فهرست مطالب

مطالعات مدیریت بر آموزش انتظامی - سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 41، بهار 1397)

فصلنامه مطالعات مدیریت بر آموزش انتظامی
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 41، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/25
  • تعداد عناوین: 6
|
  • میثم جعفری صفحه 11
    یکی از ویژگی های برجسته کارکنان نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران علاوه بر فراگیری مهارت های مورد نیاز و بایسته پلیسی، برخورداری از مهارتهای تربیتی و در واقع رعایت الزامات رفتاری می باشد. از آنجا که این کارکنان در تعامل مستقیم با آحاد شهروندان در طیف ها و اقشار مختلف می باشند، بنابراین شرایط ایجاب می نمایند از مهارت های رفتاری اعلایی برخوردار بوده و تلاش نمایند با آموزش های متناسب، نحوه رفتار خود را با معیارها و استانداردهای مورد قبول جامعه و شهروندان تطابق دهند، از سوی دیگر مصادیق بسیار متنوع و گوناگون حقوق شهروندی وجود تعریف شده که در ارتباط مستقیم و بی واسطه با نوع رفتار و عملکرد حرفه ای کارکنان می باشد و هر لحظه بیم آن می رود که رفتاری غیراستاندارد و نسنجیده سایر اقدامات مثبت و قابل توجه مجموعه نیروی انتظامی را خدشته دار نماید.، لذا در این نوشتار به بررسی «مولفه های مهم الزامات رفتاری کارکنان ناجا در حوزه حقوق شهروندی» می پردازیم.
    کلیدواژگان: الزامات رفتاری، حقوق شهروندی، کارکنان نیروی انتظامی، رفتار حرفه ای
  • شکوفه متقی صفحه 39
    هدف از انجام این پژوهش آموزش شناختی رفتاری اعتماد به نفس بر میزان خودکارآمدی کارکنان وظیفه فرماندهی انتظامی شهر شهرکرد بود.
    روش
    این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی، و به لحاظ روش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان وظیفه یگان ویژه شهر شهرکرد به تعداد 241 نفر بود که بر اساس جدول مورگان حجم نمونه 144 نفر تعیین شد و به پرسشنامه خودکارآمدی عمومی (شرر و همکاران، 1988) پاسخ دادند. سپس تعداد 36 نفر که نمره آنان از پرسشنامه خودکارآمدی عمومی یک انحراف معیار پایین تر از میانگین بود انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 18 نفر) گماره شدند. ضمن این که گروه آزمایش طی 8 جلسه 90 دقیقه آموزش شناختی رفتاری را دریافت کردند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کواریانس یک راهه نشان داد که آموزش شناختی رفتاری اعتماد به نفس ، بر افزایش میانگین نمرات خودکارآمدی عمومی افراد گروه آزمایش موثر بوده است (01/0 >P).
    نتیجه گیری
    از آموزش شناختی رفتاری اعتماد به نفس می توان در جهت بهبود خودکارآمدی کارکنان وظیفه استفاده کرد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، اعتماد به نفس، درمان شناختی، رفتاری، کارکنان وظیفه
  • محمدرضا روشندل، ایمان صفایی، قاسم آهی صفحه 55
    این پژوهش باهدف بررسی نقش سبک های یادگیری و ویژگی های شخصیتی در گرایش به تفکر انتقادی در دانشجویان تربیتی بدنی انجام شد. در یک پژوهش توصیفی از نوع همبستگی از بین دانشجویان رشته تربیتی بدنی دانشگاه آزاد واحد بیرجند 170 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب و به پرسشنامه سبک های یادگیری کلب، پرسشنامه ویژگی های شخصیت نئو و پرسشنامه گرایش به تفکر انتقادی پاسخ دادند. یافته های پژوهش نشان داد که سبک یادگیری همگرا و بعد برون گرایی و باز بودن به تجربه پیش بینی کننده تفکر انتقادی است. با توجه به اهمیتی که به گسترش و رشد تفکر انتقادی در ادبیات پژوهشی دنیا شده است در کشور ما نیز این مسئله موردتوجه قرار گیرد و مکانیزم های زیربنایی موثر بر تفکر انتقادی (سبک یادگیری همگرا، برون گرایی و باز بودن به تجربه) تقویت شود.
    کلیدواژگان: سبک های یادگیری، ویژگی های شخصیت، تفکر انتقادی
  • سامره شجاعی، هادی پورشجاعی، منصوره صادقی صفحه 77
    ظرفیت یک سازمان برای تسهیم دانش در میان کارکنان و کاربرد دانش تسهیم شده به عنوان یک منبع مهم و اساسی مزیت رقابتی برای بسیاری از سازمانها در نظر گرفته می شود. از آنجا که رفتار تسهیم دانش بر بسیاری از ستاده های عملکردی تاثیرگذار بوده و از بسیاری از عوامل تاثیر می پذیرد لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین سرمایه اجتماعی و انگیزش افراد با رفتار تسهیم دانش با نقش میانجی قصد تسهیم دانش در کارکنان شرکت توزیع برق استان گلستان می باشد. این پژوهش به لحاظ روش جزء تحقیقات توصیفی - پیمایشی و ازنظر نحوه گردآوری اطلاعات از زمره تحقیقات همبستگی و ازنظر هدف، کاربردی می باشد. برای جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه استاندارد یئون و همکاران(2016) بهره گیری شده است که ضریب پایایی آن بالای 7/0 بوده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کارکنان شرکت توزیع برق استان گلستان بوده است که تعداد آنها در بازه زمانی تحقیق 417 نفر می باشد. از این تعداد، 242 نفر به عنوان نمونه با بهره گیری از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و با استفاده از جدول کرجسی و مورگان انتخاب شده اند.این پژوهش شامل 7 فرضیه بوده و برای بررسی فرضیات از روش مدل معادلات ساختاری و از نرم افزار لیزرل استفاده گردیده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که بین وابستگی اجتماعی، اعتماد اجتماعی، چشم انداز مشترک و خودکارآمدی و قصد تسهیم دانش و هم چنین قصد تسهیم دانش و رفتار تسهیم دانش رابطه معناداری وجود دارد. هم چنین بین لذت از کمک به دیگران و منفعت متقابل با قصد تسهیم دانش رابطه معنی داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، انگیزش افراد، رفتار تسهیم دانش، قصد تسهیم دانش
  • مهدی محمدی، فردین باتمانی صفحه 105
    این تحقیق به جهت بررسی اعتماد به نفس و رابطه آن با نمرات تیراندازی فراگیران آموزشی مرکز آموزش مرزبانی شهید رجایی کرمانشاه و تعیین مولفه هایی از اعتماد به نفس که می توانند پیش بینی کننده نمرات تیراندازی باشند، انجام شد. روش تحقیق از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش 610 نفر از فراگیران آموزشی پایه خدمتی بهمن 1395 مرکز آموزش مرزبانی شهید رجایی کرمانشاه بودند که حجم نمونه از طریق جدول مورگان 260 نفر برآورد شد. نمونه ها به روش تصادفی طبقه ای (با توجه به گروهان و مقطع تحصیلی) انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات مربوط به اعتماد به نفس از پرسشنامه استاندارد ویلی و نایت پس از تایید روایی توسط کارشناسان حیطه مربوطه استفاده گردید. پایایی پرسشنامه نیز توسط آلفای کرونباخ تایید گردید و اطلاعات جمع آوری شده، توسط نرم افزار SPSS24 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. از همبستگی پیرسون برای سنجش رابطه و از رگرسیون برای تعیین فاکتورهای پیش بینی کننده استفاده شد. نتایج،نشان دهنده رابطه مثبت و معنادار بین اعتماد به نفس و نمرات تیراندازی است (r = 0.411).سطح معناداری در این رابطه p<0.05 است. همچنین از بین مولفه های اعتماد به نفس، تسلط بر مهارت، نمایش توانائی، آمادگی بدنی و روانی، خودابرازی بدنی و رفتار رهبری بیشترین نقش را در پیش بینی نمرات تیراندازی دارند. توجه به جنبه ها و فاکتورهای اعتماد به نفس می تواند به بهبود نمرات تیراندازی در فراگیران آموزشی دوره سربازی کمک کند.
    کلیدواژگان: اعتماد به نفس، نمرات تیراندازی، فراگیران آموزشی، مرکز آموزش مرزبانی
  • داود بیات، حامد گیوتاج صفحه 129
    با توجه به اهمیت آموزش کارکنان وظیفه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی که شاکله اصلی امنیت در جامعه و نوک پیکان مقابله با انحرافات و آسیب ها در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و... در سرتاسر میهن می باشند. با توجه به این اهمیت پژوهش حاضر سعی در ارزیابی میزان رضایت کارکنان وظیفه از محتوا برنامه های آموزشی بدو خدمت در مرکز آموزش نیروی انتظامی شهید دستغیب جهرم را دارد. روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش، مطالعه موردی است و روش گردآوری اطلاعات نیز اسنادی و پیمایشی می باشد. روایی پرسش نامه (محقق ساخته) با نظر متخصصان و صاحب نظران و پس از انجام اصلاحات به دست آمد و پایایی پرسش نامه تحقیق از طریق آلفای کرونباخ 0.89 محاسبه شده که از بعد آماری قابل قبول بوده است. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 110 نفر با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای از بین گروهان های مرکز آموزش شهید دستغیب جهرم انتخاب شده است. در تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های مختلف آماری توصیفی و استنباطی (تی استیودنت و خی دو) به بررسی فرضیه های تحقیق پرداخته شده است که نتیجه حاصل از آن نشان داد که میانگین رضایت کارکنان وظیفه از محتوا برنامه های آموزشی بدو خدمت در مرکز آموزش نیروی انتظامی شهید دستغیب جهرم از سطح قابل قبولی برخوردار می باشد و تمامی فرضیه ها مورد تایید قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: کارکنان وظیفه، آموزش، برنامه های آموزشی، نیروی انتظامی، مرکز آموزش شهید دستغیب جهرم
|
  • Meisam Jafari Page 11
    ne of the prominent features of NAJA staff; in addition to learning the required and and disciplinary skills, having the educational skills and in fact observing the behavioral requirements. Since these staff are directly involved with the range of citizens in the spectrum and the various strata, therefore, the conditions require high-level behavioral skills and endeavor to adapt their behavior to Criteria and accepted standards of society and citizens by appropriate training, on the other hand, there are many different and varied examples of citizenship rights that are directly related to the type of employees’ behavior and professional performance and at any moment it is feared that a non-standardized and unpardonable behavior would impede other significant positive measures of NAJA. Therefore, this paper explores "Important Components of Behavioral Requirements for NAJA Staff in the Field of Citizenship Rights”.
    Keywords: Behavioral Requirements, Citizenship Rights, NAJA Staff, Professional Behavior
  • Shokofeh Motaghi Page 39
    The main objective of this study was to evaluate the effectiveness of cognitive behavioral training of self-confidence on Self-efficacy of conscripted soldiers of Police Departments in Shahrekord city.
    Method
    The purpose of this research is applied one and In terms of quasi-experimental designs with Control Group Pre-test/Post-test Design. The study population consisted of all Special conscripted soldiers of Shahrekords city, n=241, according to Morgan table 144 people considered for the sample size; Then, 36 people who their self-efficacy scores were a standard deviation lower than Average were selected and then randomly put into two groups as experimental and control groups (18 per group). The experimental group received 8*90 min/sessions of cognitive-behavioral training.
    Results
    one way analysis of covariance showed that cognitive behavioral training has been effective on self-efficacy scores of experiment groups (p
    Conclusion
    it can be concluded that cognitive behavioral training can be used to improve confidence of conscripted soldiers.
    Keywords: Self- efficacy_self – confidence_– cognitive – behavioral training_conscripted soldiers
  • Mohammad Reza Roshandel, Iman Safaii, Qasem Ahi Page 55
    This research aimed to investigate the role of learning styles and personality traits in tendency to critical thinking in physical education students. In this descriptive and correlational study, among the Physical education students of Islamic Azad University of Birjand, 170 students were selected by cluster sampling method and completed Kolb learning style inventory, NEO personality inventory and tendency to critical thinking questionnaire. The results showed that convergent learning style and extraversion and openness to experience components are predictor of critical thinking.Given the importance of expansion and growth of critical thinking in the research literature of the world, in our country this issue should be considered and the underlying mechanisms affecting critical thinking (convergent learning style, extroversion and openness to experience) should be strengthened, too.
    Keywords: learning styles, Personality Traits, Critical Thinking
  • Samereh Shojaee, Hadi Pour Shojaee, Mansoreh Sadeghi Page 77
    An organization’s capacity to share knowledge among its employees and apply that shared knowledge is regarded a vital source of competitive advantage in many organizations. Because knowledge sharing behavior effect many performance outputs and affect from many factors so the main goal of this study is to considering the relationship between social capital and individuals’ motivation with knowledge sharing behavior emphasizing the mediating role of knowledge sharing intention employees of Golestan Electricity Company. Methodologically talking this study is survey- descriptive and regarding data collection is a correlation and regarding the purpose is a an applied one. In order to collect the required data, Yeon et al (2016) standard questionnaire was utilized. Reliability of the questionnaires was above 0/7.participants of the study included 417 employees of Golestan Electricity Company. Among them 242 were selected as a sample of the study using stratified random sampling and using Krejesi and Morgan table. In order to analyze data, SEM method and LISREL software were used. The results show that there is a positive and significant relationship between all dimensions of social capital and knowledge sharing intention an also knowledge sharing intention and knowledge sharing behavior but relationship between dimensions of individual’s motivation and knowledge sharing intention was not approved.
    Keywords: social capital, individual's motivation, knowledge sharing intention, knowledge sharing behavior
  • Mehdi Mohammadi, Fardin Batmani Page 105
    This study was conducted to examine self-esteem and its relationship with the shooting scores of the educational learners of the martyr Rajai border guard training center in Kermanshah and determine the components of self-confidence that could predict shooting scores. The research method is correlation type. The statistical population of the study consisted of 610 trainees from the basics of education in Bahman 1395 in Shahid Rajaee Border Guard Training Center of Kermanshah. The sample size was estimated to be 260 by Morgan table. The samples were selected by stratified random sampling (according to the companies and educational level). Weighted questionnaire was used for gathering information about self esteem by Willem and Knight questionnaires after validation by relevant field experts. Reliability of the questionnaire was confirmed by Cronbach's alpha and the collected data were analyzed by SPSS-24 software. Pearson correlation was used to measure the relationship and regression was used to determine predictor factors. The results show a positive and significant relationship between self-confidence and shooting scores (r = 0.411). The significance level in this relation is p
    Keywords: Confidence, Shooting scores, Educational learners, Border Guard Training Center
  • Davood Bayat, Hamed Givtaj Page 129
    Considering the importance of training the staff of the Islamic Republic Police Force, the main focus of security in society and the tip of the arrow is to deal with diversions and injuries in various dimensions of economic, social and ... throughout the homeland. Regarding the importance of this research, the present study attempts to assess the satisfaction of staff with the content of training programs at the Dastgheib police station at Jahrom Police Training Center. The research method used in this study is a case study and the information gathering method is documentary and survey. Validity of the questionnaire (Researcher made) was obtained with the opinion of experts and experts after the reform The reliability of the questionnaire was calculated by Cronbach's alpha 0.89, which is acceptable from the statistical point of view. Sample size using 110 Cochran formula was selected using a stratified sampling method among the companies of Shahid Dastgheib Jahrom Training Center. In analyzing the data, using descriptive and inferential statistical tests (T-student and Xi-2), the research hypotheses have been investigated. The result showed that the average staff satisfaction with the content of the training programs at the Dastgheib Jahrom Police Training Center was of a satisfactory level and all the hypotheses were approved.
    Keywords: Soldier, Education, Learning Programs, Police, Shahid Dastgheib Jahrom Training Center