فهرست مطالب

پژوهش نامه نظم و امنیت انتظامی - سال نهم شماره 2 (پیاپی 34، تابستان 1395)

پژوهش نامه نظم و امنیت انتظامی
سال نهم شماره 2 (پیاپی 34، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • اکبر شربتی * صفحات 1-22
    مقدمه
    فضاهای عمومی شهری به عنوان بستری اجتماعی در صورت دارا بودن احساس امنیت علاوه بر آنکه آرامش را برای شهر به ارمغان می آورد، سطح تعاملات و فعالیت های اجتماعی ساکنین شهر را نیز افزایش ودر نهایت احساس مطلوبیت و رضایت محیطی را در شهروندان تقویت می کند. هدف ازاین پژوهش، دست یابی به شناخت کلی ازوضعیت احساس امنیت مسافران از حضوردرپارک های جنگلی شهرگرگان است.
    روش
    این پژوهش بصورت پیمایشی صورت گرفته است. جامعه آماری پژوهش کلیه مسافران مراجعه کننده به پارک های جنگلی شهرگرگان درتابستان 1394 است. در این تحقیق با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 384 نفر به عنوان نمونه انتخاب و با استفاده ازابزار پرسشنامه موردمطالعه قرار گرفتند .
    یافته ها
    نتایج نشان می دهدکه اقدامات پلیس و دستگاه های متولی گردشگری در افزایش احساس امنیت مسافران تاثیر مثبت دارد. همچنین میزان احساس امنیت مسافران برحسب جنسیت، میزان تحصیلات، سن متفاوت است. به طوری که مردان نسبت به زنان، مسافران دارای تحصیلات بالا نسبت به مسافران دارای تحصیلات پایین تر و مسافران بزرگ سال و مسن نسبت به مسافران کم سن وسال از احساس امنیت بیشتری برخوردار هستند. علاوه بر این، نتایج نشان داد که بین دو متغیر احساس امنیت مسافران و تمایل آن ها به حضور مجدد درپارک های جنگلی رابطه معناداری وجوددارد.
    نتیجه گیری
    احساس امنیت مطلوب مسافران در پارک های جنگلی شهر گرگان نتیجه اقدامات صورت گرفته در پارک ها، از قبیل نظارت دقیق و مستمر سازمان های مسئول، وجود امکانات و خدمات مناسب، بهره گیری از ابزارهای مناسب اطلاع رسانی، عملکرد مطلوب نیروهای انتظامی است. درنهایت، ضروری است توجهی ویژه بر احساس امنیت اجتماعی مسافران در فضاهای عمومی به ویژه پارک های جنگلی صورت گیرد زیرا ناامنی این مکان ها نشاط، آرامش، سرزندگی و سلامتی را در زندگی روزمره مختل می کند.
    کلیدواژگان: پارک های جنگلی، امنیت، فضاهای عمومی، احساس امنیت، مسافران، شهر گرگان
  • فرشته اسدزاده، ابراهیم تقی زاده، یحیی محمدی * صفحات 23-44
    مقدمه
    امروزه اهمیت نظم و امنیت برای اجتماع بر هیچ فردی پوشیده نیست. امنیت گذشته از اینکه فی نفسه یکی از ضروری ترین نیازهای بشر است، عامل مهمی نیز، برای رشد و توسعه فرهنگی، اجتماعی، اخلاقی، علمی، اقتصادی و... بوده، لذا امنیت عمومی یک زمینه، برای همه موفقیت ها و پیشرفت هاست. پلیس و قوای انتظامی در یک جامعه علاوه بر مسئولیت های اجرایی وظیفه برقراری ایجاد امنیت را دارند. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر عملکرد پلیس بر احساس امنیت عمومی در استان خراسان جنوبی بود.
    روش
    نوع تحقیق بر اساس هدف کاربردی و بر اساس روش گردآوری اطلاعات، پیمایشی است. جامعه مورد بررسی تمام شهروندان استان خراسان جنوبی در سال 1390 بودند. نمونه مورد بررسی 400 نفر که از شهرستان های مختلف استان به شیوه نمونه گیری اتفاقی انتخاب شدند، می باشند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته احساس امنیت استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل از آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار، فراوانی)، و از آمار استنباطی (t وابسته و t مستقل) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که، پلیس بر احساس امنیت عمومی از دیدگاه شهروندان تاثیر بالایی دارد و همچنین پلیس در ایجاد امنیت (مالی، جانی، اقتصادی، اخلاقی، فردی، اجتماعی) در سطح استان خراسان جنوبی نقش فعالی ایفا کرده است.
    نتیجه گیری
    برنامه ریزی هماهنگ و منسجم نهادهای انتظامی و نهادهای ذینفع برای مبارزه قاطع و قانونمند با مصادیق و زمینه های بروز جرم و بزه کاری در جامعه از جمله مبارزه ریشه ای با باندهای مروج فساد، اعتیاد، شرارت و موازین ضد ارزشی به منظور ایجاد فضای امن در استان ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: پلیس، نیروی انتظامی، امنیت عمومی، عملکرد
  • ستار صادقی ده چشمه *، مهناز تیموری نژاد، الهام آزادیان صفحات 45-72
    مقدمه
    نظم اجتماعی و توجه به ابعاد مختلف زندگی شهروندان ، از جمله موضوعات اساسی و مهم در جامعه مدرن است که گرچه با پیچیدگی روزافزون جامعه ابعاد مختلف و مهمی به خود گرفته اند با اینحال رعایت کنش هایی که از افراد جامعه به عنوان شهروند، انتظار می رود در تداوم نظم و در نتیجه، حیات جمعی موثر است. این مقاله درصدد است تا به مطالعه و بررسی رابطه میان رفتار شهروندی با گرایش شهروندان به نظم اجتماعی بپردازد.
    روش
    این تحقیق توصیفی بوده که به روش همبستگی و با هدفی کاربردی انجام گرفته است. برای اندازه گیری متغیرها نیز از دو پرسشنامه رفتار شهروندی و گرایش به نظم اجتماعی دارای روایی صوری و پایایی بالای 75/0 که از طریق آلفای کرونباخ برای هردو بعد پرسشنامه محاسبه شد. تعداد105نفر از میان جوانان20-30سال شهرکرد حجم نمونه بوده که به شیوه تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. داده های به دست آمده با استفاده از آزمونهای t و ضریب همبستگی و با استفاده از نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که ابعاد مختلف رفتار شهروندی شامل: اهمیت قانون، وقت شناسی، نظافت شخصی، رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، رشد روانشناختی، کنش اجتماعی و سلامت عمومی در شهروندان و همچنین گرایش به نظم اجتماعی از حد میانگین بالاتر بوده و رابطه بین ابعاد مختلف رفتار شهروندی با نظم اجتماعی تایید شد.
    نتیجه گیری
    هرچه شهروندان (جامعه مورد مطالعه) بیشتر به ابعاد رفتار شهروندی بپردازند، گرایش آنها به نظم اجتماعی بیشتر می شود. در میان ابعاد رفتار شهروندی بالاترین میانگین مربوط به اهمیت قانون، وقت شناسی و نظافت شخصی و محیط بوده است که بایستی مورد توجه قرار گیرند.در نتیجه بایستی ابعاد رفتار شهروندی در برنامه های مرتبط با نظم اجتماعی درنظر گرفته شوند.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی، نظم اجتماعی، شهروندان، شهرکرد، جوانان
  • یوسف بهرامی *، مهتاب خوش منش صفحات 73-96
    مقدمه
    کاهش فرصت های شغلی در مناطق ساحلی، محدویت منابع درآمدی پایدار و قانونی، تغییرات فصلی درآمدها، به همراه وقوع انواع جرایم، قاچاق کالا، و گسترش انواع ناهنجاری های اقتصادی در این مناطق از مسایل توسعه مناطق مرزی است. در این راستا، مناطق آزاد تجاری میتوانند نقش مهمی در افزایش صادرات، توسعه اشتغال و جذب سرمایه گذاری های داخلی و خارجی ایفا نمایند. این پژوهش، با طرح این پرسش که در مناطق آزاد تجاری- صنعتی چه رابطه ای بین توسعه اشتغال (فرصتهای جدید شغلی) با ارتقای امنیت و کاهش قاچاق وجود دارد در پی آن است تا رابطه اشتغال را با ارتقای امنیت و کاهش قاچاق منطقه مورد ارزیابی قرار دهد.
    روش
    در این پژوهش، نوع تحقیق از لحاظ ماهیت و روش، از نوع همبستگی و روش انجام آن پیمایشی است. متغیرهای اصلی این تحقیق شامل متغیر مستقل (توسعه اشتغال) و متغیرهای وابسته (ارتقای امنیت و کاهش قاچاق) می باشند. جامعه آماری پژوهش شهروندان بالای 19 سال شهر بندر انزلی میباشند که با استفاده از فرمول کوکران 321 نفر از این افراد به شیوه نمونه گیری احتمالی ساده انتخاب شدند. روایی پرسش نامه از طریق اخذ نظر متخصصان امر و برای تعیین پایایی آن نیز، پرسش نامه ها بین 22 نفر از نمونه ها به صورت تصادفی توزیع و جمع آوری گردید و با استفاده از نرم افزار SPSS ضریب آلفای کرونباخ آن 87/0 محاسبه گردیده است.
    یافته ها
    به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست آمده، برای تعیین میزان رابطه معنی داری بین متغیرها، از آزمون آماری اسپیرمن در قالب جداول دو بعدی استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که رابطه معنی داری بین کسب فرصتهای جدید شغلی (توسعه خدمات خرده فروشی، توسعه خدمات عمده فروشی، توسعه مناطق توریستی و...) با ارتقای امنیت و همچنین با کاهش قاچاق در سطح منطقه وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق تاکید بر آن دارد که ضمن حیاتی بودن تاسیس منطقه آزاد و آثار مثبت اقتصادی و رفاهی آن، خوشبختانه منطقه آزاد بندر انزلی به دلیل فراهم بودن بسترهای لازم، توانسته است در زمینه ارتقای امنیت و کاهش قاچاق در سطح منطقه ای و ملی و حتی بین المللی نقشی اساسی ایفا نماید.
    کلیدواژگان: مناطق آزاد، توسعه اشتغال، ارتقای امنیت، کاهش قاچاق، بندر انزلی
  • احمد بخارایی *، بهرام بیات، طاهره پرکیانی صفحات 97-118
    پدیده مخرب رو به روست و روزانه نزاع و درگیری خیابانی به وفور در این شهر نمایان است. در این تحقیق بر آنیم تا این پدیده اجتماعی را با نگاهی جامعه شناختی تحلیل کرده و عوامل اجتماعی موثر بر بروز این آسیب اجتماعی را بشناسیم.
    روش
    روش تحقیق این پژوهش روش پیمایش بوده و داده های تحقیق نیز با استفاده از پرسشنامه جمع آوری شده است. جامعه آماری این تحقیق کلیه مردان 15 تا 50 ساله شهرستان بندرعباس هستند که 383 نفر به عنوان نمونه تعیین شدند. شیوه نمونه گیری این تحقیق روش نمونه گیری خوشه ایاست.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان می دهد که بین متغیر تعاملات مثبت، انسجام اجتماعی، متغیرهای زمینه ای (سن، وضعیت تاهل، تحصیلات و درآمد متوسط خانواده) و گرایش به نزاع خیابانی رابطه معنی داری وجود دارد؛ و از سوی دیگر بین وضعیت اشتغال و کنترل خانواده با گرایش به نزاع رابطه معنی داری وجود ندارند.
    نتیجه گیری
    با افزایش تعاملات مثبت، ارتقاء انسجام اجتماعی باعث کاهش نزاع و درگیری در شهر بندرعباس می شود. اما با توجه به شرایط گذار و آنومیک جامعه، باید انتظار داشت که تمام متغیرهای سطوح خرد، میانی و کلان فعال شوند. تاثیر متقابل سطوح مذکور می تواند وضعیت جامعه مورد مطالعه را در حد معمول نگه دارد و مانع از فرسایش انسجام جامعه و شرایط معمول آن گردد.
    کلیدواژگان: نزاع های خیابانی، کنترل خانواده، آنومی اجتماعی، انسجام اجتماعی، هوش فرهنگی
  • اکبر سلیمی *، عباس خورشیدی، نوذر امین صارمی، حسین ذوالفقاری صفحات 119-148
    مقدمه
    حفظ نظم و امنیت جامعه از وظایف ذاتی ناجا بوده و البته آن به روش های مختلف قابل تحقق می باشد که یکی از آنها مدیریت طیف نوجوان جامعه میباشد. هدف این تحقیق ارائه الگوی تعاملی–ساختاری برای ناجا در برقراری نظم وامنیت با رویکرد پیشگیری از بزهکاری نوجوانان است.
    روش
    این تحقیق از نظرنوع توصیفی- پیمایشی، از نظر هدف کاربردی واز نظر روش کمی است. جامعه آماری کارکنان دوایر مددکاری و مشاوره کلانتری های تهران می باشند که از این بین تعداد 87 نفر به عنوان نمونه آماری به صورت تصادفی انتخاب گردید. اطلاعات تحقیق به صورت کتابخانه ای ومیدانی(مصاحبه) و داده ها توسط پرسشنامه محقق ساخته از نوع طیف لیکرت 7 گزینه ای که تایید روایی و پایایی آن صورت گرفته جمع آوری گردیده است. تجریه وتحلیل با استفاده از آزمون های میانگین داده ها، فریدمن و بارعاملی صورت گرفته است.
    یافته ها
    برای الگوی مورد نظر در بعد تعاملی سه مولفه و در بعد ساختاری چهار مولفه شناسایی گردید و مشخص شد که اولویت تاثیرگذاری مولفه های تعاملی بر پیشگیری از بزهکاری نوجوانان به ترتیب، تعامل با سازمان های آموزش وپرورش و رسانه ملی سپس تعامل با نهادهای خانواده و بسیج و بالاخره تعامل با گروه های فعال فضای مجازی و گروه های همسالان حقیقی است در ضمن ترتیب تاثیرگذاری مولفه های ساختاری، پیچیدگی، تخصص گرایی، تمرکز و بالاخره رسمیت میباشد.
    نتیجه گیری
    پلیس پیشگیری نوجوانان باید در ساختار خود فرایندهای اجرایی غیر ضرور را حذف و یا به حداقل برساند و از نیروی انسانی متخصص استفاده نماید و با این ساختار تعامل و مشارکت خود را با مدارس، رسانه ملی و خانواده ها بیشتر نموده و به نقش اطلاع رسانی و آموزش در محیط معمولی و فضای مجازی بپردازد.
    کلیدواژگان: تعامل، ساختار، پیشگیری اجتماعی، نوجوانان، بزهکاری
  • علیرضا یاوری *، سیدمهدی گلستان هاشمی، محسن چشم براه، بیژن خیام باشی صفحات 149-180
    مقدمه
    سیستم مدیریت بلایا در سطح کل کشور و در سطح نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، ناگزیر است که با استفاده از تجربیات گذشته خود و بهره گیری از تجربیات موفق جهانی نسبت به تنظیم یک برنامه موثر برای مدیریت بلایا گام بردارد و راهبردهای مشخصی را برای مدیریت نظم و امنیت پلیس در بحران های طبیعی فراهم آورد.
    روش
    این پژوهش با روش کیفی، ضمن استفاده از تکنیک مطالعات تطبیقی، با بررسی و تلفیق دو گرایش از حوزه مطالعاتی مدیریت (مدیریت انتظامی و مدیریت بحران)، با بهره گیری از منابع و مستندات داخلی و خارجی به رشته تحریر درآمده است. همچنین بهمنظور انجام مطالعات تطبیقی، کشورهای کانادا، امریکا، ترکیه، پاکستان، هند و ژاپن به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی از میان کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه جهان انتخاب گردیده اند.
    یافته ها
    در اغلب کشورهای توسعه یافته رابطه ای مستقیم بین ساختار حکومت و سطوح برنامه ریزی مدیریت بحران یافت شد. همچنین محقق در فرجام یافته های خود به ارائه ساختار استراتژیک مدیریت نظم و امنیت انتظامی در بحران های طبیعی، مبتنی بر پیشینه تحقیق و مطالعات تطبیقی، مشتمل بر چهار بعد اصلی مدیریت اطلاعات، مدیریت ارتباطات، مدیریت لجستیک و مدیریت عملیات پرداخته است.
    نتیجه گیری
    بررسی و تحلیل مولفه های سابقه برنامه ریزی، سطوح برنامه ریزی، ساختار و وضعیت پلیس کشورهای مورد مطالعه در بحران های طبیعی گام مهمی است تا بتوان با الگوبرداری یا بومی سازی الگوهای موثق و موفق مدیریت نظم و امنیت انتظامی در دنیا به سطح مطلوبی از برتری تصمیم گیری در هماهنگی، هدایت عملیاتی و کنترل اثربخش بحران بر اساس ماموریت های ابلاغی و در راستای استقرار نظم و امنیت انتظامی در بحران های طبیعی دست یافت.
    کلیدواژگان: مدیریت، مدیریت بحران، پلیس، برنامه ریزی، نظم و امنیت انتظامی
|
  • Akbar Sharbati * Pages 1-22
    satisfactory environment and favorable impression on the citizens. The aim of this research is to develop a general knowledge about the sense of security on passengers from the Gorgan's forest parks.
    Method
    The methodology of the research is survey research. The population of the study is all passengers referred to forest parks in Gorgan, in the summer of 1394. By using random sampling methodology, 384 samples were selected and studied by questionnaires.
    Findings
    The results show that the actions of the police and owners of tourism have a positive impact on the sense of security in passengers. Also the sense of security on passengers is different in terms of gender, education level, and age. So the ratio of men to women, highly educated passengers to less educatedpassengers, Adults and elderly passengers to younger passengers feel more secure. The results also showed that there is a significant relationship between two variables, feeling of security of passengers and their desire to reengage in forest parks.
    Conclusions
    The desirable sense of security in passengers who visit the forest parks in Gorgan is the result of actions takenin, such as accurate and continuous monitoring of authorities, good facilities and services, using appropriate information tools, desirable performance of security forces. Finally, it is essential to pay special attention to passengers' sense of social security in public spacesespecially forest parksbecause vitality, relaxation, and health in everyday life is disruptedby insecurity in these locations.
    Keywords: forest parks, Security, public spaces, sense of security, passengers, Gorgan
  • Fereshte Asadzadah, Ebrahim Taghizadah, Yahya Mohammed * Pages 23-44
    Introduction
    Today, the importance of social order and security is obvious to anyone. Aside from being one of the most pressing human needs in itself, security is also an important contributor to cultural, social, ethical, scientific, economic. Development. Therefore, public security is a ground for all successes and advances. In addition to executive responsibility in the society, police and disciplinary forces are in charge of administering security. The aim of this study was to evaluate the effect of police performance on the sense of public security in Southern Khorasan Province.
    Methods
    This study is applied in terms of purpose and survey in terms of data collection method. The population included all residents of Southern Khorasan Province in 2011. A sample of 400 people was randomly selected from different cities across the province. A researcher-made questionnaire of sense of security was used for data collection. Descriptive statistics (mean, standard deviation, frequency) and inferential statistics (dependent t-test and independent t-test) were used to analyze data.
    Findings
    The results showed that the police had a high impact on the sense of public security from the perspective of citizens, and that the police played an active role in the provision of (financial, human, economic, ethical, individual, social) security in Southern Khorasan Province.
    Conclusion
    It is required for disciliplinary agencies and stakeholders to plan for coordinated and systematic endevours towards decisive and legal struggle against crime and criminal attempts in society, including fundamental opposition against corruption bands, addiction, evil-doing, and anti-value standards with an aim to create a secure environment in the province.
    Keywords: Police, Disciplinary Force, Public Safety, performance
  • Sattar Sadeghi Dehcheshmehi *, Mahnaz Teymorinejad, Elham Azadian Pages 45-72
    Introduction
    Social order and paying attention to different dimensions of citizens' lifes are an important and fundamental issue in modern society. Although it has different and important dimensions in modern life but observing actions by citizens is a vital issue for survival of society. Present article tries to study relationship between citizenship behavior with tendency of citizens to social order.
    Method
    The present article is descriptive, correlational and applied.In order to measure variables two questionnaires of citizenship behavior and tendency to social order were used. Validity and reliability were higher than 75/. measured by cronbach alpha for two questionnaires. 105 people among youth between 20-30 years old were selected randomly as a sample. Acquired data was analyzed by t-test and correlation coefficient by SPSS software.
    Findings
    Research results show that different dimensions of citizenship behavior including rules , punctuality, personal hygiene, traffic rules, psychological growth, social action, health care and tendency to social order is higher than average. Relationship between different dimensions of citizenship with social order is confirmed.
    conclusion
    In general results showed that the more citizens consider citizenship behavior ,tendency to social order increases. Among dimensions of citizenship behaviour, the highest average is related to rules , punctuality , personal hygiene and environment which are important.as a result all aspects of citizenship behavior shoud be considered in programs related to social order .
    Keywords: Citizenship Behavior, Social Order, Citizens, Shahrekord, Youth
  • Yousef Bahrami *, Mahtab Khoshmanesh Pages 73-96
    Introduction
    Reducing of employment opportunities in border area, restrictions of legal and sustainable incomes source, seasonal changes in incomes, with happening of crime types, smuggling of goods, and expansion of different type of economic abnormalities in this areas , are the development issues in the border areas. Accordingly, free trade zones can play a significant role in increasing import, employment and attracting internal and external investment. This study poses this question that what relation ship there is between employment development (new employment opportunity) with security improvement and reducing smuggling to evaluate the relation of employment with promotion security and reduction smuggling.
    Method
    In the present study, research type in terms of the nature and method is "correlation" and way of doing it is "surveying". The Statistical society of this study is the citizens over 19 years of Bandar-e Anzali that by using Cochran formula 321 persons were selected by simple random sampling. validity of questionnaire determined by obtaining the opinion professionals and to determine the reliability of the questionnaire, it was distributed and gathered randomly among 22 individual of samples by using SPSS and the Cronbach’s alpha were calculated 87%.
    Findings
    In order to analyze the data to determine a significant relationship between variables were used "Spearman" statistical test in the form of two-dimensional tables. The results of the statistical tests show that there is a significant relationship between the acquisition of new employment opportunities (retail services development, wholesale services development, touristic areas development and etc.), with promoting security and also smuggling reduction in the area.
    conclusion
    The results emphasize that meanwhile, vitality of establishing Free Zone and its economic and welfare positive effects, fortunately, Bandar-e Anzali Free Zone due to Provide the required prerequisites, has been able to enhanc security and reduce smuggling in regional and national levels and even international level play an essential role.
    Keywords: Free zones, Employment development, Promoting of security, Reduction of Smuggling, Bandar Anzali
  • Ahmad bokharaie *, Bahram bayat, Tahere parkiani Pages 97-118
    Introduction
    Social conflict is one of the most stressful factors in a society that has undeniable impact on the environment and social crises. Bandar Abbas is one of the cities faces this ith the damaging phenomenon of quarrels and conflicts is abundant in the city. Streets In this study we try to analyze this social phenomenon by looking at the sociological and social factors affecting social injury.
    Method
    The research method is survey and research data is collected using questionnaire. The population of the study, are all men 15 to 50-year-old city of Bandar Abbas which 383 samples were determined. The survey sampling is cluster sampling.
    Findings
    The findings shows that positive interactions between variables, social cohesion, and demographic characteristics (age, marital status, education and middle-income families) and there is a tendency to street fight; on the other hand the relationship between job and status family control are not significant.
    Conclusions
    With increasing positive interactions, promotion of social cohesion leads to reduce conflicts in Bandar Abbas. But due to anomic conditions of the society, it is to expect that all micro-level variables, intermediate and etc must be activted. The levels of interaction can be studied in the usual status and prevent the erosion of community cohesion and normal conditions.
    Keywords: street fights, parental control, social anomie, social cohesion, cultural intelligence
  • Akbar Salimi *, Abbas khorsheidi, Nozar Amin saremi, Hossein Zolfagari Pages 119-148
    Introduction
    Maintaining order and security is one of inherent duties of IRIPF, and of course, this can be accomplished in different ways, one of which is managing the community’s young population. The aim of the present research is to offer a structural-interactive paradigm for the IRIPF in establishing order and security considering the approach of preventing juvenile delinquency.
    Method
    This research is a descriptive, and applied one it has a quantitative method. The statistical population consists of staffs at Care giving agencies and police stations in Tehran. From among these people, 87 persons were randomly selected as the sample size.The research information was gathered via library and field studies (interviews) and data was collected via a researcher made questionnaire of a 7 value Likert scale, whose validity and reliability have been approved. The analysis phase was done by using data average tests, Friedman and Factorial load tests.
    Findings
    For the intended model, in interactive dimension, three components and in the structural dimension, four components were identified, and it was cleared that the influencing priority of interactive components on preventing juvenile delinquency included interaction with the Educational Organizations and National Media, then interaction with m Family and Basij entities and finally interaction with active groups involved in virtual space as well as actual peers groups respectively. Meanwhile, the order of influencing is structural elements, complexity, specialization, concentration and finally recognition.
    conclusion
    IRIPF should increase interaction with schools, national media and families. The production and exchange information police need to increase instructional activities surrounding ills and threats arising from the virtual world. Meanwhile, this police have to act to recruit qualitative specialized forces in the area of children and juveniles.
    Keywords: Engagement, Structure, social prevention, Juvenile Delinquency
  • Alireza Yavari *, Seyed Mahdi Golestanhashemi, Mohsen Cheshmberah, Bijan Khayambashi Pages 149-180
    Introduction
    Disaster management system in Iran and Iran police should be set to an effective program for disaster management steps with using their past experiences and benefiting from successful experiences of the world and provide Specific strategies to manage police security and order in natural crisis.
    Method
    This research is written with using qualitative method, the technique of comparative studies, and using internal and external sources and documentation. In this paper, Canada, USA, Turkey, Pakistan, India and Japan stratified random sampling among the developed and developing countries countries in the world were selected.
    Findings
    The main findings of this research is to determine the components of planning history, levels of planning, structure and status of the police crisis management centers in the target countries. Finally, the researchers presented their findings strategic structure of order and security management in natural disasters, based on the model of crisis management in target countries, and consists of four main dimensions (information management, communication management, logistics management and operations management).
    conclusion
    The main objective of this study is to analyze the components of planning history, levels of planning, structure and status of police in the studied countries so that they can achieve models or localized patterns of effective and successful models in the world, in order to reach Police and security management structure in natural crisis.
    Keywords: Managment_crisis management_Police_Planing - Aecuzaty