فهرست مطالب

فصلنامه سنجش از دور و GIS ایران
سال پنجم شماره 4 (پیاپی 20، زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/11/26
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ساناز علایی مقدم، محمد کریمی، محمدسعدی مسگری صفحه 1
    فرایند تهیه نقشه پتانسیل معدنی به دلیل وجود فاکتورهای متعدد کانی سازی، داده های متنوع کمی و کیفی اکتشافی و همچنین دیدگاه های کارشناسی و سلایق گوناگون، فرایندی پیچیده و دشوار است. در این فرایند توجه هم زمان به مدل سازی ماهیت غیرقطعی داده های اکتشافی، به کارگیری دانش کارشناسی و انعطاف پذیری روش برای انواع ذخایر معدنی در قالب سامانه ای یکپارچه، ضروری است. در پژوهش حاضر ، روشی جدید با استفاده از سیستم استنتاج گر و روابط فازی ارائه شد و در اندیس مس چاه فیروز پیاده سازی گردید. این روش در دو مرحله انجام گرفت. در مرحله نخست، نقشه های فاکتور اولیه با استفاده از روش آنالیز رابطه نامتقارن فازی وزن دهی و به روش ارزیابی جامع چندسطحی فازی با یکدیگر تلفیق شدند و نقشه های فاکتور سطح دوم که فازی هستند به دست آمد. در مرحله دوم، نقشه های فاکتور تهیه شده در مرحله قبل با استفاده از سیستم استنتاج گر فازی تلفیق و نقشه پتانسیل معدنی تهیه شد. در نقشه پتانسیل معدنی تهیه شده، مناطق مستعد کانی سازی مس پورفیری در نواحی مرکزی و با گسترش شمالی جنوبی شناسایی شدند. به منظور ارزیابی، وضعیت گمانه های اکتشافی موجود در منطقه با نقشه پتانسیل معدنی انطباق داده شدند. بیشترین میزان تطابق در نقشه پتانسیل معدنی برابر با 33/83 درصد به دست آمد.
    کلیدواژگان: نقشه پتانسیل معدنی، GIS، سیستم استنتاج گر فازی، ذخیره معدنی مس پورفیری، چاه فیروزه
  • الهه خصالی، محمد جواد ولدان زوج، مریم دهقانی، مهدی مختارزاده صفحه 23
    نسل جدید سنجنده های راداری فضایی با حد تفکیک مکانی بالا، امکان استفاده از این تصاویر را به منظور استخراج خودکار عوارض، به ویژه عارضه راه فراهم آورده اند. در پژوهش حاضر، استخراج عارضه راه از تصاویر راداری و اپتیک با حد تفکیک بالا با یکدیگر مقایسه شدند. بدین منظور از تصاویر آیکونوس و TerraSAR-X استفاده شد و بین تصاویر هم مرجع سازی انجام گرفت. سپس ویژگی های بافت استخراج شدند و طبقه بندی با استفاده از شبکه عصبی بازپس خور خطا انجام پذیرفت. با مقایسه نتایج حاصل از اجرای الگوریتم با داده های مرجعی که عامل انسانی آنها را تهیه کرده است، برای داده های TerraSAR-X و آیکونوس، به ترتیب مقادیر 10/46 و 72/57 درصد برای پارامتر RCC، 58/46 و 27/93 درصد برای پارامتر BCC و مقادیر 61/0 و 31/0 برای پارامتر RMSE به دست آمد. مقایسه تصویر خروجی حاصل از دو الگوریتم نشان می دهد که هرکدام از تصاویر اپتیک و راداری نواقصی در استخراج راه دارند. به عنوان مثال، الگوریتم های اپتیک به مناطقی از تصویر که ویژگی های طیفی و بافتی مشابه با راه دارند ازجمله محل پارکینگ ها و سقف بام های بزرگ حساس هستند، درصورتی که این مناطق در تصاویر راداری ظاهری روشن و بافتی متفاوت دارند. بنابراین تصاویر راداری در مناطقی با بافت شهری به ویژه توام با راه های کم عرض و کوچه ها مناسب اند. از طرفی دیگر تصاویر راداری در مناطقی با پوشش گیاهی انبوه به خوبی عمل نمی کنند، درحالی که تصاویر اپتیک کاملا قادر به تمایز این مناطق از راه ها هستند. در نتیجه با توجه قابلیت های مکمل این تصاویر در استخراج راه، تلفیق ویژگی های این دو منبع به منظور رفع نواقص و افزایش دقت الگوریتم های حاضر، روشی کارآمد در توسعه الگوریتم ها به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: استخراج راه، تصاویر راداری، تصاویر اپتیک، شبکه های عصبی مصنوعی، ویژگی بافت
  • کریم سلیمانی، محدثه امیری، رضا تمرتاش، میرحسن میریعقوب زاده صفحه 37
    گونه های مهاجم با ایجاد تغییرات اکولوژیکی ای که گاه برگشت ناپذیرند، موفقیت عملیات احیا را در حوزه های آبخیز تهدید می کنند. بنابراین ممانعت از هجوم، تشخیص اولیه و حذف این گیاهان، راهی است برای در اختیار گرفتن و مدیریت آنها. تکنیک های سنجش از دور در پایش گونه های مهاجم به منظور جلوگیری از هجوم، نابودی یا کنترل گونه های استقراریافته، بسیار موثرند. در پژوهش حاضر، کارایی تصاویر TM و IRS در پهنه بندی گونه های مهاجم کنگر صحرایی و سنبله نقره ای در مراتع وازرود بررسی شده است. برای دریافت نتیجه بهتر از این تصاویر، تصحیح اتمسفری آنها با مدل Cos(t) انجام گرفت و سپس تعدادی از شاخص های گیاهی با استخراج میانگین رقومی پیکسل های مربوط به نمونه های تعلیمی روی تصاویر تصحیح شده اعمال گردید. طبقه بندی با الگوریتم «حداقل فاصله از میانگین» انجام گرفت و با نقشه واقعیت زمینی ارزیابی شد. نتایج نشان داد که شاخص های NDVI، Ratio، RVI و TVI حاصل از تصویر TM و شاخص AVI تصویر IRS برای گونه کنگر صحرایی و شاخص های NDVI، PVI 1، PVI 2، PVI و WDVI تصویر TM و شاخص NDVI تصویر IRS برای سنبله نقره ای بهترین عملکرد را از بین شاخص های بررسی شده دارند. همچنین از کلیه شاخص های آنالیز شده، شاخص های DNI و WDVI هر دو تصور با درجات متفاوتی از تفکیک قادر به تفکیک این دو گونه از یکدیگرند و به عنوان معیار تفکیک می توانند در مطالعات بعدی نتایج خوبی به دست دهند.
    کلیدواژگان: پهنه بندی، سنبله نقره ای، کنگر صحرایی، IRS، TM
  • علی شیرزادی بابکان، عباس علیمحمدی سراب، محمد طالعی صفحه 51
    نواحی ترافیکی که برای نمایش مکان های تولید و جذب سفر به کار گرفته می شوند در بسیاری از برنامه ریزی های حمل ونقل کاربرد گسترده ای دارند. از آنجا که نحوه تعیین این نواحی روی نتایج حاصل از تحلیل و مدل سازی های حمل ونقل تاثیر فراوانی دارد، طراحی مناسب آن بسیار مهم است. در این مقاله با استفاده از سامانه اطلاعات مکانی روشی کارآمد برای طراحی مناسب این نواحی ارائه شده است. با استفاده از روش ارائه شده می توان معیارهای مختلفی را برای ایجاد نواحی ترافیکی همگن در نظر گرفت و تعداد و اندازه شان را کنترل کرد. در روش پیشنهادی این مقاله از تکنیک k-means برای خوشه بندی واحدهای مکانی پایه و ایجاد نواحی ترافیکی همگن استفاده شده است. برای جلوگیری از ایجاد فضای خالی و همپوشانی میان نواحی و نیز ممانعت از تشکیل نواحی با اندازه های خیلی بزرگ یا کوچک، قیدهایی به تکنیک k-means افزوده شده است. اما ایجاد نواحی همگن بدون درنظرگرفتن فشردگی شکل هندسی، سبب پیچیدگی شکل هندسی نواحی می گردد. به منظور برطرف ساختن این مشکل یک الگوریتم هندسی برای ایجاد نواحی با شکل هندسی فشرده شرح و بسط داده شده است. در نهایت از روش پیشنهادی برای طراحی مجدد نواحی ترافیکی شهر تهران و مقایسه نتایج آن با نواحی ترافیکی موجود استفاده شده است. نتایج حاصل نشان می دهد که نواحی طراحی شده در این مقاله بسیار همگن تر از نواحی موجود است. اگرچه با اعمال الگوریتم فشردگی شکل هندسی، از میزان همگنی نواحی ایجادشده کاسته می شود، اما باز هم از نواحی موجود همگن ترند.
    کلیدواژگان: نواحی ترافیکی، ناحیه بندی، فشردگی شکل هندسی، الگوریتم k، means
  • محمدرضا حاجی حسینی، حمیدرضا حاجی حسینی، مهران شایگان، سعید مرید، جبار وطن فدا، مرحوم علیرضا نجفی صفحه 69
    کاهش آورد رودخانه مرزی هیرمند از افغانستان به ایران از چالش های همیشگی مدیریت منابع آب در شرق کشور بوده که در سال های اخیر تشدید شده است. توسعه کشاورزی در پایین دست سد کجکی (در حوضه آبریز رودخانه هیرمند) در افغانستان و خشکسالی اخیر از دلایل کم شدن آب این رودخانه به شمار می آید. در مقاله حاضر به طور کمی به این موضوع پرداخته می شود و برای این منظور کاربری اراضی دشت هلمند افغانستان با استفاده از تصاویر ماهواره ای بررسی شده است. به خاطر اهمیت نوع الگوریتم انتخاب شده در تهیه تصاویر طبقه بندی شده، سه الگوریتم بیشترین شباهت (MLC)، درخت تصمیم گیری (DT) و ماشین های بردار پشتیبان (SVM) ارزیابی شده اند. از مشکلات عمده در انجام آزمون ها، تهیه نمونه های آموزشی از افغانستان است؛ بدین منظور از نقشه های FAO، نقشه های اطلس کاربری اراضی افغانستان، نقشه های مرکز سازمان زمین شناسی امریکا و تصاویر Google Earth کمک گرفته شد. با توجه به تصاویر موجود، دوره 20 ساله اخیر در سه تاریخ 1990، 2001 و 2011 میلادی مربوط به ماهواره لندست (ETM+ TM،) در نظر گرفته شد و از هر سه روش جواب های نسبتا مشابهی به دست آمد. نقشه های حاصل از الگوریتم های فوق با ضریب کاپا و دقت کلی ارزیابی شدند و دقت مناسبی داشتند. نتایج تغییرات کاربری اراضی نشان می دهند که مجموع کل کشت محصولات آبی در منطقه، حدود 62 درصد افزایش یافته، به طوری که مقدار آن از رقم 103 هزار هکتار در سال 1990، به حدود 122 هزار هکتار در سال 2001 و به حدود 167 هزار هکتار در سال 2011 رسید که موید تاثیر قطعی آن بر کاهش رواناب ورودی از رودخانه هیرمند به کشور است. با وجود نتایج نزدیک روش ها، طبقه بندی درخت تصمیم گیری کارآمدی بیشتری از لحاظ اتکای کمتر به نمونه های آموزشی از خود نشان داد.
    کلیدواژگان: طبقه بندی کننده بیشترین شباهت، درخت تصمیم گیری، ماشین های بردار پشتیبان، تغییرات کاربری اراضی، دشت هلمند افغانستان، سد کجکی
  • عباس کیانی، محمودرضا صاحبی، حمید عبادی صفحه 89
    آشکارسازی لبه یکی از مفاهیم کاربردی در پردازش تصاویر سنجش ازدور است. هدف آشکارسازی لبه، نشان گذاری نقاطی از تصویر است که در آنها میزان روشنایی به شدت تغییر می کند. تغییرات شدید خصوصیات تصویر معمولا نماینده رویدادهای مهم و تغییر در خصوصیات محیط هستند و در کاربردهای مختلفی نظیر بخش بندی تصاویر ماهواره ای کاربرد دارند. بسیاری از روش های کلاسیک تشخیص لبه بر مشتق پیکسل های تصویر اصلی متکی هستند، مانند اپراتورهای گرادیان، لاپلاسین و لاپلاسین از اپراتور گاوسی. در تصاویر سنجش از دوری به علت بالابودن میزان تغییرات، اپراتورهای کشف با ضعف در تشخیص صحیح محدوده عوارض و حفظ پیوستگی و انسجام محدوده آنها همراه اند. در پژوهش حاضر به منظور حل این مشکلات، سیستمی دانش پایه برای کشف لبه براساس خصوصیات تصاویر سنجش از دوری ارائه می شود. در این روش ابتدا به صورت منطقه ای و با استفاده از سیستم دانش پایه، حدود آستانه مناطق مختلف تصویر تعیین می شود و سپس با استفاده از شانون آنتروپی مرز بین این مناطق استخراج می شود. این کار موجب حفظ پیوستگی لبه های کشف شده خواهد شد. از مزایای این روش بررسی ویژگی های تصویر به شکل جزئی و کلی به صورت همزمان است. این سیستم قابلیت انعطاف با نوع نیاز و خواست کاربر را برحسب میزان جزئیات و کاربرد مورد نظر دارد. در نهایت به منظور ارزیابی روش، نتایج به دست آمده با الگوریتم های استاندارد سوبل، پرویت و LoG مقایسه شدند و نشان داده شد که این روش به شکل کارآمدی قادر به شناسایی لبه های تصاویر مختلف است.
    کلیدواژگان: تشخیص لبه، شانون آنتروپی، حد آستانه، سیستم دانش پایه، تصاویر هوایی، ماهواره ای
  • مهدیه فرازمند، رضا جعفری، نفیسه رمضانی صفحه 105
    مطالعه حاضر با هدف مقایسه کارایی شاخص های گیاهی به عنوان روش های پیکسلی، و آنالیز ترکیب طیفی (SMA) به عنوان روش تحت پیکسلی در پهنه بندی پوشش گیاهی مراتع منطقه سمیرم استان اصفهان انجام یافته است. ابتدا پیش پردازش های هندسی و رادیومتریک بر تصویر لندست TM سال 1388 اعمال گردید. سپس رابطه همبستگی بین درصد تاج پوشش گیاهی اندازه گیری شده که با روش قدم نقطه در 30 سایت نمونه برداری اندازه گیری شده بود، در مطالعات میدانی با 4 گروه شاخص گیاهی شامل NDVI، PD54، SBI، GVI و STVI-1 و روش SMA در سه گروه مختلف پوشش گیاهی 25-0 درصد، 50-25 درصد و <50% در محیط نرم افزار SPSS16 ارزیابی شد. در گروه با درصد پوشش گیاهی اندک (25-0 درصد) SMA در مقایسه با شاخص های گیاهی بیشترین کارایی را نشان داد (05/0P< و 52/0=2R). با افزایش پوشش گیاهی، کارایی شاخص های گیاهی افزایش یافت و در گروه با بیش از 50 درصد پوشش گیاهی، تمام شاخص های گیاهی همبستگی بالاتری در مقایسه با SMA با داده های زمینی داشتند. به طور کلی، نتایج حاکی از آن است که در مناطق با درصد پوشش گیاهی متوسط به بالا روش های ساده برپایه پیکسل از جمله NDVI ابزارهای مناسب تری برای ارزیابی پوشش گیاهی هستند و روش تحت پیکسل SMA در مناطق با پوشش گیاهی کم کارآمدتر است. در تحقیق حاضر روش SMA به عنوان جایگزین شاخص های گیاهی در ارزیابی وضعیت پوشش گیاهی فقیر محیط های خشک و نیمه خشک کشور پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: پهنه بندی پوشش گیاهی، شاخص گیاهی، روش تحت پیکسل، SMA
|
  • Alaei Moghadam S., Karimi M., Mesgari Page 1
    Mineral potential mapping process is introduced as a complex process due to the presence of multiple factors, variety of both quantitative and qualitative data to explore mineral deposits as well as the expertise and different interests. In this process, considering the fuzzy nature of mineral exploration in the process of modeling exploratory data, applying expert knowledge and flexibility for all types of mineral deposits in form of an integrated system play essential roles. To verify this, in the study, a new method has been presented using fuzzy inference systems and relations, and the mentioned method has been implemented in the ChahFiroozeh copper deposit.This study was conducted in two stages. First, the primary factor maps using asymmetric fuzzy relation analysis are weighted and using multilevel fuzzy comprehensive evaluation are combined together. And second, the factor maps which have been obtained in pervious stage, were integrated using a fuzzy inference system and then the mineral potential map has been generated.In the resulted mineral potential map, Porphyry copper mineralization prone area is located in central regions with north-south extension. For evaluation exploration boreholes in the area have been complying with the mineral potential map. The highest compliance rate in mineral potential map is calculated as 83.33%.
    Keywords: Mineral Potential Mapping, GIS, Fuzzy Inference System, Porphyry Copper Deposits, ChahFiroozeh
  • Khesali E., Valadan Zoej M.J., Dehghani M., Mokhtarzade M Page 23
    New generation of space radar sensors with high spatial resolution, heralds the possibility of these images usage for automatic feature extraction, specially road ones related. This study compares road extraction in high resolution radar and optical images. IKONOS and TerraSAR-X images are used for this purpose. In order to make possible the comparison, the images have been coregistered. Then, texture features have been extracted and classified using a back propagation neural network. By comparing the results with reference road network, provided by the operator, for TerraSAR-X and IKONOS images respectively, 46.10 and 57.72 percent for RCC, 46.58 and 93.27 percent for BCC and 0.61 and 0.31 for RMSE were obtained. Comparison of the outputs of two algorithms showed that each of optics and radar images have some defects in road extraction. For example, optical algorithms are sensitive to image parts which have the same texture and spectral features similar to roads such as parkings and roofs. In one hand, these areas have visible appearance and different texture in radar images, so radar images in urban areas especially with narrow roads and alleys, are suitable. On the other hand in areas with dense vegetation, Radar images do not perform well, while the optical images are able to distinguish the mentioned areas. In order to eliminate defects and increase the accuracy of the present algorithm, because of high functionality of these images, fusion of them seems to be an efficient wayin developing algorithms.
    Keywords: Road extraction, Optic, Radar, Artifitial neural networks, Texture, Feature
  • Solaimani K., Amiri M., Tamartash R., Miryaghoubzadeh M. Page 37
    Invader species often drive ecological changes that may be irreversible and therefore preclude successful restoration of basins. Thus invasion prevention, early detection and removal of these plants play key roles for controlling and management of them. Remote sensing techniques in invader plants monitoring are memorable to avoid invasion and eradicate or control established invaders. The aim of this paper is investigating the efficiency of Landsat TM and IRS-LISS III data in zonation of invader species of Cirsiumarvense and Stachysbyzanthina in Vazroud rangelands. To gain the optimized results Cos(t) model was used for the atmospheric correction on images and then some vegetation indices were applied with extraction of digital average of pixels related to training samples of corrected images. Minimum distance of mean classifier has been used as classification technique which was evaluated with the ground truth map. The results showed that NDVI,Ratio, RVI, and TVIof TM image and AVI of IRS image are most suitable indices for discriminate the Cirsiumarvense but the best indices for the Stachysbyzanthina were NDVI, PVI 1, PVI 2, RVI and WDVI of TM image and NDVI of IRS image. Also out of the total indices analysed, WDVI and DVI of both images were able to discriminate these species but with varying degrees of separation and can produce well results as a measure separation in future studies.
    Keywords: Zoning, Stachys byzanthina, Cirsium arvense, IRS, TM
  • Babakan A., Taleai M., Alimohammadi Sarab A Page 51
    Traffic analysis zones represent locations of trip generation and attraction. These zones are widely used in many urban transportation planning activities. Proper design of the mentioned zones is very important, because they cause considerable effects on the results of different transportation modeling and analyses. In this paper an efficient method is proposed to design these zones using geospatial information system. By using this method, various criteria can be considered to determine homogeneous traffic analysis zones whereas the number and size of the zones can be controlled as well. In the proposed method, the k-means technique is used for clustering basic areal units to homogeneous traffic analysis zones. To prevent overlaps and gaps between the zones and creation of the zones with too large or small sizes, some constraints are added to the k-means technique. However, definition of homogeneous zones without considering their geometric compactness results in generation of zones with complex shapes. For solving this problem, a geometric algorithm is developed to create continuous and compact zones. Efficiency of the proposed approach has been tested through to redesign the existing traffic analysis zones of Tehran city and its comparison with the existing traffic analysis zones. Results showed that the redesigned traffic analysis zones with the proposed method have been more homogeneous than the existing zones. Also, by using the shape compactness algorithm, compactness of the resulting zones increases whereas their homogeneity decreases. However the redesigned zones are more homogeneous than the existing ones.
    Keywords: Traffic Analysis Zones (TAZs), Zoning, Shape compactness, k-means algorithm
  • Hajihoseini M.R., Hajihoseini H.R., Shaygan M., Morid S., Vatanfada J., Najafi A.(Exp) Page 69
    One of the major challenges in the Iran water resources management is reduction of Helmand River’s inflows that has happened several times in recent years. Increasing in the basin’s cultivated area (mainly after Kajaki dam) and the recent droughts are declared as the reasons; however none of them is analyzed in a quantative manner. This paper aimed to address this issue and at this stage evaluated land cover changes in the last two decades using remote sensed data. Due to importance of the selected algorithm for classification, three methods have been applied for the evaluation, including maximum likelihood classifier (MLC), decision trees (DTs) and support vector machines (SVMs). It is obvious that direct sampling was not possible from the study area, therefore the FAO land use maps, watershed atlas of Afghanistan (AIMS), and Google Earth images were applied in this regard. Considering the capabilities of Landsat (ET and ETM), three images for 1990, 2001 and 2011 during growing season (all in May) were prepared and processed for this study. The results were evaluated using Kappa coefficient and overall accuracy, which showed almost similar performances of the algorithms. It was concluded that the total cultivated area in the region increased from 103’000 ha in 1990 to 122’000 ha in 2001. Notably that this amount increased to 167’000 ha in 2011. These changes show definite impact of land use change on the river inflows. In spite of similar results of the applied methods, we found DT method more suitable for such an analysis due to its computation cost and efficiency as well as less relying on training samples.
    Keywords: Maximum likelihood classifier, Decision trees, Support vector machines, Land cover change, Helmand Basin, Kajaki Dam
  • Kiani A., Sahebi M.R., Ebadi H Page 89
    Edge detection is a fundamental concept of image processing in remote sensing which aims at detecting points of the image at which the brightness changes sharply. Sharp changes in the image properties usually represent important events and changes in environmental factors. This kind of detection method can be useful in different image processing applications such as satellite image segmentation. Many classical mathematical algorithms for the edge detection, such as Gradient operators, Laplacian and Laplacian of Gaussian operators,are based on the derivative of the original image pixels. In the remote-sensing imagery, because of the high rate of changes, these edge detection operators perform weakly in correct diagnosis of the feature boundaries and in keeping their consistency. In order to solve these problems, this research presents a knowledge-based system to detect the feature edges based on the properties of remote-sensing images. In this method, the threshold is firstly determined piecewisely in different regions of the image using a knowledge-based system, and then the area boundaries are extracted using the Shannon entropy, which safeguards the continuity of the edges. The advantage of this approach is simultaneous evaluation of the image features in both partial and general cases. In addition, the system is flexible in terms of the type of user needs and the intended details and applications. Eventually, to evaluate the method, the results are compared with Sobel, Perwitts and LOG standard algorithms. It is observed that the proposed technique can efficientlydetect the edges for different digital images.
    Keywords: Edge detection, Shannon Entropy, Threshold, Knowledge based system, Satellite image
  • Farazmand M., Jafari R., Ramezani N Page 105
    This study aimed to compare the performance of pixel-based (vegetation indices, VIs) and subpixel-based (spectral mixture analysis, SMA) methods in mapping rangeland vegetation cover in Semirom region, Isfahan Province. First, the 2009 Landsat TM data was geometrically and radiametrically corrected. Then, the percentage of canopy cover was determined using step-point technique in radial direction in 30 sampling sites. The collected field data was correlated with different groups of VIs, including slop-based (NDVI), distance-based (PD54), orthogonal transformations (GVI and SBI) and plant-water sensitive (STVI-1) and also SMA in SPSS.16 software environment. To evaluate the performance of VIs and SMA techniques, vegetation cover data was classified in three percentage groups including 0-25, 25-50 and >50. In low vegetation cover group (0-25%), SMA in comparison with VIs had the highest relationship with field vegetation cover data (R2=0.52, p
    Keywords: Land cover mapping, Vegetation index, Subpixel technique, SMA