرداخته شد.
    روش
    روش پژوهش حاضر، شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون، پس آزمون همراه با پیگیری با استفاده از دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل بود. جامعه ی تحقیق شامل کلیه ی زوجین درگیر با مساله خیانت زناشویی همسر (مرد) مراجعه کننده به کلینیک های تخصصی مشاوره و روان شناختی شهر اصفهان در سال 1390 بوده است. از این جامعه 45 زوج به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به شیوه ی جایگزینی تصادفی در سه گروه زوج درمانی یکپارچه نگر (15 زوج)، زوج درمانی هیجان مدار (16 زوج) و گواه (14 زوج) گماشته شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه ی افسردگی بک و پرسشنامه استرس پس از سانحه استفاده شد. گروه زوج درمانی یکپارچه نگر و زوج درمانی هیجان مدار هر کدام 8 جلسه زوج درمانی یک ساعته و هفته ای یکبار دریافت کردند و گروه گواه مداخله ای دریافت نکرد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل واریانس چند متغییری و آزمون تعقیبی T توکی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین زوجین گروه های آزمایش و کنترل در متغیرهای وابسته (افسردگی و علائم استرس پس از سانحه) تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد که دو رویکرد زوج درمانی یکپارچه نگر و زوج درمانی هیجان مدار در کاهش افسردگی و علائم استرس پس از سانحه، هم در کوتاه مدت و هم در بلند مدت اثر تقریبا یکسانی دارند.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش در کل بیانگر آن است که زوج درمانی یکپارچه نگر و زوج درمانی هیجان مدار می تواند مشکلات روان شناختی ناشی از ضربه ی خیانت همسر را کاهش دهد و استفاده از این دو رویکرد برای کار با زوجین درگیر با خیانت زناشویی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: خیانت زناشویی، زوج درمانی یکپارچه نگر، زوج درمانی هیجان مدار، افسردگی، استرس پس از سانحه
  • نسرین اسماعیلیان*، کارینه طهماسیان، محسن دهقانی، فرشته موتابی صفحه 47
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی برنامه شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر کاهش نشانه های افسردگی در کودکان دارای والدین مطلقه بود.
    روش
    جامعه آماری شامل تمام کودکان 10 تا 13 ساله ی دارای والدین مطلقه و ساکن در شهر تهران بود که با توجه به مجوزهای صادر شده از سوی آموزش و پرورش، امکان دسترسی به آنها وجود داشت. نمونه شامل 30 نفر از دختران و پسران مذکور بودند که به شیوه در دسترس از جامعه انتخاب شدند و در نهایت به صورت تصادفی در دو گروه کنترل (16 نفر) و آزمایش (14 نفر) جایگزین شدند. برنامه شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی در 12 جلسه نود دقیقه ای و طی سه ماه، گروه آزمایش اجرا گردید. تمام آزمودنی ها قبل و بعد از درمان و نیز پس از شش ماه، پرسشنامه های شاخص افسردگی کودک، و سنجش ذهن آگاهی و پذیرش کودک را تکمیل کردند.
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیری نشان داد که برنامه شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی به طور معناداری نشانه های افسردگی (ناکارآمدی، بی لذتی، مشکلات بین فردی، خلق پایین، و عزت نفس پایین) را در کودکان دارای والدین مطلقه کاهش داد. همچنین افزایش معناداری در ذهن آگاهی و پذیرش کودکانی که در درمان شرکت کرده بودند مشاهده شد. نتایج ذکر شده در مرحله پیگیری نیز حفظ شده بودند.
    نتیجه گیری
    برنامه شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی می تواند نشانه های افسردگی را در کودکان دارای والدین مطلقه کاهش و ذهن آگاهی و پذیرش کودکان را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی و پذیرش، شناخت درمانی، افسردگی، طلاق، کودک
  • مرضیه عباسی*، حمید طاهر نشاط دوست صفحه 59
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر درمان مبتنی بر تعامل والد- کودک روی مادران بر میزان کاهش علائم نافرمانی مقابله ای در کودکان پیش دبستانی بود.
    روش
    جامعه آماری شامل همه کودکان سنین 4 تا 7 ساله تحت آموزش در مهد کودک های خصوصی زیر نظر سازمان بهزیستی مشهد بود. آزمودنی ها شامل 30 کودک دارای اختلال نافرمانی مقابله ای و مادران آنها بودند که به شیوه نمونه گیری در دسترس و با استفاده از پرسشنامه علائم مرضی کودک انتخاب شدند. آزمودنی ها به طور تصادفی در دو گروه (15 نفر گروه آزمایش و 15 نفر گروه مقایسه) جایگزین شدند. مادران گروه آزمایش در 7 جلسه درمان مبتنی بر تعامل والد- کودک شرکت نموده و سپس از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که درمان تعامل والد- کودک، در شدت علائم نافرمانی مقابله ای در گروه آزمایش از نظر آماری کاهش معناداری پدید آورده است.
    نتیجه گیری
    درمان مبتنی بر تعامل والد- کودک روی مادران، می تواند علائم نافرمانی مقابله ای کودک را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: درمان تعامل والد، کودک، اختلال نافرمانی مقابله ای، کودکان پیش دبستانی
  • نجمه فتح، پرویز آزاد فلاح*، سید کاظم رسول زاده طباطبایی، چنگیز رحیمی صفحه 69
    مقدمه
    مشکلات بین فردی مشکلاتی هستند که در رابطه با دیگران ایجاد می شوند. هر چه در حیطه روابط بین فردی مشکلات بیشتری تجربه کنیم، شانس زندگی بهتر، رضایت و سلامتی را از دست خواهیم داد. در این راستا پرسشنامه مشکلات بین فردی به منظور ارزیابی این دسته از مشکلات طرح ریزی شده است.
    روش
    هدف از مطالعه حاضر، بررسی روایی و اعتبار پرسشنامه مشکلات بین فردی-32 سوالی است. این مقیاس به منظور بررسی مشکلات بین فردی افراد بزرگسال طراحی شده است. حیطه اصلی مشکلات شامل مردم آمیزی، جرات ورزی، پرخاشگری، حمایت گری، مشارکت، در نظر گرفتن دیگران، گشودگی و وابستگی می باشد. نمونه مورد بررسی در این پژوهش 384 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه شیراز بودند که به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. پس از تکمیل این مقیاس توسط گروه نمونه، محتوای مقیاس بر اساس تحلیل عاملی اکتشافی به روش مولفه های اصلی مورد تحلیل عاملی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این تحلیل منجر به استخراج 6 عامل صراحت و مردم آمیزی، گشودگی، در نظر گرفتن دیگران، پرخاشگری، حمایت گری و مشارکت و وابستگی شد. رابطه مثبت و معنادار بین مشکلات بین فردی و آلکسی تیمیا بیانگر روایی همگرای پرسشنامه مشکلات بین فردی است. همسانی درونی به روش آلفای کرونباخ و ضریب اعتبار به شیوه تنصیف نیز حاکی از اعتبار مطلوب این مقیاس بود.
    نتیجه گیری
    از آنجایی که عوامل موثر بر روابط بین فردی ریشه در فرهنگ و محیط دارد، یافته های به دست آمده با ساختار فرهنگی و ویژگی های شخصیتی موجود در این ساختار به ویژه در جامعه زنان ایرانی مطابقت دارد.
    کلیدواژگان: صراحت و مردم آمیزی، گشودگی، در نظر گرفتن دیگران، پرخاشگری، حمایت گری و مشارکت، وابستگی
  • علی محمد رضایی*، مریم صفایی، فاطمه سادات هاشمی صفحه 81
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر بررسی ویژگی های روان سنجی مقیاس احساس تنهایی آشر و همکاران بود.
    روش
    تعداد 376 نفر از دانشجویان دانشگاه سمنان با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب و به ابزارهای پژوهش (مقیاس احساس تنهایی آشر و همکاران و مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس) پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از روش های تحلیل عاملی، ضریب آلفای کرونباخ و همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    برای تعیین روایی سازه مقیاس احساس تنهایی (SLFS) از روش تحلیل عاملی و روایی همگرا استفاده شد. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که مقیاس احساس تنهایی SLFS، دو عامل تنهایی عاطفی و تنهایی اجتماعی را اندازه گیری می کند. نتایج روایی همگرا نیز نشان داد که بین احساس تنهایی و افسرگی، اضطراب و استرس رابطه معنی داری وجود دارد. اعتبار مقیاس احساس تنهایی (SLFS) با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای کل مقیاس 84/0، تنهایی عاطفی 82/0 و تنهایی اجتماعی 71/0 به دست آمد که همگی رضایت بخش می باشند.
    نتیجه گیری
    با توجه به سهولت اجرا، سهولت نمره گذاری، سهولت تعبیر و تفسیر، زمان اندک برای پاسخ گویی (3 تا 5 دقیقه)، قابلیت اجرا به صورت فردی و گروهی، عملی بودن، روایی و اعتبار مناسب، نتیجه گرفته می شود که مقیاس احساس تنهایی (SLFS) ابزار مناسبی برای اندازه گیری احساس تنهایی دانشجویان می باشد.
    کلیدواژگان: مقیاس احساس تنهایی، روایی، اعتبار، ویژگی های روان سنجی
  • بهزاد سلمانی*، جعفر حسنی صفحه 91
    مقدمه
    میزان بالای همبودی میان اختلالات خلقی و اضطرابی می تواند به دلیل فرآیندهای فراتشخیصی مشترک باشد. به همین دلیل هدف از پژوهش حاضر ارزیابی نقش دو فرآیند فراتشخیصی نشانگان شناختی/ توجهی و راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان، در ایجاد و تدوام اختلال های خلقی و اضطرابی است.
    روش
    89 بیمار (21 نفر مبتلا به افسردگی اساسی؛ 35 نفر مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر؛ 33 نفر مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری) از بیمارستان های طالقانی و بقیه الله به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به وسیله ی مقیاس نشانگان شناختی/ توجهی و پرسشنامه نظم جویی شناختی هیجان ارزیابی گردیده و با گروه بهنجار (31 نفر) مورد مقایسه قرار گرفتند. داده ها، با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس، تحلیل کوواریانس چند متغیری و آزمون تعقیبی بون فرنی تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر، اختلال وسواسی- اجباری و اختلال افسردگی اساسی در نشانگان شناختی/ توجهی و راهبردهای ناسازگارانه نظم جویی شناختی هیجان (نشخوارفکری، ملامت خویش و فاجعه سازی)، نمرات بیشتری نسبت به افراد بهنجار کسب کردند. این تفاوت پس از در نظر گرفتن اختلال های همبود همچنان پابرجا ماند.
    نتیجه گیری
    نشانگان شناختی/ توجهی و برخی از راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان (نشخوارفکری، فاجعه سازی و ملامت خویش) فرآیندهای فراتشخیصی بوده و می توانند در ایجاد و تداوم اختلال های اضطرابی و خلقی گوناگون نقش حیاتی ایفا کنند.
    کلیدواژگان: نشانگان شناختی، توجهی، راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان، فرآیندهای فراتشخیص، اختلال های خلقی، اختلال های اضطرابی
  • رحمان معرفت*، مریم صابری، سهیلا گنج خانلو صفحه 105
    مقدمه
    انتشار مقاله در مجلات علمی پژوهشی، به عنوان یکی از مجراهای ارتباط علمی میان پژوهگشران، به روند توسعه علم و فناوری در کشور ما سرعت بخشیده است. بررسی وضعیت مقالات منتشر شده در نشریات دارای درجه (علمی- پژوهشی و علمی- ترویجی)، شمایی کلی از آثار انتشار یافته از پژوهشگران در مجلات را در اختیار مدیران نشریات و نیز خوانندگان آنها قرار می دهد. پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت همکاری نویسندگان مقالات در مجله علمی پژوهشی روان شناسی بالینی دانشگاه سمنان در سال های 1388 تا 1391 صورت گرفت.
    روش
    پژوهش حاضر به شیوه علم سنجی و تحلیل داده ها با کمک نرم افزا اکسل (Excel) انجام شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 128 مقاله در طی بازه زمانی انجام پژوهش، توسط 431 نویسنده در مجله روان شناسی بالینی نگارش یافته بود که در مجموع، تعداد 124 نفر زن (8/28 درصد) و 307 نفر مرد (2/71 درصد) بوده اند. میانگین تعداد نویسندگان در طی بازه زمانی انجام پژوهش، 35/3 بود. یافته ها نشان داد که متخصصان و پژوهشگران «دانشگاه اصفهان» در مجموع با انتشار 18 مقاله، بیشترین سهم را در انتشار مقالات مجله روان شناسی بالینی دانشگاه سمنان به خود اختصاص داده اند. تنها 6 مقاله (7/4 درصد) از مجموع 128 مقاله منتشر شده در بازه زمانی انجام پژوهش، صرفا دارای یک نویسنده بوده اند. میانگین ضریب همکاری گروهی نویسندگان مقالات در مجله، 7/0 است.
    نتیجه گیری
    میزان همکاری گروهی بین تولید کنندگان مقاله در مجله در سطح بالایی قرار دارد.
    کلیدواژگان: مجله روان شناسی بالینی، علم سنجی، مشارکت علمی، ضریب همکاری گروهی بین نویسندگان، دانشگاه سمنان
|
  • Yousefi, A.*. Rahimian-Boogari., Rezaei, A Page 1
    Introduction
    Obsessive-compulsive disorder has a chronic course that accompanied with diminished mental health because of continuation and increased clinical symptoms. This study was performed with aim to examine the effectiveness of cognitive-analytic therapy on mental health in patients with obsessive-compulsive disorder.
    Method
    In two-group quasi-experimental design with pre-test، post-test and follow-up، among patients who were attended to Ravan-Sabz Psychiatric Clinic، twenty patients with obsessive compulsive disorder selected by inconvenience sampling and randomly assigned to both experimental and control group. All participants initially completed the Socio-Demographic questionnaire and interviewed by Structured Clinical Interview. Then، they were evaluated by mental health questionnaires in three phases of pre-test، post-test and follow-up. Treatment group only received group cognitive-analytic therapy in 16 sessions (once weekly). Data were analyzed via mixed analysis of variance by SPSS software.
    Results
    After the implementation of cognitive-analytic therapy، there is statistically significant difference in promotion of mental health and related subscales between treatment group and control group in post-test and follow-up phases.
    Conclusion
    Group cognitive-analytic therapy is an effective therapy for mental health promotion in patients with obsessive compulsive disorder. These results have applied implications for future research lines and clinical practice in this disorder.
    Keywords: Obsessive, Compulsive Disorder, Mental Health, Cognitive Analytic Therapy
  • Sharehh., Alimoradi, A. Page 11
    Introduction
    Brain behavioral systems have major effect on personality and behavior. Behavioral Inhibitory (BIS) and Behavioral Activity (BAS) systems are related to avoidance and approach behavior، respectively. Hyperactivity and hypoactivity of these systems can lead to a broad domain of psychopathologies. This study was conducted to evaluate the relationships among brain behavioral systems، metacognitive beliefs، and thought control strategies in patients with Obsessive-Compulsive Disorder (OCD).
    Method
    In a correlational study that was conducted in 2011، convenience sampling was used for selecting 80 patients with OCD from two hospitals (22 Bahman and Ibn-e-Sina) in Mashhad، Iran. All subjects completed these questionnaires: Gray-Wilson Personality Questionnaire (GWPQ)، Metacognition Questionnaire-30 (MCQ-30)، Thought Control Questionnaire (TCQ)، and Maudsely Obsessive Compulsive Inventory (MOCI). Data were analyzed using Pearson correlation and stepwise multiple regression.
    Results
    There were significant relationships between need to control thoughts and self-punishment strategy with BIS (P<. 01). Multiple regression analysis revealed significant role for cognitive self-consciousness، positive beliefs about worry، negative beliefs about uncontrollability and danger (P<. 05); self-punishment and worry strategies (P<. 001); and BIS (P<. 001) in predicting OCD symptoms.
    Conclusion
    There is correlation among behavioral systems، metacognitive beliefs، and thought control strategies in patients with OCD. Being Aware of metacognitive levels and using appropriate thought strategies can clear the relationship of brain behavioral systems with OCD.
    Keywords: Obsessive, Compulsive Disorder, Metacognition, Behavioral Inhibitory System, Behavioral Activity System, Thought Control Strategies
  • Narimani, M.*., Aminim., Abolghasemia., Zahed Babelan, A Page 23
    Introduction
    The aim of this study was to compare mindfulness and anxiety sensitivity among students with compulsive hoarding and body dysmorphic.
    Method
    The study، is a cross-sectional comparative description. The population of the study، includes all the students of Payame Noor University - Tehran، were enrolled in the 91-92 school year. The sample consist of 30 student in Saving inventory and the multidimensional body-self relations questionnaire achieved a high score selected via Cluster sampling method. To collect data، we used saving inventory، the multidimensional body-self relations questionnaire، mindfulness questionnaire، anxiety sensitivity scale and scale storage behaviors were physical deformity.
    Results
    The results of Multivariate analysis Of variance showed that there is significant difference between the two group with body dysmorphic and compulsive hoarding student، in anxiety sensitivity and mindfulness (P<0/001).
    Conclusion
    Finally the students with body dysmorphic have the lower mindfulness and higher anxiety sensitivity than compulsive hoarding students. The results suggest the risk factors to mental disorders and body dysmorphic include the problem of organizing information، fear of negative evaluation and isolation.
    Keywords: Mindfulness, Sensitivity Anxiety, Compulsive Hoarding, Body Dysmorphic, Student
  • Karimij.*, Sodanim., Mehrabizade, Neisi, A Page 35
    Introduction
    Family therapists and marriage counselors each year confront with many couples that are faced with the problem of infidelity. This study was made to compare two methods of couple therapy for improving relationships after infidelity.
    Method
    A quasi-experimental study (pre-test، post-test، and follow-up) using two experimental groups and one control group. The samples include all couples involved in marital infidelity problem husband referred to specialized clinics and psychological counseling in Isfahan in 1390. To investigate research assumptions، 45 couples were selected through available sampling، and placed randomly in the Integrative Couple Therapy (15 couples)، Emotionally Focused Couple Therapy (16 couples) and control group (14 couples). For data collection، Beck Depression Inventory and PTSD Symptoms Scale Self Report (PSS-SR) was applied. The experiment groups were exposed to 8 session''s couple therapy، the control groups was not exposed to any intervention. Data were analyzed by analyses of multivariate analyses of variance-1 way (MANOVA-1 way) and post hoc test (T tukey).
    Results
    The results showed that between experimental and control groups in dependent variables (depression and post-traumatic stress symptoms)، there are significant differences (P<0/01). The results also showed that two approaches (Integrative Couple Therapy and Emotionally Focused Couple Therapy) in reducing depression and post-traumatic stress symptoms in short term and long term effects are almost identical.
    Conclusion
    The results indicated that Integrative Couple Therapy and Emotionally Focused Couple Therapy can reduce psychological traumatic cause by betrayed wife And use these two approaches to working with couples involved in marital infidelity is recommended.
    Keywords: Integrative Couple Therapy, Emotionally Focused Couple therapy, Marital Infidelity, Depression, Post, Traumatic Stress Symptoms
  • Esmaeilian, N. *., Tahmassiank., Dehghanim., Mootabi, F. Page 47
    Introduction
    Present study examines the hypotheses that children of divorce who participate in MBCT-C would show greater reductions in depression symptoms.
    Method
    Participants are boys and girls aged 10-13 (N=30). All participants were randomly assigned into two groups: a waiting list control group (N=16) and an experimental group (N=14). Measures include child depression inventory (CDI; Kovacs، 1977)، and child acceptance mindfulness measure (CAMM، Greco & et al، 2005). The course of MBCT-C، participants completed these questionnaires in the pre-test، post-test، and six month follow-up stages.
    Results
    After participating in a twelve week intervention of MBCT-C، participants were found to exhibit significantly fewer depression symptoms (interpersonal problems، negative mood، and negative self-esteem). Also participants who completed the program showed significant enhancement in acceptance and mindfulness.
    Conclusion
    The results showed that the manual of mindfulness based cognitive therapy for children can decrease depression symptoms in children with divorced parents.
    Keywords: Mindfulness, Cognitive Therapy, Depression, Divorce, Child
  • Abbaasi, M.*., Neshatdoost, H.T Page 59
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of parent-child interaction therapy (PCIT) in reducing of the oppositional defiant behaviors of children.
    Method
    The statistical society was the whole of children aged 4-7 sub education in kindergartens in city of Mashhad. The subjects comprised 30 couples of mothers and children with oppositional defiant disorder who were selected with available method sampling using screening tools for emotional problems of children. The subjects were randomly assigned to experiment (n=15) and control group (n=15). The experimental group had 7 intervention sessions of parent-child interaction therapy (PCIT). At the end of treatment، a post-test was taken from both groups.
    Results
    The results of covariance analysis showed significant reduction in symptoms of oppositional defiant behaviors in experimental group compared with control group (p=0. 001).
    Conclusion
    Parent-child interaction therapy on mothers can reduce the symptoms of oppositional defiant behaviors in children.
    Keywords: Oppositional Defiant Disorder, Parent, Child Interaction, Preschool Children
  • Fath, N. Azadfallahp. *, Rasoolzadeh-Tabatabaeek., Rahimi, Ch Page 69
    Introduction
    Interpersonal problems are difficulties that people experience in relation to others. Whatever we experience more problems in the area of interpersonal relations، the chance for better life will be lost. In this regard، the inventory of interpersonal problems (IIP-32) is designed to assess these Problems.
    Method
    The aim of this study was to investigate the validity and reliability of IIP-32. This scale designed to assess interpersonal problems in adult people. The main problems contain: sociability، assertiveness، aggression، supportiveness، involvement، caring، openness and dependency. Samples consist of 384 female students of Shiraz University that were selected by available sampling method. After completing this scale by the sample group، exploratory factor analysis of the IIP was used for construct validity.
    Results
    The results of this analysis led to extraction of 6 factors: Assertiveness and Sociability، Openness، Caring، Aggression، Supportiveness and Involvement and Dependency. The significant positive relationship between interpersonal problems and alexithymia indicated good convergent validity. Cronbach''s alpha (0/82) and half-split coefficients (0/82) showed that the reliability of this scale is suitable.
    Conclusion
    Since the effective factors on interpersonal relationship are derived from culture and environment، the results are congruent with cultural structure and personal characteristics in this culture especially in Iranian women.
    Keywords: Assertiveness, Sociability, Openness, Caring, Aggression, Supportiveness, Involvement, Dependency
  • Rezaei, A.M. *, Safaeem., Sadat-Hashemi, F. Page 81
    Introduction
    The aim of current study was to examine the psychometric properties of the Student Loneliness feeling Scale (SLFS).
    Method
    376 students of Semnan University were selected by multistage cluster sampling method; respond to instruments of study (Felling of Loneliness Scale، Asher et al، and Depression Anxiety Stress Scale، DASS). Factor analysis، Cronbach’s alpha coefficient and Pearson correlation methods were used for Data analysis.
    Results
    Factor analysis and convergent validity methods were used to determine the construct validity of the student Loneliness Feeling Scale (SLFS). Results from factor analysis showed the student Loneliness Feeling Scale (SLFS) measure two factors of affective loneliness and social loneliness. Also، results from convergent validity indicated a significant relationship between feeling of loneliness and depression (0/41)، anxiety (0/30)، and stress (0/39) (p ≤ 0. 01). Reliability of the student Loneliness Feeling Scale (SLFS) by Cronbach''s alpha coefficient was 0/84 for scale، 0/82 for affective loneliness and 0/71 for social loneliness that all are satisfactory.
    Conclusion
    Considering ease of administration، scoring and interpretation، little time to answer (3-5 minutes)، individual and group practicability، practicability، appropriate validity and reliability come to the conclusion that student Loneliness Feeling Scale (SLFS) is a practical instrument for measurement of student feeling of loneliness.
    Keywords: Feeling of Loneliness, Validity, Reliability, Psychometric Property
  • Salmanib.*, Hasani, J Page 91
    Introduction
    The high rate of comorbidity between Mood & Anxiety disorders can be because of common processes trandiagnostic. Therefore، the aim of the present study was to determine role of two processes [Cognitive Attentional Syndrome (CAS) & Cognitive Emotion Regulation Strategies (CERS)] in development and maintenance of Mood & Anxiety disorders.
    Method
    Eighty nine patients (MDD=21; GAD=35; OCD=33) were selected from Taleghani & Baghiyatalah hospital by available sampling and (N=31) were evaluated by CAS-1 & CERQ questionnaires and compare with normal group. Then، data analyzed by ANOVA، Multivariate covariance & Bonferroni tests.
    Results
    Results showed that patients with GAD، OCD & MDD obtained scores more than normal people in CAS & maladaptive Cognitive Emotion Regulation strategies (rumination، self-blaming، catastrophizing). This difference remained after considering comorbidity between these disorders.
    Conclusion
    CAS & some Cognitive Emotion Strategies (rumination، catastrophizing، self-blaming) are transdiagnostic processes and play critical role in development and maintenance in different mood & anxiety disorders.
    Keywords: Cognitive Attentional Syndrome, Cognitive Emotion Regulation Strategies, Transdiagnostic Processes, Mood Disorders, Anxiety Disorders
  • Marefat, R.* Saberym., Ganjkhanlou, S Page 105
    Introduction
    Publishing articles in scientific journals، as one of the channels of communication between the researchers، accelerate the development of human knowledge. The study of published articles in journals، give overall، an overview of published research papers in journals for journal directors and also gives their readers. This study aims to investigate collaboration of authors in the Journal of Clinical Psychology، during 2009 to 2012.
    Method
    This survey is a descriptive one with a statistical procedure. The method of research is Scientometrics and all data were analyzed by Excel software.
    Results
    Results showed that 128 articles during the period of study had been published، by 431 authors in the Journal of Clinical psychology. In total، 124 women) 28/8%) and 307 males (71/2 %) were the authors. Mean number of authors per article was 3. 35. Isfahan University with 18 articles was most prolific among other research institutes and scientific Centers in Journal of Clinical Psychology. Only 6 articles has single author (4/7%). The results highlighted that the Collaboration Coefficient in the journal was 0. 7.
    Conclusion
    Overall، author’s collaboration in Journal of Clinical Psychology is in high level.
    Keywords: Journal of Clinical Psychology, Scientometrics, Collaboration Status, Authors Collaboration