فهرست مطالب

روان شناسی بالینی - سال هشتم شماره 4 (پیاپی 32، زمستان 1395)

فصلنامه روان شناسی بالینی
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 32، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/08/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مریم مظلوم، حمید یعقوبی صفحه 1
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف پیش بینی اختلال استرس پس از آسیب بر اساس دشواری در تنظیم هیجان و راهبردهای کنترل فکر انجام شد.
    روش
    شرکت کنندگان در پژوهش شامل، 149 نفر از افراد ساکن در روستاهای زلزله زده شهرستان هریس بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. جهت گردآوری اطلاعات از مقیاس نشانگان اختلال استرس پس از آسیب- فرم مصاحبه (PSS-I)، مقیاس دشواری در تنظیم هیجان (DERS) و پرسشنامه راهبردهای کنترل فکر (TCQ) و جهت تحلیل داده ها از شاخص های توصیفی، آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام بر پایه نرم افزار SPSS-16 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از ارتباط مثبت معنادار بین اختلال استرس پس از آسیب ، راهبردهای تنظیم هیجان و کنترل فکر (01/0>p) بود. ارتباط مثبت و معنادار بین راهبردهای عدم پذیرش هیجان، دشواری در رفتارهای هدفمند، دسترسی محدود به راهبردهای موثر تنظیم هیجان ، دشواری در کنترل رفتارهای تکانشی و نیز خودتنبیهی با اختلال استرس پس از آسیب (01/0>p) وجود داشت. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که دو خرده مقیاس از مقیاس دشواری در تنظیم هیجان (دشواری در رفتارهای هدفمند و دسترسی محدود به راهبردهای موثر تنظیم هیجان) در مجموع 29 درصد از واریانس اختلال استرس پس از آسیب در گروه نمونه را پیش بینی می کنند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نقش دشواری در تنظیم هیجان، خصوصا دشواری در رفتارهای هدفمند و همچنین دسترسی محدود به راهبردهای موثر تنظیم هیجان، به عنوان عوامل پیش بینی کننده اختلال استرس پس از آسیب، نتایج حاکی از ضرورت آموزش تنظیم هیجان در راستای پیشگیری و بهبود اختلال استرس پس از آسیب می باشد.
    کلیدواژگان: اختلال استرس پس از آسیب، تنظیم هیجان، کنترل فکر
  • علیرضا پیرخائفی، فریبا تابع بردبار، لاله آبشاری صفحه 11
    مقدمه
    هدف پژوهش مقایسه نیمرخ عصب روانشناختی و تنظیم شناختی هیجان در مبتلایان به وسواس فکری–عملی و اضطراب فراگیر بود.
    روش
    پژوهش از نوع علی مقایسه ای بود. جامعه آماری شامل کلیه افراد مراجعه کننده به کلینیک های اعصاب و روان شهر شیراز در سال 1395بود. تعداد 60 بیمار وسواس فکری-عملی و اضطراب فراگیر به شیوه در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. همچنین تعداد30 نفر از کسانی که هرگونه تشخیص روان پزشکی در مورد آنان منتفی بود نیز به عنوان گروه عادی انتخاب شدند. این افراد از لحاظ سن، جنس و تحصیلات همتا شدند. داده ها به وسیله پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی و آزمون اشکال پیچیده آندره ری جمع آوری و به روش تحلیل واریانس با کمک نرم افزار SPSS-20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نشان داد بین سه گروه از نظر ثبات ادراکی تفاوت معناداری وجود ندارد. اما از نظر حافظه دیداری بین بیماران وسواسی با دو گروه دیگر تفاوت معناداری وجود دارد. مقایسه تنظیم شناختی هیجان در ابعاد مثبت و منفی نشان داد که تنظیم شناختی هیجان مثبت، بین گروه عادی با دو بیماران وسواس فکری-عملی و اضطراب فراگیر تفاوت معناداری وجود دارد اما در بعد تنظیم شناختی هیجان منفی بین سه گروه تفاوت معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    بیانگر این می باشد که اختلال وسواس فکری-عملی و اضطراب می تواند شرایط متفاوتی را از لحاظ عملکردهای عصبی- شناختی و تنظیم هیجانی در بیماران ایجاد کندکه در این مسله باید در طراحی و اجرا درمان مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: عصب روانشناختی، تنظیم شناختی هیجان، وسواس فکری، عملی، اضطراب فراگیر
  • عباس بخشی پور رودسری، مجید محمود علیلو، منصور بیرامی، حسین قراباغی صفحه 23
    مقدمه
    سایکوپاتی مجموعه ای از خصوصیات عاطفی، بین فردی و رفتاری است که نمایانگر سنگدلی، بی پروایی، فربیکاری، بزرگ منشی، هیجان خواهی و پرخاشگری می باشد. مدل سه بخشی سایکوپاتی که این اختلال را بر اساس سه سازه تهور، پستی و بازداری زدایی توصیف می کند، با هدف تلفیق و ترکیب مفاهیم و رویکردهای تاریخی مختلف و متضاد نسبت به ارزیابی سایکوپاتی توسعه یافت. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش سیستم های مغزی- رفتاری در اختلال سایکوپاتی بر اساس مدل سه بخشی سایکوپاتی می باشد.
    روش
    در یک طرح همبستگی از نوع علی غیر آزمایشی در قالب مدل یابی معادلات ساختاری، تعداد 450 نفر از زندانیان دارای جرایم مختلف زندان مرکزی ارومیه بر اساس نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند و مقیاس سه بخشی سایکوپاتی و مقیاس فعال ساز رفتاری/ بازداری رفتاری(BIS/BAS) کارور و وایت اجرا گردید. داده ها با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری با برآورد حداکثر برازش تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مدل نظری پژوهش برازش مناسبی دارد. همچنبن سیستم جنگ/گریز/اجتناب (FFFS) اثر مثبت معناداری بر تهور و اثر منفی معناداری بر بازداری زدایی و پستی دارد. سیستم فعال ساز رفتاری(BAS) اثر مثبت معناداری بر تهور، پستی و بازداری زدایی داشته و سیستم بازداری رفتاری (BIS) نیز اثر مثبت معناداری فقط بر تهور داشته و بر پستی و بازداری زدایی اثر معناداری ندارد.
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده از این مطالعه بطور کلی نقش سیستم های مغزی- رفتاری را در تبیین ابعاد سه گانه مدل سه بخشی مورد تایید قرار داده و نشان داد که تئوری حساسیت به تقویت تاثیر مهمی در بسط تئوریکی و پژوهشی سبب شناسی سایکوپاتی داشته و از نقش اساسی تر سیستم فعال ساز رفتاری در اختلال سایکوپاتی حمایت می کند.
    کلیدواژگان: سایکوپاتی، مدل سه بخشی سایکوپاتی، تهور، پستی، بازداری زدایی، سیستم های مغزی، رفتاری
  • علی ندایی، عطاا.. پاغوش، امیرحسین صادقی هسنیجه صفحه 35
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی سهم معنادار راهبردهای مقابله ای بواسطه سبک های شناختی تنظیم هیجان در کیفیت زندگی دانشجویان انجام شد.
    روش
    روش پژوهش حاضر از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر، کلیه دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه اصفهان را در نیمسال دوم سال تحصیلی 92-93 شامل می شد. شرکت کنندگان نیز 340 دانشجوی دختر و پسر بودند که به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای از سیزده دانشکده انتخاب شدند. برای اندازه گیری متغیر پژوهش از مقیاس های تنظیم شناختی هیجان، (CERQ) راهبردهای مقابله ای (WOCQ) و فرم کوتاه پرسشنامه ی کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت ( (WHO-QOL-BREF1 استفاده شد. داده های جمع آوری شده از طریق تحلیل مسیر و مدل یابی معادلات ساختاری تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که : الف) راهبردهای مقابله ای مساله مدار و هیجان مدار با میانجی گری سبک های شناختی تنظیم هیجان پیش بین قدرتمند و معنادارتری برای کیفیت زندگی دانشجویان محسوب شدند. اثر استاندارد شده سبک های شناختی تنظیم هیجان مثبت و منفی بر کیفیت زندگی دانشجویان معنادار بود. ب) رابطه معناداری بین راهبردهای هیجان مدار و کیفیت زندگی یافت نشد و راهبردهای مقابله ای مساله مدار از لحاظ آماری رابطه معناداری با کیفیت زندگی داشت. ج) سبک های شناختی تنظیم مثبت و منفی هیجان رابطه معناداری را با کیفیت زندگی نشان داد.
    نتیجه گیری
    با وجود تمام محدودیت هایی که افراد در دوره دانشجویی تجربه می کنند، ارتقاء شایستگی ها و توانش های هیجانی از طریق آموزش سبک های صحیح تنظیم هیجانی در قالب بسته های آموزشی معتبر شناختی-رفتاری و سبک های مساله مدار کنارآمدن با خواست ها و محدودیت های تنش زای محیط جهت غنی سازی کیفیت زندگی این قشر پرنفوذ جامعه امکان پذیر است.
    کلیدواژگان: راهبردهای مقابله ای، سبک های شناختی تنظیم هیجان، کیفیت زندگی
  • حسین کارسازی، محمد نصیری، تورج هاشمی نصرت آباد صفحه 49
    مقدمه
    انزجار، هیجانی پایه ای است که با احساس تنفر و اجتناب از موقعیت های خطرناک مرتبط است. هدف این مطالعه ارزیابی ساختار عاملی نسخه فارسی پرسشنامه حساسیت انزجاری است که به منظور اندازه گیری پاسخ های فردی در موقعیت های مختلف برانگیزاننده انزجار طراحی شده است.
    روش
    300 نفر (185 نفر پسر و 115 نفر دختر) از دانشجویان دانشگاه های شهر تبریز (سراسری تبریز، پیام نور و علوم و تحقیقات) به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به پرسشنامه حساسیت انزجاری پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل عاملی اکتشافی با تحلیل مولفه های اصلی و چرخش واریماکس، تحلیل عاملی تاییدی، همبستگی پیرسون، آزمون T و تحلیل واریانس چندمتغیری استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل عاملی اکتشافی یک ساختار چهار عاملی با 25 سوال را شناسایی کرد. انزجار مرکزی، انزجار آلودگی، انزجار یادآور حیوان و انزجار رابطه جنسی عامل های کشف شده بود. همسانی درونی این عوامل به ترتیب برابر 74/0، 50/0، 74/0 و 58/0 به دست آمد. یافته ها نشان داد که زنان در مقایسه با مردان، حساسیت انزجاری بیشتری دارند. همچنین ارزیابی ساختار چهار عاملی با روش تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که این مدل در مقایسه با مدل اصلی مقیاس و مدل تجدیدنظر شده سه عاملی، برازش بهتری دارد.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاکی از آن است که نسخه فارسی پرسشنامه حساسیت انزجاری، ابزاری مناسب برای اندازه گیری حساسیت افراد نسبت به موقعیت های برانگیزاننده انزجار است.
    کلیدواژگان: حساسیت انزجاری، انزجار مرکزی، انزجار آلودگی، انزجار یادآور حیوان، انزجار رابطه جنسی
  • گشاو شریفی، آرش آذرنییاد، شیوا خلیلی، سید جواد سیفی، امید حمیدی صفحه 63
    مقدمه
    شیوع بالای سرطان سینه در سنین پایین و پیامدهای روانی ناشی از آن برای بیماران و خانواده های آنان لزوم انجام پژوهش در زمینه سرطان و ارتباط آن با سایر سازه های روانشناختی را ضروری می سازد. هدف پژوهش حاضر دستیابی به سلسله مراتب ارزش های شخصی و بررسی رابطه آن با بهزیستی ذهنی در بین بیماران مبتلا به سرطان سینه بود.
    روش
    طرح پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. تعداد 100 بیمار زن مبتلا به سرطان سینه از بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان از طریق زمینه یاب ارزشی شوارتز SVS و پرسشنامه بهزیستی ذهنی مورد ارزشیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    تحلیل داده ها با استفاده از شاخص های توصیفی نشان داد که اولویت های ارزشی بیماران زن مبتلا به سرطان سینه به ترتیب ایمنی، همنوایی، خیرخواهی، جهان شمول نگری، پیشرفت، خود رهنمود دهی، سنت، لذت جویی، قدرت و تحریک طلبی بودند. نتایج آزمون ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که همه ارزش های شخصی به جز ارزش تحریک طلبی رابطه مثبت و معناداری با بهزیستی ذهنی دارند و در نهایت اینکه براساس نتایج آزمون تحلیل رگرسیون گام به گام، ارزش شخصی خود رهنمود دهی نقش نیرومندتری در پیش بینی بهزیستی ذهنی داشته است.
    نتیجه گیری
    بیماران زن مبتلا به سرطان سینه بیشترین اهمیت را به ارزش هایی داده اند که بر حفظ رسوم، سنت ها، ثبات، امنیت خود و جامعه، پذیرش دیگران و علاقه مندی به رفاه آنان تاکید دارند. ارزش خود رهنمود دهی که توسط افکار و اعمال مستقل فرد حالتی تشکل یافته به خود می گیرد، بیشترین نقش را در حفظ بهزیستی ذهنی بیماران داشته است.
    کلیدواژگان: ارزش های شخصی، بهزیستی ذهنی، سرطان سینه
  • پگاه صیدی، فرح نادری، پرویز عسکری، حسن احدی، مهناز مهرابی زاده هنرمند صفحه 75
    مقدمه

    افسردگی و اضطراب از عوامل موثر در افزایش قند خون هستند. استفاده از مداخلات روان شناختی از راه های مناسب و کم هزینه برای کنترل این عوامل است. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی روش پسخوراند زیستی – تن آرامی بر افسردگی، اضطراب و قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع1 بود.

    روش

    در این پژوهش که به روش تجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون وگروه کنترل با گمارش تصافی انجام شد، گروه نمونه از میان بیماران مراجعه کننده به مرکز سلامت شهر کلار واقع در اقلیم کردستان کشور عراق انتخاب شدند. از میان پرونده های موجود31 زن و مرد داوطلب 25-45 ساله به صورت در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش قرار داده شدند و به پرسشنامه افسردگی بک (BDI-II) و پرسشنامه اضطراب اشپیلبرگر(STIA) پاسخ دادند و نمره آزمایشHba1c آنها ثبت شد. آزمودنی های گروه آزمایش به مدت8 هفته تحت درمان با روش پسخواند زیستی - تن آرامی قرار گرفتند در حالی که گروه کنترل در این مدت درمان قبلی خود را بدون تغییر دریافت کردند. سپس آزمودنی های هردو گروه مورد پس آزمون قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی، تحلیل واریانس و تحلیل کوواریانس استفاده شد.

    یافته ها

    در پس آزمون میانگین افسردگی دو گروه تفاوت معناداری با پیش آزمون نداشت (8050p=) اما میانگین اضطراب آشکار (0010p=) اضطراب پنهان(0050p=) و قند خون(0000p=) گروه مداخله در پس آزمون به طور معناداری کاهش یافته بود.

    نتیجه گیری

    روش پسخوراند زیستی تن آرامی باعث کاهش اضطراب و قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع یک می شود اما تاثیری بر افسردگی آنها ندارد.

    کلیدواژگان: دیابت، پسخوراند زیستی، تن آرامی، افسردگی، اضطراب، قند خون
  • فرشته علی دوست قهفرخی، فرحناز کیان ارثی صفحه 85
    مقدمه
    افسردگی، شایع ترین اختلال روانی بین بیماران دیالیزی است و می تواند شرایط بیماری و سلامت فرد را به مخاطره بیاندازد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی مصاحبه انگیزشی بر افسردگی و امیدواری بیماران دیالیزی انجام شد.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع شبه آزمایشی با استفاده از طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه بیماران دیالیزی بود که در تابستان سال 92 به بیمارستان هاجر شهرکرد مراجعه کرده بودند. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 30 نفر از بیماران انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه درمان به مدت 5 جلسه هفتگی در جلسات مصاحبه انگیزشی شرکت کردند، در حالیکه گروه کنترل در این مدت هیچ مداخله ای دریافت نکردند. داده ها با پرسشنامه افسردگی بک و پرسشنامه امیدواری اشنایدر گردآوری شدند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل کوواریانس استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج افزایش معناداری را برای نمره ی خرده مقیاس گذرگاه از مقیاس امیدواری و کاهش معناداری در نمره ی افسردگی در گروه آزمایش نشان داد (0.05> p).
    نتیجه گیری
    با توجه به اثربخش بودن مصاحبه انگیزشی بر افسردگی و امیدواری بیماران دیالیزی و کوتاه مدت و مقرون به صرفه بودن آن، توصیه می شود از این روش برای بهبود سطح سلامت روان بیماران دیالیزی استفاده شود.
    کلیدواژگان: مصاحبه انگیزشی، افسردگی، امیدواری، بیماران دیالیزی
  • مجید برادران، حسین زارع، احمد علی پور، ولی الله فرزاد صفحه 95
    مقدمه
    فشار خون یک مشکل سلامت عمومی است که در دنیا شایع است. بر اساس مطالعات پیشین، فشار خون اساسی یک عامل خطر مهم برای بیماری های مزمن محسوب می گردد. هدف اساسی مطالعه حاضر مقایسه درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش و مصاحبه انگیزشی در اضطراب، افسردگی، فشار روانشناختی و امید در بیماران مبتلا به فشار خون اساسی بود.
    روش
    این مطالعه یک پژوهش آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری بود. نخست، آزمودنی ها با استفاده از ملاک های ورود و خروج غربال شدند، سپس، 39 بیمار مبتلا به فشار خون در بیمارستان ولی عصر شهرستان رشت انتخاب شدند و به طور تصادفی در سه گروه آزمایش و کنترل جای گرفتند (13 بیمار در هر گروه). افراد در گروه مصاحبه انگیزشی، طی 5 جلسه و در گروه درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش در8 جلسه تحت درمان قرار گرفتند و گروه کنترل هیچ درمانی را دریافت ننمود. ابزارهای پژوهش مقیاس استرس، اضطراب و افسردگی و مقیاس امید بودند که در هر سه مرحله بر روی آزمودنی ها اجرا شدند.
    یافته ها
    تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس چندمتغیره و آزمون های تعقیبی نشان داد که درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش و مصاحبه انگیزشی نسبت به گروه کنترل، میانگین اضطراب، افسردگی و فشار روانشناختی به طور معناداری پایین تر و امید بالاتری داشتند. همچنین این نتایج حاصل گردید که درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش نسبت به مصاحبه انگیزشی به طور معناداری در مولفه های اضطراب و فشار روانشناختی پایین تر و امید بالاتری داشتند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته ها، درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش و مصاحبه انگیزشی مداخلاتی موثر در بیماران مبتلا به فشار خون می باشند.
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش، مصاحبه انگیزشی، فشار خون، اضطراب، افسردگی و فشار روانشناختی و امید
|
  • M. Mazloom, H. Yaghubi Page 1
    Introduction
    The aim of this study was to investigate prediction of post-traumatic stress disorder (PTSD) based on emotion regulation difficulties and thought control strategies.
    Method
    The participants consistent of 149 people were living in villages in quake-hit of Harris city that was selected by convenience sampling. In order to data collection, PTSD symptom scale-interview (PSS-I), difficulties in emotion regulation scale (DERS) and thought control strategies questionnaire (TCQ) were used. Descriptive indexes, Pearson correlation test and stepwise regression analysis by SPSS-16 was used to analyze the data.
    Results
    Results revealed significant positive relationship between PTSD, emotion regulation and thought control strategies (P
    Conclusion
    According to role of emotion regulation difficulties especially difficulty in goal-directed behavior and also limited access to effective emotion regulation strategies as predictive of PTSD, it is concluded that emotion regulation training can be necessary in both of prevention and recovery of PTSD.
    Keywords: post, traumatic stress disorder, emotion regulation, thought control
  • A.R. Pirkhaefi, F. Tabe, Bordbar, L. Abshari Page 11
    Introduction
    This study aimed to compare neuropsychological profile and cognitive emotion regulation in patients with obsessive – compulsive disorder and generalized anxiety.
    Method
    The Study was causal-comparative. The study population included all patients who referred to psychiatric clinics in Shiraz in 2016. 60 patients with obsessive-compulsive disorder and generalized anxiety disorder were selected based on convenience sampling. Also 30 of those who had no psychiatric diagnosis were selected as normal. Participants of study were matched based on the characteristics such as age, education and gender. Garnefski's Cognitive Emotion Regulation Questionnaire and André Rey's Complex Figure Test were used to collect data. Data were analyzed by analysis of Variance and SPSS-20.
    Results
    Results showed that there is no significant difference between three groups in terms of perceptual constancyº however, there was significant- difference between compulsive group and other two groups in terms of visual memory. Comparison of cognitive regulation from positive and negative aspects indicated that there was significant difference between normal groups and the other two groups in terms of positive cognitive regulation but no significant difference was found between three groups in terms of negative emotion regulation.
    Conclusion
    The results showed that OCD and anxiety disorder can be different situation in terms of neurocognitive functioning and emotion regulation in patients that this issue should be considered in design and implementation of treatment.
    Keywords: neuropsychological profile, cognitive emotion regulation, obsessive, compulsive disorder, generalized anxiety disorder
  • A. Bakhshipour, Roodsari, M. Mahmood, Aliloo, M. Beyrami, H. Gharabaghi Page 23
    Introduction
    Psychopathy is compilation of emotional, interpersonal and behavioralPsychopathycharacteristics which represents callousness, fearlessness, deceitfulness, grandiosity, impulsiveness, excitement seeking and aggression.The triarchic model of psychopathy that characterizes this disorder based on three boldness, meanness and disinhibition constructs was advanced with aim of integrating different and contrasting historical approacheswas developed toward assess psychopathy.Aim of this study was to investigate role of Brain-Behavioral Systems in psychopathy disorder based on triarchic model of psychopathy.
    Method
    In a causal correlation non-experimental design in form of structural equation modeling, 450 prisoners of various crimes in Urmia Central Prison was selected based on stratified random sampling method and triarchic measure of psychopathyas well as Carver and White’s BIS/BAS Scales were administered. Data were analyzed by using structural equation modeling with maximum likelihood estimation.
    Results
    Finding showed that theoretical model has good fitness.Also FFFS had significant positive effect on boldness and had significant negative effect on disinhibition and meanness. BAS had significant positive effect on boldness, disinhibition and meanness and BIS had significant positive effect just on boldness and had no significant effect on disinhibition and meanness.
    Conclusion
    The results of this research approved role of Brain-Behavioral Systems in explaining triarchic model of psychopathy and showed that Reinforcement Sensitivity Theory had been tremendous influence on development of theoretical and research etiology of psychopathy and supported major role of behavioral activation system in psychopathy disorder.
    Keywords: Psychopathy, Tririarchic Model of Psychopathy, Boldness, Meanness, Disinhibition, Brain, Behavioral Systems
  • A. Nedaei, A. Paghoosh, A.H. Sadeghi, Hosnijeh Page 35
    Introduction
    This study was aimed to investigate significant contribution of coping strategies by mediated emotion regulation cognitive styles in college student's quality of life.
    Method
    The present research method was correlational .Statistical population was included all undergraduate and graduate students of Isfahan University in second semester of 2013-2014 academic years. Participants also were 340 male and female students that were selected by multistage cluster sampling method among 13 Faculties. Tools were Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ), Way of Coping Questionnaire (WOCQ) and World health organization Quality of Life brief scale (WHO-QOL-BREF1). The data were analyzed by path analysis and structural equation modeling.
    Results
    The findings showed that: a)Problem-focused and emotion-focused coping strategies mediated by cognitive emotion regulation styles were considered powerful predictor and meaningful of quality of life for students. Standardized effects of positive and negative cognitive emotion regulation styles on student's quality of life were significant. B) There was no significant relationshipbetween emotion based coping strategies and quality of lifeand problem-focusedcoping strategiesand quality of lifehavestatisticallysignificant relationship. C)Positive and negative style of cognitive emotion regulation showed significant relationshipwith quality of life.
    Conclusion
    Despite all the limitations which individuals were experienced in college, enhancement of emotional competence and skills could be possible through training in proper emotion regulation in form of authentic training packages of cognitive - behavioral style and styles of problem-focused coping with demands and constraints of environmental stresses to enrich quality of life of this influential segment of society.
    Keywords: Coping, Cognitive Emotional Regulation Style, Quality of Life
  • H. Karsazi, M. Nasiri, T. Hashemi, Nosratabad Page 49
    Introduction
    Disgust is basic emotion which associated with feelings of revulsion and withdrawal behaviors from dangerous situations. The aim of this study was to evaluate factor analysis of Persian version of Disgust Scale that was designed to measure individual's responses to various disgust-provoking situations.
    Method
    300 individuals (185 boys and 115 girls) were selected by convenience sampling among students of Tabriz universities (Tabriz University,Payame Noor, Science and Research) and responded to Disgust Sensitivity Scale. Exploratory factor analysis with principal component analysis and varimax rotation,confirmatory factor analysis, Pearson correlation, T-test and multivariate variance analysis was used to analyze data.
    Results
    Exploratory factor analysis identified four factorswith 25 questions. Central disgust, contamination disgust, animal reminder disgust and sex disgust were discovered factors. The internal consistency of these factors was 0.74, 0.50, 0.74 and 0.58 respectively.The findings revealed that women compared to men have more disgust sensitivity.Also the evaluation of four factor structure by confirmatory factor analysis showed that this model compared to original model of scale and revised three factors model version had better fitness.
    Conclusion
    Research findings suggest that the Persian version of Disgust Scale is appropriate tool to individual's measure disgust sensitivitytoward disgust-provoking situations.
    Keywords: Disgust sensitivity, Core disgust, Contamination disgust, Animal Reminder disgust, sex disgust
  • G. Sharifi, A. Azarniad, Sh. Khalili, S. J. Seifi, O. Hamidi Page 63
    Introduction
    The high prevalence of breast cancer at early age and its psychological consequences for patients and their families make necessary research on cancer and its relationship with other psychological structures. The purpose of this research was to determine hierarchy of personal values and their relationship with subjective well-being among patients with breast cancer.
    Method
    The research was descriptive and correlational. The 100 women with breast cancer from hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences were selected by convenience sampling method. Participants were appraised by Schwartz's Value Scale (SVS) and Subjective Well-Being Scale.
    Results
    Data analysis by using descriptive indicators showed that value priorities of female patients with breast cancer were security, conformity, benevolence, universalism, self-direction, tradition, hedonism, power and stimulation respectively. Pearson's correlation coefficient showed that all personal values except stimulation had positive and significant relationship with subjective well-being. Finally as results of stepwise regression analysis, self-direction plays strong role in prediction of subjective well-being.
    Conclusion
    Female patients with breast cancer concerned values which emphasize on preserving customs, traditions, stability, self and society's security, acceptance of others and interest in their welfare. Self-direction value is organized by independent thoughts and actions of individual have had most important role in maintaining patient's subjective well-being.
    Keywords: personal values, subjective well, being, breast cancer
  • P. Seidi, F. Naderi, P. Askary, H. Ahadi, M. Mehrabizadeh Honarmand Page 75
    Introduction

    Depression and anxiety are affecting factors on increasing blood glucose. Psychological interventions are appropriate and low-cost methods for controlling these factors. This study aimed to assess effectiveness of biofeedback- relaxation on depression, anxiety and blood glucose in type I diabetic patients.

    Method

    In this study which was quasi-experimental research by using pre-test and post-test with control group, sample group was selected among patients who referred to Kalar Health Center in Iraq's Kurdistan Region. Among existing records, 31 male and female patients (25-45 ages) were selected and randomly were assigned to control and experimental groups. The Beck Depression Inventory-II and Spielberger's State-Trait Anxiety Inventory were used to assess depression and anxiety and their HbA1c test results were recorded. After pre-test, experimental group for 8 weeks was treated with biofeedback-relaxation and control group received no intervention. Then both of them were tested by post-test. Descriptive statistics, analysis of variance and covariance analysis were used for data analysis.

    Results

    In the post-test, mean of depression of two groups was no significant difference with pre-test (0.805) but mean of state anxiety (p= 0.001), trait anxiety (p= 0.005) and blood glucose (p=0.000) in experimental group decreased significantly.

    Conclusion

    biofeedback-relaxation techniques reduces anxiety and blood glucose in patients with type I diabetes but has no effect on their depression.

    Keywords: Biofeedback Relaxation, Diabetes, Depression, Anxiety, Blood Glucose
  • F. Alidoust, Ghahfarokhi, F. Kiyan, Ersi Page 85
    Introduction
    Depression is the most common psychological disorder among dialysis patients which could endanger individual's health conditions and diseases. The present study was aimed to examine effectiveness of motivational interviewing on depression and hope on dialysis patients.
    Method
    This study was quasi-experimental research by using pre-test and post-test with control group. The population consisted of all dialysis patients who referred Hajar Hospital of Shahrekord in summer of 2013. By using convenience sampling method, 30 patients were selected and randomly were divided into two experimental groups and one control group. The experimental group received 5 sessions of motivational interviewing weekly while control group received no intervention. Data were collected by Beck Depression Inventory and Snyder Hope Scale. Data was analyzed through multivariate analysis of covariance with SPSS21 software.
    Results
    The results showed significant increasing in subscale of Corridor of Hope Scale and significant decreasing in depression score among experimental group (p
    Conclusion
    Regarding effectiveness of motivational interviewing on depression and hope of dialysis patients and its cost-effectiveness and short-term, it is recommended that this method can be used to improve the mental health of dialysis patients.
    Keywords: Motivational Interviewing, Depression, Hope, Dialysis Patients
  • M. Baradaran, H. Zare, A. Alipour, V. Farzad Page 95
    Introduction
    Essential Hypertension (EH) is general health problem which is prevalent around worldwide. Based on previous studies, Essential Hypertension is significant risk factor for Chronic Diseases. The main purpose of this study was to compare acceptance and commitment therapy (ACT) motivational interviewing (MI) on anxiety, depression, stress and hope in essential hypertensive patients.
    Method
    This study was a semi-experimental study with pretest, post-test and follow-up. Subjects were first screened by using inclusion and exclusion criteria, therefore 39 hypertensive patients were selected who referred to Valiasr Hospital in Rasht city and randomly were divided into experimental and control groups (13 patients in each group). The motivational interviewing (MI) group was treated in 5 sessions and acceptance and commitment therapy (ACT) group was treated in 8 sessions while the control group did not receive any treatment. Research’s tools were stress, anxiety and depression and hope scale that in all three phases were completed by subjects.
    Results
    The data was analyzed by MANCOVA and POST HOC statistical tests showed that ACT and MI, mean of depression, anxiety and stress was significantly lower than control group and also had higher hope. It was also found that ACT, was significantly lower in mean of anxiety and stress than MI group and higher in hope.
    Conclusion
    Based on research’s findings, ACT and MI are effective interventions in essential hypertensive patients.
    Keywords: Acceptance, commitment therapy, motivational interviewing, hypertension, anxiety, depression, stress, hope