فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات مدیریت بر آموزش انتظامی
سال ششم شماره 4 (پیاپی 24، زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/14
  • تعداد عناوین: 6
|
  • نورالله حسینی خواه، عبدالرحمن میرزاخانی، صیاد درویشی* صفحه 1
    یکی از مهم ترین ابعاد وجودی بشر، بعد رفتار و کردار است. آموزه های دینی این موضوع را بیشتر مدنظر قرار داده تا جایی که اخلاقیات به عنوان یکی از ارکان سه گانه اسلام عهده دار تنظیم و اصلاح رفتار انسان می باشد. تحقیق حاضر شاخص های استاندار سازی رفتار مدیریت و فرماندهی پلیس را از منظر آیات وروایات مورد بررسی قرار می دهد. مدیران و فرماندهانی که اخلاقی رفتار می کنند، می توانند به انسان ها در محیط کار و نیز به کارهایی که سازمان هایشان به نفع جامعه انجام می دهند تاثیر مثبتی داشته باشند ودر رویکرد پلیس جامعه محور که متکی بر اصلاح وتغییرات درون سازمانی و افزایش اعتماد عمومی جهت مشارکت در ماموریت های پلیس استوار است، اهداف پلیس را محقق سازند. در این راستا، هدف اصلی این مقاله شناسایی شاخص های استاندارد سازی رفتار مدیریت وفرماندهی پلیس از منظر آیات وروایات می باشد. روش تحقیق حاضر از نظر اهداف کاربردی و از نظر ماهیت مطالعه توصیفی تحلیلی است. با توجه به ماهیت علوم انسانی و جنبه نظری آن ابزار تحقیق بیشتر نوشتاری و نظری خواهد بود. از آنجا که مهمترین و موثرترین راه برای آشنایی ودستیابی به شاخص های استاندارد سازی رفتار مدیریت و فرماندهی رجوع به منابع و نوشته های پژوهشگران واندیشمندان اسلامی وآیات وروایات در این حوزه می باشد، در این تحقیق نیز با استفاده از روش کتابخانه-ای و اسنادی تلاش شده است تا تصویری دقیق و واضح از مبانی و نظریاتی که در این حوزه مطرح گردیده، بررسی و سپس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته وشاخص های استانداردسازی با توجه به یافته ها ارائه گردیده است.
    کلیدواژگان: استاندارد سازی رفتار، رفتارمدیریت و فرماندهی پلیس، رفتار از منظرآیات و روایات
  • علی اصغر فانی*، فاطمه شیخی نژاد، آرش رسته مقدم صفحه 29
    گرچه مفهوم مهارت سیاسی برای اولین بار توسط ففر (1981) و مینتزبرگ (1983) مطرح گردید و با پژوهش-های فریز و همکاران (1999) ادامه یافت، لکن توجه به تاثیر علم سیاست بر علم اداره را در استعاره مورگان با عنوان «سازمان به مثابه نظام سیاسی» می توان یافت. در مقاله حاضر که با روش مطالعه کتابخانه ای و به صورت مروری صورت گرفته است، ابتدا به مفهوم مهارت سیاسی، ابعاد آن و ارتباط آن با سایر متغیرهای سازمانی توجه شده است و سپس در چارچوب تئوری چندسطحی تشریح شده است. در پایان به روش های آموزش و توسعه مهارت سیاسی در سازمان اشاره شده است. بدیهی است کاربست این مفهوم در سازمان های نظامی و انتظامی با توجه به فرهنگ و ساختار حاکم بر این گونه سازمان ها، چالش ها و نارسایی هایی را به همراه دارد که مستلزم پژوهش های آتی است.
    کلیدواژگان: مهارت سیاسی، سازمان نظامی، نفوذ بین فردی، زیرکی اجتماعی، نفوذ بین فردی، شبکه، سازی
  • علی قنبری* صفحه 53
    دفاع زیستی یکی از حوزه های نوین پدافند غیرعامل است که به نوعی تفکر کارشناسان پدافندغیرعامل را از روش های معمول آن به حوزه جدیدی باز کرده است. هدف از این تحقیق بررسی نقش پلیس به عنوان یک رکن برقرار کننده امنیت درجامعه در دفاع زیستی می باشد. به بیان دقیق تر در این مقاله قصد داریم به وظایف پلیس در مدیریت بحران هایی که منشا بیولوژیک دارند بپردازیم.
    تهدیدات بیولوژیک به سه دسته حوادث طبیعی، بیوتروریسم وکشورمهاجم تقسیم می شوند که ماهیت دو مورد آخر بیشتر امنیتی است و بالطبع نقش پلیس نیز در آنها پررنگ تر می شود. برای مثال دشمن با انگیزه متخاصمانه اقدام به صدور دام بیمار به کشور ما می نماید. در این موقعیت نیاز به برنامه های منسجمی جهت مقابله با این اقدامات برای دفع خطر وجود دارد، حال این سوال پیش می آید که پلیس چه نقشی در این اقدامات دارد؟ نیروهای مرزبانی اولین افرادی هستند که در مقابل این تهدیدات قرار می گیرند و به نوعی مهمترین نقش را در دفع آن خطرات دارند به بیان روشن تر اگر پلیس آموزش کافی در خصوص آشنایی با این تهدیدات داشته باشد از ورود این گونه دام ها جلوگیری می نماید و تهدید درهمان مرحله اولیه شکست خواهد خورد و نیازی نیست که سازمان های دیگر از جمله وزارت بهداشت، سازمان مدیریت بحران و... وارد عمل شوند و از تحمیل هزینه های سنگین به کشور جلوگیری می شود.
    کلیدواژگان: پدافند غیرعامل، تهدیدات زیستی، بیوتروریسم، پلیس
  • علی محبی*، روح الله کریمی خویگانی صفحه 73
    تربیت دینی به عنوان مهم ترین رکن نظام تربیتی و آموزشی دانشگاه علوم انتظامی از حساسیت و اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. علی رغم تلاش های زیاد و هزینه های فراوان، نگاه تربیت دینی بدون توجه به کل عناصر و عوامل و بدون نظام تربیتی مدون و علمی صورت می پذیرد. هدف از این تحقیق بررسی عناصر آموزشی و تعیین سهم آنها در نظام تربیت دینی آن دانشگاه است.
    روش تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش تلفیقی سنتز پژوهی است که به صورت پیمایشی و با ابزار پرسشنامه و مصاحبه با نخبگان حوزه دین و تعلیم و تربیت انجام شده است. جامعه آماری عبارت است از دانشجویان، اساتید، نخبگان حوزه دین و تربیت دینی و دست اندرکاران اجرایی تربیت در دانشگاه علوم انتظامی که برای انتخاب جامعه نمونه دانشجویان با توجه به روش کوکران و دکتر ارقامی تعداد 200 نفر به صورت تصادفی از بین دانشجویان سال اول، دوم، سوم و چهارم و از اساتید، نخبگان و مجریان با توجه به تعداد جامعه، 20 نفر به صورت هدفمند انتخاب گردیدند.
    یافته هانشان داد عوامل آموزشی مورد بررسی در تحقیق حاضر عبارت بودند از: مدرس، محتوا، مکان آموزش، زمان آموزش، فضای فرهنگی تربیتی و نحوه ارزشیابی. با توجه به اینکه تمام متغیرهای فوق رابطه معنی داری با متغیر ملاک داشتند بنابراین در مدل رگرسیونی شرکت داده شدند. نتایج حاکی از آن است که این متغیر ها با متغیر ملاک دارای همبستگی 59/0 هستند و ضریب تبیین آنها 34/0 محاسبه شده است. تحلیل واریانس نیز نشان می دهد که آزمون F در سطح 99 درصد معنی دار است.
    نتایج حاصل از ضرایب بتای (β) هر یک از متغیرهای پیش بین نشان داد که متغیرهای، محتوا، فضای تربیتی و ارزشیابی و مکان آموزش برتربیت دینی اثر مثبت داشته اند و تاثیر مدرس اثبات نشد.
    کلیدواژگان: تربیت، تربیت دینی، نظام تربیت دینی، نظام آموزشی
  • طالب زندی*، جواد حاتمی صفحه 89
    در این مقاله چگونگی برانگیختن عواطف مثبت و اینکه این عواطف به چه نحوی بر یادگیری تاثیر می گذارند، مورد بررسی قرار گرفت. عواطف نقش نیرومند و محوری را در زندگی روزانه ایفا می کنند. از این رو باعث تعجب نیست که این عواطف چنین نقشی را در طرح ریزی ها و مهارت آموزی های نظامی نیز ایفا کنند. نتایج پژوهش ها نشان داده است که توجه به مسائل عاطفی در طراحی مواد یادگیری چندرسانه ای می تواند عواطف مثبت یادگیرندگان را برانگیزد و این عواطف مثبت هم یادگیرندگان را بیشتر درگیر مواد یادگیری چندرسانه ای کرده و در نهایت منجر به تسهیل یادگیری می شود. در این رابطه، ابتدا نقش عواطف در یادگیری مورد بررسی قرار گرفت. سپس به زیبایی شناسی و ارتباط آن با عواطف مثبت پرداخته شد. در ادامه نیز رابطه بین بارشناختی، طراحی زیبایی شناختی و عواطف مثبت بررسی شد، به این صورت که طراحی زیبایی شناختی و به تبع آن عواطف مثبت چگونه بر بارشناختی و بهینه کردن آن تاثیر می گذارند. در نهایت و با تفصیل بیشتر، چگونگی طراحی عاطفی و استفاده از عناصر زیبایی شناختی از جمله رنگ و شکل در محیط های یادگیری چندرسانه ای مورد بررسی قرار گرفت، همچنین در این رابطه رهنمودهایی برای طراحان محیط های یادگیری چندرسانه ای جهت ترغیب عواطف مثبت و به دنبال آن تسهیل یادگیری، ارائه گردید. نتایج نشان داد که استفاده از رنگ های گرم، شکل های مدور و رابط های شبیه صورت انسان به عنوان طراحی عاطفی مثبت، بر یادگیری و فرایندهای شناختی ازجمله بهینه سازی بارشناختی تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: یادگیری چندرسانه ای، طراحی عاطفی، عواطف مثبت، زیبایی شناسی، طراحی آموزشی
  • علیرضا صبرکش، حبیب الله مزینانی، هادی نورمحمدی صفحه 107
    رسیدن به اهداف سازمان بستگی به توانایی کارکنان در انجام وظایف محوله و انطباق با محیط متغیر دارد. اجرای آموزش و بهسازی نیروی انسانی سبب می شود تا افراد بتوانند متناسب با تغییرات سازمانی و محیط به طور موثر فعالیتشان را ادامه داد و بر کارایی خود بیفزایند. از طرفی از مهمترین خصیصه سازمان های امروزی تغییر و تحول می باشد، درچنین شرایط محیطی پیچیده و متنوع با تحولات سریع، اگر نتوانیم متناسب با این تغییرات، سازمان، مدیران و کارکنان را هم گام سازیم، قربانی آن خواهیم شد. لذا نیاز به یادگبری سازمانی امروزه به خوبی در تمامی سطوح سازمان ثابت شده است. به گونه ای که تحقیقات انجام گرفته، ارتباط مثبت بین سرمایه گذاری بر آموزش در بهره وری سازمانی را نشان داده است.
    در این راستا لازم است فرایند، منابع و اقدامات لازم آموزشی در سازمان شناسایی و در یک مدل علمی متناسب برنامه ریزی شود. چرا که آموزش و بهسازی کارکنان اقدامی راهبردی است که در سطح فردی باعث ارزشمندی و رضایت مندی فرد و در سطح سازمانی باعث بهبود و توسعه سازمان می شود.
    لذا در مقاله حاضر سعی شده است به فرایند آموزش، از جمله، نیاز سنجی، ارزشیابی و اثر بخشی آموزش کارکنان در سطح سازمان و ضرورت لزوم اجرا و نواقص آن هر چند مختصر پرداخته شود.
    کلیدواژگان: آموزش کارکنان، توسعه منابع انسانی، نیاز سنجی آموزشی، ارزشیابی و اثر بخشی آموزشی
|
  • N. Hoseinikhah, A. R. Mirzakhani, S. Darvishi* Page 1
    One of the most important aspects of human existence, then it is behavior. Religious teachings consider the issue further up where ethic as one of the three pillars of Islam is responsible for setting and modifying human behavior. Standardization study of management behavior and the police command will be examined in terms of verses and hadith. the mission is based policing, police targets are met. In this context, the objective of this article is to identify indicators to standardize and manage the behavior of the police headquarters in light of revelations are Quran and traditions. The present method of analysis is descriptive in nature and practical purposes. Due to the nature of the human sciences and theoretical tools that will further research and theoretical writing. Because the most important and effective way to get familiar Vdstyaby the standard indicators of behavior management and command references to sources and literature researchers and scholars in this field is Wyatt and traditions.
    Keywords: standards of conduct, behavior management, police command's behavior in terms of Quran, traditions
  • A. Fani*, F. Sheikhinejad, A. Rasteh Moghadam Page 29
    Although the concept of political skill was introduced by Weber (1981) & Minzberg (1983) and their research was continued by Fritz (1999); but politics effect on administration as science in Morgan’s metaphor under the title “organization as political systems” observed. This paper is to study concept of political skill, its dimensions and its link with other organizational variables, to explain theoretical framework and to investigate methods of training and development of political skill. It’s obvious that application of this concept in military organization has challenges because of organizational culture and structure.
    Keywords: military organization, interpersonal influence, social smartness, networking
  • A. Ghanbari* Page 53
    One the new topics in passive defense is biological threat. The passive defense experts was leaded to new topics by it. This research is to investigate police role on biological defense as security keeper in society.in other words, in this paper we were going to study police duties in crisis management which has biological origins. Biological threat was classified natural phenomenon, bioterrism and aggressive country.
    Keywords: passive defense, biological threat, bioterrorism, police
  • A. Mohebi*, R. Karimi Khoigani Page 73
    One of the most important factors in I.R.I Police University is training and education system. Although there are many costs and endeavor in performing religion education in I.R.I Police University; but religion education vision wasnt focused as scientific system. This research is to investigate training factors and to determine their quota in religion educational system of university. The methodology of this paper is synthesis based on research. Interview was used. Statistical population is students, teachers, and experts, responsible of religion and education topics. Training factors of this research includes teacher, contents, place, time, and assessment ways. The results showed that variables,contents,educational place, assessment were affected on religion education positively.
    Keywords: education, religion education, religion education system, training system
  • T. Zandi*, J. Hatami Page 89
    In this paper we considered how to stimulate positive emotions and this emotions in what ways it can affect learning. Emotions have a central role in our daily lives. It is therefore not surprising that these emotions do play a role in planning and military training. Research’s results have shown that due to emotional issues in the design of multimedia learning materials, can induce positive emotions in learners and positive emotions more engaging them in multimedia learning materials that eventually lead to facilitating of learning. In this respect, firstly, the role of emotions in learning were examined. Then paid to aesthetics and its relationship with positive emotions. Then the relationship between cognitive load, aesthetic design and positive emotions were studied in terms of how this aesthetically design and positive emotions affect cognitive load and optimize it. Finally, and with greater details, how to design emotional and aesthetic elements such as color and shape in multimedia learning environments were studied. As well as guidance’s for designers of multimedia learning environments to encourage positive emotions to facilitate of learning, was developed. The results showed that the use of warm colors, rounded shapes and interface design similar to the human form as a positive emotion, have a positive effects on learning and cognitive processes, including the impact of cognitive load is optimized.
    Keywords: TextbooksKeywords: Multimedia learning, emotional design, positive emotions, aesthetics, instructional design
  • A. Sabr Kesh, H. Mazinani, H. Noormohammadi Page 107
    To reach to organizational goals depend on personnel abilities in implementing duties and adaptation to changeable environment. human resource training and development were caused to implement activities effectively and increase personnel efficiency corresponding organizational changes and environment. todays, the most important feature of the organization is change.in such different and complicated environmental conditions together with rapid changes, if organizations, managers and personnel could not adopt to emerging changes, they will certainly eliminate. todays, organizations need learning more and more. According to researches, there is positive link between personnel training and their productivity.it is necessary to identify process, resources and training in organization and then plan them in a scientific model. Personnel training and improvement were affected values and personal satisfaction which are strategic in personal level and were caused improving and developing in organization level. This paper is to investigate training process including need assessment, evaluation, and personnel training effectiveness, necessaries and limitations.
    Keywords: personnel training, human resource development, training need assessment, training effectiveness.principles