فهرست مطالب

سنجش از دور و GIS ایران - پیاپی 4 (زمستان 1388)

فصلنامه سنجش از دور و GIS ایران
پیاپی 4 (زمستان 1388)

  • 118 صفحه، بهای روی جلد: 15,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1388/11/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی اکبر متکان، احمد پوراحمد، حسین منصوریان، بابک میرباقری، امین حسینی اصل صفحه 1
    مطالعه کیفیت زندگی در حال تبدیل شدن به ابزار مهمی برای ارزیابی سیاست های عمومی، رتبه بندی مکان ها، درک و اولویت بندی مسائل اجتماع، تدوین و پایش سیاست ها و راهبردها یا استراتژی های مدیریت و برنامه ریزی شهری است. در این مطالعه کیفیت مکان به عنوان منابع، امکانات و فرصت های فراهم شده به وسیله محیط برای تامین نیازهای انسانی و به عنوان زیرمجموعه کیفیت زندگی مورد توجه قرار گرفته، و با تلفیق داده های سنجش از دور، سرشماری و سایر داده های مکانی در محیط GIS به سنجش کیفیت مکان از طریق روش ارزیابی چندمعیاره در سطح نواحی شهرداری تهران پرداخته شده است. سه قلمرو اصلی اجتماعی، دسترسی و فیزیکی به عنوان معیار تعیین گردید و با استفاده از تحلیل عاملی، از مجموع 49 پارامتر، مولفه های مربوط به هر قلمرو (زیرمعیارها) شناسایی شد. وزن های مولفه های مربوط به هر قلمرو با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی استخراج گردید و شاخص نهایی هر قلمرو با ترکیب خطی وزن دهی شده مولفه های استاندارد شده مربوط به هر قلمرو ایجاد شد و در نهایت قلمروهای سه گانه «اجتماعی و دسترسی و فیزیکی» به منظور استخراج شاخص نهایی کیفیت مکان با یکدیگر تلفیق شدند. علاوه بر این، با استفاده از شاخص تحلیل مکانی Getis-Ord خوشه های مطلوب و نامطلوب در هر قلمرو و در شاخص نهایی کیفیت مکان مشخص گردید. نتایج نشان داد که خوشه های مطلوب در قلمرو اجتماعی در نواحی شمالی و مرکز به سمت شمال، در قلمرو دسترسی در نواحی مرکزی و در قلمرو فیزیکی در نواحی شمالی شهر تهران اند. در نهایت تحلیل مکانی شاخص نهایی کیفیت مکان نشان داد که نواحی شمالی و مرکزی به سمت شمال شهر تهران محل تمرکز نواحی مطلوب، و بخش های غربی، جنوب غربی و تا حدودی جنوب شهر تهران محل تمرکز نواحی نامطلوب از لحاظ کیفیت مکان هستند. همچنین نتایج تحلیل همبستگی در مورد شاخص های نهایی در سه قلمرو اجتماعی، دسترسی و فیزیکی بیانگر وجود رابطه مثبت معنادار بین شاخص نهایی قلمرو اجتماعی با شاخص نهایی قلمرو فیزیکی و قلمرو دسترسی است.
    کلیدواژگان: کیفیت مکان، کیفیت زندگی، ارزیابی چند معیاره، تهران، GIS، شاخص Gi Getis، Ord
  • محمد کریمی، محمد سعدی مسگری، محمدعلی شریفی صفحه 21
    تاثیر پویای عوامل مختلف محیطی و اقتصادی و اجتماعی در مقیاس های مختلف مکانی و زمانی، برنامه ریزی کاربری اراضی منطقه ای را به فرایندی پیچیده بدل ساخته است. هدف از انجام این تحقیق، تکوین و توسعه مدلی جدید برای برنامه ریزی انواع کاربری اراضی منطقه ای با استفاده از مدل سازی تعامل بین تناسب سرزمین در سطح بزرگ مقیاس و تقاضای کاربری ها در سطح کوچک مقیاس است. ارزیابی یکپارچه تناسب سرزمین در قالب تولید و تلفیق نقشه های معیار شامل توان اکولوژیکی، تاثیر همسایگی، دسترسی و محدودیت با به کارگیری روش های هوشمند و تصمیم گیری چندمعیاره در محیط GIS مدل سازی شد و مساحت مورد نیاز کاربری های مختلف به تفکیک واحدهای تقاضا با استفاده از رگرسیون آماری داده های موجود تعیین گردید. مدل توسعه داده شده با استفاده از داده های مربوط به دو دهه اخیر شهرستان برخوار و میمه واقع در استان اصفهان مورد ارزیابی قرار گرفت و فرایند تخصیص برای کاربری های سکونتگاه شهری، سکونتگاه روستایی، صنعت و کشاورزی در سال های 1395 و 1400 انجام گرفت. نتایج این امر بیانگر آن است که در مدل سازی برنامه ریزی کاربری اراضی منطقه ای، در نظر گرفتن ارزیابی یکپارچه تناسب سرزمین، تقاضای کاربری ها و قوانین تغییر کاربری به صورت همزمان ضروری است. نتایج این تحقیق، سیاست گذاران و برنامه ریزان را در خصوص برنامه ریزی اسکان جمعیت و استقرار فعالیت ها در فضا کمک می کند.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی کاربری، تناسب، تقاضا، تخصیص، روش های هوشمند
  • جمال امینی، جلال کرمی، عباس علیمحمدی سراب، سیدهدایت هاشمی صفحه 41
    مکان یابی مراکز فرهنگی و ورزشی فرایندی است پیچیده و مبتنی بر معیارهای کمی و کیفی فراوان. روش های پشتیبانی تصمیم گیری چندمعیاره متعددی وجود دارد، که به فراخور مسائل پیش رو مورد استفاده قرار می گیرند. در فرایند تصمیم گیری در حوزه مکانی به ندرت مسائلی به چشم می خورند که در کنار معیارهای کمی، متغیرهای کیفی و زبانی وجود نداشته باشند؛ و از طرفی نیز معمولا در این قبیل مسائل گروه های ذی نفع متعددی وجود دارند که ملاحظات آنها بایستی در فرایند تصمیم گیری مدنظر قرار گیرد. با توجه به دو ویژگی بیان شده در مورد مسائل مکانی (وجود متغیرهای زبانی و گروه های مختلف ذی نفع) لزوم به کارگیری روش هایی اولویت می یابد که این دو ویژگی را در فرایند مذکور در نظر گیرد. دو روش تصمیم گیری فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و Fuzzy screening از جمله روش هایی هستند که قابلیت مدل سازی متغیرهای کیفی و زبانی را دارند، با این تفاوت که روش AHP فرایندی با سازماندهی سلسله مراتبی است و برآیند منطقی تری را ارائه می کند. از طرف دیگر، روش Ordered weighted Average (OWA) انعطاف پذیری زیادی در لحاظ کردن اولویت تصمیم گیرندگان دارد و در ترکیب با سایر روش های تصمیم گیری پشتیبانی می تواند به نتایج بهتری منجر شود. در این مقاله از سه روش Fuzzy Screening AHP، و روش ترکیبی AHP_OWA در مکان یابی مراکز فرهنگی و ورزشی روستایی دهستان کانی بازار از توابع شهرستان مهاباد استفاده شده است. نتایج به دست آمده، حاکی از انعطاف پذیری بالا و عملکرد بهتر روش ترکیبی در مقیاسسه با دو روش دیگر است. افزون بر اینها، تحلیل حساسیت نیز به منظور ارزیابی پایداری سیستم صورت گرفت، که نتایج حاصل از آن نشان دهنده پایداری بالای سیستم بود.
    کلیدواژگان: مکان یابی، روش های تصمیم گیری چند معیاره، AHP، OWA، AHP، Fuzzy Screening، مراکز فرهنگی و ورزشی، دهستان کانی بازار
  • سرویس هایمکانی مبتنی بر معماری سرویس گرا / مطالعه موردی سرویس های خدمات شهری در تهران
    پوریا امیریان، علی اصغر آل شیخ، آناهید بصری صفحه 55
    وجود اطلاعات کامل و صحیح و بهنگام، از مهم ترین ابزارهای مدیریت کارآمد شهری است. لذا دسترسی و پردازش اطلاعات مربوط به خدمات شهری نقش بسیار مهمی در فرایندهای مختلف مدیریت شهری دارد. با توجه به حجم بالا و تغییرات بسیار زیاد اطلاعات خدمات شهری و همچنین تعدد استفاده کنندگان این اطلاعات، مقاله حاضر به ارائه راه حل هایی برای دسترسی و پردازش داده های مکانی اقلام خدمات شهری برای کاربران مختلف می پردازد. با توجه به تعدد سکوهای محاسباتی و گوناگونی کاربران اطلاعات خدمات شهری (معاونت های مختلف شهرداری، بخش های دولتی، خصوصی، دانشگاهی و شهروندان) دسترسی و پردازش داده ها می بایست برمبنای سرویس های تعامل پذیر که برمبنای استانداردهای رایج در دنیای فناوری اطلاعات و اطلاعات مکانی طراحی و پیاده سازی می شوند، صورت پذیرد. با این حال، استانداردهای تعامل پذیر مطرح شده در دنیای فناوری اطلاعات و اطلاعات مکانی دارای تفاوت های اساسی اند. بر این اساس، تحقیق حاضر مهم ترین راه حل های فراهم کردن تعامل پذیری را مطرح می سازد و تفاوت های آنها را شرح می دهد. پس از آن با ارائه راهکارهایی در خصوص تلفیق سرویس های مکانی و فناوری های سرویس های وب، این تحقیق روشی را به منظور طراحی و پیاده سازی سرویس های تعامل پذیر برای دسترسی و پردازش اطلاعات مکانی در زمینه خدمات شهری با در نظر گرفتن نیازمندی های خاص هر دسته از کاربران، طراحی و پیاده سازی می کند.
    کلیدواژگان: سرویس های مکانی، معماری سرویس گرا، مدیریت شهری
  • ئالا بهرامی، مهدی مختارزاده، محمودرضا صاحبی* صفحه 73

    با پیدایش نسل جدید ماهواره های سنجش از دور پلاریمتری رادار با روزنه مجازی (SAR) نظیر (TerraSAR-X، RADARSAT-2، ALOS و جز اینها) کاربردهای سنجش از دور راداری، در زمینه های، پایش و ارزیابی بحران های زیست محیطی، از جمله فرونشست زمین، بررسی فرسایش خاک، وقوع زلزله، آتشفشان و سیل دوچندان شده است. هدف اصلی این مقاله، استخراج اطلاعات بنیادی از تصاویر پلاریمتری و تعیین میزان اهمیت هر کدام از ویژگی های موجود در فضای ویژگی است. المان های فضای ویژگی از حاصل ضرب باندهای HH، VV و HV که دربردارنده اطلاعات دامنه و فاز هستند تشکیل شده است. با به اجرا درآوردن معیار تفکیک پذیری بین کلاسی فیشر، اهمیت هر کدام از ویژگی ها مورد بررسی قرار می گیرد و سپس ویژگی ها براساس قدرت تفکیک پذیری و همبستگی بین باندی رتبه بندی می شوند. در مرحله بعدی با اجرا کردن الگوریتم طبقه بندی نظارت شده، بیشترین شباهت دقت طبقه بندی ترکیب های مختلف ویژگی ها بررسی می شود و در نهایت بهترین ترکیب ویژگی های موجود حاصل می گردد. استخراج بهترین ترکیب متشکل از حداقل ویژگی های موجود در فضای ویژگی، علاوه بر حفظ مهم ترین اطلاعات موجود در تصاویر پلاریمتری، منجر به کاهش حجم پردازش تصاویر پلاریمتری نیز می شود که می توان الگوریتم پیشنهاد شده در این مقاله را روی تماس داده های پلاریمتری مورد ارزیابی قرار داد.

    کلیدواژگان: رادار پلاریمتری، فضای ویژگی، معیار تفکیک پذیری فیشر، انتخاب ویژگی
  • خلیل قربانی، علی خلیلی، سیدکاظم علوی پناه، غلامرضا نخعی زاده صفحه 87
    برای مطالعه سطح زمین با تصاویر ماهواره ای، طبقه بندی و تشخیص درست پیکسل های ابری امری ضروری به شمار می آید. از میان روش های طبقه بندی موجود می توان به مدل های شبکه عصبی و درخت تصمیم در داده کاوی اشاره کرد که الگوریتم های متعددی از این دو دسته مدل، شکل گرفته و توسعه یافته اند. به منظور ارزیابی دقت این مدل ها در طبقه بندی و انتخاب بهترین آنها، یازده الگوریتم از این دو دسته مدل ارزیابی شدند. بدین منظور با انتخاب 40000 پیکسل با ویژگی های مناطق ابری، صاف، برفی و آب در چهار کلاس از تصاویر کالیبره شده ماهواره نوآ بر روی گستره ایران در فصول مختلف سال و با استخراج اطلاعات پنج باند نوآ محاسبه نسبت های باندی NDVI، نسبت بازتابندگی باند یک به بازتابندگی باند دو و اختلاف دمای درخشندگی باند پنج با دمای درخشندگی باند چهار و معرفی آنها به عنوان متغیرهای ورودی، دقت هر یک از الگوریتم ها در طبقه بندی این کلاس ها مقایسه شد. زمان اجرای سریع الگوریتم های درخت تصمیم در مقایسه با اجرای کندتر الگوریتم های شبکه عصبی و شفاف بودن تصمیمات گرفته شده در مدل های درخت تصمیم از مزایای این دسته مدل های طبقه بندی است. در نهایت بعد از تشکیل ماتریس تطابق که تعداد درستی و خطا در طبقه بندی پیکسل ها را نشان می دهد، مشخص شد که در بین یازده الگوریتم مورد مقایسه، الگوریتم درخت تصمیم C5، با 43 مورد خطا در تشخیص پیکسل های ابری، با دقتی معادل 56/99 درصد دارای بهترین دقت در طبقه بندی است. نیز با توجه به مزایای ذکر شده برای این دسته مدل های طبقه بندی، C5 مناسب ترین الگوریتم برای طبقه بندی پیکسل های ماهواره ای و تشخیص پیکسل های ابری شناخته شد.
    کلیدواژگان: طبقه بندی، پیکسل ابری، شبکه عصبی، درخت تصمیم، ماهواره نوآ
  • مهدی هاشمی، محمدرضا ملک صفحه 99
    خدمات مکان مبنا (LBS) سرویس های مبتنی بر موقعیت کاربر در شبکه های سیار هستند. یکی از نکات بسیار پراهمیت در این گونه خدمات، استفاده از موقعیت کاربر برخلاف نظر اوست. انگیزه سوء استفاده از اطلاعات مکانی کاربران اغلب مشاهده و آنالیز رفتار، نگرش و وضعیت اجتماعی آنهاست تا تبلیغات خاصی برای ایشان فرستاده شود، یا حتی ممکن است این اطلاعات برای اهداف جنایی مورد استفاده قرار گیرد. به این ترتیب، مفهومی به نام حریم خصوصی کاربران مطرح می گردد. در سال های اخیر توجه زیادی به گمنام سازی و حفظ حریم اطلاعات مکانی افراد شده است. در این مقاله برای حفظ حریم اطلاعات مکانی کاربران روش فازی پیشنهاد می شود. سطوح مختلف دقت برای تعیین موقعیت کاربران با استفاده از سیستم استنتاج فازی، براساس بافت زمانی و مکانی آنها تعریف می شود و در زمان درخواست سرویس، به اجرا درمی آید. برای استفاده از این روش لازم است که کاربران به گروه های مختلف تقسیم گردند و برای هر گروه قوانین فازی خاصی تعریف شود. برای نمایش کارایی روش پیشنهادی در نوشتار حاضر، کارمندان یک شرکت به عنوان گروه آزمایشی در نظر گرفته شدند. پایگاه قواعد فازی برای آنها تعریف شد و سیستم استنتاج نهایی برای گروه کاربران توسعه داده شد. در نهایت روشی برای بیان موقعیت به صورت نمادین برای دقت های مختلف تعیین موقعیت پیشنهاد گردید. نتایج کاربرد روش پیشنهادی نشان داد که این روش می تواند رضایت کاربران را برای در اختیار قرار دادن اطلاعات مکانی شان با دقت مطلوب، جلب کند. اما در صورتی که تعداد قوانین فازی افزایش پیدا کند، باعث پیچیدگی سیستم می شود و کارایی آن را برای کاربران عادی کاهش می دهد که با توجیه صحیح کاربر می توان تعداد قوانین را کاهش داد. همچنین مدل پیشنهادی را می توان با سایر مدل های مربوط به رعایت حریم خصوصی کاربران در خدمات مکان مبنا ترکیب کرد و سطح امنیت را افزایش داد.
    کلیدواژگان: خدمات مکان مبنا، حریم شخصی، سیستم استنتاج فازی
|
  • Matkan A., Pourahmad, Mansourian H., Mirbagheri B., Hosseini Asl A Page 1
    Studying Quality of Life (QOL) is becoming an important tool for evaluating public policies, ranking places, as well as understanding and prioritizing the problems that communities face with, developing and monitoring management and urban planning strategies. In this study, quality of place has been considered as the resources, facilities and opportunities that are provided by the environment to meet human needs as subsets of quality of life. Integration of remote sensing, census and other spatial data in GISenvironment using Multicriteria Method is employed in order to access the quality of place forthe city of Tehran. Three main domains, including social, access and physical as a criterion to determining and using factor analysis from a total of 49 parameters components related to each domain were identified. Component weights associated with each domain using hierarchical analysis extracted and final index of each domain by weighted linear combination of components of the standard were created and finally, the three domains of social, access and physical in order to extract the ultimate indicator of quality of place through the multi-criteria evaluation in GIS environment were combined together. In addition, using the index spatial analysis Gi, optimal and critical clusters in each domain was determined. The results showed that in the social domain north and central northparts, in the access domain central parts and in the physical domain north parts of Tehran are desirable areas; ultimately, the spatial analysis of quality of place index shows that the north and central north of Tehran are desirable areas; but west, southwest and south parts of Tehran are critical ones. The results of correlation analysis between social, access and physical domains showed significant positive relationship between social domain with access and physical domains..
  • Karimi M., Mesgarim.S., Sharifim.A Page 21
    Major development activities in a region usually take place on the basis of a regional land use plan. The dynamic interactions of socio-economic and environmental factors in both space and time aspects are main reasons for complexity of regional land use planning. The main goal of this research is to develop a new GIS-based model for the allocation of various land use types at the regional level. The model is based on the comparison of landsuitability (calculated in large scale) and land demand (evaluated in small scale). In different parts of the model, computational intelligece, multi-criteria decision making methods, regression analysis and GIS functions are used. Important driving factors in land suitability model are ecological capability, neighborhood effect, accessibility and zoning regulations. In this research, proper factor maps for these driving factors were generatedand integrated using multiplicative weighted average. To generate ecological capability maps, the Makhdoums ecological capability model, which is widely applied in Iran, was implemented using a Fuzzy Inference System (FIS). The fuzzy maps of soil texture, soil depth, slope, climate, elevation, erosion and geology were considered as inputs to the FIS. Neighborhood effect maps were produced based on cellular automat concept. Theneighborhood effect for each cell was estimated based on the agglomerated spatial externalities of its neighboring cells, located in its influence region. The spatial externalities of land use types over distance were defined using land values, spatial metrics and expert knowledge. Accessibility was calculated using weighted average of theaccessibility to infrastructures and major activity centers. Accessibility to relevant infrastructures (road networks, electricity transmission lines, gas pipelines and water canals) was modeled on the basis of Euclidean distance.Accessibility to major activity centers (population and industry centers) was determined using the gravity model. To estimate the land demands in the years of 2016 and 2021, the land use changes occured during the past two decades were used, in a stocastic regression model. Beside land suitability and land demand, land use conversionrules and policies are also needed to be considered in land use allocation process. Finally, in an inventive procedure, the demanded land use types were allocated, shut that the arrangement of land use types in the entire area was optimised. The developed model was implemented using the data of Borkhar & Maymeh townships, inEsfahan province, Iran. Considering 2004 as the base year, the result of the model is the allocation of urban residential, rural residential, industry and agriculture land use types for the years of 2016 and 2021, based on both agglomerated policies, as well as non-agglomerated ones.The developed methodology can be used by plannersand decision makers when studying and proposing future land use plans. In this research, two conditions were assumed to limit the scope of the work. First, only the increases of land demands were modeled. Second, only the general land use types were considered. As the continuation of this research, both the decreases in the land demand and and the more detailed land use types can be considered.
  • Amini J., Karami J., Alimohammadi Sarab A., Hashemi S.H Page 41
    Site selection for rural sports-cultural centers is a complicated process which is based on qualitative and quantitative criteria. There are several appropriate decision making methods which can be utilized for a spatial purpose. In decision making process, the qualitative and linguistic criteria are as important as quantitative ones. Moreover, stakeholders consideration should be taken into account.Therefore, it is necessary to use methods considering both factors including linguistic variables as well as stakeholders. AHP and Fuzzy screenings are two methods used for modeling qualitative and linguistic variables. However, since AHP contains a hierarchical organization, it can present more reliable results. On the other hand, the Ordered Weighted Average (OWA) is more flexible in taking the priorities of the decision makers into account. Hence better results can be achieved by the combination of OWA with other methods. In this paper, fuzzy screening, AHP, and a combined method of AHP and OWA are used in order to select the most appropriate site for rural sports-culturalcenters in Kani Bazar, located in the suburbs of Mahabad. The results show that the combined method presents more flexibility and higher performance. Furthermore, the result of sensitivity analysis carried out on the data reveals that the developed system demonstrates very high stability.
  • Amirian P., Alesheikh A., Bassiri A Page 55
    Availability and accessibility to reliable and up-to-date urban data are key components for successful planning and management of the city, as well as providing more efficient services to its citizens. In addition, the availability of reliable and up-to-date data can play a major role in reducing the costs of city management.Urban Services Data (USD) cover the main part of the data needed for efficient management of the city. Urban services data consist of all data about urban entities that must be created, maintained and enhanced by the municipality of Tehran. The USD consists of a large volumeof data and posses a high frequency of changes. Additionally, there are many users and decisionmakers from various disciplines that need data to conduct their daily business. As a result, there is a serious need for the implementation of services for accessing the USD for many distinct kinds of users and their respective preferences. Users preferences directly affect the design and development of services. In addition, because various kinds of users (municipality departments, public, private and academic sectors and citizens) utilize different computing platforms and diverse communication technologies to access these services, services should be interoperable. In this context, users comefrom two broad communities: the Geospatial Information (GI) and Information Technology (IT) communities. There are distinct technologies and concepts for providing interoperability for both communities. In order to provide highest level of interoperability, Open Geospatial Consortium services and Web Services technologies must be integrated. Since these two kinds of services are not fully compatible, various integration issues must be addressed efficiently. In this paper, each implementation issue is identified and evaluated. Then possible solutions are proposed and implemented using state of the art technologies.
  • Bahrami, Sahebim.R., Mokhtarzadeh M Page 73

    By coming the new generation of SAR polarimetric satellites, such as TerraSAR-X, RADARSAT-2,ALOS, etc., the development of polarimetric synthetic aperture radar (PolSAR) applications in the field of natural hazard and environmental, such as subsidence, soil erosion, earthquake prediction, volcano activities and flood have been accelerated. The aim of this article is extraction of basic information from POLSAR images and determining the amount of the importance of each characteristics in feature vector spaces.The elements of the feature vector space are produced bymultiplication of HH, VV and HV bands that contained the scope of phase and amplitude information.Performed by making Fischer criterion for class separation, the significance of each features are verified and therefore, the features are ranked based upon the power of separability and correlations between the bands. In the next stage, by performing supervise Maximum likelihood classifier, theaccuracy of the different combination of the features has been analyzed. Finally, the best combination of the existing features was obtained. Extraction of the best mining consisting of at least features in the feature vector space, not only protects the most important information, but also leads to reduction in the volume of POLSAR image processing operations. In this regard, the proposed algorithm in thisarticle can be applied on any polarimetric data.

  • Ghorbani Kh, Khalili A., Alvaipanah S., Nakhaezadeh Gh.R Page 87
    Precise classification and recognition of cloudy pixels are essential to study the earth surface bymeans of satellite imagery. Among the existing classification methods, neural network and decisiontree models in Data Mining can be exampled from which several algorithms have been developed. Inorder to evaluate classification accuracy of neural network and decision tree models, eleven algorithms from them were considered. To do this, 40,000 pixels from cloudy, clear, snowy and water bodies in four classes on the calibrated NOAA satellite images were chosen, spectral information of five-band were extracted and NDVI spectral ratio, first band to second band ratio and differencetemperature of fifth band from fourth band were calculated and by putting them as input variables,accuracy of each algorithm in classification of the pixels were compared. Elapsed times to running Decision tree models were more quick than Neural networks algorithms and Decisions had been obtained in Decision tree models were clear so that these are advantages of the mentioned category models. Finally, after forming of coincidence matrix that showing number of right and wrong in pixel classification, the results indicated among 11 compared algorithms, C5 algorithm is superior to diagnosis of cloudy pixel with 43 errors and roughly accuracy of 99.56%. By considering the mentioned advantage, C5 algorithm was introduced as the best algorithm for image classification anddiagnosis of cloudy pixels.
  • Hashemi M., Malek M.R Page 99
    Location-based service is an informational service utilizing the ability to make use the location of userin a mobile network. One of the very important issues in such services is the informational privacy;means restricting persons that are unknown or unknowable to others. It is obvious that the core ofsuch problem is using users position unlike his/her opinion. The motivation behind this misuse isoften to observe and analyze the users behavior, attitudes, and social situation in order to tailorspecial offers or advertisements for him, but sometimes it may also be with criminal intentions.Therefore there is a concept called Privacy. In recent years, there has been much attention to usersanonymizing and privacy protection. Fuzzy logic method is proposed in this paper as a new way toprivacy protection. Different levels of accuracy to determine the user's location is defined based upontheir chronological context using Fuzzy inference engine. In order to use this method, it is necessaryto classify users and to define special fuzzy rule base for each group. The employees of a company areused as an experimental group to illustrate the efficiency of proposed method. The Fuzzy rule base isformed for them and final fuzzy inference engine for the users group was developed. Finally a way isrecommended to express different accuracies of positioning symbolically. The results of applicationshowed that this approach satisfies users to reveal their spatial information with favorite precision.Increase in number of fuzzy rules could cause complexity and reduce the efficiency of model forcommon users. The number of rules will decrease with some explanations to users. The proposedmodel could also be combined with other privacy protection methodls like anonymizing users forhigher security levels