فهرست مطالب

روانشناسی تربیتی - سال نهم شماره 30 (زمستان 1392)

فصلنامه روانشناسی تربیتی
سال نهم شماره 30 (زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/11/14
  • تعداد عناوین: 9
|
  • دریاناز پهلوانی نژاد*، مهران فرج اللهی، سید مهدی موسی کاظمی، سید محمد شبیری، سعید علی اوسطی صفحه 1
    هدف از این تحقیق، ارائه مدلی برای سنجش عوامل موثر بر میزان رضایت یادگیرنده در سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه های دارای نظام آموزش از دوردردانشگاه های دارای سیستم مجازی مستقر در شهر تهران در گروه های علوم انسانی است. روش تحقیق از نوع همبستگی و به صورت پیمایشی انجام شده است. دانشگاه پیام نور- تربیت مدرس-تهران- شهید بهشتی- علم و صنعت ایران به عنوان جامعه آماری انتخاب شدند. جامعه آماری شامل 3039 نفراز دانشجویان دوره های یادگیری الکترونیکی در این تحقیق از نمونه گیری تصادفی استفاده شده است و 385 نفر از دانشجویان دوره های یادگیری الکترونیکی به صورت تصادفی انتخاب شده اند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ب بودکه روایی آن توسط اساتید دست اندرکار آموزش ازدور و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه 98/. به دست آمد. با استفاده از تحلیل های آماری، داده های حاصل از پرسشنامه به کمک نرم افزار لیزرل و با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاریافته، مدل پیشنهادی تحقیق، آزموده شد. نتایج حاصل نشان می دهد که ارتباطی بسیار قوی بین محتوا، فناوری، مدرس، کیفیت از بعد (فنی- آموزشی- محتواواطلاعات- خدمات)، محیط و رضایت در سامانه الکترونیکی وجود دارد. همچنین بر اساس ضرایب استاندارد شده رگرسیونی (ضرایب تحلیل مسیر) مشاهده می شود به ترتیب عوامل محیطی دارای بیشترین اهمیت، کیفیت اطلاعات رتبه دوم، کیفیت آموزش رتبه سوم، کیفیت فنی رتبه چهارم، محتوا رتبه پنجم، استاد رتبه ششم، کیفیت خدمات رتبه هفتم و فناوری رتبه هشتم هفتم کمترین اهمیت را دارد.
    کلیدواژگان: رضایت، یادگیرنده، یادگیری الکترونیکی، آموزش از دور
  • حسین تربتی نژاد* صفحه 25
    زمینه
    ارزشیابی یکی از ارکان مهم آموزش و پرورش و بخش جدایی ناپذیر آن است، آموزش و پرورش فرایندی متشکل و به هم پیوسته است که تمام اجزای آن به گونه ای سازمان یافته برای رسیدن به هدفی معین فعالیت می کنند.
    هدف
    این مقاله با هدف شناسایی فرآیند ارزشیابی پیشرفت تحصیلی از دیدگاه دانش آموزان، اولیا و مربیان تنظیم و در آن تلاش گردیده تا به این سوال پاسخ داده شود که: آیا بین دیدگاه های دانش آموزان، اولیاء دانش آموزان و معلمان نسبت به ابعاد ارزشیابی تفاوت معنی داری وجود دارد؟
    روش
    این پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی پیمایشی. روش جمع آوری دادها میدانی و ابزار بکار رفته برای جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته بوده است.
    نتایج
    از مهم ترین نتایج این مطالعه می توان به وجود تفاوت معنی داری بین دیدگاه های دانش آموزان، اولیاء و معلمان در ارزیابی دقیق مطلوب عملکرد و بازدهی برنامه درسی، فرایند یاددهی– یادگیری، ارزیابی موقعیت های طبیعی و واقعی زندگی فراگیران، حفظ بهداشت و سلامت روانی فراگیران و انطباق نظام ارزشیابی آموزشی ایران با استانداردهای سنجش و ارزیابی پیشرفت تحصیلی فراگیران اشاره نمود.
    کلیدواژگان: ارزشیابی، استانداردهای سنجش، عملکرد، سلامت روانی، پیشرفت تحصیلی
  • محمد علی رستمی نژاد*، ناصر مزینی، مریم ایزی، محمدحسن عباسی صفحه 55
    توسعه آموزش الکترونیکی در آموزش عالی ایران بسیار سریع تر از آموزش- پرورش و کارآموزی است. با این وجود ریزش، مشروطی و افت تحصیلی یکی از چالش هایی مشترکی است که نه تنها آموزش عالی ایران بلکه تمام کشورهای جهان با آن مواجه هستند. با توجه به پیچیدگی پدیده افت تحصیلی، این پژوهش سعی دارد، عوامل پیش بینی کننده میزان موفقیت دانشجویان الکترونیکی را شناسایی کند. با استفاده از روش تحقیق علی- مقایسه ای داده های حاصل از 1011 دانشجوی الکترونیکی در مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه علم و صنعت ایران، بر اساس متغیرهای دموگرافیک، پیشینه تحصیلی، نحوه پذیرش و محل سکونت بررسی شد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد، متغیرهای دموگرافیک (جنسیت، سن، تاهل)، 17.5 درصد و متغیرهای مربوط به پیشینه تحصیلی (فاصله بین دو مقطع تحصیلی، معدل مقطع قبل)، 14 درصد و محل سکونت همراه با نحوه پذیرش دانشجو 24%از تغییرات معدل دانشجو در تحصیل الکترونیکی را تبیین می کند. نتایج نشان داد، مدل رگرسیونی که متغیرهای محل سکونت همراه با نحوه پذیرش به آن وارد شده است، از قدرت پیش بینی بیشتری برخوردار است. برای مقایسه معدل دانشجویان الکترونیکی در دو روش پذیرش از طریق کنکور در مقابل آزمون درون دانشگاهی، آزمونتی مستقل به کار رفت. نتایج معنی داری تفاوت بین میانگین ها را نشان داد (970=df، 5.597=t، 000/0=p). این نتیجه حاکی ست، دانشجویانی که به روش آزمون داخلی پذیرفته شده اند به مراتب معدل بالاتری نسبت به پذیرفته شدگان کنکور دارند. مضاف بر این، با توجه به اهمیت متغیر نحوه گزینش در مدل رگرسیون این پژوهش، تجدید نظر در نحوه گزینش دانشجوی الکترونیکی از طریق کنکور را پیشنهاد می کند.
    کلیدواژگان: یادگیری الکترونیکی، افت تحصیلی، موفقیت تحصیلی، مدل پیش بین
  • هما رضایی، عبدالله شفیع آبادی*، یحیی قائدی، علی دلاور، معصومه اسمعیلی صفحه 79
    این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی برنامه آموزشی فلسفه برای کودکان به شیوه اجتماع پژوهشی در هوش هیجانی دختران دبیرستانی انجام شد. بدین منظور یکی از دبیرستان های منطقه 2 آموزش و پرورش شهر تهران به عنوان جامعه پژوهشی برگزیده شد. روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. پس از جایگزینی 26 دانش آموز در دو گروه آزمایش و کنترل، پرسشنامه هوش هیجانی باران، جهت بررسی اثر بخشی برنامه به صورت پیش آزمون و پس آزمون تکمیل شد. گروه کنترل در دوره اجتماع پژوهشی از فرایند اجرا دور نگه داشته شد و برای گروه آزمایش جلسات 5/1 ساعته هفتگی به مدت 16 جلسه برگزار شد. گروه به شکل اجتماع پژوهشی اجرا شد و داستان اکتشاف هری استتلمیر به عنوان محرک گفت و گو مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با روش آماری کوواریانس تک متغیره تحلیل شد. پردازش داده ها حاکی از آن بود که در اثر اعمال متغیر مستقل، میزان هر پنج مولفه هوش هیجانی در دو گروه (با تعدیل اثر پیش آزمون) افزایش معناداری ایجاد شد. بر اساس این یافته و از آن رو که قرار گرفتن دانش آموزان در اجتماع پژوهشی ایشان را به سمت و سوی ژرف نگری و تلاش برای خودارزیابی و خودارزشیابی در زمینه مهارت های فکری و هیجانی سوق می دهد، پیشنهاد می شود برای آموزش فلسفه به کودکان در مدارس اهتمام ورزیده شود.
    کلیدواژگان: فلسفه برای کودکان، هوش هیجانی، اجتماع پژوهشی
  • فروغ الصباح شجاع نوری*، فرزانه شکری صفحه 107
    هدف اساسی آموزش در نظام های تربیتی نوین فراخوانی انسان برای دستیابی به مهارت های زندگی و استفاده بهینه از آن برای همگامی با تغییرات است برای تحقق آن، شیوه های آموزشی مناسب یکی از عوامل مهم به شمار می آید. در همین راستا این پژوهش با هدف، مقایسه تاثیر سه شیوه آموزشی: پژوهش محور (اصلاح شده شیوه سامرائی)، آموزش- پژوهش محور و آموزش محور بر تقویت مهارت های فردی، آموزشی و اجتماعی طلبه های حوزه های علمیه خواهران انجام گرفت. حجم نمونه پژوهش به تعداد 167 نفر از جامعه مورد نظر به صورت تصادفی ساده انتخاب و مورد پرسش قرار گرفتند. این پژوهش با استفاده از روش توصیفی- پیمایشی و با به کارگیری پرسشنامه محقق ساخته که روایی آن توسط متخصصان و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ 77/0 تایید گردید. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد بین این سه شیوه آموزشی در تقویت مهارت های فردی، آموزشی و اجتماعی تفاوت معنادار وجود دارد. با استفاده از آزمون تعقیبی LSD مشخص شد تفاوت میانگین بین شیوه آموزش پژوهش محور و آموزش محور؛ و بین آموزش- پژوهش محور و آموزش محور عامل معناداری در هر سه روش آموزشی است. به طور کلی، با توجه به یافته های این پژوهش می توان بیان داشت شیوه پژوهش محور در تقویت مهارت های آموزشی، فردی و اجتماعی در مقایسه با دو شیوه دیگر کارآمدتر است و گسترش اجرای این شیوه در مراکز آموزشی نیازمند تلاش بیش از پیش مسئولان نظام آموزشی کشور است.
    کلیدواژگان: آموزش محور، آموزش پژوهش محور (اصلاح شده شیوه سامرائی)، آموزش، پژوهش محور، حوزه علمیه، مهارت
  • بهرام صالح صدق پور*، معصومه حیاتی صفحه 127
    هدف
    پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه بین پیشینه تحصیلی، راهبردهای یادگیری و خودنظم دهی با پیشرفت تحصیلی درس ریاضی انجام گرفته است.
    روش
    این تحقیق به روش توصیفی همبستگی انجام شده است. کلیه دانش آموزان دختر سال اول دبیرستان های شهر برازجان استان بوشهر که در سال تحصیلی 90-89 به تحصیل اشتغال داشتند، جامعه آماری این پژوهش را تشکیل داده اند. از جامعه مزبور نمونه ای به حجم 104 نفر به شیوه تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش آزمون ریاضی سال اول دبیرستان بود که پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ، 952/0 به دست آمده است.
    یافته ها
    روابط پیشینه تحصیلی، راهبردهای یادگیری، خودنظم دهی و پیشرفت تحصیلی ریاضی به کمک روش همبستگی و تحلیل رگرسیون چند متغیری محاسبه گردید. نتایج نشان داد که پیشینه تحصیلی با پیشرفت ریاضی، رابطه معنی داری دارد. همچنین نتایج نشان دهنده وجود رابطه معنی دار بین راهبردهای یادگیری و پیشرفت ریاضی است؛ و در نهایت دو عامل خودنظم دهی و پیشرفت ریاضی نیز رابطه معنی داری نشان دادند.
    نتیجه گیری
    بنابراین می توان نتیجه گرفت که برای افزایش پیشرفت تحصیلی ریاضی دانش آموزان می توان پیشینه تحصیلی آنان را بررسی کرد و از راهبردهای یادگیری و خودنظم دهی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: پیشینه تحصیلی، راهبردهای یادگیری، تکرار و مرور، خودنظم دهی، پیشرفت تحصیلی ریاضی
  • سکینه سلطانی کوهبنانی*، حمید، علیزاده، ژانت هاشمی، غلامرضا صرامی، ساجده سلطانی کوهبنانی صفحه 145
    تحقیق حاضر به منظور اثربخشی آموزش رایانه یار حافظه کاری بر بهبود کارکردهای اجرایی و عملکرد ریاضی دانش آموزان با اختلال ریاضیات انجام گرفت. در تحقیق نیمه آزمایشی حاضر 20 دانش آموز با اختلال ریاضیات دختر پایه سوم تا پنجم ابتدایی به روش نمونه گیری در دسترس از مراکز اختلال های یادگیری شهر تهران در سال تحصیلی 1390- 1391 انتخاب شدند. سپس به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و آزمایشی تقسیم شدند. تمامی آزمودنی ها با استفاده از آزمون ریاضیات کی مت و آزمون های کارکرد اجرایی (برج لندن، عملکرد مداوم، کارت های استروپ،) مورد ارزیابی قرار گرفتند. در مرحله بعد گروه آزمایشی (دانش آموزان با اختلال ریاضیات) در معرض آموزش رایانه یار حافظه کاری قرار گرفتند. برنامه آموزشی به مدت 20 جلسه در 7 هفته ارائه شد. پس از این مرحله تمامی آزمودنی ها (اعم از گروه آزمایش و کنترل) مجددا از نظر کارکردهای اجرایی و عملکرد ریاضی مورد سنجش قرار گرفتند. یادآوری می گردد که دانش آموزان گروه کنترل در معرض هیچ یک از مداخلات قرار نگرفتند و هر دو گروه فقط آموزش های مدرسه را دریافت می کردند. با فاصله یک ماه، آزمون پیگیری نیز انجام گرفت. داده های به دست آمده از پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از t وابسته مورد تحلیل قرار گرفت. با توجه به یافته های تحقیق می توان بیان کرد که آموزش رایانه یار حافظه کاری تاثیر معنی داری بر کارکردهای اجرایی و عملکرد ریاضی دانش آموزان با اختلال ریاضیات داشته است. کارکردهای اجرایی و عملکرد ریاضی دانش آموزان با اختلال ریاضیات در اثر آموزش برنامه رایانه یار حافظه کاری ارتقا می یابد. نتایج این تحقیق می تواند در مداخله های عصب شناختی و آموزشی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آموزش رایانه یار، کارکردهای اجرایی، حافظه کاری، اختلال ریاضیات
  • طاهر محبوبی*، حسین زارع، هاشم فردانش صفحه 165
    هدف از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی رعایت اصول طراحی آموزشی بر بارشناختی، یادگیری و یادداری در محیط های یادگیری چندرسانه ای می باشد. ضرورت انطباق آموزش با محدودیت های سیستم شناختی یادگیرندگان دغدغه اصلی نظریه بارشناختی بوده است، با توجه به محدودیت ظرفیت شناختی انسان، طراحی موضوعات یادگیری در محیط های یادگیری چندرسانه ای بر اساس نظریه بارشناختی از اهمیت بسزایی برخوردار است. پژوهش حاضر از نوع طرح های تحقیق آزمایشی مداخله ای پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل (گروه آزمایش بر مبنای سی دی آموزشی طراحی شده براساس 14 اصل چند رسانه ای و گروه کنترل براساس سی دی آموزشی بدون 14 اصل چند رسانه آموزش دیدند) می باشد. پژوهش شامل کلیه دانشجویان ورودی سال تحصیلی 91-90، رشته علوم تربیتی دانشگاه پیام نور مرکز بوکان بود که تعداد آن ها 540 نفر می باشد. نمونه پژوهش شامل 180 نفر (110 مرد و 70 زن) می باشد که در دو گروه آزمایش (55 مرد و 35 زن) و کنترل (55 مرد و 35 زن) به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل: آزمون یادگیری محقق ساخته، مقیاس اندازه گیری بارشناختی پاس، نرم افزار آموزشی محقق ساخته براساس 14 اصل چند رسانه ای و پرسشنامه 72 سوالی محقق ساخته 14 اصل چند رسانه ای می باشد نتایج پژوهش نشان داد که اصول رعایت طراحی آموزشی بر کاهش بارشناختی و افزایش یادگیری گروه آزمایش نسبت به گروه گواه تاثیر معنی داری (01/0 ≥ P) دارد. هم چنین رابطه هر یک از مولفه های چهارگانه (14 اصل چندرسانه ای) با بارشناختی و یادگیری درسطح (01/0 ≥ P) معنی دار بود.
    کلیدواژگان: اصول طراحی آموزشی، بارشناختی، محیط های یادگیری چندرسانه ای و یادگیری
  • محمد سعید احمدی*، حمیدرضا حاتمی، حسن احدی، حسن اسدزاده صفحه 187
    مهارت های ارتباطی آن دسته از مهارت هایی هستند که به واسطه آنها افراد می توانند در گیر تعامل های بین فردی و فرایند ارتباط شوند؛ یعنی فرایندی که در طی آن، افراد اطلاعات، افکار و احساس های خود را از طریق مبادله کلامی و غیر کلامی با یکدیگر در میان می گذارند. پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر آموزش مهارت های ارتباطی بر عزت نفس و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهر زنجان انجام گردید. روش پژوهش، آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گره کنترل بود. ابزار های مورد استفاده شامل آزمون عزت نفس کوپر اسمیت، معدل پایان ترم دانش آموزان و برنامه آموزشی مهارت های ارتباطی یونیسف (2004) بود. جامعه آماری را کلیه دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهر زنجان درسال تحصیلی 90-1389 شامل می شد که با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای، 60 نفر از آنها انتخاب و به تصادف در دو گروه آزمایشی و کنترل جایگزین شدند. نتایج حاصله از تحلیل کواریانس نشان می دهد که تفاوت معنی داری بین میانگین عزت نفس گروه کنترل و آزمایش وجود دارد. همچنین تفاوت معنی داری بین میانگین پیشرفت تحصیلی گروه کنترل و آزمایش وجود دارد. لذا می توان نتیجه گرفت که آموزش مهارت های ارتباطی موجب بهبود سازگاری اجتماعی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان می شود.
    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، عزت نفس، پیشرفت تحصیلی، آموزش، طرح آزمایشی
|
  • Daryanaz Pahlavaninezhad*, Mehran Farajullahi, Sayyed Mahdi Mousa Kazemi, Sayyed Mohammad Shobeiri, Saeid Ali Osati Page 1
    The real goal of this research is providing a model for measuring of effective factors on learner’s satisfaction rate in any electronic learning basis at universities equipped with far distance educational system and/or virtual systems established at Tehran City in human sciences groups. Research method is a correlation type and based upon measuring form. Statistical population of this thesis includes Payame Noor University, Tarbiat Modarres Tehran, Shahid Beheshti and Science & Industry of Iran University. Statistical population includes 3039 university students at electronic learning courses. We used random sampling method in this research. About 385 persons were selected randomly from among all students in electronic learning courses. Data collection tool was a questionnaire with Cronbach alpha equal to 0.98. All data were measured by the use of statistical analysis resulted from a questionnaire and by the help of LISREL software. Research proposed model was tested by the use of model making method of structured equations. According to the results, there is a powerful and significant relation among content, technology, teacher, quality (technical, educational, content & information, services), environment and satisfaction in electronic base. Furthermore and according to the regression standardized coefficients (process analysis coefficients) it is obvious that environmental factors have the highest grade, information quality has second grade and educational quality has third grade, technical quality has fourth grade, content has fifth grade, professor has sixth grade, services quality has seventh grade and technology has eight grade of importance accordingly.
    Keywords: Life Skills, Anger Management, Educational Design, Constructivism, Curriculum
  • Hossein Torbatinezhad* Page 25
    Background
    Evaluation is one of the important pillars of education and an integral part of it. The education process is organized and interconnected that all components are working to achieve a certain goal.
    Objectives
    This paper aims to identify the evaluation process from the perspective of the academic achievement of students, parents and educators have been trying to answer this question: is there significant difference between the views of the students, parents and teachers to the evaluation?
    Method
    This study used a descriptive survey research. Field data collection methods and instruments used to collect data was researcher made questionnaire.
    Results
    The main results of this study can be significant differences between the views of students, parents and teachers at optimum performance and efficiency evaluation of curriculum, teaching-learning process, learners’ evaluation of the status of natural and real life, learners’ mental health and hygiene and adaptation of evaluation system of Iran with assessment and evaluate standard system.
    Keywords: assessment, assessment standards, performance, mental health, educational achievement
  • Mohammad Ali Rostaminezhad*, Nasser Mozayani, Maryam Izi, Mohammad Hasan Abbassi Page 55
    Rapid development of E-learning in Iranian higher education institute is much more salient than pre university level. Nevertheless high dropout rate is common concern among Iranian e-learning systems and others. Because of complexity of the dropout phenomena, this study is trying, to identify predictors of student success in e-learning. The data from 1011 e-learner at the IUST e-learning center were analyzed quantitatively. Demographics, Academic background, selection type and student location as predictor variables were entered in Linear Regression. Finding revealed that demographic variable (gender, Age, marital status) can predict %17.5 variance of student GPA in e-learning, further more Academic background can predict %14 variance. In contrast two variables include selection type and student location can predict 24% variance of student GPA, respectively. The result of independent T test revealed the GPA of student who are selected through centralized entrance exam were significantly less than students who are selected through university entrance exam(p=./…, t=5.597, df=970). At the end, to improve the success rate of e-learner in Iranian higher education some Conclusions and recommendations are presented.
    Keywords: e, learning, dropout, student success, prediction model
  • Homa Rezaei, Abdullah Shafiabadi*, Yahya Qaedi, Ali Delavar, Masoumeh Ismaili Page 79
    This research was implemented with aim to determine the effectiveness of philosophy for children program with research community style in emotional intelligence of high school children. For this purpose, one of the high schools from area 2 of education organization in Tehran, was selected. Current research method was the Quasi- Experimental version of pre-test–post-test with control group. After substitution of students in test and control groups, Bar-On’s emotional intelligence questionnaire was completed to survey the effectiveness of program in pre- and post-tests. Control group was kept away from the administration process during research community and for the test group, 1.5 hour weekly sessions were held in 16 weeks. The group was held in research community style and Story of Harry Stottlemeier’s Discovery was used as the dialog stimulus. Data were analyzed using one variable covariance. Data processing revealed that all amounts of 5 emotional intelligence components (after adjustments of pre-test effect), were increased significantly, after independent variable administration. Based on this finding and with respect to the point that students being in a research community could result in directing them to scrutiny and effort for self-assessment and self-evaluation in thinking and emotional skills, we suggest the education of philosophy in children in schools.
    Keywords: philosophy for children, emotional intelligence, community of inquiry
  • Forough Al Sabah Shojanoori*, Farzaneh Shokri Page 107
    Background
    Today we are in need of a manpower which has the required skills of the present age. Research
    Method
    This research aims at examining the effect of three teaching methods; Research-based (modified version of Samera’i method), Training-research Based, and Training-based on the reinforcement of personal, educational, and social skills of female students of al-Hawzat ul-‘ilmiyyah. The research samples were randomly selected and interviewed. This research looked at three questions: 1. Is there a significant difference in the individual skills of the students in the three teaching methods? 2. Is there a significant difference in the educational skills of the students in the three teaching methods? 3. Is there a significant difference in the social skills of the students in the three teaching methods? The researcher used case study, descriptive/survey techniques or researcher-made questionnaire and library study in this study. SPSS was used to analyze the data.
    Results
    Results indicated that Research-based method is more efficient compared to the other two methods and is suitable for training the manpower of the present age.
    Keywords: training, based, training, research based, (modified version of Samerai method), al, Hawzat ul, Ilmiyyah
  • Bahram Saleh Sedqpour*, Masumeh Hayati Page 127
    Aim
    This study aimed to survey the relationship between cognitive entry behavior, learning strategies and self-regulation and mathematics course academic achievement.
    Method
    This research has been done by correlation methods of research. Statistical society in this study includes all the female students of Borazjan High school Grade One in Bushehr province, those who have studied in 89-90 educational year. The sample has been chosen by getting use of random clustering method. The number of this selected sample is 104. The Tools that have been used in this research are as follows; High school Grade One mathematics test, the reliability coefficient of which was computed by Cronbach Alpha equation and was equal to %952. Cognitive entry behaviors relation, learning strategies, self-regulation and mathematics academic achievement have been computed by multi-varieties regression analysis and correlation way.
    Results
    The results showed that there is a meaningful relationship between cognitive entry behaviors factor and mathematics achievement. Moreover, there is a meaningful relationship between learning methods and mathematics achievement. There is a meaning full relationship between self-regulation and mathematics achievement.
    Conclusion
    As a result there is a relationship between learning strategies and cognitive entry behaviors self-regulation with mathematics achievement.
    Keywords: mathematic achievement, learning strategies, cognitive entry behaviors, self, regulation
  • Sakineh Soltani Kouhbanani*, Hamid Alizadeh, Janet Hashemi, Gholamreza Sarami, Sajedeh Soltani Page 145
    Purpose of this research is the impact of working memory computer assisted program on executive functions and mathematic performance improvement in students with mathematics disorders. In this project we have tested the feasibility of working memory training in students with mathematics disorders. Method of this research is quasi experiment. Sample these research involved 20 students with and without mathematics disorder in truth, fourth and fifth grade in Tehran with pre-post and follow up test in the research. Instruments are London tower, Stroop test, Continuous Performance Test, and KeyMath test were used for analyzing data. the t test show more significant difference in average in trained group comparing to control group, the post-test did immediately after and one week after finishing training period (P= 0/05). Also difference of effect of Executive Functions (pre-post-follow up) is significant (P= 0/05) and effect between group (experimental-control) is significant (P= 0/05). of t test show differences between Executive Functions (Organization, Planning, Working memory and Inhabitation response) and mathematics disorder in pre- post-test after training in students with mathematics disorder. The trained group shows the better performance in post-tests the impact of working memory computer assisted program on executive functions and mathematics performance improvement in students with mathematics disorder.
    Keywords: executive functions, working memory, mathematics disorders
  • Taher Mahboob*, Hussein Zare', Hashem Fardanesh Page 165
    The aim of the present research is determining the effectiveness and consideration of the principles of educational (instructional) designing, which is applied in cognitive load, learning and teaching in multimedia learning environments. The main concern of cognitive load has been the necessity of existence of an adjustable relationship between education and the restrictions of cognitive system of learners. Regarding the restrictions of human being’s cognitive capacity, designing various learning subjects in multimedia learning environments -based on the cognitive load- has a significant importance. This research has been selected from experimental researches pretest- posttest interfering, which has group-control (the test group has been trained according to the instructional CD based on the 14 principles of multimedia, and the control group has been trained also according to the instructional CD but without the 14 principles of multimedia). This study includes all of the counseling students of Payame Noor University of Bookan which entered the university in 1390-91; the number of the students amounts to 540 students. The specimen of the research included 180 people (110 men and 70 women) which was harmonized based on Riyun’s intelligence quotient test. Moreover, they were chosen from two groups: test-group (including 55 men and 35 women) and control group (including 55 men and 35 women). The way of selection was based on simple and casual specimen. Different research’s instruments include: investigated learning test, Pas’s measuring cognitive load scale, the investigated instructional software based on 14 principles of multimedia, a questionnaire with 72 questions, which has been investigated based on 14 principles of multimedia. The results of the research showed that the consideration of the principles of educational designing in relation to group evidence has a meaningful effect (P>./01), in decreasing cognitive load and increasing learning of group test. Moreover, the relationship of each of the multiple factors (14 principles of multimedia) with cognitive load and learning was in a meaningful level.
    Keywords: instructional design principles, cognitive load, multimedia learning environments
  • Mohammad Saeed Ahmad*, Hamidreza Hatami, Hasan Ahadi, Hasan Asadzadeh Page 187
    Communication skills refer to skills with which people can involve in interpersonal interactions and communication process; that is, process in which people share their information, thoughts, and senses through verbal and nonverbal exchanges. The present research was done to study the effect of communication skills training on self-esteem and academic achievement of male students of high-schools in Zanjan city. The research method was experimental with pre-test, post-test with a control group. The tools used in this research were the Cooper Smith Self-esteem Questionnaire (1986) and, the average student's marks in the semester and the UNISEF program for training communication skills (2004). The statistical population of the research included all of male high school students in Zanjan in the school year 2011-12. Among them 60 students were randomly selected by multi-stages cluster sampling method and divided into two experimental and control groups. The results gained by ANCOVA showed that there was a significant difference between experimental and control groups in self-esteem. Also the results showed that there was significant difference between experimental and control group in academic achievement of students. The training of communication skills was effective in improvement of self-esteem and academic achievement of students.
    Keywords: training, communication skills, self, esteem, academic achievement, experimental design