فهرست مطالب

روان شناسی بالینی - سال دهم شماره 4 (پیاپی 40، زمستان 1397)

فصلنامه روان شناسی بالینی
سال دهم شماره 4 (پیاپی 40، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سمانه قوش چیان چوب مسجدی، شاهرخ مک وند حسینی*، محمود نجفی، ایماناللهبیگدلی صفحات 1-11
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر عبارت از بررسی تاثیر درمان های مکمل آموزش روانی فردی و آموزش روانی خانوادگی بر بیماران دوقطبی نوع یک تحت درمان روانپزشکی، برای تنظیم شاخص های زیستی لیتیوم و بیلی روبین خون است.
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر عبارت از بررسی تاثیر درمان های مکمل آموزش روانی فردی و آموزش روانی خانوادگی بر بیماران دوقطبی نوع یک تحت درمان روانپزشکی، برای تنظیم شاخص های زیستی لیتیوم و بیلی روبین خون است.
    روش
    پس از وارسی معیارهای ورود و خروج یک نمونه 66 نفری از بیماران دچار اختلال دوقطبی نوع یک با شیوه هدفمند انتخاب شدند. آزمودنی ها به طور تصادفی در سه گروه آموزش روانی فردی، آموزش روانی خانواده و گروه کنترل قرار داده شدند. دو گروه آزمایشی اول آموزش روانی فردی و خانوادگی را دریافت کردند، درحالیکه گروه کنترل ویزیت ساده با مشاور داشتند. سنجش متغیرهای لیتیوم و بیلی روبین با استفاده از کیت های آزمایشگاهی پارس آزمون در سه نوبت پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری انجام شد. داده ها استخراج و با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیری تحلیل شد.
    یافته ها
    تفاوت معناداری برای گروه های تحقیق در ارتباط با سطح لیتیوم گروه ها بدست آمد. گروه آموزش روانی خانواده در پس آزمون به گونه معنادار میانگین بالاتری از گروه کنترل از نظر میزان لیتیوم داشتند، در پیگیری دو ماهه نیز میانگین گروه آموزش روانی خانواده از گروه کنترل در میزان لیتیوم بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    آموزش روانی فردی و خانوادگی می تواند سطح لیتیوم خون بیماران دوقطبی را تنظیم نماید و علایم ناشی از اختلال دوقطبی نوع یک بیماران را در کوتاه مدت و بلند مدت کنترل کند. درمان مکمل آموزش روانی فردی و خانوادگی در کنار درمان روانپزشکی روتین این بیماران توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اختلال دوقطبی، آموزش روانی فردی، آموزش روانی خانواده، لیتیوم، بیلی روبین، روانپزشکی
  • ولیاللهکاشانی*، بهروز گل محمدی، سمانه عطارزاده فدکی صفحات 13-22
    مقدمه
    ترس از افتادن می‎تواند منجر به ناراحتی و کاهش کیفیت زندگی افراد سالمند شود. هدف از پژوهش حاضر آماده سازی نسخه کوتاه مقیاس بین المللی کارآمدی افتادن در سالمندان بود که به منظور سنجش ترس از افتادن طراحی شده است.
    روش
    جهت بررسی اعتبار سازه‎ای، مقیاس کوتاه کارآمدی افتادن، 200 نفر از سالمندان (108 مرد و 92 زن) با سطوح مختلف فعالیت به شکل نمونه گیری در دسترس انتخاب و نسخه کوتاه مقیاس بین المللی کارآمدی افتادن را تکمیل کردند. ابتدا، اعتبار صوری و صحت ترجمه ابزار تایید شد. در ادامه برای تعیین اعتبار سازه ای مقیاس از تحلیل عاملی تاییدی و برای بررسی اعتبار همگرا از همبستگی پیرسون استفاده شد. برای تعیین همسانی ‏درونی مقیاس نیز از ضریب آلفای‏کرونباخ و برای تعیین پایایی زمانی سوالات از ضریب همبستگی درون طبقه‏ای در روش بازآزمایی استفاده شد.
    یافته ها
    مقدار پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ 95/0 و ضریب همبستگی درون طبقه‏ای 87/0 بدست آمد. به منظور بررسی اعتبار سازه‎ای و واگرایی به ترتیب از تحلیل عاملی تاییدی و نسخه اصلی مقیاس بین‎المللی کارآمدی افتادن استفاده شد که نتایج مطالعه نشان دهنده برازندگی مطلوب شاخص‎های (02/0RMSEA= ،1= CFI ،1TLI=) بود.
    نتیجه گیری
    نسخه کوتاه مقیاس بین المللی کارآمدی افتادن می تواند به عنوان ابزاری معتبر و پایا جهت مطالعه و ارزیابی کارآمدی افتادن سالمندان ایرانی استفاده شود.
    کلیدواژگان: کارآمدی افتادن، سالمندان، اعتبار سازه، همسانی درونی، پایایی
  • تورج سپه وند*، فاطمه مرادی صفحات 23-34
    مقدمه
    دواختلال اضطراب فراگیر و اضطراب اجتماعی از اختلالاتی شایع در کودکان و نوجوانان بشمار می روند. پژوهش حاضر با هدف مقایسه نظم دهی هیجان و انعطاف پذیری شناختی در بین نمونه های غیربالینی نوجوانان با علائم اختلال اضطراب فراگیر و اختلال اضطراب اجتماعی انجام شد.
    روش
    با یک طرح علی مقایسه ای از جامعه آماری شامل دانش آموزان متوسطه اول شهرستان خرم آباد دو گروه بر مبنای نمرات برش مقیاس های اضطراب فراگیر و اضطراب اجتماعی و تشخیص روانشناس انتخاب شدند. همه آزمودنی ها از لحاظ نمرات مقیاس های دشواری های تنظیم هیجان و انعطاف پذیری شناختی مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس چند متغیره تفاوت معناداری را در ترکیب خطی متغیرهای وابسته برای دو گروه نشان داد. آزمون های تک متغیری تحلیل واریانس نیز نشان داد که دانش آموزان دارای اضطراب فراگیر مشکلات بیشتری در راهبردهای تنظیم هیجان و دانش آموزان دارای اضطراب اجتماعی مشکلات بیشتری در آگاهی هیجانی، اما در عین حال سطوح بالاتری (مشکلات کمتری) از انعطاف پذیری شناختی (در جایگزین ها) را داشتند. در دیگر متغیرها بین دو گروه تفاوت معناداری نبود.
    نتیجه گیری
    اضطراب فراگیر و اضطراب اجتماعی در نوجوانان در مولفه های مربوط به دشواری های تنظیم هیجان و انعطاف پذیری شناختی متفاوت هستند. بنابراین ملاحظات ارزشیابی، تشخیص، و درمان باید با تاکید بر این تفاوت ها در هر دو اختلال صورت گیرد .
    کلیدواژگان: نوجوانان، اضطراب فراگیر، اضطراب اجتماعی، تنظیم هیجان، انعطاف پذیری شناختی
  • لیلا فوارق، سودابه بساک نژاد*، ایران داودی صفحات 35-44
    مقدمه
    شرم درونی شده، رفتارهای ایمنی بخش و راهبردهای اجتناب شناختی از عوامل موثر در بروز اختلال اضطراب اجتماعی می باشند. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه شرم درونی شده، رفتارهای ایمنی بخش و راهبردهای اجتناب شناختی با ابعاد اضطراب اجتماعی در دانشجویان بود.
    روش
    با یک طرح همبستگی از جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشکده علوم پزشکی آبادان به روش نمونه گیری در دسترس 285 دانشجو(176 مرد و 109 زن) انتخاب شدند و از آنها درخواست شد تا مقیاس شرم درونی شده ، مقیاس رفتارهای ایمنی بخش، مقیاس سبک مقابله اجتناب شناختی و مقیاس سنجش ابعاد اضطراب اجتماعی را پاسخ دهند. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی کانونی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل نشان داد که همبستگی چند متغیره بین متغیر های شرم درونی شده، رفتارهای ایمنی بخش و راهبردهای اجتناب شناختی با ابعاد اضطراب اجتماعی معنادار می باشد. در حدود 84 درصداز واریانس ابعاد اضطراب اجتماعی توسط متغیرهای پیش بین تبیین می شدند.
    نتیجه گیری
    می توان نتیجه گرفت که شرم درونی شده، رفتارهای ایمنی بخش و راهبردهای اجتناب شناختی با ابعاد اضطراب اجتماعی رابطه دارند. مداخلات مرتبط برشرم، رفتارهای ایمنی بخش و راهبردهای اجتناب شناختی می بایست در دانشجویان علوم پزشکی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: شرم درونی شده، رفتارهای ایمنی بخش، راهبردهای اجتناب شناختی، اضطراب اجتماعی، دانشجوی علوم پزشکی
  • مهدی خوریانیان*، عباس بخشی پور رودسری، مجید محمودعلی لو، تورج هاشمی صفحات 45-57
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی روان درمانی انتقال محور بر کنش تاملی و کاهش نشانه شناختی در مراجعان مبتلا به اختلال شخصیت مرزی صورت گرفت.
    روش
    هدف پژوهش، کاربردی و طرح آن نیمه آزمایشی، از نوع A-B-A بود. ازمیان مراجعان دارای اختلال شخصیت مرزی که به بیمارستان ابن سینا شهر مشهد رجوع کردند، 3 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به مدت یک سال تحت روان درمانی انتقال محور قرار گرفتند. داده ها در سه مرحله ی خط پایه، درمان و پیگیری طی 15 ماه، با استفاده از پرسشنامه های کنش تاملی و پرسشنامه صفت اسکیزوئیدی (نسخه ی B) جمع آوری شد. برای تحلیل نتایج از شاخص های تحلیل دیداری، درصد بهبودی، اندازه اثر و تغییر پایا استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در مراحل درمان و پیگیری، نمره ی کلی کنش تاملی، افزایش و نشانه های مرزی، کاهش معنادار داشت. شاخص اطمینان کنش تاملی، افزایش معنادار نشان داد، حال آنکه شاخص عدم اطمینان، تغییر معناداری نداشت. بعلاوه، شاخص های تحلیل بیانگر کاهش معنادار ناامیدی و تکانش گری بودند، منتها این تغییر برای نشانه ی تجزیه و پارانویا مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    روان درمانی انتقال محور می تواند در مدت زمان یک سال موجب افزایش کنش تاملی و تغییرات ساختاری و نشانه شناختی مهم در بیماران مرزی شود. پژوهش های بیشتر درخصوص ابعاد ژرف تر درمان نیاز است.
    کلیدواژگان: روان درمانی انتقال محور، تفکر تاملی، اختلال شخصیت مرزی، روان درمانی پویشی
  • انیس طباطبایی کیش، رخساره بادامی* صفحات 59-68
    مقدمه
    هراس از عمق یکی از مهم ترین موانع در یادگیری شنا است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی حساسیت زدایی منظم بر اضطراب حالتی، هراس از عمق و علاقه به تداوم مشارکت ورزشی در زنان نوآموز شنا بود.
    روش
    با بهره گیری از یک طرح تحقیق نیمه تجربی نمونه ای شامل 30 زن نوآموز شنا (20-30 سال) با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و بطور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایش، 8 جلسه 60 دقیقه ای حساسیت زدایی منظم دریافت کردند، درحالیکه گروه کنترل در طول دوره تمرینات به فعالیت های روزانه خود پرداختند. هر سه ابزار پژوهش: سیاهه اضطراب حالتی مارتنز، پرسش نامه هراس از عمق، و پرسش نامه علاقه به تداوم مشارکت ورزشی بود توسط هر دو گروه در پیش آزمون و پس آزمون تکمیل و داده ها با استفاده از آزمون کواریانس چندمتغیری تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که حساسیت زدایی منظم بطور معنادار با کاهش میانگین نمرات اضطراب حالت و هراس از عمق، و نیز افزایش میانگین علاقه به تداوم مشارکت ورزشی در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل همراه است.
    نتیجه گیری
    حساسیت زدایی منظم تاثیر مثبتی بر زنان نو آموز شنا با هراس از عمق دارد و به آنان توصیه می شود که موجب افزایش علاقه به تداوم مشارکت ورزشی آنان نیز می شود.
    کلیدواژگان: حساسیت زدایی منظم، نوآموز شنا، ورزش زنان، هراس از عمق
  • سعید اکبری زردخانه*، سید حسن طباطبایی صفحات 69-78
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی ویژگی های روان سنجی سیاهه ارزیابی شخصیت در دانشجویان کشور بود.
    روش
    در این پژوهش توصیفی از جامعه پژوهش شامل کلیه دانشجویان شهر تبریز در سال 96-1395 گروه نمونه ای به تعداد 462 دانشجو به صورت خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. به منظور تعیین اعتبار و پایایی گویه ها از روش تحلیل گویه، بررسی اعتبار سازه از روش تحلیل عاملی اکتشافی و نیز تعیین همسانی درونی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل عاملی اکتشافی انجام شده به روش مولفه های اصلی و چرخش واریماکس منجر به استخراج شش مولفه ی تمایلات ضداجتماعی گونه، افسردگی و اضطراب، بی ثباتی خلقی و هیجانی، نشانگان روان پریشی، نشانگان جسمانی سازی و اختلالات مرتبط با فشار روانی شد و ضرایب پایایی این مولفه ها بین 92/0 تا 98/0 به دست آمد. بررسی ضرایب همبستگی بین گویه ها با خرده مقیاس ها نیز نشان داد که این ضرایب بین 34/0 تا 92/0 است.
    نتیجه گیری
    درمجموع می توان نتیجه گرفت که نسخه فارسی سیاهه ارزیابی شخصیت از ویژگی های روان سنجی مطلوبی برخوردار است و می توان از آن به عنوان ابزار ارزیابی مشکلات روان شناختی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سیاهه ارزیابی شخصیت، تحلیل عاملی، اعتبار سازه، دانشجویان
  • بهمن علی مرادی، حمید نجات* صفحات 79-91
    مقدمه
    پژهش حاضر با هدف بررسی نقش نظام های مغزی رفتاری، طرحواره های ناسازگار اولیه و نشانگان پیش از قاعدگی در پیش بینی و تبیین اندوه پس از زایمان انجام شد.
    روش
    مطالعه حاضر جزء طرح های توصیفی- همبستگی می باشد. جمعیت تحقیق شامل تمامی مادران بعد از دوره زایمان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر مشهد در سال 1397 بودند که تشخیص اختلال اندوه پس از زایمان گرفته بودند. کل نمونه 172 نفری با استفاده از نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شد و پرسشنامه نظام های مغزی رفتاری، فرم کوتاه پرسشنامه طرحواره های ناسازگار اولیه یانگ، پرسشنامه نشانگان پیش از قاعدگی و مقیاس افسردگی ادینبرگ را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل رگرسیون گام به گام مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که نظام های بازداری/ فعال ساز رفتاری، نشانگان پیش از قاعدگی و طرحواره های حوزه خودگردانی-عملکرد مختل و حوزه محدودیت مختل همگی با اندوه پس از زایمان رابطه داشتند. نظام بازداری رفتاری، طرحواره خودگردانی و عملکرد مختل، طرحواره محدودیت مختل، و نشانگان پیش از قاعدگی به طور مثبت و نظام فعا ل ساز رفتاری به صورت منفی اندوه پس از زایمان مادران را پیش بینی کردند.
    نتیجه گیری
    در مجموع، نتایج پژوهش حاضر تاییدی است بر این که خلق می تواند تحت تاثیر مستقیم و غیرمستقیم عوامل روانی، زیستی و درون زاد از قیبل طرحواره ها، نظام های مغزی و نشانگان پیش از قاعدگی قرار بگیرد. به همین منظور در مفهوم پردازی، پیش بینی و درمان اختلال اندوه پس از زایمان، لازم است به نقش طرحواره های ناسازگار اولیه، نشانگان پیش از قاعدگی و نظام بازداری رفتاری توجه کرد.
    کلیدواژگان: نظام های مغزی رفتاری، نشانگان پیش از قاعدگی، اندوه پس از زایمان، طرح واره ها
  • حسین مرادی مقدم*، روح الله خادمی صفحات 93-100
    مقدمه
    هدف از این پژوهش بررسی وضعیت مجله روانشناسی بالینی در طی سال های مختلف از زمان انتشار تا زمان جاری بر اساس شاخص های مختلف علم سنجی در قیاس با مجلات مشابه است.
    روش
    در پژوهش حاضر با استفاده از روش علم سنجی و با کمک شاخص های علم سنجی موجود شامل ضریب تاثیر، شاخص فوریت، شاخص Qو مانند آن در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و سامانه رتبه بندی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، داده های مربوط به مجله روانشناسی بالینی دانشگاه سمنان استخراج و مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    شاخص ضریب تاثیر مجله روانشناسی بالینی دانشگاه سمنان از متوسط ضریب تاثیر حوزه علوم انسانی در سال های مورد بررسی بالاتر بوده است. در برخی سال ها نیز ضریب تاثیر مجله از متوسط ضریب تاثیر رشته روانشناسی در سطح کشور نیز بالاتر بوده است. در مورد شاخص Q نیز، مجله روانشناسی بالینی در چارک دوم مجلات رشته قرار دارد. همچنین سابقه چارک اول نیز در سال های مورد بررسی (1393) وجود داشته است. همچنین در شاخص فوریت که به سرعت رشد استناد مقالات دربازه یک سال اشاره دارد نیز مجله روانشناسی بالینی در سال 1395 با کسب شاخص فوریت 139/0 بالاترین میزان را در سال های مورد بررسی به خود اختصاص داده است. نتایج همچنین نشان داد فصلنامه روانشناسی بالینی دانشگاه سمنان نه تنها در بین مجلات دانشگاه سمنان از جایگاه مناسبی برخوردار است بلکه در بین مجلات روانشناسی بالینی کشور نیز این مجله در شاخص ضریب تاثیر از عملکرد بهتری برخوردار بوده و از نظر این شاخص در سال های مختلف روند روبه رشدی را طی کرده است.
    نتیجه گیری
    بهبود شاخص های علم سنجی مجله روانشناسی بالینی دانشگاه سمنان در سال های 1390 تا 1395 نشان از رشد این مجله داشته و بالاترین امتیاز مجله (80 امتیاز) در بین نشریات دانشگاه سمنان و نیز کسب رتبهA در بین مجلات علمی طبق سامانه رتبه بندی نشریات علمی کشور می تواند نقطه قوت این مجله محسوب گردد.
    کلیدواژگان: مجله روانشناسی بالینی سمنان، شاخص های علم سنجی، ضریب تاثیر، شاخص فوریت، چارک (Q)
|
  • S Gooshchian, Choobmasjedi, Sh Makvand Hosseini*, M Najafi, I. Bigdeli Pages 1-11
    Introduction
    This study aims to investigate the impacts of individual and family psychoeducation on bipolar 1 patients to balance the Lithium and Bilirubin biomarkers while in psychiatric routin treatment.
    Method
    After investigating inclusion and exclusion criteria, a sample of 66 bipolar disorder I patients were purposfuly selected. Subjects were divided into three groups randomly: individual- psychoeducation, family- psychoeducation and control group. The first two  experimental groups received individual and family psychoeducation, while the control group had simple visits by a counselor. Lithium and Bilirubin serume levels  were measured using the Pars Azmoon laboratory kits in three phases of pretest, posttest and follow-up. Data were extracted and analyzed by a Multivariate Analysis of Covariance.
    Results
    Results showed a significant difference for the Lithium serum level of research groups. Family psychoeducation group at posttest showed a significant higher average than control group. The family psychoeducation group at 2 months follow up was higher in the serum Lithium level than control group as well.
    Conclusion
    Family psychoeducation  could balance the lithium serum levels, and control the symptoms of bipolar disorder 1 in short and long term. The  adjunct individual and family psychoeducation are recommended to this patients beside their routin psychiatric treatments.
    Keywords: Bipolar Disorder, Individual Psychoeducation, Family Psychoeducation, Lithium, Bilirubin, Psychiatry
  • V.O Kashani*, B Golmohammadi, S. Attarzadeh, Fadaki Pages 13-22
    Introduction
    Fear of falling can lead to discomfort and decreased quality of life in elderly people. The purpose of this study was to prepare a short version of the International Falls Efficacy Scale for older adults, originally designed to measure fear of falling.
    Method
    In this regard and to confirm the construct validity of short version of the international fall efficacy scale, 200 (108 male and 92 female) older adults with different levels activity were selected by available sampling and then completed the questionnaire. Methods of the research include: translation-back method and face validity to confirm accuracy of the scale translation. Confirmatory factor analysis and Pierson’s correlation was used for approving the structural and convergent validity of the scale. Cronbach’s Alpha coefficient was used for internal consistency, and intra-class correlation coefficient under test-retest method was used to study temporal reliability of items and percentile points were used for normalization.
    Results
    The reliability of the questionnaire was obtained using Cronbach's Alpha of 0.95 and the coefficient of inter-class correlation of 0.87. In order to investigate structural validity and convergent, confirmatory factor analysis and the main version of the international scale of respectively were used. The results of the study indicated that the indices were optimal (RMSEA=0.02, CFI=1, TLI =1).
    Conclusion
    The brief Persian version of the scale (FES-I) can be referred as a useful tool to evaluate the fear of falling of Iranian older adults.
    Keywords: Falls efficacy, Elderly, Construct validity, internal consistency, temporal reliability
  • T Sepahvand *, F. Moradi Pages 23-34
    Introduction
    Two disorders of generalized anxiety and social anxiety are among prevalent disorders in the children and adolescents. The present research conducted with the aim of comparing the difficulties in emotion regulation and cognitive flexibility between adolescence with symptoms of generalized anxiety and social anxiety disorders.
    Method
    In an expo-facto design among high school students of Khorramabad city, two groups were selected based on the cut of point scores of generalized anxiety and social anxiety scales, as well as, psychologist diagnosis. All subjects compared by their scores in difficultiy in emotion regulation and cognitive flexibility scales.
    Results
    Results of a Multivariate Analysis of Variance indicated significant difference in the liner composition of dependent variables of two groups. Univariate analysis of variance also indicated that students with generalized anxiety disorder tend to show more difficulty in emotion regulation strategies, while lack of emotional awareness, as well as, higher levels (less difficulties) of cognitive flexibility (in alternatives) was evedent in social anxiety adolescents.  No other significant differences observed between two groups.
    Conclusion
    Generalized anxiety and social anxiety in adolescents were different in terms of difficulties in emotion regulation, and cognitive flexibility. Hence  evaluation, diagnostic and therapeutic consideratin based on these differences for both disorders seems necessary.
    Keywords: Adolescents, generalized anxiety, Social anxiety, emotion regulation, cognitive flexibility
  • L Favaregh, S Bassak, Nejad*, I. Davoudi Pages 35-44
    Introduction
    the purpose of this study was to investigate the relationship between Internalized Shame, Safety Behaviors and Cognitive Avoidance Strategies with Multidimensional Social Anxiety in students of medical science faculty.
    Method
    By a correlational design among statistical population including all students of Abadan medical science faculty, a total sample of 285 students (176 female and 109 male) were selected by available sampling method, and asked to complete 4 instruments of 1- Internalized Shame scale, 2- Subtle Avoidance and Safety Behaviors Inventory,3- Cognitive Avoidance Coping Style scale and 4- Multidimensional Assessment of Social Anxiety Inventory. Data was analyzed by a Canonical Correlation method.
    Results
    The final results showed significant  canonical correlation betweenshame, safety behaviors and cognitive avoidance strategies with social anxiety. About 84 percent of variance components of social anxiety dimensions was explained by predictor variables.
    Conclusion
    It was concluded that internalized shame, safety behaviors and cognitive avoidance strategies are associated to social anxiety dimensions. Relavant interventions on shame, safety behaviors and cognitive avoidance strategies in students of medical science is recommended.
    Keywords: internalized shame, safety behaviors, cognitive avoidance strategies, Social anxiety, medical science student
  • M Khorianian*, A Bakhshipour, Roudsari, M Mahmoud, Alilou, T. Hashemi Pages 45-57
    Introduction
    The present study aims to determine the effectiveness of a transference-focused psychotherapy (TFP) on reflective functioning (RF) and symptomatic reduction in clients with Borderline Personality Disorder(BPD).
    Method
    This applied research was a semi-experimental, single-subject A-B-A design. Among the clients with BPD who referred to Ibn-e-Sina Hospital in Mashhad, 3 persons, were selected by purposeful sampling, and were subjected to TFP for one year. Data were collected using (RFQ) and Borderline Personality Questionnaire (STB) in three stages of baseline, treatment and follow-up in 15 months.
    Results
    The findings revealed significantly increased  RF total scores and decreased BPD symptoms in the treatment and follow-up stages. Reflective function of certainty has been significantly increased whereas no change detected for uncertainty. Further, a significant reduction in hopelessness and impulsivity observed, but this changes was not evident in paranoia and dissociation symptoms.
    Conclusion
    The one year TFP treatment could effectively increase the reflective functioning and create important structural and symptomatic changes in the BPD patients. Future research is required for deeper understanding of the treatment dimensions.
    Keywords: transference-focused psychotherapy, reflective function, borderline personality disorder, dynamic psychotherapy
  • A Tabatabai Kish, R Badami* Pages 59-68
    Introduction
    Fear of depth is one of the most important barriers to swimming learning. The purpose of this study was to investigate effect of a systematic desensitization on state anxiety, fear of depth, and interest in continuing to sport participation in female swimming beginners.
    Method
    By a semi-experimental research design with pre-test post-test and control group a total sample of 30 female swimming beginners (20-30 year-old) were selected through purposeful sampling method and were randomly divided into experimental and control groups. The experimental group received regular desensitization for eight 60-minute sessions, whereas the control group involved in daily activities during the training period. Three instrument of the study: State Anxiety Inventory, Fear-of-depth Questionnaire, and Interest in Continuing Sports Participation Questionnaire completed in the Pre-test and post-test by both groups and data were analyzed using an Analysis of Co-variance test.
    Results
    The findings showed that regular desensitization significantly reduced means of state anxiety and fear of depth and promoted interest in the continuing sports participation in experimental group than control.
    Conclusion
    The systematic desensitization have positive impact on female swimming beginners with fear of depth and is recommended to them which increase their interest in continuing sports participation as well.
    Keywords: systematic desensitization, swimming beginners, womem sport, fear of depth
  • S Akbari, Zardkhaneh*, S.H. Tabatabaee Pages 69-78
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate psychometric properties of a persian Personality Assessment Inventory (PAI) in the Iranian colledge student's population.
    Method
    In this descriptive research among all students of Tabriz universities in 2017 a sample group including 462 college students was selected by a multi-stage cluster sampling method. The validity and reliability of the inventory items, validity of the structure, and internal consistency estimated by item analysis, exploratory factor analysis, and  Cronbach's alpha coefficient methods.
    Results
    The exploratory factor analysis performed by the main components and varimax rotation showed that 6 components including antisocial tendency, depression and anxiety, mood and emotional instability, psychosis syndrome, psycho-somatic syndrome and stress related problem, have the most simple structure and the coefficients of validity of these components estimated between 0.92 and 0.98. The correlation coefficients between the subscales also showed that these coefficients were between 0.34 and 0.92.
    Conclusion
    Based on this finding, preliminary Persian version of PAI has adequate psychometric properties and it can be used as a valid psychological assessment tool.
    Keywords: Personality Assessment Inventory, factor analysis, Construct validity, college student
  • B Alimoradi, Hamid Nejat * Pages 79-91
    Introduction
    The present study aimed to investigate brain-behavioral systems, early maladaptive schemas and premenstrual syndrome as predictors of postpartum blues.
    Method
    The present study was a descriptive correlational research. Study population included all referred females who diagnosed as mothers with postpartum depression in health centers of Mashahd city during 2018. A total sample of 172 mothers with postpartum depression selected with Multi-stage cluster sampling method. The participants completed brain behavioral systems Scale, Early maladaptive Schema Scale, Edinburgh Postpartum Depression Scale, and Premenstrual Syndrome Scale. Collected data were analyzed by a stepwise regression model.
    Results
    The results showed that inhibition/activation behavioral systems, premenstrual syndrome, impaired autonomy and performance schemas and impaired limits schemas were all related to postpartum Blues. The behavioral inhibition system, impaired autonomy and performance schemas, impaired limits schemas  and premenstrual syndrome positively predicted postpartum Blues and the behavioral activation system negatively predicted postpartum Blues.
    Conclusion
    Overall, the results of the study confirm that mood, are directly or indirectly influenced by psychological, endogenous and biological factors such as brain behavioral system, schema, premenstrual syndrome. In order to conceptualization, prediction and treatment postpartum blues disorder, we need to consider the role of early maladaptive schema, premenstrual syndromes and behavioral inhibition system.
    Keywords: Brain Behavioral System, Schema, Premenstrual Syndrome, Postpartum Blues
  • H Moradimoghadam*, R. Khademi Pages 93-100
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate the status of different scientometrics indexes for evaluating and monitoring the Journal of Clinical Psychology (JCP) compared to similar journals in different years from the first time of the publication to the current time based on the data from the journals assessment databases.
    Method
    In this study, using the scientometrics method and with the help of the scientometrics indices available via Islamic World Science Citation Database (ISC) and the Scientific Journal Ranking System of Ministry of Science, Research and Technology the data of the Journal of Clinical Psychology of Semnan University were extracted and analyzed.
    Results
    Impact Factor (IF) of the Journal of Clinical Psychology of Semnan University was higher than the average impact factor of the field of human sciences in all studied years. In some years, the IF of the journal has been higher than the average of the IF of the psychology field. In term of the Q index, The JCP is in the second quarter of the journals of the field.  There has also been a history of the first quartet in the years studied (2014), which indicates the importance of this journal among the journals. This is in a situation that some of the journals in the field of psychology lacked the Q index. Also in the immediately index, which refers to the rapid growth of citations within a year, the JCP with the immediately index of 0.139 in 2016 has had the most of this index during the years of the study.  The results also showed that the JCP has not only a good position among the journals of Semnan University, but also among the journals of clinical psychology of Iran in the IF comparing with other journals has been better performance and the index has grown steadily over the years.
    Conclusion
    Improvement of scientometrics indexes of the Journal of Clinical Psychology of Semnan University during 2011-2016 showed the growth of this journal. The highest score of the journal (80 points) among the Semnan University journals and also ranked A among academic journals according to the Scientific Journal Ranking System of Ministry of Science, Research and Technology can be considered as the strength of this journal.
    Keywords: Semnan Clinical Psychology Journal, Scientometrics Indicators, Impact Factor, Quartile