فهرست مطالب

فصلنامه سنجش از دور و GIS ایران
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 15، پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/07/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علیرضا صفدری نژاد، محمد جواد ولدان زوج، مهدی مختارزاده صفحه 1
    در این مقاله با ارائه روش جدیدی در مدل سازی هندسی تصاویر ماهواره ای، از چندجمله ای های دوبعدی به منظور تعیین موقعیت سه بعدی در تصاویر ماهواره ای استریو استفاده شده است. در این مدل سازی، چند جمله ای های دوبعدی نقش برقراری ارتباط بین فضای زمین و تصویر را ندارند و در روند مدل سازی به عنوان پارامترهای اضافی در معادله شرط هم خطی در نظر گرفته شده اند. معادله شرط هم خطی به کاررفته در این مدل سازی نیز با مدل پارامترهای مداری است، و پارامترهای موجود در این مدل با استفاده از اطلاعات افمریز ماهواره تعیین می شوند و به صورت مقادیری ثابت در روند مدل سازی قرار می گیرند. در این مدل سازی ضرایب چندجمله ای تنها مجهول های مدل سازی اند و ضرایب مذکور به کمک نقاط کنترل زمینی در دستگاه معادلات خطی تعیین می شوند. مزایای عمده این مدل سازی عبارت اند از: کاهش پیچیدگی های اجرایی مربوط به استفاده از مدل های فیزیکی، سهولت پیاده سازی، امکان استفاده در تصاویر خام و تصاویری با سطوح پایین تصحیحات هندسی، امکان استفاده حداکثری از داده های کمکی ماهواره و همچنین خطی بودن دستگاه معادلات در پروسه تقاطع فضایی. آزمون مدل پیشنهادی در مجموعه داده های مختلف، حاکی از توان بالای این مدل سازی در تامین دقت های مطلوب در تعیین موقعیت سه بعدی از تصاویر ماهواره ای استریو است.
    کلیدواژگان: چندجمله ای های دوبعدی، مدل پارامترهای مداری، پارامترهای اضافی، داده افمریز، تصحیح هندسی
  • حسین آقابابایی، جلال امینی صفحه 15
    آشکارسازی لبه ها از نکته های مهم مورد استفاده در سنجش از دور است. بسیاری از الگوریتم های کلاسیک آشکارسازی لبه که عملکرد مناسبی را بر روی تصاویر اپتیکی ارائه کرده اند، فاقد توان تشخیص لبه در تصاویر رادار با وزنه ترکیبی (SAR) اند. در این مقاله الگوریتمی برمبنای آنالیز فرکتالی و منطق فازی به منظور آشکارسازی لبه ها در تصاویر SAR پیشنهاد می شود. از جنبه نظری، چون سیگنال دریافت شده در سیستم SAR به عنوان پدیده ای آشوبی شناخته می شود، دارای قابلیت مدل سازی در سیستم های دینامیکی آشوبی است. پدیده های آشوبی در سیستم های دینامیکی می توانند با بعد فرکتالی توصیف گردند، که در هندسه فرکتالی به منظور توصیف پیچیدگی هندسی پدیده ها تعریف می شود و روش های مختلفی برای محاسبه آن وجود دارد. در این مقاله بعد فرکتالی براساس مفاهیم آنالیز موجک و حرکت نسبی براون تعیین شده است. بعد فرکتالی به دو روش سراسری و محلی تعیین می شود که در حالت محلی، موضوع مهم انتخاب پارامترهای روش مورد نظر مانند اندازه پنجره محرک است. استفاده از پنجره های متفاوت دربردارنده نتایج متفاوتی نیز هست. بر این اساس، به منظور دستیابی به نتایج مطلوب تر، اندازه بهینه پنجره محرک با استفاده از منطق فازی محاسبه شده است. نتایج الگوریتم پیشنهادی بر روی تصاویر سنجنده ALOS-PALSAR با روش های کلاسیکی چون فیلتر کنی مقایسه و ارزیابی شده است. مقایسه نتایج نشان می دهد که الگوریتم فرکتال فازی به مراتب کمتر از روش های کلاسیک به نویز لکه ای حساس است و نتایج رضایت بخشی را ارائه کرده، به گونه ای که دقت الگوریتم پیشنهادی برابر با 21/74 درصد بوده است. این مقدار در مقایسه با دقت 44/29 درصد برای فیلترکنی نشان از کارایی الگوریتم ارائه شده دارد. همچنین نشان داده شده است که تعیین بعد فرکتالی با استفاده از منطق فازی، بیشتر و دقیق تر از تعیین آن با پنجره های دارای اندازه ثابت، باعث آشکارسازی لبه ها می شود.
    کلیدواژگان: آشکارسازی لبه، بعد فرکتالی، تصاویر SAR، الگوریتم فرکتال، فازی
  • مهسا امینی طره، علی اصغر آل شیخ، محمد ابراهیم پورعزیزی صفحه 29
    امروزه پدیده هایی چون سیل و زمین لرزه و رانش زمین از مهم ترین عوامل طبیعی ویرانی در سراسر جهان به شمار می روند. به منظور کاهش موثر چنین خطرهایی و همچنین بالا بردن آگاهی در این زمینه، تصمیم گیری بهتر و برنامه ریزی متناسب با ویژگی های منطقه ای، و طراحی و ایجاد سیستم های مدیریت محیط زیست ضروری به نظر می رسد. شیوه های امروزین جمع آوری داده ها، پیشرفت فناوری های رایانه ای و گستردگی و فراگیر شدن وب، زیرساخت مناسبی را به منظور ایجاد سیستم های مدیریت محیط زیست توزیع یافته فراهم ساخته است، که پردازش و تحلیل تمام عیار محیط زیست را تسهیل می کند. یکی از چالش های پیش رو در ایجاد و توسعه این سیستم ها، مدیریت حجم بالای داده های مکانی ناهمگون و فقدان قابلیت های پردازش مکانی تعامل پذیر در کاربردهای مدل سازی و تحلیل محیطی است. در این پژوهش، روش پیاده سازی جدیدی به منظور رفع مشکلات مربوط به پردازش توزیع یافته و تعامل پذیری سرویس های پردازش مکانی در قالب معماری سرویس گرا ارائه می گردد. بدین منظور، یک برنامه کاربردی سرویس گرای استاندارد به نام تحلیلگر حساسیت رانش زمین، برای تولید و انتشار نقشه های حساسیت رانش زمین مطابق با نیاز کاربر ایجاد شده است. فناوری وب سرویس و دستورالعمل استاندارد OGC WPS (Open Geospatial Consortium Web Processing Service) برای پیاده سازی مولفه های مورد نیاز در سمت سرویس دهنده به کار گرفته شده اند. به علاوه، از Google Maps API (Application Programming Interface) و فناوری های سرویس گیرنده وب نیز به منظور فراهم ساختن واسط کاربری تعامل پذیر و پویا استفاده شده است. ارزیابی سیستم نمونه نشان می دهد که معماری ارائه شده می تواند قابلیت استفاده مجدد و کارایی سرویس های مکانی توزیع یافته در زنجیره سرویس را بهبود بخشد و مدل سازی محیط را در کاربردهای گوناگون تسهیل کند. به علاوه، نتایج این تحقیق مشخص می سازند که استفاده توام از فناوری وب سرویس و چارچوب OGC، سرویس های تعامل پذیر و استانداردی را فراهم می کند که دسترسی و پردازش و نمایش داده های مکانی را به منظور برنامه ریزی و یا تصمیم گیری در موارد اضطراری آسان می سازد.
    کلیدواژگان: تعامل پذیری، معماری سرویس گرا، WPS نقشه حساسیت رانش زمین
  • زهرا حجازی زاده، بهلول علیجانی، پرویز ضیاییان، مصطفی کریمی، سمیه رفعتی * صفحه 49

    دستیابی به پراکنش فضایی دقیق بارش ماهانه و ارزیابی شبیه سازی مدل های منطقه ای برای علوم محیطی به ویژه اقلیم شناسی اهمیت فراوان دارد. با توجه به تغییرپذیری زمانی و فضایی زیاد بارش و تراکم محدود ایستگاه های اندازه گیری، پیشرفت ها در زمینه تخمین بارش با استفاده از تصاویر ماهواره ای بسیار بااهمیت جلوه می کند. در این زمینه چندین پروژه در سطح بین المللی در دست انجام است و تولیدات آنها در دسترس پژوهشگران قرار دارد. داده های بارش ماهانه 43B3 (محصول TRMM) نمونه ای از آن است که در این مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفته است. در مطالعه حاضر دقت مجموع بارش ماهانه و سالانه 43B3 (در طول سال های 2001 تا 2003) با استفاده از داده های ایستگاه های سینوپتیک و کلیماتولوژی سازمان هواشناسی بررسی شده اند. نتایج به طور متوسط بیش برآوردی برای بارش های اندک، و کم برآوردی برای بارش های زیاد را نشان می دهد. میزان دقت این داده ها برای مقادیر بارش کمتر از میانگین چندان نیست. با این حال، ارتباطی بین میزان دقت با ویژگی حرارتی و رطوبتی ماه ها مشاهده نمی شود. همچنین میزان دقت این داده ها، در سطح ایران متفاوت است، به طوری که در جنوب رشته کوه البرز و نواحی مرکزی و تا اندازه ای در نواحی شرقی ایران، دقت مناسبی ندارند. اما در نواحی غربی و جنوب کشور، دقت آنها را می توان مناسب برشمرد. از آنجا که داده های 43B3 در قیاس با برآوردهای حاصل از تکنیک درون یابی کریجینگ دقت کمتری دارد، کاربرد آنها برای مقاصد عملی در ایران پیشنهاد نمی شود.

    کلیدواژگان: پراکنش فضایی بارش، بارش ماهانه 43B3، TRMM، تکنیک درون یابی کریجینگ
  • یعقوب یزدانی مقدم، علی اکبر نظری سامانی، هدی قاسمیه، سیدجواد ساداتی نژاد* صفحه 65

    مهار سیلاب و استفاده بهینه از آن و تغذیه مصنوعی آبخوان ها از مهم ترین اهداف مورد نظر در سامانه های پخش سیلاب در مناطق خشک و نیمه خشک است. هدف از انجام این مطالعه نیز انتخاب بهترین مکان های پخش سیلاب در دشت کاشان با استفاده از تکنیک تصمیم گیری چندمعیاره و روش تحلیل سلسله مراتبی است. برای انجام این مطالعه ابتدا این 8 پارامتر به منظور مکان یابی عرضه های مناسب پخش سیلاب انتخاب شدند: شیب زمین، کاربری اراضی، حجم رواناب، واحدهای کواترنر، ضخامت ناحیه غیراشباع آبرفت، ضریب نفوذپذیری، ضریب ذخیره و کیفیت شیمیایی آب زیرزمینی. سپس با بهره گیری از سیستم اطلاعات جغرافیایی، نقشه های مربوط به هر کدام از پارامترها تهیه شدند. در مرحله بعد، با استفاده از روش AHP، اهمیت عوامل مختلف در مکان یابی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از بررسی وزن نسبی معیارها نشان داد که فاکتور حجم رواناب با دارا بودن وزنی معادل 37 درصد مهم ترین عامل به شمار می آید. پارامترهایی چون واحدهای کواترنر، شیب، ضخامت غیراشباع لایه آبخوان، نفوذپذیری، ضریب ذخیره، کیفیت آب و کاربری اراضی به ترتیب با وزن های نسبی 23/0، 16/0.، 094/0، 061/0، 039/0، 025/0، 018/0 اولویت های دوم تا هشتم را دارند. سرانجام نیز با توجه به نقشه پهنه بندی نهایی پخش سیلاب، سه اولویت برای مکان های آن در دشت کاشان تعیین شد. نتایج حاصل از بررسی آنالیز حساسیت با استفاده از روش های عملکرد و دینامیک نشان داد که در دامنه (10-) تا (10+) درصد تغییرپذیری در وزن معیارها، تغییرات چندان محسوسی در اولویت معیارها و زیرمعیارها رخ نداده است و حساسیت پذیری ها زیاد نیست. به بیان دیگر، با تغییرپذیری مذکور می توان گفت که تغییرپذیری در اولویت مکان های نهایی رخ نداده است، این یافته حاکی از اهمیت معیار رواناب با توجه به دامنه ذکر شده، در مقایسه با دیگر معیارها در انتخاب مکان های مناسب پخش سیلاب در دشت کاشان است؛ و بعد از آن معیارهای واحدهای کواترنر و شیب نقش تعیین کننده ای در این زمینه دارند.

    کلیدواژگان: پخش سیلاب، GIS، AHP، دشت کاشان، تحلیل حساسیت
  • عبدالله سیف، بابک ابراهیمی صفحه 81
    هدف اصلی این پژوهش بررسی دقت و صحت ویرایش اول و دوم مدل های رقومی ارتفاعی استخراجی از ماهواره آستر (GDME1، 2009; GDEM2، 2011) با دقت تفکیک مکانی 30 متر و مقایسه آن با مدل رقومی SRTM (تفکیک مکانی 90 متر) و مدل رقومی تهیه شده به وسیله سازمان نقشه برداری کشور (تفکیک مکانی 10 متر) است. به این منظور سه نوار مطالعاتی که دربرگیرنده نواحی ای از کشور با خصوصیات ژئومورفولوژی مختلف اند انتخاب شدند و مدل های مذکور در این سه نوار مورد بررسی قرار گرفتند. پس از حذف محدوده دریاچه ها، هر سه لایه به روش موسوم به کوبیک به مدل های رقومی با دقت مکانی یک آرک ثانیه تبدیل شده اند. همچنین لایه های تفاضلی بین مدل های رقومی مختلف محاسبه گردید و توزیع خطا در گستره محدوده های مطالعاتی در مدل های مختلف به صورت دو به دو بررسی شد. با استفاده از دیاگرام پراکندگی بین مدل های رقومی مختلف و بررسی ابر پراکنش آنها، به مطالعه نوع و میزان خطاهای مختلف پرداخته شد. برای مقایسه بصری بهتر، مدل سایه روشن ارتفاعی سه بعدی و نیمرخ های توپوگرافی در امتداد خطاهای شناسایی شده برای هر سه مدل رقومی ترسیم گردید. نتایج این تحقیق نشان داده است که مدل 1GDEM دارای خطاهای عمده ای در مقایسه با مدل SRTM است که بیشتر از ماهیت و نحوه تهیه این مدل ناشی می شود. نتایج حاکی از انواع ناهنجاری ها همچون خطای پله ای، ناهنجاری های حفره ای، برامدگی و برآمدگی های حفره دار است که در مرز بین زون های دو استاک مختلف ایجاد شده اند. دامنه خطای این ناهنجاری ها از چند ده متر تا بیش از 300 متر مشاهده می شود. نتایج این پژوهش در عین حال نشان داد که میانگین خطای مدل 1GDEM در حدود 8/4 متر با انحراف استاندارد 8/13 متر، و در سطح اطمینان 95 درصد دامنه تغییرات آن بین 9/31 و 3/22- متر است. بررسی مدل رقومی 2GDEM نشان از بهبود جدی کیفیت این مدل در قیاس با ویرایش قبلی دارد. در مدل 2GDEM بسیاری از خطاهای ویرایش نخست حذف شده و میانگین خطای آن کمتر از 3 متر با انحراف استاندارد 1/9 متر است که در سطح اطمینان 95 درصد دامنه تغییرات آن بین 8/14 و 8/20- متر خواهد بود. بررسی مدل رقومی SRTM نشان داده است که میانگین خطای آن کمتر از 2 متر با انحراف استاندارد 7/8 متر، و در سطح اطمینان 95 درصد دامنه تغییرات میانگین بین 1/19 و 1/15- متر است. نتایج نشان می دهد مدل 1GDEM به رغم آنکه با تفکیک مکانی 30 متر منتشر شده است، عملا فاقد جزئیات مدل رقومی ارتفاعی 30 متری است و کاربرد آن محدودیت های عمده ای دارد. همچنین مدل 2GDEM با توجه به رفع بسیاری از مشکلات ویرایش نخست دقت مناسبی در مقایسه با SRTM و NIDEM دارد و صرف نظر از خطاهای با دامنه کوتاه (نویز) این مدل در صورت اطمینان از نبود خطاهای محلی می تواند به عنوان مدل رقومی ارتفاعی سی متری به کار رود.
    کلیدواژگان: SRTM، NIDEM، 2GDEM، 1GDEM، مدل رقومی ارتفاعی، ناهنجاری
  • عادل سپهری، ملوک رویان صفحه 99
    مدت هاست که در مطالعه پوشش گیاهی، سنجش از دور به کار می رود. به رغم بهبود توان تفکیک مکانی تصاویر سنجش از دور، این تصاویر قابلیت کافی برای تخمین برخی از متغیرهای لکه های گیاهی (با سایز کوچک تر از 1 مترمربع) را ندارند. برای شناسایی گونه های گیاهی، تعیین درصد تاج پوشش و اندازه لکه های گیاهی به تصاویر ماهواره ای با توان تفکیک بالاتر نیاز است. این مطالعه به منظور تخمین سطح لکه های گیاهی در تصاویر به دست آمده از دوربین رقومی مستقر بر بالون در ارتفاعات مختلف پرواز (از 5 تا 130 متر) و مقایسه آن با نمونه برداری زمینی سطح لکه های گیاهی گونه غالب (گیاه بوته شور یا Halocnemum strobilaceum) در منطقه دشتی اینچه برون انجام گرفته است. نتایج آزمون های تجزیه واریانس و رگرسیون نشان داد که بین مقایسه برآورد سطح لکه های گیاهی بر روی تصویر و سطح لکه های گیاهی اندازه گیری شده از طریق نمونه برداری زمینی، اختلاف معنی داری به چشم نمی خورد. با افزایش ارتفاع پرواز، این اختلاف افزایش می یابد اما بین سطح لکه برآورد شده بر روی تصویر و بر روی زمین، همبستگی قوی و معنی دار در تمام ارتفاعات پرواز وجود دارد. بنابراین می توان سطح لکه های گیاهی را از طریق معادله رگرسیون با ضریب تبیین () بالاتر از 73 درصد محاسبه کرد.
    کلیدواژگان: مراتع شورروی، دوربین رقومی، تصویربرداری هوایی با بالون، ارتفاع پرواز
|
  • Safdarinezhad A., Valadan Zouj M.J., Mokhtarzade M Page 1
    This paper proposes a new approach for geometrical modeling of satellite imagery which uses 2D-polynomials for 3D point determination from satellite stereo images. In this model, 2D polynomials are considered as additional parameters in colinearity equation, instead of considering as models for relating between the ground and space images. Orbital parameters model are used as fundamental colinearity equations in this modeling. Essential parameters in the orbital parameters model are determined from satellite ephemeris data and they are considered as fixed parameters in the modeling. In this model, polynomial coefficients are the only unknown parameters which are determined from GCPs in a linear equations set. The major advantages of this model are: Decreasing the performance complexities in using orbital parameters model, ease of implementation, applicability on raw geometrically corrected images, and possibility of using maximum capacity of satellite auxiliary data, and linearity of equations in space intersection procedure. Implementation of this model on different datasets shows high potentiality of the mentioned approach for 3D point determinations from satellite stereo images.
    Keywords: 2D, Polynomials, Orbital Parameters Model, Additional Parameters, Ephemeris Data, Geometric Correction
  • Aghababaee H., Amini J Page 15
    Edge detection plays an important role in remote sensing affiliations. Most of the classical edge detection methods lack the ability of detecting the edge of synthetic aperture radar (SAR) images properly. However، they have got promising results in optical remote sensed images. This paper proposes an algorithm-called fractal-fuzzy- based on the fractal geometry and fuzzy logic for edge detection in SAR images. Theoretically، SAR signals can characterize as chaotic phenomena. Accordingly، the SAR signal usually can be modeled by a dynamic chaotic system and characterized by its fractal dimension. There are several methods for estimating the fractal dimension. In this article، fractal dimension is computed using the wavelet multi-resolution analysis based on the concept of fractional Brownian motion (fBm). Fractal dimension of remote sensed images can be determined in global and local ways. In the local method، an important issue is the determination of the method’s parameters، like sizes of windows Different window sizes lead to different fractal dimensions. Accordingly، for achieving the appropriate result، the optimum window size is computed by the fuzzy logic. The results of the proposed method on ALOS-PALSAR image are compared with the results of classical methods like canny operator. The results showed less sensitivity of the proposed method to the speckle effect. Comparison of the accuracy between the proposed method (%74. 21) and classical canny operator (%29. 44) proves efficiency of the fractal-fuzzy algorithm. Although it is proven that the computing fractal dimension with the fuzzy logic instead of the fix window size، will result in a more accurate edge map using the proposed method.
    Keywords: Edge detection, Fractal dimension, Fractal, Fuzzy algorithm, SAR image
  • Amini Tareh M., Alesheikh A.A., Poorazizi M.E Page 29
    Nowadays، geologic hazards are mainly considered as natural sources of devastation around the world. For effective reduction of such hazards and enhancement of situation awareness as well as better decision making for urban planning and soon، the environmental management systems should be designed and implemented. Recent developments in Information and Communication Technologies (ICT) have provided the fundamental infrastructure for building loosely coupled، distributed environmental management systems to support comprehensive environmental modeling. One of the main technical challenges in developing such GIS based systems is integrating large amounts of distributed geospatial resources (data and services) which are non-compliant to standards. This paper proposes a Service Oriented Architecture (SOA) as an efficient solution for the mentioned problem. It provides a novel implementation strategy that addresses the issues of distributed processing and service interoperability for environmental models. In this research، the authors have designed and developed a standards-based، service oriented application called Landslide Susceptibility Analyzer to generate landslide susceptibility map based on users’ preferences. Web services technology and OGC (Open Geospatial Consortium) and WPS (Web Processing Service) standard specification have been used to implement the required components of the geoprocessing engine. Google Maps API and Web client technologies have been used at the client-side to provide interactive user interface، too. The evaluation of prototype system proved that the proposed architecture can improve integrating of distributed geospatial services، both in terms of reusability and performance، in environmental modeling applications. The conclusions have also showed that coupling the Web services technology with OGC framework provides standards-based، interoperable services facilitating access، processing، and visualization of geospatial data to support effective decision making either in case of an emergency or in advance planning.
    Keywords: Spatial Interoperability, Service, Oriented Architecture, WPS, Landslide Susceptibility Map
  • Hejazizadeh Z., Alijani B., Zeaiean P., Karimi M., Rafati S Page 49

    It is important to achieve accurate monthly precipitation field for climatology and evaluation simulated result of regional models. Because of high temporal and spatial precipitation variability، as well as limited rain gauges، improvements in precipitation estimates using satellite images is critical. Some projects have initiated in this purpose and many products have been produced. Monthly 3B43 product of TRMM project is one of them that have been evaluated in this paper. Precision of monthly and annually 3B43 product have been evaluated during 2001-2003 using Weather Organization synoptic and climatology station data. Result showed that usually values less than average have been overestimated and values more than average have been underestimated. Also precision of values less than average is lower. Nevertheless there has seen no correlation between precision of this product with thermal and humidity characteristics of mounts. Besides، precision amount is various in different zones of Iran، so that in South of Alborz mountain range، central and somewhat Eastern regions of Iran it is incredible; while in Western and Southern regions it is credible. Because precision of 3B43 product is lower than precision of Kriging interpolation technique estimates، thus utilize of this product is not recommended.

    Keywords: Spatial distribution, TRMM, 3B43, Kriging interpolation technique
  • Yazdani Moghadam Y., Sadati Nejad S.J., Nazari Samani A.A., Ghasemieh H Page 65

    Flood control and optimal use of it, and artificial recharge of aquifers are among the most important issues, and usage of water spreading in arid and semi-arid regions is considered. The aim of this study is selecting the most appropriate location for water spreading in Kashan, using multi-criteria decision making techniques and hierarchical analysis process. In this plain the parameters such as slope, land use, runoff volume, quaternary units, thickness of Vadose zone, permeability coefficient, storage coefficient and chemical quality of groundwater have been selected in order to determine suitable areas for flood spreading. Then Using GIS, a map prepared has been for each parameter. In next step, by AHP method, the importance of various factors in the location has been evaluated. Results of the weight of evaluation criteria indicated that the factor of runoff volume with a weight equal to 37% was the most important factor; and then in sequence: Quaternary units, slope, Thickness of Vadose of aquifer layer, permeability coefficient, storage coefficient, water quality and landuse, respectively with relative weights of 0.23, 0.16, 0.094, 0.061, 0.039, 0.025 and 0.018. Finally According to zoning map of flood spreading, three priorities for flood spreading area were determined in Kashan plain. The results of the sensitivity analysis showed that using performance and dynamic range between minus 10 to 10 percent of the variation in weight criteria Change significantly in the priorities of the criteria and sub-criteria has not happened and is not a lot of sensitivity. In other words, variability is not so important in this required. These findings indicated that the runoff criterion care now according to the mentioned ranges of others in selecting a suitable location. Furthermore, Quaternary units and slope suitable places are among decisive ones.

    Keywords: Flood spreading, AHP, GIS, Kashan plain, Sensitivity analysis
  • Seif A., Ebrahimi B Page 81
    The main goal of the study is evaluation of accuracy and precision of both versions of global digital elevation model (GDEM1, 2009; GDEM2, 20119) with 30m ground resolution and comparison of it with SRTM model (with 90 m resolution) and DEM produced by National Cartographic Center of Iran (or NIDEM with 10 m resolution). In order to achieve the goals mentioned, three different strips with various geomorphic characteristics have been selected and studied. After inland waters omission, all three models are resampled to models with one arc seconds resolution. In addition, differential layers of various DEM have been calculated and the distribution of errors in each strip has been investigated. Various types of errors and their spatial distributions in models are distinguished using scatter diagrams and scatter clouds. For visualizing of DEM's error, Hill shade models and topographic profile along selected errors has been prepared for all models. The results of the study showed that GDEM1 leads to significant error's respect to SRTM, which is related to the method of production. The results also showed that various types of anomalies such as "Step-anomalies", "Pit-anomalies", "Bump-anomalies" and "Pit-in-Bump anomalies" are clearly related to the stack number boundaries. The error ranges of the mentioned anomalies are from ten meters to more than 300. The mean of error in GDEM1 is 4.8 m with standard deviations equal to 13.8 m which its range in 95% confidence is between -22.3 to 31.9 m. Analysis of GDEM2 showed a significant improvement in quality of model respect to previous version. The mean of error in GDEM2 is less than of 3 m with standard deviations equal to 9.1 m which its range in 95% confidence is between -20.8 to 14.8 m. In comparison, the mean of error in SRTM is 2.0 m with standard deviations equal to 8.7 m which its range in 95% confidence is between -15.1 to 19.1 m. Moreover, the study showed GDEM1 was not as sharp as a standard 30 m resolution DEM and appeared to contain fewer spatial details. On the other hand, most of the errors in GDEM2 have been omitted and revealed an acceptable accuracy
  • Sepehry A., Royan M Page 99
    It is a long time that remotely sensed imageries are being used in studying vegetation. Despite fantastic improvement in spatial resolution of remotely sensed images، they are still far beyond the needed resolution for estimating some vegetation parameters of small patches (> 1 m2). For identifying plants species، determining its canopy cover percentage and its size، and images with higher spatial resolution are needed. This study has been done for estimating vegetation patch sizes in images acquired by digital cameras mounted on tittered balloons، in different flight heights and compares it with field estimated size of patches of Halocnemum Strobilaceum in Inche Broon plain rangelands. The results of ANOVA and Regression Analysis showed that there was no significant difference between estimated vegetation patch sizes acquired from images and from ground measurements. This difference increases by increasing flight height. However، between ground-base and image-based estimates there are strong and significant relations. There fore، it is possible to estimate the size of vegetation patches from the acquired regression equation with a high R2> 0. 73 for all flight. Results also showed that using a camera with higher spatial resolution may bring about higher discriminate ability of vegetation patches، even from images of above 130 flight height.
    Keywords: Salt, affected rangelands, Digital camera, Aerial photography with balloon, Height flight