فهرست مطالب

مطالعات مدیریت بر آموزش انتظامی - سال دهم شماره 1 (پیاپی 37، بهار 1396)

فصلنامه مطالعات مدیریت بر آموزش انتظامی
سال دهم شماره 1 (پیاپی 37، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/01
  • تعداد عناوین: 5
|
  • امیر نویدی*، علی تقی پورظهیر، سیدعلی اکیر احمدی صفحات 1-20
    هدف از انجام این پژوهش ارائه مدلی جهت برون سپاری فعالیت های آموزشی بود. در این راستا جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان و مدیران مرتبط مراکز آموزش انتظامی که در حدود 468 بود و از این میان با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای و نسبتی 211 نفر از آنان به عنوان حجم نمونه در نظر گرفته شد. روش جمع آوری داده ها بر اساس پرسشنامه محقق ساخته بود که در تدوین سوالات آن به فراخور مولفه های پژوهش از پرسشنامه های استاندارد استخراج و انجام گرفت. پس از توزیع و جمع آوری پرسشنامه ها، بررسی اطلاعات و آزمودن فرضیه ها با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری و به کمک نرم افزارSmart PLS 2 در دو بخش مدل اندازه گیری و بخش ساختاری انجام پذیرفت. در بخش اول ویژگی های فنی پرسشنامه شامل پایایی، روایی همگرا و روایی واگرا مختص PLS بررسی گردید. در بخش دوم، ضرایب معناداری نرم افزار برای بررسی فرضیه های پژوهش مورد استفاده قرار گرفتند. در نهایت یافته ها نشان داد در برونسپاری فعالیت های آموزشی عواملی همچون سازمانی، مدیریتی، اقتصادی، استراتژیک، فنی و ساختاری و مرتبط با موسسات جهت موفقیت در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: برونسپاری، آموزش، عوامل مدیریتی، عوامل فنی
  • مصطفی باقریان فر صفحات 21-40
    این پژوهش با روش تحلیلی و بررسی اسنادی به دنبال این است که رویکرد سینرگوژی در آموزش را بررسی نماید. آموزش یک مفهوم پیچیده و بخشی از زندگی ماست. آموزش شامل تغییر باورها و عادات یک یادگیرنده و تشویق یادگیرندگان به یادگیری مطالب برای هدف های خاص است. امروزه رویکرد آموزش از مدرس محور بودن به سوی یادگیرنده محور بودن در حرکت است، به طوری مدرس، نقش تسهیل کننده یادگیری را در آموزش بر عهده دارد. سینرگوژی به عنوان رویکردی جدید در آموزش یادگیرندگان است که با استفاده از روش یادگیری مشارکتی، یادگیری را برای فراگیران تسهیل می کند و از این طریق هم افزایی در یادگیری را افزایش می دهد. یافته های حاصل از بررسی اسناد نشان داد کلاس درس در رویکرد سینرگوژی به میزان قابل ملاحظه و قابل توجهی در تمامی زمینه ها فعال و باانگیزه بوده و مدرسان در اکثر فعالیت ها به یادگیرنده ها کمک می نمایند. همچنین مسئولیت یادگیری را بر دوش یادگیرندگان قرار می دهد. در نهایت، این رویکرد، یک جایگزین مناسب برای رویکردهای پداگوژی و آندراگوژی جهت نقاط ضعف هر دو است و محدودیت های هیچ کدام را ندارد و باعث خواهد شد که یادگیرنده ها در ارزشیابی های بین المللی و داخلی، عملکرد و رشد بهتری داشته باشند.
    کلیدواژگان: آموزش، پداگوژی، آندراگوژی، سینرگوژی، یادگیری مشارکتی
  • محمدرضا بهادران، محمد مرادی*، لیلا قربانی صفحات 41-60
    هدف این پژوهش بررسی ارزیابی عملکرد کارکنان اداره کل تربیت بدنی ناجا بر اساس کارت امتیازی متوازن (BSC) می باشد.. جامعه آماری این پژوهش پرسنل رسمی و پیمانی شاغل در اداره کل تربیت بدنی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به تعداد 143 نفر بوده است. ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته با استفاده از تحقیقات مشابه قبلی و شامل 32 سوال با مقیاس لیکرت بود. از آزمون k-s و t تک نمونه ای استفاده شد. نتایج آزمون تی تک نمونه ای نشان داد که بین وضعیت موجود و وضعیت فرضی در مولفه مالی برخلاف سه مولفه دیگر (رشدو یادگیری ، مشتری وفرایندهای داخلی) میانگین موجود نسبت به میانگین مطلوب پایین تر است . میانگین وضعیت موجود به طور معناداری پایین تر از میانگین وضعیت مطلوب بود(36/3- =t، 01/0>P) و عملکرد کارکنان اداره کل تربیت بدنی ناجا بر اساس وجوه مالی پایین تر از حد مطلوب است. بنابراین ضروری به نظر می رسد تا با کاهش هزینه های جاری، توان سازمان در پرداخت منابع مالی نسبت کارکنان افزایش یابد.
    کلیدواژگان: رشد و یادگیری، فرآیندهای داخلی، مشتری، مالی، کارکنان اداره کل تربیت بدنی ناجا، کارت امتیازی متوازن
  • حامد گیوتاج*، داود بیات، عباس حسنی صفحات 61-80
    مطالعات نشان داده است که برخلاف کاهش بازدهی منابع سنتی دانش؛ واقعا منبعی برای افزایش عملکرد کارکنان و سازمان است. از دیدگاه استراتژیک، امروزه از دانش به منظور خلق و افزایش ارزش سازمانی استفاده می شود و موفقیت یک سازمان به توانایی اش در مدیریت این منبع کمیاب بستگی دارد.در این پژوهش به بررسی رابطه ی بین مدیریت دانش و عملکرد آموزشی کارکنان در مرکز آموزش شهید دستغیب ناجا- جهرم پرداخته شده است لذا از بین کلیه ی کارکنان این مرکز نمونه ای به حجم 191 نفر به روش تصادفی انتخاب و از یک پرسشنامه ی محقق ساخته که روایی و پایایی (77/0) آن مورد قبول واقع شده، استفاده شده است. همچنین جهت تجزیه و تحلیل داده های نهایی و آزمون فرضیه ها، از روش آماری ضریب همبستگی پیرسون و نرم افزار SPSS 16 استفاده گردیده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که بین مدیریت دانش و عملکرد آموزشی کارکنان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (r=0/41) و هرچه کارکنان در امر پژوهشی کوشا باشند و دانش های نو و جدید که هم به روز و هم متناسب با نیازهای عملی آنان باشد؛ ایجاد و بکار ببندند، عملکرد آنان نیز بهتر خواهد شد.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، عملکرد آموزشی، مرکز آموزش
  • محمد امین پیشدار* صفحات 81-100
    رانندگی صحیح و قانون مند یک فرهنگ است و فرهنگ نشات گرفته از نگرش افراد جامعه می باشد. نگرش، خود را در عمل و رفتار نشان می دهد. تغییر نگرش افراد جامعه نمی تواند بدون پرداختن به آموزش تحقق یابد. هدف از آموزش، انتقال دانش و آگاهی به افراد می باشد بطوریکه این دانش و آگاهی به فرهنگ تبدیل شده و جمعی گردد، تا بطور کامل بتوان از نتایج آن بهره برد. لذا سوال اصلی این پژوهش این بوده است که آیا استفاده از کلاس های آزاد آموزش و تفهیم نظری قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی می تواند کیفیت یادگیری متقاضیان گواهینامه رانندگی را ارتقاء دهد؟ این پژوهش از روش کیفی استفاده کرده و هدف آن کاربردی می باشد. جامعه مورد بررسی در این پژوهش را 33 نفر از متقاضیان اخذ گواهینامه رانندگی که حداقل یک مرتبه در آزمون اصلی آیین نامه راهنمایی و رانندگی مردود شده و همچنان درصدد قبولی در این آزمون بوده اند، تشکیل داده اند. این افراد به شیوه ی نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری داده ها در این پژوهش شامل پرسشنامه اطلاعات فردی-آزمونی افراد و همچنین داده هایی که در طول مدت پژوهش بدست می آمد، بود. این افراد از ابتدا تا پایان مدت یک ماه پژوهش تحت نظارت و آموزش قرار گرفتند. سنجش این افراد، قبولی آنها در آزمون اصلی آیین نامه راهنمایی و رانندگی بود. در دور اول آموزش 42/43 درصد و در دور دوم آموزش 36/36 درصد و در دور سوم آموزش 12/12 درصد از این افراد توانستند در آزمون اصلی آیین نامه راهنمایی و رانندگی قبول شوند. و تنها 9/09 درصد از این افراد با اتمام زمان یک ماه پژوهش نتوانستند در این آزمون قبول شوند. نتایج نشان داد که افراد مختلف با توجه به میزان سواد و تحصیلات متفاوت و همچنین یکسان نبودن استعداد یادگیری، نیازمند آموزش بیشتر و با کیفیت تر هستند. محقق علاوه بر آن مدلی را برای اصلاح پر شتاب رفتارهای غلط رانندگی و ترافیکی و همینطور تثبیت فرهنگ صحیح در جامعه که در آن تاکید ویژه ای بر استفاده از مردم برای مردم شده است، پیشنهاد می کند.
    کلیدواژگان: قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی، فرهنگ سازی، کمیت آموزشی، کیفیت آموزشی، اصلاح و تثبیت رفتار
|
  • Amir Navidi *, Ali Taghipour Zahir, Seyed Ali Akbar Ahmadi Pages 1-20
    The aim of this study was to Presenting the Educational Activities Outsourcing Model in Tehran/Iran. To this end, all employees and managers include 468 staffs were participated in present study, among them 211 were selected by Cochran formula and based on ratio multilevel cluster sampling. Data were collected by self questionnaires that the questions of getting a standard questionnaire. Data analysis was done using structural equation modeling by software Smart PLS 2 in two parts, the measurement model and structural section. In the first part, technical characteristics of the questionnaires including reliability, validity, convergent and divergent validity were evaluated. In the second part, software significant coefficients were used to evaluate the hypothesis. the results of the study indicated that the educational Activities Outsourcing with 6 factors include: organizational, managerial, economic, strategic, technical and structural and related contractor
  • Mostafa Bagherian Far Pages 21-40
    Employing analytical and archival method, this research seeks to probe Synergogy in education. Training is a complex concept and a part of our entire life. Training involves changing the learner's beliefs and habits and encouraging learners to learn the content for specific purposes. Today, the teacher-centered approach to learner-centeredness is moving, as a moderator, facilitator of learning in education. Synergy is a new approach to learner learning that facilitates learning for learners using the participatory learning method, thereby increasing the synergy of learning. The findings from the review of the documents showed that the classroom in the synergy approach is significant and significant in all areas of activity and motivation, and instructors help learners in most activities. It also puts the learner in charge of learning. Finally, this approach is an appropriate alternative to pedagogical and andragogy approaches to both weaknesses, and has no limitations, and will make learners more effective in international and domestic evaluations.
  • Mohammadreza Bahadoran, Mohammad Moradi *, Leila Ghorbani Pages 41-60
    This study aimed to evaluate Naja personnel performance in general department of physical education based on the Balanced Scorecard (BSC) between years of 2015-2016. The research was descriptive - inferential. The target populations were 143 formal and contracted personnel of physical education department in Iran. To gather the data, a researcher-made questionnaire was used by previously similar researches consisted of 32 questions with Likert scale. kolmograph-smironov and one sample t-tests were used. One-sample t-test results showed that unlike three other elements (growth and learning, customer, and internal processes), financial component in hypothetical situation was less than favorable average. There was a significant difference between the current and desired status means (t = -3/36, p
  • Hamed Givtaj *, Davoud Bayat, , Abbas Hassani Pages 61-80
    Studies have shown that contrary to decrease the efficiency of traditional resources, knowledge really is a resource for enhancing employees and organization performance. From the strategic perspective, nowadays, knowledge is used to create and enhance organizational value and the success of an organization depends on its ability to manage this scarce resource. In this study, the relationship between knowledge management and training performance of employees of Jahrom Dastgheib education center (NAJA) has been arranged. In this research, 191 people selected randomely among all employees of the center and also is used a questionnaire with the reliability and validity (77/0) that has been accepted. Also to analyze the final data and to test the hypotheses, Pearson statistical method and SPSS 16 software have been used. The findings show that there is a positive and significant relation between the knowledge management and employees performance (r=0/41) and if the staff be diligent in research and create and use new and updated knowledge that is suitable for their practical needs, their performance will be better.
  • Mohammad Amin Pishdar * Pages 81-100
    Correct and lawful driving a culture, and culture is rooted in the attitudes of society. Attitude, and behavior shows itself in action. Attitude of people can not be realized without addressing the training. The purpose of education is to transfer knowledge to people so that culture and collective knowledge to be able to fully benefit from the results. This study is a qualitative research and its purpose applications. These individuals were chosen sampling method. The people from the beginning to the end of the study, supervised and trained for a month. Measurement of these people, accept the traffic regulations in the main test. And only 9.09 percent of the study subjects completed a month's time have failed to pass the test. The results showed that different people differently according to their educational achievements as well as learn the same lack of talent, more education and more quality.